1K
3天前 0 瀏覽
在旺角人氣之地,  找到一間心水餐廳要介紹大家, GOGO 為食坊, 食物多選擇, 有中菜,  西餐, 日式及中西式甜品. 餐廳在一樓, 乘扶手電梯直達好方便.玻璃櫃內, 燒味多款, 看得吸引, 堂食外賣均可. 餐廳面積相當大, 有大圓檯, 梳化卡座, 環境闊落.   侍應招呼好. 我們兩人先叫了熱羅漢果茶, 熱西洋菜蜜.只要叫任何小菜,  每位加$20- 轉成套餐,   有湯, 白飯, 飲品.    每日有不同滋陰湯水, 並不是坊間的例湯.  今日星期三,  粉葛豬踭煲赤小豆湯, 足料, 熱熱的送上,  火喉夠, 濃濃粉葛豬肉味, 湯頭不錯.鮑汁柚皮鵝掌, 我最喜歡的傳統中菜.  擺設吸引,  柚皮全去青無苦味, 燜得軟稔入味, 配上巨型鵝掌, 油潤軟滑,  鮑汁味濃,  非常可口.薑蔥魚腩煲, 用瓦鍋上臺熱騰騰.  賣相吸引,  有鑊氣. 份量頗多,魚腩大大件,  少骨啖啖肉, 無腥味, 薑蔥鼓蒜, 真系好食, 入口惹味.  送飯一流 .白飯, 口感軟糯, 有品質.欖角冰梅骨 , 外表醬料比較深色.排骨脂肪含量低, 肉質稔滑,   用了欖角冰梅做醬料, 調味非常到位, 提升肉排香氣
餐廳在一樓, 乘扶手電梯直達好方便.
玻璃櫃內, 燒味多款, 看得吸引, 堂食外賣均可.
餐廳面積相當大, 有大圓檯,
梳化卡座,
環境闊落.   侍應招呼好.
 我們兩人先叫了熱羅漢果茶, 熱西洋菜蜜.
每日有不同滋陰湯水, 並不是坊間的例湯.
粉葛豬踭煲赤小豆湯
鮑汁柚皮鵝掌
 配上巨型鵝掌, 油潤軟滑,
鮑汁味濃,  非常可口.
薑蔥魚腩煲
魚腩大大件,  少骨啖啖肉, 無腥味,
薑蔥鼓蒜, 真系好食, 入口惹味.  送飯一流 .
白飯, 口感軟糯, 有品質.
欖角冰梅骨 , 外表醬料比較深色.
欖角冰梅骨
排骨脂肪含量低, 肉質稔滑,   用了欖角冰梅做醬料,
調味非常到位, 提升肉排香氣, 欖角幽香再加上冰梅味, 令人吃得好回味.
GOGO 為食坊, 免茶錢, 無加一服務費, 小菜有鑊氣, 有份量, 有品質, 真抵食.
粉葛豬踭煲赤小豆湯
鮑汁柚皮鵝掌
薑蔥魚腩煲
欖角冰梅骨
2025-01-15 51 瀏覽
晚飯在「GOGO 為食坊」,選擇多、品質不錯,價錢合理。先嘗開胃小食:gogo小食拼盤~ 魷魚鬚、台式肉腸、炸芝士、炸薯條和沙律菜,雖然是炸物,大家淺嘗分享不懼上火,也其樂無窮。惹味沙嗲三色串燒~豬、牛、雞,都咁美味,豬和雞肉質很嫩滑,燒牛肉串雖然略靭,但勝在夠鮮味。海王珊瑚燴伊麵~賣相不算吸引,滑蛋獻汁味鮮不鹹,伊麵甘香可口,麵質幼滑爽口,細細粒珊瑚蚌肉與細細粒蝦肉粒,一爽一滑,美味互相呼應。古鹽麴牛舌飯配台式波霸珍珠奶茶、西式餐湯~鹽麴是日本常用的調味料,由鹽和米麴發酵製成,風味鮮美且富含天然調味成分,厚切牛舌配合鹽麴烹調,牛舌肉質味鮮軟綿,熱騰騰的白飯吸收肉汁,吃得很滋味。雪燕蛋白燉椰皇~雪燕、蛋白、椰皇肉,一次滿足三款可口美味,十分滿足。香脆窩夫配雲呢拿雪糕~又是另一款的精采甜品,看到餐牌,發覺揾日來享用甜品下午茶也不錯,中、西、台式都有,非常吸引!
晚飯在「GOGO 為食坊」,選擇多、品質不錯,價錢合理。

