餐廳: INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-09-26 7561 瀏覽
晏晝約左朋友食午餐,去左呢間環境幾靚嘅餐廳🍴之前間唔中都會去食,不過呢幾個月比較忙,就唔到時間,好耐冇食🙃事隔幾個月,呢度環境又有少少唔同,餐牌都有少少修改,我諗正係其中我最鍾意呢度嘅原因之一❤️前菜煙鴨胸檸檬香醋沙律是日餐湯lunch set包前菜/餐湯,之前都係得餐湯,而家可以有埋沙律🥗選擇性更彈性,更貼心👍煙鴨胸沙律勁有驚喜,首先份量一啲都唔細,而且鴨胸好好食🤤燒法國春雞牛肝菌意大利飯造型好可愛,一個朝天腿🦵表雞肉質鮮嫩多汁,燒到外皮少少焦脆彈牙,幾惹味😋意大利飯加入牛肝菌味道更突出👍煎焗厚切豬肉眼配燒蒜忌亷汁擺盤好精緻,豬肉眼一如以往咁厚肉又大份😍肉質鮮嫩又易切,入口鬆化juice🤤另外伴碟薯蓉好香好綿滑,超正😍梳乎厘Mixedberry新推出左梳手厘,有三款口味🤩分別係開心果、芝士奶蓋同期間限定,今次揀左個期間限定,原來係雜莓☺️梳乎厘空氣感唔算太勁,但係幾正,超濃蛋香🤤📍INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (觀塘)觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖#人氣美食 #美食推介 #打卡餐廳 #觀塘美食 #特色餐廳 #yummy #性價比高 #kwun

前菜
煙鴨胸檸檬香醋沙律
是日餐湯

燒法國春雞牛肝菌意大利飯

煎焗厚切豬肉眼配燒蒜忌亷汁

梳乎厘Mixedberry

觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖

#人氣美食 #美食推介 #打卡餐廳 #觀塘美食 #特色餐廳 #yummy #性價比高 #kwuntung #梳乎厘 #甜品
2024-09-23
午餐
  • 煎焗厚豬肉眼扒燒蒜忌廉汁
  • 煙鴨胸檸檬香醋沙律
  • 梳乎厘
約女仔朋友一齊食飯打卡,這間法式西餐廳,交通便利,裝潢精緻有格調,好多打卡位置,而且餐廳每一日都有Special Offer💗🌟 手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁 Homemade Black Truffle Tortellini手工黑松露雲吞每顆都包裹著豐富的餡料,上面淋上香濃的黑松露忌廉汁,香氣四溢💗松露的香氣與忌廉的滑順非常夾👍🏻搭配的帕爾馬芝士更是為雲吞增添了層次和濃郁✨🌟 香煎銀鱈魚柳巴馬火腿蘆筍卷伴蘆筍茸鮮魚忌廉汁 Pan Seared Black Cod Fillet擺盤非常精緻漂亮,香煎銀鱈魚柳的外皮金黃酥脆,內裡卻保持著鮮嫩的肉質😋搭配的巴馬火腿蘆筍卷,增添了鹹香風味,與魚肉的鮮美相得益彰🫶🏻魚湯忌廉汁絲滑口感,淋上後更是提升了整體層次感🤤🌟 期間限定口味: 抹茶紅豆梳乎厘班戟輕盈的梳乎厘班戟外層金黃,內裡柔滑且香氣滿滿,令人一口接一口😋班戟面𣺉滿抹茶紅豆醬,茶香十足,甜而不膩,口感層次豐富💗🌟 南瓜胡蘿蔔餐湯鮮明的色彩和香甜的味道令人以每一生,濃稠湯底由新鮮南瓜和胡蘿蔔熬製而成,加上忌廉,口感滑順,帶有天然的甜味🫶🏻搭配鮮花,非常精美🥰

