2023-06-14 161 瀏覽
@intime just recently opened at central with a remarkable green tone design 💚 they are now offering a buy one get one promotion for coffee (takeout orders only) for their grand opening ☕️ @intime啱啱喺中環開咗 以綠色主調做設計 💚為咗慶祝正式開張 推廣買一送一 (只限外帶) ☕️🤍 iced flat white HKD$52奶味相對比較重 咖啡香醇 順滑細膩🤎 iced cappuccino HKD$52奶泡綿密 咖啡順滑濃厚 📍 中環閣麟街34號美輪樓地下C號舖 🇭🇰 +852

@intime啱啱喺中環開咗 以綠色主調做設計 💚

奶泡綿密 咖啡順滑濃厚

📍 中環閣麟街34號美輪樓地下C號舖 🇭🇰 +852
外賣自取
2023-06-08 137 瀏覽
很鍾意中環扶手梯底部的cafe 也常常光顧周邊嘅唔同咖啡店見到這間店又轉了新招牌 而且內飾都有轉變整體用low key 的灰色 綠色 黑色 金屬色門口有店名在牆上點餐位隔離就是放在玻璃櫃中的甜品用彩色筆潦草寫英文字在玻璃上很像歐洲的咖啡店通常會做的事- 紅絲絨蛋糕 莓果醬 紅莓果肉雪糕球- 煙三文魚沙律- dirty with soymilk因為喜歡淡咖啡的緣故 覺得這間店鋪的dirty 好好飲 口感順滑 沒有苦 沒有酸 也沒有毫無意義的分層蛋糕像是自家製 所以沒有出邊甜品店厚重的人甜味香精味 果肉味道好清楚沙律菜的部分偏乾燥應該貼近歐洲沙律的料理方法有外表又真正好吃的咖啡店
很鍾意中環扶手梯底部的cafe

沙律菜的部分偏乾燥
應該貼近歐洲沙律的料理方法

有外表又真正好吃的咖啡店
2023-06-02 150 瀏覽
餐廳用白色同綠色為主調,裝修好sharp醒顏色好分明,空間感十足~香煎西班牙栗餇黑毛豬扒配焦糖蘋果香草燒汁薯蓉及沙律呢個超推薦!黑毛豬扒超鬆軟!半肥瘦啱啱好!夾埋佢哋個焦糖蘋果勁夾!甜甜地好fresh,少咗啲油膩感~焗香草走地雞半份配香草燒汁薯條及沙律呢個都勁推薦!走地雞即叫即焗上檯熱辣辣,而且外脆内軟超多汁!香草調味啱啱好,就算唔點汁都好夠味~經約芝士蛋糕配士多啤梨雪糕芝士蛋糕有少少偏甜,但芝士味幾出同唔會好膩~都幾好食!椰椰芒芒避風港叫咗少甜啱啱好!沙冰打得好碎,仲有少少果肉!P.s.新張期間,凡於午飯時段惠顧任何 lunch set,立即送movenpick 香草雪糕球一個。優惠時間由即日起至6月14日📮 intime Café 中環閣麟街34號美輪樓地下C號舖星期一至日08:00 - 17:30

香煎西班牙栗餇黑毛豬扒配焦糖蘋果香草燒汁薯蓉及沙律

焗香草走地雞半份配香草燒汁薯條及沙律

經約芝士蛋糕配士多啤梨雪糕

芝士蛋糕有少少偏甜,但芝士味幾出同唔會好膩~都幾好食!

椰椰芒芒避風港
叫咗少甜啱啱好!沙冰打得好碎,仲有少少果肉!

