2023-06-01 22 瀏覽
One of the standout dishes at Hans Bar and Restaurant is the chilled shrimp with garlic and Sichuan peppercorns. The shrimp is fresh and succulent, and the garlic and Sichuan peppercorns add a wonderful depth of flavor. The dish is served cold, which makes it a refreshing and light starter that is perfect for a warm summer evening.Another must-try dish is the deep-fried bean curd with Mapo tofu sauce. This dish is a unique take on the classic Sichuan dish, with the crispy bean curd adding a deli

Another must-try dish is the deep-fried bean curd with Mapo tofu sauce. This dish is a unique take on the classic Sichuan dish, with the crispy bean curd adding a delightful crunch to the silky and spicy Mapo tofu sauce. The dish is both hearty and satisfying, making it a great choice for those looking for something more substantial.

2023-06-01 14 瀏覽
假期前夕想搵間Bar同男朋友chill下飲下嘢啦尖沙咀好多場,但都比較偏嘈雜同飲啤酒多,而呢間Hans最吸引我就係氣氛好好,cocktail選擇多😉男朋友有揸車,所以點佐杯mocktail - Americano $88,味道好符合個名,但睇返餐牌係無添加到咖啡的而我因為cocktail選擇太多店員好貼心因應我要求推薦佐我試呢杯:East Side $98飲一啖已經有好濃嘅青瓜同薄荷味,十分清爽酒味出但唔會太濃烈,好適合揀黎作為開始嘅第一杯酒❤️照燒雞肉好嫩滑,醬汁味濃帶微辣店員表示餐牌上未有,會因應當日食材改變歡迎大家同店員傾傾計🤣🤣避風塘薯條$58非常適合飲嘢傾計食,又脆又香基本每台客必點🤤加點:woo woo $88比起上一杯多一點Fruity❤️同樣非常清新好飲酸甜味同酒味好夾燒厚切牛舌:$118一d都唔韌 食完想再食😜充滿情調氣氛嘅餐廳&Bar 每樣嘢都做到極致有機會真係要一試
假期前夕想搵間Bar同男朋友chill下飲下嘢啦

飲一啖已經有好濃嘅青瓜同薄荷味,十分清爽
酒味出但唔會太濃烈,好適合揀黎作為開始嘅第一杯酒❤️

照燒雞肉好嫩滑,醬汁味濃帶微辣
店員表示餐牌上未有,會因應當日食材改變
歡迎大家同店員傾傾計🤣🤣

避風塘薯條$58
非常適合飲嘢傾計食,又脆又香
基本每台客必點🤤

一d都唔韌 食完想再食😜

充滿情調氣氛嘅餐廳&Bar 每樣嘢都做到極致
有機會真係要一試
2023-05-31 9 瀏覽
呢間bar燈光好昏暗~嚟談心一流好有情調嘅感覺☺️Menu會不定期更新~我去當日menu上有幾個items都冇不過店員帶位先都會介紹其他新菜式麻婆豆腐nachos 其實menu有細字列明ingredients 但完全冇為意上菜時勁surprise原來係炸腐皮配麻婆豆腐醬腐皮一塊塊脆卜卜比較淡口配埋個醬就啱啱好個醬裡面有啲肉碎 感覺似牛肉避風塘薯條🍟唔洗多解釋 就係重量炸蒜仲有辣椒呢個超惹味 我仲冇放棄啲蒜粒清晒明太子蟹肉烏冬烏冬好彈牙 明太子帶微微嘅咸香蟹肉好鮮甜 配埋食真心正單骨雞翼拼一口芝士芝士被一層薄薄嘅吉列粉蓋著芝士食落比較淡口雞翼係單骨醃得比較濃味飲品就點咗兩杯mocktails 一杯叫americano 另一杯細啲嘅唔記得叫咩名但檯檯都有點有啲椰子同香蕉味blend埋嘅smoothies 唔會好甜抵讚

