2024-02-05 19 瀏覽
和久別香港的朋友聚會,朋友強烈要求在香港吃日本菜,特意找了這一間位於尖沙咀的居酒屋一坐下店員先奉上餐前小菜,很喜歡這種醃製類的小菜,入口酸甜醒胃,口感爽脆花魚一夜干,非常代表日本的一夜干,魚肉厚身重魚油香,非常適合製作一夜干,店員把魚燒到外皮香脆,是一度高質素的烤魚牛橫膈膜,外脆內軟,內部呈現粉紅色,就像五成熟嘅牛扒,入口多肉汁,而且這個部位重牛味,非常滿意支豆春卷,沒有了外皮的支豆配搭春卷皮,入口香脆,支豆的豆香充斥着口腔燒秋葵,配搭木魚非常清新,秋葵內的汁液仍然存在一部份,入口濕潤但外皮乾脆汁煮牛肉飯,非常惹味,日式醬汁的清甜配搭厚切的牛肉非常適合送飯,滿意

2024-02-05 14 瀏覽
上星期約了同事晚餐,特意找了這一家在公司附近坐得舒適的餐廳,第一次嘗試感覺非常良好小店的裝修但卻充滿了日本的風情,國內的小擺設充斥着餐廳,另外菜式選擇不少,主打串燒和海鮮每次到居酒屋必點的燒雞皮和免治雞肉棒,非常滿意,免治雞肉棒內裏充滿着雞軟骨和雞肉,配搭蛋黃醬油,口感非常爽脆,味道濃郁,另外燒雞皮同樣燒至香脆,非常惹味炸雞軟骨,同樣值得推薦,茄軟骨的外皮非常香脆,內裏亦充滿雞油的香味燒牛舌心,肉質非常軟熟,牛舌味道香,配搭芥辣醬非常惹味燒白鱔,同樣是串燒店必點的菜式,外皮香脆,只以簡單的鹽調味,肉的部份重油脂香味,滿足最後點了一碗雞肉烏冬,入口非常舒適的一道主菜,充滿蔬菜香清甜味的湯底配搭燒過的雞肉非常合拍,滿意

燒牛舌心,肉質非常軟熟,牛舌味道香,配搭芥辣醬非常惹味

位於尖沙咀嘅Hea Ha Hea Ha 居酒屋🏮啱晒同朋友Hea下Hea下咁聚會🍻用上多幅現代畫作配襯,加上日式木系餐桌增添現代感🎌主打多款日式串燒🍢另外亦有炸物、燒物、一品料理、食事等等🤩好多選擇😛部分更選用日本食材✈️🇯🇵今次我同朋友叫咗以下食物:🔴花花玉子燒🟠自家製甲羅燒伴法包 🟡北海道蟹肉湯飯 🟢脆米流心芝士波 🔵招牌炸雞軟骨 🟣和風燒茄子🟤雞翼 ⚫️雞肝 ⚪️豚肉車厘茄卷 🔴牛脷心 🟠燒牛橫隔肉花花玉子燒賣相超靚😍由餐廳特製花紋,有花花喺玉子上面🌷充滿心思,打卡一流📸玉子燒重份量🥚充滿日本風味🎌而且充滿層次,質地厚實之餘仲好軟滑添☺️玉子燒咬開仲會有蛋汁流出來添🤤北海道蟹肉湯飯相當足料👍🏻食材由日本空運🇯🇵蟹肉湯啖啖鮮味🦀蟹肉配上蛋花,令到湯味更鮮甜😋再加埋入面嘅飯,口感豐富😛串燒種類好多,有牛、雞、豚、海鮮等等🤩串燒香噴噴😛其中牛横隔肉串🐮以自家醬汁調味配合鹽燒,油香四溢😝牛橫隔肉有咬口,牛味香濃,外脆內軟😚豚肉車厘茄卷更係爆汁💦外表香脆,內裡多汁😛招牌炸雞軟骨炸得香脆香口😛和風燒茄子原條茄子勁大條🍆上面鋪滿木魚絲,非常惹味😛仲自家製甲羅燒蟹肉鮮甜🦀可以跟埋法包一齊食😚

