2024-06-25 3215 瀏覽
🍝打卡cafe系列‼️間餐廳既view 好舒服😬😬—▫️餐廳:INN - I’m Not Nothing▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖(港鐵荔枝角站 D1 出口, 步行約1分鐘)▫️營業時間⏰: 星期一至日12:00 - 17:00 & 18:00 - 22:00▫️價錢:~$100+—美味:🥩🥩🥩+0.9🥩環境:🌌🌌🌌+0.9🌌價錢:💰💰💰+0.95💰服務:🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳+0.7🧑🏻‍🍳—淨係環境都夠晒chill☺️,食物份量都幾多☺️兩個人去又得一班人去都得😃🤩🤩cafe黎講都算唔錯—👧🏻食咗啲咩🤫💕📍龍蝦意大利飯價錢:$198分數:🦞🦞🦞+0.9🦞仲幾大份有半大隻開邊龍蝦🦞都夠多肉😁加埋意大利飯軟硬適中,都夠汁~📍煎盲鰽魚柳價錢:$188分數:🐟🐟🐟+0.9🐟比想像中大舊,有兩舊🐟🐟外層煎香咗,入面啲肉都好香滑—📍提拉米蘇價錢:$58分數:🍮🍮🍮+0.5🍮啲cream較多,咖啡味都有,但冇咩酒味同驚喜—#好西 #打卡 #bellevue #café #summervibes #cafe #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #
🍝打卡cafe系列‼️間餐廳既view 好舒服😬😬

~
📍煎盲鰽魚柳
價錢:$188
分數:🐟🐟🐟+0.9🐟
比想像中大舊,有兩舊🐟🐟外層煎香咗,入面啲肉都好香滑

📍提拉米蘇
價錢:$58
分數:🍮🍮🍮+0.5🍮
啲cream較多,咖啡味都有,但冇咩酒味同驚喜

#好西 #打卡 #bellevue #café #summervibes #cafe #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #coffee #alldaybreakfast #instagood #bestoftheday #amy_in_mk #旺角美食 #羊架 #鮑魚 #鵝肝 #cocktails #bar #dinner #chill #finedining
2024-06-04 4872 瀏覽
今次黎到荔枝角,再訪依間裝修極華麗嘅法式餐廳🤩🌟 與其他分店一樣,餐廳採用法式宮廷風設計,晶瑩剔透嘅水晶燈飾、藝術感滿滿嘅畫飾,加上雅緻美觀嘅餐桌設計,感覺優雅又悅目😍❤️ 今次㨂咗一份香煎虎蝦牛肝菌意大利飯👍 客飯擺盤十分有心思,好有觀賞性❤️ 意大利飯煮得濃稠馥香🤤 每一口都富有香濃嘅牛肝菌香😋 軟中帶硬嘅口感十分地道👍 虎蝦煎得焦香誘人,食落爽彈充滿鮮美😋🐧 㨂咗幾款甜品試盡佢🥴❤️ 首先當然要叫佢地嘅招牌法式班戟😘 㨂咗香蕉榛子朱古力忌廉口味🤤 班戟造型同樣精美👍 啱曬打卡❣️ 班戟皮好軟腍好綿密😋 每一啖都充滿朱古力嘅醇香😚 食落唔會過甜👍 配搭香甜嘅香蕉同埋滑溜嘅忌廉一齊食,滋味極佳❣️ 之後仲點咗心太軟同埋朱古力布朗尼😍❤️ 兩款蛋糕都富有超級濃郁嘅朱古力味🥰 甜度不會過高👍 配冰涼香滑嘅雪糕一齊食,冰與火嘅刺激口感好正🤤 食完甜品當然要配返杯果茶😋 㨂咗酸酸甜甜嘅Orange Blossom 🍊 好清新超解膩👍 啱曬送甜品😘