🌟 期間限定口味: 抹茶紅豆梳乎厘班戟

🌟 南瓜胡蘿蔔餐湯

• 手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁
  • 香煎銀鱈魚柳巴馬火腿蘆筍卷
整間店是法式後花園的裝潢感💙🤍❤️環境很優雅💐除了室內充滿法式情懷的座位還有半露天的戶外空間也很有feel💕每一碟上桌的時候擺盤都非常精緻❣️美美的🥰相機必需先吃📸-🐟 香煎銀鱈魚柳巴馬火腿蘆筍卷伴蘆筍茸鮮魚忌廉汁 / $198Pan Seared Black Cod Fillet-🥟手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁 / $148Homemade Black Truffle Tortellin最後來個甜品梳乎厘~限定口味的楊枝甘露配梳乎厘原來係咁match❤️另一種限定口味是薄荷朱古力哦🍫-💛期間限定口味梳乎厘班戟(楊枝甘露)/ $108LIMITED-TIME SOUFFLE
整間店是法式後花園的裝潢感💙🤍❤️

香煎銀鱈魚柳巴馬火腿蘆筍卷 伴蘆筍茸鮮魚忌廉汁
手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁
梳乎厘班戟
2025-02-19 0 瀏覽
曾幫襯過INN 系列的銅鑼灣和荔枝角兩間分店,無論是菜式質素還是用餐環境都很出色。所以今日約朋友在裕民坊短敘時,也選了INN。YM²分店同樣環境優美,以宮廷式佈置打造高貴典雅的氛圍,無論是打卡還是與朋友聚餐都十分適合。 🏅煙三文魚龍蝦汁菠菜手工幼麵($108)是當日亮點之一,幼麵口感細膩,完美吸收濃郁的龍蝦汁,搭配煙三文魚與菠菜,味道層次豐富,值得推薦。 🏅卡邦尼手工卷意粉($108)卷意粉Q彈有嚼勁,帶來不同的口感體驗,醬汁濃郁且飽肚。 午餐可額外加 $18 選擇 是日餐湯(甘筍湯)或 田園沙律,作為前菜十分合適,為主菜增添平衡感。特式飲品則有半價。最後,甜品 🏅開心果疏乎厘是近期大熱的開心果口味,綿密輕盈,帶有淡淡的果仁香氣,值得一試。

🏅煙三文魚龍蝦汁菠菜手工幼麵($108)
煙三文魚龍蝦汁菠菜手工幼麵

🏅卡邦尼手工卷意粉($108)
卷意粉Q彈有嚼勁,帶來不同的口感體驗,醬汁濃郁且飽肚。
卡邦尼手工卷意粉

午餐
煙三文魚龍蝦汁菠菜手工幼麵
開心果疏乎厘
2025-02-18 102 瀏覽
二訪觀塘嘅INN,今次係為左佢個tea set而黎,人均百幾蚊就可以high tea,而且坐喺outdoor area真係好chill,又安靜空氣又清新~🥧咸點巴馬火腿蜜瓜串, 雲尼拿吉士酥, 鴨肝慕絲多士🦞海鮮小點心煎虎蝦蕃茄沙沙多士, 迷你法式蟹肉蛋批, 煙三文魚三文治, 芝士忌廉藍青口酥盒🍰甜品士多啤梨芝士蛋糕, 朱古力布朗尼, 七彩馬卡龍🐻comment:呢度嘅Tea Set鹹甜點比例係7:3,感覺好似冇咁邪惡🤣整體冇邊款特別出眾,質素都唔錯,以人均$150黎講,呢個價錢+呢個環境都真係冇野挑剔啦!當日我同朋友補祝生日,仲有Happy Birthday嘅佈景同花束比人打卡,令我地好驚喜🥳

🥧咸點
巴馬火腿蜜瓜串, 雲尼拿吉士酥, 鴨肝慕絲多士

🦞海鮮小點心
煎虎蝦蕃茄沙沙多士, 迷你法式蟹肉蛋批
, 煙三文魚三文治, 芝士忌廉藍青口酥盒

🍰甜品
士多啤梨芝士蛋糕, 朱古力布朗尼, 七彩馬卡龍

🐻comment:

2025-02-15
2025-02-17 163 瀏覽
之前見openrice好似相,好靚好似唔錯,但我有d失望!我同朋友揀咗set lunch: 煙三文魚龍蝦汁菠菜手工麵,$108個麵好淋唔好食,或者我對手工麵唔認識,但係好失望!D汁好水,掛唔住個麵,同埋冇龍蝦味!咖啡,cappuccino 同Flat white! Flat white 太多奶完全蓋了咖啡味!cappuccino 就正常,拉花都幾靚!但點解兩杯野都係同一個拉花?甘筍湯,好普通🤣 冇甘筍味!餐廳出面係幾靚,打卡一流!埋單每人$160左右,覺得好唔抵🤣!算啦,一次過
之前見openrice好似相,好靚好似唔錯,但我有d失望!

個麵好淋唔好食,或者我對手工麵唔認識,但係好失望!

D汁好水,掛唔住個麵,同埋冇龍蝦味!

甘筍湯,好普通🤣 冇甘筍味!

餐廳出面係幾靚,打卡一流!

埋單每人$160左右,覺得好唔抵🤣!算啦,一次過

2025-02-15
2025-02-17 0 瀏覽
裕民坊YM²多咗好多餐廳,呢間西餐格局裝飾都好靚,食物都吸引Lunch 加$18 可轉Set,有好幾款,有湯、沙律,可以加配甜品🍽️All Day Breakfast $108先生鐘意豐富嘅branch,腸仔、煙肉、炒蛋、炒菇、番茄、牛油果,作為第一餐,整體唔錯🍽️Grilled US Pork Rib Eye $118燒美國豬肉眼扒,好稔滑幾好食,味道夠,仲配有西蘭花、番茄,配cream sauce 都幾夾🥞 Pistachio Soufflé $108有果仁開心果口味,梳乎厘班戟夠鬆軟,甜度適中🚩INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (觀塘)📍觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖

🍽️All Day Breakfast $108

🥞 Pistachio Soufflé $108
有果仁開心果口味,梳乎厘班戟夠鬆軟,甜度適中

📍觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
2025-02-15 0 瀏覽
早一日打過去book位同埋問佢攞餐牌話收線之後會WhatsApp我等咗半日都係杳無音訊臨緊夜晚再打多次去搵佢先肯俾銀行號碼我過數過完數又要等第二日下晝先confirm我booking結果仲係未俾Menu我三催四請下 最後入席前一個鐘先收到當日menu以為間餐廳真係好忙如果去到門口就發現啲Staff喺度撳電話咁我情人節套餐包啲咩呢?包一片味道同賣相同免治午餐肉冇分別嘅三文魚凍包一碟口感味道同伊麵一樣嘅手工意粉 上面俾兩細條海膽同一隻百佳賣$63一盒嘅急凍蝦 隻蝦仲要Overcooked 口感霉到傻主菜牛柳叫咗五成熟 切開發現係啡色嘅好彩佢肯換俾我 但係唔知點解佢又攞埋我份鴨肝仲有薯餅入去加熱 結果塊鴨肝燶咗 個薯餅一叉就散最後上甜品也係要叫咗三四次先上到總而言之 用餐體驗極劣俾$1400食到成肚火 性價比極低 質素同服務完全對唔住個價錢不會再考慮在此用餐
早一日打過去book位同埋問佢攞餐牌
結果仲係未俾Menu我
三催四請下 最後入席前一個鐘先收到當日menu
以為間餐廳真係好忙
如果去到門口就發現啲Staff喺度撳電話

