2025-01-19 124 瀏覽
🐓 香烤嫩雞·香草燒汁·烤時令雜菜($200)一上枱就俾烤雞嘅份量驚喜,烤雞皮脆肉嫩,加上係用慢煮方式烹調,完美咁將雞嘅肉汁鎖住,食落去完全juicy唔嚡口,時令雜菜方面有薯塊、翠玉瓜同紅蘿蔔,薯塊口感結實,翠玉瓜爽脆多汁,紅蘿蔔鮮甜,配上調味啱啱好嘅香草燒汁,正😄佢仲可以加$10升級做套餐包餐湯/沙律同飲品🧅 炸洋蔥圈(+$20)洋蔥圈份量頗多,炸得金黃香脆唔油膩,金黄嘅脆皮包住嘅洋蔥味道清甜而且洋蔥味香濃👍🏻🍽️ 忌廉白酒煮青口·薯條·香脆法包($170)青口份量多,香氣撲鼻,每粒青口都飽滿鮮甜美味,忌廉汁份量多,加上酸酸甜甜嘅蕃茄,味道好開胃;香脆嘅法包就咁食略嫌少許乾身,蘸上忌廉汁一齊食啱啱好,薯條炸得外脆內軟唔油膩,佢仲可以加$10升級做套餐包餐湯/沙律同飲品🥗 餐沙律(+$10)佢係凱撒沙律,入面有蕃茄仔,麵包粒,凱撒沙律醬同生菜;生菜新鮮爽脆,蕃茄仔鮮甜多汁,麵包粒香脆🌽 北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯(+$10)一上枱就已經閘到好香嘅粟米甜味,濃湯十分濃稠,而且有好多粟米粒,非常足料🥤期間限定冰茶佢其實係檸檬伯爵茶,飲落口帶有淡淡嘅佛手柑味同好溫和嘅檸檬酸味,非常清新同解膩🍇
🐓 香烤嫩雞·香草燒汁·烤時令雜菜($200)

🧅 炸洋蔥圈(+$20)

🍽️ 忌廉白酒煮青口·薯條·香脆法包($170)

🥗 餐沙律(+$10)

🌽 北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯(+$10)

🥤期間限定冰茶

🍇 青提梳打(+$12)
青提梳打好夠氣,飲落口好冰爽之餘青提味道十足,而且甜度適中
香烤嫩雞·香草燒汁·烤時令雜菜
餐沙律
北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯
期間限定冰茶
2024-09-08 1910 瀏覽
呢日早咗少少放工,約咗朋友嚟太古城食飯。大概18:30踏入呢間餐廳,望到佢仲有happy hour嘅套餐😮 即刻嗌咗份嚟試吓,之後再嗌咗其他食物,食咗個好豐富嘅晚餐。Happy Hour套餐呢個套餐包括咗兩杯啤酒同埋一份薯條🍟 King in Yellow 清啤 本地手工啤5%同埋Old Blood 烘烤黑啤 本地手工啤5%,兩款啤酒各有特色🍻 個人比較鍾意清啤,不過黑啤嘅味都好香🌾 薯條方面有三款口味選擇,我地揀咗香辣芝味嘅crazy fries,店員已經預先幫我地shake好咗,調味都幾惹味。慢煮番茄肉醬溫泉蛋意大利闊條麵呢個係晚餐嘅其中一款,番茄肉醬味道唔會好酸,而且份量啱啱好可以撈晒成份意大利闊條麵🍝 闊條麵好適合我呀,因為佢好掛汁,每一啖都可以食到開胃嘅番茄肉醬🙂自選沙律一份自選沙律全日都係$68咋,見到唔少人都買外賣返去食🥗 一份standard嘅自選沙律可以揀五款配料,一款醬汁同埋菜底,菜底可以揀混合沙律菜定係羅馬生菜🥬 我呢份揀咗混合沙律菜同埋煎胡麻沙律醬,想食得再健康啲,醬汁可以另上👍🏻 如果想食得豐富啲,都可以額外加多幾款配料。自家製烤雞肉同埋德式烤豬手呢兩款肉類都

