GHETTO CAFE📍旺角黑布街13號地舖傾盤大雨嘅星期日,我同另一位7月生日嘅好朋友約咗去一間人氣打卡burger餐廳食下午茶。餐廳嘅女食客比較多,好多人都有刻意打扮得型格一啲嚟食嘢,全場嘅人個個都好積極打卡,好有氣氛。不過由於我唔太好影人像,所以餐齊影完食物相就同朋友開吃,最後一張呃like相都無影到,哈哈!我鍾意呢度嘅hip hop氣氛,除咗有好搶眼嘅neon lights同graffiti外,全間餐廳嘅裝修亦好有美式快餐店嘅感覺。主色用咗橙色,加上笑哈哈logo,非常鮮明易認。最正嘅係店內播放住好upbeat嘅音樂,輕快嘅節奏令人更享受喺就度用餐。 💰$90 (+$18 可轉套餐)滋味粒粒巨蝦堡 🍔唔食牛嘅我嚟到呢度覺得好開心,因為除咗牛肉,餐廳仲有提供魚肉、豬肉同蝦肉嘅選擇。我揀咗呢款滋味粒粒巨蝦堡,裏面夾住蕃茄、生菜同沙律醬,主角炸蝦漢堡真係名副其實由一粒粒巨大蝦肉堆砌而成,口感非常爽口彈牙,好好食!鬆軟嘅麵包好香牛油味,索盡沙律醬但唔油膩,好味! 💰$110 (+$18 可轉套餐)貧民窟大魔王漢堡 🍔朋友揀咗呢個勁巨型嘅貧民窟大魔王漢堡,裏面嘅餡多到嚇死人!包夾住一大塊
GHETTO CAFE
📍旺角黑布街13號地舖

[價錢 Price]
💰$90 (+$18 可轉套餐)
滋味粒粒巨蝦堡 🍔

[價錢 Price]
💰$110 (+$18 可轉套餐)
貧民窟大魔王漢堡 🍔
朋友揀咗呢個勁巨型嘅貧民窟大魔王漢堡,裏面嘅餡多到嚇死人!包夾住一大塊薯餅、芝士、炒洋蔥、炳肉同兩層厚厚嘅牛肉漢堡,要一啖食到晒全部餡真係好有難度!洋蔥焦化後變得好香,同半溶嘅芝士好夾,牛肉漢堡雖然厚同有少少筋但唔靭,夾住煙肉嘅油脂,每啖食到嘅都係邪惡嘅美味!

個人認為呢個漢堡實在太大,而且非常足料,如果唔係有返咁上下大嘅胃,建議單點一個漢堡就算啦,好似我哋咁轉左套餐之後,基本上飽到食唔到薯條,好彩有得打包咋,大家記住量力而為,唔好浪費食物呀!

[價錢 Price]
💰$40 (+$18 套餐免費加配)
粗薯條 🍟
粗薯條炸得剛剛好,唔會太粉或太乾,雖然灑滿幼鹽但唔會好鹹,點偏甜嘅茄汁就最authentic啦!

[價錢 Price]
💰$48 (+$18 套餐再+$10 加配)
芝士墨西哥粟米片 🫕
我自己就偏好食nachos嘅,呢度嘅nachos 本來已經有些少調味,就咁食已經好香口,但我覺得點埋個cream cheese醬會仲好食,所以不知不覺就食晒成兜醬!

[價錢 Price]
💰$48 (跟餐-$10)
芒果Smoothie 🥭🥤
朋友本來想試下香蕉朱古力Smoothie,但今日餐廳無晒朱古力系列嘅Smoothie,所以佢揀咗芒果Smoothie。芒果味比較甜,撈埋啲cream嚟食,夏天飲一流!

