2024-05-30 534 瀏覽
It’s a qute cafe shop and their food always comes with surprise 💖surprisingly tastySo we’ve visited it many times already Orange panna cotta $45(not sure)The jam is all handmade, you can’t easily find it in HK. The pudding is rich and creamy, as you can the vanilla seed.Black sesame scone $45The scone can balance the taste of sesame and butter,with crispy surface and moisture inside. The sesame butter is also handmade by the boss. So rich and perfectly match with the scone,Brunch (3items) $85(n

Black sesame scone $45

Brunch (3items) $85(notsure)
You can choose seasonal items in this set, and it comes with slides of bread(also handmade)
Tomatoes, avocado, eggs are always my favourite choice.
The combination is simply, But it’s fresh and well seasoned, so worthy to try💖

Latte$45
Coffee is undoubtedly great, and they change the beans frequently, so you won’t get bored of it 💖😆
位於石籬的小店鄰近葵興工業區相信不少客人都是街坊已經去過三次既我很欣賞店家的咖啡言語間可以聽到老闆對咖啡的執着不是現在隨處可見的高質的咖啡會欣賞的人自然會留下因為聽到老闆對咖啡的熱誠感覺老闆是個懂啡之人才會一去再去與外面的咖啡室不同不是大眾的Nutty豆老闆挑選的咖啡豆不是為了迎合大眾而是選一款自己都喜歡的這一點我很欣賞從食物的擺盤可見其用心甜品自家製不定時換款環境舒適每次去都總會看到老闆和熟客的相處就像朋友般如此親切的態度可以互相交流的咖啡店也是老闆一種能力吧
位於石籬的小店

Ice  latte
Latte
Ice  latte
2024-04-19 479 瀏覽
呢間舖就好似隱世小舖咁樣,今日得閒喺附近行下,無意之中見到呢間咖啡小店,外面嘅裝修簡約,入面都係,又有少少工業風,開放式廚房,整體都好舒服,冇店員只有老闆自己,我同朋友叫咗兩杯嘢飲,一杯係抹茶latte,一杯係long back,因為只有老闆娘自己,所以都要有耐心等待,抹茶latte用嘅係靚嘅抹茶粉,飲落去口感都ok,long back飲落去都幾舒服,唔會太酸,有清新嘅果香,仲飲到少少果仁嘅香味,不錯,下次可以試下其他。
2024-04-15
2024-04-05 433 瀏覽
咖啡店係葵涌,雖然地點唔算就腳,但呢區好少咖啡店,因為公司係附近,所以間中會黎買外賣咖啡,每次老闆娘都會介紹今日用左咩豆,有咩特性。收銀旁會有甜品menu,次次外賣見到都好吸引好想試,但因為知道甜品冇辦法外賣,所以搵左日黎試。雖然隔左好耐先寫食評,但我都仲記得tiramisu 好好食,有酒香味。小店係一人打理,我返工前已經見老闆娘係度,有時到我放工都仲見佢清潔咁鋪頭。沖咖啡,整野食,仲做埋收銀同清潔,一人打理唔容易,仲要好飲好食,keep 到質素。

• tiramisu
2024-01-23 501 瀏覽
咖啡好飲,我一向都係飲espresso base,不過老闆娘成日講解手沖既技巧,就算我少飲都學到野🤣定期都會用唔同嘅豆,所以成日都有新鮮感。這間小店太多Secret Menu ,唔係一入去就有得食,真係要講緣份,不論係主食或者甜品,入親去久唔久都有驚喜!最愛就係佢個香芋布甸,重點係我唔太食芋頭,一有就必食。Tiramisu 都係經典之一,都係嗰句,講緣份⋯⋯⋯主食最愛就係bacon jam ,都好耐無見🥹