Happy Hour套餐
Happy  Hour套餐

自選沙律
一份自選沙律全日都係$68咋,見到唔少人都買外賣返去食🥗 一份standard嘅自選沙律可以揀五款配料,一款醬汁同埋菜底,菜底可以揀混合沙律菜定係羅馬生菜🥬 我呢份揀咗混合沙律菜同埋煎胡麻沙律醬,想食得再健康啲,醬汁可以另上👍🏻 如果想食得豐富啲,都可以額外加多幾款配料。自家製烤雞肉同埋德式烤豬手呢兩款肉類都好出色,雞肉唔會太乾,豬手就帶點黑椒味🐷 日本蛋沙律同埋吞拿魚沙律都係個人好鍾意嘅選擇,店員仲要俾勁多我,係食過返唔到轉頭嘅選擇🤩 烤甜粟米、紅腰豆同埋青瓜則係健康天然之選🥒
自選沙律

是日餐湯
呢日嘅餐湯係羅宋湯,呢個帶點辛辣,入面嘅配料有洋蔥、番茄、西芹等嘅蔬菜,都算幾足料🍅
是日餐湯

甜品
♦️焦糖牛乳軟雪糕芭菲
呢個係幾抵食嘅甜品,勁大杯雪糕,仲要牛奶味好香濃🥛 面頭有焦糖脆餅、焦糖醬、水果乾、穀麥脆脆,更可以增加口感🍨
焦糖牛乳軟雪糕芭菲

♦️Tiramisu
咖啡味道幾香,蛋糕嘅質地雖然較企身,但入口依然creamy,更加以用優惠價加配牛乳雪糕🍦
Tiramisu

飲品
期間限定冰茶同埋黑咖啡都只係加$10就可以飲到☕️ 兩款都係無糖嘅選擇,係健康飲食嘅新趨勢啊😆

呢間餐廳嘅菜式選擇好闊,有好健康嘅沙律,又會有邪惡啲嘅啤酒薯條,無論係咩喜好都揀到啱食嘅嘢啦🤤
2025-01-12 212 瀏覽
打入cafe市場,HAND3AG THE TABLE 主打各款意粉西式主食,同樣吸引~ 🍔車打芝士安格斯牛肉漢堡•薯條除咗厚肉多汁嘅安格斯牛肉,入面仲有炸洋蔥圈及煙肉,鬆軟嘅Brioche都係亮點,漢堡入口有多層材料,豐富嘅口感不遜色專賣漢堡的店!而連皮炸薯條,有薯仔香夠晒脆口乾身。🍅吉列日本蠔.蟹肉番茄忌廉意大利飯咁樣fusion又幾合襯,吉列蠔有兩隻,夠酥脆香口。意大利飯通常食到一半就會好飽滯,但蕃茄忌廉酸酸香香的,每啖都有絲絲蟹肉,意大利飯又有咬口,相當不錯。🍫朱古力Affogato牛乳軟雪糕芭菲朱古力Affogato其實無咖啡,但有奶味滿滿嘅朱古力奶加濃厚brownie,牛乳軟雪糕芭菲有奶香,夠軟滑。🍦焦糖牛乳軟雪糕芭菲同款軟滑芭菲,搭配焦糖及Lotus Biscoff~ 💫晚餐menu可以以$10追加餐湯/ 田園沙律及餐飲,加$12更可以upgrade特飲。

