2021-08-23 158 瀏覽
本身對樓上cafe印象已經麻麻,食完我覺得樓上cafe簡直係呃錢。Go dutch cafe裝修一般,保持一貫樓上cafe嘅裝修風格,俾人感覺都係好舊好殘嘅感覺。服務唔錯,落單上菜都快手,態度正正常常,基本香港服務style,但野食唔得,我個人覺得直情係劣食級數。*自家釀制芝心煙肉雞柳長通粉 $108睇相好吸引,但真相係殘酷嘅。芝心煙肉雞柳真係自家制,但睇唔到有釀嘅成份,單純係炸雞柳切開,放芝士喺面頭焗融焗焦香,連煙肉都唔係好睇到添,反而炸雞柳外皮香脆,雞肉唔會太乾,但雞柳份量真心少。長通粉份量亦唔多,痴埋一pat pat,面頭有一大pat半透明白汁,十足十以前小學飯盒嘅劣食,白汁冇色之餘仲係冇味,完全係食唔落。
自家釀制芝心煙肉雞柳長通粉 $108
自家釀制芝心煙肉雞柳長通粉
2021-08-20
2021-08-04 102 瀏覽
weekday收工,夜晚因為我哋兩個都唔係好肚餓,😁主要想搵一間咖啡廳同朋友,坐住歎杯咖啡傾偈,☕上網搵到呢一間樓上cafe環境好似幾好。貪佢夠靜。夠舒服,就晚黑嚟同friend傾下偈先。dinner叫咗兩杯飲品同一個主食。😋佢哋個Dinner set menu選擇幾多下,試咗特色Go Dutch自家製黑松露燒春雞配薯蓉。自己製作有特色,😍燒春雞燒出嚟都好香,而且皮脆肉嫩,配埋香滑嘅薯蓉都好好味。
2021-07-31 111 瀏覽
第一次見樓上cafe會裝修得咁有情調木系傢私配上近門口嘅大燈飾,室內略帶昏暗,感覺同其他樓上cafe好唔同Cafe嘅定價算合理,晚餐$88-$158,仲包一杯$40嘢飲白汁吞拿長通粉 ($85) 煮好後再入爐焗,上枱熱辣辣。長通粉沾滿白汁,味道濃厚,口感濕潤。加入吞拿魚,味道上多d變化,無咁單調。一貫樓上cafe嘅風格,嘢飲選擇好多,淨係梳打都有十幾款口味:士多啤梨、青蘋果、薄荷…… 藍金桔梳打 ($42) 帶微甜,同清爽嘅梳打水幾夾,好啱夏天飲。

第一次見樓上cafe會裝修得咁有情調

2021-07-31 85 瀏覽
TGIF 想搵個地方靜靜地吹吓水Set for two $368小食-蜜糖雞翼 (6pcs)隻隻都肥嘟嘟脹卜卜😬仲有甜甜地嘅蜜糖汁,雞翼外皮脆脆的主菜一 特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉意粉好大碟 而且好足料。個汁好濃好似飲緊龍蝦湯咁,意粉個質感好煙韌 唔會好淋好散主菜二 德國鹹豬手配薯角佢今日冇薯角所以俾咗薯條我哋,係波浪形粗薯條,配埋鹹香既焗豬手甜品- 榛子朱古力比利時窩夫 上台嗰陣個窩夫仲係熱辣辣脆㗎,上面有啲溶溶地嘅朱古力醬同埋cream ,好脆好好食😋一個都唔夠我食😌鳳梨沙冰&百香果沙冰 +$20杯嘢好震撼,滿到成座山咁高,都唔知點入手😂😂一杯真係可以飲足成晚。好鍾意呢度嘅環境 人少少嘅話可以傾吓計,如果多人嘅話仲可以有board game免費玩。三五知己小聚嘅好地方
TGIF 想搵個地方靜靜地吹吓水

Set for two $368

小食-蜜糖雞翼 (6pcs)

