2025-01-20 199 瀏覽
這間咖啡店位於荔枝角新打卡地標旁邊,以溫柔的蘋果綠色作主調,樓高五米讓採光度十足,自然光下吃飯自然讓人心情好,打起卡上來亦更好看😊假日午市套餐$98起,性價比頗高。餐廳更在星期五、六下午五點後有Happy Hour 買一送一意大利紅酒 $68/杯 $198/枝優惠,愛酒之人記得一試🍷🍽️午市套餐 $98+跟餐送是日餐湯或水耕菜沙律,以及飲品。當日餐湯是甘筍湯,鮮甜而且不會很罐頭味。水耕菜沙律亦10分新鮮,配上黑醋非常開胃😉🍗烤法國無激素春雞半隻 配烤香草蔬菜 套餐 $138 招牌烤春雞外皮烤得金黃而且帶香草的香味;雞肉嫩滑多汁,一下刀便能容易地撕開雞肉。把雞肉蘸上烤蕃茄切開後的鮮甜蕃茄汁,更具滋味😋🍝意大利粗管通心粉配意式肉醬 套餐 $98知道餐廳主打不添加味精,而且用上意大利的手工pasta,所以嚐了他們的通心粉。雖然是看似普通的肉醬粗管通心粉,但每一條粗本通心粉都吸滿濃郁的茄醬、芝士和肉醬的色、香和味😍

🍽️午市套餐 $98+

🍗烤法國無激素春雞半隻 配烤香草蔬菜 套餐 $138

🍝意大利粗管通心粉配意式肉醬 套餐 $98
2025-01-18
2024-12-15 1703 瀏覽
呢個weekend友人帶咗我嚟呢個長沙灣新地標打卡,仲俾我哋發現咗呢間精緻落地玻璃Cafe,靠窗邊坐仲有啲陽光微微滲入嚟,真係喺寒冷嘅冬天中增添啲溫暖🫢義大利粗管通心粉配義式肉醬呢一個係Set Menu嘅其中一款,Set Menu包括餐湯或者沙律同埋有一個飲品,所以都幾抵食。個人非常喜歡食粗管麵,因為管入面可以藏住好多醬汁,每一條麵條入面都有牛肉醬🐮 除咗擺盤精美之外,味道都唔錯㗎,如果唔鍾意肉醬嘅朋友都可以試吓呢度嘅蝦仁。凱撒沙律呢度嘅沙律可以額外加配煙三文魚、巴馬火腿或者鹹牛腩,感覺上煙三文魚應該係最夾,所以我哋額外加配咗一份煙三文魚😙 側邊嘅麵包粒粒非常香脆,加上蔬菜新鮮其實簡單食底下嘅沙律已經好滿足🥗意式番茄牛油果烤蒜茸多士呢一份多士有三件,面頭嘅材料都係餐廳用一啲新鮮嘅蔬果自家製,非常有風味🥖 主要嘅味道有番茄、牛油果同埋洋蔥,加埋用上少量橄欖油黑椒等嘅調味,簡簡單單又夠Fresh🥰 餐湯呢日嘅餐湯係甘筍忌廉湯,呢個湯嘅質地非常之Rich,食得出係真材實料咁整出嚟🥕餐飲♦️即磨咖啡呢度嘅即磨咖啡都幾香,朋友呢排鍾意飲齋啡,更加飲到咖啡嘅香味☕️♦️鮮奶咖啡呢個鮮奶咖啡冇花巧嘅拉花,

意式番茄牛油果烤蒜茸多士
意式番茄牛油果烤蒜茸多士

餐湯
甘筍忌廉湯

餐飲
♦️即磨咖啡
♦️鮮奶咖啡
呢個鮮奶咖啡冇花巧嘅拉花,但係個味道都唔錯。

意大利雪糕
店員推介試埋呢度嘅Gelato,呢日有四款口味,包括朱古力、開心果、士多啤梨同埋咖啡。我哋就揀咗朱古力同埋開心果口味,勁鍾意佢個朱古力口味,因為味道好香濃啊🍦
意大利雪糕

