2023-01-26 1318 瀏覽
將軍澳隱藏麵包店,買幾多新式熱門麵包款,例如:各式麻糬包、布甸包、炸冬甩包、巴斯克蛋糕、多款吐司😍朝早經過見到好齊款,可以獨立咁買,諗住臨返屋企先買會好啲點知大概六點去,佢已經冇咗一大半麵包🥲而剩低嘅麵包就會執起一袋袋,以$32三個包咁賣 (應該係想盡快賣晒啲包)款式係佢隨機執嘅,所以冇得自由選擇組合雖然係抵啲,但係就欠缺彈性▶️ 豬肉鬆吐司 Pork floss toast bread ($32)一代有成六厚片吐司🍞每片都捲入咗好多肉鬆吐司都幾有重量㗎,每塊嘅厚度唔太一致 (證明係人手切😆) 麵包撳落相當軟身,當然包皮就會硬少少拎到返屋企烘熱咗嚟食,包皮食落微脆,有少少丹麥吐司口感👍🏻白色麵包嘅位置雖然軟身,但未至於好煙韌或者鬆軟,感覺同普通白方包差唔多,未算得上湯種🐷不過落咗豬肉鬆好啲嘅,口感唔係鬆化或者脆口嗰隻,而係比較實身一粒粒,味道偏甜,令方包冇咁寡不過每片嘅肉鬆含量好唔同,第一塊好多,第二塊又冇乜🙈睇你好唔好彩-麵包造型賣相相當精緻🤤呢個吐司味道就正常啦,不特別出眾勝在有呢個$32優惠之後價錢實惠少少鍾意試啲新潮麵包,不妨嚟呢間望望,可能會搵到新奇口味同配搭✨
朝早經過見到好齊款,可以獨立咁買,諗住臨返屋企先買會好啲

點知大概六點去,佢已經冇咗一大半麵包🥲
款式係佢隨機執嘅,所以冇得自由選擇組合
雖然係抵啲,但係就欠缺彈性

一代有成六厚片吐司🍞每片都捲入咗好多肉鬆
吐司都幾有重量㗎,每塊嘅厚度唔太一致 (證明係人手切😆)

麵包撳落相當軟身,當然包皮就會硬少少
拎到返屋企烘熱咗嚟食,包皮食落微脆,有少少丹麥吐司口感👍🏻

豬肉鬆吐司

麵包造型賣相相當精緻🤤呢個吐司味道就正常啦,不特別出眾
勝在有呢個$32優惠之後價錢實惠少少
外賣自取
2022-10-12 885 瀏覽
I love coming here after work to pick up breakfast for my family for the next morning because they do special deals of one bag for $30. I especially enjoy their buttery scones. Their donuts are just okay as it is slightly too sweet. But their crossaints are also very delicious. Crispy layers with a great crunch. Definitely worth the price
2022-08-16女朋友推介👩🏻‍🌾去咗寶琳買晚餐食🍙入咗去UNY生活創庫🎌見到有間goso goso bakery🍞順手買埋幾個包做早餐🤪呢間主打韓日麵包店🇰🇷🇯🇵女朋友買了,紫薯麻薯包,20蚊個,一入去已經比呢個紫薯麻薯包吸引住,即刻買一個你試吓,紫薯麻薯包好食,不過真係會好飽🤰抹茶芝士紅豆冬甩(限定),24蚊個,隔離見到佢期間限定抹茶芝士紅豆冬甩,就味道比較豐富,有朱古力,紅豆,仲有芝士,重芝士乳酪嘅味道,味道幾好,可以限定完前試吓🍩原味雲呢拿吉士醬冬甩,18蚊個,順便買多個原味雲呢拿吉士醬冬甩,食落口濃濃既吉士醬,幾鬆軟,推介一試🍮湯種蛋撻,10蚊個,俾錢嗰陣見蛋撻,見到蛋撻幾靚仔,所以買多一個試吓,蛋撻個皮都幾脆同埋唔算太甜,甜度啱啱好,可以一試🥚整體麵包都幾好食,外型都唔錯,店員好有心,買單嗰陣話佢哋嚟緊同個朱古力牌子合作,力推新包,女朋友話會再幫襯🤣🤣#gosogosobakery#紫薯麻薯包#抹茶芝士紅豆冬甩#原味雲呢拿吉士醬冬甩#湯種蛋撻#UNY生活創庫
2022-08-16