呢間bar燈光好昏暗~嚟談心一流
好有情調嘅感覺☺️

Menu會不定期更新~
我去當日menu上有幾個items都冇

但檯檯都有點
有啲椰子同香蕉味blend埋嘅smoothies
唔會好甜抵讚
2023-05-30 14 瀏覽
工作讓人感到壓力 今晚決定到酒吧聊聊天輕鬆一下😃Hans Bar & Restaurant 環境舒適今人放鬆😇食物方面 賣相一流 食之前當然要先打打卡😎小食併盤 🍴送酒的良物🍹雞泡魚干無得輸💯枝豆令人食唔停口另外燒明太子同埋芝士酒盗 咸咸香香送酒一流👍🏼慢煮豬頸肉🐽豬頸肉燒得恰度好處~唔會燒到干曬身 係燒到保留到肉汁既同時又唔會食到成口油 調味個人都很喜歡 推介👍🏼Cooktails🍸🥃酒方面 呢一點需要大讚 不竟唔係人人都對酒咁熟悉~但係呢位調酒師絕對係專家👍🏼當我地睇住drink menu糾結緊ge時候 主動黎了解我地既喜好同需求 幫我地調制左屬於我地既酒🍸🥃當你帶住唔同心情黎到既時候 又唔想係花多眼亂既menu中糾結 呢度開聲就可以了☺️放鬆就由點菜開始~Hans Bar and Restaurant (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地下7-8號舖

小食併盤 🍴

慢煮豬頸肉🐽

Cooktails🍸🥃

Hans Bar and Restaurant (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地下7-8號舖
2023-05-28 10 瀏覽
尖沙咀赫德道一帶好多Bar & Restaurant, 見呢間好似新新地,價錢又唔貴就試下啦。佢地既Food & Drink Menu都幾多花款喎,店員仲會主動介紹cocktail & mocktail啲特色👍🏻明太子忌廉蟹肉烏冬($108)睇落只係大量忌廉,食落蟹肉份量超多🤩純粹嘅蟹肉食材啖啖鮮味,手打烏冬非常掛汁,爽嫩滑溜😆明知好肥都要食曬所有醬汁👍🏻避風塘薯條($58)又一驚喜之作😀諗住酒吧食中式嘢追求不過不失就夠了,點知非常惹味,避風塘鑊氣香味又還原得幾好喎燒牛脷($118)3串牛脷質地厚身,有啲肥膏,牛既油逼左出黎,有牛香👍🏻日式前菜拼盤2人份量($128)鹽燒枝豆 - 簡單小食,下酒一流燒雞泡魚乾 - 大推,燒得香而有咬口燒明太子 - 濃味的明太子配青瓜,小清新酒盜芝士 - 芝士同餅乾都好香,加上魚肝的爽彈質感,又一下酒之選Cocktail: Wagashi 紅豆 ($98)👍🏻非常特別,Vodka+紅豆+焙茶,清新得黎入口順滑Mocktail: Virgin Lady ($88)酸甜度平衡得幾好。個人會推介cocktail多啲☺️非常有特色

明太子忌廉蟹肉烏冬($108)

避風塘薯條($58)

燒牛脷($118)

3串牛脷質地厚身,有啲肥膏,牛既油逼左出黎,有牛香👍🏻

日式前菜拼盤2人份量($128)

鹽燒枝豆 - 簡單小食,下酒一流
燒雞泡魚乾 - 大推,燒得香而有咬口
燒明太子 - 濃味的明太子配青瓜,小清新

Cocktail: Wagashi 紅豆 ($98)

👍🏻非常特別,Vodka+紅豆+焙茶,清新得黎入口順滑

Mocktail: Virgin Lady ($88)

