終於去到傳說中嘅韓國「路邊攤」餐廳🍴入面個氛圍+設計都韓風🇰🇷還原度好高~有1秒去左繼續韓國既feel星期六日5:30去都坐爆8成😈建議大家book定位同朋友happy day😚📍傳說中的部隊鍋 M ($146)喺魚糕串同部隊鍋之間糾結咗好耐😫部隊鍋「勝出」原因係味道偏辣🌶️同埋有個辛辣麵食 哈哈哈哈哈😂小編加咗$20年糕 (可惜唔係長條形個種)腸仔、午餐肉、椰菜、洋蔥都好足~每食一啖麵都有餸咁滯 好鬼正👍🏻📍一雞兩味($228)炸雞可以揀2款味(甜辣、蜜糖牛油)餐廳全新推出蜜糖牛油口味🍯🧈即叫即炸 再加杏仁碎 個look係幾好~口感外脆內嫩🫶🏻炸粉真係唔算厚雞肉🍗未到juicy但個sauce搭救到!!整體有7-9件🐔2個人share都幾飽韓式炸雞嘅「靈魂伴侶」絕對係🍺啤酒🍺韓國啤酒Terra做緊買2送1🤍 沖啊~📍薯仔煎餅($82)呢個必須‼️推薦‼️小編食開海鮮、泡菜煎餅🫓竟然有薯仔煎餅成個煎餅煎到金黃色💛夾起會見到一絲絲薯仔🥔 好好食外脆內軟嘅口感 可以點汁食~📍炸流心芝士豬扒 ($72)嚟到一大塊炸豬扒 手掌size✋🏻一拎起已經見到拉絲 🧀口感仲要熱辣辣 的確係幾好食🔥——————
終於去到傳說中嘅韓國「路邊攤」餐廳🍴
入面個氛圍+設計都韓風🇰🇷
還原度好高~有1秒去左繼續韓國既feel
星期六日5:30去都坐爆8成😈
建議大家book定位同朋友happy day😚

📍傳說中的部隊鍋 M ($146)
喺魚糕串同部隊鍋之間糾結咗好耐😫
部隊鍋「勝出」原因係味道偏辣🌶️
同埋有個辛辣麵食 哈哈哈哈哈😂
小編加咗$20年糕 (可惜唔係長條形個種)
腸仔、午餐肉、椰菜、洋蔥都好足~
每食一啖麵都有餸咁滯 好鬼正👍🏻

📍一雞兩味($228)
炸雞可以揀2款味(甜辣、蜜糖牛油)
餐廳全新推出蜜糖牛油口味🍯🧈
即叫即炸 再加杏仁碎 個look係幾好~
口感外脆內嫩🫶🏻炸粉真係唔算厚
雞肉🍗未到juicy但個sauce搭救到!!
整體有7-9件🐔2個人share都幾飽

韓式炸雞嘅「靈魂伴侶」絕對係🍺啤酒🍺
韓國啤酒Terra做緊買2送1🤍 沖啊~

📍薯仔煎餅($82)
呢個必須‼️推薦‼️
小編食開海鮮、泡菜煎餅🫓竟然有薯仔煎餅
成個煎餅煎到金黃色💛
夾起會見到一絲絲薯仔🥔 好好食
外脆內軟嘅口感 可以點汁食~

📍炸流心芝士豬扒 ($72)
嚟到一大塊炸豬扒 手掌size✋🏻

• 一雞兩味
  • 薯仔煎餅
  • 炸流心芝士豬扒
2024-07-02 4153 瀏覽
今日午餐同事提意食韓國野,所以她就帶了我到這裏吃午餐。內裏裝飾有點懷舊,有大排攤既感覺,好像去了60-70年代既風格。傳說中的部隊鍋部隊鍋是一種非常受歡迎的韓國傳統料理,它的特點是食材豐富,包括豬肉、午餐肉和娃娃菜,豆腐,香腸和麵條。其主要特色是用大鍋烹飪,讓所有食材充分吸收調味汁的香氣,口感鮮美,營養豐富。加入公仔麵,麵條已經把部份既辣湯吸收了,麵質煙韌有口感,配上辣湯非常惹味。店員把麵條切開了一半,非常細心。醬油炸雞雞肉外層形成了一層酥脆的外皮,內裏卻依然保持著鮮嫩多汁的口感,再加上濃郁的醬油香味,簡直是美味到無法抗拒。薯仔煎餅與一般的馬鈴薯餅不同,薯仔煎餅的特色在於它內外質地的反差。外層酥脆,內裡卻柔軟綿密,讓人咬下去會有一種層次豐富的享受。加上適量的調味,口感鹹香適中,既能夠滿足味蕾,又不會太過膩口。熱情果梳打和青蘋果梳打在炎熱的夏日,一杯冰涼爽口的熱情果梳打和青蘋果梳打可以帶來清新舒適的體驗。
今日午餐同事提意食韓國野,所以她就帶了我到這裏吃午餐。

