2024-04-06 502 瀏覽
行過九龍灣想食d野揀左呢間韓國野食。咁岩下午茶時間,其實同平時個餐牌一樣,只係下午茶全部野減$10,飲品就減$3。叫左個吞拿魚飯卷食$34,佢都有好多款口味。雖然望落去個樣唔係好靚,但個味係好食既🤗飯卷既材料都豐富,一條有9舊。下午茶黎講都幾抵食👍👍
行過九龍灣想食d野揀左呢間韓國野食。
叫左個吞拿魚飯卷食$34,佢都有好多款口味。
2024-01-24 637 瀏覽
是日平日晚餐時間,周圍食肆都坐滿人,食肆林立,不同類型嘅食物都有,天氣凍還是想食熱辣辣嘅食物。🔸豆腐湯 配飯熱騰騰的,豆腐足料,仲有少少海鮮,味道層次較單一。🔸大醬湯 配飯味道偏咸。🔸辣豬肉鐵板燒 配飯賣相同份量吸引,而且開始頭幾口好有食慾,可惜越食越覺得甜味多左,反而容易膩。菜多肉少。🔸泡菜湯 配飯味道層次比起豆腐湯較豐富,由於有泡菜有少少辣味增加了吸引。🔸辣年糕公仔麵公仔麵唔會太腍,年糕🍥唔錯。不過不失嘅一餐。

🔸豆腐湯 配飯
熱騰騰的,豆腐足料,仲有少少海鮮,味道層次較單一。

🔸大醬湯 配飯
味道偏咸。

🔸辣豬肉鐵板燒 配飯

🔸泡菜湯 配飯
味道層次比起豆腐湯較豐富,由於有泡菜有少少辣味增加了吸引。

🔸辣年糕公仔麵
公仔麵唔會太腍,年糕🍥唔錯。

不過不失嘅一餐。

豆腐湯
2024-01-03
辣豬肉鐵板燒
泡菜湯
2024-01-08 406 瀏覽
喺淘大商場入邊,應該就只係得呢間主打韓國菜,仲要係走平民路線,堂食地方坐得唔係咁舒服個人覺得,環境太過光猛,位置都比較迫,但係其實又唔係咁多人,好少見到有人排隊,😅😅食物方面,石頭鍋飯表現正常,炒牛肉粉絲正常,飯卷正常,炒年糕正常,我覺得最值得走入去食嘅係佢嗰三款韓式前菜,首先第一樣係薯蓉,甜甜地同埋個口感咬下都會有啲薯仔粒,唔係一般薯粉溝出嚟,另外第二樣就係韓式年糕,雖然係凍嘅,但係辣辣地都好好食,第三樣當然係泡菜,辣嘅程度啱啱好係我嘅極限,通常叫一個一人餐加$15就可以有晒呢三款,我每次都會叫埋😁😁😁,希望遲啲淘大再開一間韓國菜,有競爭先有進步
2024-01-03 254 瀏覽
牛肉石鍋飯的石鍋底部經過高溫燒烤,讓飯底有了一層金黃酥脆的焦糖,搭配著嫩滑多汁的牛肉片和蔬菜,每一口都充滿了濃郁的風味。泡菜湯。這碗湯的味道酸辣可口,泡菜的鮮爽和湯的濃郁完美結合。湯裡還加入了豆腐,增添了豐富的口感。雞肉炒辣年糕。這道料理以辣味和嫩滑的年糕為特色,配上鮮嫩的雞肉,味道鮮美而豐富。辣味和年糕的彈牙口感相得益彰,給人一種刺激和滿足的感覺。這道料理的風味獨特,絕對是辣味愛好者的絕佳選擇。

2023-12-28 219 瀏覽
撈一撈,嘶吱作響嘅石鍋飯尋味之旅😋今日心血來潮闖入咗Hungry Korean,叫咗個石鍋豬肉飯,入口即刻,飯粒吱吱作響,勁香!豬肉碎醬略帶微辣,撈勻後每啖都有驚喜,石鍋嘅威力,令到底層飯焦香脆,啱晒食。😉🌶️跟住嚟個夠晒辣嘅辣雞,啖啖雞肉,辣得過癮,花生碎增加咗層次,食到我心水水,但真係辣到叫天唔應,記得備用飲料大隊!一個唔留神,辣到夠嗆,真係惹味到不得了。再嚟係呢個牛肉紫菜包飯,正!每一口都有飽滿嘅牛肉同清新紫菜香,配料分佈均勻,冇得頂嘅美味!系統嘅牛肉帶點齒頰留香,呢個組合真係冇得輸!添晒咁多款味蕾探險,肚子滿滿嘅同時,味道仲喺口腔中纏綿不去,真係一個簡單實在又顧到口福嘅晚餐。👌🍚🥢