2023-05-24
📍Hans Bar and Restaurant尖沙咀漆咸道南19-31號溫莎大廈地下7-8號舖聽日嘅星期五係公眾假期,換言之今日就係Happy Thursday. 🍾🥂約咗個好朋友出嚟飲杯吐下返工嘅苦水。佢就提議嚟呢間吧,飲嘢之餘仲有啲飽肚嘢食下,環境清靜,燈光又夠昏暗,令到個人好放鬆舒服😌👉日式前菜拼盤💰$128😋😋😋😋.5/5有四款惹味小食,鹽焗枝豆:咸咸地,唔會整到過林,一隻接一隻,食唔停口,非常健康嘅小食。酒盜芝士:好重咸香味,鐘意食重口味嘅一定啱你,就咁食又得,配埋塊餅乾同芝士食都得。燒雞泡魚乾:燒到好香口,略帶微甜,呢個送酒真係一流,眼見佢小小一堆,食到我飲哂杯嘢都仲未食完。明太子青瓜:一pat火灸過嘅明太子撻係一塊青瓜上面,入口係清新爽甜夾雜住鮮咩辣味,係食完再想食嘅感覺😆😆😆😌😌👉燒牛舌 💰$118😋😋😋😋.5/5三串,大大串,厚厚嘅肉,燒到外脆內軟,火喉控制得好好,完全係鎖住哂啲肉汁,好香好重牛味,咬落好Juicy ,不得不叫!😘😘😘👉明太子忌廉蟹肉烏冬 💰$108😋😋😋😋.8/5無諗過酒吧有呢啲主食,而且仲整得好出色。用上口感煙靭嘅讚岐烏冬,夠哂爽口彈牙,加上店舖
📍Hans Bar and Restaurant

😋😋😋😋.5/5

👉明太子忌廉蟹肉烏冬
💰$108
😋😋😋😋.8/5
無諗過酒吧有呢啲主食,而且仲整得好出色。用上口感煙靭嘅讚岐烏冬,夠哂爽口彈牙,加上店舖自家調配嘅忌廉,超多忌廉汁,食落一啲都唔會漏,鋪上滿滿新鮮蟹肉同明太子,鮮甜又開胃!🤩🤩🤩

👉East Side
💰 $98
😋😋😋😋😋/5
原本想叫杯Mojito,店員就介紹呢杯East Side比我,話有青瓜味之餘,仲要無冰,啱哂我想走冰。飲落有小小甜,青瓜味好重,好清新開胃嘅感覺,飲醉咗都唔知咩事

👉Old Fashioned
💰$98
😋😋😋😋.5
唔想飲有甜,店員就介紹呢杯甜度極低嘅酒比我,有得揀煙燻或水果味,我就揀咗前者。打開個木蓋,好香嘅煙燻味慢慢飄出嚟,唔識飲酒嘅我,飲到濃濃烈酒味,飲完個人好Relax💨💨💨😚😚

回頭:yesyesyes!個環境暗暗地加埋美酒佳餚咁chill住嘆,真係人生一大樂事😆好relax 🧘🧘🧘
2023-05-24 37 瀏覽
今日同女朋友食完晚飯後想飲杯酒經過見到呢間酒吧裝修有格調就決定入去試下餐牌有好多選擇,有經典調酒都有店家既signature 每一款都寫明材料成份,好細心客人可以因應自己口味去揀Woo Woo這是一杯清爽的經典cocktail用左vodka,加上桃同小紅苺調制而成清爽得黎帶點酸好消暑Delicious sour呢杯係完全唔同既口味有一種蘋果酒,再加上蛋白飲落有一種creamy既口感但唔會過膩,好似一個甜品咁好有趣East side再接住既一杯係清爽口感濃濃既青瓜味,帶點薄荷令到個人醒一醒
今日同女朋友食完晚飯後想飲杯酒
經過見到呢間酒吧裝修有格調
就決定入去試下

