餐廳: Happy Kitchen Cafe & Bar
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-09-23 498 瀏覽
又有一大班親戚響外國返左黎,梗係要周圍去食啦😝呢間餐廳係親戚行行吓街無意之中發現,燒肉套餐超抵食,4人餐分別係$699同$899,4個人食好難食得晒仲有pancake甜品🍧肉類種類繁多,全部都唔錯,仲有紫菜飯。坐得耐都唔會催枱,好適合家庭聚會既一間餐廳
2024-08-11
2024-09-21 777 瀏覽
今日又去到銅鑼灣行街,係諗唔到食咩晚餐嘅時候,再次諗返起一間非常好食嘅餐廳,已經係第5,6次來食的餐具,對比於其他餐廳超級多人等位,位置銅鑼灣鬧市,不單止環境舒適,疑似食物質素異常地高,特別係有唔同嘅飲品甜品亦都非常之好食,而且座位舒適,10分適合朋友聚會聊聊天,絕對係一間值得經常去嘅餐廳。推介朱古力曲奇沙冰跟餐加$25及甜品心太軟跟餐加$48,海南雞49蚊都好食。另外推薦坐長枱食燒肉,因為十分高質,又可以自己燒下肉,環境又好,用具都很好。

2024-09-11 686 瀏覽
餐廳在銅鑼灣鬧市中,經過傢電舖之後進入餐廳,是截然不同的世外桃源感覺,家電舖更加像是個藝術博物館 .. .. ..食物賣相及味道皆無可挑剔,服務員很友善、態度一流,的確算是在現今香港難得地點優越、服務好,及性價比高的滄海遺珠。分別兩次到訪餐廳,吃過他們的午餐以及下午茶餐。載食物的杯碟、餐具、食物賣相精美,看得出是有心思安排過的。味道方面,吃過的咖喱雞飯套餐、海南雞飯套餐、以及香蕉西多士配雪糕和玫瑰杏仁奶茶, 也很美味。必定會再去!

必定會再去!
2024-07-29 1045 瀏覽
在朋友的朋友推介說價錢好合理,味道唔錯。好奇食了幾次。在銅鑼灣近維園,一個German Pool 陳列室內。入到去完全察覺不到有cafe剛回頭再看,終於見到在一邊。今天下午我點了主食海南雞。之前有食韓燒,兩款味道好,海南雞不少(只是$48已有前菜、湯)絕不求其。除此之外它們也有提供各款甜品,飲品,酒精飲品等等。行完街,熱辣辣,不防去飲杯嘢。👍題外話:洗手間🚻亁淨,還可以通去mono mono 繼續買嘢行街😜
在朋友的朋友推介說價錢好合理,味道唔錯。好奇食了幾次。

行完街,熱辣辣,不防去飲杯嘢。👍

2024-07-23
用餐優惠
試食活動
  • 海南雞飯
2024-07-24 1081 瀏覽
點估到,行家電&家俱店,入面竟然有間 #隱世餐廳,可以真正親身試下指定煮食用具🔥就係📍德國寶 Fashion Walk 旗艦店入面嘅 Happy Kitchen Café & Bar🍽️,雖然遲咗,但仲食到父親節餐《食肉獸「爸」皇餐》😆!係一個四人韓燒套餐,超豐富😋。有多款靚牛肉🐮、豬腩肉🐷等,仲有生菜🥬可以包肉食;最特別係可以 DIY 炒飯&梳乎厘🥞,邊食邊玩,小朋友都食多咗嘢🤭

