2024-01-16 528 瀏覽
今次試食嘅意大利食堂,嗰份親民嘅味道真係令人難以忘懷!首先,桌上嘅新鮮焗制麵包配上嗰啖香濃嘅橄欖油醋汁,啖啖都係香脆得嚟唔膩口,好難唔一口接一口。食前沙律揀咗嗰個Caprese,羅馬蕃茄同水牛芝士真係太夾㗎喇,芝士嗰陣煙靭口感,啱好喺口腔中慢慢融化,加上新鮮Basil嘅香味,簡直係滿足至極。跟住上場嘅係Rigatoni Nduja,嗰粗管意粉夾住滿滿嘅茄汁同肉香怪味香腸,重點係喺啖啖肉香嗰陣仍然感受到粉嘅彈牙,着實係唔錯!主菜Branzino alla Mediterranea一鯛魚出場,魚肉鮮滑無誤,蕃茄同白酒醬汁提升咗整體嘅風味,淋上星星點點牛油碎,簡直係文青版意大利鄉村美味。終極甜品Tiramisù嚟講,我冇得輸,而家立即宣佈佢係絕!對!味!每一匙都係咖啡同香甜交織嘅完美演繹。最後嗰杯Mix berries smoothies,以清新嘅酸甜收樽,今次食評就係咁,實踐一場舌尖上嘅意大利之旅!👌🍓🤤

2023-09-02 1118 瀏覽
🔹️位於上環 “il Bel Paese ” 意大利餐廳 ~ 每次經過也想試試, 今次終於約好3人行午餐🍽🔹️店內環境舒適寧靜, 很有氣氛🎶 設置多坐位, 服務細心👩‍💼價錢合理🤗3 Course lunch set🍽🔸️Bread Basket🥖以烘熱Focaccia, 口感鬆軟, 點少許黑醋和橄欖油十分滋味👍👍🔸️Daily Soup🍵是日餐湯以雜菜湯, 濃郁蕃茄和蔬菜味, 配埋包包食Perfect 😋🔸️Parma Ham with Melon🥓以24個月巴馬火腿配最佳拍檔哈蜜瓜, 瓜甜腿香🤤🔸️Lasagne al Forno🍝意式千層味離不開滋味肉醬😋味道富有層次感, 滋味不膩👍🔸️Ravioli di Ricotta🥟意式菠菜餃子 ~ 皮薄煙韌、啖啖菠菜, 雖然只是一小口、一小口吃, 但已經飽肚😆🔸️Tiramisu 🥧香濃咖啡、芝士味, 份量大滿足😁🔸️Panna Cotta🍮以香甜奶凍, 質感順滑, 加上藍苺和土多啤梨, 酸甜恰度好處😍🔸️Ice lemon tea🍋🍹茶底唔錯 ~ 濃郁紅茶味道👍🔸️Cappuccino☕️淡淡咖啡香🥄🔸️Single Espresso☕️喜歡濃味Espresso