餐牌有好多選擇,有經典調酒
都有店家既signature
每一款都寫明材料成份,好細心
客人可以因應自己口味去揀

Woo Woo

這是一杯清爽的經典cocktail
用左vodka,加上桃同小紅苺調制而成
清爽得黎帶點酸
好消暑

Delicious sour

呢杯係完全唔同既口味
有一種蘋果酒,再加上蛋白
飲落有一種creamy既口感
但唔會過膩,好似一個甜品
好有趣

East side

再接住既一杯係清爽口感
濃濃既青瓜味,帶點薄荷
令到個人醒一醒
2023-05-23 8 瀏覽
誠意推薦簡約風酒吧 夜晚燈光昏暗,播放音樂,環境氣氛好有情調,坐得好舒服,好適合 夜晚同朋友或伴侶嚟放鬆一下 店員親切有禮~ 酒類選擇豐富,cocktail創意有特色,值得一試!食物方面主打數款多國菜輕食,即叫即製質素高,難怪零差評二人消費:$537 連加一服務費 燒厚切牛舌 ($108) 牛味濃郁,大件厚身,爽口彈牙單骨雞翼拼一口芝士 ($78) 推薦!雞翼外皮微脆,肉質夠嫩,一口芝士外層金黃香脆,咬下滿口香濃流心芝士,好好味蒜蓉花椒凍蝦仁 ($68)惹味冷盤 入口陣陣麻辣味,加上蝦仁夠爽口,好好味!避風塘薯條 ($58)必點推薦!香口惹味,份量多,配酒一流~ 薯條會炸兩次,製作時間會長少少𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌Woo Woo ($88)推薦!好啱女士飲的fruity cocktail,以蜜桃、青檸和雜莓等水果製成,味道清新 酒精味淡Americano ($88)
誠意推薦簡約風酒吧

二人消費:$537 連加一服務費

燒厚切牛舌 ($108)
牛味濃郁,大件厚身,爽口彈牙

單骨雞翼拼一口芝士 ($78)

蒜蓉花椒凍蝦仁 ($68)
惹味冷盤 入口陣陣麻辣味,加上蝦仁夠爽口,好好味!

避風塘薯條 ($58)

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌
Woo Woo ($88)

Americano ($88)
2023-05-22 10 瀏覽
🧆日式前菜platter $128送油必點既platter,芝士配餅真係絕配🤤當中有雞泡魚乾,枝豆,而明太子配青瓜味道好得意,清爽得黎又鹹鹹辣辣🤣✨✨✨✨✨🍢牛舌 $118牛舌一定要熱食😚面上灑左少少鹽已經好帶出牛舌既味道,亦好有油脂既香味🫶🏻✨✨✨✨✨🍟避風塘薯條 $58勁多蒜同少許辣椒🌶️所以味道好重蒜味但唔會好辣👍🏻炸到唔油亦外脆內軟,好岩送酒🤣✨✨✨✨✨🍜明太子忌廉蟹肉烏東 $108平時食意粉多,今次試下個烏東🍜勁多蟹肉🦀味道偏淡淡,有有淡淡既蟹肉同明太子味,口感唔會好漿,唔會過膩👍🏻不過烏東腍左少少🤏🏻✨✨✨✨✨🍸Tart-too蛋撻 $98見咁多客人試頭大又要試🤣聞落好有奶味,面頭一層係奶蓋,飲落真係蛋撻味🤣尾隨係rum,比較重酒味🍸✨✨✨✨✨🍸Woo woo $88愛人揀左woowoo, ,加入桃🍑、莓、青檸,味道好清新,亦唔覺太重vodka,好岩女仔或者鍾意生果味既人士🫶🏻✨✨✨✨✨整體而言,店員勁nice ,而環境配埋音樂、加上暗暗地加埋柔柔既燈光 😆 令到成個人好relax,另外餐廳無主食,多數為小食,但係都好飽,適合情侶同埋朋友嚟聚會🤗

🧆日式前菜platter $128
🍢牛舌 $118
🍟避風塘薯條 $58
🍜明太子忌廉蟹肉烏東 $108
🍸Tart-too蛋撻 $98
見咁多客人試頭大又要試🤣聞落好有奶味,
面頭一層係奶蓋,飲落真係蛋撻味🤣尾隨係rum,比較重酒味🍸
🍸Woo woo $88
✨✨✨✨✨