[價錢 Price]
💰$48 (跟餐-$10)
士多啤梨Smoothie 🍓🥤
我就叫咗士多啤梨Smoothie,雖然味道比較甜,但typical嘅美式Smoothie一向就係偏甜,所以都係正常嘅!反正佢就係好適合打卡,鍾意嘅可以一試!
  • 滋味粒粒巨蝦堡
  • 粗薯條
一向少去旺角既我,黎左GHETTO CAFE。GHETTO既意思貧民窟,通常就係graffiti同hip hop文化最盛行既地方。牆上一大幅一大幅既塗鴉,立起一塊塊滑板塊,前線店員同廚房後勤一句句“深綠色炸彈!” ,互相呼應地rap。  激發起你既hip hop魂未?係貧民窟Rap完先醫肚貧民窟大魔王漢堡好巨大的漢堡包,包內有牛肉,洋蔥,芝士,煙肉和薯餅,甚為豐富,包身軟綿又夠厚,大胃王都夠飽。大啡菇芝士牛肉漢堡大啡菇入口好juicy味道香濃,牛肉厚身夠淋滑,好有牛味。滋味粒粒巨蝦堡巨蝦堡餡內有一塊大炸蝦餅,蕃茄,芝士和生菜,蝦餅好脆口,食落有粒粒蝦的感覺。黑松露滋味牛肉漢堡牛肉豐腴兼肉汁飽滿,入口帶有好濃郁的黑松露和芝士味道。芝士墨西哥脆片套餐加十蚊有這款小食,隨便炸到金黃色,薄薄地入口脆卜卜。炸洋蔥圈套餐加購價十蚊,洋蔥圈炸得好香脆,微甜份量夠多。套餐加18蚊有薯條和飲品,有多款飲品供客人撰擇。

激發起你既hip hop魂未?

係貧民窟Rap完先醫肚

大啡菇芝士牛肉漢堡
大啡菇入口好juicy味道香濃,牛肉厚身夠淋滑,好有牛味。

滋味粒粒巨蝦堡

黑松露滋味牛肉漢堡
牛肉豐腴兼肉汁飽滿,入口帶有好濃郁的黑松露和芝士味道。

芝士墨西哥脆片
套餐加十蚊有這款小食,隨便炸到金黃色,薄薄地入口脆卜卜。

炸洋蔥圈
套餐加購價十蚊,洋蔥圈炸得好香脆,微甜份量夠多。

套餐加18蚊有薯條和飲品,有多款飲品供客人撰擇。
2023-07-22 23 瀏覽
以美式型格塗鴉為主題嘅漢堡店Ghetto cafe,餐廳裝修已橙色為主調,牆身佈滿塗鴉和橙色螢光,餐廳播放強勁節拍的hip hop歌曲,配合餐廳服務員夠型夠格,夠青春有活力,餐廳有提供酒精飲品,放工後可約埋三五知己朋友相聚。滋味粒粒巨蝦堡$90粒粒巨蝦堡有炸蝦餅,生菜,蕃茄和芝士,炸蝦餅食落有粒粒蝦的感覺,蝦肉入口彈牙,包身軟熟。貧民窟大魔王漢堡$110大魔王漢堡包內有牛肉,薯餅,洋蔥,芝士和煙肉,包身夠厚牛肉又大件,肉質新鮮有牛味,吾韌吾膩。芝士墨西哥脆片(套餐十$10)墨西哥脆片炸到金黃色,入口卜卜脆。套餐再加$18有飲品和薯條。

滋味粒粒巨蝦堡$90

貧民窟大魔王漢堡$110

芝士墨西哥脆片(套餐十$10)
墨西哥脆片炸到金黃色,入口卜卜脆。

套餐再加$18有飲品和薯條。
2023-07-21 33 瀏覽
旺角黑布街一直都有好多餐廳,呢間餐廳主打橙色同埋fast food。見到個Menu唔係好怪仔去睇吓啦。舖頭嘅裝修係美式橙色風格,唔知點解雖然係新開,但係有少少舊。入邊係鐵枱鐵凳,都好符合佢貧民窟嘅風格。Burger都幾好食,入邊嘅牛應該係手打,因為會識到啲跟腱位。整體嚟講幾Juice熱辣辣,都大嚿嘅。薯圈魷魚圈配菜大份,係美國size,新鮮炸出嚟都幾熱氣~對飲品有少少失望,因為奶昔只不過係忌廉溝色素同香精,一啲新鮮水果都冇。雖然影相好靚,但係飲落似飲緊科技。希望可以提供更加多嘅飲品選擇,中和番食fast food嘅罪惡感

薯圈魷魚圈配菜大份,係美國size,新鮮炸出嚟都幾熱氣~

• 大啡菇芝味牛肉漢堡
2023-07-20 16 瀏覽
跟朋友一齊黎到食burger 開頭睇相已經覺得好吸引點知去到見倒門面真係好正就甘係門口都影倒靚相入到去牆身都好正好有feel 全牆身都係graffiti坐落唔會唔舒服位置都好寬敞我地4個大人2個小朋友一齊黎食叫左4個包跟set 再加份炸雞粒已經飽到傻佢啲包份量係超足個包本身已經好好食我自己食左個魚柳包加隻蛋魚柳唔係薄果啲 而且係好juicy個醬配搭勁正仲有就係佢個炸雞粒都好有驚喜唔洗點野已經夠味 都係好有汁唔係細細粒乾身嘅
跟朋友一齊黎到食burger

