琴日途經灣仔,想去間Cafe食早餐,上網搵到呢間。見到D相間cafe用咗好多花花做佈置。而Bagel係佢哋其中一樣主打嘅食物,所以我就去試吓。佢係位於合和中心17樓。上到去cafe, 佢左手邊係花店,右手邊係cafe. Cafe嘅枱同凳都係以木為主。周邊用咗好多唔同顏色嘅花做佈置。天花上面都有一D唔同顏色嘅葉做佈置。成間Cafe嘅感覺都好優雅舒服。好似去咗花園一樣。😍可能嗰朝早咁啱落雨,cafe就比較少人。我就可以好寧靜地自己enjoy個早餐❤️Cafe食物主要係麪包類同甜品。嗰日我叫咗岩手縣蟹肉牛油果 Bagel🥑🥯Bagel係外脆內軟,超好味!😋👍同入面嘅餡料一齊食,好夾,好好味!👍呢間Cafe真係好啱女生嚟食嘢打卡。除咗打卡之外,佢嘅食物又好味!其實女仔之外,男仔都一樣鍾意嚟呢度。我坐抵之後,都有一個男人入嚟食嘢。今次第一次去灣仔呢間cafe, 真心值得推介。❤️👍相信我會再來,下次可以試多D其他唔同嘅食物。

Cafe食物主要係麪包類同甜品

嗰日我叫咗岩手縣蟹肉牛油果 Bagel🥑🥯
Bagel係外脆內軟,超好味!😋👍
同入面嘅餡料一齊食,好夾,好好味!👍

今次第一次去灣仔呢間cafe, 真心值得推介。❤️👍
相信我會再來,下次可以試多D其他唔同嘅食物。

岩手縣蟹肉牛油果 Bagel  Sandwiches
Passion  fruit  soda
2023-10-19
$140 (早餐)
岩手縣蟹肉牛油果 Bagel  Sandwiches
Passion  fruit  soda
  • 岩手縣蟹肉牛油果芝士
2023-10-17 34 瀏覽
呢間咖啡店位旅灣仔合和中心,平時比我感覺都係好老舊~但估唔到入面有間花店mix Café ~成間cafe啲鮮花擺設好靚好舒服,而且surprised 嘅係好講究咖啡豆嘅品質同大部分食物都係自家製作,好有heart!岩手縣蟹肉牛油果芝士貝果貝果略帶嚼勁,蟹肉好新鮮食落一梳梳,加埋牛油果醬同熱熔芝士好惹味好好食!夾埋黑醋火箭菜平衡油膩感~平時因為有陣苦味唔鍾意食火箭菜,但估唔到呢度調味完之後完全唔苦,好surprised 好高質!必試!芒果乳酪藍莓貝果係新鮮芒果加藍莓,再加希臘乳酪同殼物薄脆~好特別嘅配搭!呢個配搭會比較fresh~對比下我會鍾意蟹肉牛油果芝士貝果多啲~佢哋嘅咖啡豆個係拎咗奬~入口好順滑好香果味🥹好高質!

岩手縣蟹肉牛油果芝士貝果

芒果乳酪藍莓貝果

佢哋嘅咖啡豆個係拎咗奬~入口好順滑好香果味🥹好高質!
走進迷人嘅Gary Kwok Flowers & Cafe💐,彷彿置身於美麗嘅花園中🌹。室內每一個角落都充滿藝術感,掛滿乾花嘅天花板及各樣擺設同乾花雕塑,都可以成為打卡拍照地點。燦爛嘅鮮花🪻同精緻嘅咖啡☕️及美食🥐融合埋一齊,為顧客帶嚟一場視覺同味覺嘅雙重享受。咖啡店嘅咖啡豆🫘係店主精心挑選,細意烘焙,用心沖製,確保質素同味道都令人滿意。我嘗試咗一杯「Cold Brew」☕️,味道濃厚甘醇,輕微炭燒香,具有獨特芬芳。朋友試咗一杯「熱朱古力」🍫,滋味猶如絲絨般柔滑,帶有微妙嘅苦甜平衡,散發出濃郁嘅可可香味。食物方面,選材亦一絲不苟,🥑「岩手縣蟹肉牛油果貝果」🦀入面嘅蟹肉係人手新鮮拆肉,味道鮮甜,蟹味濃郁;火箭菜配以3種黑醋,中和草青味;連貝果做法亦跟足紐約配方,入口鬆軟,亦不失嚼勁。🧀「法國芝士火腿牛角酥」🥐採用西班牙優質鹹香火腿,Camembert Cheese,新鮮出爐牛角包,味道豐富而多層次。牛角酥外脆內軟,輕薄而有彈性。芝士融化在口中,風味濃郁。🍰蛋糕亦係不容錯過嘅亮點。「豆腐蛋糕」,口感柔軟細滑,綿密而有彈性。味道輕盈,唔會過於甜膩,讓人感到清新宜人。豆腐自然風味喺蛋糕中得以保留,