傳說中的部隊鍋

店員把麵條切開了一半,非常細心。

醬油炸雞

薯仔煎餅

熱情果梳打和青蘋果梳打

2024-06-14
午餐
聽人介紹黎到尖沙咀藍馬22樓全層的Hoo韓國包車,打開門覺得幾特別。格局好地道大排檔風,鐵閘、摺枱,仲有韓國漫畫同日用品裝飾,營造到好日常的韓式排檔氣氛🤣芝士蟹膏蟹肉蛋卷($128)👍🏻唔係流心而係好厚實的蛋卷,都幾足料。入面有好多蟹柳絲之餘,面層的三重芝士同蟹膏令個蛋卷好香,味道好夾,唔錯一雞兩味($228)叫左個辣醬同醬油雙併。每款4件共8件,有齊雞脾、雞胸、雞槌同雞翼,都幾啖啖肉。特別鐘意佢雞脾Keep到好多肉汁,幾滑嫩😋辣醬唔會太辣,醬油咸咸地就有特色啲~隨碟附上醃蘿蔔,解解膩繼續食!炸流心芝士豬扒($72) 好邪惡的Mozzarella拉絲芝士,而且用料都幾闊綽😆拉絲效果一流。加上酸甜的醬汁,肥仔指數爆燈~芝士炒年糕($86) 呢個辣醬底的年糕都好正。表層芝士有炙燒過,特別香口。啖啖芝士包住香口的年糕,yum yum😗Terra支裝啤酒($48)咁多美食在前,梗係要嗌番枝韓國啤酒,一齊啤啤佢,融入吵鬧的韓國街頭食店🍻

芝士蟹膏蟹肉蛋卷($128)

一雞兩味($228)

特別鐘意佢雞脾Keep到好多肉汁,幾滑嫩😋
辣醬唔會太辣,醬油咸咸地就有特色啲~

隨碟附上醃蘿蔔,解解膩繼續食!

炸流心芝士豬扒($72)

芝士炒年糕($86)

Terra支裝啤酒($48)

2024-05-21
個場唔係好大,大約30人。裝修好特別,估唔到有四架洗衣機,仲有衣車添同衣架做裝飾。卜卜脆炒豬脆骨拼拳頭飯 $142五花腩切得好薄,加埋軟骨好脆口,擺喺大牙咬真「各各聲」。味道調教得唔錯, 十分濃郁,小小辣,真係好好味,加埋椰菜一齊炒,送埋拳頭飯,食到嘴舐舐!街頭魚糕串串 $146有魚糕、魚餅同蘿蔔,韓國魚糕不嬲都係鍾意食的食物。點埋個靈魂汁,另魚版嘅鮮味jump 出來。一雞兩味 $228雞件炸得好脆,雞件唔會好乾,個汁味道做得好好,有甜辣和蜜糖牛油味道,包住整件雞件,汁又唔會太多,上面還加上杏仁片,增加口感。米漿 $20甜甜地,有啲米渣,同中國嘅米漿唔同,冇咁杰口。