Intro: 九龍灣嘅淘大商場都幾多野食選擇,呢日就去左hungry korean試下佢嘅地韓式菜,聽講佢地嘅價錢都幾平,質素就正正常常,始終都開左咁多年,應該都無問題~___________________🍽 Bi Bim Bap 石鍋飯 -豬肉💰 52 ⭐️7.5/10✍🏻 呢款石鍋飯有極多配料,有豬肉碎醬、茄子、芽菜、洋蔥同蛋等等;✍🏻 整體嘅肉類份量正常,用左碎醬嘅形式帶點辣又適合撈飯,仲有啲飯焦,味道唔錯;✍🏻 黎到嘅時候熱辣辣,不過就無好強jaja聲嘅效果。🍽 Gim Bap 牛肉韓式壽司💰 42 ⭐️7/10✍🏻 呢款係凍食,個人感覺熱食會更好;✍🏻 韓式壽司內肉類同其他配料嘅比例岩岩好,都食到唔同口感,整體味道為少鹹又帶點甜。🍽 辣年糕 - 原味💰 42 ⭐️7/10✍🏻 年糕嘅煙韌嘅口感唔錯,正常發揮;✍🏻 但原味嘅汁唔算特別,食完就好飽肚。___________________🏠 hungry korean📍 九龍灣牛頭角道77號淘大商場1期地下G113號舖⭐️ 7/10___________________
Intro:
🍽 Bi Bim Bap 石鍋飯 -豬肉
💰 52 ⭐️7.5/10
✍🏻 黎到嘅時候熱辣辣,不過就無好強jaja聲嘅效果。

🍽 Gim Bap 牛肉韓式壽司
💰 42 ⭐️7/10
✍🏻 呢款係凍食,個人感覺熱食會更好;

🍽 辣年糕 - 原味
💰 42 ⭐️7/10
✍🏻 年糕嘅煙韌嘅口感唔錯,正常發揮;
✍🏻 但原味嘅汁唔算特別,食完就好飽肚。
🏠 hungry korean
📍 九龍灣牛頭角道77號淘大商場1期地下G113號舖
⭐️ 7/10
2023-08-20 434 瀏覽
淘大呢邊有好多嘢食🍽️Hungry Korean呢間餐廳喺香港都開咗好幾年去過唔同分店食,水準都唔錯💰價錢又親民平平哋就可以食一餐韓國嘢🇰🇷香港有好多餐廳既set都係冇咩蔬菜🥗呢度嘅鐵板餐,又多蔬菜🥬又多肉所以我通常都係嗌呢度嘅鐵板餐⭐️韓式牛肉⭐️👉🏻牛肉同蔬菜嘅份量都多👉🏻牛肉醃得入味,牛肉好淋,冇咩筋👍🏻調味方便偏甜,同其他韓國餐一樣👉🏻蔬菜有椰菜,紅蘿蔔🥕,洋蔥🧅椰菜佔嘅比例最多👉🏻醬汁都有好多,用嚟撈飯啱啱好⭐️甜雞肉⭐️👉🏻雞肉放喺鐵板上,所以雞皮會有少少焦香🤤👉🏻雞肉好嫩濃,醃得入味👍🏻👉🏻 蔬菜同韓式牛肉set一樣如果出街食飯想食多啲蔬菜,呢間餐廳嘅鐵板餐係一個好選擇😀
淘大呢邊有好多嘢食🍽️
Hungry Korean呢間餐廳喺香港都開咗好幾年
去過唔同分店食,水準都唔錯
💰價錢又親民
平平哋就可以食一餐韓國嘢🇰🇷

香港有好多餐廳既set都係冇咩蔬菜🥗
呢度嘅鐵板餐,又多蔬菜🥬又多肉
所以我通常都係嗌呢度嘅鐵板餐

⭐️韓式牛肉⭐️
👉🏻牛肉同蔬菜嘅份量都多
👉🏻牛肉醃得入味,牛肉好淋,冇咩筋👍🏻
調味方便偏甜,同其他韓國餐一樣
👉🏻蔬菜有椰菜,紅蘿蔔🥕,洋蔥🧅
椰菜佔嘅比例最多
👉🏻醬汁都有好多,用嚟撈飯啱啱好

⭐️甜雞肉⭐️
👉🏻雞肉放喺鐵板上,所以雞皮會有少少焦香🤤
👉🏻雞肉好嫩濃,醃得入味👍🏻
👉🏻 蔬菜同韓式牛肉set一樣

如果出街食飯想食多啲蔬菜,呢間餐廳嘅鐵板餐係一個好選擇😀

2023-07-26 283 瀏覽
一般來Hungry Korean,我都係食辣豆腐湯飯,今日先知原來Hungry Korean係有雞翼食架,仲要有3款口味任你揀!作為雞翼控嘅我表示:點解我會唔知!香蒜蜜糖味雞翼蒜末超多,每隻雞翼掛滿蜜糖醬同蒜末,味道濃郁,食到停唔到口。

