2013-06-14 470 瀏覽
櫻花曲奇 ( 盒裝 3 塊 $45 或 $15/塊 )盒裝確實相當吸引!粉紅色的包裝,外型有別於一般的禮盒!精緻又得體!  相信收到這小禮的朋友會感到驚喜及高興!  盛載 3 塊獨立包裝的櫻花曲奇!打開白色的獨立包裝袋,一塊粉紅色的櫻花曲奇即時呈現眼前!  曲奇上面還有一朵櫻花乾,賣相誘人!
櫻花曲奇 ( 盒裝 3 塊 $45 或 $15/塊 )
 相信收到這小禮的朋友會感到驚喜及高興!
 盛載 3 塊獨立包裝的櫻花曲奇!
粉紅色的櫻花曲奇
曲奇上面還有一朵櫻花乾,賣相誘人!
櫻花曲奇禮盒
櫻花曲奇
打開白色的獨立包裝袋,一塊粉紅色的櫻花曲奇即時呈現眼前!
 曲奇上面還有一朵櫻花乾,賣相誘人!

2013-05-06
外賣自取
$105 (其他)
2013-05-14 366 瀏覽
早前和食友 Ivy 出席活動,收到她由屯門買來的櫻花曲奇,嘩,竟然山長水遠仍記掛著給我們送贈小禮物,認真有心,感激不盡。其實初頭驟眼看這曲奇的包裝,差點還以為是購自「和菓子の里」的八爪魚或墨魚脆片,賣相勁似,原來食友說是櫻花曲奇。原來 Italian Tomato 為咗迎接這個春天櫻花盛放的季節,特意推出了六款以櫻花為主題的蛋糕及甜品,而且幾款蛋糕更冠上一個非常優美的名字,當中包括櫻の花落 (櫻花芝士忌廉蛋糕)、櫻花舞曲 (櫻花乳酪慕斯蛋糕)、賞櫻樹下 (櫻花乳酪卷蛋)、櫻花戀 (櫻花雪芳蛋糕)、櫻花牛乳布甸及櫻花曲奇。據說這幾款樣子甜到漏的櫻花祭新出品,全都是期間限定,只供應至 5 月 20 日。至於筆者獲贈的櫻花曲奇,一盒只得 3 塊,全部都是個別包裝,可以分開來慢慢吃。細看用料,原來是以法國牛油、櫻花醬及香濃牛奶炮製而成的,而且曲奇面更以日本鹽漬櫻花作裝飾。輕咬一口,牛油味頗香濃,反而櫻花味不太突出,不過吃起來微酸微鹹,口感特別,用來作下午茶小點就最適合不過。在此再次謝謝食友的美意!

2013-05-11
其他
用餐優惠
其他
2012-08-03 264 瀏覽
 一般般, 開粉漿的忌廉湯, 只有2小粒肉和少許紅蘿蔔 熱辣辣!魚柳煎得恰到剛剛好,野味! 雖然不是好好味,如要求不太高,都食得開心的。  樣子吸引,份量夠大,但是味道就一般,沒有酒味,又不夠幼滑。整體上,味道一般,環境一般,又要客人自行買票。
 一般般, 開粉漿的忌廉湯, 只有2小粒肉和少許紅蘿蔔
周打魚湯
白汁波菜魚柳飯
樣子吸引,份量夠大,但是味道就一般,沒有酒味,又不夠幼滑。
tirimisu
整體上,味道一般,環境一般,又要客人自行買票。

白汁波菜魚柳飯
2012-07-10 238 瀏覽
蛋糕不錯, 不算得上是十分好味, 但以$30大大舊黎講就算不錯了! 粟子蛋糕上的粟子蓉好味, 中間的cream重有磨碎左的粟子粒, 幾好味!Tiramisu也不錯, 芝士味不會太酸或太甜咖啡蛋糕麻麻, 隻味有D奇怪, 唔係太似咖啡, 失望

