ღ 海上芝士火鍋個set入面有波士頓龍蝦尾 特大軟殼蟹同埋魷魚圈🫕芝士底好香濃🧀波士頓龍蝦尾🦞好鮮甜 肉質鮮嫩同特大軟殼蟹個蟹殼脆身肉嫩 炸到金黃酥脆🦀魷魚圈韌度啱啱好 保持咗鮮嫩嘅口感🦑全部都同芝士味好夾 好正!!🤤評分: 9/10ღ 蜜糖芥末雞翼新鮮熱辣既炸雞翼香脆肉嫩配埋蜜糖芥末冇得輸~評分: 8/10ღ今日咩心情關你咩事先咁搞鬼嘅名即刻吸引到我嘅注意🤣今日係牛油果鹹蛋黃蟹肉pizza🍕呢個配搭特別得嚟又好食😋薄餅底夠脆夠薄!!不過牛油果就有少咗啲🥲評分: 8.5/10ღ可能會失望溫泉霍明太子扁麵明太子嘅咸鮮味同醬嘅奶香味搭配得恰到好處🥴扁面口感偏硬身👍🏻冇失望到 好味~評分: 8/10➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖Overall食物質素:🤍🤍🤍🤍環境服務:🤍🤍🤍🤍打卡指數:🤍🤍🤍➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖📍 GoodDay BadDay MamaDay 尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地舖及1樓
ღ 海上芝士火鍋
全部都同芝士味好夾 好正!!🤤
評分: 9/10

ღ 蜜糖芥末雞翼
新鮮熱辣既炸雞翼香脆肉嫩
配埋蜜糖芥末冇得輸~
評分: 8/10

ღ今日咩心情關你咩事先
咁搞鬼嘅名即刻吸引到我嘅注意🤣
今日係牛油果鹹蛋黃蟹肉pizza🍕
呢個配搭特別得嚟又好食😋
薄餅底夠脆夠薄!!
不過牛油果就有少咗啲🥲
評分: 8.5/10

ღ可能會失望溫泉霍明太子扁麵
明太子嘅咸鮮味同醬嘅奶香味搭配得恰到好處🥴
扁面口感偏硬身👍🏻
冇失望到 好味~
評分: 8/10

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📍 GoodDay BadDay MamaDay
尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地舖及1樓
2024-06-11 59 瀏覽
今日嚟到尖沙咀呢間西式餐廳,好有特色,餐廳嘅菜式同名字都好有創意~~😌豬頸肉柚子沙律配柚子醋 🥗豬頸肉的咬勁和柚子沙律清新爽脆的口感一定很棒,柚子醋的酸甜剛好能中和肉的油膩🍡今日飲益力多柚子沙冰 🍧 柚子的酸甜滋味融入冰涼沙冰,加埋益力多完美清涼解渴~蕃茄湯 🍅 濃郁香醇的湯底,恰到好處的酸甜,一定綿密順口☺️☺️黃金軟殼蟹忌廉意粉🍝 軟殼蟹的鮮嫩加上忌廉醬汁的香滑,搭配意粉的滑順,是絕配組合~~~海鮮拼盤 🦞 🌊 入面有龍蝦!青口!蝦仔🍡新鮮肥美的海鮮~豆腐豆腐豆腐咖啡 ☕ 濃郁的咖啡香氣配上綿密的豆腐雪糕~正啊🍚👨‍🍳 GoodDay BadDay MamaDay (尖沙咀)📍 尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地下及1樓📞餐廳電話:9424 1449💞#hkfoodie #hkfood #香港美食 #foodie #hkigfood #hkfoodstagram #foodporn #yummy #尖沙咀美食 #美食 #尖沙咀 #正 #l4l #like #love #相機食先 #food#西餐 #玩味#高質

