2020-04-17
今晚夜左放工,無時間買餸煮飯,唯有落街食啦~~屋企樓下既餐廳食厭左,想去下啲新地方食,呢頭好少過黎食,而且人流比較少,環境清幽😚😚😚有種去左度假既感覺,所以就黎左呢邊食喇~~呢間餐廳有得揀室外同室內嘅座位,可以自由選擇🙂🙂我地揀左室內呢間餐廳有蚊怕水同消毒搓手液提供,唔怕會俾蚊咬,又唔驚會污糟,食得安心又放心☺️☺️☺️我地點左「蒜茸炸烏頭魚」魚肉炸到金黃色,外脆內軟。啖啖肉,鮮味十足。配上酸酸甜甜既蒜蓉醬汁,味道好夾,又唔會太濃味。值得一試👏🏾👏🏾👏🏾👏🏾連半碟個紅蘿蔔都掉咗成朵花🤤🤤好有心思我地仲點左個「咖喱大蝦農夫包」好多隻蝦,同埋隻隻都超級大隻! !好肥美😍😍😍而個咖喱汁並唔係用粉開出黎,而係落足料去煮🤩🤩🤩我地食到入面有蔥、薑、洋蔥、蒜蓉、辣椒、仲有少少蛋花添,令到個咖喱汁好creamy,辣辣地甜甜地咁!!咖喱嘅香味又唔會蓋過蝦嘅鮮甜味,好正👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾飲品方面,我朋友點左「青檸梳打」青檸味好重,酸酸地好醒胃😂😂😂而我就點左「龍眼冰」龍眼果糖味超濃!!絕對唔係人造糖🙅🏽♀️🙅🏽♀️仲有超多龍眼肉😱😱😱😱正到爆呀!!蒜茸炸烏頭魚$188咖喱大蝦農夫包$328青檸梳打$30龍眼冰$
蒜茸炸烏頭魚$188
咖喱大蝦農夫包$328
青檸梳打$30
龍眼冰$30
Khaotip Thai (東涌)
東涌下嶺皮村10號地舖