2024-11-07 494 瀏覽
放工同朋友出咗嚟旺角,經過一個叫GOGO為食坊嘅地方,見好多人上去食嘢,我哋又上去試下先。樓上舖地方十分大,有圓枱、方枱、卡坐等,店員示意隨便坐。⭐滋潤湯水任何小菜都可以加廿蚊轉套餐,包括餐湯、白飯同熱飲,餐湯唔係一般例湯,是晚嘅滋潤湯水係雪梨生魚湯,滋陰潤肺啱曬秋天飲。⭐招牌燒鵝下庄叫咗一份燒鵝下莊,上枱時閃令令十分誘人,燒鵝皮脆肉嫩,鵝油甘香,連骨都入曬味真係好正喎🤤⭐蝦醬豚肉蒸豆腐另一樣點左蝦醬豚肉蒸豆腐,豆腐超嫩滑,蝦醬鹹香鮮味,勁好下飯。⭐白飯白飯大大碗,有飯香👍⭐綠茶紅豆冰 & ⭐台式波霸珍珠奶茶跟餐熱飲轉做特飲都係加八蚊,叫咗一杯綠茶紅豆冰同一杯珍珠奶茶,綠茶香甜但紅豆唔夠軟腍,扣分😌珍珠奶茶唔錯,珍珠煙韌有咬口,茶香奶滑。小店唔使加一👍除咗小菜仲有西式鐵板餐、日式魚生飯、台式牛肉麵、甜品、小吃等,款式十分多選擇,總有一款啱口味😆

樓上舖地方十分大,有圓枱、方枱、卡坐等,店員示意隨便坐。

⭐滋潤湯水

⭐招牌燒鵝下庄

⭐蝦醬豚肉蒸豆腐

⭐白飯
白飯大大碗,有飯香👍

⭐綠茶紅豆冰 & ⭐台式波霸珍珠奶茶

2024-11-05
2024-11-01 474 瀏覽
當晚放工想去睇新電話, 就去左旺角彌敦道某知名電話品牌店鋪參觀, 朋友因為要加班, 要晏晏少少到, 所有就近近地去左電話店後的GOGO 為食坊等我佢哋食飯,地點位於旺角砵蘭街180號砵蘭180+商場1樓, 由港鐵旺角站 E1 出口, 步行約3分鐘就到, 非常方便., 而且環境寛敞乾淨, 有2-4人卡座, 又有圓枱可以一家大細, 服務員就安排左我同朋友在卡位用餐🍽️。🍲我們點左個細的招牌沙鍋雲吞雞, 內有雲吞八大粒, 半隻上湯雞及菜底, 份量十足. 而且沙鍋上熱辣辣, 雞湯很濃郁很香滑清甜, 而且唔油膩, 雲吞皮薄餡靚, 用料十足, 雞肉鮮甜多汁, 肉質鮮嫩。🍢🍢小食叫了惹味沙嗲三色串 – 分別有雞, 豬及牛各兩串, 濃郁的沙爹醬有花生香味、各種香料: 例如香茅、薑黃、椰漿等等, 而且帶有微微的香辣,慢慢釋出香氣, 再蘸些醬一齊食, 口味十分多層次呢!主菜就叫了GOGO黃牌雜扒 - 一次過歎齊雞扒、豬扒、司華力腸、煙肉和太陽蛋,份量十足,趁熱倒下黑椒醬汁,即是喳喳聲, 超治癒, 而且再配以餐湯、意粉, 絕對稱得上是「大件夾抵食」🍴再叫多個什錦滷水拼盤 – 有豆腐, 牛肚, 牛𦟌, 豬大腸,

🍴再叫多個什錦滷水拼盤 – 有豆腐, 牛肚, 牛𦟌, 豬大腸,滷水汁好惹味, 而且炆得好淋好入味, 送飯一流!