隻隻都肥嘟嘟脹卜卜😬仲有甜甜地嘅蜜糖汁,雞翼外皮脆脆的

主菜一 特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉

主菜二 德國鹹豬手配薯角

甜品- 榛子朱古力比利時窩夫

鳳梨沙冰&百香果沙冰 +$20

2021-07-29
2021-07-30 67 瀏覽
難得收工後約左好朋友聚會 今次揀左呢間係旺角鬧市中 地點就腳但又舒服既樓上cafe食晚餐飲品選擇真係非常多👍🏻最後揀左熱情果沙冰 大杯又好味 食物方面就同朋友一齊叫左一個set ($3xx),包🔺2杯飲品 🔺前菜小食(蜜糖雞翼👍🏻👍🏻)🔺2款主菜 (焗豬手配薯條,龍蝦汁蟹肉意粉👍🏻👍🏻推薦🌟🌟🌟🌟)🔺2款甜品 (朱古力窩夫👍🏻👍🏻)環境舒服 傾計一流🌟 係一間性價比高既餐廳

飲品選擇真係非常多👍🏻最後揀左熱情果沙冰 大杯又好味

食物方面就同朋友一齊叫左一個set ($3xx),包
🔺2杯飲品
🔺前菜小食(蜜糖雞翼👍🏻👍🏻)
🔺2款甜品 (朱古力窩夫👍🏻👍🏻)

環境舒服 傾計一流🌟 係一間性價比高既餐廳

• 德國鹹豬手配薯角
  • 特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉
  • 榛子朱古力比利時窩夫
2021-07-28 73 瀏覽
旺角樓上聚會Cafe同幾個朋友一齊去旺角行完街想坐低食嘢,想坐得舒服啲又想食飽啲, 網上搵到呢間Cafe好適合聚會,個名原來係AA制嘅意思。餐廳環境燈光有情調昏暗浪漫,座位寬闊舒適,很適合朋友聚會,餐廳很熱鬧,記得book位。每人最低消費一杯飲品或一份套餐,單點食品不計。另收+1服務費#蘑菇豬柳漢堡 $78 香脆粗薯條大大條,是我喜歡的那種💕漢堡由甜甜軟熟的芝麻麵包配上多汁大啡菇、生菜、蕃茄、芝士、秘製醬料和2片豬柳漢堡扒等組成,不錯#金沙大蝦鹹蛋意粉 #🍝 $128很多粒鮮甜爽口彈牙的大蝦,啖啖足料,秘制鹹蛋黃醬淋滿軟軟的意粉,不會太鹹,味道適中,不會膩,中西合璧有驚喜#桂花藍柑桔 (套餐加$5)甜甜的桂花蜜味服務質素:7/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
旺角樓上聚會Cafe

同幾個朋友一齊去旺角行完街想坐低食嘢,
想坐得舒服啲又想食飽啲,
網上搵到呢間Cafe好適合聚會,
個名原來係AA制嘅意思。

餐廳環境燈光有情調昏暗浪漫,

#蘑菇豬柳漢堡 $78

生菜、蕃茄、芝士、秘製醬料和2片豬柳漢堡扒等組成,不錯

#金沙大蝦鹹蛋意粉 #🍝 $128

#桂花藍柑桔 (套餐加$5)

甜甜的桂花蜜味

服務質素:7/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
2021-07-26
2021-07-27 65 瀏覽
Set for 2 $368🍖德國豬手配薯角上嚟就覺得個擺盤好靚好似好fresh, 令到成件事好似冇咁heavy咁🤣分量又足. 中意啖啖肉嗌嘅呢個就啱晒啦.🍝黑松露軟殼蟹意粉食得黑松露就梗係想個味濃㗎啦. 呢個黑松露加軟殼蟹真係滿足到我食濃味嘢嘅慾望. 🦪日式吉列炸蠔估唔到小食都可以有6隻炸蠔, 而且都唔係厚粉. can trytry.🧉洛神花茶我朋友係洛神花神, 有茶一定係飲洛神花茶. 呢個洛神花茶淡淡哋, 中意🫖桂圓紅棗茶我本人比較中意有龍眼肉嘅茶, 有就一定會叫. 越浸越出味. 中意.想講食完勁飽, 連個甜品叫咗佢哋唔使上, 因為真係食唔曬
Set for 2 $368