雪燕蛋白燉椰皇&香脆窩夫配雲呢拿雪糕

2025-01-15
雪燕蛋白燉椰皇&香脆窩夫配雲呢拿雪糕
2025-01-06 150 瀏覽
係旺角一帶食飯,最驚係無book枱。但有時臨事有約又好難預先book定。今次呢間砵蘭180+商場的Gogo為食坊,絕對係個正確選擇。餐廳佔左一層,空間好闊落,夜晚提供咗各種小菜之餘,呢度仲可以食埋甜品,做到晚飯甜品直落,啱晒想傾計嘅朋友。餐牌選擇好多,二個人點咗三個小菜。其中兩個小菜送白飯和飲品。雲吞雞大大鍋$148,足足有八粒雲吞,半隻雞,好足料!湯底濃郁帶金黃色,飲落好鮮甜!雲吞啖啖肉,雞都煲到好腍,骨肉一拆分離,質素絕對拍得上賣上海菜的餐廳。柚子一字骨說它是骨有點不正確,因為每件都好厚肉,而且肉質鬆化。外面的柚子醬,酸酸甜甜好開胃!超級好送飯!古法蒸斑頭腩鍾意食魚嘅人,呢味又係好好送飯。斑頭腩每件都係肉,唔會只得骨,簡單用蔥、蒜頭豆豉蒸,已經好好味!最好食係魚肉連着魚皮部份,帶點膠質,食落煙靭。又清了一碗飯。雪燕蛋白燉椰皇喺度有得食甜品係比較驚喜,唔使轉場直接食埋甜品可以傾耐啲~蛋白燉椰皇比較杰身,是我喜歡的質感!因為太飽,所以只點了一個甜品,不過水準也不錯,下次有機會可以試埋其他!喺旺角晚飯排慣隊又要看限時,嚟到呢度食得好自在,十分推介想坐得耐的朋友嚟呢度,晚飯吹水一流!

古法蒸斑頭腩

2024-12-30
2024-11-07 741 瀏覽
放工同朋友出咗嚟旺角,經過一個叫GOGO為食坊嘅地方,見好多人上去食嘢,我哋又上去試下先。樓上舖地方十分大,有圓枱、方枱、卡坐等,店員示意隨便坐。⭐滋潤湯水任何小菜都可以加廿蚊轉套餐,包括餐湯、白飯同熱飲,餐湯唔係一般例湯,是晚嘅滋潤湯水係雪梨生魚湯,滋陰潤肺啱曬秋天飲。⭐招牌燒鵝下庄叫咗一份燒鵝下莊,上枱時閃令令十分誘人,燒鵝皮脆肉嫩,鵝油甘香,連骨都入曬味真係好正喎🤤⭐蝦醬豚肉蒸豆腐另一樣點左蝦醬豚肉蒸豆腐,豆腐超嫩滑,蝦醬鹹香鮮味,勁好下飯。⭐白飯白飯大大碗,有飯香👍⭐綠茶紅豆冰 & ⭐台式波霸珍珠奶茶跟餐熱飲轉做特飲都係加八蚊,叫咗一杯綠茶紅豆冰同一杯珍珠奶茶,綠茶香甜但紅豆唔夠軟腍,扣分😌珍珠奶茶唔錯,珍珠煙韌有咬口,茶香奶滑。小店唔使加一👍除咗小菜仲有西式鐵板餐、日式魚生飯、台式牛肉麵、甜品、小吃等,款式十分多選擇,總有一款啱口味😆

