2024-07-30
🎂🍽️🥂 有一段時間沒有惠顧Green, 今次再來,食物質素保持到水準,環境仍算寬敞🛋️🖼️,酒店🏨服務態度當然不錯🤵🏻♂️🤵🏻👍🏻我哋選擇了三道菜🍽️,包括~🥗🥣頭盤+主菜+🍰甜品+飲品🍹🍸+咖啡或茶🫖☕️🥗頭盤點選了~挪威煙三文魚配加拿大蟹肉🦀 ~ 煙三文魚的味道一向都醃製得不錯,非常入味,蟹肉碎上,配以橙肉🍊,橄欖🫒,酸酸甜甜的醬汁,非常醒胃😋主菜呢,就各選了2款🍴🥩香煎阿根廷西冷嫩裙邊肉配蘆筍 ~ 有驚喜,西冷牛扒🥩嫩裙邊真係好嫩,一點也不靭,好有𡁻口,真的不錯👍🏻🦐🦀摩洛哥海鮮拼盤配北非小米 ~ 海鮮倒也入味,北非小米呢,質感有點跟殼物差不多,有點像健康之選,有口感,對於喜歡吃殼物/糙米紅米嘅人應該比較合適😉蛋糕🍰可以自選,服務員🤵🏻♂️🤵🏻會安排等存起,🤵🏻♂️問我對榴槤有否興趣,我當然有啦,他就介紹我吃榴槤🍰🌰🍮迷你凍頂茉香茶朱古力蛋糕 ~ 🤵🏻♂️🤵🏻安排在甜品🍮碟上寫上生日字句,還替我們拍照📷,非常細心👍🏻🍰迷你榴槤芝士蛋糕 ~ 作為榴槤控嘅我,當然覺得這🍰好吃😋,濃厚的榴槤味🥂🍾氣泡酒、🍸白餐酒、🍷紅餐酒、🥤可口可樂、雪碧、🧃是日精選果汁(🍊橙、西柚、🥕紅蘿蔔、🍉西瓜、🍎蘋果
主菜呢,就各選了2款🍴
🥂🍾氣泡酒、🍸白餐酒、🍷紅餐酒、🥤可口可樂、雪碧、🧃是日精選果汁(🍊橙、西柚、🥕紅蘿蔔、🍉西瓜、🍎蘋果)