2024-08-14 259 瀏覽
本地品牌雪糕,主打新鮮香港製造、不添加防腐劑、人工色素或香精,以往經常開Pop up快閃店,原來進駐左中環街市有第一間固定實體😋老實講,其實價錢都唔平,唔太捨得比70蚊食2球雪糕㗎🙂話說啱啱七月份做買一送一優惠所以先食!而家已經結束左冇優惠,幾時先再有😭強烈建議快啲再做優惠‼️ 香港人真係好有錢,見之前都好多人大家買外賣盒裝gelato!·Gelato $70/2球整體質地滑,一球size正常,而且唔甜。有得試味,揀心選口味👍🏻→開心果 (special +$5)好香開心果味,都有堅果味,如果有開心果碎會更好。評分:9/10→黑白配係黑芝麻+豆腐味,兩款味都好香又夾,尤其芝麻味濃郁,有特色!評分:9/10→焙茶食落同隻色一樣好濃香焙茶味😍焙茶控會喜愛!評分:8/10→伯爵茶相比下伯爵茶味無咁出色,茶味比較淡又偏甜評分:6/10

·Gelato $70/2球

→開心果 (special +$5)
好香開心果味,都有堅果味,如果有開心果碎會更好。
評分:9/10

→黑白配
評分:9/10

→焙茶
食落同隻色一樣好濃香焙茶味😍焙茶控會喜愛!
評分:8/10

→伯爵茶
相比下伯爵茶味無咁出色,茶味比較淡又偏甜
評分:6/10
2024-07-30 224 瀏覽
咁岩遇到Gelato雙球買一送一,見未食過即刻試試🤩🌟花生醬:非常濃花生鹹香味,鹹鹹甜甜十分驚喜,我哋最鍾意呢隻🤤🌟鴛鴦:係豆腐加黑芝麻兩溝,黑芝麻味好濃郁而豆腐味清甜,兩者互相配合唔錯。🌟開心果(需要+$5):開心果味好出,鍾意開心果嘅人,一定要試吓。🌟腐竹糖水:唔太食得出腐竹糖水味,不過味道清甜,用黎balance其他味道岩岩好。Overall隻隻味都唔錯,下次會再幫襯試埋其他味道💓
咁岩遇到Gelato雙球買一送一,見未食過即刻試試🤩

鴛鴦+花生醬Gelato

Overall隻隻味都唔錯,下次會再幫襯試埋其他味道💓
2024-07-27
下午茶
鴛鴦+花生醬Gelato
  • Gelato
吃着怪味道了👅山葵味的冰淇淋黑白配 就是黑芝麻加豆腐,🍦一整个味道特别的健康香醇,黑芝麻的醇香包裹着豆浆的独特豆香味,相互交融又香甜不腻山葵味直接吃上头了,真是芥末的味道,但是又不会很辣,是一丝丝辛辣和香甜的结合🌶️🌺我觉得说不上很好吃,但味道很奇特
吃着怪味道了👅山葵味的冰淇淋
🌺我觉得说不上很好吃,但味道很奇特
2024-04-13 153 瀏覽
冇諗過mini 都唔係少見到人哋regular 係好大個3隻味分別係焙茶、曲奇忌廉、開心果開心果係特別味道,要加$5另外要waffle cone 要加$8焙茶茶味好濃!濃得嚟有甜味曲奇忌廉正常,都好難有驚喜但曲奇少咗啲,唔夠咬口開心果超級香!好似真係食緊一粒粒開心果咁所以有嗰種少少咸嘅味道waffle cone 少少厚身,夠脆
3  mini  scoops