3 Course lunch set🍽
🔸️Bread Basket🥖

🔸️Daily Soup🍵

🔸️Parma Ham with Melon🥓
以24個月巴馬火腿配最佳拍檔哈蜜瓜, 瓜甜腿香🤤

🔸️Lasagne al Forno🍝
意式千層味離不開滋味肉醬😋
味道富有層次感, 滋味不膩👍

🔸️Ravioli di Ricotta🥟

🔸️Tiramisu 🥧
香濃咖啡、芝士味, 份量大滿足😁

🔸️Panna Cotta🍮

🔸️Ice lemon tea🍋🍹
茶底唔錯 ~ 濃郁紅茶味道👍

🔸️Cappuccino☕️淡淡咖啡香🥄

🔸️Single Espresso☕️
喜歡濃味Espresso的朋友不妨一試, 可選Single或Double(Single 已經超濃)😆

低调却高质的连锁意式grocery,上环这家分店还是一间温馨悠闲的trattoria,除了能买奶酪冷切葡萄酒,还能坐下来慢慢享受丰富的餐食。·路口的位置很显眼,坐在窗边看皇后大道的车来人往、在一天快结束时节奏轻快起来的景象。夜晚点上蜡烛调暗灯光,氛围立刻就烘托起来了。·午市套餐节假日也提供,三道菜竟然还不到200,Happy Hour盛惠58,晚上是单点,放在上环这性价比简直是难能可贵。·料理风格偏家庭式意餐,大多都是适合分享的菜式,价格虽然说不上便宜,但是份量极大。一人食,还好没低估这里的份量,没点主食差点都没吃完。·【餐前面包】Focaccia湿润度还可,桌面有橄榄油和黑醋自助,Balsamic酸度挺正。·【Barley & Spinach Soup】麦仁太舍得放了,哪里是蔬菜汤,简直扎实到像在喝粥。表面覆盖着一层奶酪,給整体滋味更添一抹鲜浓,但多吃又觉得腻了点。·【Burrata】最经典也是最考验食材的搭配,调味极简,看的就是食材品质了。布拉塔顶部还保留着stretching过程中的“小辫子”,柔韧度和凝固性都正好,戳破瞬间爆浆汹涌,煞是诱人。·两种番茄清新润甜,芝麻菜的清苦被化
两种番茄清新润甜,芝麻菜的清苦被化解在柔柔奶香中,一人干完这么一大颗奶包子巨爽!
态度热情友善,看我掏出相机,大大方方欢迎我拍。可惜水杯有股抹布味儿。
2023-04-29
  • Burrata
2023-05-15 691 瀏覽
呢間朋友介紹話好食,所以lunch嘅時候就去咗試吓✨Lunch set喺中上環嚟講算係性價比高,three course $158包嘢飲🍝揀咗parma ham、lasagna同tiramisu。Parma ham ok,lasagna 超級邪惡勁多芝士🤤tiramisu喺最驚喜,set lunch 都超大份,而且係正宗意大利嘅味道👍🏻靚景指數:💛💛💛好食指數:💛💛💛💛💛抵食指數:💛💛💛💛

靚景指數:💛💛💛
好食指數:💛💛💛💛💛
抵食指數:💛💛💛💛
2023-04-14 590 瀏覽
今日要出上環打波同買海味 所以揀黎呢度食 叫左兩個3 courses 嘅lunch set $158✨Prosciutto Melon + Linguine Vongole (+28) + Tiramisu + CappuccinoParma ham 有兩塊大大塊 蜜瓜超甜!😍 包埋一齊食好味😋蜆肉意粉有好多粒蜆 好肥美好甜👍👍👍 Tiramisu 就唔係好夠滑 覺得pici 嗰個好食啲🤔✨Caprese + Taglolini Gamberi (+38) + Panna Cotta + lemon tea前菜芝士好香口👍 沙律菜好refreshing 蕃茄扁意粉香濃好掛汁 口感都唔錯甜品Panna Cotta 超超超級滑嘟嘟😋😋 上面有啲士多啤梨醬咁 男朋友一開頭覺得好甜 但我覺得啱🤣🤣 好食總括嚟講味道都好唔錯呀 環境都幾舒服 可以慢慢食慢慢傾計味道❤️❤️❤️❤️抵食❤️❤️❤️❤️服務❤️❤️❤️❤️環境❤️❤️❤️❤️💰午餐人均~$210(收+1)

蜆肉意粉有好多粒蜆 好肥美好甜👍👍👍

味道❤️❤️❤️❤️
抵食❤️❤️❤️❤️
服務❤️❤️❤️❤️
環境❤️❤️❤️❤️

💰午餐人均~$210(收+1)
2023-04-02 460 瀏覽
位於上環皇后大道中的 il Bel Paese, 雖然位於繁華鬧市的街道, 但當你進入餐廳, 聽著柔和的音樂, 心情便會自然放鬆起來。 推介他們的午餐, 選擇多, 而且食物質素不俗, 二道菜$128起,三道菜$158起,包餐飲, 性價比高。 前菜:Prosciutto e Melone用24個月的巴馬火腿配哈密瓜,火腿嫩滑無筋,口感細緻,哈密瓜清甜多汁,更加能帶出火腿的甘香味道。 主菜:Tagliolini gamberi e zucchine + $38地道口味的意大利麵, 軟硬度適中, 配合用蝦殼淆製的醬汁 和小蕃茄, 份外鮮味。 用餐後, 還可以在餐廳購買一些意大利食材, 例如巴馬火腿、 芝士及餐酒等, 一次過滿足用餐和購物的樂趣!