🧋最後甜品點了咖啡紅豆冰 – 因我又想食糖水,朋友又想飲咖啡,所以why not both, 就叫左咖啡紅豆冰兩份,兩者出奇地夾, 紅豆份量都幾多又大粒, 呢餐簡直完美啊!
  • 什扒鐵板
2024-10-19 489 瀏覽
響朗豪坊睇完戲搵地方食野, 但係商場好多餐廳都差唔多LAST CALL, 所以都係出出面睇下有咩食. 行後一條街見到呢間為食坊開到成十二點, 啱晒心水.扶手梯一上到去, 環境幾大, 好多卡位但唔迫, 而且地下好乾淨.兩個人諗住隨意食少少, 所以要個沙鍋雲吞雞. 一上枱好大個鍋, 數一數雲吞有八粒, 細大約係細雞既半隻, 仲有少少菜, 份量非常十足.先飲啖湯, 熱辣辣飲左個胃暖粒粒, 好濃既雞香味, 唔油膩, 好順口.食粒雲吞, 皮夠薄, 皮無煮到爛晒. 餡料好足, 夠彈牙. 如果唔夠雲吞仲可以追加八蚊隻.雞肉唔老, 皮滑肉嫩, 好容易撕出黎食.跟住叫左牛肉餅, 有分大細, 細都係十六蚊, 個皮煎到好香口又夠薄, 一分開啲肉汁係咁湧出黎, 啖啖牛肉餡, 真係好味.原本食完呢兩樣都飽飽地, 但係見到呢度原來仲有甜品, 中西式都有, 又忍唔住要個芝麻糊, 仲可以另加湯丸.芝麻糊入口好滑, 侍應話係佢地餐廳生磨, 唔怪得好味啲, 而且甜度剛剛好, 食完好滿足.另外呢度好多侍應, 幾乎未舉起手就已經行左過黎問你要咩, 反應快又禮貌.

雞肉唔老, 皮滑肉嫩, 好容易撕出黎食.

宵夜
2天前 0 瀏覽
喺朗豪坊買完聖誕禮物,過左嚟砵蘭街搵食。見到有間「GOGO 為食坊」,位於商場 1 樓,入面地方好大,設有大量座位,環境寬敞舒服✨ 今晚就一於喺度開餐。餐廳集齊中、西、日、台等多地美食,種類非常多元化,照顧到唔同口味嘅朋友仔👥點左個古法羊腩煲 ($328),羊腩鮮嫩肥美,大大嚿又厚身,肉質腍滑多汁,入味之餘又唔會有好重羊羶味~再配埋清甜馬蹄、鮮香冬菇、吸汁枝竹、鮮爽無渣嘅冬筍同贈送嘅茼蒿,非常惹味,食完成身暖笠笠,絕對係秋冬「滋」選!+$12 可以轉套餐,配白飯及熱飲。甜品點左碗薑茶芝麻湯圓 ($28),湯圓大大粒,渾圓飽滿,內藏流沙芝麻餡,一咬爆漿,加上薑茶夠「薑」,味道一流!另外呢碗南北杏雪耳燉木瓜 ($32)  水準亦唔錯,木瓜香甜軟糯,入口即化;南北杏生津開胃,雪耳充滿膠原蛋白,滋陰潤肺,絕對係秋冬養顏聖品!
+$12 可以轉套餐,配白飯及熱飲。
6天前 0 瀏覽
今晚同D朋友去旺角玩下夾公仔, 最後洗左幾百蚊, 公仔又夾唔到, 又餓…..一出門口見到對面就係餐廳, 就試下囉!門面幾得意。 有D卡位好似茶餐廳, 係入少少又有幾張大圓台,茶餐廳+酒店混合體。睇餐牌仲得意, 有餃, 有壽司, 有小炒, 有糖水真係想食咩都有。見到人地叫左個古法羊腩煲, 好香好豐富, 同埋個川芎白芷天麻燉魚頭, 好似好正。可惜,幾個朋友一個唔食羊, 一個唔食魚, 無緣了。雲吞雞呢味餸係老闆娘極力推介, 就信佢試下,而且有菜有蛋白質 又有啖湯飲,轉涼天氣岩哂。一上台, 好香雞味, 上台果下煲邊仲滾緊, 有輕輕一層雞油係面, 飲入口好香濃雞味, 似無味精, 好好飲, 煲過湯既雞肉, 輕輕一夾就鬆開哂, 好林, 雲吞都唔錯。招牌咕嚕肉咕嚕肉大人小朋友都岩食既一味菜,屋企少整, 出街食必叫。大大舊, 啖啖肉, 豬肉彈牙帶少少肥肉,我估係梅頭肉,咕嚕肉皮炸到酥脆唔乾身,而汁醬甜酸度剛剛好。啫啫芥蘭煲啫啫煲係一道有聲有色的「響菜」。啫啫係指個茶”時li沙拿”果個熱辣辣既聲音。GOGO為食坊呢個啫啫芥蘭煲完全做到啫啫個效果,而家個芥蘭無OVER COOK, 仲好脆口,正。生炒臘味糯米
一出門口見到對面就係餐廳, 就試下囉!
可惜,幾個朋友一個唔食羊, 一個唔食魚, 無緣了。
雲吞雞