2024-05-22 3933 瀏覽
呢間餐廳係工廠大廈入面,好近地鐵站,入面裝修都幾唔錯,黑白色做主題,顏色分明餐牌嘢食選擇都多,有小食、飯同意粉、煮食、同甜品🌟#任食青口配薯條($58)呢個價錢可以任食兩樣嘢都真係好抵😋青口新鮮嫩口,加上蕃茄辣汁調味,香香甜甜更加惹味👍🏻薯條新鮮炸起,仲係熱辣辣,酥脆金黃,外脆內軟,仲要係粗身薯條,口感更加好, 傾吓傾吓偈就忍唔住食咗好多條🙈🌟#八爪魚墨汁意大利飯($158)意大利飯調味豐富,落咗奶油蒜蓉等,與墨汁完美融合,味道好濃郁,加上口感彈牙有嚼勁,好好食😋另外八爪魚好新鮮,味道鮮甜,口感爽滑,煮得岩岩好🌟#慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬($238)以慢煮的方式烹調,令到黑毛豬鞍架肉質保持鮮嫩多汁,切開真係啖啖肉㗎,肉質帶有細膩的油花,入口即化同埋好香,搭配少見香桃醬,增添了一絲清新的果香,突出左豬肉的香甜,加上豐富嘅配菜,相當好味整體嚟講嘢食嘅味道調配得好好,味道上係有驚喜,價錢合理,值得再來

餐牌嘢食選擇都多,有小食、飯同意粉、煮食、同甜品

🌟#任食青口配薯條($58)

🌟#八爪魚墨汁意大利飯($158)

🌟#慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬($238)

• 慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬
  • 八爪魚墨汁意大利飯
  • 任食青口配薯條
2024-05-22 3143 瀏覽
INN - I’m Not Nothing (荔枝角)📍 **位置**:荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖,這個地點非常方便,無論是搭地鐵還是巴士都很容易到達。🗺️🚇🚌🍴 **餐點**:1. **青口配薯條 $58**:這道菜真的是無敵划算,因為青口和薯條可以任食!🤩🤩🤩 青口新鮮多汁,薯條香脆可口,每一口都令人滿足。🍤🍟 無限量供應更是讓人吃到飽,以這個價錢來說,真的是超值!💯💸2. **卡邦尼意粉**:這道意大利麵真是濃郁香滑,奶油醬汁配上煙肉的鹹香,口感豐富。🍝🧀 每一口都能感受到意大利麵的Q彈和濃郁的風味。👍3. **凍檸茶**:這杯飲品非常清爽,檸檬的酸甜和茶的香味完美結合,特別適合搭配濃郁的主菜。🍋🍹 喝完後讓人感覺非常解渴和清新。💦INN - I’m Not Nothing 🍽️ 無論是食物的質量還是價錢,都讓人感到滿意。服務也很友善高效,讓用餐體驗更加愉快。😊👨‍🍳👩‍🍳🌟 **推薦指數**:⭐⭐⭐⭐⭐🎉 🎉 🎉 🎉 🎉 🎉
INN - I’m Not Nothing (荔枝角)

🍴 **餐點**:

🌟 **推薦指數**:⭐⭐⭐⭐⭐

🎉 🎉 🎉 🎉 🎉 🎉

2024-05-22
  • 青口配薯條
  • 卡邦尼意粉
3天前 0 瀏覽
-📍 INN - I’m Not Nothing (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖📞:24880833今日嚟到荔枝角工廈呢間西餐廳,門面已經好靚,set lunch同dinner價錢合理 性價比高 入到去地方更寬敞適合同閨蜜打卡📸傾計食lunch🍽️又或者情侶慶祝生日🎂地上面既黑白地磚加上天花板既吊風扇好有歐陸風,加上staff好nice 入到嚟覺得自己好有女皇般既享受🥰💎田園沙律🥗 HKD18💸前菜田園沙律新鮮又健康,羅馬生菜配埋車厘茄更適合🍅鍾意食得健康既你🤩💎豬肉眼扒🐷 HKD118💸豬肉眼扒肉質夠嫩滑又多汁,肉身夠厚食落有口感 外皮煎香 配合蜜糖芥末醬令肉質味道突出 肉眼扒啖啖肉又唔un而且無骨,焗薯香口 份量岩岩好 價錢公道💎Green Tea Latte HKD23💸小編最愛Matcha Latte(正宗綠茶🍵婊🤭嘻😜), 拉花精緻抺茶味濃郁加上望住周圍咁靚既環境 可以好好享受屬於自己既Me
📍 INN - I’m Not Nothing (荔枝角)
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖
📞:24880833

💎田園沙律🥗 HKD18💸

💎豬肉眼扒🐷 HKD118💸

💎Green Tea Latte HKD23💸
小編最愛Matcha Latte(正宗綠茶🍵婊🤭
嘻😜), 拉花精緻抺茶味濃郁加上望住周圍咁靚既環境 可以好好享受屬於自己既Me time🥰