前菜:
Prosciutto e Melone

主菜:

2023-03-05 899 瀏覽
相隔唔夠兩個月,再次嚟食🇮🇹意式午餐🤣 喺OpenRice 訂座時,聚餐主題揀咗生日,當日冇提到想慶祝,店員都好細心,喺送上甜品時加上蠟燭🎂 頗有驚喜🥰 今次都係點Daily Set Lunch ($128/2-courses; $158/3-courses),平日及週末都供應Antipasti 前菜:再次品嚐最愛嘅🍈Parma Ham with Melon,配黑醋沙律菜,瓜甜腿香😋👍🏽 🥗Mozzarella Caprese 水牛芝士沙律為素食🌿 芝士香軟,蕃茄亦鮮甜,混合沙律菜同黑醋,味道清新🍞麪包暖而軟綿綿Secondi 主菜:🥟Ravioli di Ricotta 意式菠菜餃子為經典意大利菜,亦係素食🌿 顏色雖然較為單調,但味道不錯,內裏包裹菠菜芝士饀料,味道濃郁🥩Bistecca alla Grilgila 肉眼扒配烤蔬菜(+$68) 🍆烤蔬菜味道較佳,薯仔爽而甜,茄子同甜椒都鮮甜😋 肉眼扒揀咗7成熟,肉質帶少許紅又冇出血水,不過肉味較淡,有芥末醬可提供 🐟 Salmone Grigliato 烤三文魚配薯蓉,薯蓉香滑,三文魚亦鮮美,底部嘅豆角亦爽同上一次嘅主菜比較,個人偏好

Antipasti 前菜:

🍞麪包暖而軟綿綿

Secondi 主菜:
Ravioli di Ricotta

Bistecca alla Grilgila

Salmone Grigliato

同上一次嘅主菜比較,個人偏好上次嚟食嘅🍅Tagliolini 蕃茄蝦仁意粉,見到隔離枱點嘅Pizza 唔錯,下次嚟會想試吓A La Carte Menu🤤

Dolce 甜品
Pana Cotta

本來想點上次未試嘅Chocolate Mousse,點知當日冇供應,有啲小失望😟 點咗Pana Cotta 奶凍同Tiramisu 意式芝士餅各一,奶凍奶濃香滑,今次轉為士多啤梨鋪面😋 Tiramisu都好好味😋 推介👍🏽

餐飲揀咗咖啡同Earl Grey Tea ☕️咖啡味道香濃,配微暖奶泡 🫖Earl Grey 係Twining 茶包🫖

今次坐角落位,頂部安裝咗音響,較為嘈吵
2023-02-26
生日
Ravioli di Ricotta
Salmone Grigliato
Pana Cotta
  • Panna Cotta
2023-02-22 244 瀏覽
3道菜Daily Set Lunch ($158),有前菜、主菜、甜品、麪包及飲品,週末亦有供應🤩 (兩道菜 $128) Antipasti 前菜:🍈Parma Ham with Melon 蜜瓜十分香甜,跟肉質軟嫩嘅巴馬火腿䶢香味互相輝映,必食!😋👍🏽🥑Rocket Salad 巴馬臣芝士配牛油果火箭菜沙律為素食🌿 清新得嚟味道唔寡😋🍞麪包有兩款,質感軟綿,可配檻欖油及黑醋Secondi 主菜:🍝 Tagliolini Prawns Zucchini (+$38) Tagliolini為幼身意粉,軟硬度適中,蝦仁雖細小,味道卻意外地鮮美😋 切絲翠玉瓜味道清新,醬汁調配帶點酸甜,整體味道非常搭👍🏽🥫食意大利餐,當然要試經典菜式Classic Lasagna 千層麵🤤 醬汁於上枱時仍滾熱得有氣泡冒出♨️ 表面滲上芝士粉,蕃茄肉醬味道濃郁,份量剛好,唔會太膩Dolce 甜品:🍮 Panna Cotta 奶凍牛奶味香濃柔滑,質感彈滑,甜度適中,好好味🤩 🍰Tiramisu 意式芝士餅味道香滑,一流👍🏽 ☕️套餐包餐飲一杯,揀咗咖啡,味道香濃餐廳掛上意大利風景畫,充滿意式風情食物非常好😋 非常滿足

