好耐冇番屯門,唔係朋友介紹唔會特登過到去田景依邊食🥹果然冇令我失望🥰🥰成件事好有黑白大廚feel~仲有Bar 枱位可以睇住廚師煮野食!!!見到佢地有限定Tasting Menu又大閘蟹水尾~一定要叫番個, 價錢係$628包3道菜🦀蟹粉菜苗意式雲吞with蟹粉豆腐湯:小店都咁有Presentation好難得🥹🥹咬落又好香蟹粉🦀手造墨汁意大利麵。江蘇大閘蟹粉。鹹蛋黃海鮮汁:痛風既味道!!!真係好好味~蟹膏多到癲左😍🥰勁滿足~底層係鹹蛋黃海鮮汁,但唔會太搶蟹膏嘅香氣😚😚🦀薑汁番薯糖水白朱古力。蘋果薑味意大利冰糖:花係我最鍾意嘅白朱古力,而且薑味好重好岩我口味🦞手作,意大利麵配西班牙紅蝦with紅蝦膏龍汁:店員上菜後提我地要記得將蝦頭既膏汁壓埋出黎Mix埋紅蝦汁會再濃味D✅幾Appreciate佢地既意粉係手工造,帶有少少彈牙感~✅每樣野既擺盤用心,上菜個陣仲會講解番每道菜既做法同食用方式✅同埋幾個後生仔女廚師好用心煮好味既食物比客人~好有初心! 臨走前問店員佢地既大閘蟹Menu 做埋依幾日~黎緊仲有新既限定Menu🤭🤭 好期待Encore 有咩新野食

✅同埋幾個後生仔女廚師好用心煮好味既食物比客人~好有初心!