😌豬頸肉柚子沙律配柚子醋 🥗

今日飲益力多柚子沙冰 🍧
柚子的酸甜滋味融入冰涼沙冰,加埋益力多完美清涼解渴~

蕃茄湯 🍅
濃郁香醇的湯底,恰到好處的酸甜,一定綿密順口☺️☺️

黃金軟殼蟹忌廉意粉🍝

海鮮拼盤 🦞
🌊 入面有龍蝦!青口!蝦仔🍡新鮮肥美的海鮮~

豆腐豆腐豆腐咖啡 ☕
濃郁的咖啡香氣配上綿密的豆腐雪糕~正啊

📍 尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地下及1樓
📞餐廳電話:9424 1449💞

2024-06-10 6034 瀏覽
Good Day Bad Day MaMa Day呢個名真係好特別,我聽過一次就深深記住左。餐廳位於鬧市尖沙咀,近地鐵站,好方便。佢嘅主菜選擇多元,每一款都帶來獨特嘅美味,而且菜式名都非常特別,絕對能夠滿足你嘅味蕾同埋好奇心。點解個個叫軟殼蟹比薩將炸到脆卜卜軟殼蟹加入比薩裡面,再攞去焗,軟殼蟹為比薩增添了額外的鮮味和脆口,配合拉絲的芝士,滋味無窮。Good Day Bad Day MaMa Day嘅有蟹go又有蟹肉蟹蟹扁面(即蟹肉蟹膏扁意粉)呢個扁意粉最適合鍾意食蟹的人!扁意粉煮得剛剛好,超多蟹肉同蟹膏,這個組合帶來濃郁嘅蟹肉鮮味,每一口都好滿足。古法烤黑毛豬配沙律黑毛豬肉質鮮嫩多汁,經過古法烤制後,有陣炭香味,黑毛豬肉質嫩滑多汁,咬落啖啖肉,搭配清新的沙律,平衡了肉質的豐腴感。Good Day Bad Day MaMa Day嘅環境舒適,裝潢幾時尚,好啱三五知己朋友聚會。
點解個個叫軟殼蟹比薩

(即蟹肉蟹膏扁意粉)
古法烤黑毛豬配沙律

• 古法烤黑毛豬(西班牙豪華豚)
  • 有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
2024-06-04 69 瀏覽
細味品嚐精緻玩味之西餐,格局和菜式古靈精怪新鮮感很高,坐位和牆上裝飾,都令人目不暇及。菜式方面以西式料理為主,選擇豐富。鰻魚旦包飯上面鋪著焦香金黃之鰻魚,熱辣辣,滿滿香濃味,是炙燒香味,肥美感覺滿,滑嘟嘟的旦包住咬口日本米,鰻魚燒汁,好好下飯芝士薯條非常有薯香,炸到脆脆,非常棒,芝士粉甜中帶香濃牛油果沙冰口感係杰撻撻怎可不試,牛油果味香,熟成很足,滿滿甜味喔,飲到有香濃牛油果味道,層次滿滿有驚喜。夏日熱辣辣,沙冰造型精緻,棒手工紫薯旦糕分三層之快樂,滿滿的紫薯蓉,香滑的芝士忌廉,脆脆餅底,帶來身心靈的快樂與舒適,展開一趟獨特文化的療癒之旅
細味品嚐精緻玩味之西餐,格局和菜式古靈精怪