仲有就係佢個炸雞粒都好有驚喜
唔洗點野已經夠味 都係好有汁唔係細細粒乾身嘅

2023-07-10
  • 雞塊
今晚👭🏻孖妹黎果sister talk,黎呢間日間係賣漢堡,夜晚搖身一變成酒吧吧餐廳食嘢,Cafe以 HIPHOP 文化為主題嘅漢堡包店,會播放唔同國家嘅 HIPHOP 音樂,牆身仲有香港塗鴉藝術家 UNCLE 創作嘅 GRAFFITI,行美式街頭風格裝置👭🏻孖妹入座後就熄左大部份嘅燈,入左夜間模式🤪好有氣氛㗎🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢大啡菇芝味牛肉漢堡 💰80✨餐廳用左鬆軟麵包,濕潤軟綿,漢堡包內牛肉餡料口感鮮嫩細嫩,外層煎得帶微微焦脆,仲有大啡菇、番茄片、生菜、松露醬汁,麵包🥯塗左滿滿牛油,超香,芝士呈半溶狀態又拉到絲,大啡菇好鬼多汁,醬汁稍為多左啲,所以麵包濕左啲🤐🥢貧民窟大魔王漢堡 💰110✨呢款同大啡菇芝味牛肉漢堡一樣,有牛肉漢堡同大啡菇,加左香脆煙肉🥓、薯餅,女仔食份量幾多,絕對稱得上爆餡😆✨煙肉鹹香更帶出牛肉香氣,薯餅外觀金黃香脆,裏面軟綿㗎,成個漢堡味道昇華哂🫣雖然好邪惡,但肥得抵㗎❤️🥢墨西哥粟米片 +💰18✨墨西哥粟米片呈黄色,脆度適中,口感清爽,上面有层细细粉末,非常誘人✨咬落非常清脆,唔會太硬或太嫩,淡淡粟米香味同鹹味,再點埋軟滑芝士醬中,風味十足🥢粗薯條 +

👭🏻孖妹入座後就熄左大部份嘅燈,入左夜間模式🤪好有氣氛㗎

🥢大啡菇芝味牛肉漢堡 💰80

🥢貧民窟大魔王漢堡 💰110

🥢墨西哥粟米片 +💰18

🥢粗薯條 +💰18

✨外層炸得金黄酥脆,薯味濃柔軟,灑左啲幼鹽唔會太鹹,大小形狀均匀,炸得乾身唔會好油腻

🥢Virgin Pina Colada +💰58

✨佢係一款無酒精雞尾酒,以椰奶和菠蘿汁調成,加入幼滑沙冰調配制成
✨口感清爽,椰奶味濃郁,呈出淡黄色顏色,唔會太甜,而且冇酒精成份,好啱女仔飲嘅😂

🥢百香果莫吉扎 +💰78

✨ 將百香果汁、青檸汁、糖漿同冰混合搅拌而成,再加入薄荷葉,口感清新、爽口,👷🏻‍♀️細孖覺得有少量酒精,飲完好放鬆係咁講嘢😂😂,糖漿中和左酒精味濃度,好易入口㗎

✍🏻總評:

2023-07-18
  • 大啡菇芝味牛肉漢堡
  • Virgin Pina Colada
  • 百香果莫吉扎
以銀、橙配色同彩色塗鴉做裝潢主調🤍🧡,單係行過門口已被型格設計吸引,駐足欣賞,行埋入舖直頭感受到人體內嘅hip hop DNA在攢動🧬。舖名改得好有心思,”Ghetto”意指貧民窟,所以呢個“窟”內充滿著街頭文化,尤其係塗鴉藝術牆身🎨打卡一流📸。食物用上美國快餐店包裝,價錢亦貫徹“Ghetto”嘅主題,連套餐基本上一百蚊有找🤩,但講緊嘅係出面港島區有名burger店一樣嘅質素🤙🏻!MK gang用返MK價,果然係有態度yes sir🫡!🟠 黑松露芝味牛肉漢堡 $65|套餐 + $18主角黑松露醬超慷慨,多到瀉 可以用嗦的😍嗦~ 味道好濃郁,濃到有啲咸🤏🏻漢堡扒鬆軟度恰到好處,肉嫩得嚟咬到肉筯顆粒,增添肉感😝,汁水充盈但唔會過多,兜唔住流失晒麵包亦係一絕🤟🏻 超級無敵爆炸軟熟,回彈力十足,滿滿牛油香🤤食得出全部用料好新鮮,連生菜都有菜味過人薯條熱辣辣仲冒著熱氣♨️ ,勁香脆份量又多,超飽足留意埋細節位,汽水係上玻璃支裝的!街頭vibe做到足🙌🏻🟣 由於burger啲黑松露醬實在太多,剩低嘅可以點薯條食,隱藏黑松露薯條get!🤓 成個質素冇野可以挑剔,唯一係思疑緊啲燈咁暗係咪為咗營造氣氛?🤔

🟠 黑松露芝味牛肉漢堡 $65|套餐 + $18
黑松露芝味牛肉漢堡

食得出全部用料好新鮮,連生菜都有菜味過人

薯條熱辣辣仲冒著熱氣♨️ ,勁香脆份量又多,超飽足

留意埋細節位,汽水係上玻璃支裝的!街頭vibe做到足🙌🏻

🟣 由於burger啲黑松露醬實在太多,剩低嘅可以點薯條食,隱藏黑松露薯條get!🤓 成個質素冇野可以挑剔,唯一係思疑緊啲燈咁暗係咪為咗營造氣氛?🤔 身為打卡店,燈光問題一定有不便啦~🙈
黑松露芝味牛肉漢堡
行過旺角見到Ghetto Cafe嘅橙色店面都幾特別,咁岩攰左想搵個地方坐下,就入左去試下啦😝入到去見到日本運動品牌MIZUNO 同 Ghetto 嘅合作,內外都好多MIZUNO細節,仲有幾對鞋做擺設,都幾特別👟大啡菇芝士牛肉漢堡🍔整體好Juicy又唔會好重口味,個大啡菇同手打牛肉漢堡係一樣咁大,手打牛肉焦香煙韌,仲加左蕃茄同生菜平衡下油膩貧民窟大魔王漢堡轉竹炭包呢個漢堡係將所有精華集於一身,有芝士、薯餅、漢堡扒、bacon等,包體很厚實,一個人食都好飽😆洋蔥圈、甜薯條甜薯條即係番薯條,外脆內軟,下次食會試埋黑松露醬,應該更加分😋洋蔥圈份量多好慷慨,不過不失吉列魷魚圈🦑魷魚圈,份量感人,而且熱辣辣應該係鮮炸嘅,好邪惡啊😈士多啤梨/芒果Smoothie🥤飲品大大杯,又有螺旋形嘅花紋,打卡好吸睛,炎炎夏日必備!

大啡菇芝士牛肉漢堡🍔

貧民窟大魔王漢堡轉竹炭包

洋蔥圈、甜薯條

吉列魷魚圈🦑
魷魚圈,份量感人,而且熱辣辣應該係鮮炸嘅,好邪惡啊😈

士多啤梨/芒果Smoothie🥤
飲品大大杯,又有螺旋形嘅花紋,打卡好吸睛,炎炎夏日必備!
很久沒來旺角覓食,這次到訪Bookmark已久的Ghetto Cafe✨ 餐廳的牆身遍是色彩飽滿的Graffiti,播放著的充滿節奏感的Hiphop與其相互輝印,非常有格調😎🐂 貧民窟大魔王漢堡會是食肉獸必愛喲❤️ 鬆軟麵包夾住2塊牛肉扒、1塊薯餅和1片煙肉,一口咬下相當Juicy!牛肉扒豐富的肉汁與外酥內軟的薯餅完美揉合,中間的煙肉煎至香口增添層次😋🦐 滋味粒粒巨蝦堡滿滿的蝦~~肉質很彈牙,搭配生菜和蕃茄一起享用,健盈又清爽😚🦑 吉列魷魚圈 🐟吉列魚手指兩款吉列小食都炸得很漂亮,香脆外衣的厚度剛好,包裹鮮嫩的魷魚/魚柳,沾醬吃一口接一口,停不下來😝🍓 Strawberry Smoothie濃濃的草莓果香,還有乳酪的奶香,味道和賣相都非常討喜🥰🍑 Virgin Daiquiri (Peach)入口清涼,香甜的桃味十分迷人,消暑一流☀️