• 手造意大利幼麵配西班牙紅蝦
2024-11-22 3525 瀏覽
呢日去咗人氣高質意大利餐廳 "JEP by Involtini",係由曾任米芝連三星餐廳廚師主理,餐廳每日新鮮製作手工意粉,鍾意食homemade pasta 既我哋,當然要品嚐一吓啦~餐廳門外有個大庭園,環境恬靜、雅致,可以攜帶寵物用餐,座位有分室外及室內。室內地方雖然不大,但黑白灰色裝修型格,又可見到開放式廚房同吧檯,感覺輕鬆寫意。午餐時段來到,選擇 3-COURSE LUNCH MENU $158:前菜/餐湯、主菜、甜品及飲料。是日精選餐湯今日嘅餐湯係蕃茄湯,一於試試啦!橙紅色蕃茄湯好漂亮,味道微微酸甜,散發濃郁蕃茄香味,配搭暖笠笠嘅小麥麵包及搽上黑醋牛油,絕對滿足我哋嘅味蕾。手做意大利幼麵. 西班牙紅蝦. 紅蝦膏濃汁     (+$220)餐廳每日新鮮製造意大利麵,手工意粉食落特別彈牙,散發淡淡麵粉香氣,煙煙靭靭,軟硬適中; 西班牙紅蝦肉質爽彈,鮮味十足,意粉醬汁用咗紅蝦、紅蘿蔔、白蘭地煮成,再按壓紅蝦頭,滿滿嘅蝦膏與意粉拌勻一齊食, 香濃美味,值得推薦俾大家!手造意大利粗意粉. 牛肉醬係其他餐廳食嘅牛肉醬通常會混入豬肉,所以牛味無咁濃。而依間餐廳嘅肉醬係全部用上牛冧肉製成,人
是日精選餐湯
手做意大利幼麵. 西班牙紅蝦. 紅蝦膏濃汁
手造意大利粗意粉. 牛肉醬
係其他餐廳食嘅牛肉醬通常會混入豬肉,所以牛味無咁濃。而依間餐廳嘅肉醬係全部用上牛冧肉製成,人手切成一粒粒,食起嚟嫩滑又有咬口,牛冧肉味道特別濃郁,手造意粉非常彈牙爽滑,仲好掛汁,香濃芝士味又唔會搶咗牛肉嘅味道,太好吃啦,滋味大滿足!
是日精選甜品
造型好可愛嘅太陽花冰棒,用上士多啤梨及芒果混合而成,果味清新、酸甜,冰涼解渴。
配埋餐飲凍檸檬茶,紅茶味道回甘,檸檬清香,口感好fresh。
2024-11-21
手做意大利幼麵. 西班牙紅蝦. 紅蝦膏濃汁
  • 蕃茄湯
𖤐ˊ˗有一個大庭院座位,可以帶寵物用餐,室內就較細,座位不多,以灰色簡潔裝潢為主,天氣稍涼,坐在室外用餐,真是好舒服寫意!。゚・𖥸──────-ˋˏ 𝓜𝓮𝓷𝓾 ˎˊ-──────𖥸 。゚・𐂂午餐:三道菜+飲品 $158✎ ̼是日精選前菜:火腿沙律🥗+麵包🥖有三款的風乾肉,辣肉腸、火腿和巴馬火腿,配醋汁沙律🥗,挺豐富多肉。✎ ̼松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯 $158+120份量不多,拌勻蟹膏和生蛋後,味道濃郁,入口鮮味突出,飯煮得綿而入味,只是賣相一般。✎ ̼手造意大利寬蛋麵、喇沙汁、虎蝦、椰菜花 $158手工麵是招牌,口感挺軟韌,掛汁好,虎蝦切粒來炒,彈牙爽口,不過整條上,賣相會更佳。✎ ̼是日甜品:紅桑子花冰棒外形如同太陽花🌻,非常可愛😍,甜甜酸酸味道,好解渴和透心涼!✎ ̼Ice Americano 正常✎ ̼Mojitos 清新自然
𖤐ˊ˗有一個大庭院座位,
可以帶寵物用餐,
室內就較細,座位不多,
以灰色簡潔裝潢為主,
天氣稍涼,坐在室外用餐,真是好舒服寫意!
𐂂午餐:
三道菜+飲品 $158
✎ ̼是日精選前菜:火腿沙律🥗+麵包🥖
松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯
✎ ̼松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯 $158+120
份量不多,拌勻蟹膏和生蛋後,
味道濃郁,入口鮮味突出,
飯煮得綿而入味,只是賣相一般。
✎ ̼手造意大利寬蛋麵、喇沙汁、虎蝦、椰菜花 $158
手造意大利寬蛋麵、喇沙汁、虎蝦、椰菜花
手工麵是招牌,口感挺軟韌,掛汁好,
手造意大利寬蛋麵、喇沙汁、虎蝦、椰菜花
虎蝦切粒來炒,彈牙爽口,
手造意大利寬蛋麵、喇沙汁、虎蝦、椰菜花
不過整條上,賣相會更佳。
✎ ̼是日甜品:紅桑子花冰棒
外形如同太陽花🌻,非常可愛😍,
甜甜酸酸味道,好解渴和透心涼!
✎ ̼Ice Americano
正常
✎ ̼Mojitos
清新自然
2024-10-09
松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯
手造意大利寬蛋麵、喇沙汁、虎蝦、椰菜花
屯門地方挺大的,所以亦藏有不少高質的餐廳,就像今晚吃的這間餐廳一樣,專門吃的意大利菜式,還是手造意粉,價錢可能有點貴,不過質素能對上就很好了!3-Course Dinner Tasting Menu (488元/set)前菜焦糖鳳梨漬車厘茄味道酸甜開胃,有鳳梨香甜的清香,車厘茄入口爆汁。主菜手造意大利闊麵. 西澳龍蝦. 水牛芝士, 海鮮汁用上半隻西澳龍蝦,本身挺大隻的,而且能吃出挺新鮮,肉質結實有彈性,味道鮮甜,而且蝦頭也有膏!手造意大利闊麵口感是挺結實的,有麵粉香,而且很吸汁!醬汁吃起來會有點檸檬的清香,味道鮮甜。手造意大利幼麵. 西班牙紅蝦. 紅蝦膏濃汁(+140元)用上兩大隻的西班牙紅蝦,用上部分的蝦膏去煮醬汁,然後再吃的時候再把剩餘的蝦膏拌起來一起吃,味道超濃香,蝦味特別突出,不過有人可能會覺得有點腥。而紅蝦肉煮到約七成熟左右,外爽滑內嫩嫩的,口感挺特別,味道挺鮮甜的!而手造意大利幼麵的口感跟闊麵差不多,就型態的不同,都好吃!甜品提子.提子馬斯卡風芝士忌廉. 法式薄脆. 提子檸檬啫哩用上波子提子味道挺清甜的,中間加了大量的濃香芝士忌廉和法式薄脆令整體變得更香,底下的提子檸檬沙冰

