2018-08-29 403 瀏覽
話說有日經過市中心既呢間frozen yogurt店,突然閃過中學時期嘅回憶。當年Frozen yogurt非常之紅,仲係學生妹嘅我哋成日放學就一齊去食。覺得DIY好好玩,鍾意食乜就夾乜。咁耐冇食,就懷緬一下。-Frozen yogurt本體揀咗原味,原味先似froyo,否則不如食雪糕。酸酸甜甜,開胃。-配料揀左crumbs, cheesecake, Mochi.Crumbs石頭一樣硬,可能不受歡迎放太耐了..Cheesecake也是普通,但雪糕配蛋糕係夾既。Mochi煙煙韌韌,是我從往時到今日不變的至愛。整體好味,可惜略貴也不健康,不能常吃。

話說有日經過市中心既呢間frozen yogurt店,
突然閃過中學時期嘅回憶。
當年Frozen yogurt非常之紅,
仲係學生妹嘅我哋成日放學就一齊去食。
覺得DIY好好玩,鍾意食乜就夾乜。
咁耐冇食,就懷緬一下。
Frozen yogurt本體揀咗原味,
原味先似froyo,否則不如食雪糕。
酸酸甜甜,開胃。
Crumbs石頭一樣硬,可能不受歡迎放太耐了..
Cheesecake也是普通,但雪糕配蛋糕係夾既。
Mochi煙煙韌韌,是我從往時到今日不變的至愛。

整體好味,可惜略貴也不健康,不能常吃。
2018-01-30 370 瀏覽
同朋友食飯嘅時候,男小編講開好懷念m記嘅脆皮朱古力雪糕🍫😭有位朋友就同我哋講其實HeyHo都有朱古力脆皮,叫我地得閒去試下😝曾幾何時乳酪雪糕店真係周圍都有,依加真係唔易揾🤷🏻‍♂.😋好味指數:(7.5/10)大家記住認住一支叫脆皮朱古力醬嘅嘢🍫⭐唔好拎錯普通朱古力醬呀😚倒咗啲朱古力醬落去冇幾耐就變咗脆皮😳襯原味嘅乳酪雪糕就最夾🤤每次嚟HeyYo都好鍾意加嚿藍莓芝士蛋糕😚今次店員仲送咗舊好軟身嘅芝士蛋糕,超開心😍第一次到倒呢個朱古力醬真係有啲論盡🤦🏻‍♂記得睇埋小提示👇🏻.⭐溫馨小提示📌店員話朱古力醬要係雪糕最高嘅中間位倒落去📌記住就住個位慢慢倒,如果唔係啲朱古力醬去晒個底,凝固就會變咗舊好厚嘅朱古力📌小編認為最好倒咗脆皮朱古力醬等佢硬咗先落其他材料🤔如果唔係脆皮朱古力醬就會包住咗啲材料😂(小編加咗爆爆珠落去,結果諗住🥄嘅時候啲爆爆珠就爆晒😭)
曾幾何時乳酪雪糕店真係周圍都有,依加真係唔易揾🤷🏻‍♂
😋好味指數:(7.5/10)
大家記住認住一支叫脆皮朱古力醬嘅嘢🍫
⭐唔好拎錯普通朱古力醬呀😚
⭐溫馨小提示
📌店員話朱古力醬要係雪糕最高嘅中間位倒落去
2017-06-21 559 瀏覽
有幾年冇食過heyyo~~一食就唔小心禁多左🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️😭😭記得有幾隻味-士多啤梨//原味//哈蜜瓜就全部都禁曬來食配料方面就一定要加最愛食既糯米池超煙un係一定要加!!!其次仲一定要加熊仔餅同埋cheesecake再加啲生果感覺靚好多又fresh好多
有幾年冇食過heyyo~~
一食就唔小心禁多左🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️😭😭
記得有幾隻味-士多啤梨//原味//哈蜜瓜
就全部都禁曬來食
配料方面就一定要加最愛食既糯米池
超煙un係一定要加!!!
其次仲一定要加熊仔餅同埋cheesecake
再加啲生果感覺靚好多又fresh好多
2017-06-10 363 瀏覽
一直以嚟,我對乳酪嘅印象都停留係超市果d杯裝,來來去去得幾隻味,食都食到厭。但呢度乳酪係用自選嘅形式order,揀完乳酪做底之後仲可以自己加好多生果同配料,每杯都可以獨一無二,啱曬我呢啲花心鬼,仲好好味tim~缺點係如果咩都想加, 會令到杯乳酪好貴, 因為係斷重量計錢ge, 我果杯買左50蚊......