卜卜脆炒豬脆骨拼拳頭飯 $142

街頭魚糕串串 $146

一雞兩味 $228

米漿 $20

甜甜地,有啲米渣,同中國嘅米漿唔同,冇咁杰口。

• 一雞兩味
  • 卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯
  • 街頭魚糕串串
3天前 0 瀏覽
📍hoo韓國包車 (尖沙咀)尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓終於都有機會試到呢間打卡餐廳!真係1秒帶大家去咗韓國超有韓國氣氛!成間餐廳都可以打卡!🔸蠔X 海鮮煎餅韓國空運蠔及章魚,將蠔肉斟上薄漿炸到脆得來仲保持到蠔肉既爽滑煎餅薄脆,配上自家製醬汁一齊食都幾好!🔸街頭魚糕串串講到韓國街頭小食店點可以少咗魚糕!完全係我最愛!簡直可以還原韓國街頭風味!🔸紫菜飯卷搭配軟糯的米飯,加上紫菜外皮的輕微脆感,為整道菜增添了一絲豐富的層次🔸蜜糖牛油炸雞:炸雞皮酥脆金黃,內裡嫩滑多汁。蜜糖和牛油係我個人最愛!🔸炸流心芝士豬扒:外層炸得金黃酥脆,內裡的豬扒柔嫩多汁,加埋流心芝士更加好味!
📍hoo韓國包車 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓

終於都有機會試到呢間打卡餐廳!
真係1秒帶大家去咗韓國
超有韓國氣氛!
成間餐廳都可以打卡!

🔸蠔X 海鮮煎餅

韓國空運蠔及章魚,將蠔肉斟上薄漿
炸到脆得來仲保持到蠔肉既爽滑
煎餅薄脆,配上自家製醬汁一齊食都幾好!

🔸街頭魚糕串串

講到韓國街頭小食店點可以少咗魚糕!
完全係我最愛!簡直可以還原韓國街頭風味!

🔸紫菜飯卷

🔸蜜糖牛油炸雞

炸雞皮酥脆金黃,內裡嫩滑多汁。
蜜糖和牛油係我個人最愛!

🔸炸流心芝士豬扒:

外層炸得金黃酥脆,內裡的豬扒柔嫩多汁,
加埋流心芝士更加好味!

男朋友知道我好鍾意韓國,知道尖沙咀呢間好地道嘅韓國路邊地攤餐廳,就即刻叫我過嚟一齊試啦🤩餐廳位於尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓,係樓上鋪嚟嘅,店內嘅裝修以韓國路邊地攤設計,彷如置身韓國街頭,打卡影相一流😆店舖嘅👫職員人數唔多,但足夠,亦都好Nice🥰一坐低,職員會奉上兩碟小食,泡菜同辣大豆芽,好貼心😚餐廳用QR code落單,十分方便;落單之後上菜速度亦都好快,唔使等好耐就有嘢食🥳食物選擇嘅種類亦都好多,我哋就order咗以下食物👇💁‍♀️《韓國水產》-蠔x海鮮煎餅 hk$118.00入面有韭菜、章魚同蠔,蠔好鮮味,章魚大大粒💁‍♀️紫菜飯卷hk$76.00呢個我去到韓國係必食嘅,呢間餐廳亦有當地嘅水準👍💁‍♀️醬油炸雞(半份)hk$158.00全部炸雞都有得半份或一份咁叫,我哋就叫咗半份,可以叫多樣小食試吓🙊💁‍♀️街頭魚糕串串(M) hk$146.00有(M)同(L)選擇,上枱時用火爐慶住,熱辣辣,如魚糕串串好厚身,仲有蘿蔔,好甜🤍💁‍♀️菠蘿梳打hk$38.00💁‍♀️青蘋果梳打hk$38.00兩杯梳打都好解渴,食完炸雞飲番啖啱啱好😌🩷溫馨提示:餐廳需要加一服務費食物有少少辣,
店舖嘅👫職員人數唔多,但足夠,亦都好Nice🥰

一坐低,職員會奉上兩碟小食,泡菜同辣大豆芽,好貼心😚
食物選擇嘅種類亦都好多,我哋就order咗以下食物👇
💁‍♀️《韓國水產》-蠔x海鮮煎餅 hk$118.00
入面有韭菜、章魚同蠔,蠔好鮮味,章魚大大粒
💁‍♀️紫菜飯卷hk$76.00
呢個我去到韓國係必食嘅,呢間餐廳亦有當地嘅水準👍
💁‍♀️醬油炸雞(半份)hk$158.00
💁‍♀️街頭魚糕串串(M) hk$146.00
💁‍♀️菠蘿梳打hk$38.00
💁‍♀️青蘋果梳打hk$38.00
兩杯梳打都好解渴,食完炸雞飲番啖啱啱好😌
🩷溫馨提示:餐廳需要加一服務費