🍰蛋糕亦係不容錯過嘅亮點。「豆腐蛋糕」,口感柔軟細滑,綿密而有彈性。味道輕盈,唔會過於甜膩,讓人感到清新宜人。豆腐自然風味喺蛋糕中得以保留,帶有一絲微妙嘅豆香,用火槍燒過外層,令蛋糕增添獨特嘅風味。「巴斯克芝士蛋糕」具有濃厚嘅芝士香味,經過烘烤後更加突顯。蛋糕外層焦香,內部則濕潤而帶少許煙靱,質地細膩滑潤,入口即化。上面嘅棉花糖更加係現場即烤,外皮酥脆,內裏軟綿綿,好似BBQ燒棉花糖般,甜蜜滋味。

花店區域有多種美麗嘅鮮花,從鮮艷嘅玫瑰到優雅嘅康乃馨,繽紛嘅繡球花到細緻嘅百合,鮮花香氣彌漫於空氣中,令人身心都感到愉悅和放鬆。店中亦陳列著與花朵相關嘅裝飾品同小物件,咖啡店內嘅碗碟亦可以於精品店內選購。

Gary Kwok Flowers & Cafe 可以讓大家暫時逃離繁忙嘅城市生活,放鬆身心,享受花卉與咖啡美食結合帶來嘅美好體驗。

熱朱古力
Cold  Brew
岩手縣蟹肉牛油果貝果
法國芝士火腿牛角酥
巴斯克芝士蛋糕
熱朱古力
Cold  Brew
岩手縣蟹肉牛油果貝果
法國芝士火腿牛角酥
巴斯克芝士蛋糕
2023-10-12 41 瀏覽
🔹️位於合和中心17/F “Gary Kwok Flower & Cafe ” 店內分為Cafe和花店兩邊, Cafe以花花和木系佈置, 充滿日系風格, 感覺温馨💐環境舒適寫意🌹🌿🌼🌺花店除了有各種類花選擇之外, 還有別緻日用品售賣,可以嘆杯咖啡☕️心情靚靚去揀花💃😍🔹️店員細心友善👨‍💼👩‍💼食物優質, 整體味道不太濃, 健康有益之選🍽價錢相宜💰🔸️Japanese Style Fried Chicken with Mango🧆🥭🥯芒果唐揚雞肉 ~ 以鮮甜芒果粒、香脆炸雞粒和鮮嫩沙律菜, 新鮮惹味唔會滯😋lunch set還可配湯 ~ 鰹魚湯🐟🍵湯料有蘿蔔、鰹魚和西班牙火腿, 味道清甜👍🔸️Tofu Cake🍰自家制豆腐蛋糕 ~ 外層加以火炙後, 濃濃燻香味, 口感香滑, 充滿豆香, 很喜歡這款薄身餅底, 不會太硬, 配合滑嘟嘟豆腐, 口感舒服🤗🔸️70% Belgium Dark Chocolate Mocha🍫☕️70%比利是黑朱古力摩卡 ~ 咖啡和朱古力同樣是以自家用心製作, 以70%高濃度比利是朱古力🍫味道醇香, 加上香滑撲鼻咖啡, 啖啖滋味☕️ 🔸️Rose Tea🌹🍵玫瑰花茶~散發出淡淡玫