📮 intime Café
星期一至日
08:00 - 17:30
2023-05-31 115 瀏覽
【INTIME|愛要及時⏳】疫情反而讓我見多咗海外嘅朋友,今日就同朋友係中環見面,去咗呢間新開嘅Café傾吓偈聚聚。食咗咩?🪴72%CHOCOLATE(made with Weiss Ebene Chocolate) & Mocha拉花做得好靚,很有心思,我哋影完一輪相先捨得飲呢!朱古力比想像中輕同滑,唔使比72%嚇親,完全沒有苦的感覺。🪴焗香草走地雞半份配香草燒汁薯條沙律雞和薯條都超好食,特別喜歡用上大量新鮮沙律菜,很健康美味!🪴香煎鵝肝多士邪惡恩物,一人一件係好滿足架!多士脆口配上味道濃郁嘅鵝肝,口感豐富!我們都很喜歡配上嘅醬,有乳酪在其中,酸酸甜甜清新嘅感覺。🪴心太軟配雪糕相信可以更流心,不過今次都好好食,心太軟配上雲尼拿雪糕係在對的地方遇上對的人一樣。朋友下星期就返加拿大,期待下次再見。我會掛住你㗎!😘InTime 📍中環閣麟街34號美輪樓地下C舖#intime #中環美食 #中環Cafe #cafe #coffee #chocolate #好食
【INTIME|愛要及時⏳】

食咗咩?

🪴焗香草走地雞半份配香草燒汁薯條沙律
雞和薯條都超好食,特別喜歡用上大量新鮮沙律菜,很健康美味!

🪴香煎鵝肝多士

🪴心太軟配雪糕

朋友下星期就返加拿大,期待下次再見。我會掛住你㗎!😘

InTime
📍中環閣麟街34號美輪樓地下C舖

🌸《INTIME · CAFE · 中環》-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🐷香煎西班牙栗飼黑毛豬扒配焦糖蘋果香草燒汁薯蓉及沙律 黑毛豬扒係厚身的🙆🏻‍♀️未切開嘅時候已經見到好多肉汁👍🏻一開始擔心咁厚嘅豬扒,中間會好柴,點知食落非常嫩口同Juicy❗️🍖 質素同某d貴價餐廳有得比較👍🏻-🦪白酒忌廉汁煮藍青口 忌廉汁好滑好香,兩片麵包點呢個忌廉汁真係無得彈🫢 而且藍青口都好爽口,最後小編除左淨返青口殼之外,將碗裡面連汁麵清光光😂🥳-🍹莓莓綠妍呢杯飲品好有夏天嘅感覺,當日天氣好熱🥵飲完即刻透心涼🙆🏻‍♀️ 飲品唔會好死甜,感覺好健康-🍹巨峰蜜桃四季春有四粒左右提子果肉,蜜桃味同茶味好重,飲落同樣清新,會係夏天消暑飲品唔錯的選擇🥹-📍 INTIME @intime.cafe.hk 中環閣麟街34號美輪樓地下C號舖-環境:🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸Revisit:🧡-#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_central #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblog
🌸

服務:🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸

Revisit:🧡
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_central #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #中環美食 #中環好去處 #中環黃店 #中環cafe #中環街市 #蘭桂坊
2023-05-27 63 瀏覽
中環新cafe 樓高兩層 均設有座位裝修以綠色為主調 坐得幾舒服而menu選擇都算多 食物質素亦不錯👍🏻🌟香煎西班牙栗飼黑毛豬扒配焦糖蘋果香草燒汁薯蓉及沙律店員推薦試呢款招牌菜 果然係好介紹🙌🏻黑毛豬扒肉質軟嫩多汁 一啲都唔會嚡口配上焦糖蘋果食落亦無甘膩 配菜既沙律夠新鮮 而薯蓉口感亦好順滑整得好好味😋🌟香煎帶子配櫻花蝦意式香草醬貓耳朵意粉煎到金黃色既帶子 外嫩內嫩貓耳朵軟硬度適中沾滿左濃醬汁 非常惹味💯🌟InTime affogato 配香草雪糕好岩夏天食既甜品將濃郁espresso 淋落冰凍既雪糕上質感滑溜且苦甜平衡🌟巨峰蜜桃四季春🌟清甜蘋果枇杷翠綠妍茶底香醇加上水果清甜 好飲