今次我同朋友叫咗以下食物:
🔴牛脷心
🟠燒牛橫隔肉

質地厚實之餘仲好軟滑添☺️玉子燒咬開仲會有蛋汁流出來添🤤

2024-01-29 7 瀏覽
今次嚟到尖沙咀寶勒巷嘅呢間居酒屋, 個名好搞笑,Hea Ha Hea Ha 居酒屋➡️一入門口就畀佢嘅掛牆圖吸引住, 好有日本風情, 創意又懷舊嘅日本裝潢, 非常適合鍾意打卡嘅朋友😍串燒⬇️⬇️免治串燒雞肉串食串燒必點, 可以點埋生雞蛋, 更香濃更順滑🫶香蔥雞肉串大蔥同雞肉係perfect match, 可以互補不足, 雞油令到大蔥更濕潤juicy, 大蔥可令雞肉增添香氣💖燒雞皮燒得又香又脆, 雞油差唔多完全燒完, 食落冇咁油膩✨燒秋葵燒完秋葵後仍然保持到爽脆口感雞皮餃子用雞皮當餃子皮包住餡, 雞皮炸嘅時候特別香脆, 好食過真嘅餃子牛筋大家味噌煮味道同我哋食開嘅中式牛筋好唔同, 都幾特別, 牛筋同大根都好入味唐揚炸鱔食親唐揚都係炸雞, 今次特別啲食炸鱔, 但係有啲似中式嘅炸鱔, 唔覺有唐揚風味脆米流心芝士波脆米口感更香脆, 食落感覺奶味濃過芝士味

串燒⬇️⬇️
免治串燒雞肉串
食串燒必點, 可以點埋生雞蛋, 更香濃更順滑🫶
香蔥雞肉串
燒雞皮
燒得又香又脆, 雞油差唔多完全燒完, 食落冇咁油膩✨
燒秋葵
燒完秋葵後仍然保持到爽脆口感

雞皮餃子

牛筋大家味噌煮

唐揚炸鱔

脆米流心芝士波
脆米口感更香脆, 食落感覺奶味濃過芝士味
「Hea Ha Hea Ha居酒屋」樓上串燒居酒屋,開放式廚房+枱櫈,亦有包廂可唱k,木系裝潢簡約,加上大量和風設計+壁畫裝飾等,亦同步播放日本電視節目,氣氛完全置身於日本串燒店一樣! 揸車嘅就泊樓下寶勒巷,堪富利士道或者赫德道附近啲咪錶,嫌麻煩想貪方便嘅直接泊K11停車場啦! 🔥前菜『醃漬物:包括牛蒡、蘿蔔、青瓜全部都好很好味』🔥串燒食物『都係果啲啦,冇乜邊一串有好深印象』🔥炸雞皮餃子『炸得好香口,不過內餡仲有進步空間』🔥牛筋大根味噌煮『牛筋可以再淋啲,有大根既味噌底味不錯』🔥炒雜菜『用上中式薑味去炒,配上鰹魚絲,味道難以形容』🔥鰻魚飯『鰻魚油脂比較多,適合重口味人士』🔥唐揚炸白鱔『以唐揚炸物嚟講,仲有進步空間』🔥脆米流心芝士波『的確係流心芝士,囗感特別』🔥炸芝士『算得上係比較到位嘅食物』 揸車出入:👍👍帶小朋友:👍食物質素:👍👍環境舒適:👍👍👍👍👍CP值...😋:👍👍👍 彩蛋:唔使飛去日本都完全感受到日本氣氛嘅居酒屋,嚴重思鄉者必到! Hea Ha Hea Ha居酒屋 | 📍尖沙咀寶勒巷10號9樓🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

