2024-09-29 130 瀏覽
如果喺西九龍食飯,Haha Chicken嘅芝士炸雞及安東雞飯係一個可以一戰嘅選擇。呢排喺呢頭返工,聽同事講呢一間嘅炸雞幾好食就去試吓。等嘅時間都唔係好耐,買完返公司食,覺得芝士炸雞外皮酥脆,內裡芝士香滑濃郁,炸雞肉質嫩滑,絕對唔會乾柴。安東雞飯方面,米飯正常,雞肉嫩滑,味道都ok!而且,對我一個比較細食嘅人而言份量足夠,一人份就夠飽肚。價錢方面,性價比正常,值得一試。整體而言,Haha Chicken嘅芝士炸雞我會比4.5分,飯就3.5分。
2024-08-24
6 分鐘 (外賣自取)
  • 芝士炸雞餐
2024-09-11 298 瀏覽
粟米濃湯脆薯條🍟 必食粟米濃湯脆薯條🍟 必食粟米濃湯脆薯條🍟 必食真心覺得薯條係好好食,搵唔到第二間餐廳可以有咁出色嘅薯條薯條拎出來熱辣辣,大大份,粟米濃湯味濃,好啱我,直情係comfort food。每一條薯條都好實淨,唔會淋。食到最後炸雞和薯條都仲係熱辣辣。感覺係即叫即煮,加埋汽水係一流炸雞都好好食,無骨,啖啖肉。炸雞加薯條,非常夠飽,大大大滿足係週末想放鬆一下的必食之選忘記了影相,下次補返相片
粟米濃湯脆薯條🍟 必食

真心覺得薯條係好好食,搵唔到第二間餐廳可以有咁出色嘅薯條

係週末想放鬆一下的必食之選

忘記了影相,下次補返相片
2024-09-11
  • 粟米濃湯脆薯條
  • 粟米濃湯薯條
  • 蒜香醬油炸雞
  • 辣芝士炸雞
2024-09-11 343 瀏覽
突然想食炸雞,見到呢間便嘗試下,發現價錢昂貴,網上點餐 $60只有3舊雞, 然後味道一般,而且老闆娘態度極之惡劣,對客人呼呼喝喝,已列入黑名單,永不光顧。如果有其他選擇,不知有什麼原因再會揀呢間

如果有其他選擇,不知有什麼原因再會揀呢間
10 分鐘 (外賣自取)
2024-08-27 471 瀏覽
昨天在社交媒體網站上面看到這家店的推廣,條片話呢間HAHA CHICKEN既炸雞又平又好食。作為一名嚐過各大快餐店及小店炸雞的炸雞控,我專登由港島區去西九呢間嘗試。亦都因為試完之後,第一次係OpenRice開帳戶寫食評不吐不快。我叫左50蚊一個韓式甜炸雞餐,有包一個雞飯同一罐汽水,飯就中規中矩,冇咩好評論,畢竟我係專登去食雞既,所以就係評炸雞既味道。講到個雞就真係令人大失所望,件件都好細件。食過麥當勞、肯德基、PHD既炸雞都知,佢地既炸雞都係手板甘大,份量十足。而呢間HAHA CHICKEN既炸雞好就似上述快餐店既炸雞一件切開兩半甘,得一半既大小同份量。至於味道,更加慘不忍睹,人地間間炸雞都好入味,而佢淨係醬料有味。如果冇對比其他餐廳既炸雞,甘當然覺得好味啦,但對比過之後,真係難食過麥當勞。但價錢呢,佢50蚊套餐可以簡4件雞或3件雞配飯,最平都係一件12.5,不見得平過麥當勞幾多。值不值,大家自己有個評價。食評係個人主觀感受,客觀請自行判斷,所有資訊僅供參考之用,不承擔任何責任。
昨天在社交媒體網站上面看到這家店的推廣,條片話呢間HAHA CHICKEN既炸雞又平又好食。作為一名嚐過各大快餐店及小店炸雞炸雞控,我專登由港島區去西九呢間嘗試。亦都因為試完之後,第一次係OpenRice開帳戶寫食評不吐不快。