今晚同朋友黎到Hans Bar摸下酒杯底,傾下計☺️呢度既環境氛圍都好適合談心。1.日式前菜拼盤 $128(枝豆、燒雞泡魚乾、燒明太子、酒盜芝士)好豐富!雞泡魚乾同明太子都好惹味!尤其鐘意酒盜芝士配餅乾!有濃烈既口感!😋😋😋2.燒厚切牛舌 $118高質!彈牙,口感嫩滑,重牛味!3.明太子忌廉蟹肉烏冬 $108烏冬彈牙,蟹肉同明太子份量十足,同忌廉一齊食好creamy😋4.蛋撻 $98 有雲尼拿 牛油 酒味😋酒味比較重。5.香蕉 $108 係香蕉朱古力酒😋比較甜、易入口。

1.日式前菜拼盤 $128
(枝豆、燒雞泡魚乾、燒明太子、酒盜芝士)
好豐富!雞泡魚乾同明太子都好惹味!
尤其鐘意酒盜芝士配餅乾!有濃烈既口感!😋😋😋
2.燒厚切牛舌 $118
高質!彈牙,口感嫩滑,重牛味!
3.明太子忌廉蟹肉烏冬 $108
4.蛋撻 $98
有雲尼拿 牛油 酒味😋酒味比較重。
5.香蕉 $108
係香蕉朱古力酒😋比較甜、易入口。
2023-05-17
2023-05-21 14 瀏覽
想安靜地飲住酒傾計 Hans Bar係一個好選擇~🤩🤩酒嘅款式又多同特別 好適合同閨蜜摸摸酒杯底😌😌Cocktails, Red & white wine同beer都有 岩哂唔同人口味~先叫左啲佐酒菜先~因為小編同朋友都不能直接飲酒當晚餐🙈🙈所以叫左heavy啲嘅主食先 不過好可惜試唔到意大利雲吞轉左做意大利飯配白松露油雜菇醬個雜菇醬好好味~平時小編對於黑松露有啲抗拒 因為唔係好接受到陣味 但白松露油又好似唔係個隻味 所以唔影響🤣🤣值得一讚嘅係因為本身menu上並沒有意大利飯的 但意想不到的是⋯咬口感掌握得剛剛好 唔會煮爛左避風塘薯條🍟呢個必叫小食之一🤪🤪因為⋯上台之際仲feel到熱氣 應該岩岩炸起 佢雖然有啲似shake shake薯條 但~足料好多 會見到炸蒜 辣椒嘅 唔會太濃味 而且調味嘅粉都痴係薯條表層 薯條炸得脆口 好岩一邊傾計一邊放入口🤭🤭燒厚切牛舌🐮👅厚厚的牛舌 咬口唔靭又有肉汁 唔智燒到乾哂咁😗😙略嫌份量少😂😂只有三串~日式前菜拼盤🥒🐡🧀呢個前菜小編係second round先叫 真。用黎佐酒(尤其有日本人愛用黎佐酒嘅枝豆)😝😝個芝士同青瓜+明太子好岩佐酒酒盜芝士係超咸

避風塘薯條🍟

燒厚切牛舌🐮👅

日式前菜拼盤🥒🐡🧀
酒盜芝士係超咸嘅🤣🤣酒味都有啲~所以配住酒黎食就最岩喇~😌😌
青瓜+明太子係估佢唔到咁夾⋯少咸之間有清新嘅感覺🤓🤓
最正係個燒雞泡魚乾🐡燒得岩岩好 暖暖地食嘅時候最好~凍左就會太乾了 唔好食⋯一邊傾計一邊咬條狀嘅野好岩😚😚

Signature Cocktails🍸
🍸蛋撻
蛋撻平時食得多 飲嘅話呢就⋯😂🤣
係呢度嘅代表 個個都會叫返杯嘅😁😁 飲落有surprise嘅會有雲呢拿味嘅厚奶泡 酒味重😍😍好似飲緊creamy rum酒咁