Tiramisu也不錯, 芝士味不會太酸或太甜
咖啡蛋糕麻麻, 隻味有D奇怪, 唔係太似咖啡, 失望
2011-05-03 124 瀏覽
晚飯後不吃糖水了, 到JUSCO走走, 順道來一客雪榚和蛋榚吧, 黑森林和咖啡, 再加一個ITALIAN GELAO SINGLE SCOOP, 蛋糕與一般美心西餅差不多, 尚算軟軟的, 當然不及有名的士多碑利蛋糕好, 但食得多都有些少悶了, 所以才轉一轉口味吧, 意大利雪榚, 朱古力味, 我覺得比H字頭的名牌雪榚的更好, 味道更重和濃
2011-04-28
1 分鐘 (堂食)
$30 (宵夜)
2011-03-02 129 瀏覽
細佬嘅朋友對佢真係好! 就算佢病咗,都送咗兩件蛋糕俾佢。 唔知對方係咪女仔呢?如果我病咗,會唔會有人請我食蛋糕?佢病咗,蛋糕當然明益我! 我食咩口味都無所謂,細佬鍾意食栗子,留番件栗子蛋糕俾佢。我食咗:紅桑子芝士蛋糕嘩!賣相好吸引呀! 芝士蛋糕舖滿紅桑子,粒粒幾大粒!紅桑子嘅酸味,令人醒胃! 芝士味濃郁,食飽瞓覺真不錯!細佬食咗:栗子蛋糕師傅花上不少功夫,將栗子蓉一條條唧上蛋糕; 一層蛋糕一層忌廉......佢話食完唔覺餾。
細佬嘅朋友對佢真係好!
就算佢病咗,都送咗兩件蛋糕俾佢。
唔知對方係咪女仔呢?

如果我病咗,會唔會有人請我食蛋糕?
Italian Tomato 個 Logo 成個心形咁!
細佬朋友送咗兩件蛋糕俾佢。
佢病咗,蛋糕當然明益我!
我食咩口味都無所謂,細佬鍾意食栗子,留番件栗子蛋糕俾佢。

我食咗:紅桑子芝士蛋糕
嘩!賣相好吸引呀!
芝士蛋糕舖滿紅桑子,粒粒幾大粒!紅桑子嘅酸味,令人醒胃!
芝士味濃郁,食飽瞓覺真不錯!
紅桑子芝士蛋糕
細佬食咗:栗子蛋糕
師傅花上不少功夫,將栗子蓉一條條唧上蛋糕;
一層蛋糕一層忌廉......佢話食完唔覺餾。
栗子蛋糕
2011-02-21
宵夜
Italian Tomato 個 Logo 成個心形咁!
細佬朋友送咗兩件蛋糕俾佢。
紅桑子芝士蛋糕
栗子蛋糕
2010-10-27 129 瀏覽
$26。蘋果批:起初看蘋果批的樣子還以為很香脆,誰知大失所望,雖以香甜蘋果、玉桂粉和千層指所製成,可是一點也不香口,淋淋的,好像放了很久,吸盡雪櫃的濕氣般$26。藍啤梨批:酸忌廉加上櫻桃酒所製成的霧思,內層加入水蜜桃,香脆的酥皮批底很美味,但不夠脆,面層鋪滿香甜的藍啤梨醬,吃起來很清新啊$26。朱古力霧思蛋糕:香濃的朱古力霧思,朱古力蛋糕滿是朱古力粉沫,外層厚厚的脆皮朱古力最好味,朱古力味道重濃可口$24。焗芝士蛋糕:只看外表很像雪芳蛋糕般軟綿綿,它選用優質芝士,加上洋酒所焗製而成的,底層卻是海綿蛋糕,淡淡的芝士味,軟熟可口之前買過士多啤梨芝士撻十分難吃,芝士散味道淡此店的蛋糕出品無疑是穩定、選擇多、美麗的,可是員工則雖多加培訓呢問該些蛋糕採用什麼芝士竟也答不出來