🍖德國豬手配薯角

🍝黑松露軟殼蟹意粉

🦪日式吉列炸蠔

🧉洛神花茶

🫖桂圓紅棗茶

想講食完勁飽, 連個甜品叫咗佢哋唔使上, 因為真係食唔曬
2021-07-27 79 瀏覽
好耐冇行開旺角,今日黎返登打士街食野,疫情前呢度好多人排隊去cafe 玩board game今次黎食呢間野純粹黎吹下水,所以淨係叫左兩杯野飲加個德國豬手餐第一次食呢間既德國豬手,唔同其他店舖,佢地煮法係比較腍身,豬皮唔係脆果種,不過呢個煮法就令到隻豬手多返啲肉汁,唔會太乾,配埋蜜糖,食落都爽口既,十分肥美!薯條就不過不失~兩杯野飲都幾靚呢杯香芋摩卡咖啡賣相幾好,個人覺得呢款配搭幾好飲,有香芋既味道,唔會太甜~整體黎講呢度氣氛幾好,座位夠寬闊,可以坐低慢慢吹水~

德國豬手

薯條就不過不失~

兩杯野飲都幾靚

香芋摩卡咖啡

整體黎講呢度氣氛幾好,座位夠寬闊,可以坐低慢慢吹水~
2021-07-27
德國豬手
香芋摩卡咖啡
相約舊同事出來傾談,當然一起共享美食,她住在旺角,地點好就腳,於是她帶我來到很受食客歡迎的「GoDutch Cafe」,開心歡聚一下,放縱享受美食。餐廳位置很方便,地理環境很好,佔地面積大,十分開揚,佈置優雅,有一份雅緻休閒,傾心事的好地方。餐廳入面放了燈飾,燈飾很特別,下面有不同國家的旅遊書。店內空間感很好,環境舒適,乾淨整潔,氣氛自在輕鬆,充滿西式的格調,繁華的背後,能夠停下來暫時忘憂,用餐更輕鬆暢快。餐牌添置美食的圖片及價錢,每款價格相宜,未食巳吸睛,令我胃口大開。栗米蘑茹厚多士Pizza栗米及蘑茹彈牙有咬口,厚多士軟硬度適中,不會過淋,恰度好處,令口感昇華,特別美味,我們都很鐘意。豬柳漢堡包拼薯條豬柳熟度拿捏得很好,十分入味,啖啖肉咬下去鮮味撲出來,鮮嫩夠淋,肉質嫰滑,紮實彈牙,配薯條來吃,非常香脆,口感很好,齒頰留香,值得推介。飲品我們叫了青蘋果紅茶及芒果紅茶,青蘋果紅茶有清香的青蘋果味,令人心曠神怡,感覺不錯。芒果紅茶有香濃的芒果味,,帶出絲絲味道在心頭,二款都容易入口,主餐後把油膩感一掃而空,任何日子都適合飲的飲品。Go Dutch Cafe(旺角)地址:旺角登打士街43
Dutch Cafe」,開心歡聚一下,放縱享受美食。

