2022-04-24 563 瀏覽
一直想食呢間好耐,但一直冇試過,今次襯慶祝爸爸生日就買左個皇牌士多啤梨蛋糕🎂細細啱啱好夠我地全家食,我諗細size可以夠6個人食,雖然佢啲cream整體上比較多,但勝在啲cream又香又滑,唔會(流),下次會再買

外賣自取
Italian Tomato,一直是喜愛的蛋糕品牌之一,不時也會買一兩件回家吃,解解饞,要買生日蛋糕時,也會先去看看。今天又可以吃嚕。日本栗子慕斯蛋糕$160朱古力生日牌是免費加添的,另附送貴氣銀色蠟燭。蛋糕造型趣緻,兩片扇形朱古力好薄,兩粒栗子貼了金萡,栗子蓉上面灑上小銀珠,樣子矜貴。根據官方資料栗子係日本進口,栗子蓉來自瑞士。外層栗子蓉又香又甜,好味啊!包裹蛋糕的栗子忌廉好滑,不會過甜。而中間的栗子慕斯好香栗子味,朱古力蛋糕口感鬆軟,底部係一小塊脆脆餅。 整個蛋糕都好食,不會很甜

今天又可以吃嚕。
日本栗子慕斯蛋糕$160

朱古力生日牌是免費加添的,另附送貴氣銀色蠟燭。

根據官方資料栗子係日本進口,栗子蓉來自瑞士。

2019-06-10
2019-04-27 340 瀏覽
這天家人在Italian Tomato買了幾件蛋糕回家,一段時間沒有吃這裡的蛋糕,好想食啊!原本想買皇牌士多啤梨蛋糕,可惜早已賣光了。唯有選其他,一共三件不同口味的蛋糕,士多啤梨芒果蛋糕、焦糖香蕉撻、日本栗子蛋糕。焦糖香蕉撻頂層忌廉香味誘人,中間夾了兩截香蕉,有大大件生果在,似乎健康些餅底有點硬,食落又不算甜,好味啊士多啤梨芒果蛋糕上層是原粒士多啤梨,好甜中間夾有新鮮芒果,海綿蛋糕夠鬆軟日本栗子蛋糕栗子蓉又香又甜,中間鮮忌廉混入栗子、朱古力,令口感豐

原本想買皇牌士多啤梨蛋糕,可惜早已賣光了。
唯有選其他,一共三件不同口味的蛋糕,
士多啤梨芒果蛋糕、焦糖香蕉撻、日本栗子蛋糕。

焦糖香蕉撻
頂層忌廉香味誘人,中間夾了兩截香蕉,
有大大件生果在,似乎健康些

餅底有點硬,食落又不算甜,
好味啊

士多啤梨芒果蛋糕

士多啤梨芒果蛋糕
上層是原粒士多啤梨,好甜

中間夾有新鮮芒果,海綿蛋糕夠鬆軟

栗子蓉又香又甜,

中間鮮忌廉混入栗子、朱古力,
令口感豐
2019-01-06
宵夜
  • 士多啤梨芒果蛋糕
2019-02-15 781 瀏覽
情人節晚上同老公 喺屯門v City 撐完枱! 行過見到排隊買了栗子千層酥餅'焦糖香蕉蛋糕返屋企慢慢嘆!栗子千層酥餅酥皮鬆脆又有吉士,栗子蓉'好味!焦糖香蕉蛋糕甜些- 焦糖忌廉下有香蕉肉
栗子千層酥餅
酥皮鬆脆又有吉士,栗子蓉'好味!
焦糖香蕉蛋糕甜些- 焦糖忌廉下有香蕉肉
焦糖香蕉 蛋糕
焦糖香蕉 蛋糕
2019-01-10 682 瀏覽
世界每一日都改變緊,而同朋友慶祝生日既模式都變得好西利。今日一行三人出去屯門市廣場食生日飯,但其實每次生日飯都食到好飽但又一定要切蛋糕,所以最後分分鐘食剩大半個比壽星仔拎番屋企。為左節省依個累人既程序,我地決定淨係買一小舊Italian tomato 既signature 士多啤梨蛋糕。真係好彩買咁細個,三個人食都啱啱好,士多啤梨好甜,蛋糕好滑,唔會甜到掉低差扮飽,餅底鬆軟有口感,蛋糕黎講Italian tomato真係名列前矛
世界每一日都改變緊,而同朋友慶祝生日既模式都變得好西利。

