2022-08-07 116 瀏覽
🍽Go Dutch———————————————🐈:一到門口就有種好high class嘅感覺,印象中佢以前無咁華麗,唔通翻新咗?@@ 座位舒服,冷氣夠大,仲隱約有浸香味,員工好有耐性👍🏻👍🏻!———————————————🌟金沙大蝦咸蛋意粉蝦肉大粒、數量又多,估唔到!良心啊!意粉掛汁,汁都充滿香濃嘅咸蛋味,但放心唔會濃到食唔到👍🏻👍🏻,食哂成個都無漏嘅感覺☺️!_🌟 卡邦尼意粉見到溫泉蛋就知係識野,仲要好有誠意,有一片片嘅巴馬臣芝士喺面😍😍!香濃入味,推介!_🌟榛子碎碎朱古力、阿華田碎碎朱古力碎碎即係面頭嘅穀物類早餐粒粒😆,兩杯朱古力味都好香濃,唔錯唔錯!———————————————#油麻地美食 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食 #食好西 #hkg🇭🇰 #hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #foodstagrams #foodlover #hkfoodlover #foodshare #igfood
🍽Go Dutch

🌟金沙大蝦咸蛋意粉

_

🌟 卡邦尼意粉

_

🌟榛子碎碎朱古力、阿華田碎碎朱古力

• 卡邦尼意粉
  • 金沙大蝦鹹蛋意粉
2022-08-05 1493 瀏覽
位於旺角同油麻地附近嘅登打士廣場真係有好多樓上cafe,今日友人約左我黎呢間樓上cafe食個lunch。餐牌有二人餐,13款意粉,飯,肉類套餐,後者包一杯$40熱飲,可加錢轉其他飲品。最特別係呢度有得將意粉轉炒梛菜花。其他食物仲有沙律,小食,薄餅,甜品。凱撒沙律 $58 另加一先黎一客主餐牌沙律。凱撒沙律係沙律菜底撈埋白色沙律醬,再加上碎芝士片同煙肉碎,有少少咬口,味道唔錯。脆炸花枝丸 $42 另加一之後就係一客主餐牌小食。脆炸花枝丸一客6粒,入面真係有花枝肉,好彈牙,伴有甜酸醬,仲有少少辣,可以降溫。德國鹹豬手配薯角沙律 $168 另加一今日想食肉,又唔想等,所以揀左德國鹹豬手配薯角沙律。德國鹹豬手好大份,有好多肉食,豬皮同皮下脂肪好有彈性,滿滿骨膠原,好似中式炆豬腳,肉都好淋。味道方面鹹度合適,有少少甜甜哋,上面加左一大支香草,算清淡。連皮薯角熱辣辣上枱,份量好多,外皮少脆,入面啖啖澱粉質,自動配埋茄汁俾你點。沙律係凱撒沙律簡單版,只係冇左碎芝士片。荔枝梳打 跟餐加$5 另加一荔枝梳打用高身杯裝住,飲落帶淡淡荔枝味,唔會太假或太甜,汽唔會太多,份量好夠飲。今餐食物都可以呀,呢度既德

其他食物仲有沙律,小食,薄餅,甜品

凱撒沙律 $58 另加一
凱撒沙律

凱撒沙律
脆炸花枝丸 $42 另加一

德國鹹豬手配薯角沙律 $168 另加一

德國鹹豬手配薯角沙律

沙律係凱撒沙律簡單版,只係冇左碎芝士片。
荔枝梳打 跟餐加$5 另加一
荔枝梳打
今餐食物都可以呀,呢度既德國鹹豬手都幾特別又大份。呢度都有board game玩,自己攞就得。
2022-08-05
2022-08-04 144 瀏覽
呢間cafe環境浪漫,座位舒適,望到外面街景,大部分都係梳化位我地叫左一份豬手配薯角,豬手切件,都幾大塊厚肉,擺盤幾靚,跟餐加飲品只需加回差額就可以,配左一杯士多啤梨梳打,另外叫左一個pizza,有火箭菜同parma ham,parma ham好多片放响pizza表面感覺上pizza都幾大個,仲叫左杯大大杯既西班牙咖啡,咖啡味道香濃仲有雲呢拿雪糕响面,糖漿可以揀自己落幾多,甘就唔會太甜,如果鐘意玩card game入面既選擇都幾多。