食物有少少辣,唔係好食得辣嘅我,覺得啱啱好,唔會辣到食唔到,可以再encore🤩🤩
2024-10-21
  • 菠蘿梳打
  • 街頭魚糕串串(M)
2024-10-22 327 瀏覽
韓國菜一向係本人最愛,今次黎左呢間厚福街樓上鋪,裝修非常有韓風style韓式小魚乾鹹鹹地幾香脆的小食,仲可以無限添加,配酒飲一流!街頭魚糕串串(加拉麵)魚糕串煙韌彈牙,湯底亦很清甜,再配上拉麵一齊食,更加滿足。俾個tips大家,一定要落小魚乾一齊食,因為真係幾match架一雞兩味(蜜糖牛油、甜辣)雞肉很嫩滑,個人比較推薦蜜糖牛油🧈味因為甜甜地,再配上杏仁片,口感更豐富而甜辣味都做得不錯,少少辣的確幾開胃!芝士泡菜煎蛋卷滿滿的芝士鋪上面,呈拉絲效果雞蛋味濃郁,中間夾住泡菜一起吃,層次感更為豐富~卜卜脆炒豬脆骨 配 拳頭飯炸過的豬耳,再放上辣椒醬一起吃,更加開胃若果嫌辣的朋友,可以配上自家製紫菜飯,可以中和一下辣感!蜂蜜啤酒味道好清甜,啤酒濃度亦不會太誇張,有些少醉意,為呢個happy Saturday 畫上完美句號!

韓式小魚乾
鹹鹹地幾香脆的小食,仲可以無限添加,配酒飲一流!

街頭魚糕串串(加拉麵)
魚糕串煙韌彈牙,湯底亦很清甜,再配上拉麵一齊食,更加滿足。

一雞兩味(蜜糖牛油、甜辣)

雞肉很嫩滑,個人比較推薦蜜糖牛油🧈味
因為甜甜地,再配上杏仁片,口感更豐富
而甜辣味都做得不錯,少少辣的確幾開胃!

芝士泡菜煎蛋卷
滿滿的芝士鋪上面,呈拉絲效果
雞蛋味濃郁,中間夾住泡菜一起吃,層次感更為豐富~

卜卜脆炒豬脆骨 配 拳頭飯

炸過的豬耳,再放上辣椒醬一起吃,更加開胃
若果嫌辣的朋友,可以配上自家製紫菜飯,可以中和一下辣感!

蜂蜜啤酒
2024-10-19
尖沙咀厚福街一向美食多😍今次一早係OpenRice book左呢間人氣韓式餐廳🇰🇷🍢之前ig 好多人post想試好耐,終於有機會!weekend去基本上都要等一陣 所以建議一定要Book定位! 餐廳裝修到好似地道韓式攤檔咁 夠晒有風味🙂‍↕️🙂‍↕️我地兩個人叫左都唔少🫣上網見到必點魚糕串 緊係要叫嚟試下🙂‍↕️🍢 街頭魚糕串串湯底幾清甜, 裡面有韓式魚糕片、魚糕串、魚餅、清甜的蘿蔔~魚糕煙韌彈牙, 好似手打feel咁,蘿蔔吸收晒湯 好淋都幾甜~🍯🐥一雞兩味(蜜糖牛油、甜辣)韓國🇰🇷野又點少得炸雞🍗呀!即叫即炸,外脆內嫩~蜜糖牛油雞就正常發揮,面頭放上少量杏仁片, 有D脆口感!甜辣雞尤其開胃, 的確有D辣, 食唔到辣既朋友要注意一下!🧀芝士泡菜煎蛋卷🥚呈金黃色鬆軟的蛋卷,煎熟的蛋漿一層一層捲起,包著新鮮的泡菜,表面放上芝士,夾起時帶芝士拉絲效果🦀醬油蟹 配 脆脆紫菜醬油蟹醃得幾入味, 冇腥味都唔會死鹹~慢慢啜D橙黃色蟹膏一齊食, 真係好滿足呀😍~~~仲可以用嚟撈飯🤣配搭一流!而個脆脆紫張都好驚喜 食唔停口 🥛🍊柚子牛奶樂(米酒🍶)飲品方面簡左杯柚子牛奶樂,有啖啖的韓國米酒香, 飲落去唔會太苦