🔸️Tofu Cake🍰

🔸️Rose Tea🌹🍵
玫瑰花茶~散發出淡淡玫瑰花香, 濃郁茶味, 有助消脂解膩, 抗氧化🌹👍

2023-10-08 42 瀏覽
✏️驕傲🦚咁講,呢個又一個唔好食問返我攞錢系列嘅💯‼️💯‼️💯有無試過進入一個空間從此流連忘返?熱愛穿梭巷弄,尋覓樓上餐廳,雖然係位於灣仔,但係佢係處於合和中心內,今次真係踏破百花深處為尋一處平靜嘅位置。Gary Kwok 有著一股典雅悠閑的氣息,充滿花香。每一件事都追求完美,感受到對飲食的熱誠💯‼️💯‼️💯‼️💯當然因為加上有插花嘅位置,淨係欣賞新鮮嘅花卉都心曠神怡💖💖🌹🌺🌿✏️ German Jumbo Sausage & Avocado德國珍寶芝士腸牛油果 + HANDCRAFTED SPECIAL COFFEE ☕️日本鰹魚湯,湯色清晰而不油膩,清淡而富有魚鮮味,更有黄芽白、蘿蔔及西班牙火腿,未試過飲鰹魚湯會追住飲😳🤤外脆内軟嘅德國芝士腸,係空運過黎嘅珍寶SIDES ,有著豐富且香濃的肉汁,咬開有龍龍的芝士和獨特的香料味,再鋪上爽滑的香菇片,有半顆牛油果及熱熔芝士,毫不油膩。bagel嘅另外一邊係火箭菜,我最愛嘅黑醋火箭菜啊👍🏻💯‼️💯‼️💯老實說,如果普通女子一份lunch set其實可以share真係有滿滿的誠意超大份的💯‼️💯‼️💯‼️💯‼️🌸✏️ Iwate Crab Meat & Avocado岩
有無試過進入一個空間從此流連忘返?

日本鰹魚湯,湯色清晰而不油膩,清淡而富有魚鮮味,
更有黄芽白、蘿蔔及西班牙火腿,未試過飲鰹魚湯會追住飲😳🤤

✏️ Iwate Crab Meat & Avocado
岩手縣蟹肉牛油果芝士 + CARAMEL BRULÉE LATTE
新鮮的貝果柔軟略帶嚼勁,完全唔會太乾身,適合麵包控嘅你💯‼️💯‼️
朋友喜歡蟹肉 佢就特選蟹肉特別用上日本岩手縣的,
肉質特別滑順有彈性、甘甜又多汁,塗上綿軟潤滑的牛油果醬,再鋪上熱熔芝士和半顆輕輕烤爐過的牛油果🥑 感受到嗰種美好嗎?

現在回想起都想第二日即刻去食返個lunch 🌸🌺🌿
我最欣賞嘅係佢冷萃咖啡的製作需時,所以每天的供應有限。
這裡的咖啡豆較特別,用上洪都拉斯產的高山咖啡豆,自己每日都會炒的 帶有高酸性及的優質咖啡,入口有果香及茶香,口感Fruity好有心。
完全明白廚師咖啡師都係一種藝術家👩‍🎨🌹

舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
環境指數: 🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6
服務指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
性價比指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6

<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>
以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考

#café #cafe #灣仔美食
#支持小店
#必吃 #foodguide
#吃貨人生 #吃喝玩樂
2023-10-05
2023-10-06 304 瀏覽
剛剛約咗朋友去做運動,做運動之前見到附近開左一間很靚既花店,原來花店內都有cafe,所以就跟朋友坐低左食番個brunch,我地剛剛遇到牛角包🥐新鮮出爐,就買了1個share黎食!熱辣辣咬落去很鬆軟好脆口!我地就分別叫左2個lunch set $138起;飲品:70% Belgium dark chocolate latte /朱古力加咖啡無糖,因有70%朱古力,所以有濃濃的朱古力香甜,有少少甜味,不飲咖啡的你也可以嚐試下。而咖啡杯是由老闆從荷蘭運過來的,看落杯子非常優雅高貴,一邊飲一邊打卡不錯👍!是日餐湯:鰹魚雜菜湯/鰹魚是由老闆京都運來,鰹魚雜菜湯內有些煙肉,看見清淡但飲落口有陣陣的鰹魚香味十分清新。飲品:Fruit sodas/ passion fruit :百香果帶點微酸,加上口感清爽的有氣梳打水,啖啖透心涼!主菜:Bagel開邊,一面放滿火箭菜,一面放上香脆炸雞肉粒放了些辣粉再鋪上芒果肉和原味乳酪,十分有層次感,因有好多菜、雞肉又炸得和脆沒有油,所以食落口不會感到油膩。另一個同樣都是bagel 開邊,放滿火箭菜、牛油果🥑、蟹肉是蟹醬膏的蟹蓋取出來,非常金香,上面放滿牛油果,而且

我地就分別叫左2個lunch set $138起;

另一個同樣都是bagel 開邊,放滿火箭菜、牛油果🥑、蟹肉是蟹醬膏的蟹蓋取出來,非常金香,上面放滿牛油果,而且非常多蟹肉,而配埋黑酢和秘製醬料而成既火箭菜,口感一流!