🍔車打芝士安格斯牛肉漢堡•薯條

🍅吉列日本蠔.蟹肉番茄忌廉意大利飯
吉列日本蠔.蟹肉番茄忌廉意大利飯

🍫朱古力Affogato牛乳軟雪糕芭菲
朱古力Affogato牛乳軟雪糕芭菲

🍦焦糖牛乳軟雪糕芭菲
同款軟滑芭菲,搭配焦糖及Lotus Biscoff~

餐湯及田園沙律
雞鎚小食
吉列日本蠔.蟹肉番茄忌廉意大利飯
朱古力Affogato牛乳軟雪糕芭菲
餐湯及田園沙律
雞鎚小食
2025-01-11 263 瀏覽
太古開咗間新餐廳,見到門面感覺好摩登,價錢又唔貴,一於入去試試佢🌟自選沙律(5款)$70份量好大,賣相吸引,搭配選擇多,價錢都幾抵,我哋揀咗自家制烤雞肉、蜜柑、烤核桃、煙鴨胸、日本蛋沙律、焙煎胡麻沙律醬、混合沙律菜💖醬汁仲可以另上😋⭐吉列和牛漢堡照燒帆立貝三文治 $80 (+$20加購洋蔥圈)三文治入面有和牛漢堡、帆立貝、芝士同生菜,口感層次豐富。吉列和牛外層酥化,咬下去嘅時候,入面好軟腍。份量好大,成份好厚,一啖咬落去都食唔曬😲🌟洋蔥圈 +$0跟三文治加配優惠價$20,份量唔多,但好食!外脆內軟,洋蔥圈嘅甜味好出😋🌟燒美國牛扒、香草燒汁、燒烤風味薯條 $110 (+$12升級至套餐有湯品和飲品)份量好大,除咗薯條仲有好大份沙律菜😲牛扒大概五成熟,肉質帶咬口,而且都有肉汁,燒烤風味薯條係粗身薯條,外脆內軟,搭配牛扒一流!另外加$12叫咗套餐,有湯有飲品😉🌟北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯 +$0湯稠身,甜粟好濃,裡面有雞肉,有豆乳嘅濃稠感覺,好滿足☺️-⭐️樹莓熱情果冰綠茶 +$0冰綠茶嘅清爽基底搭配樹莓嘅微酸,熱情果又為整體添咗一絲甜蜜嘅果香,口感層次分明,特別適合炎熱嘅夏天享用😙-整體而言,性

🌟自選沙律(5款)$70

🌟洋蔥圈 +$0

🌟北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯 +$0
湯稠身,甜粟好濃,裡面有雞肉,有豆乳嘅濃稠感覺,好滿足☺️
⭐️樹莓熱情果冰綠茶 +$0
整體而言,性價比好高,真真正正嘅大份夾抵食💖
此乃自費食評
2025-01-08 311 瀏覽
交通非常便利太古站一個馬路就到店內裝修非常新淨好光猛 整體感覺好整潔座位非常寬敞舒適完全可以傾密計happy hour套餐非常抵食兩杯手工啤加一大包薯條完全冇想像過港島區會有抵食優惠烘焙黑啤味道剛剛好容易入口 仲飲到麥味至於清啤麥味不濃 想傾計 唔想飲到醉醺醺 非常啱飲薯仔原隻切出嚟 仲見到薯仔皮完全唔油膩 傾下傾下坐到晚市 天婦羅軟殼蟹牛肝菌意大利飯份量非常多非常多 軟殼蟹大隻又香脆 個菌汁非常香濃 個意大利飯仲有米心㗎 有咬口好煙韌 喺香好少會食到有米心意大利飯 烤三文魚柳 普羅旺斯雜菜燴 奶油薯蓉 薯蓉非常香滑三文魚一啲都唔油非常香脆 配合個雜菜會酸酸 甜甜 非常夾 忍唔住+10蚊 配餐湯同埋咖啡 +20蚊 雞槌+20蚊 牛乳軟雪糕 非常香話同埋好濃牛奶味 愉快的晚餐晚市堂食唔太多人不過都幾多人外賣港島區非常舒適嘅西餐廳
交通非常便利

韓式甜辣脆雞槌
牛乳軟雪糕
  • 牛肝野菌汁天婦羅軟殼蟹意大利飯
2025-01-05 254 瀏覽
HAND3AG THE TABLE • 太古太古城呢間西式餐廳,試完覺得食物水準有驚喜,值得推薦。除咗今晚點嘅嘢嘢食之外,我仲留意到$70自選五款食物嘅沙律,見到隔籬枱的份量幾大,幾啱我口味,會再光顧✅ 香烤慢煮加拿大豬鞍架 🐷豬鞍肉質好嫩滑,慢煮嘅方法令豬肉保留唔少汁水,肉味突出,加以少量黑椒調味。另外仲有奶油薯蓉同雜菜伴碟,好味!✅ 日式燒雞肉野菌燉釜飯 🍛釜飯入面有菇菌調味,食落味道唔單調,味道好香;燒雞肉帶啲炭火香烤味道,大力推薦!✅ 法式龍蝦濃湯 & 北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯 🫕兩款湯都好濃郁,似係將材料打成蓉再烹調,尤其鍾意龍蝦湯,食到有粒粒龍蝦肉,好滿足
HAND3AG THE TABLE • 太古