中環新cafe

🌟清甜蘋果枇杷翠綠妍
茶底香醇加上水果清甜 好飲
1K
2023-05-26 47 瀏覽
最近超喜歡有間新開 的cafe , 老闆用心製作食物,裝修以綠色💚間條做主題使人看起來感覺舒服😌香煎西班牙🇪🇸黑毛豬配焦糖蘋果香草燒汁薯蓉黑毛豬燒得剛好十分鮮嫩多汁,配焦糖蘋果增添了香甜更開胃!薯蓉又夠滑!椰椰芒芒避風港 超香濃椰子🥥加芒果🥭的香味,真材實料特別滋味!最後還品嚐了一款特色甜品InLime Affogato配香草🌿雪糕🍦經典黑咖啡口感配上香滑軟雪糕,夾著意式餅條,香濃甘香又滋味呀!IN TIME CAFE 中環閣麟街34號美輪樓地下C號舖
最近超喜歡有間新開 的cafe , 老闆用心製作食物,
裝修以綠色💚間條做主題使人看起來感覺舒服😌

香煎西班牙🇪🇸黑毛豬配焦糖蘋果香草燒汁薯蓉

黑毛豬燒得剛好十分鮮嫩多汁,
配焦糖蘋果增添了香甜更開胃!
薯蓉又夠滑!

椰椰芒芒避風港
超香濃椰子🥥加芒果🥭的香味,真材實料特別滋味!

最後還品嚐了一款特色甜品
InLime Affogato配香草🌿雪糕🍦

IN TIME CAFE
中環閣麟街34號美輪樓地下C號舖
坐落繁華的中環扶手電梯下的斜路大街地下,距離地鐵站約5分鐘步程。門面是以時尚黑格子設計的店名標誌強調其風格,薄荷綠的配色簡單而矚目,分成上下層的位置可供客人用餐,提供有別一般咖啡店帶來頗高質的餐飲服務。地面層面開放式的酒吧枱提供咖啡與蛋糕等輕食,旁邊的廚房位置亦能透過玻璃更近距離感受廚師烹調時的氛圍,可算是份外用心。店舖說不上很大,卻五臟六腑俱全,價錢是咖啡店用餐的中等價位,提供出更多不一樣的特色餐點主菜。這次用餐我與友人點了兩份不一樣的主菜,兩杯飲品及一份甜品。⭐️香煎西班牙栗餇黑毛豬扒配焦糖蘋果香草燒汁薯蓉及沙律廚師烤焗系列是店上其中一款特別推介的菜式,黑毛豬扒非常鬆軟,較瘦的豬扒口感上特別有咬口,配搭焦糖蘋果香草燒汁薯蓉特出粗獷的味道,而新鮮的羽衣甘藍沙律中和油膩感,突出甘香的味道,這個組合很適合假日享用,帶來一份休閒感覺。⭐️焗香草走地雞半份配香草燒汁薯條及沙律即叫即焗的走地雞非常大份,外脆內軟多汁,每一口也是雞肉香味,香草的調味濃淡適宜,我特別喜歡這一份燒汁薯條,調味特別有層次,是厚切薯條的口感😋😋😋⭐️椰椰芒芒避風港椰子🥥與芒果🥭的配搭恰到好處,非常適合這個季節享用,冰涼的口感夾
這次用餐我與友人點了兩份不一樣的主菜,兩杯飲品及一份甜品

⭐️香煎西班牙栗餇黑毛豬扒配焦糖蘋果香草燒汁薯蓉及沙律

⭐️焗香草走地雞半份配香草燒汁薯條及沙律

⭐️椰椰芒芒避風港
椰子🥥與芒果🥭的配搭恰到好處,非常適合這個季節享用,冰涼的口感夾搭芒果的香甜,可口的味道陸續送在嘴邊。

⭐️72% CHOCOLATE (Made with Weiss Ebene Chocolate)
冰凍香濃可可特飲,牛奶的味道特別濃郁,巧克力不會太苦,飲品也不會太甜,配搭主食份量與甜度剛剛好相得益彰。