🍸紅豆🫘
呢杯紅豆係配左焙茶底 茶味重但酒味唔勁~一飲就覺得好配合呢間bar🤣🤣因為個焙茶🙈🙈

Classic Cocktail 🍹
Menu有埋分類 睇下想飲咩口味嘅cocktails 好貼心地為左選擇困難嘅小編揀多杯黎續杯🤫🫢
🍹Woo Woo
係屬於Fruity嘅cocktail⋯因為最後食完薯條 想飲啲fresh啲衝擊返口腔🫣🫣呢啲完全符合要求 不論顏色定口味都好似飲緊水果茶嘅cocktail🤩🤩再配搭埋片青檸片🍋夏日之選吖😗😙飲完都涼啲

#缺點係會有好多蚊吖😂😂搞唔掂
2023-05-20 11 瀏覽
Weekend同朋友街tst, 行到攰坐低飲番杯 環境幾舒服 播住d音樂幾chill Tommy's Margarita$108我鍾意飲酒 店員介紹我飲呢杯酒精濃度高d ge 少少薄荷 酸酸地 唔錯 Americano$88朋友唔飲酒 叫左杯Mocktail 個名幾得意 一聽我以為佢叫左杯咖啡味ge Mockail, 原來唔關咖啡事,呢杯有d橙味ge 日式前菜拼盤$128緊係要叫d小食送酒啦 呢個拼盤咩都有 我特別鍾意食明太子青瓜 超正 勁鮮甜 雞泡魚乾同枝豆都岩配酒 正 蒜蓉花椒凍蝦仁$68仲叫左碟凍蝦 辣辣地好香蒜蓉味 配酒食都正 燒厚切牛舌$118朋友鍾意食牛 最後仲叫左碟燒牛舌 燒得幾香 總括而言 呢間bar真心高質 環境舒服chillchill 店員又nice 食物都唔錯 下次會再幫襯 推介
Weekend同朋友街tst, 行到攰坐低飲番杯

環境幾舒服 播住d音樂幾chill

仲叫左碟凍蝦 辣辣地好香蒜蓉味 配酒食都正

燒厚切牛舌$118

朋友鍾意食牛 最後仲叫左碟燒牛舌 燒得幾香

2023-05-20 12 瀏覽
星期五放工梗係要去放鬆下啦~今晚朋友帶左我黎尖東呢邊既一間酒吧餐廳,傾下計食下野飲下野,未到七點餐廳都已經有幾枱客人,裝修簡約得黎都有啲格調~飲品方面,我地叫左2杯cocktail🍹🔸Tart too ($98)Menu介紹話有啲似蛋撻既味道🤣見到咁得意就試下~口感creamy有牛油味,都幾特別🔸Banana Head ($108)香蕉味飲品一直都得我喜愛😍呢杯口感比較厚身,上面仲有啲薰衣草粉,飲既時候會閒到淡淡既薰衣草香食物方面,我地就叫左4款食物:🔸雜菌燴飯 ($108)好creamy,而且菌味濃郁🍄🔸避風塘薯條 ($58)驚喜配搭✨香口既脆蒜配埋邪惡薯條,絕配!🔸一口芝士配單骨雞翼 ($78)好好既配酒小吃😍🔸燒牛舌 ($118)牛舌好厚身,所以口感好正👍🏻

飲品方面,我地叫左2杯cocktail🍹
🔸Tart too ($98)
🔸Banana Head ($108)

食物方面,我地就叫左4款食物:
🔸雜菌燴飯 ($108)
好creamy,而且菌味濃郁🍄
🔸避風塘薯條 ($58)
驚喜配搭✨香口既脆蒜配埋邪惡薯條,絕配!
🔸一口芝士配單骨雞翼 ($78)
好好既配酒小吃😍
🔸燒牛舌 ($118)
牛舌好厚身,所以口感好正👍🏻
2023-05-19
2023-05-20 6 瀏覽
Hans Bar and Restaurant 🌟整體: 精品cocktail 有唔少特色cocktail 全部都好好打卡 🏠環境: 黑暗環境 幾好feel 加上冇電視 好啱傾計 灰暗色工業風格🧑🏻‍🍳服務: ✅☆║.............║☆‼️ 日式前菜拼盤 $128✅ 枝豆、燒雞泡魚乾、燒明太子、酒盜芝士✅ 燒雞泡魚乾送酒真係好正 硬硬地又有咸鮮味 幾有咬口 ‼️ Tart-Too 蛋撻 $98✅ Butter Fat- Wash Plantation Dark Rum, Vanilla, Frangilico, Hong Kong Style Egg Tart Foam✅ 蛋撻味嘅cocktail 好特別 不過酒味都算重 creamy 嘅感覺‼️shiso $98✅ 我話想要D清新D 於是就推介咗呢款俾我✅ 檸檬+ gin 不過主角係紫蘇葉 味道都好特別‼️porn star Martini $88✅ 一杯酸 一杯果香甜 兩者溝埋先 就中和到‼️oolong $98✅ 飲落有少少似highball feel 就係爽📍 尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地下7-8號舖Shop
Hans Bar and Restaurant