#原味雲呢拿吉士醬冬甩
#湯種蛋撻
#UNY生活創庫
2022-07-16 718 瀏覽
被稱為平價Bakehouse 就好有興趣試下😋相對之下,Bakehouse 確實好食好多😋但以價錢黎講,依個質素都幾抵食👍 ==============================🍠紫薯包 💲20外層包帶有輕微既紫薯味🤏,入面包住原條蕃薯🍠,整體係甜甜地😋😋 🍞手工芋泥肉鬆包 💲20造型脹卜卜好似成個太空館😂🛸芋泥同肉鬆比例好平均,但我地覺得餡料唔係好夠喉😋😅 🥖黑芝麻長包 💲26一袋有4️⃣條,食落只有微微黑芝麻味🤏,整體偏向淡淡地既味道🌼 🍃抹茶吉士醬可頌馬芬 💲24抹茶味都幾突出🍃,但唔係好濃🤔咬落都幾爆餡😬但略為偏甜,而口感似係牛角包一層層咁🥐 🥧湯種蛋撻 💲10蛋漿幾滑,撻皮都好多層😍😍而且都幾鬆化🤤但相對Bakehouse, 確實爭啲🤏 不過依個價錢同依個質素係幾抵食👍 🍩83%朱古力吉士醬冬甩 💲18內餡係爆醬😍😍朱古力唔係好死甜個種,帶有微苦🤤咬落軟綿綿咁😋啖啖都係包+醬😋

🍠紫薯包 💲20

🍞手工芋泥肉鬆包 💲20

🥖黑芝麻長包 💲26

🍃抹茶吉士醬可頌馬芬 💲24

🥧湯種蛋撻 💲10

🍩83%朱古力吉士醬冬甩 💲18

2022-05-01 692 瀏覽
為食貓琴晚去左開左都有一段時間既UNY前排見fb都有介紹呢間麵包鋪,所以決心要買d黎試下但因為太夜既關係,好多麵包都無哂,剩低既只有一袋袋賣唔哂既麵包,而全部都係$30蚊2個 (都幾好,夜晚會做減價)結果為食貓就買左1個朱古力鬆餅同埋朱古力冬甩朱古力鬆餅個鬆餅朱古力味唔係好出,只係食到令人好滯既麵粉,成個鬆餅都太林,為食貓食左一半都無辦法再食落去🤦🏾‍♀️朱古力冬甩呢個麵包友人食左話都幾好食下次為食貓會再早d去,買其他麵包試下,不過成20蚊一個都真係唔太抵🙈
為食貓琴晚去左開左都有一段時間既UNY
前排見fb都有介紹呢間麵包鋪,所以決心要買d黎試下

結果為食貓就買左1個朱古力鬆餅同埋朱古力冬甩

朱古力冬甩
呢個麵包友人食左話都幾好食

2022-04-30 356 瀏覽
-{將軍澳日韓餅店🍞}前牌見到IG成日出現嘅餅舖 多謝家姐幫手買左啲鬆餅黎試😍😍😍🤤原味鬆餅🤤 ($15)15蚊超級大個😂😂😂仲要牛油肥仔香🤩整體香脆鬆軟 入面濕濕的☺️容易搣開兩半🤣👖褲評: 8/10🤤朱古力鬆餅🤤 ($15)個朱古力味幾出☺️好多朱古力粒😂返熱後朱古力有流心 但中間但有啲乾👖褲評: 7.5/10🤤提子鬆餅🤤 ($15)聞嘅牛油味道偏淡 食落出少少 容易搣開兩半😇係提子乾份量偏少😂質感有啲鬆散同黏口🧐👖褲評: 7.3/10原味最正!!除咗scone之外仲有好多選擇😍性價比: 8/10服務: 8/10環境: nil🚩 GOSO GOSO Bakery 🚩地址: 將軍澳欣景路8號新都城中心2期 UG層UG036號舖UNY生活創庫內
{將軍澳日韓餅店🍞}

🤤原味鬆餅🤤 ($15)

👖褲評: 8/10

🤤朱古力鬆餅🤤 ($15)

👖褲評: 7.5/10

🤤提子鬆餅🤤 ($15)

👖褲評: 7.3/10

原味鬆餅
提子鬆餅
原味鬆餅
2022-04-28 253 瀏覽
小妹我成日都鍾意行麵包舖,因為可以做唔同嘅選擇🤓 。 而每次黎都寶琳都總會係UNY 入面既 Goso Goso Bakery 買麵包。係中價位既麵包黎講佢都算好好食,仲有好多平時少見既款式同口味。今次食呢個爆醬冬甩確實係令我眼界大開。一咬落去,啲抹茶醬爆晒出嚟,個酥皮外面有少少砂糖。除此之外,佢地都會有期間限定既產品。以下就係復活節產品:之前食過佢地既紫薯麻薯包。全部都唔會令人失望,下次過寶琳我都會再去買麵包!