🐂 貧民窟大魔王漢堡

🦐 滋味粒粒巨蝦堡

🦑 吉列魷魚圈 🐟吉列魚手指

🍓 Strawberry Smoothie
濃濃的草莓果香,還有乳酪的奶香,味道和賣相都非常討喜🥰

🍑 Virgin Daiquiri (Peach)
入口清涼,香甜的桃味十分迷人,消暑一流☀️
  • 滋味粒粒巨蝦堡
2023-07-16 16 瀏覽
餐廳橙色嘅裝修好吸睛🧡呢到係朝啡夕酒午餐時段有咖啡☕️到晚餐就有唔同酒類飲🍹播住好chill嘅歌🎶氣氛超好套餐$100有找超級抵👍.🌟大啡菇芝味牛肉漢堡 $80 +$18轉套餐呢個超級juicy🤩🤩大啡菇好淋好多汁牛肉好重牛味芝士熱溶到牛肉上芝士同牛肉永遠perfect match😍漢堡包厚得黎又軟熟💕用牛油煎香更好味😋🧈.🌟吉列豬漢堡 $55 +$18轉套餐豬炸到好脆口肉質軟腍加左酸酸辣辣嘅醬好惹味🌶.🌟粗薯條🍟薯條炸到好脆內粉👍.🌟番薯條🍠 +$10加左酸梅粉味道有更多層次.🌟百香果mojito 跟餐-$10好易入口酸酸甜甜酒味唔會太濃.🌟藍莓smoothie 🫐 跟餐減$10奶打到好厚🥛奶味濃打卡好靚💙.📍 Ghetto Cafe (旺角)旺角黑布街13號地舖
餐廳橙色嘅裝修好吸睛🧡

奶打到好厚🥛
奶味濃
打卡好靚💙
Blueberry  smoothie

📍 Ghetto Cafe (旺角)
旺角黑布街13號地舖
吉列豬漢堡
百香果mojito
Blueberry  smoothie
  • 甜薯條
2023-07-15 197 瀏覽
/𝑮𝒉𝒆𝒕𝒕𝒐 🇭🇰/#sa旺角篇 #sa_burger ➖➖➖<運動x 塗鴉藝術burger 店| 鬧市內的貧民窟> ➖➖➖自己其實都幾鍾意塗鴉藝術😆以前係街見到都會影下啲graffiti成日覺得好型😎佢地初初一開業都已經有留意到 早排終於去左~ 店舖主打burger同飲品特調 同樣係朝啡夕酒睇住塗鴉聽住歌邊食野 加上店舖以橙色為主調感覺成件事都幾熱血🤣同幾有能量去完好醒神🔥➖➖➖ 1️⃣大啡菇芝味牛肉漢堡 $80 (套餐+$18)感覺輕盈啲無咁膩😆大啡菇幾juicy 中間有牛肉漢堡扒、芝士同生菜🥬同樣幾厚身 有大啡菇同生菜可能多啲水份 加上同朋友影左陣相 個底就會濕啲啲➖➖➖2️⃣貧民窟大魔王漢堡 $110 (套餐+$18) 另轉竹炭包 +$10 呢個burger 真係好厚身 入面好多肉食肉獸應該幾滿足😛不過真係幾飽~ 包體軟熟厚身唔會扁左中間夾住手打牛肉漢堡扒、薯餅、煙肉、洋蔥、芝士~ 特別鍾意中間塊薯餅🫶🏻 漢堡扒都幾厚會食到有少少筋 肉味都有嘅😆煙肉薄身甜甜地幾好味🤤 ➖➖➖3️⃣小食: 芝士墨西哥脆片 +$10 本身話套餐就粗薯同指定飲品(汽水橙汁等) 無晒粗薯店員都
/𝑮𝒉𝒆𝒕𝒕𝒐 🇭🇰/
睇住塗鴉聽住歌邊食野 加上店舖以橙色為主調
感覺成件事都幾熱血🤣同幾有能量
去完好醒神🔥

➖➖➖
1️⃣大啡菇芝味牛肉漢堡 $80 (套餐+$18)
感覺輕盈啲無咁膩😆大啡菇幾juicy
中間有牛肉漢堡扒、芝士同生菜🥬
同樣幾厚身 有大啡菇同生菜可能多啲水份
加上同朋友影左陣相 個底就會濕啲啲