餐廳入面放了燈飾,燈飾很特別,下面有不同國家的旅遊書。

栗米蘑茹厚多士Pizza

豬柳漢堡包拼薯條

飲品

Go Dutch Cafe(旺角)
地址:旺角登打士街43H號登打士廣場10樓

2021-07-21
2021-07-21 80 瀏覽
這間餐廳走古典優雅情調路線,看得出來裝修花了心思,配搭窗外夜景,有一種浪漫的氣氛。但不會像高級餐廳一樣令人焗束,電視播放著沒有聲音的浪漫的台劇,令人有回到家的輕鬆感覺,價錢更是親民。點了兩個晚餐sets (另收加一服務費)🐱芝士肉醬意粉$85(配$40熱飲)份量很多!送上來的時候熱辣辣煙一直在冒!芝士很多,攪動的時候能拉絲。醬很多,酸酸甜甜挺開胃。意粉不會焗得過熟,一條條還是很分明。🐱白汁吞拿魚長通粉 $85 (配$40熱飲)份量也很多!同樣熱辣辣和芝士能夠拉絲。吞拿魚挺多,白汁挺香濃。長通粉挺彈牙軟硬適中。🐱芒果綠茶/草原梳打 +$5@顏色亮麗。草莓梳打是草莓果醬混合梳打水,底部較甜。芒果綠茶有淡淡的芒果味,清甜解渴。整體而言,環境漂亮,價錢不貴,食物大大份,是CP值高的樓上cafe。

點了兩個晚餐sets (另收加一服務費)

🐱芝士肉醬意粉$85(配$40熱飲)

🐱白汁吞拿魚長通粉 $85 (配$40熱飲)

🐱芒果綠茶/草原梳打 +$5@

2021-07-20 60 瀏覽
朋友約食飯…話想係旺角食…咁我就提議黎“Go Dutch”因為見到好多post話唔錯…打去訂個位先未夠7pm到時餐廳都未滿…坐多陣就開始坐滿…好彩訂左位。餐廳裝修簡單…覺得最正就係餐廳中央盞燈禮貌店員奉上餐牌…有2人set(包小食…主菜…甜品同飲品)或者自己顧自己單人set我地最後選擇點兩個set share…set就本身包左基本飲品…當然亦都提供彈性…可以補差價飲其他特飲如奶昔…我地點左豬手同燒春雞…記得燒春雞你要等下…因為準備需時…豬手出到黎個樣唔錯…跟左粗薯條。最正係豬手已經去哂骨…豬手味道唔錯…帶微微蜜糖甜味同黑椒味…而且份量幾多。薯條啱啱炸起就一定好味食到咁上下燒春雞黎啦…嘩…都幾大隻。好細心提供骨剪…我就手起鉸剪落將隻雞一開二…一剪開時仲見到d煙走出黎…熱辣辣。隻雞個皮微脆…帶d香草味同黑松露好鬼香…真係要讚下d雞肉好嫩…連雞胸都唔會鞋柴…燒春雞就跟左薯蓉…而且好大pad…味道都ok野飲我地同時點左熱情果梳打我覺得$158既豬手燒春雞絕對抵食仲要味道唔錯。呢度人手唔太多…不過服務員好勤力周圍走而且好有禮貌最尾朋友埋單…無”go dutch“ 香港叫”AA制“😂😂

我地點左豬手同燒春雞…記得燒春雞你要等下…因為準備需時…

鹹豬手

燒春雞

野飲我地同時點左熱情果梳打
熱情果梳打

最尾朋友埋單…無”go dutch“ 香港叫”AA制“😂😂

2021-07-19 52 瀏覽
呢個商場好多Cafe就大家都知今次介紹呢一間都非常之適合學生哥放咗學想搵個地方傾吓計玩吓有好多board game適合大家玩嘢食價錢都算係中間價位卡邦尼意粉 套餐 $118本身我同朋友仔都好鐘意食Pasta所以嗌咗呢度推介嘅卡邦尼意粉未食嗰陣都覺得好香好creamy醬汁包裹住每條意粉,仲有好多煙肉粒雙色汁薯條 $65我同我朋友仔都唔係好大食所以嗌多個小食就算薯條新鮮滾熱辣好鬆脆兩個汁唔算話太大驚喜不過黑松露蛋黃醬夜黑松露份量好多我哋叫嘅兩杯嘢飲都好味分別係阿華田朱古力脆脆同埋焦糖朱古力脆脆餐廳中間仲有一個非常適合打卡嘅樹藤波波燈真係好啱學生哥放咗學過嚟打躉㗎
呢個商場好多Cafe就大家都知