前菜
焦糖鳳梨漬車厘茄
味道酸甜開胃,有鳳梨香甜的清香,車厘茄入口爆汁。

主菜
手造意大利闊麵. 西澳龍蝦. 水牛芝士, 海鮮汁

手造意大利幼麵. 西班牙紅蝦. 紅蝦膏濃汁(+140元)

甜品
提子.提子馬斯卡風芝士忌廉. 法式薄脆. 提子檸檬啫哩
用上波子提子味道挺清甜的,中間加了大量的濃香芝士忌廉和法式薄脆令整體變得更香,底下的提子檸檬沙冰味道偏酸甜,中和了一下

飲品
Apple Business
蘋果味會比較突出,酸酸甜甜的,最後是酒味,容易入口。

Passionfruit Lime Soda
百香果味很濃香,甜味為主,帶點檸檬的清香,口感清爽。

2024-09-23
#屯門美食 💖浪漫高質素餐廳🌹😆⭐米芝蓮推薦手工意粉🍝🤩✨呢間 JEP by INVOLTINI 💫係銅鑼灣姊妹店,連續5年上榜米芝蓮推薦餐廳,質素有保證👍🏻必食推介🧡西班牙紅蝦手工意粉🍝 麵條每日新鮮製作,麵身比較粗少少,口感十分彈牙!意粉食落有蛋香味🦐紅蝦大大隻好吸引,香濃蝦膏有鮮味,精華係曬蝦頭🤤🤤🤤Homemade 貓耳朵😺咪睇個樣普普通通,都幾好食㗎!😛咬落煙煙韌韌,豬肉腸夠惹味+煙芝士🌶️辣肉腸醬都非常值得試下👍🏻✨3 Course Tasting Menu✨前菜同甜品都好吸引💕酸種麵包配自家製黑醋牛油,西西里八爪魚🐙,番薯蒙布朗🍠🧁忌廉芝士+脆脆焦糖杏仁多重口感,賣相一流又好味🍴平日晚上都好full,人氣真係好高,由店員細心安排下,同男朋友坐戶外都好有氣氛😊空間大更舒服,因應天氣提供熱水同暖手包❤️上菜仲有預熱餐碟,讚💯服務亦都好好,每一碟都會介紹食材配搭,令客人能細味品嚐廚師精心烹調菜式🧑🏻‍🍳,餐廳幾有情調👩🏻‍❤️‍👨🏻好適合拍拖約會🥂🍾係屯門都食到米芝蓮級美食😋🍝Just Eat Pasta~@jep_by_involtini📍屯門珀御地下G05號舖
#屯門美食 💖浪漫高質素餐廳🌹
😆⭐米芝蓮推薦手工意粉🍝

必食推介🧡西班牙紅蝦手工意粉🍝

Homemade 貓耳朵😺
咪睇個樣普普通通,都幾好食㗎!😛
咬落煙煙韌韌,豬肉腸夠惹味+煙芝士🌶️辣肉腸醬
都非常值得試下👍🏻

🍝Just Eat Pasta~

@jep_by_involtini
📍屯門珀御地下G05號舖
2025-02-07 0 瀏覽
lunch set $158 (+10%)bit disappointing since i had such high expectations but good value for moneytomato soup was mid, i thought it was cooking cream but it was actually a piece of cheese which felt kinda weirdstrawberry + mango sorbet for dessert i likehomemade rigatoni with puttanesca and octopus 8/10i think sauce was complex少少辣少少pesto味 少少酸 but rigatoni overcooked'i think too soft not al dente enoughidk if the octopus was meant to be that soft but not much texture to it, very savoury and 濃八爪魚味
lunch set $158 (+10%)

idk if the octopus was meant to be that soft but not much texture to it, very savoury and 濃八爪魚味 tho idk if its the 食材 or they added anything
2025-02-06 36 瀏覽
朋友極力推薦,特登入屯門食手工意粉🍝Lunch set$158 均有冷盤/餐湯、主菜、指定餐飲及甜品冷盤有3款不同口味嘅Ham,餐湯係新鮮蕃茄打蓉煮出來,配埋自家製麵包及黑醋牛油,成個層次拉高曬!🧀傳統卡邦尼手造意大利麵:醬汁好creamy,濃郁芝士味!風乾豬腩肉增加鹹香。每一條意粉都掛滿醬汁,趁熱食好正🦐西班牙紅蝦.紅蝦膏濃汁意粉(+$220)蝦肉彈牙,鮮味十足。記得要按壓紅蝦頭,滿滿蝦膏Mix埋紅蝦汁一齊食,成碟意粉非常香濃美味,超級推薦🤤甜品係太陽花造型冰棒,係士多啤梨及芒果味,酸酸甜甜,好清新特別要讚主廚,會係上菜時介紹每道菜嘅煮法&食法👍🏻