2018-10-19 980 瀏覽
去屯門市中心買生日蛋糕,行來行去睇咗幾家餅店,有幾款亮面蛋糕好吸引,心多多睇埋Italian Tomato。皇牌士多啤梨蛋糕好食;見日本栗子蛋糕好靚,上面粒栗子仲有塊金萡。壽星鍾意食朱古力喎,不如朱古力蛋糕啦!响餅櫃前選擇困難症發作,猶豫期間蛋糕一個一個減少。鮮果千層夾心餅水果好靚,眨吓眼就賣咗喇。終於揀定朱古力蛋糕,加了朱古力生日牌,塊牌幾乎遮晒個蛋糕面,不過又幾襯喎,grand咗。忌廉據說是用法國朱古力製成,口感creamy幼滑,海綿蛋糕加入朱古力同酒整,入口鬆軟,好有朱古力香,配搭適度唔會太甜又唔膩,好吃!飲返杯Rosé,cheers !
去屯門市中心買生日蛋糕,
行來行去睇咗幾家餅店,
有幾款亮面蛋糕好吸引,

心多多睇埋Italian Tomato。

皇牌士多啤梨蛋糕好食;
見日本栗子蛋糕好靚,

上面粒栗子仲有塊金萡。

壽星鍾意食朱古力喎,

不如朱古力蛋糕啦!

响餅櫃前選擇困難症發作,

猶豫期間蛋糕一個一個減少。

鮮果千層夾心餅水果好靚,

眨吓眼就賣咗喇。

終於揀定朱古力蛋糕,
朱古力蛋糕

加了朱古力生日牌,

塊牌幾乎遮晒個蛋糕面,

不過又幾襯喎,grand咗。

忌廉據說是用法國朱古力製成,

口感creamy幼滑,

海綿蛋糕加入朱古力同酒整,

入口鬆軟,好有朱古力香,

配搭適度唔會太甜又唔膩,

好吃!

飲返杯Rosé,cheers !
2018-10-01
外賣自取
$150 (宵夜)
慶祝紀念
生日
朱古力蛋糕
2018-06-02 704 瀏覽
-🦄Italian Tomato 🍅-皇牌士多啤梨蛋糕🍰 Hkd36Rating🌕🌕🌕🌖🌑-今次食左佢其中一款既皇牌蛋糕🎂士多啤梨蛋糕🍰Gateau Aux Fraises💙其實我一直都好想好想食IT既蛋糕次次經過都見到櫥櫃既蛋糕好吸引😋😋但一直覺得比較貴又唔捨得食🙁不過最後都係買左share來食haha但切件份量唔大是常識呀😝食完全唔夠喉呀陰公🤥然後佢既cream既比例就比較多😎係相到都睇到都佔左70%雖然我唔太中意食cream🧐不過佢就勝左夠滑唔漏👍🏻👍🏻😇所以都接受到既🤨🤨士多啤梨大粒但唔甜比較酸👻不過佢都夠多既士多啤梨既份量😌所以整體上呢個蛋糕是不錯der🤗但短期內都唔會再買來食住喇ha🤔🤔-
🦄Italian Tomato 🍅

不過佢都夠多既士多啤梨既份量😌
所以整體上呢個蛋糕是不錯der🤗
但短期內都唔會再買來食住喇ha🤔🤔
2016-04-28 1558 瀏覽
很久沒吃過Italian Tomato的蛋糕,於超市購物後,順便買回家與家人分享.芒果芝士撻 ($32)芒果肉黃澄澄的,香甜多汁亦沒一絲酸味,配上幼滑的芝士蛋糕以及鬆脆餅底,滋味好吃. 個人覺得只售$32實在得超值!藍莓芝士餅 ($36)至於藍莓芝士餅,藍莓多達20粒,差不多傾瀉下來,家人說藍莓都幾香甜多汁,芝士餅都頗幼滑,很滿意喎!既然家人都咁滿意,應該很快又要來買別的口味作飯後甜品囉屯門屯隆街3號屯門市廣場一期地下上層AEON超級巿場110號舖2404 1283
芒果芝士撻 ($32)