樓上舖地方十分大,有圓枱、方枱、卡坐等,店員示意隨便坐。

⭐滋潤湯水

⭐招牌燒鵝下庄

⭐蝦醬豚肉蒸豆腐

⭐白飯
白飯大大碗,有飯香👍

⭐綠茶紅豆冰 & ⭐台式波霸珍珠奶茶

2024-11-05
2024-11-01 678 瀏覽
當晚放工想去睇新電話, 就去左旺角彌敦道某知名電話品牌店鋪參觀, 朋友因為要加班, 要晏晏少少到, 所有就近近地去左電話店後的GOGO 為食坊等我佢哋食飯,地點位於旺角砵蘭街180號砵蘭180+商場1樓, 由港鐵旺角站 E1 出口, 步行約3分鐘就到, 非常方便., 而且環境寛敞乾淨, 有2-4人卡座, 又有圓枱可以一家大細, 服務員就安排左我同朋友在卡位用餐🍽️。🍲我們點左個細的招牌沙鍋雲吞雞, 內有雲吞八大粒, 半隻上湯雞及菜底, 份量十足. 而且沙鍋上熱辣辣, 雞湯很濃郁很香滑清甜, 而且唔油膩, 雲吞皮薄餡靚, 用料十足, 雞肉鮮甜多汁, 肉質鮮嫩。🍢🍢小食叫了惹味沙嗲三色串 – 分別有雞, 豬及牛各兩串, 濃郁的沙爹醬有花生香味、各種香料: 例如香茅、薑黃、椰漿等等, 而且帶有微微的香辣,慢慢釋出香氣, 再蘸些醬一齊食, 口味十分多層次呢!主菜就叫了GOGO黃牌雜扒 - 一次過歎齊雞扒、豬扒、司華力腸、煙肉和太陽蛋,份量十足,趁熱倒下黑椒醬汁,即是喳喳聲, 超治癒, 而且再配以餐湯、意粉, 絕對稱得上是「大件夾抵食」🍴再叫多個什錦滷水拼盤 – 有豆腐, 牛肚, 牛𦟌, 豬大腸,

🍴再叫多個什錦滷水拼盤 – 有豆腐, 牛肚, 牛𦟌, 豬大腸,滷水汁好惹味, 而且炆得好淋好入味, 送飯一流!

🧋最後甜品點了咖啡紅豆冰 – 因我又想食糖水,朋友又想飲咖啡,所以why not both, 就叫左咖啡紅豆冰兩份,兩者出奇地夾, 紅豆份量都幾多又大粒, 呢餐簡直完美啊!
  • 什扒鐵板
3天前 0 瀏覽
係旺角今晚食泥間gogo為食坊,餐廳地方大,又夠濶落,仲有多種類型小菜,甜品,岩晒我地愛食飽飯再吹水人士😂蒜子火腩大鱔煲-鐘意食鱔,呢度忟得特別香,火腩肥瘦適中,火喉夠,非常惹味,正豉椒炒蟶子-今日仲做特價38蚊隻,店員介紹豉椒炒一流,果聖子鮮甜,無沙,好足料,口感一流生炒臘味糯米飯-冬天至愛,材料非常豐富,有臘腸,臘肉,蝦米,瑤柱及冬菇,惹味又飽肚生磨芝麻糊加湯圓-芝麻味濃,店員介紹是生磨,即做,所以特別香,甜永剛剛好,加入芝麻湯圓煙煙韌韌。完美熱西洋菜蜜-凍冰冰飲暖入心,味道清甜好正,食飽再點甜品直落,味道又不錯。正
熱西洋菜蜜-凍冰冰飲暖入心,味道清甜
好正,食飽再點甜品直落,味道又不錯。正
6天前 0 瀏覽
今晚路經旺角彌敦道和砵蘭街之間,看到一間餐廳門前的菜單,列出多元化美食,包括粵菜、西餐、日式、台式等各款美食,非常吸引,於是入內一試。餐廳面積很大,有幾個區,有大圓枱和卡位,座位都寬敞舒適。裝修簇新,燈光明亮,牆壁有浮雕裝飾,很特別。我還是比較喜歡粵菜,便點了幾款。「雲吞雞」餐廳推介的美食,一鍋奉上,一隻特大雞髀,加八隻雲吞。雞肉鮮嫩而入味,雲吞爽滑,加上金湯,份外滋味。「柚子一字骨」份量不少,大大件,排骨多肉,汁多爽口,加上是剛剛炸好,香噴噴。配上酸酸甜甜的柚子醬,非常開胃。「薑蔥魚腩煲」原煲滾住上,熱騰騰。魚腩大大件,份量也不少,肉質新鮮,夠鑊氣。配上爆香的薑片、蒜頭、大蔥等,十分惹味。「南北杏雪耳燉木瓜」原盅上枱,材料豐富,原汁原味,清甜潤喉。「芥菜鹹蛋肉片湯」味道自然,無添加味精,有家的感覺。這裏的粵菜有水準,即叫即製,夠鑊氣,下次有機會再來嚐其他菜式。