定期都會用唔同嘅豆,所以成日都有新鮮感。

主食最愛就係bacon jam ,都好耐無見🥹

香芋布甸
Bacon jam and avocado toast
香芋布甸
2024-01-08 361 瀏覽
每次黎到 最中意就係果張大班椅🫶🏻可以坐得舒服甘嘆個下午茶😆😆叫左個卷蛋都吾錯 濕潤綿密 忌廉吾會好膩 天然既橙香慢慢滲透出黎 同朱古力味好夾 平凡得黎有水準 係小清新之選🌟咖啡一如既往甘好飲▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃❀朱古力香橙卷蛋($55 )❀𝑭𝒍𝒂𝒕 𝒘𝒉𝒊𝒕𝒆 ($𝟒𝟓)全部10分為滿分✨ღ味道:𝟖ღ環境:𝟖ღ性價比:𝟕.𝟓ღ回頭再食機會: 𝟖.𝟓
每次黎到 最中意就係果張大班椅🫶🏻
可以坐得舒服甘嘆個下午茶😆😆

咖啡一如既往甘好飲

▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃

❀朱古力香橙卷蛋($55 )
❀𝑭𝒍𝒂𝒕 𝒘𝒉𝒊𝒕𝒆 ($𝟒𝟓)

ღ味道:𝟖
ღ環境:𝟖
ღ性價比:𝟕.𝟓
ღ回頭再食機會: 𝟖.𝟓
5 分鐘 (堂食)
2023-12-11 347 瀏覽
話說今日去呢間cafe,落單時我話要件蛋糕,之後沖咖啡嘅姨姨話我地最低消費每人一杯野飲,但其實我未落完單,之後我話要咩野飲嘅時候,佢竟然好冇禮貌話未落得單,我覺得佢態度好差所以決定離開。之後有朋友有呢間cafe嘅社交平台,見到佢話自己拉緊花會影響拉花所以咁冇禮貌,講真其實有禮貌D話:唔好意思,麻煩你等等!我覺得冇問題嘅!真係不知所謂!
2023-12-10
2023-08-26 563 瀏覽
放假同朋友行經,見到一間隱藏係近工廠區的小小咖啡店,店鋪外觀簡約,令人有種好想入去chill下。門面簡潔店內燈光柔和加埋自然光岩岩好。有少少裝飾,感覺舒服。非常友善嘅店主,有細心講解手沖豆嘅選擇。想Chill梗係飲手沖啦,店主推介咗兩款手沖豆。Colombia Diego Bermudez 乾香超甜軟糖味,濕香就無咗果陣超甜味,飲落果香味相對無咁出,不過都仲帶有少少紅色果實嘅果味,如果好鍾意果味嘅,就會覺得一般。Colombia El Paraiso Rosete黑色果實甜香之選,乾香唔算好出,有茶葉嘅香味,濕香聞到淡淡桃茶香味,飲落都比較似桃茶,灘涼咗飲,再好飲d。好靚嘅分享壺同杯。

門面簡潔

店內燈光柔和加埋自然光岩岩好。

有少少裝飾,感覺舒服。

非常友善嘅店主,有細心講解手沖豆嘅選擇。

想Chill梗係飲手沖啦,店主推介咗兩款手沖豆。

Diego bermudez

Colombia Diego Bermudez

Colombia El Paraiso Rosete

好靚嘅分享壺同杯。
2023-08-26
下午茶
2023-08-13 434 瀏覽
店主好有心機整嘢 舖頭所有嘢食嘢飲都差唔多試過哂特別推介大家試下烘焙類食品尤其係香蕉蛋糕 絕對有驚喜!食物擺盤/用具全部都好有心思食物出品都穩定拉花個花都完美 冇衰收尾不過建議有心想試嘅朋友閒日或者得閒啲先嚟呢度主打慢節奏 慢工出細貨唔啱節奏 盞大家都辛苦店主好似成日update食品嗰邊餐牌會有好多期間限定食品 其他cafe食唔到嘅甜品絕對唔係嗰啲咩cheesecake 嗰啲街知巷聞嘅嘢咁啱撞到新蛋糕都可以試下
店主好有心機整嘢
舖頭所有嘢食嘢飲都差唔多試過哂
特別推介大家試下烘焙類食品
尤其係香蕉蛋糕 絕對有驚喜!