🍢 街頭魚糕串串

🍯🐥一雞兩味(蜜糖牛油、甜辣)

🧀芝士泡菜煎蛋卷🥚

🦀醬油蟹 配 脆脆紫菜
醬油蟹醃得幾入味, 冇腥味都唔會死鹹~

🥛🍊柚子牛奶樂(米酒🍶)
飲品方面簡左杯柚子牛奶樂,有啖啖的韓國米酒香, 飲落去唔會太苦澀, 順滑易入口, 可以一試~
2037 瀏覽
2024-10-19 263 瀏覽
好有特色嘅韓國餐廳,入到去側邊放咗好多舊式嘅玩具,而且成個佈置做到大排檔咁,係有冷氣嘅大排檔🤭🩷街頭魚糕串串依煲嘢入邊有好多串魚糕,每一啖咬落去啲魚肉鮮味多汁,個湯有少少胡椒粉味,飲落辣辣地,好正,飲完又飲🥣🩷紫菜飯卷紫菜飯卷足料,基本既青瓜、雞蛋、酸瓜都有,而且飯卷咬落有少少麻油味,好香口。份量亦好充足。🩷泡菜煎餅食咗一半先記得要影相,因為真係好吸引,表面煎到少少燶,再配合大量泡菜,每一啖都酸酸辣辣咁,而且唔會好重麵粉,十分脆口。🩷菠蘿梳打普通的菠蘿梳打,夠凍,分量唔怕太大杯飲唔哂。

🩷街頭魚糕串串

🩷紫菜飯卷

🩷泡菜煎餅

🩷菠蘿梳打
普通的菠蘿梳打,夠凍,分量唔怕太大杯飲唔哂。
街頭魚糕串串
紫菜包飯
泡菜煎餅
2024-04-05
街頭魚糕串串
紫菜包飯
泡菜煎餅
菠蘿梳打
•原味 / 蜜糖牛油炸雞 $228 (⭐️9/10)可能係「全港最好食嘅韓式炸雞」!外皮超酥脆✨但食落唔油膩。自己大愛蜜糖牛油味🍯鹹鹹甜甜,面頭仲有啲杏仁碎,好好食🤤難怪枱枱都叫呢款,但雞胸位有小小柴(›´-`‹ )•街頭魚糕串串 $146 (⭐️7/10)店員會幫忙開gas 爐煲滾返啲魚糕(真係超有feel❤️~)魚糕份量都好多,好入味,推介誒👍🏻•芝士泡菜煎蛋卷 $112 (⭐️8/10)芝士控必叫之選(超拉絲🧀)蛋卷煎得啱啱好,唔會煎得太乾,仲包埋好多泡菜,好食啊🤘🏻•招牌炒章魚 $146 / 吞拿魚𣳾頭飯 $78(⭐️7/10)炒章魚一上枱熱辣辣🔥章魚好惹味彈牙🐙仲有好多椰菜同蘿蔔,我仲add on咗拳頭飯🍙,撈埋啲汁食,yumm😆👍🏻📍 hoo韓國包車 尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓
•原味 / 蜜糖牛油炸雞 $228 (⭐️9/10)

•街頭魚糕串串 $146 (⭐️7/10)

•芝士泡菜煎蛋卷 $112 (⭐️8/10)

📍 hoo韓國包車

2024-10-14 242 瀏覽
有朋友介紹尖沙咀有一間正宗嘅韓國菜,就同屋企人試下😌餐廳位於厚福街嘅一棟大廈內,門口十分隱蔽首先,店員送上韓式小菜我哋點咗餐廳嘅幾款招牌菜,樣樣都好唔錯😌✨街頭魚糕魚串✨餐廳用熱鍋上菜,保證熱辣辣😋煲入面都好足料,魚糕好彈牙,又有蘿蔔,加多$15配埋韓弍拉麵,索哂啲湯汁,好滋味😋✨招牌辣魷魚✨超有咬口嘅魷魚配上生菜,辣度適中,好惹味,有啲後悔冇點多一碗白飯撈汁🤣✨薯仔煎餅✨呢款煎餅就比較普通,但係都幾脆口嘅🤣✨飲品✨餐廳提供幾款生果梳打,因為叫咗辣魷魚,兩個人一共叫咗四杯解辣解渴😀埋單用咗$556,係唔錯嘅韓國菜😎
有朋友介紹尖沙咀有一間正宗嘅韓國菜,就同屋企人試下😌
餐廳位於厚福街嘅一棟大廈內,門口十分隱蔽