韓式甜炸雞
2024-08-26
5 分鐘 (外賣自取)
2024-08-18 437 瀏覽
真心講句M記炸雞都好食過佢🙂‍↔️失望至極我本身都係做餐飲嘅,前後5分鐘都冇就出到餐嘅炸雞明顯係返炸一咬落去就出曬事1. 個賣相係好深色好似燶咗咁(圖1)2.個炸雞唔夠熱里面係暖嘅,正常炸雞係唔應該咁係應該冒煙燙嘴,明顯油溫唔夠熱3. 甜辣汁 苦嘅難以入口 醬汁好水 冇甜辣味上面放左2條炸年糕都唔似韓式炸雞😔我走去同店員理論佢仲嘴硬話佢啲炸雞係即叫即炸,不過最後肯重新整過一份,雖然味道都強差人意體驗感差。榮獲本人食過最難食炸雞之名。
真心講句M記炸雞都好食過佢🙂‍↔️失望至極
我本身都係做餐飲嘅,前後5分鐘都冇就出到餐嘅炸雞明顯係返炸
一咬落去就出曬事
1. 個賣相係好深色好似燶咗咁(圖1)
3. 甜辣汁 苦嘅難以入口 醬汁好水 冇甜辣味
上面放左2條炸年糕都唔似韓式炸雞

2024-08-18
  • 甜辣炸雞
2024-07-26 436 瀏覽
皇牌芝士炸雞餐($49),芝士炸雞三件,即炸,脆口不油膩,雞肉仲有少少肉汁唔乾身,芝士粉夠多但味道唔算太香濃,另外仲有2條炸年糕,口感煙韌味道正常;安東雞飯(細,轉大加$5),有薯仔粒,紅蘿蔔粒,雞肉粒,味濃;汽水一罐。
2024-06-01 479 瀏覽
🥡掃街 🐻#炸物控 🐻‍❄️#新奇控——————【西九龍中心 之 $200掃街食到飽】——————推介💯Haha Chicken🍗甜辣炸雞$37 (單點)3大塊雞,外脆內嫩😆而且無骨👍🏽👍🏽醬咸咗少少,初初食味道似醬油多過甜辣😛不過都好味嘅~辣味只有少少,怕辣都可以試🤣位於8樓food court內,不過🐻🐻‍❄️去嘅當日係星期日,所以非常難搵位,好彩炸雞🍗嘅盤設計得幾好,其實攞住邊行邊食都一樣得😆👍🏽結論:會encore,性價比非常高💯👍🏽
🥡掃街 🐻#炸物控 🐻‍❄️#新奇控
——————
【西九龍中心 之 $200掃街食到飽】
——————
推介💯Haha Chicken
🍗甜辣炸雞
$37 (單點)

3大塊雞,外脆內嫩😆而且無骨👍🏽👍🏽

結論:會encore,性價比非常高💯👍🏽
2024-05-26
$18.5 (下午茶)
甜辣炸雞
今天隨便選了這間韓式炸雞吃 想不到有驚喜………………………………………❤️蒜香醬油炸雞餐 炸雞套餐裡面有包3塊無骨炸雞年糕🍗+ 卡邦尼飯/安雞東飯🍚+汽水🥤炸雞的分量大,做到外脆裡嫩,肉質軟爛多汁😚每件雞都裹滿了醬汁,溫和蒜香味,咸甜適中🤤可惜年糕的分量有點少,卡邦尼飯也比較一般,但不難吃。🧡狂熱脆薯條🍟 (套餐加購)薯條是波浪粗薯,剛剛炸起,熱乎乎的,口感很喜歡。口味就是普通燒烤味,吃到後面比較咸。😮‍💨看到網上比較多人推薦玉米濃湯/紫菜,下次再試試🥹
今天隨便選了這間韓式炸雞吃 想不到有驚喜
………………………………………
❤️蒜香醬油炸雞
炸雞的分量大,做到外脆裡嫩,肉質軟爛多汁😚
每件雞都裹滿了醬汁,溫和蒜香味,咸甜適中🤤
可惜年糕的分量有點少,卡邦尼飯也比較一般,但不難吃。
蒜香醬油炸雞餐