+++++++++++++++
3K
2023-10-06 24 瀏覽
又係花店,又係咖啡店,環境充滿著少女情懷,休閑又舒服。Espresso Soda自家炒製咖啡豆, 有品質。完完全全充滿着fruity味,雜莓似的香甜,又不失咖啡那芳郁。岩手縣蟹肉牛油果bagel賣相與及造型己知真材實料。Bagel好有煙靱性👍蟹肉配牛油果,再加上芝士,勁邪惡👿原來配合火箭菜來吃,可減低膩感之餘,又多一重層次享受。鰹魚湯採用鰹魚乾來餚製,湯底非常清透。加入了辛辣味粉,另魚湯腥味隨去,特別好飲。
又係花店,又係咖啡店,環境充滿著少女情懷,休閑又舒服。

Espresso Soda
自家炒製咖啡豆, 有品質。

岩手縣蟹肉牛油果bagel
賣相與及造型己知真材實料。
Bagel好有煙靱性👍
蟹肉配牛油果,再加上芝士,勁邪惡👿
原來配合火箭菜來吃,可減低膩感之餘,又多一重層次享受。

鰹魚湯
採用鰹魚乾來餚製,湯底非常清透。
加入了辛辣味粉,另魚湯腥味隨去,特別好飲。

2023-10-06
估唔到灣仔合和中心竟然有一間咁靚咁高質嘅Café😍 呢間cafe 就係花店Gary Kwok Flowers隔離,天花及四周擺設都佈置滿花花😍😍 非常靚非常悠閑,同出面嘅商業中心形成一大對比😆 入到黎真係好放鬆😌 呢度嘅咖啡同輕食全部都係誠意之作,咖啡師勁專業😎 食物都係自家製,非常有誠意🤤 真係非常有驚喜😍 咖啡師店長勁專業又nice🥰 仲俾我試佢地正在準備嘅自製草苺果醬😋 當日我哋叫咗以下幾款,全部都好推介,下次一定會再嚟試吓其他🥰 🌟法國芝士火腿牛角酥 $58🌟豆腐蛋糕 tea set $82 (配任何咖啡或飲品)🌟70% Belgium Chocolate Dark Mocha 🌟Blackccino 仲有仲有,呢度嘅咖啡豆非常高質,咖啡愛好者可以嚟同專業嘅咖啡師交流吓,佢哋會介紹啱你嘅咖啡豆俾你㗎😎 我都買咗一包返屋企啊😆

🌟法國芝士火腿牛角酥 $58

🌟豆腐蛋糕 tea set $82 (配任何咖啡或飲品)

🌟Blackccino

2023-09-28
2023-09-28 15 瀏覽
俗話說「常在花間走,能活九十九。」當人們滿懷憂愁時,步入花的世界,花香沁人心脾;當人怒火中燒之際,來到百花叢中,香氣襲人,都會令你心平氣和。肥仔今日工作好忙,好moody,有少少燥。公司樓下有間花藝店,本來落嚟買花減下壓,意外發現呢間店嘅花花cafe,二話不說,入嚟一試,希望可怡心解愁!🥯岩手縣蟹肉牛油果 Bagel sandwich🥯Bagel 外脆內軟,煙煙韌韌好有咬口,表面有芝麻超級香口。Bagel開半一面塗上用牛油果蓉同cream cheese 調配嘅thick cream 再放上大量用黑醋調配嘅火箭菜,少少酸味,好開胃!另一面就鋪上厚厚蟹肉加牛油果蓉,牛油果好新鮮,蟹肉一絲絲滿足感十足!🥯 Espresso Tonic🥯咖啡自身的果酸與微苦和湯力水可以算是天作之合,口感柔和順滑,味道豐富,夏天解熱必飲!總結,作為灣仔奴工嘅肥仔長時間望電腦手機,想聞聞花香、睇下植物,從疲勞中恢復,呢間花藝cafe係不二之選!食完個lunch精神返晒黎!工作表現倍增!