招牌咕嚕肉

啫啫芥蘭煲

生炒臘味糯米飯
唔太油, 飯既軟硬度適中, 色水靚而且唔會過咸, 有原粒花生增加咬口, 初初大家怕滯只食少少, 但係, 食下食下, 成碟清哂, 咀巴係最誠實。

杞子紅棗桂元茶, 養顏蛋白杏仁茶,蓮子百合燉海底椰
食飽坐係度傾傾傾, 傾左好耐, 真係好而家好少餐廳唔限時之餘仲唔趕人走。我地就叫左D糖水試下。
呢幾款都好好食, 唔會過甜, 最出色係個養顏蛋白杏仁茶, 個蛋白係即時加生蛋白落去靠熱力將佢整諒, 半熟, 好滑, 杏仁味好香。

好滿意既一餐飯, 雖然唔係咩大酒樓名貴茶, 但地點方便坐位闊落, 最重要係唔限時又唔趕人走, D待應仲好好傾添。一定要搵日黎試下佢個古法羊腩煲, 同埋個川芎白芷天麻燉魚頭湯。
2024-12-13 0 瀏覽
今日喺旺角睇完戲想食宵夜,見到呢間GOGO為食坊。 營業時間好犀利由七點至凌晨12點😂 環境順豐闊落, 好適合一大班人食。燒鵝下莊 $148比想像中大份,色澤好靚。肥瘦均勻。燒鵝皮夠脆。金銀蛋浸時菜 $98時菜有好多選擇,我哋揀咗白菜仔。味道適中,唔會太鹹。菜洗得乾淨冇沙。孜然京蔥爆牛肉 $108牛肉新鮮大大件,醃得好入味。配菜仲有好多唔同種類嘅菇。炒得夠鑊氣。加$12就可以有白飯同埋嘢飲。加$20除咗有白飯同嘢飲,仲有時令例湯👍🏻地點好近地鐵站,餸菜即叫即整,夠熱有鑊氣。仲有好多其他唔同既野食