—————————————————————-
Overall Performance:
味道😋:4/5
環境🍀:4/5
服務👯:4/5
衛生👀:5/5
抵食💵:4/5
3天前 0 瀏覽
📍INN - I’m Not Nothing 😍荔枝角高質素西餐👍餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍~北海道帶子菠菜意大利飯😍帶子勁大粒😘勁新鮮🥳菠菜意大利飯非常好食🤤忌廉落得好足👍飯粒分明🤪調味亦都做得好好👍~香煎盲曹魚柳伴帶子配刁草忌廉汁😛魚柳非常大塊😛肉質嫩滑🥳非常新鮮👍忌廉汁做得好香🤤成個配搭好正👍~藍莓醬巴斯克芝士蛋糕配雪糕🥳非常濃郁嘅芝士蛋糕😍味道一流😛入面非常香滑🤤配上藍莓醬同雪糕食真係好正😎~提拉米蘇😘好耐冇食過咁正嘅提拉米蘇😘內裏非常Creamy有質感🤩味道亦都整得非常之好🥳📍港鐵荔枝角站D1出口 步行約1分鐘INN - I’m Not Nothing (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖

餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍

忌廉汁做得好香🤤成個配搭好正👍

~藍莓醬巴斯克芝士蛋糕配雪糕🥳

~提拉米蘇😘

📍港鐵荔枝角站D1出口 步行約1分鐘

INN - I’m Not Nothing (荔枝角)

荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖
鮮蝦茄醬意粉鮮蝦茄醬意粉真係必試!鮮蝦鮮甜可口,配上濃郁的番茄醬,咬落去每一口都令人驚喜。意粉煮得剛剛好,醬汁完全吸收,令人一口接一口,停唔落來。而且,醬汁中加了少少香料同橄欖油,味道更加豐富,清新又好味,真係一試就會愛上!慢煮西班牙豬鞍架伴香桃醬再講下慢煮西班牙豬鞍架伴香桃醬,呢道菜真係味覺盛宴!豬鞍架慢煮咗好耐,肉質嫩到無得輸,每口都令人滿足。配上香桃醬,果香清新,甜中帶酸,完美平衡咗肉的豐富口感,讓人忍唔住想再來一口。芒果熱情果忌廉班戟卷最後,甜品一定要有!芒果熱情果忌廉班戟卷絕對係完美結尾!班戟外皮輕盈柔軟,裡面包住新鮮芒果同濃郁熱情果忌廉,甜得啱啱好,唔會膩。每口都好似享受緊熱帶陽光,令人心情大好!而且色彩鮮艷,擺盤又靚,真係一個難忘的結尾。總括來講,呢三道菜無論味道、質感定視覺呈現,都展示咗廚師的用心同高超技藝,令人期待下次再嚟品嚐!
鮮蝦茄醬意粉

慢煮西班牙豬鞍架伴香桃醬

芒果熱情果忌廉班戟卷

2024-11-07
2024-11-09 0 瀏覽
今日去咗荔枝角行街搵到呢一間幾高分嘅西餐廳,喺工廈入邊,不過都好容易搵到。見到佢價錢唔貴同埋都好多選擇,我哋兩個人就入咗去撐枱腳。🥩 西冷伴龍蝦 $328今次我哋點咗個西冷伴龍蝦,龍蝦肉質鮮嫩,牛扒五成熟,搭配龍蝦肉,每一口都好滿足! $300有得食龍蝦加牛扒都算幾抵啦!西冷扒食落唔會黐牙,同埋好有牛味,成個餐擺盤都好靚,配菜都好好食。🥭 芒果班戟 $88芒果班戟一咬落去有疏乎厘嘅口感,甜而不膩,口感鬆軟,配埋芒果真係好正!仲有熱情果,撈埋啲cream一齊食酸酸哋好開胃。🥑 Avocado Smoothie $58最後飲咗杯牛油果Smoothie,綿滑爽口,牛油果味道濃郁,非常消暑解渴!