Antipasti 前菜:
Parma Ham with Melon

Rocket Salad

🍞麪包有兩款,質感軟綿,可配檻欖油及黑醋

Secondi 主菜:
Tagliolini Prawns Zucchini

Classic Lasagna

Dolce 甜品

Tiramisu

🍰Tiramisu 意式芝士餅味道香滑,一流👍🏽

☕️套餐包餐飲一杯,揀咗咖啡,味道香濃

餐廳掛上意大利風景畫,充滿意式風情

食物非常好😋 非常滿足又滿意嘅一餐🤰🏽
2022-12-31
Parma Ham with Melon
Rocket Salad
Tagliolini Prawns Zucchini
Classic Lasagna
  • Linguine Gamberi & Zucchine
  • Panna  Cotta
見佢地ig寫住best authentic Italian cuisine 就睇睇係咪真係咁正😎餐廳嘅環境昏暗 播住音樂 都幾有feel😚另外仲有購物區 食飽飽行吓入貨都唔錯🛒.📌Bread Basket $free一去到就有個麵包籃 有三舊 應該係ciabatta嚟🍞鹹鹹地 外脆內鬆軟煙韌 再點埋啲黑醋同橄欖油 夠晒香口🫒.📌Burrata pugliese $148平時多數都係食mozzarella 第一次食Burrata🤫成個袋咁 好得意🤣表面有彈性 中心就濕潤軟綿 比起mozzarella奶味更濃郁🥛內裏好creamy 入口即融 搽麵包都唔錯😎加埋火箭菜同蕃茄仔 幾開胃🥬🍅.📌Risotto Porcini & Tartufo nero $188個意大利飯真係幾正宗🇮🇹口感軟糯得嚟又有咬口 個醬汁creamy 但夾埋食完全唔會好漏🥹撈左啲牛肝菌, 洋蔥, 番茜落去 菇菌味幾香🍄不過可能淨係得面頭啲黑松露片 食落就冇乜松露味🫢.📌Polletto Grigliato alla Diavola $218燒春雞都幾有份量~400g 兩個人分都夠食🐔用左好多香料同蕃茄辣汁醃味 雞肉超入

📌Bread Basket $free
Bread Basket

📌Burrata pugliese $148
Burrata pugliese

燒春雞都幾有份量~400g 兩個人分都夠食🐔用左好多香料同蕃茄辣汁醃味 雞肉超入味 相當之惹味🌶雞肉除左少少雞胸位 成隻都好嫩滑juicy 外皮幾香脆 燒得唔錯🫶🏻
旁邊嘅烤新薯好好食 外脆內軟綿🥔雜菜就有少少油🤏🏻不過好多汁🥒🫑🍆

📌Tiramisu $78
上枱完全嚇親 未見過咁大jar甜品😳個mascarpone cheese好thick超軟滑又creamy 係忌廉整唔到嘅口感🤍Ladyfingers好鬆軟 索晒咖啡味☕不過酒味就唔太出️🥃再加埋面頭苦澀可可粉同雜莓🍓🫐好有初戀嘅感覺💓可惜真係太飽 如果唔係一定更加滋味🤦🏻‍♀️

📌Panna Cotta $78
奶凍都冇令我失望 奶味濃郁🥛口感好軟滑 入口即融咁🤩食落唔會好甜 再加埋面頭嘅雜莓醬同雜莓 一啲都唔漏呀🍓🫐不過個醬係似車厘子藥水味🍒

📌Homemade Lemonade $68
呢個好fresh 食野配番杯好解膩又開胃💚💛係佢地自家製嘅mocktail 檸檬味好香好夠酸🍋加埋啲Basil更加清爽🌿
Homemade Lemonade

