2024-08-25 547 瀏覽
唔係第一次幫襯我住得近 放假有時會去行下 食過幾次味道無問題嘅食次食兩隻狗加一個餐薯圈 加多杯嘢飲 問題就係杯嘢我哋 Honey Lemon Black Tea因為我同另一半都唔鍾意飲太凍 所以叫少冰個收銀員就話少冰份量都會減少 我心諗 唔係貪你會大杯洗唔洗咁 我都答佢ok 只係唔想飲咁凍跟住拎杯嘢飲係勁細杯 得三分之二滿(本身杯野就好細杯 滿都應該係330ml左右)我心諗洗唔洗做生意計咁盡 預咗你比少 無諗係少得咁誇話曬杯野飲都收48蚊 真係要慳住飲先得下次再去行幫襯餐車好過
唔係第一次幫襯

我心諗洗唔洗做生意計咁盡 預咗你比少 無諗係少得咁誇
話曬杯野飲都收48蚊 真係要慳住飲先得

下次再去行幫襯餐車好過
2024-08-05 571 瀏覽
西九一開就去呢間幫襯轉手後員工態度極差因為情意結 都繼續幫襯但真無下次員工坐係度唔想做咁落單又要受氣價錢又唔係平咖啡淡而無味~好的只要環境但環境是西九不是他們店面
西九一開就去呢間幫襯

但環境是西九
不是他們店面
熱狗
2024-06-20 616 瀏覽
同狗狗嚟到西九文化區食嘢,揀咗呢間熱狗店~座位只有室外嘅位置,夏天過嚟真係有啲熱!熱狗嘅名都係用狗狗品種黎命名,幾有特色幾有趣~我哋叫咗一個”比熊”熱狗同一個”貴婦”熱狗~ 熱狗幾好食,另外我哋着叫咗兩杯特飲。同場仲有其他狗狗一齊坐喺度望住個西九嘅景色真係幾chill~ 呢個熱狗餐仲有薯圈添!不過價錢方面喺呢度食嘢一向比外邊嘅貴啲,雖然性價比低,但可以同狗狗一齊都係一個唔錯嘅選擇。我見隔離仲有意粉同pizza添,下次可以試吓!
2024-04-30 682 瀏覽
幾年前在西九文化區無意中經過一間專賣熱狗餐廳ʜᴏᴏᴍᴀɴ ʙʏ ᴛʜᴇ sᴇᴀ,上次食過已經好鍾意,今次難得經過當然唔可以錯過啦😋呢度有七款熱狗, 其中六款都係以狗仔嘅命名,而當中嘅鬥牛犬同柴犬仲係有辣嘅味道添🌶️雖然$78對於熱狗嚟講價錢係有啲偏貴,但係真係比平時嘅熱狗豐富得多,除咗香腸之外,仲有手撕豬肉絲同泡菜,仲有墨西哥青椒🫑▪️sʜɪʙᴀ 柴犬 $78▫️法蘭克福香腸, BBQ手撕豬肉絲, 細香蔥, 泡菜, 墨西哥青椒, 泡菜醬

▪️sʜɪʙᴀ 柴犬 $78
The waitress threw the food plate down right in front of one of the customers who didn’t speak Cantonese - the customer was perhaps identified as mandarin speaker by her, hence the rudeness and disparaging attitude. Overall the vibe exuded by the staff is uncomfortable during the two visits that I had. Quite frankly the staff were sleazy and the food is WAY overpriced for its mediocre quality !
2024-03-07 598 瀏覽
我真係hooman by the sea嘅fans,呢間舖頭係賣熱狗嘅🌭,位置呢就係喺西九文化區裡面,好近海旁。呢度有七款熱狗🌭,六款呢係用cute爆狗仔名嚟命名😝,仲有一款係素食熱狗🥬。叫得做fans,七款我都試咗三款呀。6號柴犬Shiba就係我嘅最愛😋,佢係一個香辣嘢味嘅熱狗🔥🌭。呢個絕對係創意熱狗呀,運用咗韓式元素泡菜同泡菜醬🇰🇷,配搭BBQ手撕豬肉絲😛同墨西哥辣椒🌶️。靚、香、辣俱全,食到辣嘅朋友呀一定要試試呢一個咁特別嘅熱狗,第二度真係食唔到🌟!3號芝娃娃同4號歌基都唔錯,唔食辣嘅朋友仔就可以揀。另外呢,大家記住試埋個薯條,好食過m記呀。最重要我想講嘅係,食呢度熱狗一定要配埋無敵海景😎,坐喺海旁望住呢個世界級嘅海景,真係一個享受!我明白呢個價錢一個熱狗唔算平,但係睇埋呢度嘅海景🌊🏙️🇭🇰同氣氛🎉,加埋餐廳嘅誠意,物有所值👍!