甜品係太陽花造型冰棒,係士多啤梨及芒果味,酸酸甜甜,好清新

特別要讚主廚,會係上菜時介紹每道菜嘅煮法&食法👍🏻
早年食過獲米芝蓮推薦嘅銅鑼灣Involtini知道佢哋係屯門都有分店,同樣以意粉為賣點係Threads上嘅評價都唔錯,所以攀山涉水嚟食原來位置都唔近市中心,位於珀御地下別樹一格誠言對呢個位置來說價格真的頗高但味道、服務還算是物有所價的~店員在上每一道菜時會貼心地介紹菜式🍴松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯 ᴴᴷᴰ 𝟸𝟿𝟾 意大利飯煮得入味,面層鋪滿松葉蟹膏、蟹肉、蟹籽在烤香的配料表面再放上鵪鶉蛋,像甲羅燒攪拌來吃整個煮法很好地保留到蟹的鮮美😚🫶🏻意大利飯又不會太重味/ creamy搶去風頭🍴𝟹 𝙲𝚘𝚞𝚛𝚜𝚎 𝚃𝚊𝚜𝚝𝚒𝚗𝚐 𝙼𝚎𝚗𝚞 ᴴᴷᴰ 𝟺𝟾𝟾 𓂅 𝚂𝚝𝚊𝚛𝚝𝚎𝚛 | 西西里式八爪魚佐以蒜、橄欖油、檸檬、蒜頭,酸爽的八爪魚好開胃𓂅 𝙼𝚊𝚒𝚗 𝙲𝚘𝚞𝚛𝚜𝚎 | 西班牙紅蝦手造意大利幼麵 + 𝟷𝟺𝟶其中一款受歡迎嘅菜式,基本上每枱都會叫將紅蝦壓扁後醬汁更加香濃✨自家製幼麵吃得出口感較有咬口,更帶一陣麥味麵醬味道分離,每一口都要沾上滿滿醬汁才滿足!𓂅 𝙳𝚎𝚜𝚜𝚎𝚛𝚝𝚜 | 番薯蒙布朗想不到甜點也是意大利粉的模樣在番薯mont blanc下是焦糖杏仁和cream cheese想不到兩款我本不太喜歡的
早年食過獲米芝蓮推薦嘅銅鑼灣Involtini
知道佢哋係屯門都有分店,同樣以意粉為賣點
係Threads上嘅評價都唔錯,所以攀山涉水嚟食
原來位置都唔近市中心,位於珀御地下別樹一格
誠言對呢個位置來說價格真的頗高
但味道、服務還算是物有所價的~
店員在上每一道菜時會貼心地介紹菜式

🍴松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯 ᴴᴷᴰ 𝟸𝟿𝟾
意大利飯煮得入味,面層鋪滿松葉蟹膏、蟹肉、蟹籽
在烤香的配料表面再放上鵪鶉蛋,像甲羅燒攪拌來吃
整個煮法很好地保留到蟹的鮮美😚🫶🏻
意大利飯又不會太重味/ creamy搶去風頭

𓂅 𝚂𝚝𝚊𝚛𝚝𝚎𝚛 | 西西里式八爪魚
佐以蒜、橄欖油、檸檬、蒜頭,酸爽的八爪魚好開胃

其中一款受歡迎嘅菜式,基本上每枱都會叫
將紅蝦壓扁後醬汁更加香濃✨
自家製幼麵吃得出口感較有咬口,更帶一陣麥味
麵醬味道分離,每一口都要沾上滿滿醬汁才滿足!