香蒜蜜糖味雞翼
2023-04-13 664 瀏覽
前排同朋友行過淘大,見到hungry Korean 餐廳,突然真係hungry 起上黎。以前公司附近有分店, 一hungry既時候就會諗起呢間餐廳。餐廳係先付款order食物,然後搵個位坐低,之後店員會把食物送到枱上的。今次我地點左韓式牛肉 & 泡菜辣醬豬頸肉鐵板燒。泡菜辣醬豬頸肉鐵板燒既辣味唔算突出,肉質唔算鞋,都可以接受。韓式牛肉鐵板燒既調味比較清甜,應該係椰菜帶出咗鮮甜味出嚟,牛肉肉質幾好。整體食物可接受,但個人比較欣賞佢地嘅石鍋飯多D。
2023-03-23 413 瀏覽
近年開左多間分店嘅韓式快餐店,位置係商場入面非常容易搵到。雖然係快餐,但係出品唔係求求其其馬虎了事,鐵板系列嘅每一款都幾足料下,亦都係夠惹味,只係總體來講口味偏重口,某些菜式偏甜。
2023-03-19
2023-03-07 422 瀏覽
🥔「cp值頗高嘅平民韓食」有時想簡單食啲唔貴嘅野食,又唔想食普通粉麵茶記,咁我諗呢間平民韓國菜餐廳都可以係一個選擇。呢間係香港有好多間分店,今次試嘅係九龍灣店,價錢唔過百但我覺得味道好ok 喎!值得一試😋🌖 人蔘雞湯麵(半隻雞)上到嚟份量好足,除左雞肉仲有啲魚腐呀果啲,個底仲有糯米,人蔘味唔係好出但整體味道好好,冬天配個白飯一齊食好暖胃👍🏻🌖 韓式燉排骨份量一樣好足!有好多排骨之餘仲有粉絲同年糕等等,好夠飽!啲排骨好林,夠入味👍🏻不得不提佢配黎嘅3個開胃小菜望落一般但都真真好鬼好食😂📍 Hungry Korean九龍灣牛頭角道77號淘大商場一期地下G113號鋪🧧人均消費$110#hea4foodhk @hea4_food
🥔「cp值頗高嘅平民韓食」

🌖 人蔘雞湯麵(半隻雞)

🌖 韓式燉排骨

不得不提佢配黎嘅3個開胃小菜望落一般但都真真好鬼好食😂

📍 Hungry Korean
九龍灣牛頭角道77號淘大商場一期地下G113號鋪
🧧人均消費$110

#hea4foodhk @hea4_food

2022-11-24 630 瀏覽
有d肚餓又想食韓國野,呢間開咗喺淘大都好耐,一直想試未試過,今日見得閒有時間經過就入去試吓啦。初初睇食評都有d期待,覺得都應該唔會太差既,我叫咗一個鐵板炒牛肉, 15分鐘左右就有得食,黎到個陣已經覺得個賣相麻麻地,諗住唔緊要啦,好味都OK,但係點知一食落口..係好甜,甜到不得了,有一刻係懷疑我到底叫左d乜野。而且牛肉好碎,甘大碟野菜佔左7-8成食咗未夠一半已經食唔落。雖然價錢唔算貴,但都應該唔會再食
食咗未夠一半已經食唔落。雖然價錢唔算貴,但都應該唔會再食
鐵板炒牛肉
2022-11-24
2022-10-21 584 瀏覽
睇完韓國食播就會特別想食韓國野 唔知大家有冇同感🤣 Hungry Korean🇰🇷都算係高CP值嘅韓國餐廳 食返餐過下隱🥳✿ 辣雞肉 ✿ [$62]用鐵板裝住可以keep到個溫度🔥 驚喜地雞肉🐥係嫩同彈嘅 絕對對得住個價錢 仲有好多椰菜同紅蘿蔔絲 配埋啲醬汁送飯一流👍🏻✿ 泡菜湯 ✿ [$52]泡菜湯+9蚊有韓國粉絲🇰🇷 粉絲份量好多 泡菜湯味道偏淡 同埋肉可以多啲 泡菜味可以出啲😵‍💫 唔推薦✿ Ban Chan ✿ [+$18]任何套餐可以加$18有三款小食 分別係泡菜魚糕、薯仔沙律 ★好食指數★:6/10★服務態度★:6/10 ★CP值★:8/10★🈚️加一★

✿ 辣雞肉 ✿ [$62]