📌Whole pineapple and banana smoothie $88
原本係原個菠蘿上 但而家就轉番用杯裝🍹個香蕉味好出🍌但菠蘿味就好淡🍍加左乳酪同蜜糖 飲落酸酸甜甜🍯仲帶少少菠蘿嘅酸 同香蕉嘅苦澀😆口感幾thick 但冇奶昔咁杰🥛
Bread Basket
Burrata pugliese
Homemade Lemonade
2022-09-16 1255 瀏覽
「Il Bel Paese」於香港成立逾廿載,業務由餐飲、食材雜貨至Gelato均有經營🌟今次就去咗上環分店,集餐廳及食材雜貨專門店於一身,品嚐正宗意式風味💕.🍞餐包先嚟一籃麵包🧺微暖嘅溫度啱啱好,將軟熟嘅麵包蘸上橄欖油、黑醋,以傳統意大利食法享用🇮🇹.🍴Parma & Melone柔軟芳香嘅24個月風乾巴馬火腿,配上鮮甜多汁且軟綿哈密瓜,一鹹一甜恰到好處😋.🍴Linguine alla puttanesca 意大利煙花女麵🍝以蕃茄、橄欖、酸豆、鯷魚、蒜頭、辣椒粉所煮成,一上菜橄欖、蒜頭香氣已經撲鼻而來🤩醬汁酸鹹得來又帶點輕微辣勁,配上Al Dente扁意粉,食到停唔到口😆.🍴Agnello allo Scottadito羊架聞落先係好香Rosemary味🌿入口肉質鮮嫩多汁,特別煎過肥膏位特別香口🤤黑醋汁羊架額外新添一份葡萄香,酸味亦化解油膩感,味道更細緻🥰.🍴Panna Cotta意大利奶凍配以藍莓醬🫐奶味濃郁香甜,質感細滑😚.🍴Tiramisu 忌廉香而不膩,咖啡味幾突出,整體唔會太甜😌.🍷Triusco Primitivo di Manduria特別開咗枝意大利紅酒去配搭今晚嘅菜

🍞餐包
🍴Parma & Melone
Parma & Melone

🍴Linguine alla puttanesca

🍴Agnello allo Scottadito

🍴Panna Cotta
意大利奶凍配以藍莓醬🫐奶味濃郁香甜,質感細滑😚
🍴Tiramisu
忌廉香而不膩,咖啡味幾突出,整體唔會太甜😌

特別開咗枝意大利紅酒去配搭今晚嘅菜式❤️先係陣陣黑莓果及煙燻香味,入口更有黑朱古力氣息🍫高酸及單寧配上今晚紅醬為主嘅意粉及濃味羊架,稍微中和油膩感,互相平衡✨
Triusco Primitivo di Manduria

食飽飽仲覺得意猶未盡?仲可以一覽店內購物區🛒無論Wine、芝士、火腿、調味料等來自意大利食材雜貨,應有盡有,猶如置身於意大利超市般🤪

鍾意食意大利菜嘅,必定會愛上呢間餐廳💕無論食物及氛圍,整個用餐體驗都非常愉快滿足🥰價錢以香港島地段係非常吸引😏回頭率爆燈‼️
Parma & Melone
Agnello allo Scottadito
餐廳內更設有購物區,供食客隨時選購意大利糧油、各款芝士及新鮮蕃茄等等。BREAD BASKET 微溫,質感軟熟,而麵包皮經過煎烘,口感香脆Prosciutto & Melon $138這款24個月的Parma Ham,好軟腍,好柔軟! 微鹹口味配上味道十分甜的哈密瓜,好食! Puttanesca $148意粉掛汁,醬汁以蕃茄膏作為base,茄味濃而且充滿橄欖、anchovies及capers香味。上枱時,更可選擇即場磨上pepper / parmeson cheese點綴Panna Cotta $78面層的莓果醬好足料,配上奶味香濃的奶凍,好味又醒胃!Tiramisu $78隱約有輕微酒香,mascarpone cheese質感輕身幼滑,好creamy!奶味極香濃!😋 ladyfinger餅底吸滿espresso的香醇,口感像軟熟綿密的咖啡海綿蛋糕一樣,配埋濃郁的可可粉,味道層次出色又好食!Grilled Lamb Chops $298大件! 燒烤火喉控制得好,外觀看似容易燒烤得乾身,其實內裏肉質嫩粉,口感軟腍適中又富彈性,一咬充滿羊脂香又唔羶的肉汁,香而不油膩!單以herbs、胡椒

BREAD BASKET
微溫,質感軟熟,而麵包皮經過煎烘,口感香脆

Prosciutto & Melon $138

Puttanesca $148

Panna Cotta $78
面層的莓果醬好足料,配上奶味香濃的奶凍,好味又醒胃!