⭐️InLime Affogato配香草🌿雪糕🍦
經典暖暖的咖啡口感配上香滑軟雪糕,夾著意式餅條,吸收着咖啡香濃的甘香味道,香草軟雪糕的甜度恰到好處,剛好與咖啡的香濃滋味撞出衝擊味蕾的口感。
2023-05-21
5 分鐘 (堂食)
  • 香煎西班牙栗餇黑毛豬扒配焦糖蘋果香草燒汁薯蓉及沙律
2023-05-24 39 瀏覽
難得有時間拍吓拖,行完街想搵個地方靜靜食個late lunch,見到新開cafe就去試吓啦😊🍹椰椰芒芒避風港🥥🥭好香芒果同椰子味,甜得嚟唔係死甜,好啱夏天飲,好消暑好好飲!🍹巨峰蜜桃四季春🍑🍇茶味比較重,而且唔甜,一樣好解渴而且無咁邪惡👍🏼🍝意式海鮮龍蝦汁扁意粉🦞意粉好夠味,用料好豐富,有煙三文魚、青口、車厘茄、魷魚仔、蘑菇、青瓜絲、大蝦,有少少咸但可以接受。意粉有咬口,龍蝦汁味好夠,整體都唔錯👍🏼🐷香煎西班牙栗飼黑毛豬扒配焦糖蘋果香草燒汁薯蓉及沙律🥗呢個好驚喜呀,豬扒一D都唔靭,好juicy好有肉味,就算唔點汁都好好食,加埋燒蘋果同燒汁一齊食,一咸一甜會變得惹味好多,配埋沙律成件事變得無咁邪惡,食晒都無罪惡感🤩🍫香濃心太軟配香草雪糕🍦雪糕係用movenpick,同時有葡萄乾同granola 墊底,有咬口而且好香好好食,但心太軟唔係流心,不過都好香濃朱古力味。整體我都好滿意,以中環區嚟講,呢個價錢再有咁好質數,好值得推薦👍🏼

🍹椰椰芒芒避風港🥥🥭

🍹巨峰蜜桃四季春🍑🍇
茶味比較重,而且唔甜,一樣好解渴而且無咁邪惡👍🏼

🍝意式海鮮龍蝦汁扁意粉🦞

🐷香煎西班牙栗飼黑毛豬扒配焦糖蘋果香草燒汁薯蓉及沙律🥗

🍫香濃心太軟配香草雪糕🍦

2023-05-23 43 瀏覽
同朋友去中環行街行到攰係自動電梯附近想搵間cafe坐下休息下見到有間新開既 INTIME裝修都幾得意 係綠色間條做主題,幾吸引,就入去試下啦店員推薦 香煎西班牙黑毛豬配焦糖蘋果香草燒汁薯蓉及沙律仲有鮮味蟹肉雙色芝土焗大啡菇配沙津我地再叫多個白酒忌廉汁煮藍青口嘢食方面好有驚喜,黑毛豬一切已經feel到好淋好滑 咬落好重豬味但唔蘇配埋焦糖蘋果汁既香甜好好味朋友大讚個薯蓉都好滑好好味蟹肉大啡菇都啖啖蟹肉 啡菇爆汁 好好味藍青口都好食 忌廉汁超香 配埋包食啱啱好黎cafe點小得叫嘢飲朋友叫左 椰椰芒芒避風港巨峰蜜桃四季春最開心係我叫左 matcha latte 可以走糖🥰我杯抹茶都幾香無苦味朋友大讚椰椰芒芒好香椰味再配上甜甜既芒果 真材實料好好飲巨峰蜜桃茶香比較特比片出 唔會太甜最後仲有朱古力心太軟配雪糕做甜品賣相好靚 朱古力好濃 大滿足地址:中環閣麟街34號美輪樓地下C號舖營業時間:星期一至日08:00 - 17:30新張期間,凡於午飯時段惠顧任何 lunch set,立即送你movenpick 香草雪糕球一個。優惠時間由即日起至6月14日
同朋友去中環行街行到攰
係自動電梯附近想搵間cafe坐下休息下
見到有間新開既 INTIME
裝修都幾得意 係綠色間條做主題,幾吸引,就入去試下啦