✅ 香烤慢煮加拿大豬鞍架 🐷

✅ 日式燒雞肉野菌燉釜飯 🍛

✅ 法式龍蝦濃湯 & 北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯 🫕
2024-12-25 237 瀏覽
屋企樓下開咗間西餐廳之前食過沙律好食今日早收工同朋友一起食晚餐我哋點咗兩個套餐車打芝士安格斯牛肉漢堡.薯條 $140北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯+10清香茉莉茶漢堡包好Juicy薯條配上黑松露醬汁同埋蕃茄醬天婦羅軟殼蟹牛肝野菌意大利飯 $130法式龍蝦濃湯龍蝦湯好鮮甜,淡淡都係龍蝦肉牛肝菌意大利飯味道香濃,軟殼蟹香脆可口最後我哋點咗個甜品朱古力Affogato牛乳軟雪糕芭菲$32 香濃朱古力味配上牛乳雪糕口感豐富

屋企樓下開咗間西餐廳

漢堡包好Juicy
薯條配上黑松露醬汁同埋蕃茄醬

天婦羅軟殼蟹牛肝野菌意大利飯 $130
法式龍蝦濃湯
龍蝦湯好鮮甜,淡淡都係龍蝦肉
牛肝菌意大利飯味道香濃,軟殼蟹香脆可口

最後我哋點咗個甜品
朱古力Affogato牛乳軟雪糕芭菲$32
香濃朱古力味配上牛乳雪糕口感豐富
  • 牛肝野菌汁天婦羅軟殼蟹意大利飯
今日嚟到位於太古城嘅 HAND3AG THE TABLE,餐廳以灰白色為主調,簡單而有現代感,有種乾淨企理嘅感覺。我地剛好趕得上晚上6:50入座,即刻叫一個Happy Hour 套餐(供應時間為平日下午三點至七點),$59包兩杯手工啤酒同一份薯條,性價比都幾高㗎!當然我哋仲有叫晚餐啦,晚餐加$10就可以有湯同嘢飲,如果覺得唔夠喉仲可以加$20叫份小食。最後嚟一份甜品收尾,perfect!1. Happy Hour 套餐 ($59)套餐可以揀兩款手工啤酒同一份Shake Shake薯條。啤酒有King in Yellow (清啤)同 Old Blood (烘烤黑啤),清啤清爽易飲,但酒精嘅味道會出少少,而黑啤麥味會重啲。薯條係粗薯,上面灑滿Shake Shake 粉(可以揀拿坡里薄餅、BBQ燒烤、香辣芝味),食落唔覺得膩,作為 Happy Hour 小食幾適合配啤酒。2. 日式燒雞肉野菌燉釜飯 ($130)講真冇諗過會喺呢度見到釜飯,所以忍唔住試試。賣相幾吸引同還原,雞扒入味有輕微焦香,而野菌為整個飯增添香氣。飯底稍為濕潤但味道尚算均衡,入面仲有油揚同紅蘿蔔都不錯。3. 炸蠔 (+$20

1. Happy Hour 套餐 ($59)

2. 日式燒雞肉野菌燉釜飯 ($130)

3. 炸蠔 (+$20)
呢個炸蠔真係加咗唔少分,一吉落去爆汁,外層金黃香脆,入口唔腥仲有少少汁。

4. 慢煮蕃茄肉醬溫泉蛋意大利闊條麵 ($120)
賣相不錯,味道溫和而不過重,有好多小蕃茄同肉粒!

