今次嚟食下午茶😉。。食咗朱古力雪糕麻薯窩夫🙃。。下次要試下其他嘢食😁。。太多嘢食㨂😋。。真搞唔掂😅。。舖頭左邊行去花園街可以買花😚。。後面就係寵物街睇魚睇動物🥳。。要搵一間樓上咖啡店。。唔高嘅冇乜幾多間🧐。。呢度叫一樓。。其實二樓咁高就啱啱好。。高過巴士唔會俾巴士望到入嚟🤭。。環境夠靜。。有朋友大班人又可以包場🤗。。仲有日本熟成刺身食。。又可以訂定食乜嘢都唔錯👍。。西式日式都有得食。。同女友長期嚟呢度應該都唔會詐型😁
朱古力雪糕麻糬窩夫 (Movenpick Chocolate Ice-Cream)
Vanilla Latte & Hazelnut Latte
2023-07-22
  • 朱古力雪糕麻糬窩夫
  • 芝士煙肉焗薯
2023-01-22 1101 瀏覽
聖誕節期間及午飯時間,街鋪間間cafe 滿座,於是選擇附近一間樓上cafe, 餐廳內客人不多,感覺寧靜,可以慢慢食,坐窗台可以看到街上風景。店員服務好好,原本我們窩夫及飲品係分開order, 但店員主動介紹窩夫有套餐的。叫了Chocolate latte, Cappuccino, 朱古力雪糕麻薯窩夫。很特別的朱古力熱飲,將朱古力煮溶,口味濃滑,加上棉花糖後,棉花糖入口即溶。窩夫上的朱古力雪糕有碎朱古力,加上小杏仁,入口脆脆地,窩夫加蜜糖內有麻薯,口味煙煙韌韌。叫了榛子Cappuccino,咖啡保持水準,有榛子香味。
叫了榛子Cappuccino,咖啡保持水準,有榛子香味。
2022-12-27
下午茶
2022-07-05 1232 瀏覽
喺太子搵晚餐 偶遇呢間有誠意既Coffee Kitchen 🙂見晚餐同單點其實差不多單點的話係多啲選擇如果變成晚餐加大約48蚊就已經有餐湯 沙律 同 甜品見晚餐都有啱就直接叫咗晚餐Set本身叫油封鴨同豬肋骨但係店主話豬肋骨質素一般提議我哋改叫其他結果就轉咗熟成牛小扒落單稍等一陣就上咗是日餐湯 是日餐湯係甘筍湯甘筍湯好綿密又夠味道餐包就稍為清淡但配上湯一齊食用都可以跟住就上是日沙律 🥗有少量生果、沙律菜以及醃蘿蔔配上溫泉蛋同少量意大利黑醋沙律菜唔夠味仲可以再自己加黑醋調味跟住就到主菜啦 🍽主菜可以選擇跟飯、意粉或者薯仔我哋兩個都揀咗跟薯仔薯仔唔會薯條亦都唔係薯角有少少係似蒸焗薯仔既做法咁個人就幾鍾意仲可以配搭主菜既醬汁一齊食法式油封鴨油封鴨肉唔會太咸仲配上一堆菇菌同露荀仲有 熟成牛小排店主通常推薦客人食牛面頰牛小排本身會略為重口味一啲不過我平時都偏好濃味既食味所以呢個都幾啱我口味牛小排肉質唔會鞋口 唔洗搭配醬汁都已經好入味不過佢搭配既醬汁其實都幾特別醬汁甜中帶少少辣店主話係用蘋果同姜調製搭配呢個醬汁其實都幾開胃😋本身晚餐係跟香草茶既可以喺大約10款茶入面作選擇不過眼見店內有好多沖調咖啡
見晚餐同單點其實差不多

餐包就稍為清淡
但配上湯一齊食用都可以

跟住就上是日沙律 🥗
是日沙律

有少量生果、沙律菜以及醃蘿蔔
配上溫泉蛋同少量意大利黑醋
沙律菜唔夠味仲可以再自己加黑醋調味

跟住就到主菜啦 🍽
主菜可以選擇跟飯、意粉或者薯仔
我哋兩個都揀咗跟薯仔

不過眼見店內有好多沖調咖啡既設備
店名又叫 Coffee & Kitchen
就梗係要一試佢哋既咖啡類飲品啦 ☕
店主推介咗幾款
包括愛爾蘭忌廉咖啡、Mocha、Honey Latte
我哋最終揀咗愛爾蘭忌廉咖啡同Mocha