🔥前菜『醃漬物:包括牛蒡、蘿蔔、青瓜全部都好很好味』
🔥串燒食物『都係果啲啦,冇乜邊一串有好深印象』
🔥炸雞皮餃子『炸得好香口,不過內餡仲有進步空間』
🔥牛筋大根味噌煮『牛筋可以再淋啲,有大根既味噌底味不錯』
🔥炒雜菜『用上中式薑味去炒,配上鰹魚絲,味道難以形容』
🔥鰻魚飯『鰻魚油脂比較多,適合重口味人士』
🔥唐揚炸白鱔『以唐揚炸物嚟講,仲有進步空間』
🔥脆米流心芝士波『的確係流心芝士,囗感特別』
🔥炸芝士『算得上係比較到位嘅食物』

揸車出入:👍👍

Hea Ha Hea Ha居酒屋 |
📍尖沙咀寶勒巷10號9樓
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
2024-01-23 1 瀏覽
好似好耐無食日本野咁,收工即刻睇下尖沙咀有咩餐廳多人推薦,俾我見到呢間hea ha hea ha居酒屋,個名好有趣但食物質素一D都吾hea😍仲好有水準tim, 推薦推薦!自家製甲羅燒伴法包🦀好正,甲羅燒味道好夠,配上烘到脆卜卜嘅多士❤️見到佢黑板上都寫住吾同嘅烤海鮮,見到燒連殼廣島當然要嗌黎食啦😍好大隻,蠔身好肥美,燒完仲系好多汁!燒牛橫隔肉,好香牛肉味,吾會燒到乾身,沾D 芥末醬食又有另一味道!大蔥雞肉串,呢個有驚喜,平時吾系點食蔥嘅我,覺得大蔥燒完後都幾好食,蔥香味十足,雞肉仲系好嫩滑juicy~

2024-01-20 2 瀏覽
在這鬧市中的隱世居酒屋,真心沒想到那麼多的驚喜,全部都是吸引客人的眼球而且給我一個深刻的印象呢。這居酒屋既菜單比較多熟食為主打,當中我既必點就是上湯揚豆腐,因為湯很香甜而且豆腐單一塊的大少和朋友分享了一半也不會不夠,還有甲羅燒配著香脆的小包都是我的大愛!朋友之前來過還說這店的七味粉配搭任個串燒會食落去更滋味!這店除了有我喜歡的豆腐之外,還有這店的動畫海報與擺設例如可愛的貓貓筷子阻還有不日出現的可愛貓貓,牠叫乖乖來給客人摸摸及打招呼。
上湯揚豆腐
  • 上湯揚豆腐
2024-01-17 6 瀏覽
平時放工喜歡去居酒屋Chill下今日去咗HeaHaHeaHa位於尖沙咀鬧市樓上店面充滿日式裝潢🏮風味十足🪭(當日去食嘅時候仲有日本人幫襯)🍴酒盜芝士一入口充滿濃厚芝士香🧀再配埋面頭嘅醬漬八爪魚 做開胃前菜一流👏🏻🍴上湯揚豆腐份量十足 豆腐一炸起上枱淋上鰹魚湯汁🐟外脆內軟之餘又唔會有烤過嘅熱氣感 趁熱食入口軟滑清爽😌🍴西班牙豬肋骨肉豬助骨串燒🐷適合怕油膩嘅朋友呢款無多餘脂肪 有咬口之餘燒過後肉味更濃郁👍🏻🍴燒連殼廣島蠔肥美嘅廣島蠔🦪燒過後依然保持鮮甜多汁 口感彈牙🍴自家製甲羅燒伴法包脆口法包加埋鮮味十足甲羅燒🦀入口充滿濃濃嘅蟹膏味 又唔會膩口✨🍴北海道蟹肉湯飯上枱熱辣辣🔥冬天食番碗絕對暖曬胃湯飯用料十足 每一啖都食到蟹肉🦀非常鮮甜🍴磯燒北海道珍寶元貝大大隻元貝以蒜蓉調味 食落更香口 大滿足😎另外仲叫咗熊野山里梅酒🍸梅味充足又唔會過甜作為居酒屋小食配搭絕配👐🏻
平時放工喜歡去居酒屋Chill下