藍莓芝士餅 ($36)

既然家人都咁滿意,應該很快又要來買別的口味作飯後甜品

2404 1283

3 分鐘 (外賣自取)
$34 (宵夜)
2015-09-02 973 瀏覽
位於屯門市廣場   Italian Tomato Cafe  已開了一段時間, 很久前話要去 , 呵呵  昨晚經過, 馬上試 看到那各款不同 cake ,  被誘惑 了坐下來 是一張小小的二人檯 , 有幾款 set dinner 可供選擇 , 噢  唔多鍾意咿  有  '' 茄紅嚐味( 2人前) 套餐 ''  $178今天指定餐湯 : 南瓜湯  , 甜甜哋 , 味道一般吧意大利粉 , 鮮蝦彈牙 , 少量菠菜陪伴 , 喜歡那濃濃香滑忌廉汁 ,  Salad : 顏色好靚 , 烤雞味道麻麻,  粒粒芝士 , 好香牛油果粒, 配上香濃忌廉汁,菜 爽脆 , 清新可口 想了很久 , 一串串紅色是什麼東冬呀 ?  原來係日本枝串番茄 另加 $29 可揀  任何價錢 餅 / 蛋糕 , 我看中了你 ..... 最貴的 (正價 $40)紅桑子芝士餅 新鮮光澤紅桑子 大大粒 , 幾好味啊 , 芝士硬度適中 , 咬一啖 , 飽肚感覺 , 味道確一流,一口就吃到濃郁芝士味最後, 餐飲 , 我叫熱朱古力 , 店員告知, 要另加 $10 ,  哼 ! 是否有 d  昂貴 了 !!

看到那各款不同 cake ,  被誘惑 了

今天指定餐湯 : 南瓜湯  , 甜甜哋 , 味道一般吧

菜 爽脆 , 清新可口

最貴的 (正價 $40)紅桑子芝士餅

鮮蝦菠菜忌廉意大利粉
日本枝串番茄忌廉芝士烤雞沙律
紅桑子芝士餅
2015-09-01
日本枝串番茄忌廉芝士烤雞沙律
紅桑子芝士餅
2014-05-06 1674 瀏覽
買了Italian Tomato 的member card,買蛋糕有9折,這次買了四款回家與家人同吃.櫻之滿開 $36櫻花蛋糕賣相相當吸引,淡淡的粉紅色女孩子必定喜歡,內裡餡料為櫻花芝士慕斯、乳酪慕斯&櫻花海綿蛋糕,淡淡的櫻花味道也頗特別,亦不會太甜,但個人覺得味道不及賣相吸引.朱古力蛋糕 $30一直也是朱古力的fans,這店的朱古力蛋糕用上法國及瑞士的優質朱古力製成香滑忌廉,朱古力海綿蛋糕也鬆軟,個人覺得這朱古力蛋糕超級美味呢!宇治抹茶蛋糕 $32爸爸是抹茶fans,抹茶製品他也相當喜歡的,不過他說這蛋糕雖然富有濃厚抹茶香氣,不過質感實在粗糙,味道只是一般.紅桑子芝士餅 $38芝士餅面層舖滿了鮮紅的紅桑子,很是吸引呢! 芝士餅味道香滑亦算濃郁,大大一件很rich的芝士餅只售$38,吃一件實在太膩了,與朋友share每人一件就剛剛好.朱古力蛋糕與紅桑子芝士餅這兩款我也想encore呢!
櫻之滿開 $36