係一個四人韓燒套餐,超豐富😋。

有多款靚牛肉🐮、豬腩肉🐷等,
仲有生菜🥬可以包肉食;
2024-07-13 939 瀏覽
my oasis for a break to enjoy a quiet lunch in causeway bay. favorable set meal of hainanese chicken is always my choice. chicken is soft , rice is tasteful. however, sold out today. giving me chance to try the eel don set. well… so so though not bad. next time, sure will try the dessert!!
2024-03-27 1454 瀏覽
今日食評✍🏻Happy kitchen cafe & bar@causeway bay地點在銅鑼灣fashion walk 地標係見到Donki右轉再左轉德國🇩🇪寶門市內好奇怪的location了解後才知道應該係德國寶嘅餐廳有人送餐但水要自己倒所以唔明白點解要收10%而唔係0.5%在OpenRice見到198(未計加一)有個懷舊下午茶set ,決帶媽咪去試下下午茶set需網上預繳我哋另外點左鰻魚飯set即場入德國寶會員有折扣優惠由原價百幾蚊減到68有啲焗人入會嘅感覺Join咗有折都唔覺得特別開心鰻魚飯set係抵食味道都唔錯👍🏻有前菜有麵豉湯等15-20分鐘主角出場頂層係金箔鮑魚酥,豉油•辣椒醬•糖漿中層係魚蛋,燒賣,雞蛋仔下層係合桃酥,老婆餅,西多士最貴應該係金箔鮑魚酥但味道口感一般魚蛋大粒彈牙但唔熱燒賣細粒兼得兩粒(每人)雞蛋仔係精緻但得個樣西多士邊炸得好硬味道一般合桃酥,老婆餅食唔落打包但味道正常餐廳嘅飲品好貴,就算連餐加飲品都要二三十蚊一杯所以抵食程度一般無論大鋪小店我哋都會盡試盡講Follow我哋bw.foodie
今日食評✍🏻

鰻魚飯set係抵食
味道都唔錯👍🏻
有前菜有麵豉湯

等15-20分鐘主角出場
頂層係金箔鮑魚酥,豉油•辣椒醬•糖漿
中層係魚蛋,燒賣,雞蛋仔
下層係合桃酥,老婆餅,西多士

最貴應該係金箔鮑魚酥
但味道口感一般

魚蛋大粒彈牙但唔熱
燒賣細粒兼得兩粒(每人)
雞蛋仔係精緻但得個樣

西多士邊炸得好硬
味道一般

合桃酥,老婆餅食唔落
打包
但味道正常

餐廳嘅飲品好貴,就算連餐加飲品都要二三十蚊一杯
所以抵食程度一般

無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
Follow我哋bw.foodie
呢家餐廳真係唔簡單,藏身喺一大堆閃亮亮嘅家電中間,一入去飯香四溢,令人垂涎!我今次點咗個海南雞飯,份量同賣相都正!簡直係價廉物美嘅典範。啲雞肉滑嘅,咬落去彈牙彈牙嘅感覺仲印喺口腔入面,雞皮更加係滑溜溜,幾吸引!雞肉一啖咬落正!係肉香中帶少少清新,唔需要多啲醬汁,簡單嘅配合已經係滿足到味蕾。而隔籬嘅蘿蔔湯,味道清甜,同雞飯一齊食正好提提神。煮飯嘅技巧都要讚下,飯粒分明,啖啖都有嗰種「啱曬」嘅彈性。勁正!環境方面,喺呢個方便嘅地方,有條件咁正嘅小餐廳,真係要推介俾大家。完食後心情都好,仲想再黎多幾次。快啲約埋三五知己,一齊嚟試下呢款超值海南雞飯啦!🍗🍚👍

2023-10-07 1837 瀏覽
週六3號風球,約定同幾個朋友在港島輕鬆下午茶,找到位於銅鑼灣,德國寶一樓的cafe食甜品飲杯嘢,環境好relax~ 人唔多,都好靜。這裡的員工都非常友善。當然,餐廳的食物質數也很高,值得推介。

2023-10-04 1553 瀏覽
同朋友簡單食個lunch, 搵到呢間比較隱蔽嘅餐廳, 人唔多, 最surprise係好抵食去骨海南雞飯定食 $48呢個價錢但係一啲都唔hea, 啲雞又淋又滑, 份量十足👍🏻蘿蔔雞湯幾清甜, 配菜都好食喎蒲燒鰻魚飯定食 $68鰻魚正常發揮, 甜甜哋嘅鰻魚汁味, 質素同賣百幾蚊份嘅無乜分別呢度可以話係銅鑼灣鬧市中嘅清泉, 環境寧靜舒服, 食物性價比非常高, 店員都好有禮貌