柴犬
午餐
柴犬
  • Shiba
2024-03-05 462 瀏覽
我明白嚟得呢度都預咗食嘢唔平,不過呢餐都真係幾貴,叫咗兩個熱狗,兩杯飲品,買單要四百幾蚊。先講熱狗,味道其實唔差,扭扭薯條都好香口,飲品方面,我老公叫咗杯咖啡我無試到,俾唔到意見。不過我杯朱古力奶昔就好好飲,好似食緊朱古力雪糕咁👍🏼但係跟嚟嗰個冬甩就唔好食,嚟到已經係好淋,不過當係飯後少少哋都OK嘅。整體嚟講其實唔差,可以坐喺outdoor位置望住海一路食嘢係好chill嘅,只係真係貴咗啲😂😂
2023-11-26 1079 瀏覽
又到野餐Season🧺🍂 最適合帶埋毛孩出嚟散步🐶西九有一間以狗狗品種要命名嘅美式熱狗餐廳🌭都幾得意🤣同時都係寵物友善餐廳,想同毛孩chill下休息下都得👍🏻.3️⃣芝娃娃 𝗖𝗵𝗶𝗵𝘂𝗮𝗵𝘂𝗮 ($𝟴𝟴)5️⃣鬥牛犬 𝗕𝘂𝗹𝗹𝗱𝗼𝗴 ($𝟴𝟴)🔹扭扭薯條𝗖𝘂𝗿𝗹𝘆 𝗳𝗿𝗶𝗲𝘀🍟 (+$𝟯𝟴 𝗖𝗼𝗺𝗯𝗼) 薯條炸得唔錯😍薯圈款炸得十分香脆,分量亦都足夠2個人share食👍🏻🔹𝗛𝗼𝗼𝗺𝗮𝗻 𝗦𝘂𝗻𝗿𝗶𝘀𝗲 ($𝟰𝟴)問過店員係Fruit Punch🍊🍋味道不錯👍🏻好fresh,夏天飲一流☀️🕶️評分♡👅味道:7/10 (薯條:8/10)👀回頭率:6/10🤙🏻性價比:6/10
3️⃣芝娃娃 𝗖𝗵𝗶𝗵𝘂𝗮𝗵𝘂𝗮 ($𝟴𝟴)
[配:法蘭克福香腸、煙肉、脆煙肉粒、細香蔥、芝士芥末醬、茄汁]
香腸香脆大條,一啖咬落去口感幾豐富,但味道就普普通通,而且個包亦烘得唔夠脆
芝娃娃

5️⃣鬥牛犬 𝗕𝘂𝗹𝗹𝗱𝗼𝗴 ($𝟴𝟴)
[配:法蘭克福香腸、BBQ手撕豬肉絲、車厘茄、墨西哥辣椒、芝士、辣茄汁]
個人會比較鍾意呢一款熱狗👍🏻BBQ 撕豬肉絲&車厘茄嘅甜,再加上墨西哥辣椒辣&辣茄汁嘅辣,令到成個包冇咁單調👍🏻不過一樣個包烘得唔夠脆
鬥牛犬

🔹𝗛𝗼𝗼𝗺𝗮𝗻 𝗦𝘂𝗻𝗿𝗶𝘀𝗲 ($𝟰𝟴)
問過店員係Fruit Punch🍊🍋味道不錯👍🏻
好fresh,夏天飲一流☀️🕶️
Hooman  Sunrise

評分♡
👅味道:7/10 (薯條:8/10)
👀回頭率:6/10
🤙🏻性價比:6/10
鬥牛犬
Hooman  Sunrise
2023-09-13 1228 瀏覽
名副其實嘅hotdog以狗狗命名嘅熱狗🤣🤣🐶🐶首先每款熱狗個名都喺狗狗嘅品種🐩 PoodleJuicy嘅法蘭克福腸置於麵包內,而麵包都軟屬,有稍微烤過,增加口感。香腸配上各種配料完美地融合在一起,爽脆和酸甜嘅配料為口感增添額外的層次。🐶 Bichon 熱狗香氣是令人垂涎欲滴,但食落就無咁濃味,有種日式小丸子嘅感覺。牛油果平衡咗整個口感體驗,但就比較有飽腹感。將
名副其實嘅hotdog
以狗狗命名嘅熱狗🤣🤣🐶🐶