Tiramisu $78

Grilled Lamb Chops $298
單以herbs、胡椒、鹽調味,嫩羊香味已經齒頰留香!羊架脂肪部位更煎至脆邊,好食!

Mix Berries Smoothie $68
以紅莓、黑莓、士多啤梨、藍莓,再混合乳酪及蜜糖,甜酸度平衡得好,開胃好飲!

Pineapple smoothie $68
有菠蘿加香蕉的混合選擇,而我們選了只要菠蘿的smoothie。
菠蘿果肉好甜,完全唔酸!甜味並非來自浸糖水的菠蘿!是天然的水果香甜!正!😋 整杯smoothie充滿菠蘿天然甜香,再混合乳酪及蜜糖,口感順滑,甜甜又極微酸,好飲!

_______________

il Bel Paese (上環) (上環)
上環皇后大道中299號地下

_______________
2022-09-12
2022-07-21 601 瀏覽
Sheung Wan is a special place in HK, not just because of its history but also the restaurants in that district. We were attracted by the design and interior of this italian restaurant. We ordered two 3-course lunch sets (around $160/each), which comprises an appetizer (rocket salad, parma ham), main course (see photos below) and dessert (refer to photos).The food is value for money and delicious, but left our stomachs memorable would definitely be the breads, served with butter and black vinegar

The food is value for money and delicious, but left our stomachs memorable would definitely be the breads, served with butter and black vinegar, which was nicely prepared and soft.

The pasta sauce and lasagna were also fantastic in terms of the flavor. Serving size is just right as well. The servers in this restaurant were very polite. Therefore, I highly recommend this restaurant.😁😁
Pasta
Lasagna
Pana  Cotta
2022-07-17
Pasta
Lasagna
Pana  Cotta
2022-07-08 473 瀏覽
疫情其間已經買過兩次外賣芝士火腿拼盤,好抵食,所以今次試下堂食,先講講前兩次個盤第一次叫係因為係外賣apps自取有折,叫左個大盤大約$220, 好大盤,因為仲叫左其他西餐外賣所以4個人都食唔哂,拼盤係店家隨機,所有野都好食第二次就親身去,今次同職員交談可以自選要幾多款肉同芝士,同埋職員都會問你口味介紹,十分好。今盤覺得最驚喜係牛舌(左上),好好食,所以第二次堂食都有encore。蒜味沙樂美腸太咸唔推薦。藍芝士都覺得一般,可能我鐘意重口味覺得熟成未夠。$278外賣最大問題就係佢無一個可以放得落個盤嘅大袋,所以兩次我地都係手托成盤番屋企。佢有凍櫃可以按gram買,好抵食,質素比各大超市高但價錢都差唔多甚至再平少少講番堂食當晚,首先都係食個拼盤送酒慢慢傾計先威士忌芝士必食! 好香麥芽味,仲有d麥芽碎係表皮食落好有咬口。酒感唔重, 就算唔飲威士忌都可以一試。友人就喜歡黑松露芝士至於最右面長方果款(忘記名) 店員推薦重口味, 就真係未必個個會接受, 馬汗味(發酵攻味)好重。$400左右意大利雲吞menu無, 朋友見lunch有問店員肯做比我地, 大約$160, 正常, 個人唔大興趣千層麵: 太蕃

講番堂食當晚,首先都係食個拼盤送酒慢慢傾計先
友人就喜歡黑松露芝士
$400左右

千層麵: 太蕃茄, 個人唔鐘意偏酸

燉牛面肉: 本來想叫生牛肉, 店員話我地叫咁多前菜推介我地試呢款熱食, 最後大家太飽我打包左第二日午餐
第二日翻叮好好食, 好林好入味, 全晚熱食最好食呢個
大約$270?