我還是比較喜歡粵菜,便點了幾款。
「雲吞雞」
「柚子一字骨」
「薑蔥魚腩煲」
「南北杏雪耳燉木瓜」
原盅上枱,材料豐富,原汁原味,清甜潤喉。
「芥菜鹹蛋肉片湯」
味道自然,無添加味精,有家的感覺。

薑葱魚腩煲

南北杏雪耳燉木瓜

芥菜鹹蛋肉片湯

薑葱魚腩煲
南北杏雪耳燉木瓜
芥菜鹹蛋肉片湯
2025-01-14 0 瀏覽
這間位於旺角的GOGO為食坊,食物款式很多,有燒味、廣東小炒、台灣餃子麵食、西餐意粉焗飯、日式丼飯串燒及中西甜品,款式多到令人眼花撩亂。南北杏雪梨煲魚湯&蘑菇湯雪梨魚湯味道清甜;蘑菇湯有粒粒蘑菇肉。明太子卡邦尼意粉意粉爽口,有些雜菌、煙肉及蟹籽,醬汁不會太多。叉燒拼燒腩仔叉燒半肥瘦梅頭肉,肉質嫩腍有陣陣蜜糖焦香;燒腩仔燒皮皮脆肉嫩。涼瓜炆䱽魚䱽魚即叫即蒸新鮮熱辣,而且都幾大條,入口啖啖肉,豉汁入味且魚肉嫩滑。雪燕蛋白燉椰皇蛋白嫩滑,加上椰皇味道清甜,女士至愛。陳皮蓮子紅豆沙陣陣陳皮清香,紅豆煲至至沙且不會太甜。

南北杏雪梨煲魚湯&蘑菇湯
雪梨魚湯味道清甜;蘑菇湯有粒粒蘑菇肉。

明太子卡邦尼意粉
意粉爽口,有些雜菌、煙肉及蟹籽,醬汁不會太多。

叉燒拼燒腩仔

涼瓜炆䱽魚

雪燕蛋白燉椰皇
蛋白嫩滑,加上椰皇味道清甜,女士至愛。

陳皮蓮子紅豆沙
陣陣陳皮清香,紅豆煲至至沙且不會太甜。
2025-01-12 0 瀏覽
我上星期去咗旺角,行過見到呢間餐廳好多嘢食,中式西式正餐甜品串燒都有,正。雲吞雞 - $138一入到去見到隔籬枱食緊啲味,香到我哋都覺得正。雲吞皮薄而韌,餡料鮮嫩,雞肉嘅鮮香同清甜嘅湯底完美結合。每一啖都感受到濃郁嘅肉汁同埋雞嘅香味,令人回味無窮。蜜椒薯角牛柳粒 - $138薯角外脆內軟,搭配蜜椒醬的甜味,令整道菜更添風味。牛柳粒鮮嫩多汁又彈牙,同薯角嘅口感形成絕佳對比。惹味沙嗲三色串(豬牛雞) - $66這道三色串的肉類調味濃郁,沙嗲醬嘅香氣撲鼻而來。每一串都烤得恰到好處,肉質鮮美。雪燕蛋白燉椰皇 - $58這款甜品清新可口,雪燕滑嫩,椰皇香甜相得。燉煮出嘅椰汁讓整道甜品更加醇厚,我最鍾意刮啲椰肉出嚟食!佢哋好多嘢食㗎,羊腩煲仲有唔同小菜,連西餐意粉都有啊!下次可以再嚟!

雲吞雞 - $138

蜜椒薯角牛柳粒 - $138

惹味沙嗲三色串(豬牛雞) - $66

雪燕蛋白燉椰皇 - $58

2025-01-10 0 瀏覽
門面光鮮顯眼,很容易就找到,餐廳環境大、頗為潔淨應該是新開張沒多久,座位多而且舒適。服務態度不錯,一入餐廳就馬上有服務員的熱情招待 。餐牌:Gogo為食坊內包羅萬有,除了食物及飲品款式多之外,吃飽後還有第二個胃想吃的中西式甜品 。雲耳百合蓮藕炒淮山:健康小炒之選,有薄薄的芡汁包裹住,百合清甜,西芹蓮藕份量多,幼嫩爽脆。京蔥鮮菌爆海參:京蔥和海參份量是最多,海參處理妥當無雪味 口感爽彈,以醬油口味爆炒,味道不錯,但油有點多。欖角冰梅骨:可見欖角份量多,梅的酸咸令排骨的油膩感減少,排骨肉質酥軟,連住骨的肉易咬開,開胃的菜很適合加$12 有白飯及飲品。姬松茸燉竹絲雞湯(位):雞湯最有效補身的湯水,在冬天喝完全身都暖和;沒有太多調味,原汁原味的 。有細心地撇走湯面頭上的油,剩下的全是雞的精華,很讚。姬松茸足料又爽脆。