今次食呢個爆醬冬甩確實係令我眼界大開。
一咬落去,啲抹茶醬爆晒出嚟,個酥皮外面有少少砂糖。

除此之外,佢地都會有期間限定既產品。以下就係復活節產品:

2022-03-27 436 瀏覽
話說有日見到有個Post話Goso Bakery係將軍澳嘅Bakehouse,不禁令👦🏻👧🏻試下!結果就覺得呢個稱號有啲失實啦😶。唔係唔好味,只係同呢間世一Sourdough蛋撻店比較之下Goso未夠班🤣🌟抹茶吉士醬牛角包鬆餅呢排咁興Cruffin就緊係要試下!Cruffin款式只有一款,就係抹茶吉士醬味🍵😂。Cruffin質感清爽唔會話太Buttery。抹茶味未至於太天然🍵,吉士醬份量好足夠,表現中規中矩。🌟湯種蛋撻平時食湯種麵包就係想麵包體較柔軟,不過用喺蛋撻上就唔太明顯🤪?外層酥皮層次分明,蛋撻不論外觀還是味道都同葡撻有幾分相似,蛋漿滑嫩唔甜,帶有少少焦香味道。🌟合桃提子黑糖包$25蚊有一個又大又足料嘅合桃提子包🍇,帶陣陣芳香黑糖味道,Overall係幾抵食👍🏻。🌟明太子捧//車打芝士蝴蝶包淨低呢兩款包味道都係幾🆗交足功課,不過就似係空氣包,輕飄飄🧚‍♀️。

🌟抹茶吉士醬牛角包鬆餅

🌟湯種蛋撻

🌟合桃提子黑糖包

🌟明太子捧//車打芝士蝴蝶包
2022-03-23 303 瀏覽
主打湯種麵包,goso goso係UNY角落好易搵,麵包種類多籮籮價錢都算平!湯種蛋撻+芝士塔 $58/6pc叫佢雙拼😂佢既酥皮做得都算幾出色,同 #bakehouse 真係有得揮!買左返去焗熱食味道依然✌️至於芝士塔,雖然個皮冇 #bakeworks 咁厚(拎起好似隨時會散),但芝士味好濃郁,個心仲溶溶地,正😋抹茶蜜瓜飽 $15好似好耐冇見過蜜瓜飽🙂認真說,就真係冇乜抹茶味,但麵包本身就真係做得好👍🏻隔左一日食都唔會覺得佢硬掘掘,麵包空氣感十足麵包種類實在太多,買左好幾款都真係要慢慢dep😆不過始終都係新開,相信味道發揮會繼續提升!

湯種蛋撻+芝士塔 $58/6pc

抹茶蜜瓜飽 $15

2022-03-21 260 瀏覽
寶琳新都城廣場開咗間UNY超市,門口靠右明顯有間麵包店,不過可能好多人都覺得平平無奇或者價錢唔算太平所以冇留意,我亦都係見網民吹捧佢做日韓版bakehouse因為同樣有多款麵包例如牛角包蛋撻冬甩鬆餅等等,不過我個人食完之後…bakehouse始終都係bakehouse 冇得比😬👓原味雲呢拿吉士醬冬甩 $18抹茶紅豆吉士冬甩 $22價錢唔算便宜不過以donut來講算係咁上下,但一拎上手:哇好重磅。係一個勁重手嘅冬甩,當然一咬入邊係好多cream,味道唔算甜不過唔算話特別香口好出色,例如唔夠香檸檬或吉士味或忌廉芝士味,抹茶口味亦唔算非常甘香雖然當中有紅豆粒。包方面係我比較鍾意嘅炸包款式,鬆軟不過比較重麵包質感,唔夠輕盈,但如果以飽肚來講依個冬甩非常符合。評分:7/10👓紅莓提子黑糖吐司 $38平時麵包店比較少有得咁買一個完整正方形連皮麵包,而當中係有紅莓分量亦相當多,不過就唔太食到黑糖味。我就採用左另類嘅食用方法,參考初代麵包多士雪糕嘅茶木甘將麵包介粒再放入氣炸鍋烘到脆卜卜最後再放個雪糕😍評分:7/10👓杏仁牛角酥見到牛角包款式都好多,今次試杏仁牛角,層數都多唔算好油膩,不過未算係非常香