大大隻元貝以蒜蓉調味 食落更香口 大滿足😎

另外仲叫咗熊野山里梅酒🍸梅味充足又唔會過甜
作為居酒屋小食配搭絕配👐🏻
2024-01-04 200 瀏覽
今日晚上我同女朋友去左尖沙咀嘅居酒屋 Hea Ha Hea Ha 食晚餐,真係有驚喜!呢間居酒屋係近排開嘅新店,聽朋友介紹話佢哋嘅串燒唔錯,所以我哋就決定去試下。4.2/5⭐️串燒雞翼都好好食,外脆內嫩,燒得啱啱好,燒得都好香,係想像中既味道,唔錯。4.3/5⭐️免治雞肉串同樣都好出色,每次去其他居酒屋都必點,今次都唔例外。每一啖都好多汁好嫩,點埋月見汁一齊食,真係好夾👍🏼4.5/5⭐️串燒牛脷芯亦都好出色,牛脷芯燒得剛剛好,肉質鮮嫩彈牙,每一口都帶有濃郁嘅牛肉味道,推介😋4.6/5⭐️熊本豬腩肉串係我哋其中一個最愛!豬腩肉切成厚厚既兩片,燒得恰到好處,每一片肉都帶有微焦的外皮,咬落去滋味十足,豬肉的香氣充滿口腔,油脂味勁出,鐘意食豬腩肉既一定要試😋4.7/5⭐️西班牙豬肋骨係我哋嘅另一個推介!豬肋骨肉燒得好煙靭,好香豬肉味,又冇豬腩肉咁肥,除咗日本豬,最近都愛上西班牙豬,每一口都帶有濃郁嘅豬肉香氣,推介😋

4.2/5⭐️

2023-12-23
  • 熊本豬腩肉
  • 西班牙豬肋骨
2024-01-03 16 瀏覽
這裡的食物質量高,味道鮮美,即叫即燒。首先,他們會遞上前菜,有青瓜、白蘿蔔、和玉子。炸物我們點了唐揚魷魚,外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁,每一口都讓人回味無窮。串燒方面,也很多選擇。串燒雞翼這是一道必點的美食,雞全翼份量很大,烤得剛剛好,肉質鮮嫩。免治雞肉串外層焦香,內裡多汁。加上特調的醬汁,更是美味。熊本豬腩肉串是另一道讓我驚艷的菜品,豬肉煮得非常軟嫩,每一口都充滿了肉汁的美味。我強烈推薦他們的串燒牛脷芯,烤得恰到好處,散發出濃郁的烤肉香氣。肉質鮮嫩而且口感特別軟熟,嫩滑多汁,讓人不禁垂涎欲滴,令人驚艷。搭配上他們特製的黃芥末更是美味。西班牙豬肋骨肉也非常出色,肉質鮮嫩多汁,讓人難以抗拒。另外,他們的自家製甲羅燒伴法包也非常特別,脆硬的竹炭黑法包搭配上甲羅燒,口感絕佳最後,要提到他們的北海道蟹肉湯飯。這道菜以新鮮的蟹肉為主,湯汁濃郁,米飯軟糯,每一口都讓人感受到北海道的美味。
這裡的食物質量高,味道鮮美,即叫即燒。

首先,他們會遞上前菜,有青瓜、白蘿蔔、和玉子。

免治雞肉串外層焦香,內裡多汁。加上特調的醬汁,更是美味。

西班牙豬肋骨肉也非常出色,肉質鮮嫩多汁,讓人難以抗拒。

居酒屋位於尖沙咀鬧市地段,地點非常方便。餐廳環境非常整潔,雖然地方細細,但座位都算寬敞,仲有一間細細嘅房,可供一班朋友用餐私隱度高。我叫左一杯🥃梅酒$68配小食🐟七味魚翅 $68⭐日本銀杏$48🐟同炸池魚仔 $48當然吾少得串燒🍢雞頸肉 $32🍢雞軟骨 $30🍢封門柳串 $68🍢豚肉芝士年糕 $38🍢秋葵$22🍢燒日本淮山$32- 串燒燒嘅時間恰到好處,唔會太乾身,味道都幾好燒物🐟原條鯖魚一夜干$128- 鯖青肥美肉厚,足夠三個至四個人食,價錢仲好抵性價比高食事🥘北海道蟹肉湯飯 $98- 湯飯份量唔算大碗,但味道好好,用料好足餐廳環境舒服,可以同朋友慢慢用餐、傾計,唔錯嘅選擇我👍
居酒屋位於尖沙咀鬧市地段,地點非常方便。

