2019-08-09
今日,三分之一人口都出來一齊行下街,所以決定接阿辣妹之後去到中環這間小店我填下嗰份空虛感。這間餐廳已經知道佢出現好多年,從一間分店到而家三間分店,不過都係未試過。今日難得”有空”,決定和她來個二人世界。其實餐牌嘅選擇唔算太多,所以隨意每款揀咗一樣你試吓。阿辣妹係牛油果嘅超級粉絲,所以呢個呢道菜絕對走唔甩。份量偏小,但係味道非常不錯。係一個不錯既沙律頭盤。這個係薯仔做底,加上香腸水煮蛋芝士烤焗,十分野味。這個All day breakfast,配料和其他店有分別,不過個蛋幾讚。感覺上配料可以在精彩啲,如果有哂其他配料會開心啲,不過係接受既。人,總是貪心的。蒜蓉汁辣汁鴛鴦雞翼非常出眾,上碟時重係脆皮,有熱辣辣嘅醬汁包住,停唔到。總結來說算係中上出品既小店,雖然選擇不多,但是菜色質素平均,絕對達標,會再去。
這個係薯仔做底,加上香腸水煮蛋芝士烤焗,十分野味。