食物擺盤/用具全部都好有心思

店主好似成日update食品嗰邊餐牌
會有好多期間限定食品 其他cafe食唔到嘅甜品
絕對唔係嗰啲咩cheesecake 嗰啲街知巷聞嘅嘢
咁啱撞到新蛋糕都可以試下

15 分鐘 (堂食)
  • banana cake
2023-04-24 668 瀏覽
【終於可以係葵涌人氣cafe堂食😍】想試Hangout coffee既鹹食好耐了奈何之前幾次行過黎都滿座食吾到今次終於有空位了😆😆▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃❀ Brunch set 🍳🥓 🌟($68)可以自選三款配料 見到牛油果🥑諗都吾諗一定揀 🥑size都幾大 半個都好夠飽肚煎蛋🍳好靚 仲要係脆邊流心蛋 如果可以多一隻就好了🫣🫣 加$28可選煙三文魚 呢款吾太鹹 仲有香草🌿增添香氣🤤🤤❀Latte ($40)🌟好中意佢哋既奶啡 温度剛好 咖啡豆都岩口味 推薦!😝⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰全部10分為滿分✨ღ味道:9ღ環境:9ღ性價比:8.5ღ回頭再食機會: 9
【終於可以係葵涌人氣cafe堂食😍】

想試Hangout coffee既鹹食好耐了
奈何之前幾次行過黎都滿座食吾到
今次終於有空位了😆😆

▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃

❀ Brunch set 🍳🥓 🌟($68)
可以自選三款配料

ღ性價比:8.5
ღ回頭再食機會: 9
午餐
2022-10-25 1111 瀏覽
呢間cafe好想私藏啊ɞ̴̶̷ ̫ ɞ̴̶̷價錢怡人 食物自家用心製作@hangoutcoffeehk 係葵涌和宜合道近工業區地點對好多人都唔太方便但我假日去都等左一陣位仲有部分食物賣哂添完全感受到佢儲左好多熟客而幫襯完都完全明白點解咁多熟客( ˶˙ᵕ˙˶ )食物選擇唔多 因為都係老闆娘自己整主要menu就係homemade toast客人自選兩款配料我地揀左bacon jam同牛油果78蚊有兩大片toast 材料鋪滿食第一啖即刻同男朋友講:個包好食喎.ᐟ‪‪‬.ᐟ‪‪‬.ᐟ‪‪‬烘到表面脆脆地 入面就軟熟第一次試bacon jam印象良好咸咸甜甜地咁幾得意煮完仲食到煙肉同洋蔥既口感配埋蘋果片 爽爽地幾夾另外牛油果toast周街都係啦但佢份量足足一個 熟度岩岩好加上輕輕既調味絕對係一個高水準既牛油果toast另外仲試左個焦糖雞蛋布丁係一個合格有餘既布丁啊口感綿滑 要蛋香有蛋香要焦糖香有焦糖香我有po story叫大家估下價錢絕大部份人都估貴左佢38蚊咋⸜(*ˊᗜˋ*)⸝咖啡試左dirty同latte都幾好飲的~當日有咩食物都睇老闆娘心情啊希望下次有quiche或者蒜香蝦toast食啦(´∇`)同埋喜
呢間cafe好想私藏啊ɞ̴̶̷ ̫ ɞ̴̶̷
價錢怡人 食物自家用心製作
@hangoutcoffeehk 係葵涌和宜合道近工業區
地點對好多人都唔太方便
但我假日去都等左一陣位
仲有部分食物賣哂添
完全感受到佢儲左好多熟客
而幫襯完都完全明白點解咁多熟客( ˶˙ᵕ˙˶ )

食物選擇唔多 因為都係老闆娘自己整

要焦糖香有焦糖香
我有po story叫大家估下價錢
絕大部份人都估貴左
佢38蚊咋⸜(*ˊᗜˋ*)⸝

咖啡試左dirty同latte都幾好飲的~

當日有咩食物都睇老闆娘心情啊
希望下次有quiche或者蒜香蝦toast食啦(´∇`)