🥩 西冷伴龍蝦 $328

🥭 芒果班戟 $88

🥑 Avocado Smoothie $58
2024-11-08 0 瀏覽
😋周一放工後,我約了太太到荔枝角“INN - I’m Not Nothing”餐廳,享用晚飯。✳️首先上桌的是**八爪魚🐙墨汁飯**($148)。這道菜的墨汁飯色澤深邃,散發著海鮮的鮮香。八爪魚經過精心燒烤,外焦內嫩,口感彈牙,與濃郁的墨汁完美融合,讓人一口接一口,意猶未盡。🌟接下來是**龍蝦🦞意大利飯**($198),這道菜的擺盤令人讚嘆。飯粒粒分明,吸收了龍蝦的鮮甜精華,龍蝦肉質鮮美,搭配意大利米的滑順,讓我們感受到海洋的滋味😋。🌟餐後,我們選擇了**凍Cappuccino**($46)和**朱古力香蕉沙冰**($58)作為甜品。凍Cappuccino的咖啡香氣撲鼻,冰涼的口感讓人感到清新;而朱古力香蕉沙冰則是完美的搭配,濃郁的巧克力和香甜的香蕉使人回味無窮。

2024-11-07 0 瀏覽
今日行開D2 place,諗住就係附近吃個靚晚餐。朋友揀左黎依間好有氣氛既樓上cafe,野食都幾好喎!食物選擇好多,晚巿有二人餐做緊400幾蚊,下次可以黎試下先!兩個人叫左兩個main,水準唔錯。帶子菠菜意大利飯,risotto 煮到剛剛好,非常有口感,煙煙韌韌,而菠菜汁好creamy! 吃落口係甜甜地又好濃郁既奶香味,正!帶子唔多得兩粒,但表面煎到好香,內里係非常嫩滑!如果有多幾粒就正啦😋鮮蝦茄醬意粉, 醬汁比較偏酸,重蕃茄味帶少許香草味。蝦肉新鮮彈牙,仲有4~5隻甘多真係值回票價!意粉煮得剛剛好,吸收晒d醬汁, 吃落好正!飯後叫左佢地既心太軟配雪糕,即叫即做要等大概20分鐘。賣相好靚!比平時既心太軟大一個碼,切開中間流心真係好治癒,配埋雪糕食真係好滿足。味道黎講心太軟甜味足夠,朱古力味好濃,好味!飲品叫左佢地既果茶系列,白桃果園非常香,岩曬食完解膩,一邊吹水一邊慢慢嘆!食物水準好高,特別係甜品好正,會再黎😉

兩個人叫左兩個main,水準唔錯。

2024-11-05 173 瀏覽
😽燒八爪魚墨汁意大利飯,嚟到嘅時候見到八爪魚非常靚仔,燒左放喺個面,本身個人都非常鍾意食八爪魚,所以就揀咗呢一個意大利飯,呢個意大利飯煮得非常好,絕對唔會有太熟嘅情況,亦都非常挺身,廚師喺烹調嘅時間控制得非常好!我同朋友都非常鍾意食佢啲一個墨汁意大利粉非常好食嘅風情!而且價錢嚟講一啲都唔貴!呢一個價錢CP值好高,呢個質素真係唔錯!😽大蜆香草忌廉扁意粉,擺盤非常靚我同朋友都忍唔住即刻攞電話出嚟打卡而且佢嘅扁意粉再加埋忌廉嘅汁我覺得非常match! 大顯亦都非常新鮮食落去完全冇任何沙,證明餐廳喺處理海鮮嘅方便都做得非常好,非常鮮甜同意粉嘅口感非常融洽,份量嚟講亦都幾多,我哋兩個人都差啲食唔晒,我同朋友都非常推介!😽芝士黑松露薯條,薯條熱辣辣即刻叫佢即刻查餐廳非常有誠意,而且再加埋佢哋特別自己調嘅黑松露醬,成個薯條嘅口感非常高級!我同朋友都忍唔住食完一條又一條,而且呢個價錢亦都唔係好貴,作為小食嚟講分量都多😽朱古力香蕉pancake! 熱辣辣嘅香蕉朱古力pancake非常好食,而且香蕉同埋榛子醬嘅味道真係好夾,整體我哋都幾鍾意呢一個甜品,餐廳喺擺盆上到非常花心思,每一碟嘢食都非常適合打卡!而