冇諗過mini 都唔係少
見到人哋regular 係好大個

3隻味分別係焙茶、曲奇忌廉、開心果
開心果係特別味道,要加$5
另外要waffle cone 要加$8

焙茶茶味好濃!濃得嚟有甜味

曲奇忌廉正常,都好難有驚喜
但曲奇少咗啲,唔夠咬口

開心果超級香!好似真係食緊一粒粒開心果咁
所以有嗰種少少咸嘅味道

waffle cone 少少厚身,夠脆

2024-04-12
$71 (宵夜)
3  mini  scoops
經常開Pop up嘅Hello Molly Gelato 進駐左中環街市一段時間✨有多款創新特色口味Gelato 新鮮香港製造 無添加防腐劑, 色素同香精🥰.📌單球 $48 雙球 $70 三球 $85每球份量都好足好實心 口感軟滑綿密🫶🏻但唔夠韌勁 偏似軟雪糕 未太有gelato嘅質感🍦.1️⃣香芒椰子脆米椰子意式雪糕淡淡椰香中帶微鹹🥥芒果醬酸酸甜甜 雪凍後有啲似水果雪葩🥭加埋香口脆米 好有泰式風味🇹🇭.2️⃣藍地球打卡一流嘅配搭🌍蝶豆花海鹽雪糕奶香甜味同海鹽鹹香平衡得好好 鹹鹹甜甜🥛🧂混合微回甘自家製抹茶蛋糕碎 幾特別 但存在感好低🍵.3️⃣黑白配豆腐+黑芝麻味雪糕 充滿港式風味🇭🇰豆腐清甜豆味香 芝麻甘醇唔苦澀 兩者好濃郁 但冇蓋過彼此味道 相輔相成 超夾🩶.4️⃣開心果 +$5🔆特別口味🔆用上西西里開心果製成 會偏似開心果奶味 唔係單純開心果味 但堅果香味都好濃嘅💚.5️⃣白咖啡以原粒咖啡️豆浸泡而成 可能加咗牛奶 味道唔會太甘苦 帶陣陣烘焙香 甜度唔高 怕甜膩推薦呢款☕.6️⃣抹茶使用高級日本宇治抹茶 雪糕回甘茶香味好濃郁 抹茶控必食啊🍵.➕窩夫甜筒 +$8➕1 TOPPING +$8食雪糕必配窩夫筒

📌單球 $48 雙球 $70 三球 $85

使用高級日本宇治抹茶 雪糕回甘茶香味好濃郁 抹茶控必食啊🍵
1  Scoop

➕窩夫甜筒 +$8
➕1 TOPPING +$8
食雪糕必配窩夫筒 厚身鬆脆 味道香甜🧇加埋焦糖脆餅同水果味穀物粒 味道口感更豐富 仲好打卡able🍨
📌Classic Shake (Small) $48
中環限定腐竹糖水口味👅齋試左啖雪糕 好出色 真係好似食緊腐竹糖水咁 食到腐竹個豆香味 又有糖水嘅清甜🤍不過加牛奶打成奶昔後 個味溝淡咗 但同奶味好夾🥛
➕CREAM + 1 TOPPING $10
➕1 TOPPING +$8
用植物忌廉 味道一般啦 不過打卡靚啲😆最愛嘅配料一定係香脆焦糖餅同鹹香蝴蝶餅🍪🥨
Classic  Shake (small)
Classic Shake (small)
3  Scoops
2  Scoops
1  Scoop
Classic  Shake (small)
Classic Shake (small)
2024-01-11 140 瀏覽
尋晚食完晚飯好似爭咁啲爭咁啲,經過中環街市入去行下先😬行行下就見到呢間「Hello Molly Gelato」有雪糕食!咁就岩哂啦😂食埋雪糕就滿足哂😋兩球雪糕 $70 x4杯伯爵茶味白咖啡味開心果味黑白配(黑芝麻+豆腐味)抹茶味藍地球(蝶豆花海鹽+自家製抹茶味)腐竹糖水味香芒椰子脆米(椰子+香芒醬+脆米)當然有好嘢食唔會獨食啦😂買埋屋企人果份,飛的返去😝小編就最鍾意食腐竹糖水味,但屋企人就話各有各特色!一個字 正👍腐竹糖水奶昔 $80非常之新穎嘅配搭,完全估唔到可以用腐竹糖水嚟做奶昔😋腐竹糖水係小編鍾意嘅糖水之一,而且呢個味道係中環店限定☺️

兩球雪糕 $70 x4杯

伯爵茶味
白咖啡味
開心果味
黑白配(黑芝麻+豆腐味)
抹茶味
藍地球(蝶豆花海鹽+自家製抹茶味)
腐竹糖水
香芒椰子脆米(椰子+香芒醬+脆米)

腐竹糖水奶昔 $80

外賣自取
📍中環街市手工gelato‼️• 超濃郁花生味😋-- Hello Molly Gelato🍨·Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷#pigfoodiexhk_中環#pigfoodiexhk_甜品=========================Hello Molly Gelato位於中環街市入面,主打無添加防腐劑、無人工色素、無香精嘅手工意大利雪糕,而且仲有唔同嘅特色口味😙👍------------------------------⭐️花生醬+黑芝麻豆腐花生味真係濃到傻咗🥹‼️‼️好似啪緊花生醬咁🤣最鍾意佢帶陣陣鹹香😋黑芝麻都好似芝麻糊咁,加埋豆腐嘅清香好夾~·⭐️伯爵茶+白咖啡伯爵茶滲出陣陣佛手柑嘅清香,白咖啡有陣炭焙嘅香氣,同平時食開嘅咖啡雪糕好唔同,幾特別😋------------------------------店舖資料名稱:Hello Molly Gelato @hellomollygelato 地址:中環皇后大道中93號中環街市2樓241號舖前往方法:香港站C出口
#pigfoodiexhk_中環
#pigfoodiexhk_甜品
=========================
⭐️花生醬+黑芝麻豆腐