𓂅 𝙳𝚎𝚜𝚜𝚎𝚛𝚝𝚜 | 番薯蒙布朗
想不到甜點也是意大利粉的模樣
想不到兩款我本不太喜歡的味道是挺配的
帶番薯原本的香甜,吃得出是真材實料🙂‍↕️
慶祝紀念
紀念日
  • 松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯
2025-01-28 183 瀏覽
去咗屯門主打手工意粉嘅餐廳,試咗呢個$158嘅lunch set,講真CP值都幾高下!首先揀咗個前菜set,個ham platter擺盤都幾靚,有火腿、Parma ham 、辣肉腸同沙律菜。另外都可以揀蘑菇湯,幾濃郁。主菜方面,我就揀咗個短通粉。個醬汁成個重點,用咗辣橄欖同酸豆去調味,香辣帶酸,配埋八爪魚,口感層次豐富。八爪魚嘅火候掌握得啱啱好,夠爽口又唔會太韌。啲意粉係手造,質地彈牙,幾有水準。如果想食紅蝦嗰款可加$220。用咗西班牙紅蝦,仲要配埋紅蝦膏醬汁,個醬味道香濃,值得一試。意粉仲好爽口好好味😋飲品叫咗特濃朱古力,好濃郁好好飲~-另一杯Shakerato 就有Double Espresso, Lemon Juice, Soda, Caramelized Honey Lemon,好特別!最後甜品係花花雪條,造型夠打卡,味道清新,作為完場都唔錯。

最後甜品係花花雪條,造型夠打卡,味道清新,作為完場都唔錯。
2025-01-26 192 瀏覽
朋友山長水遠過黎屯門搵我食lunch💕一於帶佢食下佢之前想食既人氣米芝連推薦餐廳姊妹店JEP by Involtini 啦😍今次同朋友一人一份叫左Course Lunch Menu Set 既野食,價錢合理👍🏻首先黎左餐包🍞自家制餐包(酸種包及麥麵包)仲要配埋自家制牛油🧈搽完已經好正👍🏻朋友叫左餐湯🫕佢地用新鮮蕃茄🍅打磨成蕃茄湯😋酸酸甜甜真係好開胃😋而我揀咗火腿🐷最意想不到嘅係竟然有三款口味😋有Parma Ham、Mortadella 同 Salam.口感都好唔錯咖😍個人覺得Mortadella 既口味係重小小💕比較濃味✨🦐手造意大利幼麵,西班牙紅蝦.紅蝦膏濃汁呢款係佢地自家製嘅意大利幼麵✨麵身比較彈牙,佢地用紅蝦頭嘅蝦膏嚟製作醬汁,食落口非常濃味得黎而唔膩,鍾意食蝦嘅人士真係強烈推介🌟🦀松葉蟹甲羅燒蟹意大利飯員工教我地d 飯由外至內咁食法,飯中間會愈濃味,仲要加埋鵪鶉蛋黃撈埋一齊食,真係好Creamy 😋😋令到成個口味更加昇華👍🏻🌺 士多啤梨芒果菓蓉雪條用新鮮士多啤梨同芒果製作果蓉而成🩷味道酸酸甜甜,真係好易入口😋而且個賣相都整到非常精美🥰
朋友山長水遠過黎屯門搵我食lunch💕

首先黎左餐包🍞
朋友叫左餐湯🫕
佢地用新鮮蕃茄🍅打磨成蕃茄湯😋酸酸甜甜真係好開胃😋
而我揀咗火腿🐷
最意想不到嘅係竟然有三款口味😋

🦐手造意大利幼麵,西班牙紅蝦.紅蝦膏濃汁

🦀松葉蟹甲羅燒蟹意大利飯

🌺 士多啤梨芒果菓蓉雪條
用新鮮士多啤梨同芒果製作果蓉而成🩷
味道酸酸甜甜,真係好易入口😋
而且個賣相都整到非常精美🥰

探店後記:J今晚食齊JEP嘅招牌手造意大利麵 + 招牌意大利飯,口感同濃郁味道層次係好impressive!📝 3-COURSE DINNER SET $488 / PER SET( 1 STARTER + 1 MAIN COURSE + 1 DESSERT )( INCLUDES A GLASS OF DRINK OR WINE )酸種麵包·黑麥麵包蘸配印有「JEP」 店名嘅自家製黑醋牛油西西里式八爪魚八爪魚質感好軟腍,蔥橄欖油入味,仲有陣陣檸檬清香,清新開胃嘅冷盤前菜松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯 +$60 (套餐加購價)單點價 $298JEP招牌飯,用咗昆布湯、蟹湯、松葉蟹肉煮意大利飯,再燒香蟹膏做多一份濃鮮層次,最後拌勻鵪鶉蛋黃,成碟意大利飯入口係勁濃郁甘香!手造意大利幼麵, 西班牙紅蝦, 紅蝦膏濃汁 +$140 (套餐加購價)單點價 $380JEP招牌麵,自家手造意大利麵好Al dente!首先用咗一向出名味道濃鮮甘美嘅西班牙紅蝦製成特濃膏汁煮意大利麵,已經夠晒香濃鮮味!食意大利麵之前,再唧埋伴碟2隻西班牙紅蝦頭膏,極甘香濃鮮!番薯蒙布朗, 忌廉芝士, 焦糖杏仁番薯嘅淡甜 +
探店後記:

酸種麵包·黑麥麵包
蘸配印有「JEP」 店名嘅自家製黑醋牛油

西西里式八爪魚

松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯 +$60 (套餐加購價)
單點價 $298

單點價 $380

番薯蒙布朗, 忌廉芝士, 焦糖杏仁
番薯嘅淡甜 + 好香濃芝士味嘅幼滑cream cheese + 香甜脆口嘅焦糖杏仁

Step By Step Lychee (單點價) $88

Apple Business (單點價) $88

_______________

JEP by Involtini (屯門)
屯門良德街8號珀御地下G05號舖

_______________
🐻收工返歸揾飯食,咁啱🐻👩🏻早收工可以推肥🐱行街街,決定揾間pet friendly既餐廳chill下。🐻👩🏻最後揀左係屯門建生的JEP by Involtini,同肥🐱坐室外。🐻JEP餐牌上有個Tasting menu幾吸引,有前菜,主食同甜品,我哋再追加左個意粉。點好餐後待應就送上酸種麵包同黑麥麵包,配自家制黑松露牛油,然後係前菜西西里式八爪魚,清爽開胃,八爪魚口感彈牙。🐻主食有松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯,一上枱就散發香氣,待應介紹用昆布湯細煮,味道由外而內加強,先嚐原味淡淡昆布味,然後加入燒蟹膏伴食,又有一番風味,最後混合中間的生鵪鶉蛋,多層味道,真係食到🐻👩🏻舔舔脷。🐻再來手造意大利麵,西班牙紅蝦配紅蝦膏濃汁,紅蝦煮到七八成熟,保持鮮味又兼顧口感,意大利麵韌度十足,配上超濃紅蝦膏,真係食到停唔到口。🐻甜點係蕃薯蒙布朗配忌廉芝士同焦糖杏仁,擺盤特別優雅,味道唔會太甜,值得一讚。

我一直都好想試呢間手做意粉專門店。但由於佢嘅位置比較偏僻又喺屯門,所以一直都未有機會。直至今次去開屯門整回鄉證,總算搭輕鐵停一停喺呢一個安靜嘅小社區。店員一開始建議我哋可以坐Bar枱,但由於當日天氣都非常清涼,所以我哋揀咗坐室外嘅位置。室外嘅位置剛好就係喺輕鐵路軌側邊,但由於係平日,行經嘅人唔多,所以坐喺室外嘅位置幾舒服。講返個餐牌,set lunch定價130幾蚊包一個前菜煮菜同甜品,以屯門區嚟講唔算特別實惠,但如果以主廚曾經喺米芝蓮餐廳工作嚟講都非常之值得一試。當日前菜係凍肉拼盤而是日餐湯就係蕃茄湯我哋兩份午餐都揀咗凍肉拼盤,凍肉拼盤嚟講有三種凍肉,包括西班牙肉腸,西班牙火腿同埋一種凍豬肉腸。凍肉拼盤質素冇特別好,但份量都對得住個價錢中規中矩。至於主菜意大利幼麵做得非常彈牙,是正宗的al dente,而卡邦尼醬汁亦非常傳統地運用蛋黃同調製而成,唯一美中不足係醬汁溫度有啲高,令到醬汁有啲起粒。至於意大利短面都好好食,橄欖酸豆醬汁亦都做得非常之好味道酸辣適中。如果八爪魚可以稍微用火槍燒一燒就更加完美。最後甜品令每台客人都相當驚喜。雖然味道係可以預想得到嘅紅莓芒果雪葩,但佢嘅造型基本上喺
最後甜品令每台客人都相當驚喜。雖然味道係可以預想得到嘅紅莓芒果雪葩,但佢嘅造型基本上喺普通餐廳唔會做嘅,可以見到主廚都有喺甜品上面花咗啲心思。
最後雖然唔係每一道菜式都係最完美,但係呢一餐食得都幾開心。餐廳嘅工作人員都非常之有禮貌同貼心,亦會細心介紹每一道菜。如果有機會下一次會再去試一試旁邊同一位老闆嘅拉麵店。
凍肉拼盤
傳統卡邦尼手做意大利幼麵
手做意大利短通粉辣,橄欖蕃茄酸豆醬,八爪魚
芒果紅莓雪葩雪條
2025-01-16
手做意大利短通粉辣,橄欖蕃茄酸豆醬,八爪魚
芒果紅莓雪葩雪條
2024-12-22 640 瀏覽
完全冇食評講到咁好食成餐飯叫咗3個不同的意粉如果間餐廳用手工意粉用嚟做賣點的話 可以話有待改善 每碟意粉都煮到好硬 每碟都好似煮漏幾分鐘咁喺屯門嘅餐廳嚟講 個價錢相對上偏貴價錢比銅鑼灣、中環貴甚至相等所以成間餐廳個性價比好低如果紅蝦意粉係主打嚟講食落就好似食梗日本沾麵咁 唯一好食可能係啲前菜同麵包麵包有酸種麵包同白麵包揀 佢好食嘅地方係比較熱芝士炸椰菜花 相對上比較特別 唯一好食嘅嘢另外餐廳冇隔音 成個環境係高級裝修的大排檔4人埋單$1300
完全冇食評講到咁好食
成餐飯叫咗3個不同的意粉