如果鐘意玩card game入面既選擇都幾多。

2022-06-21 556 瀏覽
餐廳位於登打士廣場,油麻地地鐵站A2一出行2分鐘就已經到👍👍位置方便🤩樓上cafe環境舒適,好適合同朋友聚會傾計🗣 大蝦鹹蛋黃意粉好出色✨️有驚喜,滿佈鹹蛋黃粒粒,好惹味😍柏爾馬火腿pizza及德國咸豬手都好好味👍👍摩天輪小食拼盤打卡一流📷推薦👍👍
2022-05-06 990 瀏覽
今日約咗d舊同事見面,諗住方便返大家就揀返旺角地區聚會,揀咗間一直都好想試嘅Go Dutch cafe,喺旺角登打士街廣場10樓。大家都唔算好肚餓嘅關係,只係叫咗三樣嘢食,叫咗一份芝士煙肉黑松露焗大蘑菇,芝士同煙肉嘅比例都好好加上黑松露未有好夠同好香,但蘑菇食落唔會話好硬,焗得夠軟身!我哋都叫咗美式芝士煙肉焗薯條,賣相很好,亦好邪惡但真係好好食!最後就係叫咗德國鹹豬手配沙律&薯角,呢個菜式好豐富同抵食!鹹豬手嘅皮層夠脆卜卜,到而家仲回味中!我哋點左杯碎碎朱古力同埋Iced latte,兩杯飲品都沖得好好飲!朋友仔話會再嚟encore!
大家都唔算好肚餓嘅關係,只係叫咗三樣嘢食,
2022-05-05 607 瀏覽
難得同閨蜜放半日假,咁我哋就梗係好好地去嘆吓啦,同閨蜜決定左去旺角行街,再就諗住揀返間舒服又好食既cafe撐下枱腳!呢間位於登打士街廣場10樓Go Dutch cafe近日都見到有多人去,就去睇睇啦!咁其實我哋都只是兩個人所以都冇嗌太多嘢食,淨係叫咗$188摩天輪小食拼盤同埋$168帕爾馬火腿薄餅!亦分別叫咗一杯碎碎朱古力同埋一杯Iced latte!摩天輪拼盤好抵食份量又多,仲可以揀5款小食!薄餅方面都係以Parma ham同火箭菜為主,夠晒鹹香,餅底都焗得好好!碎碎朱古力飲落唔會話好甜,剛剛好!
2022-05-04 496 瀏覽
今日約埋三五知己出咗去旺角,搵咗間喺登打士街廣場10樓嘅Cafe傾計同食野!朋友仔睇完餐牌之後,開始都同店員點餐,叫咗小食蜜糖雞翼一份,煙三文魚凱撒沙律一份,牛肝菌雜菌雞柳長通粉一份,同埋自家製原隻燒春配沙律&薯蓉一份。咁另外都叫咗杯洛神花茶,沖得幾好飲,又開胃!店員見我哋有幾個人就提議我哋可以玩卡game!冇諗過食嘢之餘都仲有得玩下大家都好開心!嘢食方面最有驚喜就係原隻燒春雞啦,又香加上好Juicy ,呢個真係必點菜式!而牛肝菌雞柳長通粉都好重牛肝菌味道,而雞柳都好新鮮!
2022-05-03 354 瀏覽
一班人就緊係約去樓上cafe啦!今日我哋一班人就嚟到旺角登打士廣場10樓Go Dutch cafe聚下傾下計。咁我哋一共就叫咗六樣嘢食同兩款甜品,叫咗一份$168帕爾馬火腿Pizza,Parma Ham肉質食落柔軟!叫咗一份芝士煙肉黑松露焗大蘑菇,好香嘅黑松露味,大蘑菇都焗得夠軟身!叫咗一份摩天輪小食拼盤,呢個拼盤可以揀五款嘅食物,好抵食!都叫咗一份德國鹹豬手配沙律&薯角,鹹豬手嘅皮層好香脆,仲有沙律中和返!而蜜糖雞翼同埋美式芝士煙肉焗薯條雖然係簡單菜式但都食得出係用心製作!甜品方面分別叫咗榛子朱古力比利時窩夫同埋士多啤梨窩夫,兩款賣相都很好!
2022-04-29 273 瀏覽
之前因為疫症關係,政府限令下餐廳冇晚餐提供,只好約朋友一齊食lunch,今日就同朋友去左旺角登打士廣場試樓上cafe,Go Dutch Cafe。餐廳環境非常闊落,燈飾都好特別,座位都好舒服。我同朋友點左薄餅同兩個小食。小食蜜糖雞翼好肥大,啖啖都係肉,食落外脆內軟又嫉滑,蜜糖味好突出,但又唔會太甜。帕爾馬火腿薄餅大大份,有滿滿既火箭菜同帕爾馬火腿,火腿油脂多,火箭菜好新鮮,一齊食又鹹香又清甜。另外美式芝士煙肉焗薯條既煙肉都好香好惹味,薯條好香薯仔味,再加上芝士,真係食到停唔到口。
我同朋友點左薄餅同兩個小食。
2022-04-28 159 瀏覽