5. 濃厚芝士蛋糕 ($38)
芝士蛋糕口感綿密,搭配藍莓同焦糖醬,甜度啱啱好又唔會膩,作為收尾甜品唔錯。

總結:
Happy Hour 套餐性價比確實吸引,如果想約人簡簡單單飲杯嘢,又或者自己一個飲杯啤酒輕鬆下,呢度都係唔錯嘅選擇!
2024-12-12 249 瀏覽
今日繼續圍住太古城啲住宅周邊揾嘢食。用手機掃二維碼落單。一份主菜加$10就有埋餐湯和飲品。如果想飲龍蝦湯或特別的飲品就要另外再加錢。🔸豆乳雜菜濃湯湯夠熱,入口有濃郁的雞肉香,鹹中帶甜。🔸車打芝士安格斯牛肉漢堡薯條牛肉漢堡的肉質口感結實,肉汁豐富,麵包軟熟,洋蔥圈脆口,煙肉的油分更增加口感,而車打芝士的鹹香令個漢堡味道更豐富。炸薯條香脆,配上松露醬非常好食。🔸黑咖啡味道很香,甘中帶甜味。🔸香烤慢煮加拿大豬鞍架,烤時令雜菜,奶油薯蓉豬鞍架厚身,肉質結實但口感較身,而黑椒和香草味濃烈。翠玉瓜多汁,甘筍爽脆,薯仔外焦,薯蓉軟滑,有奶油的香味。🔸期間限定冰茶伯爵茶加檸檬,又帶少少辛口的味道。
今日繼續圍住太古城啲住宅周邊揾嘢食。

用手機掃二維碼落單。

🔸豆乳雜菜濃湯
湯夠熱,入口有濃郁的雞肉香,鹹中帶甜。
🔸車打芝士安格斯牛肉漢堡薯條
🔸黑咖啡
味道很香,甘中帶甜味。
🔸香烤慢煮加拿大豬鞍架,烤時令雜菜,奶油薯蓉
🔸期間限定冰茶
伯爵茶加檸檬,又帶少少辛口的味道。
2024-11-27 324 瀏覽
HAND3AG THE TABLE - 太古📍太古太古城道20號太古城金殿台元宮閣地下G404號舖之前一直都有食過hand3ag, 覺得佢既三文治set好好食,性價比又高。今次黎到同系列位於太古既 the table, 呢到係以食正餐為主,當然仲有以前都有既signature 自選沙律,岩晒呢到附近既OL. 呢到有晚餐set, 價錢合理,加$10就可以配埋set. 烤三文魚柳•普羅旺斯雜菜燴•奶油薯蓉 - $170呢個main我地加左$10轉set, 要左是日餐湯同冰茶。 餐湯係蔬菜湯,入邊蔬菜粒粒好多,口味好啱女士。冰茶就係伯爵檸檬,好特別。講返主菜,三文魚外面烤得超級脆,入面肉質好Juicy,調味唔會過重,仲有魚嘅鮮味,值得一讚係佢個雜菜燴,係茄汁底,入面有蕃茄、茄子、瓜等等,口感好好,又唔會太酸。香烤慢煮加拿大豬鞍架•烤時令雜菜•奶油薯蓉 - $200豬扒外面烤得得一浸焦香,切開嘅時候入面係軟腍腍唔會太肥嘅豬安肉,感覺好似食咗叉燒咁,但又唔會有咩罪惡感。佢嘅雜菜亦都有翠玉瓜、蘿蔔、烤薯仔,好balance。個奶油薯蓉就同三文魚嗰個一樣嘅,佢唔會太鹹啦都好滑,好香牛油味,仲有少少
HAND3AG THE TABLE - 太古

📍太古太古城道20號太古城金殿台元宮閣地下G404號舖

烤三文魚柳•普羅旺斯雜菜燴•奶油薯蓉 - $170

香烤慢煮加拿大豬鞍架•烤時令雜菜•奶油薯蓉 - $200
豬扒外面烤得得一浸焦香,切開嘅時候入面係軟腍腍唔會太肥嘅豬安肉,感覺好似食咗叉燒咁,但又唔會有咩罪惡感。佢嘅雜菜亦都有翠玉瓜、蘿蔔、烤薯仔,好balance。個奶油薯蓉就同三文魚嗰個一樣嘅,佢唔會太鹹啦都好滑,好香牛油味,仲有少少香草味。