🥯岩手縣蟹肉牛油果 Bagel sandwich🥯

🥯 Espresso Tonic🥯

店名: Gary Kwok Flowers & Café地址: 灣仔皇后大道東183號合和中心17樓1706-1711號舖灣仔站D出口,行6分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4.5/5一直以為合和中心都係商廈,入面全部都係寫字樓,經朋友介紹,原來有間靚靚cafe,左邊係花店,右邊係充滿花嘅裝飾嘅cafe,一於就試下🙈岩手縣蟹肉牛油果(配餐湯同飲品)❤️❤️❤️❤️❤️$148店員介紹蟹肉係新鮮拆出黎,除咗蟹肉仲有蟹膏添,配上左cream cheese🧀 、牛油果🥑係上面,食落口感十分豐富同creamy,另一面有黑醋配上火箭菜,中和翻口感令無咁膩Bagel🥯做到外脆內軟,佢哋特登從外國訂翻黎😆日本鰹魚湯❤️❤️❤️❤️😂清甜而帶有鰹魚鮮甜味,入面仲有多種配料,蘿蔔娃娃菜 煙肉🥓等,令湯飲落味道更有提升Tofu Matcha Latte❤️❤️❤️❤️❤️豆腐帶微甜,配上宇治嘅抹茶🍵,下面仲有啲好似麻糬嘅嘢,好奇之下問店員,原來係草餅皮,難怪食落好煙韌🤩德國珍寶芝士腸牛油果(配餐湯同飲品) ❤️❤️❤️❤️$148德國芝士腸超大條,咬落肉汁爆哂出黎,配上面頭嘅芝士同牛油果🥑,同樣令口感好好有層次,另一面同樣係火箭菜,中
店名: Gary Kwok Flowers & Café

灣仔站D出口,行6分鐘

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

岩手縣蟹肉牛油果(配餐湯同飲品)❤️❤️❤️❤️❤️

Bagel🥯做到外脆內軟,佢哋特登從外國訂翻黎😆

日本鰹魚湯❤️❤️❤️❤️😂

Tofu Matcha Latte❤️❤️❤️❤️❤️

德國珍寶芝士腸牛油果(配餐湯同飲品) ❤️❤️❤️❤️
德國芝士腸超大條,咬落肉汁爆哂出黎,配上面頭嘅芝士同牛油果🥑,同樣令口感好好有層次,另一面同樣係火箭菜,中和翻🙈

Cold Brew Tea❤️❤️❤️❤️
採用冷萃,飲落茶味夠濃夠香😆

2023-09-24 282 瀏覽
豆腐蛋糕賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧豆腐蛋糕表面經火熗燒燻,散發著淡淡的焦香,食落外層薄脆,內裡豆腐慕絲軟滑嫩口,帶有濃郁的豆香滋味,甜而不膩,配搭牛油味道極濃的香脆餅底,口感層次更豐盈。70% belgium dark chocolate mocha賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧朱古力咖啡中的咖啡豆是咖啡師每朝用心炒製即磨,黑朱古力同樣由咖啡師加工調製,製作極之用心。一啖入口,朱古力的醇香與咖啡的馥郁滋味完美融合,散發著經炒製後獨有的燻香,口感順滑細緻,濃厚甘香的滋味極度迷人,誠意推薦。環境:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳以花藝作主題,四處都以不同品種的植物花奔作點綴裝飾,配以柔和的燈光和暖系木色的傢俱,整體氣氛溫馨又和諧,令人放鬆又舒適。餐廳另一邊廂是花店,售賣各款鮮花以及花藝配件精品,有興趣不妨看看🌸 🐧❤️結語:黑朱古力咖啡誠意之作,高度推薦☕️