⭐️伯爵茶+白咖啡

店舖資料
地址:中環皇后大道中93號中環街市2樓241號舖
前往方法:香港站C出口
📍Hello Molly Gelato @Central market, Hong Kong  🖤好食 (quality):😋😋😋😋😋🤍環境 (environment): ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🤎服務 (service): 💗💗💗💗💗-Who can say no to some good gelato? ✨ Central market has just opened a new gelato store, with many different flavours too! 🫣 Other than gelato, they can also make it into a milkshake! They have a milkshake Monday where you could buy 2 and get 1 free, come and get yours!! Some flavours that I love: 🥭Mango Crispy Rice 🥭This flavour was quite unique judging by its name. It was very heavy

🖤好食 (quality):😋😋😋😋😋
🤍環境 (environment): ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🤎服務 (service): 💗💗💗💗💗

🥭Mango Crispy Rice 🥭
This flavour was quite unique judging by its name. It was very heavy in mango flavour with some crispiness in every bite 😌 It’s so satisfying 👌🏻

💗 Pistachio 💗
I also tried their pistachio flavour gelato, it’s quite heavy in pistachio flavour and I kept going back for more 😆

🍵 matcha milkshake 🍵
Oh now this is a must try! I loved how matcha-y this milkshake was! It’s not overly sweet and could be quite filling after finishing the whole cup!

You could also add your own toppings to the gelato 🍧 making it more satisfying than it is 🥰 Thank you for the delicious gelato and milkshake! It was so satisfying 💗
2023-12-17 30 瀏覽
走入呢間小巷弄嘅雪糕店,香甜嘅氣味先一步迎接住我🍦!店員帶住友善嘅笑容,建議我試下佢哋嘅招牌蛋筒。諗都唔使諗,即刻點左一個!第一啖蛋筒脆到驚人,啲雪糕就滑溜溜嘅,紮實嘅奶味與清香嘅草莓完美融合,真係正喎!食落有種回甘甘,下次要記住叫多杯水🥤。不過話說返轉頭,個抹茶味可能略輸一籌。可能我對抹茶嘅期望太高,這個抹茶啲苦澀度唔夠,甜度稍嫌多咗少少,不過真心唔錯,只係我諗我下次會試下其他口味。整體嚟講,呢間小店啲雪糕味道新鮮,口味多樣,每款都吸引,真係值得一試!我已經期待翻嚟探尋下一個有驚喜嘅口味!🍨👍

2023-12-16 53 瀏覽
朋輩聚舊,意頭突然嚟諗食碗糖水,就揀左間有得坐、有啲人氣嘅街邊小店。阿姐話,佢哋嘅招牌黑糖糕,話曬吹水都夠時間搵位坐低試吓。第啖入口,嗲晒!糯米軟糯嘅好食,灑上嘅手工黑糖粒粒分明,甜得嚟唔膩口,真係有得掂喎!😋 再試吓埋旁邊嘅芝麻糊,我噉話,此糊非彼糊啊!芝麻香濃得黎又唔會太過,咀感滑溜,飲落暖笠笠好滿足,收工後嚟一碗,真係解憂!👌 記得加個椰汁凍,真系別有一番風味。啱晒掃街順路嚟個小休憩,唔洗幾多銀碼,又食到痛快。我話你知啦,香港仲有好多平民美食等緊你發掘架!🥥🥣
2023-11-29 242 瀏覽
天氣凍先嚟食雪糕先夠爽😎中環街市進駐好多特色小店,最近開咗間意式gelato專門店🍨霓虹燈同玩味slogan好搶眼。手工製gelato標榜無人工色素、無防腐劑、無香精,食得安心啲🫶🏼每日供應唔同口味,大部分都係平時少見、比較特別甚至加入🇭🇰香港本土元素嘅口味,好似黑白配(豆腐芝麻)、腐竹糖水、鴛鴦等。呢度有唔同套票售賣,可以兌換雙球雪糕或大杯裝奶昔,送禮回禮都似乎可以諗諗😆香芒椰子脆脆、藍地球雙球Gelato🥭芒果嘅酸甜味同🥥椰子香味互相平衡,有啲脆脆增添咬口。另一款味道揀咗打卡好啱嘅藍地球🌎藍色係蝶豆花海鹽味,混入自家製抹茶蛋糕。雪糕食食吓會食到少少海鹽,同奶味雪糕好夾。蛋糕碎帶淡淡抹茶味🍵但份量多啲就會更好。白咖啡奶昔睇住店員即席拎盒gelato去打奶昔,好大杯👍🏻白咖啡味道香濃,甜度適中😙😙榛子可可奶昔呢杯係special口味之一,可可味比較濃郁,雖然用上nutella但飲落亦唔會太甜膩😛😛人均消費:$70推介指數(10分為滿分):7.5分