同朋友好耐冇見,即刻同朋友仔約去cafe聚一下又食下野。大家都想搵間環境舒服嘅cafe好好地傾吓計,咁今次就搵咗間喺旺角登打士廣場10樓叫做Go Dutch cafe!餐廳環境比較闊落,坐得都會舒服D。今次我地叫左帕爾馬火腿薄餅,牛肝菌汁雜菌雞柳長通粉,同兩杯特飲。帕爾馬火腿薄餅好大份,帕爾馬火腿都好多,又入口鹹香,配埋火箭菜味道又好清新。牛肝菌汁雜菌雞柳長通粉,雞柳好嫩滑,長通粉包裹住滿滿既牛肝菌汁,味道非常濃郁又香。碎碎朱古力加入碎朱古力粒,加上杯邊的朱古力醬,豐富了整體的味道層次,感覺好好飲又好邪惡。Iced latte 好香咖啡味,奶味都好濃郁。
2022-04-27 177 瀏覽
星期六放假想抖抖,只想自己一個人食餐好,去左屋企附近既一間隱世cafe,餐廳環境闊落又舒適,食物都好好食,我隔中都會食下。今日我自己一個人嗌左煙三文魚凱撒沙律同黑松露白汁雜菌意大利飯,再加洛神花茶。一個人食好似嗌多左,不過難得放假,要享受下。煙三文魚凱撒沙律新鮮,三文魚成朵花咁好靚,食落肉質鮮濃,嫩滑帶點煙薰味,醬汁都好開胃。黑松露白汁雜菌意大利飯都好好食,黑松露真係好濃郁,白汁奶味香濃,加上雜菌同軟硬適中既意大利飯,無得頂!最後飲啖洛神花茶,幫助下消化,又係心滿意足既一餐。
最後飲啖洛神花茶,幫助下消化,又係心滿意足既一餐。
2022-04-26 142 瀏覽
日日都係同屋企人係屋企煮飯食,間唔中都想出街食下,所以搵左屋企附近有咩餐廳推介,見到呢間係登打士廣場既❤️Go Dutch Cafe❤️,網上見到菜式份量都好大,賣相又靚,價錢都好合理。🧡去到餐廳發現環境都好闊落,我同屋企人一人點左個意粉,💛金沙大蝦鹹蛋意粉同🤎牛肝菌汁雜菌雞柳長通粉。再加兩個小食,💜蜜糖雞翼同💙美式芝士煙肉焗薯條。一試我點既大蝦鹹蛋意粉,醬汁好濃郁,意粉煮得好好,有驚喜。芝士煙肉焗薯條好惹味,🤍煙肉好香口,薯條好香薯仔味,忍不住一條接一條。屋企人點既長通粉,牛肝菌醬汁又清新又濃郁,🖤雞好嫩滑,有水準。❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥
2022-02-14 346 瀏覽
星期六同朋友係旺角買學校要用既野,買完後朋友同我都好想食薄餅,去左登打士cafe食野。大家都驚薄餅太大份食唔曬,所以我地就只點左薄餅再加兩個小食。最快到既帕爾馬火腿Pizza好大份,帕爾馬火腿油脂比例多,味道好濃郁又甘甜,加上火箭菜同蕃茄醬,好好食。芝士煙肉黑松露焗大蘑菇好惹味,蘑菇大大粒又多汁,加上芝士煙肉黑松露,味道非常有層次。小食蜜糖雞翼都好香蜜糖味,雞翼好嫩滑又大隻。洛神花茶香氣十足,花茶又可以消脂又戒膩。朋友點既拿鐵咖啡都好香濃咖啡味又好奶香。
2022-02-11 290 瀏覽
難得放一個長假期決定約朋友在聚一聚,大家都喜愛食西餐廳,所以一致決定要去試新餐廳。😍😍😍😍為左就大家就揀左係旺角度食,網上搵到呢間登打士廣場既Go Dutch Cafe。餐廳大間,座位都比較闊落,舒適。打算同朋友一齊分享,叫左兩個主食再加個小食。🥰🥰🥰🥰小食芝士煙肉黑松露焗大蘑菇有兩件👍🏼👍🏿,可以一人分一件,大蘑菇好多汁又滿滿濃郁既黑松露味,再加芝士煙肉,味道好豐富。帕爾馬火腿Pizza好煙韌,火腿脂肪含量多,入口味道鹹香👏🏼👏🏿。金沙大蝦鹹蛋意粉好有驚喜,鹹蛋醬滿滿鹹蛋碎,口感好惹味又豐富,大蝦好新鮮。💛🖤

2022-02-11 243 瀏覽
今日約左朋友一齊行街,行到累,朋友介紹左係旺角有間西餐廳好食, 於是就跟佢去食好野。餐廳距離油麻地站都好近,只係5分鐘既路程。去到登打士廣場10樓,餐廳環境好特別,由奇係燈飾。我同朋友就點左煙三文魚凱撒沙律,蜜糖雞翼,美式芝士煙肉焗薯條,呢三個小食。煙三文魚好新鮮,魚肉較有彈性,色澤鮮豔,口感肥美豐滿。蜜糖雞翼好多肉,好嫩滑,配蜜糖好好食。芝士煙肉焗薯條好大份,芝士煙肉好濃郁,薯條好外脆內軟。最後大家各點左一杯野飲,洛神花茶同碎碎朱古力,舒服地邊傾計邊飲野,坐左成個下就。