鰻魚旦包飯

芝士薯條
非常有薯香,炸到脆脆,非常棒,芝士粉甜中帶香濃

牛油果沙冰口感係杰撻撻

手工紫薯旦糕

2024-06-02 86 瀏覽
琴日同老婆行去尖沙咀買嘢,經過呢間餐廳門口,見餐廳個名咁特別,就行左入去試環境方面:餐廳主打hiphop潮流風格,各種各樣嘅飾品同打卡位營造咗個幾養眼嘅環境。加上啲裝飾唔少驚喜,氛圍真心唔錯。服務方面:職員好有禮貌,態度良好,耐心介紹食物,更加推薦唔同既食法比我地。職員講英文,令餐廳既質素高咗一級。上菜速度亦都好快,餐廳質素實在唔差。食物方面:主菜-- 2人份spanish paella味道層次非常之豐富,一啖落去首先係淡淡地嘅甜酸,然後係jalapeno peppers 嘅衝擊,加上唔同海鮮作為配菜,尤其是係炭燒魷魚嗰陣濃郁嘅炭香味令到成道菜更上一層樓。-- 好邪惡鹹蛋牛油果蟹肉比薩餅底係薄低,鹹蛋同埋蟹肉既組合好特別,意外地好食。加上比薩上面有沙律解膩,搭配牛油果既濃鬱,令到成個比薩好多層次,個人一定會encore。飲品:我哋總共嗌咗兩杯嘢,一杯 荔枝烏龍茶 同一杯strawberry milkshake。杯milkshake就真心正常嘢,冇咩特別,係唔差嘅。杯烏龍茶有肉桂條增加香味,同埋頂上兩粒新鮮既荔枝都加左肉桂粉,令成杯茶好有香味,好解膩。總結:環境舒適,服務都好好,味道一流

環境方面:

服務方面:

食物方面:

主菜
-- 2人份spanish paella

-- 好邪惡鹹蛋牛油果蟹肉比薩

飲品:

總結:環境舒適,服務都好好,味道一流,價錢雖偏貴,但考慮到環境,食物質素和地段,亦算合理,不妨一試。

2024-05-26
  • 好邪惡咸蛋牛油果蟹肉比薩
今次出左尖沙咀同朋友lunch,搵到呢間《Goodday badday mama day 》除左餐廳裝修玩味Feel,大量打卡位比你影打開個餐牌真係會笑左出嚟,d食物名真係好盞鬼✨豆腐豆腐豆腐咖啡好特別嘅搭配,香濃咖啡+豆腐雪糕有一球豆腐雪糕在咖啡上,淡淡既豆腐味配上香濃既咖啡✨摩卡咖啡(凍)口感濃郁,同出面飲嘅完全唔同,好特別,飲完想再飲又滿足既一杯摩卡✨香煎美國安格斯西冷配薯菜牛扒厚薄度岩岩好,5成熟口感軟腍,配上輕烤薯仔及沙律菜✨香辣虎蝦香辣肉腸意粉少少辣味唔係好辣,好惹味虎蝦大大隻,爽口彈牙,辣肉腸微微辣,意粉有口感✨原味雞翼炸得香脆乾身嘅芝麻雞翼灑上少少芝士粉,食落香脆又Juicy✨自家製手工蛋糕咖啡味濃,岩哂我地呢啲咖啡愛好者食完個甜品周圍影下呢度環境,為呢餐劃上原美又攪鬼嘅句號
今次出左尖沙咀同朋友lunch,搵到呢間
《Goodday badday mama day 》
除左餐廳裝修玩味Feel,大量打卡位比你影
打開個餐牌真係會笑左出嚟,d食物名真係好盞鬼
✨豆腐豆腐豆腐咖啡
好特別嘅搭配,香濃咖啡+豆腐雪糕
有一球豆腐雪糕在咖啡上,淡淡既豆腐味配上香濃既咖啡
✨摩卡咖啡(凍)
✨香煎美國安格斯西冷配薯菜
牛扒厚薄度岩岩好,5成熟口感軟腍,配上輕烤薯仔及沙律菜
✨香辣虎蝦香辣肉腸意粉
少少辣味唔係好辣,好惹味
虎蝦大大隻,爽口彈牙,辣肉腸微微辣,意粉有口感
✨原味雞翼
炸得香脆乾身嘅芝麻雞翼灑上少少芝士粉,食落香脆又Juicy
✨自家製手工蛋糕
咖啡味濃,岩哂我地呢啲咖啡愛好者
食完個甜品周圍影下呢度環境,為呢餐劃上原美又攪鬼嘅句號
午餐
  • 豆腐豆腐豆腐咖啡
  • 香辣虎蝦香辣肉腸意粉
  • 香煎美國安格斯西冷配薯菜
  • 摩卡咖啡(凍)
  • 原味雞翼
2024-06-01 73 瀏覽
星期五晚好多地方都full哂爭係book到呢間 所以就試下但真心全部都below麻麻地叫咗一個pizza 同龍蝦炒粉絲2樣野都無咩味 仲要好少料 最後成個粉絲食剩哂服務仲要麻麻地
星期五晚好多地方都full哂
爭係book到呢間 所以就試下
但真心全部都below麻麻地
叫咗一個pizza 同龍蝦炒粉絲
2樣野都無咩味
仲要好少料 最後成個粉絲食剩哂
服務仲要麻麻地