🧡狂熱脆薯條🍟 (套餐加購)
狂熱脆薯條

蒜香醬油炸雞餐
狂熱脆薯條
2024-05-23 354 瀏覽
下午茶時段黎到西九龍中心,想食少少野揀左呢間韓式炸雞店炸雞套餐大約$50包括3件炸雞+一碗仔飯+飲品問左店員意見點左3件辣芝士炸雞$38(佢形容食到譚仔3少辣都可以carry到呢款炸雞)等左大概6分鐘,熱辣辣炸雞即到好大件無骨雞真係啖啖肉食得好爽不過食左一件後就有d唔想食事關太多味粉 好似食味精咁當然雞肉係唔乾嘅而佢嘅雞肉本身冇特別調味 所以呢款唔係我杯茶我比較鐘意更juicy嘅 例如甜辣雞果d款式最好就有骨添p.s. 如果佢d炸雞件可以單件買,我覺得會更好
下午茶時段黎到西九龍中心,想食少少野
揀左呢間韓式炸雞
炸雞套餐大約$50
包括3件炸雞+一碗仔飯+飲品
問左店員意見點左3件辣芝士炸雞$38

(佢形容食到譚仔3少辣都可以carry到呢款炸雞)
等左大概6分鐘,熱辣辣炸雞即到

而佢嘅雞肉本身冇特別調味
所以呢款唔係我杯茶

我比較鐘意更juicy嘅 例如甜辣雞果d款式
最好就有骨添

p.s. 如果佢d炸雞件可以單件買,我覺得會更好

2024-05-23
下午茶
西九龍food court 好多美食選擇今次俾韓式炸雞 HaHa Chicken 吸引左勁多款炸雞口味,有辣有唔辣仲有極邪惡嘅皇牌芝士炸雞一個炸雞餐$50都唔洗,真係好抵食🤤🍗甜辣炸雞餐 $48甜甜辣辣好味又開胃,辣度係微辣,唔食得辣都唔怕炸雞都幾大件,咬落肉質juicy跟餐配一個飯&汽水一人份量已經好夠飽🧄 🍗蒜香醬油炸雞餐 $48醬油味濃,食到尾會有蒜香餘韻🍚卡邦尼飯口感creamy,味道偏淡安東雞飯味道則較鹹🧀 🐔芝士炸雞(3件) $38想試多少少炸雞口味,額外order左芝士炸雞芝粉極濃厚,咬落重重嘅芝士味,芝士控一定超滿足🧀 🦑芝士酥炸魷魚(半份) $39同樣嘅芝士味,炸魷魚口感都唔錯👍🏻總結兩個人食埋單 $200 已經食到兩個套餐、三款口味炸雞、一個小食飽到差D食唔曬,性價比真係好高,飽肚之餘亦帶來味覺滿足👍🏻
西九龍food court 好多美食選擇
今次俾韓式炸雞 HaHa Chicken 吸引左
勁多款炸雞口味,有辣有唔辣
仲有極邪惡嘅皇牌芝士炸雞
一個炸雞餐$50都唔洗,真係好抵食🤤
🍗甜辣炸雞餐 $48
甜甜辣辣好味又開胃,辣度係微辣,唔食得辣都唔怕
炸雞都幾大件,咬落肉質juicy
跟餐配一個飯&汽水
一人份量已經好夠飽
蒜香醬油炸雞
🧄 🍗蒜香醬油炸雞餐 $48
醬油味濃,食到尾會有蒜香餘韻
安東雞飯&卡邦尼飯
🍚卡邦尼飯口感creamy,味道偏淡
安東雞飯味道則較鹹
芝士炸雞(3件)
🧀 🐔芝士炸雞(3件) $38
想試多少少炸雞口味,額外order左芝士炸雞
芝粉極濃厚,咬落重重嘅芝士味,芝士控一定超滿足
芝士酥炸魷魚(半份)
🧀 🦑芝士酥炸魷魚(半份) $39
同樣嘅芝士味,炸魷魚口感都唔錯