如果間餐廳用手工意粉用嚟做賣點的話 可以話有待改善
每碟意粉都煮到好硬 每碟都好似煮漏幾分鐘咁
喺屯門嘅餐廳嚟講 個價錢相對上偏貴
價錢比銅鑼灣、中環貴甚至相等
所以成間餐廳個性價比好低

2024-12-22
慶祝紀念
生日
2024-12-19 676 瀏覽
週末現場仲有liveband音樂,氣氛好好😆餐前會上一藍自家製餐包,再搭配黑醋牛油,別具風味~前菜「蟹粉菜苗意式雲吞蟹粉豆腐湯」,蟹味濃厚,意式雲吞口感獨特「芝士肉醬千層麵」外焦內嫩,牛肉醬質感豐富「手造意大利幼麵配西班牙紅蝦」,蝦膏鮮美,意粉口感彈牙「手造墨汁意大利幼麵、江蘇大閘蟹粉、咸蛋黃海鮮汁墨汁意大利」,意粉搭配蟹粉同咸蛋黃,有中西fusion味道,醬汁濃厚富蟹既鮮味~大家都好欣賞👍🏻另外「手造薯仔麵團,炸茄子,煙芝士,辣莎樂美腸醬」,搭配都令人驚喜💚Gnocchi好煙韌,辣莎樂美腸醬帶啲煙薰芝士既味道~「燒原隻三黃雞,野菌雞油飯」,當中三黃雞經過精心燒製,香噴噴,真係流晒口水~雞皮爽脆,雞肉嫩滑,飯則用野菌和雞脂焗製,吸收了雞油精華,口感十足,還有飯焦,回味無窮😋雞油飯盡收雞既精華「USDA Prime Greater Omaha肉眼-14oz)」,肉眼熟度以至調味都岩岩好,外焦內嫩「意式炸海鮮」有大蝦,鮮魷同魚柳,炸衣咬落好薄,唔會成口油,外酥內嫩最後甜品,「糖漬蕃薯、薑味金寶、蕃薯糖水花、蘋果薑味意大利冰糕」,則以創意呈現傳統番薯糖水,唔甜,口腔既薑同蕃薯味久久不散,有趣
週末現場仲有liveband音樂,氣氛好好😆

餐前會上一藍自家製餐包,再搭配黑醋牛油,別具風味~

「芝士肉醬千層麵」外焦內嫩,牛肉醬質感豐富

「手造意大利幼麵配西班牙紅蝦」,蝦膏鮮美,意粉口感彈牙

最後甜品,「糖漬蕃薯、薑味金寶、蕃薯糖水花、蘋果薑味意大利冰糕」,則以創意呈現傳統番薯糖水,唔甜,口腔既薑同蕃薯味久久不散,有趣有趣~

菜式碟碟都咁別緻,令人印象難忘,要推介屯門高質既西餐廳,一定非佢莫屬👍🏻