香芒椰子脆脆、藍地球雙球Gelato

白咖啡奶昔

榛子可可奶昔

人均消費:$70
推介指數(10分為滿分):7.5分
2023-11-28
外賣自取
2023-11-24 71 瀏覽
/📍hong kong想要試一些特別口味雪糕的大家要 bookmark 這間店~ Hello Molly Gelato 是一間香港手工製作雪糕店,最近在中環街市開了他們的第一間實體店。 Gelato 是每天選用本地材料新鮮製造,而且口味都很特別,例如腐竹糖水、芒果糯米飯等等,經過中環街市可以一試!<藍地球 Planet Earth> 海鹽蝶豆花雪糕配抹茶蛋糕<花生醬 Peanut Butter> <腐竹糖水 Beancurd Soup> <粟米湯 Corn Soup> @hellomollygelato 🥢 Two ScoopsPrice: HKD $70- - - - -Hello Molly GelatoShop 241, 2/F, Central Market, 93 Queen's Road Central, Central#CHRISTIEinhongkong#CHRISTIE_中環
📍hong kong

Price: HKD $70
- - - - -
Hello Molly Gelato
Shop 241, 2/F,
Central Market,
93 Queen's Road Central,
Central
#CHRISTIEinhongkong
#CHRISTIE_中環
2023-11-24 49 瀏覽
看了幾天的這間Gelato店吸引了我的目光,上前看看才知道原來它們的Gelato每日新鮮製造又無添加,材料都選用本地食材,而老闆更加是對Gelato非常執著,還特別遠赴意大利深造Gelato,好認真!🔹腐竹糖水、芒果糯米飯Gelato大家可以試一下不同的口味再決定要買哪一款,它們最大特色就是會有一些充滿港式情懷的口味,例如我這天試的腐竹糖水,真的很~~腐竹,但不會很甜;我私心推介芒果糯米飯,因為芒果的部份是淋上去的醬,所以不會太甜,gelato是椰子味,搭配上面的脆脆口感味道兼備,它們還會按季節更換口味,有空可以多去看~🔹Earl Grey Milkshake除了Gelato,它們都有很多特色奶昔,都會加入Gelato去做,所以入口還真的像在吃Gelato,口感比較creamy,伯爵茶奶昔的茶香很濃郁呢🍦🫖

🔹腐竹糖水、芒果糯米飯Gelato

🔹Earl Grey Milkshake
2023-11-17 58 瀏覽
成日都會經過中環街市見到呢間Gelato,近排返工好大壓力想食下雪糕,就趁lunch去買嚟開心下~原來佢都幾多特別味,有開心果、黑白配(黑芝麻mix豆腐)、花生醬等,仲可以試食下先決定買咩味👍最後我揀左中環限定嘅腐竹糖水味同埋隻色好靚嘅藍地球😻 腐竹糖水味好真實,味道超濃郁,真係好似食緊糖水咁,幾有驚喜🥰藍地球原來係蝶豆花海鹽mix左自家製抹茶蛋糕,配搭幾新穎,抹茶蛋糕幾有口感,蝶豆花本身冇咩名,但顏色超吸睛,整體唔會太甜😚下次會想try下佢嘅奶昔,有classic 口味又有特別口味,最想飲係開心果奶昔😸

雪糕口味選擇大約有10幾款 每日都會有唔同特別嘅口味💁‍♂️ 今次試咗比較少見啲嘅花生醬同埋黑白配🖤🤍花生醬非常有驚喜☺️ 味道特濃🤤 好似齋啪成樽skippy花生醬咁😆 而且口感做到好順滑 大推❗️黑白配即係芝麻豆腐味 黑芝麻香濃 不過豆腐味都唔太食得出😗
黑白配即係芝麻豆腐味 黑芝麻香濃 不過豆腐味都唔太食得出😗