咁我情人節套餐包啲咩呢?
包一片味道同賣相同免治午餐肉冇分別嘅三文魚凍
主菜牛柳叫咗五成熟 切開發現係啡色嘅
最後上甜品也係要叫咗三四次先上到

總而言之 用餐體驗極劣
俾$1400食到成肚火
性價比極低 質素同服務完全對唔住個價錢
不會再考慮在此用餐

2025-02-14
自從裕民坊重建咗之後,一直都未嚟過食嘢,以為呢度嘅餐廳都係比較普通連鎖店,朋友介紹原來呢度有間好靚嘅西餐廳,今日放工就嚟試吓啦。呢度嘅裝修真係好靚,好多唔同嘅花花,估唔到觀塘都有咁靚嘅餐廳,而且雖然去到嘅時候係六點幾,但係已經坐滿客人,如果要來嘅記得訂位啦。我就叫咗個西冷牛扒配龍蝦,估唔到佢價錢咁平。但係一上枱真係嚇咗一跳,龍蝦非常大隻,而且仲有只開咗兩邊,每天都非常多,而且肉質好大牙,一食落就知道好新鮮。另外個西冷牛扒就叫咗五成熟,食落啱啱好,而且佢嘅牛味都好夠,一食就知係高質嘅材料。見到隔籬枱食嘅疏乎厘好吸引,咁就叫咗過嚟試啦。我就叫咗個期間限定嘅楊枝甘露疏乎厘,食落唔係太甜,酸酸甜甜咁唔會好膩。而且疏乎厘整得好鬆化,非常適合打卡。呢間餐廳又靚,而且食材好高質,價錢都好抵食,唔怪得咁多人啦。下次嚟觀塘,都一定會介紹朋友嚟食呢間餐廳呀。

2025-02-07 111 瀏覽
不值推介雖然食物擺設精緻,可是味道一般,鹹點味道比較甜點優勝餐飲則最遜色,選擇少,點了2杯餐飲熱檸茶,都只是2小杯,感覺一壺會比較好以$3xx嘅下午茶黎講,真係普普通通。。。
不值推介
雖然食物擺設精緻,可是味道一般,鹹點味道比較甜點優勝
以$3xx嘅下午茶黎講,真係普普通通。。。
2025-02-04 239 瀏覽
今日中午同閨蜜兩人去咗一間靚靚Cafe,走公主風路線,適合女仔打卡之選,服務員十分熱情,主動幫我哋影咗好多靚相。🥰🥰我哋叫咗午餐set,有主菜餐湯同埋飲品,好滿足。煙三文魚龍蝦汁菠菜手工幼麵✨✨意粉嘅口感順滑,配上濃濃嘅龍蝦汁,仲有煙三文魚嘅淡淡煙熏味,令整道菜口感豐富。手工卡邦尼意粉✨✨手工意粉,口感順滑,配上濃郁嘅忌廉汁,仲有煙肉同芝士嘅香氣,令人想一吃再吃,十分回味。開心果疏乎厘班戟✨✨開心果疏乎厘班戟係鎮店之寶 ,上碟好靚,疏乎厘班戟有兩大件超厚身,食落軟綿綿有蛋香味,充滿空氣感,面層有濃郁鹹香味嘅開心果醬,與班戟配搭一絕。

我哋叫咗午餐set,有主菜餐湯同埋飲品,好滿足。

煙三文魚龍蝦汁菠菜手工幼麵✨✨

手工卡邦尼意粉✨✨

開心果疏乎厘班戟✨✨
2025-02-04
  • 開心果梳乎厘班戟
2025-01-31 579 瀏覽
最近發現觀塘有間餐廳情調氣氛都唔錯😍所以就入去試下,裝修超別緻🥰坐得都舒服😌餐廳嘅菜式都好多選擇😍🌸煙三文魚龍蝦忌廉汁意粉,意粉的口感滑順,搭配濃郁的忌廉汁,煙三文魚的淡淡煙熏味與鮮甜的龍蝦汁,令整道菜既富有層次感又不失優雅。🌸蜜糖芥末籽燒澳洲豬鞍架,豬鞍架外焦內嫩,蜜糖的甜味,烤菠蘿甜甜酸酸😆食落帶果香,口感嫩滑🩷🌸忌廉蘑菇湯,蘑菇味香噴噴😋🌸奶昔朱古力香蕉的香濃口感,甜度適中😚🌸開心果梳乎厘,梳乎厘香香滑滑,帶奶香🤤開心果cream 好match❤️

