2023-10-13 287 瀏覽
係西營盤諗住揾啲輕食,揀咗平時好小機會食到嘅印度墨西哥野,因為見有好多餅嘅選擇(tacos, kebab roll, naanizza)。舖頭比較細,行入啲有個露天天井可以坐,見今日唔太熱就坐咗露天位。要有心理準備環境唔太乾淨,仲有蚊,但因為佢舖頭本身冇開冷氣,取捨下都係坐出面。如果佢執翻靚呢個位,涼啲黎食應該都ok 。最後揀咗炸魚kebab roll餐(連薯條加汽水)佢即叫即整,所以等嘅時間比較耐個卷好大條好扎實,熱辣辣,中間炸魚同配菜嘅比例一半一半佢個菜嘅醬汁係加咗印度香料嘅沙律醬咁,超級香!成個卷醬汁嘅部分幾平均,所以食落唔乾,魚亦炸得脆卜卜,唔厚粉。食落就係好有傳統印度風味,雖然濃味,但都易入口,食完唔會好口渴果隻。套餐配嘅薯條都係即炸,感覺好似shake shake薯條,都係一啲印度香料粉,幾好食。

Fish Kebab roll

最後揀咗炸魚kebab roll餐(連薯條加汽水)
佢即叫即整,所以等嘅時間比較耐
個卷好大條好扎實,熱辣辣,中間炸魚同配菜嘅比例一半一半

2023-10-10
Fish Kebab roll
Fish Kebab roll set
當日平安夜晚市OpenRice訂位有八折,  特登帶女朋友咁屯門入去食,食咗三個卷飲埋湯埋單$200都唔使, 芝士乳酪卷餅同埋炸魚卷餅好好食,即叫即整熱辣辣係基本,餅底又薄又脆又熱,餡料好足,炸魚好脆好鮮甜 ,醬汁好惹味,老闆服務態度好好,主動拎餐具俾我哋,主動問我哋啲嘢食好唔好食,仲送咗兩杯好香滑的印度奶茶俾我哋,臨走佢仲問我哋要唔要啤酒汽水,不過覺得平安夜節日流流佢哋冇加價仲要做埋優惠,想佢哋賺多啲,所以冇要到 ,服務真係好到冇得輸,下次都會在幫襯,呢個價錢呢個服務態度呢個食物質素,真係10年都冇見到有咁高質,希望呢間小店長做長有,因為位置格攝,之前我去過兩次晚市都係冇咩人堂食,利申:真心食評,唯一一次會真係想寫食評嘅體驗
2022-12-24
慶祝紀念
聖誕節
用餐優惠
信用卡優惠
2022-09-14 669 瀏覽
1. Hunger Chicken Tikka Roll 🌯2. Curried Beef Quesadilla 🥩🤩📍: Hunger Strike (第三街) (Western District), Shop 8, G/F, Goodwill Garden, 75-85 Third Street, Sai Ying Pun, Western District💰: 1. $56, 2. $58⭐️ : 7.8/10Review : If you are looking what to eat for lunch near SYP/HKU, you can go to this homey and comfortable restaurant! 🥰 They have an outdoor setting for you to sit, and good food to share with your friends! ⭐️ I love their hunger chicken tikka roll, it has strong flavor like any Indian cuisin
2. Curried Beef Quesadilla 🥩🤩

💰: 1. $56, 2. $58

⭐️ : 7.8/10

Review : If you are looking what to eat for lunch near SYP/HKU, you can go to this homey and comfortable restaurant! 🥰 They have an outdoor setting for you to sit, and good food to share with your friends! ⭐️ I love their hunger chicken tikka roll, it has strong flavor like any Indian cuisine, but their curried beef is too dry for me! You can also try their other food like pizza, taco, lassi, and so on! 😘