燒鵝下莊 $148
比想像中大份,色澤好靚。肥瘦均勻。燒鵝皮夠脆。

金銀蛋浸時菜 $98

孜然京蔥爆牛肉 $108

加$12就可以有白飯同埋嘢飲。
加$20除咗有白飯同嘢飲,仲有時令例湯👍🏻

2024-12-02
宵夜
同朋友行完街,誤打誤撞上左去呢個為食坊。Menu咩都有,小菜、刺身、丼飯、餃子、鍋貼、中西甜品應有盡有。砂鍋雲吞雞 - 湯底煮到奶黄白色,雞湯濃郁雲吞粒粒飽滿大粒,足足有8粒之多。菠蘿咕嚕肉 - 脆皮分明、皮薄,啖啖肉,醬汁較杰身,味道適中。小炒王 - 韭菜花爽脆、腰果脆口,仲有啲銀魚仔。啫啫菜煲 - 菜心嫩口,偏重蝦乾味,惹味不足,但可以空口食。生炒糯米飯 - 糯米粒粒分明、口感軟糯,而且足料,有潤腸粒、臘腸粒、臘肉、花生、冬菇等。每個小菜加$20仲可以轉套餐有白飯同湯或飲品,當日就有芥菜肉片湯,清甜冇味精桂圓紅棗水,甜甜地夠暖身。甜品都唔錯,推薦蛋白杏仁茶,杏仁香,唔會好甜。仲叫腐竹薏米糖水。

砂鍋雲吞雞 - 湯底煮到奶黄白色,雞湯濃郁

雲吞粒粒飽滿大粒,足足有8粒之多。

小炒王 - 韭菜花爽脆、腰果脆口,仲有啲銀魚仔。

桂圓紅棗水,甜甜地夠暖身。

2024-11-28
2024-12-13 0 瀏覽
這天晚上我約了朋友在旺角吃晚飯,經過家人的推薦,我們便決定來到這間餐廳試一試,店內環境明亮和清潔衛生薑蔥桶蠔煲配GOGO小炒皇套餐($288)用薑和蔥調味,桶蠔爽彈鮮美,沒有腥味,非常大隻,非常新鮮,用瓦煲上菜,能夠保持食物的溫度,非常夠熱,一開鍋蓋,熱氣馬上散發出來,小炒皇,腰果爽口,韮菜爽脆,蝦乾彈牙,魷魚軟彈煙靭,蝦仁爽彈鮮美,車厘茄鮮甜,十分足料熱西洋菜蜜,味道清甜,熱杞子紅棗桂圓茶($8),十分滋補,對脾胃有益,十分暖胃,十分適合冬天飲用蜜椒薯角牛柳粒($138)用紅椒做襯托,用蜜糖調味,味道清新淡雅,薯仔十分軟身和新鮮,牛柳粒稔香軟彈,肉味非常濃,非常新鮮,十分有鑊氣,份量十分多整體來說,食物的質素非常高,食物的份量非常多,食物的用料非常新鮮,食物的賣相非常吸引,食物的選擇非常多,價錢相對合理,而店員亦有良好的服務態度和積極,所以我認為這間餐廳是值得再去惠顧

薑蔥桶蠔煲配GOGO小炒皇套餐($288)

蜜椒薯角牛柳粒($138)

GOGO小炒皇
薑蔥桶蠔煲
蜜椒薯角牛柳粒
熱西洋菜蜜,熱杞子紅棗桂圓茶
2024-12-09
GOGO小炒皇
薑蔥桶蠔煲
蜜椒薯角牛柳粒
2024-12-08 0 瀏覽
放工經過見到旺角呢間餐廳就入去睇餐牌發現呢間都好多唔同菜式,有港式、日式、台式等等,難怪都有唔少客捧場🙌🏻 最近天氣凍,所以我地既晚餐就叫左羊腩煲同小食為主🥢.🥘古法羊腩煲店員先擺個爐係度,然後放上羊腩煲,一直開火滾熱唔怕凍左,羊腩煲裡面都幾足料,兩個人食都得,除左有羊腩肉、竹笙、馬蹄、冬菇同蔥外,仲會另外附送生菜同腐乳醬,將D生菜擺入羊腩煲索哂湯汁,再點一點腐乳醬,滋味十足! 羊腩肉啖啖肉有口感,其他配料都吸收哂湯汁,好入味,唔錯.🌮牛肉餅呢個有驚喜,一切開,已經有肉汁流出,好香既牛肉餡,夠juicy!.🫔芒果班㦸估唔到呢度既甜品都唔錯! 真係包住成片芒果咁,足料! 班㦸皮薄又軟糯,包住香甜既芒果肉同忌廉,簡單又美味
🥘古法羊腩煲
🌮牛肉餅
🫔芒果班㦸
2024-11-27
2024-12-08 0 瀏覽
就到冬天,係時候食返個羊腩煲,去暖吓身子所以我就去咗gogo為食坊食咗個羊腩煲羊腩煲非常之豐富,除咗羊腩嘅份量好夠之外,亦都會有好入味嘅芋頭枝竹同冬菇等而湯底都好濃郁,用嚟配飯嘅話就最啱啦,佢可以加$12轉成套餐,就會有飯同飲品🥰而且仲會有菜俾你一齊煮,咁就營養均衡晒食完個羊腩煲仲唔夠喉嘅話,叫個餃子都好抵食,佢隻餃子先$40,性價比好高飲品方面,除咗一般常見嘅茶記飲品之外,佢另外亦都有羅漢果,超級驚喜,所以我就嗌咗一杯飲落去都唔錯
就到冬天,係時候食返個羊腩煲,去暖吓身子
所以我就去咗gogo為食坊食咗個羊腩煲
而且仲會有菜俾你一齊煮,咁就營養均衡晒