➖➖➖
2️⃣貧民窟大魔王漢堡 $110 (套餐+$18)
另轉竹炭包 +$10
呢個burger 真係好厚身 入面好多肉
食肉獸應該幾滿足😛
不過真係幾飽~ 包體軟熟厚身唔會扁左
中間夾住手打牛肉漢堡扒、薯餅、
煙肉、洋蔥、芝士~
特別鍾意中間塊薯餅🫶🏻
漢堡扒都幾厚會食到有少少筋 肉味都有嘅😆
煙肉薄身甜甜地幾好味🤤

3️⃣小食: 芝士墨西哥脆片 +$10
本身話套餐就粗薯同指定飲品(汽水橙汁等)
無晒粗薯店員都好好咁
同我地upgrade 左另外兩款小食~
幾推薦呢個nachos 有芝士味 份量幾多

📍Ghetto
Nachos
Milkshake
2023-07-07 138 瀏覽
位於旺角黑布街的打卡型格漢堡店。餐廳裝潢以美式型格街頭的ʜɪᴘʜᴏᴘ風為主,橙色及銀色的門面在黑布街顯得相當搶眼;入夜後餐廳會把燈光調暗並提供酒精飲品,與日間的美式咖啡廳的氛圍截然不同。餐廳的店員親切有活力,除了會播放外國的ʜɪᴘʜᴏᴘ音樂,偶爾也會播放耳熟能詳的廣東ʀᴀᴘ歌,份外親切! ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆ ❥ 貧民窟大魔王漢堡 $128 (ꜱᴇᴛ)❥ 黑松露芝味牛肉漢堡 $83 (ꜱᴇᴛ) ❥ ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ:  ᴘᴀꜱꜱɪᴏɴ ꜰʀᴜɪᴛ ᴍᴏᴊɪᴛᴏ $88 (套餐加配價)   ___⋆ ⋆ ___ ✿  貧民窟大魔王漢堡 這個真的是巨大又足料的牛肉漢堡,所謂大魔王,大概是把邪惡的元素都放在其中吧!餡料除了有肉味濃郁的手打牛肉漢堡,更有芝士、煙肉、薯餅、焦糖洋蔥及大啡菇等,雖然一口吃下去未免太強人所難,但一併吃用的確非常滋味!.✿  黑松露芝味牛肉漢堡漢堡包烘烤得外脆內軟,回彈力十足,兩邊煎香的牛肉漢堡配上香氣濃郁的黑松露醬及爽脆的生菜,肉汁四溢,濕潤爽口!.✿  炸洋蔥圈 (+$10)  / 炸薯條 (跟餐) 單點洋蔥圈需$48, 但跟餐只需加$
位於旺角黑布街的打卡型格漢堡店。
 ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
❥ 貧民窟大魔王漢堡 $128 (ꜱᴇᴛ)
❥ 黑松露芝味牛肉漢堡 $83 (ꜱᴇᴛ)
  ___⋆ ⋆ ___
✿  貧民窟大魔王漢堡
✿  黑松露芝味牛肉漢堡
✿  炸洋蔥圈 (+$10)  / 炸薯條 (跟餐)
單點洋蔥圈需$48, 但跟餐只需加$10!  喜歡吃脆卜卜口感的真的必點!洋蔥圈外脆內軟,吃起來十分可口!反而炸薯條則略嫌太乾,我自己個人比較喜歡洋蔥圈!
✿ ᴘᴀꜱꜱɪᴏɴ ꜰʀᴜɪᴛ ᴍᴏᴊɪᴛᴏ
除了手工啤酒外,ᴍᴏᴊɪᴛᴏ的薄荷香氣也是我喜愛的酒精飲品之一!ᴍᴏᴊɪᴛᴏ口感清新爽口,酸甜度適中,加上百香果的果香,非常適合在這個炎炎夏日飲用!尤其配搭炸薯條炸洋蔥圈,真的一流!
一間型格以滑板街頭文化的burger店,店內裝修以橙色和銀色為主,亦有特色創作系的噴畫牆,播放著Hiphop類的歌曲,或多或少有種身處在外國街頭的感覺,此外這間店超性價比,味道又高質✨其實已經是我第二次造訪了🤭入夜後更會調至暗燈,超有氣氛的🥩*黑松露芝味牛肉漢堡*🥬漢堡牛肉都是新鮮即煎,肉汁超多不會乾柴,而他家用的是牛油味重的軟包漢堡Brioche,滿口都是牛油香的,喜愛黑松露的你真的不能錯過,配上芝士以及香濃的醬汁,超惹味😋🥓*煙肉蘑菇芝味牛肉漢堡*🧀漢堡牛肉也是超多肉汁的,煙肉香脆而不乾,本人喜歡蘑菇醬加上溶溶的芝士,真是我心中不二之選🤩✨漢堡均可加配套餐 (粗薯條及飲品),而汽水都是樽裝呢,喝起來超爽的喔🍟🥤另外我們亦叫了炸雞塊,好juicy又嫩滑,他家炸物都是新鮮即炸,香脆可口但請留意分量超多的,一定不能獨食喔🤣🤣P.S. 不吃牛肉的你也有其他選擇,如魚柳,蝦堡和吉列豬