卡邦尼意粉 套餐 $118
本身我同朋友仔都好鐘意食Pasta
所以嗌咗呢度推介嘅卡邦尼意粉
未食嗰陣都覺得好香好creamy
醬汁包裹住每條意粉,仲有好多煙肉粒

雙色汁薯條 $65

餐廳中間仲有一個非常適合打卡嘅樹藤波波燈
真係好啱學生哥放咗學過嚟打躉㗎
2021-06-30
2021-07-18 48 瀏覽
又來都人多密集嘅旺角行街喇,今日朋友話要帶我去樓上Cafe嘆晚餐,佢話間Cafe好友情調,即管上去睇睇😎間Cafe喺10樓,一出呢已經見到門口第一張枱有斬大大嘅波波吊燈,非常之差eye catching😍,朋友推介食set Menu,所以就一人叫一個:白汁吞拿魚長通粉($85)一上枱已經聞到吞拿魚味好濃郁!由於係即叫即焗,所以職員都好細心叫我哋小心熱唔好摸隻碟👍🏻!通常大大條好煙銀,除咗有吞拿魚之外面頭仲鋪咗芝士好香好濃,唔會焗到啲芝士硬到一塊塊,啱啱好!自家釀制芝心意肉雞柳長通粉($108)見到Menu有👍🏻推介,當然要點黎試一試啦!雖然賣相同白汁吞拿魚長通粉好似,但係味道完全有驚喜。芝士好濃郁,仲要有芝士做到拉絲嘅效果。雞柳唔會好鞋,煎香完再放落去一齊焗,所以雞柳好易入味,份量都好多,起碼有四五件雞柳。😻話左係set Menu我哋當然有嗌嘢飲啦!叫咗一杯香滑朱古力同埋一杯奇異果🥝綠茶!朱古力唔會太甜味道啱啱好,依奇異果綠茶呢飲到粒粒奇異果子,仲要大大杯😲,兩杯都飲唔晒。總括而言呢間Cafe值得回頭🤩🤩🤩🤩人均:$113Janna 翻撻指數:8/10🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢

白汁吞拿魚長通粉($85)

自家釀制芝心意肉雞柳長通粉($108)

人均:$113
Janna 翻撻指數:8/10🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢
2021-07-18 34 瀏覽
食咗個香草白汁蘑菇飯,唔平又唔好食。(計埋加一要$105)個白汁勁芡,好似啲溶咗嘅啫喱咁… 等餐又唔快… 衰啲講句,茶餐廳嘅白汁仲好味😂 真係唔會再食第二次。除非你只想食環境。
食咗個香草白汁蘑菇飯,唔平又唔好食。(計埋加一要$105)
2021-07-18
20 分鐘 (堂食)
2021-07-16 48 瀏覽
又係我銅鑼灣食神,微服出巡嘅時候,今日就去到旺角區,嚟到呢間Go Dutch睇開我食評嘅人都知道我會講停車的事,門口附近拍街可以但車多小心抄牌,都算方便哪。依間野必試嘅係都係,今次叫咗特濃龍蝦汁海鮮意粉啦,味道就味道唔錯夠晒香濃,其他就仲有青蘋果特飲,好夾香龍味道嘅餐,都唔錯啦!裝修方面,極油風格。都好舒服。我最注重嘅服務,呢間餐廳MK得來,係有服務值得一讚!整體都唔錯,我嘅評語係行過未試過一定要試吓!

裝修方面,極油風格。都好舒服。

我最注重嘅服務,呢間餐廳MK得來,係有服務值得一讚!

整體都唔錯,我嘅評語係行過未試過一定要試吓!