2024-12-06 86 瀏覽
為食花太郎 Fafafoodblog 🍴菜遠牛肉炒河69 蚊 🐂凍飲加3 蚊牛肉足料 大大件又夠厚 河粉係幼身河粉 好爽口 有雞脾菇同冬菇增加口感 正🍴水煮魚168 蚊🐟 加20 蚊配白飯例湯 熱飲水煮魚魚肉好爽滑彈牙 有牙菜 寛粉 木耳 叫左小辣撈飯都好夠味🍴雲吞雞138 蚊🐥雲吞大隻足料 入面豬肉新鮮 湯底好濃雞味 仲有好爽口吸汁娃娃菜 正#雲吞雞 #水煮魚 #中菜 #牛肉 #小炒Score 平均分< 7.8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#gogo為食坊旺角砵蘭街180 號砵蘭180+商場1 樓~~~~~~~~~#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog旺角 ====================
為食花太郎 Fafafoodblog
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#gogo為食坊
旺角砵蘭街180 號砵蘭180+商場1 樓
~~~~~~~~~
====================

2024-12-04
2024-12-06 79 瀏覽
朗豪坊附近嘅隱世多國菜~性價比高,食物選擇多得誇張!港式、川菜、潮州菜、日本菜、西餐都有得食。🌟砂鍋雲吞雞$138連皮嘅雞肉望落好完整,其實煲到好腍,啲味出晒嚟,所以個湯好濃好甜。雲吞皮薄餡靚,係好鮮味嘅豬肉餡。🌟胡鹽中蝦豆腐煲$128一煲有成十幾隻蝦,味道幾鮮甜。豆腐都唔係配角,滑捋捋又煎得香,加埋芡汁超惹味。小菜+$20有飯、湯、熱飲。是日例湯係南北杏雪梨煲魚湯,好滋潤好啱秋冬!加+$8轉紅豆冰,椰汁味道特別濃。🌟鵝掌翼$68 掌翼都滷得入味,佢哋嘅滷料香得嚟又唔會好鹹。🌟芒果西米露$38估唔到佢哋連中、西式甜品都有。平平哋但竟然有唔少芒果肉。同紅豆冰一樣都係有濃濃椰汁。

🌟砂鍋雲吞雞$138

🌟胡鹽中蝦豆腐煲$128

🌟鵝掌翼$68
掌翼都滷得入味,佢哋嘅滷料香得嚟又唔會好鹹。

🌟芒果西米露$38

2024-12-06 87 瀏覽
這家店特別大,佔了一層樓那麼寬敞,而且食物種類特別多,從中式的小炒,羊腩煲,到日式的壽司手卷,還有中國的傳統小吃牛肉餅,甜品西米露和飲品,歐式的蛋糕都是應有盡有。菜單看了眼花繚亂,叫人每樣都想嘗一遍!### 豉汁魚片蒸豆腐結合了鮮嫩的魚片與滑潤的豆腐,口感獨特,風味絕佳。魚片吸收了豆豉的香味,咬上一口,鮮嫩的魚肉在舌尖瞬間融化,伴隨著豉汁的濃郁,讓人感受到一種無法抗拒的美味!豆腐的口感滑嫩,富有彈性,吸收了魚片釋放出的鮮味,帶來了令人驚豔的層次感!### 醬爆野菌爽肉鍋氣十足,肉片經過醃製,更加入味,肉質鮮嫩。野菌非常爽口,釋放出濃郁的香氣令肉片鮮香四溢,增添風味與層次感!### 菜遠牛肉炒河新鮮翠綠的菜遠,嫩滑的牛肉保持肉質的鮮嫩與多汁,火候掌握的恰到好處。河粉吸收了牛肉的鮮味與蔬菜的清香,口感豐富,香氣四溢!### 熱情果芝士蛋糕濃郁的奶香,底層由餅乾形成香脆的底座,完美支撐起柔滑的芝士蛋糕!### 焦糖燉蛋蒸好的焦糖燉蛋表面光滑,底部的焦糖層則為其增添了甜蜜的層次感!### 芒果西米露西米與芒果塊混合,再加入椰奶,使這道甜品更加誘人!