燒熟成牛小排
  • 愛爾蘭忌廉咖啡
  • 熟成牛小排
2021-09-14 1468 瀏覽
Dinner想食個有返啲格調又寧靜嘅餐廳打開meee諗左陣就話不如搵西餐食下啦同友人去左呢度啦其實menu都唔係好多野揀咁就食左慢煮雞胸同牛面頰雞胸都幾嫩幾滑唔錯嘅牛就跟醋嘅 醋就麻麻地跟餐仲有沙律同甜品幾好食 幾健康嘅係就係跟餐個焦糖燉蛋太甜佢果層糖面應該係落得太多糖野食還好嘅之不過環境衛生真係有好大嘅改善嘅空間一入到去就見到隻小強🪳係隔離調完位 隔離又有隻…食完飯去洗手間奉勸女仔唔好去洗手間包你有驚喜
Dinner想食個有返啲格調又寧靜嘅餐廳
佢果層糖面應該係落得太多糖
野食還好嘅
之不過環境衛生真係有好大嘅改善嘅空間
一入到去就見到隻小強🪳係隔離
調完位 隔離又有隻…
食完飯去洗手間
奉勸女仔唔好去洗手間
包你有驚喜
2021-04-28 1764 瀏覽
2021.04.22 Jimmy約左人食飯。店舖唔大,得幾張枱同一排高枱。今晚得3枱客(包括埋我地)。想試鴨舌,點知唔好彩仲醃緊。轉第樣都係整緊。最後叫左一份燒牛肚,馬友,牛小排。店員先上蘑菇湯同包,包係自家製,好味,有咬口個隻黎,已經搽好牛油。蘑菇湯都好濃味,好味。沙律跟左個半熟蛋,我同朋友都猶豫咗一陣,點食隻蛋好,係咪整穿佢撈沙律菜?最後用羹食個時先發現入面係半固體,冇我地想像既甘流心。牛小排,好冧身,有肉味,好味。燒牛肚,好特別,ok既。馬友一夜乾,唔知係咪放耐左,我麻麻地陣味。唯一要彈係冷氣太大,好快吹凍d野食。跟餐送上餐飲同甜品—焦糖燉蛋。
2021.04.22 Jimmy
牛小排,好冧身,有肉味,好味。
燒牛肚,好特別,ok既。
馬友一夜乾,唔知係咪放耐左,我麻麻地陣味。
唯一要彈係冷氣太大,好快吹凍d野食。
跟餐送上餐飲同甜品—焦糖燉蛋。
2021-04-22
2021-04-17 927 瀏覽
今天才在OpenRice 找到這裡地方清潔食物亦好價錢亦ok兩位接待人員像兄妹但其實不是重要他們有熱誠有好態度十分舒服我們由5:30 一坐坐到8:00下次一定再來不過在一樓 大廈有鐵閘所以不要錯過門口入了去另有天地下次要再試其他晚餐
今天才在OpenRice 找到這裡
不過在一樓 大廈有鐵閘所以不要錯過門口
入了去另有天地
下次要再試其他晚餐
2020-11-27 1484 瀏覽
隱世休閒cafe💛Jimmy's Coffee & Kitchen某日出到太子,想搵個地方,舒舒服服咁坐低食野,立即上網睇下附近有咩💛店最後選擇咗jimmy’s。一上到去,見到個環境唔錯,簡潔又舒適,窗口果邊有一排坐位,一個人嚟既時候選擇呢啲位就不錯,可以好好享受下寧靜,欣賞街外既景色,慢慢品嘗精緻既食物😋今次試咗個香草龍利柳飯同朱古力雪糕窩夫,好味😋食物水準👍🏻服務態度👍🏻又係同路👍🏻佢地近住太子花墟,係正伊利沙伯中學對面,都好易搵。喜歡靜靜嘆下咖啡又得喜歡同愛人談下情又得又或者同三五知己傾傾講講都得得咗😂😂😂地址:Jimmy's Coffee & Kitchen (太子)太子洗衣街203號耀昌大廈1樓203室#旺角 #太子 #花墟#西餐 #cafe
隱世休閒cafe💛
Jimmy's Coffee & Kitchen
最後選擇咗jimmy’s。

今次試咗個香草龍利柳飯同朱古力雪糕窩夫,好味😋

食物水準👍🏻
服務態度👍🏻
又係同路👍🏻

佢地近住太子花墟,係正伊利沙伯中學對面,都好易搵。
喜歡靜靜嘆下咖啡又得
喜歡同愛人談下情又得
又或者同三五知己傾傾講講都得
得咗😂😂😂

太子洗衣街203號耀昌大廈1樓203室

#旺角 #太子 #花墟
#西餐 #cafe
2020-10-20 1108 瀏覽
某個星期六同友人一齊去太子花墟行街,但晚餐好多餐廳都滿哂😞 唯有喺OpenRice search附近有咩好推介最後就搵到呢間,食評幾好,而價錢又合理。即刻訂咗枱先🥰 不過去嘅時候都搵咗一陣,因為餐廳係喺低層住宅單位,所以lift都有唔少告示叫人唔好去錯地方。坐低我就叫咗個set dinner,而友人就單點咗個意粉,食物質素都幾好☺️ 但太肚餓,所以冇影相😂最後上甜品時,本來一個set dinner得一個,但老闆見我哋有兩個人,所以送多咗嗰,係我最愛嘅焦糖燉蛋🤪小小嘅舉動,但令客人覺得相當貼心💖 所以點都要寫食評,大大力咁推薦呢間餐廳🤩