臨走見到餐廳十二月嘅星期五同六做買一送一意大利紅酒,等我再約友人嚟呢度摸住酒杯底談心先🤗
午餐
聽過荔枝角有新打卡地標但一直未去過,上星期日就去左果度打卡,發現原來新開左呢間新cafe ,見到以蘋果綠同白色為主,樓底高,採用落地玻璃設計,環境好舒適💕睇到餐牌有唔少性價比高既茶餐,仲可以自選All day breakfast配搭🍱 主打不添加味精,意大利進口既手工pasta同燒春雞都係招牌!我地當日下午來到,就叫左幾份茶餐.🍱自選下午茶餐有大約5款類別揀,每款類別都有幾項選擇,我地就揀左3款類別:炒蛋配英式金伯倫腸配德國豬手薄切片🥓估唔到原來薄切既豬手幾好食😋 德國豬手一向都比較厚而且口感比較韌,薄切左反而更加食到果種鹹香,真係唔錯!炒蛋食得用左唔止一隻蛋同有落奶,所以口感好豐富!英式金伯倫腸都好好食!呢個餐配熱即磨咖啡,咖啡幾香.🥗牛油果雞肉沙律呢碗沙律有驚喜,首先份量足,有雞肉、牛油果、車厘茄同沙律菜,牛油果有半個份量,沙律醋汁調得好好味,好夾好清新!.🌮墨西哥芝士餡餅呢個可以揀配牛油果、碎雞蛋或雞肉,我地揀左牛油果🥑 半溶芝士配牛油果既味道都唔錯,有埋拉絲效果,好香!呢個餐都係配熬即磨咖啡或茶,我地就轉配其他飲品,揀左熱朱古力,可可味濃且香甜.🥧雜錦迷你法國酥點配士多啤梨Ge
🍱自選下午茶餐
🥗牛油果雞肉沙律
🌮墨西哥芝士餡餅
🥧雜錦迷你法國酥點配士多啤梨Gelato及朱古力Gelato
係有迷你果仁條、迷你朱古力扭紋酥、迷你紅桑子卷、迷你香草吉士忌廉三角酥,仲可以揀配雪糕Gelato,我地揀左士多啤梨味同朱古力味🍧 酥點都烘得好香脆,迷你紅桑子卷夾住滿滿的紅桑除醬流出來,好味!雪糕Gelato真係幾好食,個人覺得士多啤梨味最香最好味,果味好出👍🏻 呢個餐我地就轉配左杯凍朱古力鮮奶咖啡,濃郁的可可與咖啡互相交融,好香
🍨開心果味Gelato
食完雪糕仲未盡興,叫多杯嘆下😋 今次係開心果味,味道好濃郁!
而家12月開始仲會有Happy Hour🎉星期五同六有意大利紅酒買一送一‼️$68/杯同$198/支🍷抵喎
2024-12-01
下午茶
2024-12-01 1680 瀏覽
去荔枝角通常都係行D2 Place嗰頭,原來喺工業區嗰邊都起咗棟好chill嘅商廈,仲有間好親民嘅意大利餐廳佢地有個法國燒春雞,原來無激素都可以好嫩滑,不含味精,更有雞香一切開就流雞汁,啲皮都好香迷迭香味,食得唔好嘥除咗雞肉本身,蔬菜都係主角,蕃茄好水潤爆汁,烚菜好新鮮,菜味突出跟餐有是日餐湯,今次係紅菜頭湯,質感非常稠杰,睇嚟好足料,連埋忌廉撈勻佢飲,更加creamy,同紅菜頭味好融合下午茶都好抵,有自選亦有定餐,佢地嘅豪華all day breakfast,呢份下午茶早餐有太陽蛋、紐倫堡蛇餅腸、意大利巴馬火腿水耕菜沙律、法國牛角包、香草焗新薯、白菌同櫻桃蕃茄成份餐整得勁靚仔,樣樣嘢都好好食,尤其是最需時製作嘅牛角包,法國直送超正加兩球XTC gelato,仲有得揀口味,大胃揀咗開心果同咖啡,咖啡有啲crunchy,味道好突出,開心果好濃杏仁香,相當特別跟餐想飲特別啲嘅咖啡,都可以加錢upgrade,latte都幾厚奶順滑tonic啲泡好綿,有飲啤酒嘅快感