見到佢嘅Menu仲有happy hour有薯條+2杯酒精飲品都係$59,絕對推薦喺附近嘅辦公室人士過嚟飲返兩杯。
🩶《太古簡約西餐廳》 - - HAND3AG THE TABLE太耐冇去太古城Aeon行街,行到肚仔餓就行出去睇下有冇西餐好食🤣見到有間簡約時代風格既餐廳,就一於試一試佢啦😋🥘忌廉白酒煮青口。薯條。香脆法包($168)忌廉味道香濃,加入細碎洋蔥粒同車厘茄,令到青口更加入味☺️法包點埋忌廉汁食,唔錯‼️薯條新鮮炸上台熱辣辣😍🍛天婦羅軟殼蟹牛肝野菌意大利飯($128)意大利飯煮得creamy同粒粒分明, 再加入大量既香菇同牛肝菌,好香濃😋🐮烤美圖安格斯肉眼扒。燒烤味薯條($238)肉眼扒肉味香濃,肉質嫩腍,配菜有凱撒沙律同熱辣辣嘅薯條🤩可以以$10加配飲品/餐湯☻味道:7/10☻環境:7/10☻服務:7/10☻價錢:7/10☻回頭率:70%☻人均消費:$300📍 HAND3AG THE TABLE (太古)@HAND3AG太古太古城道20號太古城金殿台元宮閣地下G404號舖
🥘忌廉白酒煮青口。薯條。香脆法包
🥘忌廉白酒煮青口。薯條。香脆法包($168)
🍛天婦羅軟殼蟹牛肝野菌意大利飯
🍛天婦羅軟殼蟹牛肝野菌意大利飯($128)
🐮烤美圖安格斯肉眼扒。燒烤味薯條
🐮烤美圖安格斯肉眼扒。燒烤味薯條($238)
肉眼扒肉味香濃,肉質嫩腍,配菜有凱撒沙律同熱辣辣嘅薯條🤩
可以以$10加配飲品/餐湯

太古太古城道20號太古城金殿台元宮閣地下G404號舖
🥘忌廉白酒煮青口。薯條。香脆法包
🍛天婦羅軟殼蟹牛肝野菌意大利飯
🐮烤美圖安格斯肉眼扒。燒烤味薯條
哩間西餐廳既芭菲好高質🤤好有驚喜🍨🍨推介❤️🍫朱古力Affogato牛乳軟雪糕芭菲牛乳軟雪糕好滑身,好濃既牛奶味,而且質感厚重,淋上特濃朱古力醬,仲有好大舊brownie,好邪惡😈😈但又好好食🍯焦糖牛乳軟雪糕芭菲焦糖醬好香,配埋牛奶雪糕好夾💕仲有塊Lotus餅🍪🦀天婦羅軟殼蟹牛肝野菌意大利飯原隻天婦羅軟殼蟹放係飯上面好吸睛😍😍炸得剛剛好,唔會好油🍄‍🟫牛肝野菌意大利飯煮得香濃,而且質感彈牙又Creamy👍🏻👍🏻🍟炸薯條配BBQ粉薯條炸得好香口,配上BBQ粉🔥食唔停口😋😋另外推介💕☕️伯爵茶鮮奶咖啡🍹青提梳打🐷烤西班牙連骨豬扒•牛肝野菌汁•烤時令蔬菜➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 好味指數:😋😋😋😋😋環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴回頭指數:💖💖💖💖💖🔖 HAND3AG THE TABLE (金殿台元宮閣) (太古)太古太古城道20號太古城金殿台元宮閣地下G404號舖#lifeistooshortforbadfood#hkfood#香港好去處#食好西#foodiehk#吃貨#打卡#hkfoodblog#hongkongfood#hkfoodieblogge