同埋喜歡貓既朋友可以望下隔離既鋪頭
驚喜地見到好多貓店長啊₍˄·͈༝·͈˄₎ฅ˒˒
有時仲會有貓客人黎坐下添
2022-10-09 650 瀏覽
試音響途中想買杯咖啡路過呢間Cafe於是入去買杯咖啡再食d野咖啡cold brew好快就賣哂唯有飲杯iced Long Black坐低食個飽咖啡偏nutty 酸度足包可以dip湯味道都好濃整體味道不錯只收現金及Payme離開時仲見唔到有貓貓🥰
試音響途中想買杯咖啡

整體味道不錯

只收現金及Payme

離開時仲見唔到有貓貓🥰
2022-07-25 864 瀏覽
呢間Cafe環境舒適食物質數都唔錯,每次經過都會見有客人喺度歎咖啡或食個輕食~我自己幫襯過佢幾次咖啡同一次scone,都幾好味。6月有次朝早買個scone,店主話朝早買scone會平啲,下午就變返正價。但事隔幾日,諗住再買,店主話:scone唔會再出喇。我嗰下都愕一愕咗然,心諗...乜變得咁快既?幾日前你先話朝早買有得平啲...有次經過買杯咖啡,問店主中午有咩野食,佢話日日都唔同,有時有沙津,有時Bagel...但之後2次去,一次1:30pm話已經冇晒lunch,一次1pm又話已經冇晒沙津,得返三文治...有時想返工前買杯咖啡同輕食,但有時8:30am開咗,有時又遲開,係每個星期都唔同(每日返工都要經過所以留意到)所以都放棄咗買佢做早餐呢頭真係好少正既cafe, 好想繼續支持呢間小店但真係唔係支持唔落手...雖然係得店主一個,但都希望可以structure少少最低限度固定返開門時間同lunch hr有野食呀...
~我自己幫襯過佢幾次咖啡同一次scone,都幾好味。

所以都放棄咗買佢做早餐

最低限度固定返開門時間同lunch hr有野食呀...
❀ 焦糖雞蛋布丁🍮($38)🍮賣相精美 焦糖醬屬於稀身質感 食落不算太甜膩 很欣賞 而布丁口感比較厚實 蛋香超級濃香 可以一試😝😝二人分享剛好😆😆❀Cappuccino ($40)温度幾控制得幾好 起碼影完相都仲係熱既拉花勻稱 豆香撲鼻 有機會會去試吓佢哋嘅手沖咖啡☕️❀Iced hojicha ($50)焙茶味可以再濃些少 對我就偏甜左少少但都可以接受既 係炎熱天氣下飲透心涼💦⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰全部10分為滿分✨ღ味道:8.5ღ環境:8.5ღ性價比:8ღ回頭再食機會:8.5
❀ 焦糖雞蛋布丁🍮($38)

❀Cappuccino ($40)
温度幾控制得幾好 起碼影完相都仲係熱既
拉花勻稱 豆香撲鼻 有機會會去試吓佢哋嘅手沖咖啡☕️

❀Iced hojicha ($50)
焙茶味可以再濃些少 對我就偏甜左少少

ღ性價比:8
ღ回頭再食機會:8.5
下午茶
2022-06-07 603 瀏覽
Ooo葵涌隱世咖啡小店ooO葵涌工廠區新開左間精緻咖啡店☕️,店內坐位不多,奶油色加簡約風🪟店内有2個門口位置係可以望住戶外嘆咖啡,不過窗外都是人行路及車路,本人喜歡望戶外比較八掛所以都係選呢個位😂而且呢個位打卡都可以🙂OooooOEspresso Tonic $50Dirty $40 OoooooooooooooooooooooooO店內主力提供咖啡,只有極少量bagel!想食輕食要睇運氣了😊😊
Ooo葵涌隱世咖啡小店ooO

OooooO