2024-05-31 222 瀏覽
尖沙咀非常人氣搞鬼cafe西餐廳,裝修同餐牌都充滿金句及創意,主打意粉及pizza等西餐菜式!! 🤩- 點解個個都叫軟殼蟹比薩架 HK$145 🦀🍕大大隻蟹超誇張!!超香脆椒鹽軟殼蟹配上多汁菠蘿及蟹柳,鮮味豐富!!薄底香脆餅底加入酸酸甜甜千島海鮮醬及拉絲芝士,超惹味!!- 超級污糟大大條魷魚墨汁扁麵 HK$158 🦑🍝鮮香甜美墨汁意粉!!墨汁鮮甜香濃。原條汁燒魷魚燒得香噴噴又鮮香嫩滑。最驚喜係魷魚鬚炸得非常酥脆,絕對值得一試!!- 三文魚牛油果莎莎 HK$88 🍣🥑莎莎好食但脆餅普通!!慢煮三文魚肉質嫩滑充滿油香,可惜牛油果不夠熟香氣久缺。配搭莎莎食用的脆餅過厚,搶過莎莎溫順口感。- 普通到無得再普通嘅炸魷魚圈 HK$69 🦑可以不點!!魷魚同樣非常鮮味,可惜粉漿太厚。- 牛油果沙冰口感係杰撻撻 HK$56 🥑🥤沒有驚喜牛油果!!同樣,牛油果不夠熟欠缺應有香氣及甜味。
點解個個都叫軟殼蟹比薩架

- 點解個個都叫軟殼蟹比薩架 HK$145 🦀🍕
超級污糟大大條魷魚墨汁扁麵

- 超級污糟大大條魷魚墨汁扁麵 HK$158 🦑🍝
三文魚牛油果莎莎

- 三文魚牛油果莎莎 HK$88 🍣🥑
普通到無得再普通嘅炸魷魚圈

- 普通到無得再普通嘅炸魷魚圈 HK$69 🦑
可以不點!!魷魚同樣非常鮮味,可惜粉漿太厚。
牛油果沙冰口感係杰撻撻

- 牛油果沙冰口感係杰撻撻 HK$56 🥑🥤
沒有驚喜牛油果!!同樣,牛油果不夠熟欠缺應有香氣及甜味。
點解個個都叫軟殼蟹比薩架
超級污糟大大條魷魚墨汁扁麵
三文魚牛油果莎莎
2024-05-28 50 瀏覽
老實講,通常走玩味路線..食物質素相對…..呢間係有驚喜既幾年後再造訪,食物質素都仲係唔錯,仲有新menu添!三文魚牛油果莎莎 $88用炸過薄脆替代麵包,三文魚同牛油果仲有紫洋蔥加入檸檬汁調味,清新前菜美利堅草飼牛扒配沙律70% $168今日的冠軍,熟度剛好~食落juicy 有肉味雖然係沙律 但有鰹魚碎麻醬烏冬,大推1X今日咩心情比薩 $132 每日唔同,今日係千島海鮮醬pizza薄批底外脆內煙靭,千島海鮮有我少見的紫洋蔥自製山楂果肉玫瑰花茶 $54 養生花茶係一壺壺上,打開都幾份量 酸酸甜甜西班牙特飲$98Sangria 用橙汁做左layer 幾靚, 飲時拌勻就有陣陣果甜味,女士必點!整體前菜/主菜都幾有心思
老實講,通常走玩味路線..食物質素相對…..
呢間係有驚喜既

幾年後再造訪,食物質素都仲係唔錯,仲有新menu添!