2017-06-04 364 瀏覽
一直都係呢間雪糕店嘅會員,但係平時都係購買雪糕蛋糕為主,好少幫襯佢地嘅乳酪。不過上年續會嘅時候,得到左幾十蚊現金券,即將到期。遇著週六天氣非常悶熱,所以醒起佢地家嘅乳酪。坊間嘅乳酪店不少但仍然保持以自助形式嘅少之有少。自助形式好處係客人可以選擇自己喜歡嘅乳酪口味、配料,以重量計算價錢,自由度較高,亦都有唔少人享受當中揀下揀下嘅過程。但個人就唔太喜歡呢種形式,一來花多眼亂,乜都想揀,最終會點?咪愈揀愈多,價錢好貴囉。二來,通常自己揀材料,都係hea hea地裝入碗中,基本上無賣相可言。總結,我都係因為有現金券先食。乳酪味道冇記錯好似有六款,原味,士多啤梨、蜜瓜、阿華田、藍莓等,選擇算多。配料方面都係水果、餅碎、朱古力等。自選乳酪 $50揀下揀下就已經50蚊,哈哈。乳酪我揀左原味+蜜瓜味,香甜,不過都溶得幾快。配料揀左芒果、椰果、杏仁、oero碎。其實味道真係不俗,但我「筆」得好核突,而且唔平。

坊間嘅乳酪店不少但仍然保持以自助形式嘅少之有少。

總結,我都係因為有現金券先食。

配料方面都係水果、餅碎、朱古力等。

自選乳酪 $50
揀下揀下就已經50蚊,哈哈。
乳酪我揀左原味+蜜瓜味,香甜,不過都溶得幾快。
配料揀左芒果、椰果、杏仁、oero碎。

其實味道真係不俗,但我「筆」得好核突,而且唔平。
2017-06-03
2017-05-11 275 瀏覽
今日胖侶路過呢一排雪膠機,我嘅荷包就咁燒焦,只係唧咗兩個麥當勞甜筒嘅份量,面頭啲 toppings 都唔敢落多喇,咁就要四十幾蚊,成兩盒叉雞飯嘅價錢,真係好過去搶,雖然味道確實係唔錯嘅,特別鍾意原味,鍾意佢慢慢散發出嚟嗰一種微酸。

2016-10-22 339 瀏覽
食完飯見到有開,又見甘耐無食就買返杯食下啦 一開頭見到有6款口味,最後拎左杯按完打算按第二隻味先發現原無開係off , ( 可能8號風球後既關係) 最後只有原味同士多啤梨味, 但都不失我既興致,有多款配料選擇 ! 原味同士多啤梨味 都好味 配料糯米糍就吾好食 臨尾埋單時店員仲送左一細舊芝士蛋糕(味道同口感好軟棉棉、係我鍾意食既蛋糕)
食完飯見到有開,又見甘耐無食就買返杯食下啦

原味同士多啤梨味 都好味

配料糯米糍就吾好食

2016-10-21
2016-05-07 451 瀏覽
最近好流行玫瑰花雪條,只要有上IG/openrice見到不少人po旺角/利東街雪糕店玫瑰花雪條,有朋友話價錢唔平 ,其利東街個間賣成60元,上星期見到友人在IG上PO了屯門乳酪雪糕亦有出售,屯門方便我好多,有日和屋企人去屯門行街,順便去了hey yo度買靚靚雪條,徐了玫瑰花之外,亦有造型雪條,今次想買玫瑰花雪條,味道只有士多啤莉/籃莓,我揀了籃莓味,價錢32元,我覺得好好味,雪條又不會太硬,籃莓味好突出呀。雪條味道酸酸好開胃

玫瑰花雪條(籃莓)
2016-05-01
2015-09-15 293 瀏覽
乳酪,夏天真係好啱食😋😋😋我最喜歡食原味,配料可以隨自己口味選擇,之後按重量去計錢。味道非常清新,沒有過酸既感覺,亦唔會好快溶,可能我喺室內食既關係😁材料新鮮,藍莓好大粒,爆珠有多款口味,口感豐富提升,另外蛋糕也不錯,價錢合理!