餐牌:

雲耳百合蓮藕炒淮山:

京蔥鮮菌爆海參:

欖角冰梅骨:

姬松茸燉竹絲雞湯(位):
2025-01-05
2025-01-08 0 瀏覽
這間GOGO為食坊地方闊落,餐牌有好多選擇,中菜、台灣料理、西餐、日式,中西式甜品都有,連12 人既圍餐都有,價錢大眾化。胡鹽中蝦豆腐煲,熱度十足,一煲有十多隻中蝦,大隻鮮甜爽口,豆腐滑身又煎得香,加埋胡椒芡汁,味道微辣惹味,很好送飯。金銀蛋浸時蔬,份量大份,白菜清甜,大量蒜頭,咸蛋,皮蛋切粒舖面。每份主菜可加$20 有湯有飯有餐飲。麻辣豬肚絲,豬肚爽脆,份量大碟,味道辛辣惹味。甜品仲點了雪燕蛋白燉椰皇,好清甜滋潤,蛋白好滑。

麻辣豬肚絲,豬肚爽脆,份量大碟,味道辛辣惹味。

甜品仲點了雪燕蛋白燉椰皇,好清甜滋潤,蛋白好滑。

2025-01-07
2024-12-20 82 瀏覽
喺朗豪坊買完聖誕禮物,過左嚟砵蘭街搵食。見到有間「GOGO 為食坊」,位於商場 1 樓,入面地方好大,設有大量座位,環境寬敞舒服✨ 今晚就一於喺度開餐。餐廳集齊中、西、日、台等多地美食,種類非常多元化,照顧到唔同口味嘅朋友仔👥點左個古法羊腩煲 ($328),羊腩鮮嫩肥美,大大嚿又厚身,肉質腍滑多汁,入味之餘又唔會有好重羊羶味~再配埋清甜馬蹄、鮮香冬菇、吸汁枝竹、鮮爽無渣嘅冬筍同贈送嘅茼蒿,非常惹味,食完成身暖笠笠,絕對係秋冬「滋」選!+$12 可以轉套餐,配白飯及熱飲。甜品點左碗薑茶芝麻湯圓 ($28),湯圓大大粒,渾圓飽滿,內藏流沙芝麻餡,一咬爆漿,加上薑茶夠「薑」,味道一流!另外呢碗南北杏雪耳燉木瓜 ($32)  水準亦唔錯,木瓜香甜軟糯,入口即化;南北杏生津開胃,雪耳充滿膠原蛋白,滋陰潤肺,絕對係秋冬養顏聖品!
+$12 可以轉套餐,配白飯及熱飲。
2024-12-16 115 瀏覽
今晚同D朋友去旺角玩下夾公仔, 最後洗左幾百蚊, 公仔又夾唔到, 又餓…..一出門口見到對面就係餐廳, 就試下囉!門面幾得意。 有D卡位好似茶餐廳, 係入少少又有幾張大圓台,茶餐廳+酒店混合體。睇餐牌仲得意, 有餃, 有壽司, 有小炒, 有糖水真係想食咩都有。見到人地叫左個古法羊腩煲, 好香好豐富, 同埋個川芎白芷天麻燉魚頭, 好似好正。可惜,幾個朋友一個唔食羊, 一個唔食魚, 無緣了。雲吞雞呢味餸係老闆娘極力推介, 就信佢試下,而且有菜有蛋白質 又有啖湯飲,轉涼天氣岩哂。一上台, 好香雞味, 上台果下煲邊仲滾緊, 有輕輕一層雞油係面, 飲入口好香濃雞味, 似無味精, 好好飲, 煲過湯既雞肉, 輕輕一夾就鬆開哂, 好林, 雲吞都唔錯。招牌咕嚕肉咕嚕肉大人小朋友都岩食既一味菜,屋企少整, 出街食必叫。大大舊, 啖啖肉, 豬肉彈牙帶少少肥肉,我估係梅頭肉,咕嚕肉皮炸到酥脆唔乾身,而汁醬甜酸度剛剛好。啫啫芥蘭煲啫啫煲係一道有聲有色的「響菜」。啫啫係指個茶”時li沙拿”果個熱辣辣既聲音。GOGO為食坊呢個啫啫芥蘭煲完全做到啫啫個效果,而家個芥蘭無OVER COOK, 仲好脆口,正。生炒臘味糯米
一出門口見到對面就係餐廳, 就試下囉!
可惜,幾個朋友一個唔食羊, 一個唔食魚, 無緣了。