去荔枝角通常都係行D2 Place嗰頭,原來喺工業區嗰邊

都起咗棟好chill嘅商廈,仲有間好親民嘅意大利餐廳

烤法國無激素燒春雞半隻

一切開就流雞汁,啲皮都好香迷迭香味,食得唔好嘥

豪華早餐

雙球 XTC 義大利雪糕

(熱)鮮奶咖啡

(凍)湯力咖啡

tonic啲泡好綿,有飲啤酒嘅快感
2024-12-01
烤法國無激素燒春雞半隻
豪華早餐
雙球 XTC 義大利雪糕
(熱)鮮奶咖啡
(凍)湯力咖啡
5天前 0 瀏覽
#20250125 📝📍 #JsCUCINA @js_cucina 荔枝角瓊林街83號A座1樓101號舖 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🥢 #是日餐湯 🥢 #水耕菜沙律 💭 一向以為荔枝角都係工廈林立,唔講唔知原來有啲咁靚既地方食野,見佢地個menu得兩三頁,證明專心做好每一樣野食好值得支持下💪🏼叫set有湯或者沙律跟,是日靚湯係南瓜湯,creamy得尼有滿滿既南瓜香氣🎃沙律係用黑醋配水耕菜整成,清新健康又開胃~.#手工波浪寬麵條配義大利牛肝菌及藍芝士忌廉汁 $138💭 係一碟應該用羹既意粉🥄手工意粉大大塊好似窗簾咁,好貼心咁剪開過食起上尼就方便好多,咬落煙煙韌韌好高質,標榜全部用橄欖油而唔用msg🍝個汁超濃郁,完全可以當蘑菇湯咁飲,所以話呢碟野應該要用羹食,仲有好多蘑菇做配料,連埋意粉一齊食完全唔覺得dry🍄‍🟫.#烤法國無激素春雞半隻配烤香草蔬菜 $138💭 首先隻雞用左唔同既蔥薑醋好醃,食落好滑好入味,撕開見到好juicy非常吸引🐔另外係佢唔只隻雞惹味,連側邊啲配菜都焗過,有蕃茄🍅薯仔🥔豆角同紅蘿蔔🥕有菜有肉勁健康!. 🥢 #熱檸檬水 🥢 #熱蒸餾檸檬茶 💭 個set仲
#20250125 📝

#手工波浪寬麵條配義大利牛肝菌及藍芝士忌廉汁 $138

#烤法國無激素春雞半隻配烤香草蔬菜 $138

🥢 #熱檸檬水
🥢 #熱蒸餾檸檬茶
💭 個set仲包埋野飲,唔使加錢就有普通檸茶檸水呢啲餐茶飲,亦都可以加錢轉特飲,見佢啲咖啡都好別緻☕️ 原來佢12月開始逢星期五同六會有Happy Hour 意大利紅酒做買一送一$68/杯、$198/枝,行過路過真係唔好錯過喇🍷

#荔枝角美食 #🐷在荔枝角 #🐷_食
#打卡cafe
2025-01-25 0 瀏覽
荔枝角新地標入面開咗間cafe,行小清新路線,有落地大玻璃,坐喺度食嘢都幾放鬆😎手工波浪寬條麵,配美國安格斯封門牛柳呢度主打意大利手打意粉梗係要試吓,寬條麵好有咬口,al dente👍🏼配上咗牛肝菌藍芝士醬汁,幾鹹香~最驚喜係佢嘅牛柳肉味重,但又夠嫩口😆烤法國無激素春雞配香草蔬菜法國春雞肉質唔鞋,外皮好薄唔會肥👍🏼應該都用咗一段時間頁,所以味道夠入味,連雞胸肉嘅位都食到醬汁😆跟餐可以揀餐湯或者沙律,我哋兩個都揀咗餐湯😎甘筍湯幾Creamy,而且真係飲到淡淡嘅甘筍味,亦都有少少薑味👍🏼