首先,店員送上韓式小菜

我哋點咗餐廳嘅幾款招牌菜,樣樣都好唔錯😌

✨街頭魚糕魚串✨

✨招牌辣魷魚✨

✨薯仔煎餅✨

呢款煎餅就比較普通,但係都幾脆口嘅🤣

✨飲品✨

埋單用咗$556,係唔錯嘅韓國菜😎

突然好想食韓國野,即刻上OpenRice揾食先😆今次揀咗尖沙咀「hoo韓國包車」,餐廳裝修十足十韓國路邊攤風味,懷舊嘅擺設再加上韓文歌,氣氛超好🥳傳說中的部隊鍋天氣開始涼涼地,嗌返個熱辣辣嘅部隊鍋先,我同朋友仔兩個人嗌咗大size,份量超多,建議可以四個人以上先嗌大煲😆裏面有大量午餐肉、腸仔、泡菜、茄汁豆、青陽椒、京蔥等再加上兩個公仔麵,足料湯底夠入味,還原韓國街頭風味😋招牌炒章魚辣炒章魚十分惹味,章魚鬚彈牙鮮嫩,加上爽脆嘅椰菜以辣醬爆炒,口感豐富,辣辣地越食越過癮卜卜脆炒豬脆骨拼拳頭飯豬脆骨香辣脆口,切到薄薄一片配上椰菜辣醬翻炒,醬汁味道濃郁,用拳頭飯點上辣汁,再加上泡菜,酸酸辣辣越食越開胃荔枝梳打菠蘿梳打兩杯果汁soda勁fresh,配搭辣野prefect 👍🏻📍hoo韓國包車 (尖沙咀)尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓人均消費:$200-300食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

傳說中的部隊鍋

招牌炒章魚

卜卜脆炒豬脆骨拼拳頭飯

荔枝梳打
菠蘿梳打
兩杯果汁soda勁fresh,配搭辣野prefect 👍🏻

📍hoo韓國包車 (尖沙咀)

人均消費:$200-300
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-10-09 181 瀏覽
好耐未食過韓國嘢朋友就搵咗呢間雖然係樓上舖但係滿滿街頭風味嘅餐廳去到果然冇令人失望完全滿足咗想一嚐韓式路邊攤風味但又想涼冷氣嘅享受.Menu 🟡 懷舊五花肉呢個五花肉真係不得了一上枱嗰陣時真係嘩一聲~好大兜應該有三至四人份量 一層肉一層脂肪~夾埋沙律菜可以解膩~岩岩好🥬🥓.🟡 火山熔岩辣牛肉湯鍋 M就咁望落去好似唔係好多咁但其實入邊有一大堆牛肉同埋菇菌類蔬菜湯汁滾起之後好惹味好想配返啲白飯一齊食😜.🟡 泡菜煎餅韓國嘢一定會叫嘅泡菜煎餅呢度嘅煎餅都好多料 食到有大蔥 粉漿整得都好薄 唔會食到好大嚿粉但係唔食得辣嘅朋友就覺得辣咗少少.🟡拉絲芝士韓式炒雞貨真價實~~係有芝士拉絲炒雞亦都非常惹味唯一係唔食洋蔥嘅朋友可能就要留意因為洋蔥嘅份量都幾多不過本人係洋蔥控,所以非常滿足.整體嚟講食物質素同性價比都唔錯, 環境有feel岩晒成班朋友吹水聚會啤一啤🍺🍺👨🏽‍🌾之後去厚福街搵食又多個選擇
好耐未食過韓國嘢