❗️Download EATIGO and reserve a place in their Sai Ying Pun branch for a discount up to 50%❗️
Hunger Chicken Tikka Roll
Curried Beef Quesadilla
Hunger Chicken Tikka Roll
Curried Beef Quesadilla
2022-09-04 424 瀏覽
小店所有食物都係即叫即做 戶外環境都好舒服😌👧🏻招牌羊肉墨西哥夾餅墨西哥菜重點都係香料🌮羊肉食落比較乾身但香料足夠同醬汁可以解決乾身問題🐑🧄🌮👧🏻瑪沙拉薯條薯條劣得好脆🍟加埋香料粉食落更香口👍🏼值得一食再食💯
小店所有食物都係即叫即做 戶外環境都好舒服😌
👧🏻招牌羊肉墨西哥夾餅
👧🏻瑪沙拉薯條
薯條劣得好脆🍟加埋香料粉食落更香口👍🏼值得一食再食💯
ig/小紅書:cecifoodie_...🌯叫了牛肉panini和辣豬頸肉quesadilla 兩個都好食 牛肉panini唯一美中不足嘅係牛肉有點乾 相比之下辣豬頸肉就比較濕潤 辣辣的口感配上芝士和軟軟的quesadilla超級正 15蚊可以追加masala薯條 薯條很脆 瑪莎拉粉是一種印度香料 咸咸的 不過並不搶味 不仔細食食不太出來 是好吃的可以一試 還叫了兩杯飲料 分別是芒果和香蕉lassi 因為是乳酪 整體味道偏酸 不過因為卷餅比較重口 配著吃也會比較解膩
ig/小紅書:cecifoodie_
2022-05-29 413 瀏覽
之前work from home 一有時間就會在open rice預訂這家墨西哥料理會選擇這家是因為這家食品用料實在透過OpenRice 又有折扣接下來讓我來介紹用料有多實在雞肉漢堡光看這個漢堡的size就知道有多大麵包也是柔軟富有彈性不像麥記壓的扁扁的羊肉tacosTacos的外皮不會太乾 也不會太過軟身軟硬適中的外皮再搭配濃厚羊肉的及蔬菜將墨西哥招牌料理展現的淋漓盡致雞肉卷光是這個雞肉捲的橫切面你應該不難想像它有多扎實一個大男生吃完份量也是很剛好的牛肉夾餅這個不得不說牛肉真的厚實的大塊內餡也充滿醬汁 非常的juicy一口咬下 肉汁四濺啊這家位於第三街的hunger strike服務用心 份量十足非常推薦大家去吃
之前work from home

這家位於第三街的hunger strike
服務用心 份量十足
非常推薦大家去吃
2022-05-16 224 瀏覽
📍𝕾𝖆𝖎 𝖄𝖎𝖓𝖌 𝕻𝖚𝖓 🪁#cyninsaiyingpun #eatinsaiyingpun▪鷄肉薄餅 💯💯ℝ𝕠𝕒𝕤𝕥𝕖𝕕 ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟 ℕ𝕒𝕒𝕟𝕚𝕫𝕫𝕒咖哩牛肉墨西哥餡餅 💯ℂ𝕦𝕣𝕣𝕚𝕖𝕕 𝔹𝕖𝕖𝕗 ℚ𝕦𝕖𝕤𝕒𝕚𝕕𝕚𝕝𝕝𝕒-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----唔太鍾意食🍕嘅🐰為咗犒勞一下🐻一齊冇食咁耐特登book咗呢間餐廳🤭 雖然環境唔靚 但一食就有驚喜😋😋😋▪
📍𝕾𝖆𝖎 𝖄𝖎𝖓𝖌 𝕻𝖚𝖓 🪁