2015-01-25 590 瀏覽
明明出面有,竟然今日老遠入到黎先有心機整杯試下。今日有柯華田味就試下啦,雖然味道一般(我意思係唔係好夠柯華田味,買之前都有D擔心,所以只係噤左少少。另外落左 caramel,不過......味道一般,唔覺有caramel 味,會唔會係因為乳酪味太重了?有生果bar同乾脆bar, 我加左百香果同乳酪爆珠,好味。 另外加左monchi同藍莓,選擇多不過唔算特別,加既配料都係可可脆片栗米片嗰D。普通左D。因為屯門關係,全部都係街坊客,有D特別。

明明出面有,竟然今日老遠入到黎先有心機整杯試下。

因為屯門關係,全部都係街坊客,有D特別。
2015-01-24
$31 (其他)
  • 百香果爆珠
2014-01-12 262 瀏覽
As a coupon is almost due, I use it to buy a cake for Christmas Eve celebration. Not many Christmas-theme cakes are provided and mostly are birthday cakes. The cakes are all quite expensive to me but I think it is okay to buy it for special occasions.The box is well-decorated and several long thin candles are freely provided.The cake looked nothing special. But when I want to take away the wrapping paper, it cracks. Then my family and I find that it is not made of paper but chocolate! It really

The cake looked nothing special. But when I want to take away the wrapping paper, it cracks. Then my family and I find that it is not made of paper but chocolate! It really looks like a paper anyway. So funny!
blueberry cake
The cake is very soft and creamy in general. The blueberry jam is not too sweet and matches with cream perfectly. The two white chocolate decorations are light and soft. Pick the cake if you are a blueberry lover. But if you do not like creamy cakes, this is definitely not for you.
2013-12-26
慶祝紀念
平安夜
其他
blueberry cake
2013-06-09 175 瀏覽
原價$48 ge cheese cake,用左團購所以$28~ 呢隻係好soft好綿密好濕ge cheese cake,唔係重身果type用手拎住食都要輕手d唔係個cake會爛味道唔會太甜,又有cheese味,食完一件又一件,真係變肥婆都唔知咩事(食落唔似會變肥)$28真係勁抵原價我就未必買喇
用手拎住食都要輕手d唔係個cake會爛

味道唔會太甜,又有cheese味,食完一件又一件,
真係變肥婆都唔知咩事(食落唔似會變肥)
$28真係勁抵
原價我就未必買喇
2013-06-03
團購
2012-10-22 125 瀏覽
屯市最早的兩間乳酪店先後結業,但一雞死一雞鳴,這裡的乳酪店仍舊有幾間之多到Hey Yo!!的原因是這裡的乳酪全自助形式,且款式,配料多,有椰子,有阿華田,,有士多啤梨,有原味,配料除生果,仲有芝士蛋糕,消化餅碎,OREO餅碎等等可說是有得玩,有得簡今次我選擇咗椰子味,食落味道清新,軟硬適中,奶味重和滿載椰子香味外,亦唔會太酸,又唔會未食巳經溶,OREO和消化餅比較細同碎,容易入口但同椰子的味道就好像有點格格不入了椰子味的乳酪,自己還是比較喜歡配糯米磁,但HEY YO有時沒有提供這選擇價錢係以杯乳酪的重量去收銀處磅重計算的,但個人覺得擠多D Yogurt, 落多D配料都無問題.因佢個杯都有一定重量,擠得少都要20蚊,擠得多頂多30,唔會太大分別
可說是有得玩,有得簡
但同椰子的味道就好像有點格格不入了
2012-10-11
$20 (其他)
2012-05-05 113 瀏覽
去屯門處理一些事後,到屯門市中心食飯,因為天氣熱,所以想食個甜品,但又不想食雪糕,於是選擇食乳酪。這間是PPG的Hey Yo,自助形式,$15/G,有不同的味,如香蕉、士多啤梨、原味、朱古力、挑等,由於第一次試,所以不試太多。我試香蕉、士多啤梨、原味、朱古力,加西瓜、桃、奇異果、藍莓。我個人喜歡香蕉和士多啤梨味,好香好清新,又不太甜,加生果已好好味啦!至於朱古力,味道比較淡,但都幾好。整體都不錯,可能平日,不會有太多人,所以好悠閒地嘆!有機會要再試!
至於朱古力,味道比較淡,但都幾好。