### 豉汁魚片蒸豆腐

### 醬爆野菌爽肉

### 菜遠牛肉炒河

### 熱情果芝士蛋糕

### 焦糖燉蛋

### 芒果西米露
西米與芒果塊混合,再加入椰奶,使這道甜品更加誘人!

2024-12-06 51 瀏覽
這家中式食店於旺角站附近,交通方便,食店的內部環境衛生,座位亦寬敞,店員服務也殷勤。店員向我們推介了288元的GOGO優惠套餐,套餐是包括兩款主菜、兩碗白飯和兩杯熱飲品。脆皮燒雞半隻,雞皮顏色紅潤均勻,皮脆肉香,雞肉嫩滑多汁,帶少少咸味,很美味。櫻花蝦椰菜炒粉絲煲,香氣撲鼻,熱辣辣,蝦乾惹味,魷魚彈牙,椰菜鮮甜,粉絲爽口,滋味十足。白飯軟硬適中。散叫中湯12元,咸蛋瘦肉滾芥菜,芥菜新鮮,瘦肉味道正常,咸蛋的咸味適中。總結,價格合理,食物美味。
白飯軟硬適中。
總結,價格合理,食物美味。
2024-11-28
2024-12-04 73 瀏覽
Yum,clean,a lot of choices restaurant @MK..My families and I went to a restaurant called "GOGO Place" (GOGO 為食坊) located in 1/F, Portland 180+, 180 Portland Street, Mong Kok旺角砵蘭街180號砵蘭180+商場1樓..there are a lot of different cuisines like Chinese,western ,Japanese, dumplings,Taiwanese cuisines and desserts...etc..this restaurant open til mid night ,go place to go when you are craving food in late night!..stir fried prawns with egg滑蛋炒蝦仁HKD$108.the prawns are jumbo sized.the prawns are very fresh an

旺角砵蘭街180號砵蘭180+商場1樓

stir fried prawns with egg
滑蛋炒蝦仁
HKD$108

the prawns are jumbo sized
the prawns are very fresh and sweet
bouncy and springy
and wrapped around by the just cooked egg
super Yum
dish of the night
highly recommended

Stir fried Beef rice noodles with premium soy sauce
頭抽干炒牛河
HKD$69

the rice noodles are al dente
with generous amount of beef
the beef is soft,tender and juicy

Steamed Giant Grouper
古法蒸班頭腩
HKD$108
the grouper is moist,juicy
collagenic
the seasoned just right
healthy and wholesome

Stir fried beef with bitter gourd
涼瓜炒牛肉
HKD$98