手工波浪寬條麵,配美國安格斯封門牛柳

烤法國無激素春雞配香草蔬菜

隱世好地方,打卡新勝地新世紀瓊林街83號,樓梯級打卡勝地一樓西餐餐廳,對上一次嚟lunch Time 已經好多人排隊,要預先book先會有位餐廳樓底非常高,落地玻璃,乾淨光猛裝修主要白色帶點蘋果綠,非常適合打卡,食物價錢唔貴性價比十足,職員仲非常有禮貌今日早少少11:30前嚟到食到自選all day breakfast 自選all day breakfast 必食可以自製你想要既All day breakfast選擇非常之多,蛋嘅煮法都有六種、腸仔至少有四種俾你揀,仲有煙肉、麵包、鬆餅、意粉、通粉、蕃茄、蘑菇等等 總之平日all Day Breakfast有嘅嘢,係呢度都手可以全部自製,揀返自己想要嘅,價錢仲要只不過係10零20蚊一款,非常優惠餐廳非常有誠意,即叫即煮,上碟時仲係熱嘅,All day Breakfast點三樣有即磨咖啡送,咖啡仲要係高質烤雞扒、*原味酵種貝果、*德國豬手薄切、藍莓鬆餅、焗新薯、英士金伯倫腸、雞肉直布羅陀腸、反蛋挪威煙三文魚、*蘇格蘭麵包、通心粉配蕃茄濃湯、加拿大煙肉、烤蕃茄、*紐倫堡腸炒滑蛋每樣都好好食,打**嘅係個人surprise之選,下次黎都一定會

隱世好地方,打卡新勝地
新世紀瓊林街83號,樓梯級打卡勝地

一樓西餐餐廳,對上一次嚟lunch Time
已經好多人排隊,要預先book先會有位

餐廳樓底非常高,落地玻璃,乾淨光猛
裝修主要白色帶點蘋果綠,
非常適合打卡,食物價錢唔貴
性價比十足,職員仲非常有禮貌

自選all day breakfast 必食
可以自製你想要既All day breakfast

每樣都好好食,打**嘅係個人surprise之選,下次黎都一定會嗌返。

如果揸車,星期六日泊車只係$15蚊一個鐘,打卡位附近仲擺咗部新鋼琴,第一次見街琴有三角琴,行開一定要過嚟試吓。

夜晚仲有happy hour friday&staurday 買一送一,意大利紅酒$68/杯 $198/枝

記住要book位,因為見有好幾個Walk in嘅客,都無位失望而回,到下晝時間,餐廳都會有人龍。

坐得舒服食物高質服務一流,極力推介!