貨真價實~~係有芝士拉絲
炒雞亦都非常惹味
唯一係唔食洋蔥嘅朋友可能就要留意
因為洋蔥嘅份量都幾多
不過本人係洋蔥控,所以非常滿足

整體嚟講
食物質素同性價比都唔錯, 環境有feel
岩晒成班朋友吹水聚會啤一啤🍺🍺👨🏽‍🌾
之後去厚福街搵食又多個選擇
懷舊五花肉
火山熔岩辣牛肉湯鍋
2024-10-03 376 瀏覽
今次係我第二次嚟,上次嚟嘅印象唔錯,所以今次都帶朋友嚟呢間餐廳。我哋五個人叫咗七樣嘢,覺得有啲多😂阿豬媽炒年糕💜💜💜💜💜喺香港食韓國年糕唔係度度都好食,呢度口感算係幾出色,不過唔食辣嘅話就有啲可惜,因為佢個辣都非常惹味,後勁十足甜辣炸雞 原味炸雞💜💜💜💜甜辣炸雞冇年糕咁辣,就算唔係好食得辣嘅都可以試吓,炸雞都炸得唔錯,外脆內軟街頭魚糕串串💜💜💜平時我比較少食,呢一個魚糕都比到驚喜我,質感煙韌韌芝士泡菜煎蛋卷💜💜💜💜意外地,芝士泡菜同蛋捲擺埋一齊都夾,冇咩違和感招牌炒章魚💜💜💜冇圖,章魚都大隻、彈口,味道上就冇咩特別卜卜脆豬軟骨配拳頭飯💜咁多樣入邊呢個係最失望嘅。卜卜脆豬軟骨非常硬,大家都放棄食呢個,拳頭飯都係偏硬,非常實淨

阿豬媽炒年糕💜💜💜💜💜

甜辣炸雞 原味炸雞💜💜💜💜

街頭魚糕串串💜💜💜
平時我比較少食,呢一個魚糕都比到驚喜我,質感煙韌韌

芝士泡菜煎蛋卷💜💜💜💜
意外地,芝士泡菜同蛋捲擺埋一齊都夾,冇咩違和感

招牌炒章魚💜💜💜
冇圖,章魚都大隻、彈口,味道上就冇咩特別

卜卜脆豬軟骨配拳頭飯💜
  • 芝士泡菜煎蛋卷
鍾意食韓國嘢嘅朋友,又想體會韓國路邊餐廳嘅特色,就一定要黎尖沙咀呢間樓上鋪,地方環境唔算話好大,但就一直坐滿晒人🙌🏼➖➖➖傳說中的部隊鍋(全鍋) $208 評價:8/10成個部隊鍋入邊有超級多嘅午餐肉,腸仔同埋泡菜🤣湯底亦都好好味好濃郁😋仲加埋少少嘅茄汁豆,仲有兩個面,真係好飽!建議如果兩個人食嘅話其實嗌半鍋都係唔錯嘅選擇($148)➖➖➖一雞兩味(自選兩款口味)$228評價:7.5/10下酒菜分別有原味、甜辣、醬油三種炸雞,而我哋今次選擇嘅就係一雞兩味,可以自選兩款口味,甜辣炸雞辣到適中好juicy,醬油炸雞表面炸到金黃,而且都係啖啖肉,肉質唔會好嚡口😍➖➖➖芝士泡菜煎蛋卷 $122評價:7.5/10成個蛋卷芝士味好香!而且蛋香味都好重!🍳蛋入邊加埋泡菜令到食起嚟更有口感😍➖➖➖芝士炒年糕 $86環境: 6.5/10年糕嘅口感彈牙,芝士味亦都好香,微辣嘅醬汁包住每條年糕,令到食落去更加入味!➖➖➖米酒原味 $122食韓國嘢點可以唔配米酒呢?一樽米酒再配埋兩個金色嘅鐵兜!飲落去更有韓國風味風味。🍶😘➖➖➖服務: 9/10衛生:8/10地點:尖沙咀厚福街12-12A號籃馬商業大廈22樓
傳說中的部隊鍋(全鍋) $208

米酒原味 $122

服務: 9/10
衛生:8/10
地點:尖沙咀厚福街12-12A號籃馬商業大廈22樓
(尖沙咀/尖東站B2出口,步行4分鐘)