三文魚牛油果莎莎 $88

用炸過薄脆替代麵包,三文魚同牛油果仲有紫洋蔥

加入檸檬汁調味,清新前菜

美利堅草飼牛扒配沙律70% $168

今日的冠軍,熟度剛好~

食落juicy 有肉味

雖然係沙律 但有鰹魚碎麻醬烏冬,大推

1X今日咩心情比薩 $132
每日唔同,今日係千島海鮮醬pizza
薄批底外脆內煙靭,千島海鮮有我少見的紫洋蔥

自製山楂果肉玫瑰花茶 $54
養生花茶係一壺壺上,打開都幾份量 酸酸甜甜

西班牙特飲$98

整體前菜/主菜都幾有心思
2024-05-05
  • 美利堅合眾國草飼牛扒
2024-05-28 118 瀏覽
地方裝修到餐名設計貫徹搞怪風,令沉悶的都巿生活即刻充滿生趣。✨蒲燒鰻魚蛋包飯呢個Main認真唔錯,鰻魚半份都好夠食,隻蛋做到半熟嫩滑感,加上唔少的木魚絲,炒過的鰻魚汁珍珠飯粒粒飽滿有光澤,引人食慾😍✨蜜汁豬頸肉配沙律豬頸肉同炸蝦片令我諗起越泰料理,味道「蜜汁」甜而且經香烤,肉份量2-3人,中間一細碗仔木魚片胡麻醬烏冬,沙律絕對唔會太dry 😁✨豎拇指牛小排比薩牛小排食開嘅人知佢油花豐富,肉質軟腍,雖然pizza批底同芝士咁薄,做到幾乎融為一體,同時又吸收晒肉汁精華,的確冇改錯名係Thumbs up pizza👍🏼✨士多啤梨奶昔面嗰浸係鮮奶打成嘅泡沫,有實感,草莓味一點也不假,飲落沒有酸味,合符期望!✨朱古力慕絲由於碟旁有咖啡豆點綴,相信有加入咖啡元素,不過食落主要都係朱古力同可可粉的配搭,總算不失期待,碰舌即溶的軟滑慕絲不多說了,食完甜品《今日咩心情》?chilling!

✨蒲燒鰻魚蛋包飯

✨蜜汁豬頸肉配沙律

✨豎拇指牛小排比薩

✨士多啤梨奶昔

✨朱古力慕絲
2024-05-26 4519 瀏覽
講咗好耐嘅飯聚,今日終於成行😚 難得見面,梗係要搵間好玩又好食嘅餐廳聚一聚!呢次朋友仔居然揀咗我哋嘅 #老地方「GoodDay BadDay MamaDay」見面😉 莫非佢同我一樣,對大廚嘅手勢念念不忘⁉️一排冇上嚟,餐廳嘅擺設依然係咁吸睛👀由地面沿着樓梯行上餐廳,已經謀殺咗我手機唔少位置🤭 呢日服務員安排咗我哋同 Mr Bean…幅畫 一齊坐,哈 笑死🤭🤭 老細喺餐牌設計上似乎都花咗唔少心思,插圖色彩繽紛之餘,仲分咗唔同主題,而菜式名都夠晒特別😉小食🦑魷魚圈 - 肉質彈牙,配埋沙律醬一齊入口,味道零舍合拍🦪蠔梗係要炸 - 肥美嘅蠔肉,咬口外脆內軟,正呀喂主菜🦞好日子梗係龍蝦炒粉絲 - 大廚一啲都唔孤寒,粉絲上鋪滿爽口嘅龍蝦肉之餘,再配埋特別嘅醬汁同冬菇片一齊炒,入口特別惹味飲品🍊甜甜酸酸洛神花柚子茶 - 凍冰冰又酸酸甜甜嘅口感,令人胃口大開☕️豆腐豆腐豆腐咖啡 - 大大個雪糕球放喺咖啡面上,咁chill嘅造型,#小秘書 真係未飲先興奮🤩 飲落去有啲似latte嘅味道,唔會太甜,最啱我呢啲怕肥又為食嘅人士每次嚟幫襯,除咗係嚟擦餐飽之餘,就係可以瘋狂打卡,感覺就好似置身喺玩具博物館一樣… 令