飽到差D食唔曬,性價比真係好高,飽肚之餘亦帶來味覺滿足👍🏻

2024-01-16
蒜香醬油炸雞
安東雞飯&卡邦尼飯
芝士炸雞(3件)
芝士酥炸魷魚(半份)
2024-01-21 347 瀏覽
農曆新年將至,今天約了友人到深水埗買過年裝飾品。逛街之前,我們來到西九龍中心的Food Court 先吃個快餐。到嚐的是友人最喜愛的韓式炸雞店,我們各選了一個韓式炸雞套餐,再追加了薯條🍟和炸魷魚🦑。~皇牌芝士炸雞+安東雞飯+汽水🍗這店用上無骨炸雞,吃起來啖啖肉,真教人滿足。三大件金黃色的芝士炸雞炸得外脆內嫩,味道濃郁,芝士的鹹香味突出。兩片炸年糕同樣沾滿了味美的芝士粉,入口非常煙靱。🍛安東飯配料豐富:入味薯仔🥔、紅蘿蔔🥕和雞粒配白飯是最好不過。亮點是那些粒粒黑白芝麻,讓口感更豐富。~原味炸雞+卡邦尼飯+汽水(加配細粟米濃湯脆薯條)🍗皮脆肉嫩的原味炸雞味道一樣討人,感覺較芝士炸雞的雞味更濃和更香脆一點,沾上附上的蜜糖芥辣醬來吃,味道變得更多元化。🍚白滑卡邦尼飯滿佈綿綿薯仔粒,配白飯一流。🍟意想不到的是這店的炸薯條非常有水準,較一般連鎖店的來得更粗和有質感,炸得外脆內軟,沾上粟米🌽濃湯味的調料後,入口十分討好,味道十足。~蒜🧄香酥炸魷魚 / 芝士🧀酥炸魷魚(各半份)香脆彈牙的炸魷魚🦑同樣讓人欲罷不能,醇厚蒜香味和濃郁的芝士味入口充分衝激味蕾,加上炸得恰到好處而又有𡁻口的魷魚,教人吃不停口。

~皇牌芝士炸雞+安東雞飯+汽水

~原味炸雞+卡邦尼飯+汽水(加配細粟米濃湯脆薯條)
🍚白滑卡邦尼飯滿佈綿綿薯仔粒,配白飯一流。

~蒜🧄香酥炸魷魚 / 芝士🧀酥炸魷魚(各半份)

這店子面積雖小,卻也提供多種不同味道的韓式炸雞選擇,肯定會是喜歡味道較濃的朋友的心儀目標,十分值得一試。
2024-01-19 236 瀏覽
這間位於西九龍中心的【HAHA CHICKEN】,全日供應韓式炸雞套餐,有幾款味道的炸雞,配上飯及汽水,由四十幾蚊起,十分抵食。我點了原味炸雞、香辣炸雞餐及皇牌芝士炸雞餐,炸雞全部即叫即炸,新鮮熱辣。外層粉漿不算厚,炸至皮脆肉嫩,雞肉肉汁豐富。香辣炸雞的辣味感幾重,送啤酒一流。跟餐加$20配狂熱脆薯條,薯條超大份,是我至愛的粗薯,十分香脆。半份蒜香酥炸魷魚十分彈牙好味。卡邦尼飯表面淋滿了卡邦尼汁,飯底比較腍,但味道不錯。