2025-01-19 0 瀏覽
用左咁耐openrice, 咁就俾你搞到破處,間餐廳完全0管理,間野嘈到炸天,唔知以為去左酒樓,我明白,餐廳食飯有人傾計好正常,但你嘈過茶記喎師兄,真心癲,算啦,諗住黎到米試吓羅,話唔埋好好食呢?結果,枱都未抺乾正就同你上菜,上完菜又唔上餐具,要叫一樣先做一樣。單論野食水平黎講,人均$160蚊 完全唔值,$120就差唔多,又唔係d咩黃金地段,部份野飲野食水準完全唔達標,好在仲放得入口,總括然而,連咩outback, beans, pizza maru 比唔上。
用左咁耐openrice, 咁就俾你搞到破處,
間餐廳完全0管理,
間野嘈到炸天,唔知以為去左酒樓
我明白,餐廳食飯有人傾計好正常,
但你嘈過茶記喎師兄,真心癲,
算啦,諗住黎到米試吓羅,話唔埋好好食呢?
2025-01-19
2025-01-18 8 瀏覽
放假一早去食早餐,叫咗2個自選早餐第一個煙鴨胸+雞扒+炒蛋+蕃茄天使麵份量都幾多,略嫌調味少淡,好彩有好多調味料可以自己加第二個Bagel+cream cheese+炒蛋+煙三文魚+焗薯由落單等咗20分鐘先上菜,知道bagel要焗,所以都冇催單,但係上菜先講同我講無cream cheese同無焗薯當下好失望,因為係有cream cheese我先嗌bagel,只可以搽牛油,點知係等咗20分鐘上菜嘅一刻先通知,一早同我講我會轉其他!雖然佢地有offer唔要bagel可以轉其他包,但係我已經唔想再等多20分鐘,加上我嗌嘅配料係配搭bagel食,同行嘅都已經食完喇!對於佢地嘅處理手法有啲失望!
放假一早去食早餐,叫咗2個自選早餐

第一個
煙鴨胸+雞扒+炒蛋+蕃茄天使麵
份量都幾多,略嫌調味少淡,好彩有好多調味料可以自己加

第二個
Bagel+cream cheese+炒蛋+煙三文魚+焗薯

2025-01-17 6 瀏覽
.✨在我studio後面新商場 2分鐘距離 ~荔枝角新地標 一間精緻日光 Cafe🍴早一陣子的打卡熱點! 瓊林街~以蘋果綠色作主調 坐地大玻璃餐廳採光好適合打卡樓底5米高 環境舒適 食物高質 性價比高適合情侶朋友 或者一大班人都可以~一試之下 朋友都超喜愛 要帶一堆partner來試!.主打不添加味精 且用意大利進口的手工 Pasta,燒春雞,自選 All DayBreakfast 等更有各種健康輕食,Gelato,特飲及意大利紅酒💫有 Happy Hour Fri& Sat 買一送一意大利紅酒 $68/杯 $198/枝.🙆‍♀️我吃17:00 也可以拍日景⛅️照片 吃完就天黑😆.🍽️Dinner for two $298.🥗Italy Prosciutto Caesar salad 義大利火腿凱撒沙拉好吃 沙律醬不會太多 火腿份量多 不會鹹.🥣soup of the day甘旬 椰菜花 真材實料還有餐廳店名做裝飾 不打卡也對不起了🤣.🐽Roasted Spain Duroc Rack of poke烤西班牙純種杜洛克豬鞍扒 超嫩 Juicy~~一刀切下去 看到嫩粉紅色已經不得了好難

✨在我studio後面新商場 2分鐘距離 ~
荔枝角新地標 一間精緻日光 Cafe🍴
早一陣子的打卡熱點! 瓊林街~
以蘋果綠色作主調 坐地大玻璃餐廳
採光好適合打