🧑🏻‍🍳服務: ✅

☆║.............║☆

‼️ 日式前菜拼盤 $128

✅ 枝豆、燒雞泡魚乾、燒明太子、酒盜芝士
✅ 燒雞泡魚乾送酒真係好正 硬硬地又有咸鮮味 幾有咬口

✅ 一杯酸 一杯果香甜 兩者溝埋先 就中和到

‼️oolong $98
✅ 飲落有少少似highball feel 就係爽

📍 尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地下7-8號舖

Shop 7-8, G/F, Windsor Mansion, 29-31 Chatham Road, Tsim Sha Tsui

⏰ 星期一至日
16:00 - 02:00

☎️ 電話號碼 60738773

📷 Fujifilm XE4 + 23mm F2

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
2023-05-19 153 瀏覽
終於考完試交哂assignment可以鬆一口氣relax下~relax就要不醉無歸 (並不是)😌揀左Hans同朋友黎慶祝下重獲新生🥳🥳🥳呢度附近有間好出名嘅churros,係我地飲店😚😚經過親都會見到Hans,每次都話不如下次試下,然後就拖左成年了~今次終於成行🥺我地揀左高枱坐,覺得有氣氛啲~呢度比我想像中更加乾淨企理同有格調😙叫左兩款cocktail同幾款嘢食share~燒厚切牛舌同單骨雞翼配一口芝士係原本諗好一定要order嘅~明太子蟹肉忌廉烏冬就睇到大部份枱有order,我地絕對願意跟大隊試美食嘅🤣🤣Cocktail由於太多款想試就直接叫店員配合我地order嘅嘢食推薦左兩款俾我地~😃🍸<Corpse reviver no.2 # tart # awaken /$108>檸檬味幾突出,非常解膩~🍸<Tart too蛋撻/$98>係舖頭既特色飲品之一,酒上面既cream口感味道似蛋撻味😂但佢係雲尼拿加Frangilico唔算太甜同酒味都幾濃烈~🍽️<明太子蟹肉忌廉烏冬/$108>初初以為佢份量唔多,上到枱又出乎我哋所料的多😂😂忌廉汁一啲

檸檬味幾突出,非常解膩~

🍸<Tart too蛋撻/$98>

🍽️<明太子蟹肉忌廉烏冬/$108>
初初以為佢份量唔多,上到枱又出乎我哋所料的多😂😂忌廉汁一啲都唔吝嗇,烏冬非常彈牙煙韌~而蟹肉絲亦有微微既鮮甜,夾埋一齊食個口感好豐富😋

🍖<燒厚切牛舌/$118>

牛舌係我地定番,只要餐廳有就係必點😋Hans提供嘅係牛舌芯,口感厚實,有黑椒同鹽作為調味、牛舌表面燒得焦脆,令牛舌有好香既焦香味~食落外脆內軟~😋

🍽️<單骨雞翼配一口芝士/$78>
上枱嗰陣已經聞到好香烤完既雞翼味~雞翼份量唔算多同大件😂但佢勝在味道濃郁~焗得香脆可口~而一口芝士佢面上有七味粉做點綴~出面嗰層炸到金黃色、咬一啖裡面既芝士流心就湧曬出嚟😂😂

希望下次再嚟佢既Gin Tonic雪糕會有得order啦🥲🥲