甜品
甜品
2020-10-17 779 瀏覽
因為平時路過見到呢間樓上cafe招牌,今晚心血來潮過來試下燒豬肋骨Juicy,唔會好咸油封鴨脾都不俗,點汁會更惹味好開心可以讓我們食全菜而走薯,仲有好多種類包括秋葵、菇、甘荀小粟米和西蘭花,真的有誠意,好健康沙律有溫泉蛋、生果和腌菜,看得出有心機之餘亦肯揼啲本麵包好香軟熟,不用塗牛油已夠味蘑菇湯香濃唔膩,仲有好多菇粒出水芙蓉茶夠特別,飲落就是烏龍茶味昆布茶更好飲我最喜歡就是食焦糖燉蛋,這個不太甜本來啱我,但美中不足係有點稀唔夠凝固
因為平時路過見到呢間樓上cafe招牌,今晚心血來潮過來試下
燒豬肋骨Juicy,唔會好咸
油封鴨脾都不俗,點汁會更惹味
沙律有溫泉蛋、生果和腌菜,看得出有心機之餘亦肯揼啲本
麵包好香軟熟,不用塗牛油已夠味
蘑菇湯香濃唔膩,仲有好多菇粒
出水芙蓉茶夠特別,飲落就是烏龍茶味
昆布茶更好飲
  • 沙律
  • 麵包
  • 蘑菇湯
2020-08-22 938 瀏覽
最近愛上小店,間間都有驚喜。這間曾經想去吃晚飯,但如果試菜食晚餐的話好似好貴,所以特登午餐時段嚟試。因為係商住大廈,要㩒門鐘先入到去。環境雖然唔算好高級,但景觀開揚,對面剛好有一排大樹,感覺唔錯。雖然係小店,但座位唔算密。我們點了慢煮雞肉配卡邦尼汁、慢煮牛面頰。慢煮的確唔同,肉質真係好滑,仲完全保留到啲肉汁,而且本身個調味同汁都做得好好,真係汁都撈埋。因為好食所以我哋先再後加蜜糖雞翼和雪菊茶。雞翼好香,味道剛好,唔會太甜,。個茶好好飲,飲完仲可以叫佢哋加水。以呢個質素,真係唔算貴。
因為係商住大廈,要㩒門鐘先入到去。
以呢個質素,真係唔算貴。
磨菇湯
雪菊茶
蜜糖雞翼
  • 慢煮牛面頰
2020-06-15 887 瀏覽
今晚同好姐妹黎到Jimmy’s 私房菜,雖然餐廳有cafe 既格局,但有唔少高級菜式可以選擇。而飲品方面亦有好多類型既手沖咖啡,下次tea time 上黎就會試下!老闆介紹左「熟成」製法,改善肉質。我地點左份128蚊但有十片厚切既熟成牛舌。牛舌有時都未必咁易整得好食,不過呢度整到既口感超好,無「筋」,味道亦唔會太「擅」,味道入口好舒服。另外我地都點左慢煮卡邦尼雞柳,想講兩個女仔食完全係食唔晒。可以想像(掛住食無映到相呀)係一般餐廳多三分一,超大碟!一set 都係138 咋⋯⋯有沙津、湯、餐飲、甜品⋯真係可以當飯堂多d 黎幫襯呀!大大力推😚😚😚💪🏻