朱古力蛋糕 $30

宇治抹茶蛋糕 $32

紅桑子芝士餅 $38

朱古力蛋糕與紅桑子芝士餅這兩款我也想encore呢!
2014-04-30
外賣自取
與一個久違的朋友聚會,巧合地看見這間餐廳, 又見環境不俗故選了這間, 的確不錯環境很好, 很適合朋友聚會談天服務員 態度十分好,由於我們點了三人餐, 但坐了二人位,服務員怕我們位置不夠, 主動問我們有否需要換大一點的枱,感覺良好, 親切 :-)至於點三人餐的原因是:三人餐比二人餐更抵食,而且份量 二人都足以應付,故點了三人餐食物味道不錯小食好味得 現在也再三回味但Pizza 有待改進,因硬等連刀也切不了我和朋友傾得太投入最後整間店也沒有人 (快夠鐘關門)但店內的職員並沒有異樣, 沒有趕客的感覺, 很好, 值得加分
二人叫了三人餐
與一個久違的朋友聚會,
巧合地看見這間餐廳, 又見環境不俗
故選了這間, 的確不錯

環境很好, 很適合朋友聚會談天
服務員 態度十分好,
由於我們點了三人餐, 但坐了二人位,
服務員怕我們位置不夠,
主動問我們有否需要換大一點的枱,
感覺良好, 親切 :-)

至於點三人餐的原因是:
三人餐比二人餐更抵食,
而且份量 二人都足以應付,
故點了三人餐

食物味道不錯
小食好味得 現在也再三回味
但Pizza 有待改進,
因硬等連刀也切不了

我和朋友傾得太投入
最後整間店也沒有人 (快夠鐘關門)
但店內的職員並沒有異樣,
沒有趕客的感覺, 很好, 值得加分

題外話/補充資料: 整間食店給予一種舒服的感覺, 值得我再去啦, 哈哈 :D
2014-02-19
5 分鐘 (堂食)
二人叫了三人餐
2013-12-31 1262 瀏覽
一直好鍾意italian tomato 每次行過見到餅櫃既蛋糕都好靚,好高身好大件 而且好精緻,每一份都好豐富 mousse au chocolate $30 我鍾意食chocolate mousse都覺得比較溜,因為蛋糕面同背都有層牛油口感的chocolate truffle,但朱古力非常香濃,朱古力狂迷一定會鍾意! overall 3.5/5 榛子朱古力蛋糕 $30我個人最鍾意呢款!榛子cream甜而不膩仲好香nuts味,仲有榛果碎 好有口感 唔會好溜!是最好的配搭 4.5/5 sun flower$28 覺得上層既raspberry mousse同個蛋糕唔太夾 味道幾清新 但個人而言唔太鍾意  2/5 Mont blanc cake $32 我本身鍾意栗子 所以覺得呢款栗子蛋糕唔錯,而且海棉蛋糕微濕潤 配上栗子蓉就唔會好乾 好味! 4/5 tarte aux berries $30 混合7款雜莓既撻 酸甜交雜 配上撻皮同底層既mousse中和翻雜莓既酸味 愛清甜既朋友可以試試 3.5/5 red bean puff $16 個人覺得太甜 而且紅豆搶左custard同puff既味道

mousse au chocolate $30

4/5

tarte aux berries $30
3.5/5

red bean puff $16
個人覺得太甜 而且紅豆搶左custard同puff既味道 所以食唔出個層次 但紅豆好多好有口感
3/5

left-chestnut puff $16
/ right- caramel banana tart$29
栗子puff好多栗子 一咬落去非常滿足 加上custard好夾 滿口栗子香 唔會好甜!
4/5
tart很特別 充滿朱古力香 加上 caramel cream好香口 但香蕉味唔特出 不過整個配搭好好 雖然唔算好甜 但口感比較溜
3/5