👓原味雲呢拿吉士醬冬甩 $18
抹茶紅豆吉士冬甩 $22
評分:7/10
👓紅莓提子黑糖吐司 $38
評分:7/10
👓杏仁牛角酥
見到牛角包款式都好多,今次試杏仁牛角,層數都多唔算好油膩,不過未算係非常香脆好正,面頭佈滿杏仁片但有啲失望內裏原來冇餡料,整體唔夠重杏仁香氣,因為我都食過其他舖頭杏仁牛角稍為出色啲
評分:6.5/10
👓湯種蛋撻 $10/個 $50/6個
賣相同味道有少少似葡撻,食落去個皮都幾酥脆,肉眼睇已經見到個皮勁多層,入邊好厚蛋,而且勝在唔太甜!冇平時葡撻咁甜!size唔算好大所以食完一個都唔會好漏,反而依個湯種蛋撻有興趣再encore😚
評分:8/10
GOSO GOSO Bakery日式韓式麵包店🇯🇵🇰🇷有多款打卡麵包🥯價錢方便都比較親民今次去既主要目的係爆漿冬甩‼️當日只得雲呢嗱吉士同89%朱古力吉士醬呢兩款口味,無日本濃香芝士醬☹️冬甩都算大個好重手,冬甩表面灑上砂糖,麵包食落都好鬆軟,入面嘅醬都好多不足既地方係用紙袋放埋一齊 比較易壓扁~吉士口味好濃滑,好香雲呢嗱味,不過加埋冬甩面既砂糖食落會有啲甜😌朱古力味好香濃🍫,唔係假朱古力味 ,食完大半個會有小小膩,食一個都已經夠曬,如果配番杯茶🍵/咖啡☕️做下午茶都幾好👍🏻👍🏻下次經過都會回購,想試埋其他麵包😋😋
GOSO GOSO Bakery日式韓式麵包店🇯🇵🇰🇷
有多款打卡麵包🥯價錢方便都比較親民

今次去既主要目的係爆漿冬甩‼️

不足既地方係用紙袋放埋一齊 比較易壓扁~

下次經過都會回購,想試埋其他麵包😋😋
2022-03-05 454 瀏覽
一間日韓手工麵包店,除咗有各式各款嘅麵包賣之外🥐🥯,仲有曲奇🍪、湯種蛋撻同果jam等,真係全部都想掃晒返屋企🙈-迷你蜜瓜包 同出面食到嘅蜜瓜包都係大同小異,冇餡料,外皮脆得黎又甜甜地~ -橙味旋渦酥 🍊 本身以為好似牛角酥咁,冇咩特別,不過食到中間就有好香既橙味,真係有一粒粒橙皮👍🏻-日本朱古力夾心曲奇🍫 外皮好似曲奇咁,脆脆地,食落好有驚喜😯中間係流心朱古力餡,好吸引🤤-抹茶吉士醬可頌馬芬 🍵🥐 外層好似沙翁咁,就算放左成日,砂糖都唔會融,麵包好軟熟☺️☺️ 吉士醬多到湧出黎,抹茶控比食推介😍

-迷你蜜瓜包

-橙味旋渦酥 🍊

-日本朱古力夾心曲奇🍫

-抹茶吉士醬可頌馬芬 🍵🥐

外賣自取
2022-02-15 322 瀏覽
有時想食一啲高質嘅麵包或者一啲特別嘅款式 都可能要去第二區先至買到將軍澳終於有一間款式多多是價錢又合理嘅麵包店其實每一款都好吸引好想試今次試咗兩款冬甩價錢只係$18 CP值極高原味雲呢拿吉士醬冬甩吉士醬唔會好甜 外層保持鬆軟唔會好油膩 雖然餡料唔算太滿屬於輕盈版既冬甩83%朱古力吉士醬冬甩甜度適中 83%岩岩好朱古力愛好者又唔想太甜太邪惡既話依個你一定會鍾意除咗冬甩之外佢哋都有蛋撻 鬆餅等等真係要分好多次先至試得晒💕
有時想食一啲高質嘅麵包