店員推薦 香煎西班牙黑毛豬配焦糖蘋果香草燒汁薯蓉及沙律

營業時間:
星期一至日
08:00 - 17:30

2023-05-22 39 瀏覽
在繁華鬧市中最喜歡找一個寧靜地方叫一些美食飲杯coffe看著不同的人來人往今次在中環找到這間家店❤️本身想吃all day breakfast 但店員推介了西班牙黑毛豬給我說很值得一試👍🏻果然沒有令我失望肉質鮮嫩配上薯蓉和一些沙律菜再點了杯mocha這份量已足夠飽到晚餐也不用吃😆😆等我吃完的時候朋友才到😅😅她亦點了一個貓耳朵意粉加一杯紅菜頭飲品👍🏻在這附近上班的你新張期間午飯時段叫個lunch set 仲送一個movenpick 香草雪糕球😍😍優惠到6月14號喔❣️
在繁華鬧市中

新張期間
午飯時段叫個lunch set
仲送一個movenpick 香草雪糕球😍😍
優惠到6月14號喔❣️

同幾個朋友出開中環,路過有新開cafe,就即管入去試下新野,食物意外地有驚喜粉紅色個杯巨峰蜜桃四季春,白色係芒果椰子,綠色係Matcha latte芒果椰子好好飲,無諗過芒果同椰子會咁夾,仲飲到芒果肉巨峰蜜桃四季春好有茶味,水果同茶味好平衡,不過相對較淡味Matcha latte的抹茶味很濃西班牙豬好軟好嫩,完成唔韌,一切就開,同焗蘋果一齊食好夾,薯蓉又好滑,配埋個汁勁好食,食唔停口蟹肉焗啡菇意外地有勁多蟹肉,個菇烤得岩岩好青口唔錯,重點係個汁有驚喜,裡面仲有磨菇同洋蔥,配搭麵包食好好食,又唔會太膩

芒果椰子好好飲,無諗過芒果同椰子會咁夾,仲飲到芒果肉

巨峰蜜桃四季春好有茶味,水果同茶味好平衡,不過相對較淡味

Matcha latte的抹茶味很濃

蟹肉焗啡菇意外地有勁多蟹肉
,個菇烤得岩岩好

2023-05-20 36 瀏覽
西班牙栗飼黑毛豬扒及沙律$198👍👍👍👍👍必食賣相非常吸引 , 厚切黑毛豬扒肉質粉嫩,入口彈牙,肉汁豐富 , 充滿油脂香,黑毛豬扒的肥脂爽而不膩,豬肉也不粗糙,煎得香口,高質素豬扒。配焦糖蘋果香草燒汁,多層次的味道,口感清新之餘又能減少油膩感!沙律菜非常新鮮爽口!!感覺好清新健康!這個菜真是色香味俱全,非常美味!!以這個質素,這個價錢非常值!!!性價比高!!超推黑毛豬扒!!!非常好味!!!❤️❤️❤️❤️❤️蟹肉芝士焗大蘑菇$138賣相亦好吸引,厚肉的大蘑菇,食落軟淋淋,咬開多汁,菇味香濃!!配蟹肉芝士,味道配合得天衣無縫,好好味🥰紅絲絨蛋糕配士多啤梨雪糕$98蛋糕由數層酒紅色海綿蛋糕組成,食落口感軟綿綿 ,每一層都有滑滑的cream , cream 幼滑輕盈,甜而不膩! !環境 8.5/10味道 9/10服務 9/10衛生 9/10性價比 9/10人均消費$150-250店名: Intime Cafe地址中環閣麟街34號美輪樓地下C號舖
西班牙栗飼黑毛豬扒及沙律$198
👍👍👍👍👍
必食
沙律菜非常新鮮爽口!!感覺好清新健康!
這個菜真是色香味俱全,非常美味!!
以這個質素,這個價錢非常值!!!
性價比高!!超推黑毛豬扒!!!
非常好味!!!❤️❤️❤️❤️❤️