哩間西餐廳既芭菲好高質🤤好有驚喜🍨🍨

推介❤️

🍫朱古力Affogato牛乳軟雪糕芭菲

🍯焦糖牛乳軟雪糕芭菲
焦糖醬好香,配埋牛奶雪糕好夾💕
仲有塊Lotus餅🍪

🦀天婦羅軟殼蟹牛肝野菌意大利飯
原隻天婦羅軟殼蟹放係飯上面好吸睛😍😍

🍟炸薯條配BBQ粉
薯條炸得好香口,配上BBQ粉🔥食唔停口😋😋

另外推介💕

好味指數:😋😋😋😋😋
環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴
回頭指數:💖💖💖💖💖

太古太古城道20號太古城金殿台元宮閣地下G404號舖

#lifeistooshortforbadfood#hkfood#香港好去處#食好西#foodiehk#吃貨#打卡#hkfoodblog#hongkongfood#hkfoodieblogger#hkfoodie
#hkfoodshare
#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南
#香港必吃 #香港必食
#太古好去處 #太古美食#太古
#太古城#甜品#雪糕#西餐#意粉
2024-10-26 349 瀏覽
小妹今晚同朋友去太古城行街,見到呢間「 HAND3AG 」,以西餐為主打,有多款扒類、意粉、漢堡及甜品,裝修風格以白色簡約小清新,環境整潔及乾淨😊感覺好好🙂Happy Hour手工啤酒🍻配薯條🍟🍻晚上7時前都仲有呢款Happy Hour套餐,2杯自選手工啤酒🍻配埋薯條🍟真係好正🙌薯條醬汁亦有三款供選擇😆晚餐🥣加$10 配餐湯或沙律🥗及飲品🥤🍅 🥣呢款羅宋湯🥣非常濃郁,且足料,熱辣辣好暖胃🥰自選沙律🥗無論配料,醬汁,沙律菜均可選擇~材料好新鮮👍🏻配料方面可自選5款,小妹就擇咗車厘茄🍅烤甜粟米🌽日本仿蟹柳🦀烤麵包粒、德國烤豬手配凱撒沙律醬,絕對能搭配出符合你口味的沙律🥗,大大份好開胃😛蟹肉番茄忌廉意大利飯🦀🍅呢個意大利飯幾特別~將蕃茄及忌廉融合,唔會太油膩,碟上配上兩集吉列炸蠔,炸得酥脆 🤩而番茄酸味及芝士味相對突出🥰吉列和牛漢堡照燒帆立貝三文治🥪呢款三文治烘底🥪夾住照燒北海道帆立貝及香脆吉列和牛漢堡,配上芝士🧀生菜🥬 口感好豐富😙 和牛唔會好油膩,炸得金黃香脆,免治和牛好軟身,配埋他他醬好JUICY😚熱伯爵茶鮮奶咖啡☕️咖啡味道好濃,仲有意想不到的拉花😍 當飲第一啖時已經飲到淡淡的伯爵茶味