我叫左一杯🥃梅酒$68配小食🐟七味魚翅 $68

🍢封門柳串 $68
🍢豚肉芝士年糕 $38
🍢秋葵$22
🍢燒日本淮山$32
- 串燒燒嘅時間恰到好處,唔會太乾身,味道都幾好

燒物
🐟原條鯖魚一夜干$128
- 鯖青肥美肉厚,足夠三個至四個人食,價錢仲好抵性價比高

食事
🥘北海道蟹肉湯飯 $98
- 湯飯份量唔算大碗,但味道好好,用料好足

餐廳環境舒服,可以同朋友慢慢用餐、傾計,唔錯嘅選擇我👍
2023-12-19
2024-01-02 6 瀏覽
Hea Ha Hea Ha 居酒屋係一間好有heart 而且環境舒適嘅居酒屋, 餐廳佈置簡約又充滿濃濃嘅日本氣氛, 電視上亦有播放日本節目, 雖然聽唔明講咩,但整個氛圍營造到同喺日本一樣,難怪在場有唔少日本客人🥰🥰😁😁😁😀😀螢光魷魚🦑 $68開胃嘅前菜,醃漬過嘅魷魚味鮮鹹香,本身帶點爽脆感,下酒良物😜😜😜😛😛😄😄鹽燒大白鱔🍢 $68白鱔肉嫩鮮美,爽甜彈牙,係用上身型較大嘅海鱔,本身油香豐富,經過火炙後, 油脂迸發而出,每一口都係香濃嘅大白鱔味道😀😀😍😍😋😋封門柳串🐂 $68 大葱雞肉串🐥 $38兩款串燒同樣表現不俗, 香滑帶有肉汁, 燒得剛剛熟,足見師博對火喉掌控嘅功力😀😀😀😊😊😋😋😋自家製甲羅燒伴法包🦀 $138甲羅燒係濃縮咗整只蟹嘅精華於一個蟹蓋入面,經味噌醬調和嘅蟹膏濃郁鮮香,配上特製嘅竹碳法包,味道好夾,呢個係必點菜式😀😀🥰🥰🥰😁😁花魚一夜干🐟 $128花魚經過鹽醃及一夜晾乾後, 令魚肉變紮實,魚味更濃郁,鎖緊花魚鮮味及油香,伴碟的柚子醋為花魚錦上添花, 微酸微甜嘅醬汁進一步將經濃縮嘅花魚鮮味引爆, 即使食材優質, 配合恰當都好重要呢😛😛🥰🥰🥰😋😋熊野山里備長炭熟成梅酒🍸 $6