樓底5米高 環境舒適 食物高質 性價比高
適合情侶朋友 或者一大班人都可以~
一試之下 朋友都超喜愛 要帶一堆partner來試!
Breakfast 等
更有各種健康輕食,Gelato,特飲及意大利紅酒
💫有 Happy Hour Fri& Sat
好吃 沙律醬不會太多 火腿份量多 不會鹹
🥣soup of the day
甘旬 椰菜花 真材實料
還有餐廳店名做裝飾 不打卡也對不起了🤣
烤西班牙純種杜洛克豬鞍扒 超嫩 Juicy~~
一刀切下去 看到嫩粉紅色已經不得了
好難做到全熟 又保持到肉汁 熟度剛好 好爽口
可看到廚師功能深厚
🍕 pizza Margarita
瑪格麗塔披薩pizza🍕 整個餅底都非常煙韌!
馬蘇里拉芝士🧀 非常香 烤蕃茄外脆內軟好甜
✨Dessert
🍧Scoop of Gelato
Gelato 🍨真咖啡味重☕️ 草莓味🍓重😝
草莓味的 好像新鮮草莓的鮮味
比起外邊賣的 更軟滑的口感
味道殘留在口腔 久久不散
如果可以單點 我會再要一份!
🍰Cake of the day
奶香味重 喜歡奶蘇味可以選
✨Drink buy one get one free
☕️卡布奇諾 $38
好喜歡 非常厚層的奶泡 沒試過這麼厚的
吃完整餐 還屹立不倒 喜歡綿綿的口感
☕️熱蒸餾奶茶
好喝 比普通奶茶 多一層滑溜感覺
和閠密搵個地方食下午茶,大家都想避開人群,吾好尖沙咀、銅鑼灣人迫人地方,去偏一點地方的茘枝角。J’s Cucina 店內裝潢也行簡約風喜歡這裡有一片落地玻璃,令我地可以盡情地享受假日的時光,盡情地吹下水。發現店員大部份以長者為主,吾知會以為是社企經營。來到剛剛下午茶時段,選了一份下午茶和午餐。意大利粗管通心粉、意式肉醬黑虎蝦下餐跟-份水耕菜沙律和飲品粗管通心粉入口富靭性,吸汁非常好,粒粒都索滿蕃茄醬,味道甜中帶酸,虎蝦肉厚實淨,整體不錯。每去cafe 也喜歡吃全日早餐,貪佢乜嘢都有啲。太陽蛋、香草豬肉腸、炒蘑菇、焗薯仔、櫻桃蕃茄、多士、巴馬火腿、水耕菜沙律。先講份量系幾夠,超靚嘅橙色太陽蛋、香草豬肉腸彈牙又香口,焗薯夠粉糯,整體合格,唯一可惜是以多士取代牛角包,成個禮拜感覺downgrade 咗。朱古力咖啡鮮奶咖啡兩杯飲品只能說普普通通。

J’s Cucina

店內裝潢也行簡約風

發現店員大部份以長者為主,吾知會以為是社企經營。

來到剛剛下午茶時段,選了一份下午茶和午餐。

意大利粗管通心粉、意式肉醬黑虎蝦
下餐跟-份水耕菜沙律和飲品

每去cafe 也喜歡吃全日早餐,貪佢乜嘢都有啲。

朱古力咖啡

鮮奶咖啡
兩杯飲品只能說普普通通。
2025-01-10 315 瀏覽
J's CUCINA@荔枝角🪡荔枝角瓊林街83號A座1樓101號舖💰$70-$100哇!原來荔枝角新開咗個商廈,咁耐行到發現咗精緻日光cafe,以蘋果綠色作主調,落地玻璃採光,啱哂一班frd/屋企人一邊睇靚景一邊食好嘢,非常享受,推薦推薦。🍝義大利肉醬粗管通心粉$98Set menu好抵食,各包餐湯及一杯飲品。Pasta份量好足,味道豐富,肉醬濃郁,帶有香料香氣,通心粉口感彈牙。番茄酸甜同肉香融合,每一口都好滿足。🍝卡邦尼意大利粉 $98我揀咗配義大利醃製面頰肉,羊奶芝士及蛋黃汁,味道順滑而濃郁。醃製肉帶來鹹香,羊奶芝士增添獨特風味,蛋黃汁則令整體更加滑順,口感層次豐富。🍳自選下午茶餐 $85自選menu超正,可以自由選擇鍾意既食材,選擇又多,連香腸都有4款揀,推薦英式金伯倫腸,咬落去好juicy,好少餐廳有得食。肉類都有4款揀,挪威煙三文魚fresh鮮嫩。焗新薯內𥚃軟滑,好好食。仲可以加天使麵配蕃茄濃湯,湯底好濃郁,睇得出好足料。🥑墨西哥牛油果芝士餡餅 $55一上碟熱辣辣香噴噴,一咬落去超juicy,芝士流晒出嚟,牛油果的鮮香與芝士的濃郁好夾,每一口都帶來豐富的口感,超級推薦推薦!
J's CUCINA@荔枝角
🪡荔枝角瓊林街83號A座1樓101號舖
💰$70-$100

🍝義大利肉醬粗管通心粉$98

🍝卡邦尼意大利粉 $98

🍳自選下午茶餐 $85

🥑墨西哥牛油果芝士餡餅 $55
每一口都帶來豐富的口感,超級推薦推薦!