整體都不錯,可能平日,不會有太多人,所以好悠閒地嘆!
有機會要再試!
2012-05-03
2012-04-22 152 瀏覽
這個鋪位前身的PPG 雪糕/乳酪我也吃過不少次,上年這店全面裝修,我也估不到裝修後全店轉型為全自助乳酪店。期間我行過十萬八千次也沒有一次幫襯過,始終這類乳酪一杯等於一餐,每次經過時我個肚都不是餓著的。我之前下戴了一張屯門市廣場的優惠劵:在Hey Yo!!食滿三十元即平十元,由於今晚吃完晚餐時間還早,所以我們就決定去Hey Yo!!吃甜品。時間八點半,還正值晚餐的熱門時間,所以我們來到時,還有幾張枱可以選擇。立即放下行裝,大家一齊出去玩﹗店內指示很清晰,過程由外行到內。先拿杯子,再去乳酪機吱心水味道的乳酪。三台機有六款味道,是日有原味﹑蜜桃﹑藍莓﹑香蕉﹑菠蘿等。我們要了頭三款,忘記原味是什麼味道,不過蜜桃和藍莓真的充滿水果味,而且很清香乳酩的質感很香滑,沒吃到有冰粒碎三者的酸度較重,甜度不高,本人是非常喜愛這比例的。(我先自首我是極愛吃酸的人XD)至於配料方面,真是多到不得了。有多款水果﹑糖果﹑穀物早餐等等,數一數達三十幾款,還有桂花啫喱﹑果醬﹑最特別的連芝士蛋糕都有﹗(老老實實一件都幾'重程'下)本來諗住拿三十元,可惜我睇錯磅,將重量看為價錢,以為拿了三十六元的製成品,最後是拿了360
還有賣西餅和蛋糕

店內指示很清晰,過程由外行到內。
先拿杯子,再去乳酪機吱心水味道的乳酪。
唔明就睇圖啦
三台機有六款味道,是日有原味﹑蜜桃﹑藍莓﹑香蕉﹑菠蘿等。
乳酪機
乳酩的質感很香滑,沒吃到有冰粒碎
多少隨意
至於配料方面,真是多到不得了。
(老老實實一件都幾'重程'下)
琳羅滿目
本來諗住拿三十元,可惜我睇錯磅,將重量看為價錢,以為拿了三十六元的製成品,最後是拿了360克...
所以今杯乳酪真是豐富到不行了,士多啤梨﹑藍莓﹑爆爆珠﹑消化餅碎﹑OREO餅碎等,水果很新鮮,而餅碎永遠和乳酪都很相襯,每次我都要加的。好在二人分享這杯,因為食完已經超級飽肚了。
54元@.@
全女服務生主要處理兩枱配料欄,見到每樣材料桶也不時在滿滿狀況,可惜桶邊的位置未算抹得乾淨,有待加強,始終見到食物的"打仗場面"是幾倒胃的。態度方面比對上的PPG班底好,雖然玩這類乳酪最後只接觸是收銀員,不過收銀妹妹對於我遞上的優惠卷起初充滿問號,但亦會主動返店內查文件。

食完的紙杯和匙羹要自行放在垃圾筒內,而匙羹更有回收箱,帶動環保,值得一讚。
2012-04-14
外賣自取
$22 (宵夜)
其他
琳羅滿目