鷄肉薄餅 💯💯
ℝ𝕠𝕒𝕤𝕥𝕖𝕕 ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟 ℕ𝕒𝕒𝕟𝕚𝕫𝕫𝕒

咖哩牛肉墨西哥餡餅 💯
ℂ𝕦𝕣𝕣𝕚𝕖𝕕 𝔹𝕖𝕖𝕗 ℚ𝕦𝕖𝕤𝕒𝕚𝕕𝕚𝕝𝕝𝕒

2021-12-17 605 瀏覽
起三街 位置比較偏僻因為要上少少斜坡舖頭唔大 主要做外賣 不過都有戶外位俾人食野Menu選擇勁多 有taco/panini/quesadilla /naan/burger/pizza😯要咩有咩▶️Spicy chicken taco ($56)我其實唔食得辣 但係因為想食雞同taco 而佢得呢個配搭 其他係牛 羊 豬 加上員工話唔係好辣 所以試吓點知上到嚟係紅卜卜嘅😂望落超辣Taco有兩份 size都正常 每塊6寸入面好多材料 有一條條雞肉 各式各樣嘅香草香葉 有salsa 洋蔥粒 蕃茄醬味道上的確第一啖幾辣 但係越食越接受到 反而覺得幾惹味又幾襯👍🏻全部材料加埋超好食 🐔雞肉幾腍 配醬汁完全唔乾反而非常juicy一路食一路滴汁💦我覺得自己食均鹹甜辣😋加上佢個taco皮焗得超香脆 即使入面餡料係濕 個皮都唔會濕到爛晒 好勁!▶️strawberry lassi (+$15)Lassi 係乳酸飲品 用生果加yogurt整佢有幾款生果口味 我揀士多啤梨🍓味道同我想像唔同 我以為佢會超甜超thick嗰隻點知意外地清新同埋好飲你真係飲到好香士多啤梨味而係唔假 (絶對唔係咳藥水味) 仲可以食到士多啤
起三街 位置比較偏僻因為要上少少斜坡
舖頭唔大 主要做外賣 不過都有戶外位俾人食野

▶️Spicy chicken taco ($56)
點知上到嚟係紅卜卜嘅😂望落超辣
Taco有兩份 size都正常 每塊6寸

全部材料加埋超好食
🐔雞肉幾腍 配醬汁完全唔乾反而非常juicy
一路食一路滴汁💦
我覺得自己食均鹹甜辣😋
Spicy  chicken  taco

▶️strawberry lassi (+$15)
Lassi 係乳酸飲品 用生果加yogurt整
佢有幾款生果口味 我揀士多啤梨🍓
味道同我想像唔同 我以為佢會超甜超thick嗰隻
點知意外地清新同埋好飲
你真係飲到好香士多啤梨味而係唔假 (絶對唔係咳藥水味) 仲可以食到士多啤梨啲粒粒 真材實料
然後yogurt帶少少酸味 所以成杯飲品唔甜 我覺得好好飲💕
好彩有呢杯飲品 如果唔係辣死我🙈
Strawberry  Lassi
整體味道超好食😍同行嘅朋友分別叫咗curry beef quesadilla 同 beef panini都讚不絕口話好食
服務態度好 係外籍人士做 不過好nice好friendly
呢間大家真係要去試吓👍🏻好食嘅快餐
Spicy  chicken  taco
Strawberry  Lassi
2021-12-11 352 瀏覽
今日經過開西營盤,諗住買個外賣返屋企食見到有間印度小店,諗住好耐冇食過印度野,見咗OpenRice訂購有九折,就買咗個外賣返屋企食本身唔係好肚餓嘅,但係見套餐同埋單買嘅價錢差幾蚊,就多咗個薯條同埋汽水,忍唔住叫咗套餐<招牌雞肉卷餅套餐$51>Tikka Masala Chicken 有少少辣,卷餅皮好軟熟,食完成捲好滿足薯條本身有D粉系上面已經有味,唔用蕃茄醬都好夠味<招牌羊肉漢堡套餐$52.2>漢堡包比較脆身,有少少芝蔴系包面羊肉扒質感比較鬆散,羊味濃郁,整體黎講都幾好
今日經過開西營盤,諗住買個外賣返屋企食

<招牌雞肉卷餅套餐$51>
薯條本身有D粉系上面已經有味,唔用蕃茄醬都好夠味

<招牌羊肉漢堡套餐$52.2>
漢堡包比較脆身,有少少芝蔴系包面
羊肉扒質感比較鬆散,羊味濃郁,整體黎講都幾好
外賣自取
這家真的是用料超實在的墨西哥捲絣了我下班常常都去光顧尤其是在用openrice外賣自取+銀聯信用卡90蚊-25蚊只要65蚊就可以買到價值90蚊的餐點今天點了招牌雞肉漢堡只能說他的漢堡真的是大大大大大 超大塞滿整個盒子若是吃膩了捲餅 可以改點漢堡試試看再來是每次都必點的墨西哥餡餅每次吃餡餅 都覺得老闆應該賺不到錢餡餅裡面每一口都可以咬到扎實的肉塊餡餅裡面也充滿了湯汁另外店員的素質也很高會依照取餐時間去準備並不會先煮好再讓食物冷掉等你來拿非常推薦大家來光顧~
這家真的是用料超實在的墨西哥捲絣了我下班常常都去光顧