小食
🦑魷魚圈 - 肉質彈牙,配埋沙律醬一齊入口,味道零舍合拍
🦪蠔梗係要炸 - 肥美嘅蠔肉,咬口外脆內軟,正呀喂

主菜

飲品

每次嚟幫襯,除咗係嚟擦餐飽之餘,就係可以瘋狂打卡,感覺就好似置身喺玩具博物館一樣… 令人期待‼️

📍 GoodDay BadDay MamaDay (尖沙咀)加連威老道27-27A號嘉榮大廈地舖及1樓
2024-05-25
2024-05-24 104 瀏覽
餐廳環境同餐碟都好特別,影相一流。QR code落單好方便。黃金軟殼蟹意粉比較淡口,一般。如果個汁濃郁d,唔好咁水汪汪就好~鵝肝意大利飯好食,好大舊又厚,煎得好!三文魚pizza,餅乾底,有點乾同硬牛扒沙律,好柴無肉味,下次唔會叫
餐廳環境同餐碟都好特別,影相一流。
QR code落單好方便。

鵝肝意大利飯好食,好大舊又厚,煎得好!

三文魚pizza,餅乾底,有點乾同硬

牛扒沙律,好柴無肉味,下次唔會叫
2024-05-23 111 瀏覽
難得朋友平日放到假,搵我陪佢Shopping,傾下食下喎!佢話同事試過呢間好正,又可以順便打下卡.....🌟GoodDay BadDay MamaDay🌟餐廳位置方便易搵,裝修充滿風趣玩味既元素,周圍都打卡位。我地2點左右入座,趕得切點午餐,抵食好多!有8款午餐揀,4人同行1人免費添送餐湯或沙律飲品送咖啡或蜂蜜紅茶建議加$18轉其他飲品,多好多選擇..🍴香煎美國安格斯西冷配薯菜**$158牛扒厚薄度剛好,7成熟都唔會好靭,口感仲幾軟腍,配上輕烤薯仔及沙律菜,夠健康。..🍴夏威夷滋味海鮮Pizza**$138薄脆Pizza加上千島醬,鮮蝦,魷魚,菠蘿,小蕃茄,配料簡單但幾滋味!..單點這份炸物🍴求其是但乜都炸啲啦4款隨機配搭**$103份量頗大,有炸蝦,炸魚柳,炸薯條,炸雞翼。款款好脆好香口,薯條好乾身,食落沒有油淋淋的感覺,雞翼帶微辣,魚柳面灑上芝士粉,倍添芝味。..我地加錢叫左甜品+$48 芒果青檸雪葩造型精緻,還以為雪葩是冰凍的冰雪口感,但造成長條的蛋糕形狀,食落似食緊芝士蛋糕的creamy感,酸中帶甜,下層是甜美餅底及檸檬醬。+$28 自家製手工蛋糕手工紫薯蛋糕分3層,上層係滿滿

🌟GoodDay BadDay MamaDay🌟

4款隨機配搭**$103

我地加錢叫左甜品
+$48 芒果青檸雪葩

+$28 自家製手工蛋糕
手工紫薯蛋糕分3層,上層係滿滿的紫薯蓉,中層及底層似mousse,香滑的口感的餅底。
🥤飲品我地加$18
可以任選餐牌上的飲品,直係幾抵嘅
名字又幾特別