招牌咕嚕肉

啫啫芥蘭煲

生炒臘味糯米飯
唔太油, 飯既軟硬度適中, 色水靚而且唔會過咸, 有原粒花生增加咬口, 初初大家怕滯只食少少, 但係, 食下食下, 成碟清哂, 咀巴係最誠實。

杞子紅棗桂元茶, 養顏蛋白杏仁茶,蓮子百合燉海底椰
食飽坐係度傾傾傾, 傾左好耐, 真係好而家好少餐廳唔限時之餘仲唔趕人走。我地就叫左D糖水試下。
呢幾款都好好食, 唔會過甜, 最出色係個養顏蛋白杏仁茶, 個蛋白係即時加生蛋白落去靠熱力將佢整諒, 半熟, 好滑, 杏仁味好香。

好滿意既一餐飯, 雖然唔係咩大酒樓名貴茶, 但地點方便坐位闊落, 最重要係唔限時又唔趕人走, D待應仲好好傾添。一定要搵日黎試下佢個古法羊腩煲, 同埋個川芎白芷天麻燉魚頭湯。
2024-12-13 133 瀏覽
今日喺旺角睇完戲想食宵夜,見到呢間GOGO為食坊。 營業時間好犀利由七點至凌晨12點😂 環境順豐闊落, 好適合一大班人食。燒鵝下莊 $148比想像中大份,色澤好靚。肥瘦均勻。燒鵝皮夠脆。金銀蛋浸時菜 $98時菜有好多選擇,我哋揀咗白菜仔。味道適中,唔會太鹹。菜洗得乾淨冇沙。孜然京蔥爆牛肉 $108牛肉新鮮大大件,醃得好入味。配菜仲有好多唔同種類嘅菇。炒得夠鑊氣。加$12就可以有白飯同埋嘢飲。加$20除咗有白飯同嘢飲,仲有時令例湯👍🏻地點好近地鐵站,餸菜即叫即整,夠熱有鑊氣。仲有好多其他唔同既野食

燒鵝下莊 $148
比想像中大份,色澤好靚。肥瘦均勻。燒鵝皮夠脆。

金銀蛋浸時菜 $98

孜然京蔥爆牛肉 $108

加$12就可以有白飯同埋嘢飲。
加$20除咗有白飯同嘢飲,仲有時令例湯👍🏻

2024-12-02
宵夜
2024-12-13 127 瀏覽
同朋友行完街,誤打誤撞上左去呢個為食坊。Menu咩都有,小菜、刺身、丼飯、餃子、鍋貼、中西甜品應有盡有。砂鍋雲吞雞 - 湯底煮到奶黄白色,雞湯濃郁雲吞粒粒飽滿大粒,足足有8粒之多。菠蘿咕嚕肉 - 脆皮分明、皮薄,啖啖肉,醬汁較杰身,味道適中。小炒王 - 韭菜花爽脆、腰果脆口,仲有啲銀魚仔。啫啫菜煲 - 菜心嫩口,偏重蝦乾味,惹味不足,但可以空口食。生炒糯米飯 - 糯米粒粒分明、口感軟糯,而且足料,有潤腸粒、臘腸粒、臘肉、花生、冬菇等。每個小菜加$20仲可以轉套餐有白飯同湯或飲品,當日就有芥菜肉片湯,清甜冇味精桂圓紅棗水,甜甜地夠暖身。甜品都唔錯,推薦蛋白杏仁茶,杏仁香,唔會好甜。仲叫腐竹薏米糖水。

砂鍋雲吞雞 - 湯底煮到奶黄白色,雞湯濃郁

雲吞粒粒飽滿大粒,足足有8粒之多。

小炒王 - 韭菜花爽脆、腰果脆口,仲有啲銀魚仔。

桂圓紅棗水,甜甜地夠暖身。

2024-11-28