蟹肉芝士焗大蘑菇$138
配蟹肉芝士,味道配合得天衣無縫,好好味🥰

紅絲絨蛋糕配士多啤梨雪糕$98

店名: Intime Cafe
地址
  • 西班牙栗飼黑毛豬扒
2023-05-17 82 瀏覽
今日去中環經過見到呢間新開咖啡店In Time, 餐廳以綠色為主調, 有成兩層咁多, 食物款式選擇都唔少, 整體食物都處理得幾精緻我哋就叫咗香煎西班牙栗飼黑毛豬扒配焦糖蘋果香草燒汁薯蓉及沙律黑毛豬扒口感柔嫩, 肥而不膩, 煎得岩岩好👍面頭仲有啲蕃紅花, 增加口感薯蓉好綿密, 配埋醬汁好香口炸北海道軟殼蟹配黑松露忌廉汁扁意粉軟殼蟹超有驚喜, 外層炸得鬆脆, 一咬開啲蟹膏即刻爆出來, 每啖扁意粉仲沾滿忌廉😋香濃心太軟配香草雪糕切開朱古力軟心即刻流出來, 朱古力味香濃配埋雪糕, 冰火交融紫薯latte, 面頭有個超靚嘅拉花😍, 飲落幾香紫薯味椰椰芒芒避風港🥭🥥, 芒果沙冰超級軟滑, 芒果香甜得來帶點椰香

我哋就叫咗
香煎西班牙栗飼黑毛豬扒配焦糖蘋果香草燒汁薯蓉及沙律
黑毛豬扒口感柔嫩, 肥而不膩, 煎得岩岩好👍
面頭仲有啲蕃紅花, 增加口感
薯蓉好綿密, 配埋醬汁好香口

香濃心太軟配香草雪糕
切開朱古力軟心即刻流出來, 朱古力味香濃
配埋雪糕, 冰火交融

紫薯latte, 面頭有個超靚嘅拉花😍, 飲落幾香紫薯味
炸北海道軟殼蟹配黑松露忌廉汁扁意粉
中環除左係一個有特式街景同酒精既天堂外,都聚集左唔小既美食網紅打卡餐廳,今次要講下既,係位於美輪大廈斜坡個邊既特色西餐廳,裝修十分出眾,利用綠色白色簡直分明,牆身仲好有藝術感!內裡都係空間感十足,配上歐陸風情既裝修,感覺放鬆同充滿活力既色彩!講番食物先!率先登場係香煎帶子香草秘製汁貓耳意粉,整體感覺清新配上紅色花乾及清新青色青瓜絲,完美做出藝術感!意粉軟硬度岩岩好口感舒服!帶子香濃配上櫻花蝦乾味道突出!質感軟熟煎煮得岩岩好!到叫甜品畫上句號,店員好貼心!配上檸檬水可以中和食甜品既飽肚感!甜品配上特別的紅絲絨蛋糕加士多啤梨雪糕,酸夏甜甜,啖啖草莓甜,意外味道好夾!!亦都係藝術的作品!今次呢間店建議大家搜GPS去!位置比較入!
中環除左係一個有特式街景同酒精既天堂外,都聚
集左唔小既美食網紅打卡餐廳,今次要講下既,係
位於美輪大廈斜坡個邊既特色西餐廳,裝修十分出
眾,利用綠色白色簡直分明,牆身仲好有藝術感!

內裡都係空間感十足,配上歐陸風情既裝修,感覺
放鬆同充滿活力既色彩!講番食物先!率先登場係
香煎帶子香草秘製汁貓耳意粉,整體感覺清新配上
紅色花乾及清新青色青瓜絲,完美做出藝術感!意
粉軟硬度岩岩好口感舒服!帶子香濃配上櫻花蝦乾
味道突出!質感軟熟煎煮得岩岩好!