螢光魷魚🦑 $68

鹽燒大白鱔🍢 $68

封門柳串🐂 $68 大葱雞肉串🐥 $38

自家製甲羅燒伴法包🦀 $138

花魚一夜干🐟 $128

熊野山里備長炭熟成梅酒🍸 $68
梅酒醇香甘甜,after taste 有濃郁嘅梅味, 唔算太甜,好易入口😀😀😊😊😋😋😋

梅子青檸梳打🍹 $36
梅子同青檸份量畀得好足, 酸甜口正好中和惹味串燒有嚟嘅味蕾衝擊😄😄😄🥰🥰😁😁

同場見到有客人拉住店員飲酒傾計,睇嚟同時捉緊到日本人嘅胃同本地人嘅心呢😛😛😛😍😍😋😋😋

2024-01-01 7 瀏覽
今日去咗尖沙咀寶勒巷嘅樓上居酒屋食串燒呢度主打串燒 亦有炸物同主食 仲有好多唔同種類嘅酒品Sake可以飲 可以同朋友把酒長談雞皮 $30 呢度嘅雞皮幾出色 因為燒得夠火喉 可以逼曬裏面啲油脂出嚟 食落唔會油膩而係脆卜卜嘅口感大蔥雞肉串 $38 雞肉嫩滑加埋燒汁同大蔥 有兩種口感唐揚櫻花蝦 $52 櫻花蝦雖然細細隻 但食落鹹鹹香香好適合送酒枝豆春卷 $38 聽到店員介紹隔離枱食呢種春卷 所以嗌咗一碟嚟試下 炸得香脆乾身 裏面夾咗枝豆 感覺健康唔油膩北海道蟹肉湯飯 $98 呢個係店員推介嘅飯之一 而我本身都鍾意食湯飯 個湯底好濃鬱 撈咗珍珠米同埋滑蛋 面頭有一梳梳蟹肉 食落味道都幾夾梅子青檸梳打 $36 青檸梳打就飲得多 梅子梳打都係第一次飲 酸酸哋 味道都幾好 不過我就嫌佢唔夠多汽 冇得嘔氣清熱氣 哈
今日去咗尖沙咀寶勒巷嘅樓上居酒屋食串燒

大蔥雞肉串 $38 雞肉嫩滑加埋燒汁同大蔥 有兩種口感

2023-12-27 11 瀏覽
聖誕節太多好友回港,今晚相約兒時玩伴去居酒屋吃飯,她說太掛住日本美食,今晚一定要盡情大吃一番。牡丹蝦刺身蝦肉甜美,豐腴甘香的蝦膏,入口細綿帶爽的口感,令人食不停口。玉子燒入口軟綿多汁,高湯的鮮味帶出雞蛋的清香,味道可口。唐揚炸雞鹹酥香脆的外皮包著充滿香氣的鮮嫩雞肉,醃得入味之餘鹹香滋味更是讓人一口接一口的美味秘密。鹽燒大白鱔白鱔燒至金黃色,外脆內嫩,爽口彈牙,非常肥美肉嫩。燒冲繩豬手豬手預先炆到軟腍嫩滑,再炙燒外皮增加焦香,每一口都充滿濃濃的骨膠原,鮮味十足。鹽燒油甘魚鮫鹽燒油甘魚鮫配以甘橘汁、蘿蔔蓉同吃,魚皮燒得香脆配上嫩滑甘香的魚肉,配酒一流配飯可口。

牡丹蝦刺身

玉子燒
入口軟綿多汁,高湯的鮮味帶出雞蛋的清香,味道可口。

唐揚炸雞

鹽燒大白鱔
白鱔燒至金黃色,外脆內嫩,爽口彈牙,非常肥美肉嫩。

燒冲繩豬手

鹽燒油甘魚鮫
尖沙咀寶勒巷上樓有一間特色居酒屋,牆壁上有好多唔同嘅日式話作仲有細細嘅日本玩具,好有特別。💡七味魚翅 +炸池魚仔做餐前食,惹味又脆口💡串燒- 雞頸肉 、雞軟骨、封門柳串、豚肉芝士年糕 、秋葵、燒日本淮山串燒燒得好味,燒淮山都係第一次食,好爽口,幾特別 💡日本銀杏- 日本銀杏甜身,口感好彈牙,推介💡食事北海道蟹肉湯飯- 份量雖然吾算大,但蟹肉好足,湯味清甜,配做湯飯好味居酒居簡約雅緻,店員有禮,係三五知己放工嘅好去處!👍

💡七味魚翅 +炸池魚仔做餐前食,惹味又脆口

💡串燒
串燒燒得好味,燒淮山都係第一次食,好爽口,幾特別

💡日本銀杏
- 日本銀杏甜身,口感好彈牙,推介

💡食事
北海道蟹肉湯飯
- 份量雖然吾算大,但蟹肉好足,湯味清甜,配做湯飯好味

居酒居簡約雅緻,店員有禮,係三五知己放工嘅好去處!👍
2023-12-22
  • 北海道蟹肉湯飯