6天前 0 瀏覽
係等緊修眉師期間,隨意咁搵到呢間infinitea🥤首先要讚下呢度啲店員,個個都好友善,充滿笑容我只係買一杯飲品,佢哋都好nice本身都無打算出post,但呢杯咁簡單嘅單粒茶真係好飲,令我不得不出post「鳳梨綠茶」我要咗無糖,出邊好多茶飲店都只做到固定糖,呢度可以無糖,而且鳳梨果肉好香下次會再嚟試下其他食品
係等緊修眉師期間,隨意咁搵到呢間infinitea🥤
首先要讚下呢度啲店員,個個都好友善,充滿笑容

我只係買一杯飲品,佢哋都好nice

本身都無打算出post,但呢杯咁簡單嘅單粒茶真係好飲,
令我不得不出post

「鳳梨綠茶」
我要咗無糖,出邊好多茶飲店都只做到固定糖,
呢度可以無糖,而且鳳梨果肉好香

下次會再嚟試下其他食品
2024-09-30
下午茶
2024-08-05 620 瀏覽
Lunchtime同事介紹我order呢個udon估唔到有驚喜!超推薦!用openrice app order再落去拎就得!-口水雞烏龍麵|$35呢個價錢真係平盡全中環,烏冬份量超大,兼且浸過凍水(好有心🥹),條條分明,夏天食好適合!讚岐烏龍麵口感煙煙韌韌,超掛汁!口水雞都好入味,醬汁都好多,唔會一尾死辣,有少少甜辣感~口水雞雞肉嫩滑,調味有層次,唔係一味一pat醬,份量都好多,mix埋青瓜簡直完美
口水雞烏龍麵|$35

• 口水雞烏龍麵
2024-05-28 1274 瀏覽
今天午餐叫了外賣,選了這間餐廳的烏冬套餐包括:飲品+小食+主食。我選了涷頂奶茶,奶香茶濃,也不會太甜。小食我選了薯波,電量10分鐘夠一個人吃,主食我選了溫泉蛋雞絲撈烏冬(胡麻醬),烏冬的質感10分煙靭,不會太淋,附有兩包胡麻醬,足夠用來撈烏冬吃
2024-05-22
外賣送餐
2024-05-28 978 瀏覽
中環午飯餐廳好多,有平有貴,有好食也有一般的食店,大家都趕上班,幾十元一餐真是不敢要求太多。最近發現開業不久的INFINITEA, 主打台式飲品和台式自創餐點。店面不大,主打外賣,從廚房,點餐都是年青有活力,服務到位的年青人,午餐時段好忙都熱情接待客人,真是要多多支持年青人創業。餐單不複雜,但勝在可自由配搭成套餐,食材和味道個人都很喜歡,是高質素的食店,加上價錢算大眾化,又可滿足打工一族想試多一些菜品不會太悶的心態。所以性價比非常高。湯泉蛋醬燒牛五花飯,外加一條台灣香腸,配一杯大杯芝芝蜜桃,承惠$64,大家應相信真的是性價比高的食店,多平都無用,最重要好好味道,因本人不吃生蛋,所以廚師也很歡迎地幫我轉成熟蛋,台式香腸才賣$12,還正式地加了台灣食店會加的生蒜片,飲品轉大杯才加$2.5,中環有些茶記凍飲都收$3。芝芝桃桃一點不欺場,真有果肉,芝士奶蓋也落足份量。台飲選擇都多,連手打鴨屎檸檬茶都有!提提大家,堂食位置不多,不過中環大部份都外賣,所以人少少也能有座位。這樣的價錢和食物質素,加上熱情細心的服務,一定比滿分,推介一下是因為一邊想支持有心的創業的年青人,也想優質食店有多些人享受到,
餐單不複雜,但勝在可自由配搭成套餐,食材和味道個人都很喜歡,是高質素的食店,加上價錢算大眾化,又可滿足打工一族想試多一些菜品不會太悶的心態。所以性價比非常高。湯泉蛋醬燒牛五花飯,外加一條台灣香腸,配一杯大杯芝芝蜜桃,承惠$64,大家應相信真的是性價比高的食店,多平都無用,最重要好好味道,因本人不吃生蛋,所以廚師也很歡迎地幫我轉成熟蛋,台式香腸才賣$12,還正式地加了台灣食店會加的生蒜片,飲品轉大杯才加$2.5,中環有些茶記凍飲都收$3。芝芝桃桃一點不欺場,真有果肉,芝士奶蓋也落足份量。台飲選擇都多,連手打鴨屎檸檬茶都有!提提大家,堂食位置不多,不過中環大部份都外賣,所以人少少也能有座位。這樣的價錢和食物質素,加上熱情細心的服務,一定比滿分,推介一下是因為一邊想支持有心的創業的年青人,也想優質食店有多些人享受到,讓店家可大展鴻圖,因最近發現之前推介過的西餐已結業,好多時提供優質的菜品,成本自然較高,但不為人知的話,好難營運下去,希望店家能把質素堅持做好,我們打工人就有口福了!
2024-05-27
  • 台式香腸