🍸非一般一般檸檬果皮烏龍茶沙冰*原價$56
好香的檸檬茶味,加上淡淡烏龍茶及檸檬皮,正對我檸茶控的口味。

🍸你今日飲咗益力多柚子沙冰未啊?*原價$56
打得滑溜嘅益力多沙冰,加上新鮮柚子肉,香甜味美。

2024-05-21 106 瀏覽
📍 GoodDay BadDayMamaDay - 尖沙咀望住尖沙咀街景食飯,好寫意🫶🏻依度嘅lunch都幾抵食包左餐湯,份量大大碟就算嗌西冷牛扒🥩都係$158大過我隻手掌✋性價比高,絕對會回頭❣️✨ 直豎拇指牛小排比薩牛小排肉質鮮嫩多汁,烤至剛熟度,口感恰到好處!比薩餅皮酥脆,配料搭配得宜,增添了豐富的口味層次🍕✨ 蒲燒鰻魚蛋包飯蛋包飯上面鋪著大大塊鰻魚,鰻魚熱辣辣,有炙燒香味,肥美得嚟又無骨,厚度適中🐟滑嘟嘟的蛋包住日本米加上鰻魚燒汁,好好撈飯🍚✨ 紅酒牛肋條蕃茄意大利飯紅酒汁好香濃,有酒香,而且微微酸,食落都係好開胃🤤牛肋肉肉質軟綿,油香突出☺️而意大利飯都比較硬身煙靭,有咬口!✨ 今日飲咗益力多柚子沙冰柚子的酸甜風味與益力多的豐富營養沙冰質地柔軟滑順,入口即化,仲好消暑解渴🍧

📍 GoodDay BadDayMamaDay - 尖沙咀

望住尖沙咀街景食飯,好寫意🫶🏻
依度嘅lunch都幾抵食
包左餐湯,份量大大碟
就算嗌西冷牛扒🥩都係$158大過我隻手掌✋
性價比高,絕對會回頭❣️

✨ 直豎拇指牛小排比薩
牛小排肉質鮮嫩多汁,烤至剛熟度,口感恰到好處!
比薩餅皮酥脆,配料搭配得宜,增添了豐富的口味層次🍕

✨ 蒲燒鰻魚蛋包飯
滑嘟嘟的蛋包住日本米加上鰻魚燒汁,好好撈飯🍚

✨ 紅酒牛肋條蕃茄意大利飯

✨ 今日飲咗益力多柚子沙冰
柚子的酸甜風味與益力多的豐富營養
沙冰質地柔軟滑順,入口即化,仲好消暑解渴🍧

2024-05-21 5213 瀏覽
呢間餐廳嘅裝修、格局、菜式名都好古靈精怪,比到客人新鮮感,🗿不論係坐位同牆上既裝飾,都令人目不暇及。菜式方面就以西餐為主,選擇都幾豐富。🥗 素食者沙律 $108呢個寫明比素食者既沙律好大份,除咗平時見到嘅沙律菜、洋蔥同蕃茄仔,亦都加入咗各種鮮甜生果,有原粒藍莓、紅莓同埋牛油果,加上有果醋,唔洗怕太raw。🍝 超級污糟大大條魷魚墨汁扁面 $158每條扁意粉都沾滿左墨魚汁,味道唔算好咸,帶有海鮮味,口感岩岩好,食完記得要抹嘴🤣🤣而配菜係好大份切好咗嘅原條魷魚,外皮烤得香口,肉質保持煙韌。☕ 自家製山楂果肉玫瑰花茶 $54依個花茶唔係平時餐廳一個茶包浸住,而係真係落左玫瑰花同山楂浸住既花茶,香味隨著浸既時間變濃,加上有質感既茶具,感覺令人放鬆自如。🍰🥭 荔枝芒果芝士蛋糕 $68依個芝士蛋糕口味上比較甜,有芒果果蓉既芝士蛋糕,底層係壓碎左既曲奇餅做餅底,味道中規中矩,另外仲有粒荔枝配搭,令甜味更加昇華。🍰💜 唔甜的紫薯蛋糕 $68依個蛋糕比想像中大件,分別有三層:紫薯、芝士忌廉同紫薯忌廉,每層既味道都好夾。紫薯味道香濃得來,又唔會過甜搶味,名符其實既唔甜蛋糕,係幾值得一試🤤Mamaday 🍝☕

🥗 素食者沙律 $108

🍝 超級污糟大大條魷魚墨汁扁面 $158