creamy carbonara $50
好夠醬汁同好creamy既pasta 食到好香雞蛋味 醬汁濃郁咁黏住意粉 但份量就唔太夠 剛好適合一個女仔既份量
2013-09-16 857 瀏覽
這個藍莓芝士撻,賣相十分之吸引,看起來十分之多的層次,最上面嘅一層是藍莓果醬,之後有芝士蛋糕,再夾住一些大大塊芒果仲有一個我最鍾意食嘅撻皮,所以我二話不說就買下了他,然而現實係殘酷嘅,蛋糕不可貌相,芝士味不出,芒果像是罐頭開出來,藍莓醬是一般的死甜,對撻皮更是失望,軟林林的,又沒有甚麼蛋香味或牛油香!實在太令我失望了!士多啤梨海綿蛋糕,一向是Italian tomato 的招牌,大大粒的士多啤梨,聽聞是從日本運過來的,配合着白凱凱的忌廉,未吃賣相已經一百分了,忌廉是一向的香甜,士多啤梨又新鮮又大粒,怎麼會不好吃的呢?海棉蛋糕野做得超水準!十分軟綿綿的,雖然不太有海綿蛋糕的牛油味,然而清清淡淡配合士多啤梨還好呢!這次的蛋糕一半是好的,一半差 希望下次作出改善吧!
藍莓芝士撻
忌簾士多啤梨蛋糕
忌廉是一向的香甜,士多啤梨又新鮮又大粒,怎麼會不好吃的呢?
這次的蛋糕一半是好的,一半差
希望下次作出改善吧!
外賣自取
$32 (宵夜)
忌簾士多啤梨蛋糕
之前一直覺得這兒的蛋糕賣相一流, 食味一般這次發現, 選對了蛋糕, 便會是內外兼備了。雙重巧克力芝士蛋糕很喜歡它那後現代造型的蛋糕, 在那很傳統的日式蛋糕群中很是亮眼那巧克力餅底+芝士蛋糕+一小件經典的香濃巧克力蛋糕雖然都是店方固有的口味, 但這個配搭很不錯, 因三者都是美味但吃得多會膩的東東這設計實在是適合眼闊肚窄的人粟子蛋糕雖然普通刻板, 但老公說不錯, 滿滿的栗子蓉, 配香軟的蛋糕, 怎會不好吃?
之前一直覺得這兒的蛋糕賣相一流, 食味一般

這次發現, 選對了蛋糕, 便會是內外兼備了。
雙重巧克力芝士蛋糕

很喜歡它那後現代造型的蛋糕
, 在那很傳統的日式蛋糕群中很是亮眼

那巧克力餅底+芝士蛋糕+一小件經典的香濃巧克力蛋糕

這設計實在是適合眼闊肚窄的人
粟子蛋糕

?

2013-06-04
2013-07-28 486 瀏覽
italian tomcheese cake有to一向都是我愛的餐廳,價錢超值(Below100可以有 餐湯,主餐,餐飲+甜品),又好味,又靚,佢啲蛋糕真係靚到不得了。每一次都俾放在門口的蛋糕櫃迷倒,迷迷糊咁入左去。。。今日我地3人行,因為佢啲餐都比較creamy ,所以只點了1份set + 1個意粉 +1個焗田螺。薯蓉焗田螺。只要滿$150就可以加$15換購,好抵,而且絕不馬虎,薯蓉撈了蒜粒,厚厚的鋪在下面,上面放有大大粒的田螺肉,好惹味呀忌廉白菌意大利飯。忌廉味好濃,飯嘅硬度都剛剛好。讚茄汁燴肉丸意粉。這個意粉是新菜式,肉好似媽咪煎的蝦條,韌韌的,有咬口。可以一試。。。。。最後來到蛋糕,一望住甜品櫃,2眼發光,款款都想試。之前試過綠茶,朱古力。。。。。。。所以今次試下新款先。。。。。士多啤梨芒果夾心蛋糕。首先上面有粒好大嘅士多啤梨,之後係一層厚厚的白色cream.之後就係蛋糕+餅。。。。。好失望,整個蛋糕都好硬,好似放左好耐咁,連海棉蛋糕都係硬,真係唔係誇張,我用义係分唔開佢地唔通只有信心保證??!!可能我對甜品嘅期待太高,所以就算其他食物出色,都挽回唔返我嘅心。又可能只係這間分店

忌廉白菌意大利飯。忌廉味好濃,飯嘅硬度都剛剛好。讚

唔通只有信心保證??!!

又可能只係這間分店出事啦,所以我俾Ok, 可以一試。
2013-07-27
15 分鐘 (堂食)
用餐優惠
其他