[ #荔枝角美食 #caloriefoodie荔枝角 ] • 𝙹'𝚜 𝙲𝚄𝙲𝙸𝙽𝙰 •🐿-要講最近荔枝角嘅打卡熱點 非瓊林街83號莫屬階梯形日式庭園 吸引咗唔少人去打卡!!📸而附近嘅餐飲商店都已經陸續進駐✨今次就揀咗呢間有日光照射嘅西式𝙲𝚊𝚏𝚎🍽️-🍝 意大利粗管通心粉配香辣蒜蓉黑虎蝦💰$128採用意大利進口手工意粉 用橄欖油烹調 絕無添加味精 出街食飯都可以食得健康啲蕃茄口味粗管通心粉 味道酸酸甜甜配上兩隻大大隻黑虎蝦🦐附上餐湯-🥗 自選下午茶餐 💰$36起可以自由配搭專屬𝙰𝚕𝚕 𝙳𝚊𝚢 𝙱𝚛𝚎𝚊𝚔𝚏𝚊𝚜𝚝炒滑蛋、芝士佳士拿腸、挪威煙三文魚、焗新薯、炒蘑菇 揀咗5款配料 👉🏻💰$85難得地每款配料都係自己鐘意食🤩如果有埋麵包類同埋薯餅就𝙿𝚎𝚛𝚏𝚎𝚌𝚝池✨-🍫 凍鮮奶朱古力 𝚂𝙴𝚃+💰$23朱古力味超濃郁 表層有層厚厚奶泡-☕ 凍鮮奶咖啡 𝚂𝙴𝚃+💰$23普普通通 還可以嘅水準-逢星期五及六 𝙷𝚊𝚙𝚙𝚢 𝙷𝚘𝚞𝚛時段有優惠🤩意大利紅酒買一送一 💰$68/杯;💰$198/枝!!-📍 荔枝角瓊林街83號A座1樓101號舖-#caloriefoodie
[ #荔枝角美食 #caloriefoodie荔枝角 ]

配上兩隻大大隻黑虎蝦🦐
附上餐湯

🥗 自選下午茶餐 💰$36起

可以自由配搭專屬𝙰𝚕𝚕 𝙳𝚊𝚢 𝙱𝚛𝚎𝚊𝚔𝚏𝚊𝚜𝚝
炒滑蛋、芝士佳士拿腸、挪威煙三文魚、
焗新薯、炒蘑菇 揀咗5款配料 👉🏻💰$85
難得地每款配料都係自己鐘意食🤩
如果有埋麵包類同埋薯餅就𝙿𝚎𝚛𝚏𝚎𝚌𝚝池✨
🍫 凍鮮奶朱古力 𝚂𝙴𝚃+💰$23
朱古力味超濃郁 表層有層厚厚奶泡
☕ 凍鮮奶咖啡 𝚂𝙴𝚃+💰$23
普普通通 還可以嘅水準