大大力推😚😚😚💪🏻
  • 熟成牛舌
2020-06-14 605 瀏覽
周日雨天,走在繁華鬧市,總想找個地方hea下,享用美食佳餚😋男友帶我到呢間樓上咖啡餐廳,甫一入門口,迎來一個開放式水吧,旁邊的廚房雖小,但裝備齊全。叫了兩個晚餐,前菜溏心蛋沙律伴酸瓜,好開胃,自家製麵包鬆軟,沾點蘑菇餐湯,已覺飽意,係很用心準備的前菜、餐湯!主菜呢,我地叫了油封鴨脾,惹味非常,鴨肉肉質軟滑不過火,配菜還有粟米、菇類、荷蘭豆、甘筍同蘆筍,有營晚餐黎😍另外叫了慢煮牛面脥,牛味濃郁,咪睇佢細細舊,切開一片片後,配埋個薯仔食,正!飯後甜品送上精緻嘅焦糖燉蛋,好完滿😍話得係咖啡餐館,我哋當然試埋佢嘅焦糖咖啡,咖啡我唔太識評價,但入口係順滑,餐廳用上一部咖啡機,質素保證。我哋又試埋糖漬橙皮茶,解膩得黎香氣撲鼻!
飯後甜品送上精緻嘅焦糖燉蛋,好完滿😍
我哋又試埋糖漬橙皮茶,解膩得黎香氣撲鼻!
2020-06-14
  • 油封鴨脾
2020-06-11 471 瀏覽
一開始是想支持黃色經濟圈而來的,但後來被這裏的裝潢 書籍 人 食物 受感動看得出店主是個對食物要求好高的人,慢煮食物能帶出食物原本味道,又主打健康飲食,自家製面包尤為一絕!咖啡也滿有誠意跟朋友們吃一頓有質素的晚飯 聊天南地北 在這亂世中 有這一隅 已是欣慰

前菜沙律
慢煮牛小排  熟成28天
法式油鴨
馬交魚一夜乾
2020-04-21 941 瀏覽
是日晚餐:-燒牛仔骨-法式油封鴨-薄荷茉莉花茶-昆布茶2019年6月罷工餐廳之一, 老細應該係一家三口打理餐廳; 餐廳最出色係熟成魚同肉-燒牛仔骨牛仔骨就係熟成的, 本來以為真係連住嚿骨, 但上枱成嚿都係啖啖肉; 好重牛味, 咬落好似食緊滾左好耐的牛腩, 好軟淑!!老細話每件肉所配的汁都係唔同, 但牛仔肉已經好夠味, 所以個汁都係用黎"點"薯角同菜; 薯角同蔬菜都係烚+少少調味-法式油封鴨油封鴨好香!!!係一上枱已經好香!!老細話鴨脾係慢煮, 肉好嫩滑, 係刀叉唔駛大力切都骨肉分離個種嫩!食完個咀都仲有鴨香味油封鴨配的汁少少酸, 夾埋菜食更開胃-薄荷茉莉花茶好重薄荷味,因為薄荷清涼, 所以消滯一流;茉莉花味俾薄荷遮晒, 唔係幾飲得出 -昆布茶講真, 純粹似普通茶葉味....總結: 肉好有質素!!令我好期待下次去試魚!!老細一家三口睇得出對食物質素好有要求!!
是日晚餐:
-燒牛仔骨
-法式油封鴨
-薄荷茉莉花茶
-昆布茶

-燒牛仔骨

-法式油封鴨
油封鴨配的汁少少酸, 夾埋菜食更開胃

-薄荷茉莉花茶

-昆布茶
講真, 純粹似普通茶葉味....

燒牛仔骨
花茶
燒牛仔骨
花茶
2020-04-09 630 瀏覽
我地一行四個人黎左呢間餐廳,有一種樓上私房菜的感覺,食物方面都係偏向私房菜,老闆會主動問我地食物質素係點,感覺老闆好nice,如果鍾意同餐廳老闆交流的吃貨,可以選擇呢間!我地全部人都係揀左dinner set,因為就咁一個小食加杯野飲都已經係set的價錢,感覺抵D餐湯忌廉蘑菇湯 - 飲得出唔係罐頭開嘅,菇味濃郁,配埋自家製餐包,香草味濃,絕對要試沙津有別普通的餐廳,沙律係小清新的感覺,有火龍果同埋木瓜,睇得出老闆好有心思主菜 (我地去個日冇佢最特別的馬友魚一夜干,好可惜呀)1. 法式封油鴨我地分別叫左兩個,一個係飯,另一個係意粉,油鴨煮得好林,不過鴨味唔係好濃,意粉比想像中多,而且唔係乾爭爭的,個汁竟然係我地個fd叫的意大利煙肉火腿蕃茄銀魚仔意粉一樣,整體都係唔錯的2. 低溫慢煮雞肉配卡邦尼汁雞肉係低溫慢煮下,肉汁鎖住左,好Juicy,卡邦尼汁唔馬虎,建議大家可以試一試佢地的慢煮菜式3. 意大利煙肉火腿蕃茄銀魚仔意粉個名同埋個菜式有D出入,因為見到個名,以為會有煙肉、火腿同埋蕃茄汁,但係上菜時竟然只係普通意粉,有幾條銀魚仔,但煙肉、火腿同埋蕃茄汁欠奉,失望,如果個名改好D就好啦花茶﹕1

餐湯

沙津

主菜 (我地去個日冇佢最特別的馬友魚一夜干,好可惜呀)

1. 法式封油鴨

2. 低溫慢煮雞肉配卡邦尼汁