依個你一定會鍾意

除咗冬甩之外佢哋都有蛋撻 鬆餅等等
真係要分好多次先至試得晒💕

2022-02-14 423 瀏覽
#_bigfoodbaby將軍澳 #_bigfoodbaby麵包🤰🏻係一個不折不扣嘅麵包控,平時經過咩麵包舖都會入去望望🤣就算係啲街坊小店都會睇吓會唔會有啲咩隱世麵包好食🤣呢日係將軍澳見到間冇見過嘅麵包店🧐上網search 吓原來係岩岩先開嘅日韓系麵包店,連Openrice 都未有🤣佢哋主打多款日韓手工麵包、創意吐司同蛋糕甜品,而其中仲有星級推介嘅抹茶吉士醬牛角包鬆餅,不過🤰🏻今次冇試🤣而佢哋嘅蛋撻同吐司都係「湯種」黎,食落口感會更軟綿😋然後🤰🏻發覺bakehouse 嘅麵包款佢哋好多都有🤣Egg tart, Doughnut, Danish, Cookies, Scone, Muffins etc.但價錢要平一大截,性價比超高😆由於佢哋款式多到眼花撩亂,但🤰🏻眼闊肚窄,所以今次剩係試咗兩款包🙊🌝83%朱古力吉士醬冬甩$18冇睇錯真係$18之前食過bakehouse 個matcha doughnut,係就係好食,不過細細個就要$38,真係唔會成日食😮‍💨但呢度價錢夠買兩個所以都幾抵😆而且味道方面都好驚喜,🤰🏻隔咗一日先食,食落唔油膩,口感仲係軟棉棉,而內餡朱古力醬當然冇bakehous
#_bigfoodbaby將軍澳
#_bigfoodbaby麵包

🤰🏻係一個不折不扣嘅麵包控,
平時經過咩麵包舖都會入去望望🤣
就算係啲街坊小店都會睇吓會唔會有啲咩隱世麵包好食🤣
呢日係將軍澳見到間冇見過嘅麵包店🧐
上網search 吓原來係岩岩先開嘅日韓系麵包店,
連Openrice 都未有🤣
佢哋主打多款日韓手工麵包、創意吐司同蛋糕甜品
而其中仲有星級推介嘅抹茶吉士醬牛角包鬆餅,
不過🤰🏻今次冇試🤣
而佢哋嘅蛋撻同吐司都係「湯種」黎,
食落口感會更軟綿😋
然後🤰🏻發覺bakehouse 嘅麵包款佢哋好多都有🤣
但價錢要平一大截,性價比超高😆
由於佢哋款式多到眼花撩亂,
但🤰🏻眼闊肚窄,
所以今次剩係試咗兩款包🙊

🌝83%朱古力吉士醬冬甩$18
冇睇錯真係$18
係就係好食,
不過細細個就要$38,
真係唔會成日食😮‍💨
但呢度價錢夠買兩個所以都幾抵😆
而且味道方面都好驚喜,
🤰🏻隔咗一日先食,
食落唔油膩,口感仲係軟棉棉,
而內餡朱古力醬當然冇bakehouse 咁澎湃啦,
不過因為佢另外仲有吉士醬嘅,
朱古力同吉士醬原來係分開嘅🤣
(🤰🏻以為係朱古力吉士🤣)
所以其實🤰🏻啖啖都咬到醬+冬甩,
唔會齋啃包,
而因為用上83%朱古力,
所以食落唔會太甜膩🤩👍🏻
好夾本來好肥膩嘅冬甩🤤
另外如果加熱再食味道會更上層樓🤤👍🏻

🌝紅莓提子黑糖吐司$38
呢個雖然冇冬甩咁驚豔,
不過性價比都好高,
大大個都係$38,
吐司帶淡淡黑糖味,
搣開入面仲有海量紅莓+提子🤣
而且分佈得好平均,
唔會得最入面先有餡🙈
而吐司雖然隔咗一日食但都仲係口感軟棉,
下次🤰🏻想試吓佢芝士吐司呢🤤

總結:性價比高,🤰🏻一定會encore, 下次想試埋佢個星級推介🙊