★服務態度★:6/10
★CP值★:8/10
★🈚️加一★
2022-10-08 592 瀏覽
Hungry Korean (淘大商場) ♡︎𝗖𝗔𝗨𝗦𝗔𝗟 𝗥𝗘𝗦𝗧𝗔𝗨𝗥𝗔𝗡𝗧♡︎下午茶餐(Tea set):$42 大醬湯(含少量牛肉)(8/10🌟)🧡sᴏʏ ʙᴇᴀɴ sᴏᴜᴘ🧡🍲大醬湯係我好鍾意食嘅韓國食物🇰🇷,因為我係好鍾意食湯飯。大醬湯麵豉味好濃好特出,自己試過煮唔太識煮到嗰種濃嘅麵豉味出嚟👩🏻‍🍳。有少少碎牛肉🥩、豆腐同瓜等,材料好簡單,但係湯味道濃加價錢平,而且上枱熱辣辣♨️,係幾抵食既韓國食物。$38 肉醬年糕(6/10🌟)🧡ʙᴏʟᴏɢɴᴇsᴇ ᴅᴅᴜᴋ ʙᴏᴋ ɢɪ🧡🥢肉醬年糕味道感覺一般,肉醬同我預期中唔太一致😗,以為係肉醬意粉嗰種味道。但其實係比較近番茄整成嘅醬汁🍅,蕃茄酸味較突出。有年糕同洋蔥🧅,年糕煙韌,洋蔥爽脆。+$26 韓式紫菜卷(7/10🌟)🧡ʟᴀᴠᴇʀ ʀᴏʟʟ🧡紫菜包住韓國粉絲,外層炸得香脆✨,粉絲就較軟身,所以口感係外脆內軟,個人覺得唔錯😙~食物:7.5/10環境:7.5/10性價比:8/10📝Hungry Korean 相信好多人都唔陌生,始終係係香港開咗好多年既連鎖韓式快餐店。雖然而家多咗唔同既韓國餐廳🇰🇷,但有時想平靚正,又唔想太頹,都依然係個好
Hungry Korean (淘大商場)

♡︎𝗖𝗔𝗨𝗦𝗔𝗟 𝗥𝗘𝗦𝗧𝗔𝗨𝗥𝗔𝗡𝗧♡︎

下午茶餐(Tea set):

$42 大醬湯(含少量牛肉)(8/10🌟)
🧡sᴏʏ ʙᴇᴀɴ sᴏᴜᴘ🧡

$38 肉醬年糕(6/10🌟)
🧡ʙᴏʟᴏɢɴᴇsᴇ ᴅᴅᴜᴋ ʙᴏᴋ ɢɪ🧡

+$26 韓式紫菜卷(7/10🌟)
🧡ʟᴀᴠᴇʀ ʀᴏʟʟ🧡

食物:7.5/10
環境:7.5/10
性價比:8/10

📝Hungry Korean 相信好多人都唔陌生,始終係係香港開咗好多年既連鎖韓式快餐店。雖然而家多咗唔同既韓國餐廳🇰🇷,但有時想平靚正,又唔想太頹,都依然係個好選擇✨。特別係下午2:30-5:30係下午茶時間🕒,價錢再會抵啲(唔太肯定係咪間間分店都有下午茶時段🫢)。

📍九龍灣牛頭角道77號淘大商場一期地下G113號鋪
其他分店:
📍尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈地下B號舖
📍銅鑼灣渣甸街46-52號渣甸中心地下D號舖
📍荔枝角長順街15號D2 Place二期3樓309號舖
📍將軍澳貿業路8號新都城中心2期UG樓005號舖
📍中環和安里3號地舖
📍西貢清水灣香港科技大學吳家瑋學術廊1樓
📍赤鱲角暢達路1號香港國際機場機場客運大樓 (禁區)6樓離港層西大堂食東西

#soybean #bolognese #ddukbokgi #koreanroll #teaset #hktea #hklunch #quicklunch #cheaplunch #koreanfood #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkigfood #foodiehkig #九龍灣美食 #香港美食 #平民美食 #平民價 #快靚正 #韓國美食 #快餐店 #大醬湯 #年糕 #紫菜卷 #抵食 #下午茶 #午餐 #hungrykorean
2022-10-06 436 瀏覽
鐵板甜雞肉雞肉夠鑊氣 甜度適中 份量十足 汁多火氣夠 有些許燒焦 但係可以接受 水冷麵冷麵啲冰融得太快 麵條算爽口 味道一般 感覺好淡 牛肉壽司唔記得影相 不過都可以形容下 飯糰好長 牛肉唔算惹味 正常沒咩出彩地方凍綠茶牛奶凍奶茶牛奶偏甜 唔算滑 正常一般沒咩出彩玉竹茶之前未試過但係覺得好濃茶香 味道唔攻鼻 玉竹的味道幾奇特 起碼我可以接受
鐵板甜雞肉

水冷麵