Happy Hour手工啤酒🍻配薯條🍟🍻

晚餐🥣加$10 配餐湯或沙律🥗及飲品🥤
🍅 🥣
呢款羅宋湯🥣非常濃郁,且足料,熱辣辣好暖胃🥰

自選沙律🥗

蟹肉番茄忌廉意大利飯🦀🍅
而番茄酸味及芝士味相對突出🥰

吉列和牛漢堡照燒帆立貝三文治🥪

熱伯爵茶鮮奶咖啡☕️
咖啡味道好濃,仲有意想不到的拉花😍 當飲第一啖時已經飲到淡淡的伯爵茶味道👅

期間限定冰茶🥤
味道非常特別,刺激我味雷🤯 呢款冰茶為諗過帶點苦苦的味道🫢

焦糖牛乳軟雪糕芭菲🍨
呢款雪糕質地好滑,好香牛乳味🤭配埋甜甜的焦糖醬,口感好好😌最重點係靈魂餅乾🍪絕配~

餐廳🍴鄰近地鐵站,食物質素不錯,份量多,環境舒服寧靜,絕對岩朋友吹水食野🔥🥳
✅成日經過太古都見到有間環境簡約韓風裝修的西餐。✅門口有個 salad bar,超多人入黎外賣salad,小編今次就入去食左佢嘅dinner。⭐️忌廉白酒煮青口·薯條·香脆法包白酒忌廉汁味道好香,超多洋蔥帶出鮮甜,令青口入哂味。拆完青口肉出嚟一定要用匙羹配啲汁同洋蔥一齊食,入口帶鹹香鮮甜‼️ 再配上法包蘸汁食🤤粗薯亦炸得好香脆,即炸上枱仲係熱嘅‼️💰:$168⭐️天婦羅軟殼蟹牛肝野菌意大利飯超多牛肝菌好有口感,意大利飯唔會煮到太腍身,仍然保持嚼口。Risotto 個收汁唔錯,汁底亦偏杰身、超濃芝士,真係夠曬Creamy‼️💰:128✅+$10可以跟餐沙律/ 餐湯&飲品⭐️凍伯爵茶鮮奶咖啡伯爵茶底沖出香濃鮮奶咖啡,口味特別。入口順滑多奶,好濃的伯爵茶味,超好飲‼️⭐️有機博士茶第一次試博士茶,香濃嘅茶味,入口順滑。✅可惜當日雪糕機壞咗,食唔到雪糕,有機會下次再試!
✅成日經過太古都見到有間環境簡約韓風裝修的西餐。
⭐️忌廉白酒煮青口·薯條·香脆法包
粗薯亦炸得好香脆,即炸上枱仲係熱嘅‼️
💰:$168
⭐️天婦羅軟殼蟹牛肝野菌意大利飯
💰:128
✅+$10可以跟餐沙律/ 餐湯&飲品
⭐️凍伯爵茶鮮奶咖啡
⭐️有機博士茶
第一次試博士茶,香濃嘅茶味,入口順滑。
✅可惜當日雪糕機壞咗,食唔到雪糕,有機會下次再試!
2024-09-19
🇭🇰 Taikoo 太古|HAND3AGFound this great quality ✨ western cuisine hidden away in taikoo! 👀 Gotta introduce it to y’all! From light eats like salad 🥗 to risottos to local crafted beers, 🍺 they do have a lot to offer! Let’s see what is on their menu:🍻 Happy hour!! ($59 HKD) 🍻With only $59 HKD, you could enjoy their local crafted beers 🍺 with a BIG plate of their own unique shake shake fries 🍟 - crazy fries! They have three flavours for fries: Nepoli, Spicy Cheese 🧀 and BBQ. 🍖 We chose the BBQ and it
🇭🇰 Taikoo 太古|HAND3AG

🍻 Happy hour!! ($59 HKD) 🍻
With only $59 HKD, you could enjoy their local crafted beers 🍺 with a BIG plate of their own unique shake shake fries 🍟 - crazy fries! They have three flavours for fries: Nepoli, Spicy Cheese 🧀 and BBQ. 🍖 We chose the BBQ and it was sweet and savoury as we liked it! 😋

Dinner:
🍝 Fettuccine Bolognese with Onsen Japanese Egg 🍳
Served with an egg on top, it definitely added some more moisture and satisfication to the spaghetti! 🍝 I gotta say, their bolognese was fantastic, we kept going back for more! 🤤 Pasta was more on the softer side of the spectrum.

🍄‍🟫 Japanese Style Grilled Chicken and Mushroom Kamameshi 🐓
The rice was stir-fried with mushrooms 🍄‍🟫 and other veggies. It was spiced very well so it tasted savoury with lots of veggies in between! 😆 There were 4️⃣ big pieces of chickens 🐓 on top! With this portion, it is perfect to share between two people 👯 along other dishes on their menu.

Featured Desserts: 🍰 Tiramisu & Caramel Special Milk Soft Serve Ice Cream Parfait 🍨
We both adored the caramel soft serve ice cream Parfait! 🤩 While the ice cream was heavy on the milk 🥛 flavour, there were lots of crunchy cereal 🥣 to add in some crunchiness to every bite! 😌 You could enjoy the lotus finger with the ice cream too! 👍

Also, with $68 HKD, you could build your own salad 🥗 with 5️⃣ toppings of your own choice. They have a variety of greens/beans/proteins for you to choose! 👀

📍 Shop G404, G/F, Yuan Kung Mansion, Kam Din Terrace, Taikoo Shing, 20 Taikoo Shing Road, Tai Koo
💲Price per person: $188 + 10% service charge