😽朱古力香蕉pancake! 熱辣辣嘅香蕉朱古力pancake非常好食,而且香蕉同埋榛子醬嘅味道真係好夾,整體我哋都幾鍾意呢一個甜品,餐廳喺擺盆上到非常花心思,每一碟嘢食都非常適合打卡!而且整體都幾好坐,方便朋友或者三五知己過嚟聚會
2024-11-02 155 瀏覽
萬聖節唔出去扮鬼扮馬,就搵咗間西餐廳食個晚餐當慶祝🤣🤣係荔枝角站附近都幾方便,行幾分鐘就到,雖然係工廈入面,但門面一樣都係靚靚地,幾打卡able😜😜餐廳入面都裝修精美,有少少vintage風嘅西式格調,燈光暗暗地咁都幾有氣氛😏前菜叫咗個辣蕃茄煮青口配酸種多士,青口份量都算多,酸酸辣辣幾惹味,多士好香口點汁食好夾😙主食叫咗個燒八爪魚墨汁意大利飯,八爪魚有2大條放係面,表面睇到係脆脆地咁好香口😌墨汁無腥味,飯入面有啲菇咁口感唔錯!😚另外再叫咗一個慢煮西班牙黑毛豬鞍,豬鞍好嫩好香,有脂肪個位真係好淋好正,其他位都唔會好乾好鞋!本身想叫埋甜品,不過實在太飽了,惟有留返下次再試🥴🥴
萬聖節唔出去扮鬼扮馬,就搵咗間西餐廳食個晚餐當慶祝🤣🤣

本身想叫埋甜品,不過實在太飽了,惟有留返下次再試🥴🥴
2024-11-01 199 瀏覽
話說,最近同女朋友去咗荔枝角嘅”Im not nothing”,真係有啲驚喜!呢間小店有啲隱蔽,不過係hidden gem黎到見裝修簡約有法式feel,環境舒適,非常適合拍拖或聚會。我哋點咗一個煎豬扒,另外一份大蝦配墨汁意大利飯,最尾留肚特登點埋佢個蜜瓜哈密瓜沙冰。值得講兩份煮食嘅擺盤都好靚,啱晒溝女,份量都夠男仔食,味道唔錯添,食得出係西式西餐唔係港式西餐。個冰酒好啱打卡,又似蛋糕嘅特別呢度嘅服務都好值得一讚,店員親切又友善,令整個用餐體驗更加愉快。平時晏晝嚟Hea下都得。夜晚嚟拍拖就再適合啲如果經過荔枝角想食好啲嘅西餐就嚟試吓啦!

如果經過荔枝角想食好啲嘅西餐就嚟試吓啦!

2024-10-30 185 瀏覽
今晚黎左呢間位於工業大廈的西餐廳食飯,見佢有好多好評,今晚終於有機會黎食下。一入到去,餐廳顏色以黑白灰色為主色,感覺都幾靚同Grand。黑松露薯條熱辣辣新鮮炸起,係我中意的粗薯條,配上少少凍又香濃的黑松露醬,好食。大蜆忌廉扁意粉蜆肉大大粒又一啲沙都冇,個汁好夠creamy,每條意粉都沾滿汁。慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬黑毛豬好嫩,又夠入味,最緊要係一啲豬肉腥味唔會有,食得出呢一樣食物的質素,加上香甜的桃醬,可以balance 返個油膩感,呢個好推介。😍😍香蕉榛子朱古力忌廉班戟好多香蕉係面頭同班戟入面,個crepe係有啲煙韌,好中意呢個口感,再加上佢啲忌廉好滑又唔太甜,成個組合好夾好食。👍👍😋😋

黑松露薯條

大蜆忌廉扁意粉

慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬

香蕉榛子朱古力忌廉班戟
  • 慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬
  • 香蕉榛子朱古力忌廉班戟
估唔到係荔枝角都有間吸引使咁高質嘅食西餐飲咖啡嘅地方💕呢間餐廳位於荔枝角地鐵站附近,喺工廠區入邊,雖然開設咗喺工廠區,但係入邊環境同裝修係非常之靚同優美。咁靚嘅餐廳,食嘢嘅心情都特別好!今次試咗個2個lunch set💕英式炸魚薯條,炸魚非常鬆脆可口💕同埋食物份量都非常足夠!大大份!配上啲他他牆!口感豐富,非常滿足到味蕾!平時出邊食嘅豬扒,一係好乾身,一係就好嚡濕濕。但呢間嘅豬扒非常之皮脆肉嫩!食落去啲肉質係軟綿綿,口感好好!我本人係唔鍾意食玉桂味嘅嘢,但係呢度配上肉眼扒係完全冇違和感!非常好味!另外值得一提嘅就係呢度跟set嘅餐湯,今日係食蕃茄湯,蕃茄湯非常之新鮮!好Juice嘅鮮蕃茄味!🤣成個環境氣氛好好,食飯有一個好好嘅體驗💕
估唔到係荔枝角都有間吸引使咁高質嘅食西餐飲咖啡嘅地方💕
今次試咗個2個lunch set💕

成個環境氣氛好好,食飯有一個好好嘅體驗💕
2024-08-27