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❤️結語:黑朱古力咖啡誠意之作,高度推薦☕️
下午茶
2023-09-22 21 瀏覽
今日嚟到合和17/F呢間Cafe,係一間好出名嘅花藝設計花店入面嘅一間Cafe。未入到去已經見到成個花海係入面。落咗單就可以搵定位等食物。午餐有bagel set,叫咗一個岩手縣蟹肉牛油果Bagel,午餐有湯跟,仲有一杯飲品。佢哋每隻咖啡杯都好靚,都係有花紋圖案,我杯Latte拉花都有朵花襯返。咖啡味nutty,佢話係house blend。湯係佢地自家用鰹魚同蘿蔔煲,好清甜。岩手縣蟹肉牛油果Bagel係佢哋嘅recommendation ,一面自家製牛油果醬配三種黑醋火箭菜沙律,一面係蟹肉沙律+澳洲牛油果同芝士,一邊濃,一邊淡,一齊食好夾。呢度相對靜少少,下次都會行上嚟幫襯吓。

2023-09-21
午餐
  • 岩手縣蟹肉牛油果芝士
2023-09-21 10 瀏覽
🌟灣仔合和中心17樓Gary Kwok,是一間花店亦是一間餐廳,那邊廂有鮮花、家品購買,另一邊廂是優雅寧靜嘅餐廳,使人賞心悅目,陶醉於花海之下享受用餐,充分表現店主細心的設計。***** ***** ***** ***** ***** ***** *****Menu有好多選擇,order好一個lunch set就周圍影相打卡。🥯德國珍寶芝士腸牛油果🥑Bagel 🥯Sandwich濃香芝士牛油果好匹配,Bagel外脆內軟好食,火箭菜亦好新鮮。🫕鏗魚湯🫕以日本材料用心熬製而成嘅魚湯,清清甜甜的好有日本味道。Cappuccino ☕️咖啡拉花好靚,入口好順滑,咖啡師話咖啡豆係自家出品,同出面嘅咖啡好唔同,完全唔會苦澀味,有陣獨特嘅味道香味。

🥯德國珍寶芝士腸牛油果🥑Bagel 🥯Sandwich

🫕鏗魚湯🫕
以日本材料用心熬製而成嘅魚湯,清清甜甜的好有日本味道。

Cappuccino ☕️
都有段時間無去合和中心,發現多咗好多新餐廳或改建,而其中一層已經吸引左我哋眼球好耐。就係17樓嘅 Gary Kwok Flowers & Café 🌸11:30am-3pm 都有供應Bagel set 有碗daily soup + drinks 跟𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ BAGEL SANDWICH SET 138 Iwate Crab Meat & Avocado 🥑 岩手縣蟹肉牛油果 +$10個湯飲落好清甜開胃 💗🥯 Bagel 配上澳洲牛油果 加少少芝士 yummy 😋 跟埋火箭菜架~ 上面啲醋汁佢地自己調✨ Matcha Tofu Latte 老闆係日本人,自己係日本選matcha 😌入面嘅toppings 都係無添加。全選購自日本🇯🇵ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ Gary Kwok Flowers & Café 📍 灣仔皇后大道東183號合和中心17樓1706-1711號舖

都有段時間無去合和中心,發現多咗好多新餐廳或改建,
而其中一層已經吸引左我哋眼球好耐。

11:30am-3pm 都有供應Bagel set

個湯飲落好清甜開胃 💗

🥯 Bagel 配上澳洲牛油果 加少少芝士 yummy 😋
跟埋火箭菜架~ 上面啲醋汁佢地自己調

✨ Matcha Tofu Latte

老闆係日本人,自己係日本選matcha 😌
入面嘅toppings 都係無添加。
全選購自日本🇯🇵

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

Gary Kwok Flowers & Café

2023-09-18 17 瀏覽
位於灣仔合和中心集花店與cafe於一身店內有鮮花 亦掛滿乾花作裝飾💐同時會因應季節而更換 整個氛圍都好舒服 空間感十足可以嘆杯野飲加輕熟食或甜品享受片刻寧靜💯🌟岩手縣蟹肉牛油果bagel🥯口感紮實煙韌 柔韌有嚼勁配上鮮甜蟹肉🦀同軟滑牛油果🥑再加上rocket 食落好清新唔會膩👍🏻🌟泡菜牛肉本菇bagel 辣辣地泡菜牛肉 搭配本菇夠哂惹味 而且口感好豐富😋🌟Good Minute RefreshingMixed seasonal Fruits將時令水果雪凍 來代替冰塊🧊加上cold brew tea 甜度適中 好好飲🌟70% Belgium Dark Choclate Mocha帶香醇濃郁既朱古力味飲落幼滑順喉
位於灣仔合和中心
集花店與cafe於一身