去骨海南雞飯定食 $48

蒲燒鰻魚飯定食 $68

2023-08-25 1362 瀏覽
没想到电器店里面隐藏着一家超高性价比餐厅人少清净,环境也非常好,有长桌和舒适的椅子坐。长桌上面还有German pool的烤肉电器,很好用。简单下载app注册会员就可以享受会员价格!好吃又便宜
没想到电器店里面隐藏着一家超高性价比餐厅
  • 鳗鱼饭
2023-05-17 1505 瀏覽
估唔到德國寶陳列室上面竟然有間餐廳,唔係上網見到有人寫銅鑼灣$48蚊平價海南雞都唔知。環境幾安靜舒服,餐牌選擇唔算太多,本身想食吉列牛咖哩,但好可惜已售罄,所以只叫左2份海南雞。想要用$48蚊記得下載APP登記成為會員,埋單掃QR Code先會轉返做會員價錢。海南雞飯 $48★★★☆☆好快上菜,海南雞份量都幾足唔HEA,咁啱係脾位,啲雞食落滑身,但唔算超級嫩滑,有雞味但唔算有香料味,似白切雞多啲。雞件比較散,一夾皮肉分離。個飯反而幾香,食落有雞油香味,唔會太淋,有咬口。呢個套餐性價比幾高,有埋湯同兩款小菜,仲要係銅鑼灣。🌟總括:味道正常,份量多,超值之選,但食物選擇比較上少。
海南雞飯 $48
★★★☆☆

🌟總括:味道正常,份量多,超值之選,但食物選擇比較上少。
2023-05-13 1121 瀏覽
星期五應該要食好啲,但係最近搵到間新餐廳, 有48蚊嘅海南雞飯,於是決定星期五同同事一齊去試。一行五人,全部都係叫海南雞飯,實在太抵啦, 只不過係48蚊,仲係要堂食價錢,銅鑼灣閒閒地食一個海南雞飯,起碼八九十蚊起。海南雞飯啲雞其實都幾滑,不過個人覺得有啲肥,個飯係油飯都幾香,成個餐都唔錯,性價比超高。另外嗌咗一個蜜瓜牛奶沙冰,又係48蚊,雖然睇得出食得出佢係真材實料,但係48蚊實咗有啲貴 下次唔會叫。下次想試下鰻魚飯或者燒肉都唔錯。
下次想試下鰻魚飯或者燒肉都唔錯。

2023-05-05 1075 瀏覽
今天路過銅鑼灣鬧市見到有一間很大型的德國寶廚藝陳列室, 便入去逛一逛. 陳列室十分大,很多東西看行行吓突然發現原來陳列室內有一間餐廳!餐牌的菜式十分豐富,既有主食例如咖喱飯、韓式飯,肉醬千層麵、海南雞飯等,亦有西式的全日早餐,也有不同種類的甜品和飲品😍我叫了海南雞飯,會員的價錢,只是$48。以今時今日的物價水平,還要在銅鑼灣,實在是超值海南雞做得不錯,雞件嫩滑有咬口,而且去橘色起來啖啖肉實在是大滿足。份量也有幾件,又返做得不錯,不會該有單有香味,除了湯還有一些小拌菜,性價比超高

2023-04-17 2278 瀏覽
係銅鑼灣繁華鬧市.搵一間又寧靜又優雅嘅Cafe.真係唔容易.我哋就係度搵到一間又可以打卡靚靚餐廳.相信依家這一刻都係.因為暫時還沒有人多知道.遲吓可能好多人知道!依度最出名係海南雞飯.但我哋今日去就剛剛賣晒!呢度服務態度真係非常非常之好.你係出面排隊等位.服務員會主動同你解説.你依家排隊要大嘅幾多分鐘才會輪到你.另外啲食物已經賣晒或者決貨.你還未有入座己經提示.還有呢處有好多打卡點!今天點餐如下:1. 韓式牛肉拌飯 X1 $88元 跟餐:黑糖檸檬薑茶 X1 $18元2. 韓式五花腩拌飯 X1 $78元 跟餐 : 荔枝青檸梳打 X1 $22元🚶🏻‍♂️👉📌Happy Kitchen Cafe (銅鑼灣)銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk1樓G號舖
今天點餐如下:
黒糖檸檬薑茶
荔枝青檸梳打
銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk1樓G號舖
2023-03-30
15 分鐘 (堂食)
$108.5 (午餐)
韓式燒烤牛肉拌飯
韓式燒烤五花腩拌飯