之前買過士多啤梨芝士撻十分難吃,芝士散味道淡
問該些蛋糕採用什麼芝士竟也答不出來
焗芝士蛋糕、朱古力霧思蛋糕
藍啤梨批
蘋果批
焗芝士蛋糕、朱古力霧思蛋糕
藍啤梨批
蛋糕癮發作,人在屯門, 找好味蛋糕是個難題之前都食過多次italian tomato水準不太穩定今次點了藍莓芝士tart上面的藍莓是新鮮的, 份量也多不過件蛋糕少得可憐芝士不夠香而且很薄, tart皮太淋了整體麻麻地,不值28元...連這個價位也很一般, 下次我又可以在那兒找到好味蛋糕總之去mc cafe買好了, 部分蛋糕是挺不錯的
蛋糕癮發作,人在屯門, 找好味蛋糕是個難題

之前都食過多次italian tomato
水準不太穩定

今次點了藍莓芝士tart
上面的藍莓是新鮮的, 份量也多
不過件蛋糕少得可憐
芝士不夠香而且很薄, tart皮太淋了
整體麻麻地,不值28元...
連這個價位也很一般, 下次我又可以在那兒找到好味蛋糕
總之去mc cafe買好了, 部分蛋糕是挺不錯的
2010-08-09
2010-02-17 54 瀏覽
我係呢度寫過幾次睇番原來都有一年今日係老豆農曆牛一就黎突破四字關口喇!!cool man!!!!訂蛋糕呢d野當然由我黎最好就跟埋我口味tim訂左紅桑子芝士蛋糕我嫌佢冇撻底好普通好奇問可唔可以轉原來得架價錢同普通紅桑子芝士蛋糕一樣唔會變太好喇^^今日去拎個陣都覺好鬼重呀又味道當然好ok不過custard好似比以前少了但老豆d fd都話個餅好味道happy birthday~
我係呢度寫過幾次
睇番原來都有一年
今日係老豆農曆牛一
就黎突破四字關口喇!!cool man!!!!
訂蛋糕呢d野當然由我黎

今日去拎個陣都覺好鬼重呀又
味道當然好ok
不過custard好似比以前少了
但老豆d fd都話個餅好味道

happy birthday~
toffee係我家的狗狗
2010-02-17
$300 (其他)
toffee係我家的狗狗
2009-12-29 45 瀏覽
下午經過見有好多款式, 好靘好吸叫, 忍不住買了兩件回家.玉桂蘋果批, 應該是近期新出品, 好多蘋果肉, 批身有提子乾, 配上玉桂及偏硬身的批餅, 個人覺得幾好食喎, 好有質感又香濃!另一件是藍梅鮮果鐽, 面全是藍梅醬, 中間有好多桃及吉士忌廉, 比較甜但算清新, 不漏.
下午經過見有好多款式, 好靘好吸叫, 忍不住買了兩件回家.
行完JUSCO見到ITALIAN TOMATO…又有D我未食過的DISPLAY出黎…所以就買左!“焦糖香蕉撻”對不好CREAM的我…呢件野完全係整鬼之作…好多CREAM…好甜…TEXTURE好怪…餅底仲要係好硬..界口的…幾年黎食ITALIAN TOMATO的次數越黎越少…一路睇住佢越黎越差…我估我以後都唔會再幫襯囉…
行完JUSCO
見到ITALIAN TOMATO…
又有D我未食過的DISPLAY出黎…所以就買左!