🥩*黑松露芝味牛肉漢堡*🥬

🥓*煙肉蘑菇芝味牛肉漢堡*🧀

P.S. 不吃牛肉的你也有其他選擇,如魚柳,蝦堡和吉列豬
2023-07-06
  • 黑松露芝味牛肉漢堡
  • 雞塊
  • 煙肉蘑菇芝味牛肉漢堡
2023-07-06 18 瀏覽
今次朋友話帶我去貧民窟威下,正想同佢絕交之際,發現原來餐廳名Ghetto就係代表貧民窟。朝早同夜晚會有唔同風格。設計係用左外國嘅塗鴉和滑板風格做設計,加上橙色嘅霓虹燈做裝飾,有一種科幻嘅感覺。黑松露滋味牛肉漢堡 $65漢堡包外皮即時烘到香脆,牛肉兩邊香煎,一咬落去啖啖肉汁。當然唔少得我鍾意嘅黑松露醬,另到口感更加濕潤又濃郁。大啡菇芝士牛肉漢堡 $80鍾意菇類嘅朋友,不仿可以試埋大啡菇芝士。大啡菇爽口脆身,同油脂香嘅牛肉都幾夾。滋味粒粒巨蝦堡 $90身邊仲有朋友唔食牛肉,但係唔洗驚。因為佢地亦都有蝦堡提供。炸到金黃色嘅蝦堡,入面有彈牙嘅蝦肉,加上秘製醬汁,好吸引呀。另外小食仲可以升級做粗薯條$18和甜薯條$28,我自己做比較鍾意食甜薯條,外脆內軟又有少少甜。飲品方面不妨可以試下沙冰,有芒果、藍莓香蕉朱古力,賣相都好靚又好飲。Ghetto Cafe (旺角)旺角黑布街13號地舖

黑松露滋味牛肉漢堡 $65

大啡菇芝士牛肉漢堡 $80

滋味粒粒巨蝦堡 $90

Ghetto Cafe (旺角)
旺角黑布街13號地舖
2023-07-06 17 瀏覽
以鮮艷橙色為主調再配上街頭風塗鴉~非常有特色~又好食又打卡able ~~漢堡包套餐都幾抵食😋仲有咖啡、生啤、紅白酒~②美式芝味魚柳漢堡/配粗薯條/熱Mach’s⑥大啡菇芝昧牛肉漢堡/配炸雞塊/SEVENS 朱古力咖啡啤酒朋友的魚柳漢堡同薯條都好好食~大啡菇牛肉漢堡好Juice 😋雞塊香脆唔會覺得熱氣油膩👍🍺 朱古力咖啡啤酒 都好特別~味道偏苦少少而帶有朱古力同咖啡的香味🍫☕️ Macha 好飲之外仲有個好靚靚嘅🦄拉花💕

以鮮艷橙色為主調再配上街頭風塗鴉~
非常有特色~又好食又打卡able ~~

漢堡包套餐都幾抵食😋
仲有咖啡、生啤、紅白酒~

②美式芝味魚柳漢堡/配粗薯條/熱Mach’s

朋友的魚柳漢堡同薯條都好好食~
大啡菇牛肉漢堡好Juice 😋
雞塊香脆唔會覺得熱氣油膩👍

🍺 朱古力咖啡啤酒 都好特別~
味道偏苦少少而帶有朱古力同咖啡的香味🍫

☕️ Macha 好飲之外仲有個好靚靚嘅🦄拉花💕