食意大利菜甜品當然必試tiramisu同埋Panna Cotta, 不過都係外表靚, 食落正常質素唔特別好食

我地開左3支白酒, 最平價都要大約五百一支, 賣單最後二千頭, 四人食。食物價錢唔算貴但質素都好一般, 下次都係淨買芝士火腿飲下酒算
  • cheese
2022-06-20 337 瀏覽
呢排搵食搵到黎上環,餐廳位於皇后大道中,主打既係意大利菜,除左正宗既意大利菜之外。仲係一間售賣意大利進口食材既小型雜貨舖除左芝士、火腿、調味料同蕃茄等等既食材之外仲有各式餐酒可以選購,食飯shoppong一次過攪掂哂☺️☺️🧀Burrata PuglieseBurrata好新鮮,一切開中間部份仲係流心既,蕃茄亦好新鮮爽甜,直頭可以當生果食,前菜黎講份量都好大👍👍🍝Linguine Gamberi & Zucchine蕃茄醬味道好香,同一般既意粉醬好唔同,大蝦都好大隻而且身質爽口彈牙,而且個頭仲有膏,食落都幾甘香,最鍾意佢仲加左d西葫蘆瓜絲,咬落爽爽地,成功增加左口感🐽Braciola Con Verdure Stufate豬扒好厚身,煮得岩岩好熟,入口充滿肉汁。墊底既係蕃茄醬煮雜菜,蕃茄醬既酸甜味亦都平衡左豬扒既肥膩感🍰Tiramisu睇落好似細細杯,但食落份量都幾多,咖啡味香濃,入口creamy,而且仲唔太甜同酒味唔太濃,岩哂我🍼Panna Cotta奶味香濃,入口有絲滑既感覺,味道又係唔會死甜,上面既果jam帶出酸酸甜甜既感覺,食完仲想再食多d😋🫐Mix Berry Smoothies

🧀Burrata Pugliese

🍝Linguine Gamberi & Zucchine

🐽Braciola Con Verdure Stufate

🍰Tiramisu

🍼Panna Cotta

🫐Mix Berry Smoothies($68)
味道酸酸甜甜,口感清新

🍍Whole Pineapple & Banana Smoothies($88)
原個菠蘿上枱,清新解渴,而且打卡一流😋
2022-06-11 322 瀏覽
多謝呢間餐廳邀請我哋去試食 之前都聽人講呢間幾好食 所以就一於去試吓 唔知係咪真呢😚𝐴𝑛𝑡𝑖𝑝𝑎𝑠𝑡𝑖👅𝐵𝑢𝑟𝑟𝑎𝑡𝑎 𝑃𝑢𝑔𝑙𝑖𝑒𝑠𝑒 佢嘅Burrata同蕃茄真係好新鮮 Burrata係差唔多食過最fresh嘅🤤份量幾多 食落好creamy 好正😋𝑃𝑎𝑠𝑡𝑎 👅𝐿𝑖𝑛𝑔𝑢𝑖𝑛𝑒 𝐺𝑎𝑚𝑏𝑒𝑟𝑖 & 𝑍𝑢𝑐𝑐ℎ𝑖𝑛𝑒 呢個係蕃茄醬蝦意粉 蝦幾大隻 仲要蝦頭有好多膏 食落都算爽彈嘅😝番茄醬酸酸甜甜 幾開胃 整體好好食😍𝑆𝑒𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖 👅𝐵𝑟𝑎𝑐𝑖𝑜𝑙𝑎 𝐶𝑜𝑛 𝑉𝑒𝑟𝑑𝑢𝑟𝑒 𝑆𝑡𝑢𝑓𝑎𝑡𝑒 呢個係煎豬扒 豬扒好厚切🤩亦都煮得啱啱好 同埋食落唔會好乾亦都唔鞋 調味都唔錯🙈𝐷𝑜𝑙𝑐𝑖👅𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢佢嘅tiramisu 好大份🤩mascarpone cream嘅比例較多 食落都幾滑 咖啡酒味唔會好重 啱晒怕苦嘅女小編 幾好味🥰👅𝑃𝑎𝑛𝑛𝑎 𝐶𝑜𝑡𝑡𝑎 佢嘅奶凍都幾滑 上面都配左啲酸莓醬 所以食落唔漏😚總括嚟講 呢間意大利餐廳嘅食物質素幾高😋同埋都坐得幾舒服 服務都唔錯 仲有佢平日嘅lunch set都幾抵 所以大家不妨嚟呢度一試😛😋 好味:8.67/10🤗 服務:8.23/10😝 環

𝐴𝑛𝑡𝑖𝑝𝑎𝑠𝑡𝑖
👅𝐵𝑢𝑟𝑟𝑎𝑡𝑎 𝑃𝑢𝑔𝑙𝑖𝑒𝑠𝑒