餡餅裡面也充滿了湯汁

另外店員的素質也很高
會依照取餐時間去準備
並不會先煮好再讓食物冷掉等你來拿

非常推薦大家來光顧~
2021-12-09
外賣自取
咖哩牛肉墨西哥餡餅
影得唔好,其實好多肉,吃一客已經有七分飽,而且肉餡很入味,外面的餅皮煎得剛剛好,幾脆但係又唔使擔心熱氣。奶昔完全不膩,送taco剛剛好。唔算好大餐,但係呢個價錢好抵啦。
2021-10-24
2021-09-25 346 瀏覽
尋日朝早唔使返學,就去咗游水~游完水之後約咗friend喺西營盤附近食個lunch~今次係第二次去呢間餐廳,之前食過覺得幾好味😋所以同friend encore~招牌雞肉烤卷套餐$60一大個卷餅切成兩份,每份入面都有好豐富嘅雞肉,仲有生菜等等嘅沙律菜🥗配埋沙律醬同燒肉醬,食落層次好豐富~而且好Juicy,一咬啲肉汁就出晒嚟,幾正!隨餐附送薯條🍟薯條脆卜卜,仲有香粉,食得好滋味~跟餐叫咗零糖可樂解解渴雞肉壓烤三文治套餐$60一大份三文治🥪切成兩份~烤過嘅三文治外皮幾香脆,中間夾住豐富嘅雞肉,仲有好多醬汁,食落啖啖肉,同樣配送薯條🍟同埋汽水🥤揀咗可樂,唔錯

招牌雞肉烤卷套餐$60

雞肉壓烤三文治套餐$60
2021-09-24
2021-09-23 236 瀏覽
之前同朋友試過,覺得幾好食,位置又方便,一於今日又黎食個午餐😋🌮 咖喱牛肉墨西哥夾餅 $56 (combo)餅皮軟熟、厚身有咬口,有成兩大塊夾餅🫓入邊嘅餡料好豐富,尤其係牛肉,真係大大嚿,比得足料,而且好入味,口感軟腍👍🏻 因為有咖喱,所以少少🤏🏻辣,爆汁好juicy😛 Combo包埋即炸薯條同罐裝汽水,即炸薯條真係大力推介,粗身又外脆內軟💯 罐裝汽水可以揀可樂、無糖可樂同埋雪碧,自己喺雪櫃揀~🌯 招牌羊肉烤卷 $58 + 罐裝汽水 $6用錫紙包住,方便食用,唔會整污糟隻手👍🏻 呢個嘅沙律菜比例會多啲,口感爽脆,配埋醬汁惹味又健康。羊肉完全無騷味,切成肉碎容易咬,同樣係少辣~佢哋喺上環同西營盤總共有三間分店,下次試埋其他鋪頭🥰

🌮 咖喱牛肉墨西哥夾餅 $56 (combo)

🌯 招牌羊肉烤卷 $58 + 罐裝汽水 $6

佢哋喺上環同西營盤總共有三間分店,下次試埋其他鋪頭🥰
2021-08-26 285 瀏覽
今日又落到嚟西營盤食新嘢,自從地鐵開通後,就開咗好多小店,今次就試呢間墨西哥餐廳!店面雖然好似好細,但其實入面有個後花園,而且悉心佈置,可以俾人影相打卡👍🏻而我就同朋友坐窗邊嘅bar枱仔,望下街景,都係唔錯嘅位置!至於食物方面,我同朋友就想試下墨西哥餡餅同烤餅嘅分別,就點咗一個豬頸肉墨西哥烤餅同招牌烤雞肉烤餅,再升級做combo! 店員係即叫即煮,非常新鮮,烤餅同墨西哥餡餅都係熱辣辣,好軟煮嘅口感,再加上啲汁令到成個餅好juicy, 唔會太乾身,配合起上嚟,真係非常惹味,而且豬頸肉口感唔錯,有彈性,雞肉就夠淋身,十分美味,配埋個薯條同汽水,簡直一流!

而我就同朋友坐窗邊嘅bar枱仔,望下街景,都係唔錯嘅位置!

2021-08-17 295 瀏覽
Dont expect crispy tacos as its going to be much far then one can expect . Quesadillas were prepared more like a kebab roll . Infact it tasted like donar from kebab shops . . Back area is nice more like a day time cafe .. we went at night some of the lights not working . Not enough lights . The kitchen exhuast is right on the top of open area . Giving you much smell whats cooking inside .
2021-08-17
10 分鐘 (堂食)
用餐優惠
優惠券