首先每款熱狗個名都喺狗狗嘅品種
🐩 Poodle

🐶 Bichon
2023-08-24 956 瀏覽
去開西九睇展覽,未夠鐘入場,去食隻熱狗醫吓肚先~▪️比熊犬🌭 (法蘭克福香腸、牛油果醬、他他將、粟米、紫菜絲) 配薯條🍟熱狗腸香脆,牛油果醬好多好creamy,面頭嘅粟米燒過,更加香口,加埋紫菜絲,口感豐富。另外加配咗薯條,佢係薯圈款,炸到好脆,加分▪️哥基🌭 (法蘭克福香腸、焦糖洋蔥、脆煙肉粒、鹹蛋黃醬)焦糖洋蔥夠晒淋同焦香,而面頭都有幾多脆煙肉粒,好有咬口▪️Blue Iced Latte雪糕可以揀海鹽/雲尼拿/mix,貪心嘅我梗係揀mix,試晒兩隻味🙆🏻‍♀️ 雪糕軟滑,不過就勁快溶😂 Latte正常水準▪️Iced AmericanoAmericano同樣正常水準Hooman by the Sea📍尖沙咀西九文化區藝術公園地下GF-07號舖📍淺水灣海灘道28號The Pulse2樓211號舖
去開西九睇展覽,未夠鐘入場,去食隻熱狗醫吓肚先~

▪️哥基🌭 (法蘭克福香腸、焦糖洋蔥、脆煙肉粒、鹹蛋黃醬)
焦糖洋蔥夠晒淋同焦香,而面頭都有幾多脆煙肉粒,好有咬口

▪️Blue Iced Latte

📍淺水灣海灘道28號The Pulse2樓211號舖
比熊犬
Blue Iced Latte
2023-07-13 1061 瀏覽
第二次幫襯,因為室外太遠,選擇堂食。老實說熱狗黎講價錢偏貴,好多原因係食景,但呢個景去西九都睇到,無咩必要特登黎食。熱狗質素算中上,份量普通,加杯飲品人均都要$100以上,性價比不高
第二次幫襯,因為室外太遠,選擇堂食。
早排嚟西九龍文化區行吓影吓相,呢邊太陽好猛真係特別曬☀️☀️,沿路搵吓有冇啲飲品店,發現其實茶飲店舖係冇乜🌚,價錢都偏貴仲好多人。都係諗住買杯嘢飲坐喺出面啲石櫈位唞吓,最後搵到呢間價錢比較合理嘅 Hooman by the Sea,飲品選擇都幾多👌🏻,有Soda、有咖啡又有熱茶咁。排咗陣隊,同朋友一人揀咗一杯清爽嘅凍飲:💙Blue Lemonade $48 & 💚Green Lime Soda $52。要讚吓佢用咗透明杯上,賣相特別靚同晶瑩剔透,簡單用返天空同附近嘅樹做背景,影出嚟嘅相已經好IGable好有度假感😌!味道都正常,中規中矩,有Soda點都好飲同消暑嘅👌🏻👌🏻!下次嚟應該都係會嗌返呢啲影相靚啲!

外賣自取
今次搵食去到西九🫣眼見呢間系西九人氣好好😂用狗狗類別做主題🫶🏻所以就決定黎試呢間都好Chill架❤️Chihuahua法國克福香腸, 煙肉, 脆煙肉粒, 細香蔥, 芝士芥末醬, 茄汁佢比較似傳統熱狗😂呢隻就正常味🥰唔會太驚喜~但系正常發揮🤣但因為煙肉唔太煎乾身, 所以食上口就肥膩左d😱🫣🫣提提轉餐+ 薯仔沙律/蕃薯條/薯條+$28🪙價錢: $96🤩味道: 4.2/5Bulldog法國克福香腸, BBQ手撕豬似絲, 車厘茄, 墨西哥青椒, 芝士, 辣茄汁呢個就驚喜d😆佢個手撕豬好蔥惹味!配埋個醬更加惹味🫶🏻🥰好正!酸酸辣辣可以中和油膩感!好夾🤤提提轉餐+薯仔沙律/蕃薯條/薯條+$28🪙價錢: $106🤩味道: 4.7/5炸魷魚圈有點乾🫣魷魚有啲韌🫣可能過咗啲火候🫣🫣可能咁岩我食比較一般🥹🪙價錢: $108🤩味道: 2.7/5Hot Latte正常發揮但不太濃烈🫣🪙價錢: $42🤩味道: 3.9/5Stella Beer🪙價錢: $68環境:室內座位不會多, 所以坐滿就只可以等🫣但可能門口系長時間打開, 所以室內都有蚊🫣小心啊室外都有座位比有毛孩家長~另外仲可以借租野餐墊出去海邊坐黎食😆但數
今次搵食去到西九🫣
眼見呢間系西九人氣好好😂
用狗狗類別做主題🫶🏻
所以就決定黎試呢間
都好Chill架❤️