“焦糖香蕉撻”
對不好CREAM的我…呢件野完全係整鬼之作…
好多CREAM…好甜…TEXTURE好怪…
餅底仲要係好硬..界口的…

幾年黎食ITALIAN TOMATO的次數越黎越少…
一路睇住佢越黎越差…
我估我以後都唔會再幫襯囉…
2009-11-08 40 瀏覽
同家姐就好時間等佢番黎慶祝話咁快又一年lu~而家通常屋企人生日都訂italian tomato貪佢夠平d料又唔拽~藍莓芝士tart~一貫newyork cheesecake做底~配上極富牛油香既tart皮topping係custard同藍莓~今次tart皮高身左有時食餅真係為個底藍莓新鮮得黎夠大粒酸酸地中和到個餅既膩感值得一題既係佢既cheesecake越來越進步有d時候會食到太硬/太實/太糊口.etc但隨住做得耐有經驗水準幾穩定今次食到既係最鬆軟最綿滑既cheesecake食完唔會頂住頂住~唯一唔好既係個tart底唔夠脆~
同家姐就好時間等佢番黎慶祝

話咁快又一年lu~

而家通常屋企人生日都訂italian tomato
貪佢夠平d料又唔拽~
藍莓芝士tart~
一貫newyork cheesecake做底~
配上極富牛油香既tart皮
topping係custard同藍莓~
今次tart皮高身左
有時食餅真係為個底

藍莓新鮮得黎夠大粒
酸酸地中和到個餅既膩感
值得一題既係佢既cheesecake越來越進步

有d時候會食到太硬/太實/太糊口.etc
但隨住做得耐有經驗水準幾穩定
今次食到既係最鬆軟最綿滑既cheesecake

食完唔會頂住頂住~
唯一唔好既係個tart底唔夠脆~
我諗緊以後生日仲可以訂咩????
happy birthday:p
2009-11-08
我諗緊以後生日仲可以訂咩????
  • 藍莓芝士tart
2009-07-26 43 瀏覽
蛋糕面有好大層栗子蓉~正除左一定要有o既栗子蓉之外蛋糕同蛋糕之間o既cream都混入入左栗子粒一入口~個口就充滿左栗子對栗子迷黎講係好滿足不過略嫌蛋糕外圍o既cream厚左少少~有D膩仲有裝飾用o個粒栗子太甜
蛋糕面有好大層栗子蓉~正

仲有裝飾用o個粒栗子太甜
2009-07-26
  • 栗子蛋糕
2009-05-16 42 瀏覽
平時經過這裏,見到蛋糕櫃總擺放著各式各樣的蛋糕,早就很想買件試試但可惜這裏不是cafe店,不可坐下慢慢品嚐呢~~買回家又驚會變溶之前已經見到一件限定推出既"櫻花芝士蛋糕",今次經過就決心買下因為買相可愛到不得了,嫩嫩的粉紅色,面頭有3粒白色波波其中一粒放有一片櫻花,職員說甜甜的..幾好食...好~~就要了回到家,我放入雪櫃雪了一陣子才吃...因為回家時間長有少少溶化櫻花芝士蛋糕2層櫻花芝士夾著1層蛋糕,櫻花味偏淡,有少少似士多啤梨味又唔係好甜喎~~正合我不愛太甜的口味...而底層的不是餅底...而是酥皮底,初時買時都不太覺,我喜歡吃蛋糕時逐層逐層吃呢~~比較有滋味~~下次要試試有批底先
因為買相可愛到不得了,嫩嫩的粉紅色,面頭有3粒白色波波

2層櫻花芝士夾著1層蛋糕,櫻花味偏淡,有少少似士多啤梨味
比較有滋味~~下次要試試有批底先
很漂亮的手挽袋呢
很漂亮的手挽袋呢
2009-04-23 42 瀏覽
和朋友仔瘋了...吃飯前先吃兩件cake~淡的: 意式芝士榛子霧思~榛子味>芝士味,而且好像在吃cream~~濃的: 香脆芝士撻~是消化餅底!!!至愛~至愛~實的的的芝士涵上還有一層酸忌廉~多重享受讚讚讚!無聊話: 十萬個懷念它的cake buffet!!!!!!好耐冇吃它的意粉了
和朋友仔瘋了...吃飯前先吃兩件cake~

濃的: 香脆芝士撻~是消化餅底!!!
至愛~至愛~實的的的芝士涵上還有一層酸忌廉~多重享受
讚!