外層粉漿不算厚,炸至皮脆肉嫩,雞肉肉汁豐富。

香辣炸雞的辣味感幾重,送啤酒一流。

半份蒜香酥炸魷魚十分彈牙好味。

卡邦尼飯表面淋滿了卡邦尼汁,飯底比較腍,但味道不錯。
2024-01-16 175 瀏覽
走過西九龍中心,發現一間引人注目嘅韓式快餐店。心諗,今日就來點不一樣嘅滋味吧!首先,皇牌芝士薯條,真係㖭到嚟,滿滿嘅芝士,拉絲效果影到我都忍唔住拍咗幾張相!😍 薯條本身外脆內軟,每一啖都感覺到芝士嘅香濃和薯條嘅彈牙,仲有一份粟米濃湯味,輕輕嘅甜味配上薯條,新鮮感十足。再響味蕾上同芝士做咗個交流嘅,係紫菜脆薯條。紫菜粉灑嘅恰到好處,唔會過於搶味,反而帶出薯條嘅原味,每一啖都似乎嗅到海洋嘅味道,出奇意外嘅好食!而家講返正經嘢,Haha Chicken嘅原味同蒜香醬油炸雞,真係正到不得了,一啲都唔油膩,外皮嘅酥脆聲音可以聽到幾條街外!雞肉鮮美得嚟保持多汁,尤其係蒜香醬油,啖啖都係幸福嘅感覺,好過癮!😋總結嚟講,次次路過西九龍中心,都知道有間可以滿足我味覺嘅好地方,值得再三回味!👅💥

2024-01-09 184 瀏覽
深水埗的這家小店,店主帶著濃濃首爾情懷回到香港,Haha Chicken 的大塊炸雞,不僅價格親民,而且正宗得令人嘆為觀止!七種口味,各有千秋,每一款都讓人回味無窮。來吧,跟著我的味蕾,真係要支持下這間超有誠意的小店🫶🏻🔸芝士雞🧀 這裡的芝士雞,鹹香恰到好處,不會過鹹,讓你每吃完一塊都忍不住想再來一塊。即使是無骨雞通常會失去那肉汁的濕潤,但在Haha Chicken,這完全不是問題,無骨雞依然多汁,彈牙!🔸蒜香炸魷魚🦑滿滿的蒜香味,炸得外酥內軟,魷魚的口感完美保持,給你那外脆內嫩的絕妙體驗。唯一的小小遺憾,就是如果炸衣能更薄一些,那就真的是無可挑剔了!🔸栗米濃湯薯條🍟這真是一個驚喜!濃郁的栗米湯味在嘴裡散開,就像是喝了一口剛熬煮好的熱騰騰栗米湯,溫暖又滿足😋 薯條亦不是那種空洞的脆,它的內部仍然保持了薯條應有的柔軟和紮實感,對比外面那層輕微的酥脆,完美地保留嚼勁!好吃👍🏻

🔸芝士雞🧀

🔸蒜香炸魷魚🦑

🔸栗米濃湯薯條🍟

2024-01-08 1249 瀏覽
HAHA CHICKEN 하하치킨。這間小小的店鋪價格抵食,提供多款口味的炸雞,還有其他美味的小食。我選擇了滋味雙人餐$162,包括了原味炸雞、蒜香酥炸魷魚和兩罐汽水。原味炸雞外皮酥脆金黃,咬下去時,肉質鮮嫩多汁,非常美味。每一口都能感受到那濃郁的雞肉香氣,真是讓人回味無窮。而蒜香酥炸魷魚則是必試,炸至金黃的魷魚外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁,搭配上蒜香的調味,絕對是一個口感和味道的絕妙組合。除了炸雞,我還點了一份粟米濃湯和脆薯條。粟米濃湯的口感濃郁滑順,帶著微甜的粟米味,非常開胃。脆薯條外酥內軟,炸得剛剛好,每一口都讓人愛不釋口。HAHA CHICKEN 하하치킨 (西九龍中心) (深水埗)深水埗欽州街37K號西九龍中心8樓F71-72號舖#韓式炸雞 #HAHA CHICKEN #香港美食 #炸雞愛好者 #美食評論 #韓國料理 #滋味雙人餐 #蒜香酥炸魷魚 #粟米濃湯 #脆薯條#foodie #yummy #delicious #instafood #foodporn #foodgasm #foodlover #foodstagram #foodphotography #foodblogge

深水埗欽州街37K號西九龍中心8樓F71-72號舖

#韓式炸雞 #HAHA CHICKEN #香港美食 #炸雞愛好者 #美食評論 #韓國料理 #滋味雙人餐 #蒜香酥炸魷魚 #粟米濃湯 #脆薯條#foodie #yummy #delicious #instafood #foodporn #foodgasm #foodlover #foodstagram #foodphotography #foodblogger #foodgram #foodaddict #foodislife #foodblog
2024-01-07