🌸忌廉蘑菇湯,蘑菇味香噴噴😋

🌸奶昔朱古力香蕉的香濃口感,甜度適中😚

2025-01-30 342 瀏覽
新年前同約閏蜜🧑食飯, 㨂咗官塘嗰間環境美美嘅INN, 佢嗰半室外餐區勁有fee🥰l, 見到一枱美女👯💃👩‍❤️‍👩👭响度慶祝生日, 好歡樂✨💥.🍭手工黑松露雲吞🥘配野菌黑松露忌廉汁嗰雲吞🥟皮唔厚, 而且雲吞餡嘅份量適度👍, 怕碳水化合物嘅女士,最啱 而且嗰忌廉汁伴醬唔膩, 黑松露🍄‍🟫味又唔會太霸度, 每樣都配得洽洽好👍。 🍭銀鱈魚柳🐠巴馬火腿🐽蘆筍卷伴魚皮煎得卜卜脆, 店員送上嚟時熱辣辣, 香味撲面, 香軟嘅魚肉配咸香火腿, 將味道調得剛好。🍭開心果梳乎厘🥞見到有食評📃介紹梳乎厘🥞, 所以就揀咗開心果, 嘩! 嗰醬味道香濃💥, 仲有好多開心果碎, 好好味啊,好有咬口. 鬆軟嘅梳乎厘, 有口感又微甜而唔膩, 係飯後必備品,

🍭手工黑松露雲吞🥘配野菌黑松露忌廉汁

🍭銀鱈魚柳🐠巴馬火腿🐽蘆筍卷伴

🍭開心果梳乎厘🥞

2025-01-07
10 分鐘 (堂食)
  • MatchaLatte
  • 手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁
  • 香煎銀鱈魚柳巴馬火腿蘆筍卷
  • 開心果梳乎厘班戟
  • 南瓜湯
2025-01-25 572 瀏覽
INN - I’m Not Nothing位於裕民坊YM²商場2樓,場內好多花花佈置,充滿浪漫氛圍,有幾張枱設置放戶外,冬天坐係出面都幾chill,適合約好朋友來聚會🍝卡邦尼手工捲意粉 $108擺碟幾精緻,有乾花伴碟賣相靚靚,卡邦尼醬味道濃郁,食到磨菇同煙肉碎,手工捲意粉煙韌有嚼勁,整體不錯。另加$18 可升級combo有沙律/湯 + 飲品,有咖啡揀🥞開心果梳乎厘班戟 $108梳乎厘有兩層,厚厚一層,空氣感做得唔錯,質感輕盈,蛋味突出,開心果醬上鋪滿果仁同焦糖脆脆,味道豐富

🍝卡邦尼手工捲意粉 $108

🥞開心果梳乎厘班戟 $108
2025-01-24 470 瀏覽
### 南瓜餐湯這道南瓜餐湯清澈鮮美,hotel quality !為美味的主菜增添了一份暖意。### 香煎銀鱈魚柳巴馬火腿蘆筍卷這道菜色彩繽紛,銀鱈魚肉質鮮嫩,搭配香脆的巴馬火腿和清新的蘆筍,淋上鮮魚忌廉汁,味道層次分明,令人陶醉。### 法式紅酒懀和牛面肉意大利飯這道意大利飯色澤誘人,和牛面肉醇厚的味道與紅酒的香氣交融,搭配柔軟的米飯,每一口都令人心滿意足,彷彿置身於法國的餐廳。### 抹茶紅豆梳乎厘 $108 抹茶濃郁!疏乎厘口感輕盈,搭配 抹茶紅豆醬汁,讓人感受到淡淡的甜蜜與幸福### 熱啡### Long Black這款Long Black濃烈而不苦,水與咖啡的完美融合,香氣四溢,讓人回味無窮,特別適合喜愛濃郁咖啡風味的人。
### 南瓜餐湯

### 香煎銀鱈魚柳巴馬火腿蘆筍卷

### 法式紅酒懀和牛面肉意大利飯

彷彿置身於法國的餐廳。

### 抹茶紅豆梳乎厘 $108

### 熱啡