Chihuahua
佢比較似傳統熱狗😂呢隻就正常味🥰
唔會太驚喜~但系正常發揮🤣
但因為煙肉唔太煎乾身, 所以食上口就肥膩左d😱🫣🫣
提提轉餐+ 薯仔沙律/蕃薯條/薯條+$28

🤩味道: 3.9/5

Stella Beer
🪙價錢: $68

環境:
室內座位不會多, 所以坐滿就只可以等🫣
但可能門口系長時間打開, 所以室內都有蚊🫣小心啊
室外都有座位比有毛孩家長~
另外仲可以借租野餐墊出去海邊坐黎食😆
但數量有限!
職員系有禮貌同回應🫶🏻
Ps 當時場內系播放緊譚校長, Danny, 張國榮等舊歌~

🔴🟠🟡🟢🔵🟣⚪️⚫️
服務:4.7/5
環境:4.2/5
返食:4.2/5
價錢:4.2/5
🔴🟠🟡🟢🔵🟣⚪️⚫️

👷🏻‍♀️利申:本網只代表個人感受與想法不代表全部🫡
(本台暫試運當中, 全人手營運, 多多包涵)

🪙今次全自費👷🏻‍♀️跟店員下單

📍Hooman by the Sea (西九文化區)
尖沙咀西九文化區藝術公園地下GF-07號舖

🧁每一個Follow & Like都係運作動力🔥
🥹🥹唔好吝嗇撳個like同埋follow啦!

#hkfoodie #深圳美食 #香港美食 #平價美食 #foodiehk #hongkongfoodie #hongkong #90s #couplehk #hkfoodie #假日好去處 #拍拖好去處 #西九 #薯條 #熱狗 #寵物餐廳
帶狗狗放狗一定會去西九文化區所以呢返大多餐廳都係pet friendly 既可惜大多都只可以坐係室外只間都係所以都好睇天氣———叫左個熱狗set🌭 (哥基味熱狗🌭️)上到黎煙肉粒算係幾多下醬汁濃厚 每一口都食到醬汁熱狗腸香脆黎黎唔油膩不過包唔係好香口偏軟的 睇個人口味薯片部分有加分每條都好外脆內軟仲要有薯仔皮果種粗薯條炸得夠乾身又有薯仔味最後仲有狗狗食既甜甜圈 係面乾軟地但整體來說有點實但應該好好味狗狗好心急係咁食食食呢點有加分 因為係西九既餐廳好少有狗狗食品所以會再食推
帶狗狗放狗一定會去西九文化區
所以呢返大多餐廳都係pet friendly 既
可惜大多都只可以坐係室外
只間都係
所以都好睇天氣
———
叫左個熱狗set🌭 (哥基味熱狗🌭️)

上到黎煙肉粒算係幾多下

所以會再食

甜甜圈
下午茶
2023-05-26 501 瀏覽
呢間cafe係寵物友善餐廳嚟,好多食客都有帶佢哋嘅狗狗過嚟🐶❤️ 佢哋啲熱狗係用狗狗嘅品種命名 好得意🙈 我同朋友叫咗’哥基’’比熊犬’同一杯blue lemonade 餐廳有分室外同室內嘅座位 坐室外可以一邊食一邊望海🌊 好chill~💗哥基🌭美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)熱狗上面加咗好多洋蔥、脆煙肉碎同埋鹹蛋黃醬😋 啲煙肉碎好香 個熱狗食落去鹹鹹甜甜 好好食比熊犬🌭美味指數:👅👅👅👅 (4/5)呢一款嘅熱狗上面有粟米、紫菜、牛油果醬同他他醬,因為係用牛油果醬,食起嚟會冇咁膩🥰Blue lemonade🍋🩵美味指數:👅👅👅👅 (4/5)杯嘢飲好靚,係天藍色㗎!🩵 飲落酸酸甜甜,幾清新,即刻冇咁熱😂😂 記得要攪勻先飲❗️唔係嘅話飲到落底會好甜😣📍HOOMAN By The Sea (西九龍海濱長廊) 尖沙咀西九文化區藝術公園地下GF-07號舖

哥基🌭
美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)

比熊犬🌭
美味指數:👅👅👅👅 (4/5)

Blue lemonade🍋🩵
美味指數:👅👅👅👅 (4/5)

📍HOOMAN By The Sea (西九龍海濱長廊)
尖沙咀西九文化區藝術公園地下GF-07號舖