逢星期五及六 𝙷𝚊𝚙𝚙𝚢 𝙷𝚘𝚞𝚛時段有優惠🤩
意大利紅酒買一送一 💰$68/杯;💰$198/枝!!
📍 荔枝角瓊林街83號A座1樓101號舖
#caloriefoodie
2025-01-10 227 瀏覽
終於同閨密來到荔枝角新落成的「瓊林街 83 號」❤️這裡有不少特色餐廳,其中「J's CUCINA」的café特別吸引我~ 這間店的裝修走簡約風,配上落地玻璃,採光度十足,令人感到非常chill,適合慢活一天的好地方🫶🏻。我們在下午茶時間到訪,周末亦有下午茶套餐🌮性價比高,讓人期待🫶🏻⭐墨西哥芝士牛油果餡餅⭐這道餡餅外皮酥脆,內餡是豐富的芝士和牛油果,口感豐富。⭐豪華早餐 ⭐份量好豪華好豐富!太陽蛋黃流心,口感一流。紐倫堡蛇餅腸肉質鮮嫩,十分美味。薄切的巴馬火腿帶有濃郁的香氣,與清新的水耕菜沙律形成完美對比。⭐黑虎蝦配西蘭花馬鈴薯餅⭐這道菜的黑虎蝦鮮嫩多汁,煎香後外脆內嫩。搭配香脆的西蘭花馬鈴薯餅,邪惡得來又有一絲西蘭花的清新感。⭐鮮奶鴛鴦⭐⭐鮮奶朱古力⭐飲品上打了一層厚厚的奶泡,令口感更順滑。📍J's CUCINA荔枝角瓊林街 83 號 A 座 1 樓 101 號舖
⭐墨西哥芝士牛油果餡餅⭐
這道餡餅外皮酥脆,內餡是豐富的芝士和牛油果,口感豐富。
⭐豪華早餐 ⭐
⭐黑虎蝦配西蘭花馬鈴薯餅⭐
⭐鮮奶鴛鴦⭐
⭐鮮奶朱古力⭐
飲品上打了一層厚厚的奶泡,令口感更順滑。
📍J's CUCINA
荔枝角瓊林街 83 號 A 座 1 樓 101 號舖
2025-01-09 243 瀏覽
今日難得放假,與家人一同來到荔枝角新地標 New World Townhall 內的一間精緻日光 Cafe ☀️🍏,度過休閒的時光。這間 Cafe 以蘋果綠色作主調,配上5米高的樓底,採光極好,整個空間充滿活力與清新感 🍃✨,絕對是打卡的絕佳地點 📸。🐔 烤法國無激素春雞半隻 配烤香草蔬菜 $138 烤春雞鮮嫩多汁,外皮烤至金黃酥脆,內裡的雞肉嫩滑,配上烤香草蔬菜,增添了一份清新與健康🥗。🥩 香煎美國1855黑安格斯西冷牛扒 配烤香草蔬菜 $198 西冷牛扒選用的是頂級1855黑安格斯牛肉,經過精心烹調,牛扒表面煎至微焦,內裡保持著完美的粉紅色,肉質鮮美多汁,配上烤香草蔬菜,好正 🌿。🥦 椰菜花忌廉湯 套餐跟湯,上面配麵包粒🍞,濃厚好味,每一口都充滿了椰菜花的清甜與忌廉的絲滑,令人一試難忘。🍝 迷你經典意大利千層麵 $69 (下午茶時段供應)這道迷你版的意大利千層麵小巧精緻,每一層都夾雜著豐富的肉醬與芝士🧀,口感豐富,讓人一口接一口,無法抗拒。🍫 熱鮮奶朱古力 (跟餐加$18) 朱古力香濃滑口,是冬日裡的最佳温暖之選。🍨 Chocolate Chip Gelato 朱古力味

🐔 烤法國無激素春雞半隻 配烤香草蔬菜 $138

🥦 椰菜花忌廉湯

🍝 迷你經典意大利千層麵 $69 (下午茶時段供應)

🍫 熱鮮奶朱古力 (跟餐加$18)
朱古力香濃滑口,是冬日裡的最佳温暖之選。

🍨 Chocolate Chip Gelato
朱古力味濃烈🍫,加上細碎的巧克力粒咬口十足,必點之選。

💰 總計: $441, 3位用餐(沒有服務費)

🍷 Happy Hour 優惠 - 意大利紅酒買一送一
📆 僅限週五及週六