2023-04-21 685 瀏覽
一路都有幫襯開,通常都係買泡菜豬肉或者雜菌牛肉粉絲,質素不嬲都唔錯,性價比幾高。今次諗住轉下口味,試吓照燒雞肉粉絲,點知就中伏啦。拎外賣嗰陣見到舊雞個樣都覺得唔似照燒過,但都抱有一絲希望以為食落去味道會唔同。點知一咬落去無調味不特止,舊雞仲要又乾又鞋,好似煲湯雞肉咁,真係好失望😔😔😔同佢menu張相真係好大出入,不如改名改白烚雞肉啦見到上個post都話佢啲牛肉退步左 希望可以改善下啦 如果唔係金鐘又少一個選擇喇

同佢menu張相真係好大出入,不如改名改白烚雞肉啦

照燒雞粉絲
2023-03-29 492 瀏覽
雜菌牛肉粉絲,有幫襯開佢, 一直都唔錯, 但今次個 雜菌牛肉粉絲, 菇得果兩片好細塊, D牛肉韌, 咬唔爛, 今次真系好差. 應該有一排都唔會幫襯。吾明點解 食定要寫80字其實好簡單今次就係, 啲牛肉又叉 ,啲菇又少, 煮嘢食嗰個會唔會覺得過唔到自己? 應該仲要寫200字先至可以 平平到食平平唔到分 我幫襯咗咁多次今次經係非常之差嘅一次 仲要我寫多幾多字雜菌牛肉粉絲,有幫襯開佢, 一直都唔錯, 但今次個 雜菌牛肉粉絲, 菇得果兩片好細塊, D牛肉韌, 咬唔爛, 今次真系好差. 應該有一排都唔會幫襯。吾明點解 食定要寫80字其實好簡單今次就係, 啲牛肉又叉 ,啲菇又少, 煮嘢食嗰個會唔會覺得過唔到自己?
2023-03-21 371 瀏覽
今次返工咁啱經過依間舖頭,發現性價比都幾高🥳佢地係專賣韓式外賣便當🥰佢哋星期一到星期五都有指定嘅便當,咁啱我哋係星期五食,就可以試到 精選紫菜飯卷便當🍱$68入面有成4款嘢食,而份量都多,我同朋友都食靜小小😅 佢小食有獅子狗,紫薯,黑豆,味道都不差,正正常常而熱食方面,佢有紫菜飯卷,粉絲,紫薯餅同蜜糖雞翼😎紫菜飯卷如果冇食錯係泡菜豬肉味,而入面亦都配咗醃蘿蔔,紫菜亦都好重麻油味😍粉絲就嫌佢有少少過油,但咸度同煙韌度適中😗冇諗過最近見嘅會係佢個紫薯餅,除咗紫薯之外,佢亦都應該混入左芋頭入去😗外皮又薄又脆而內餡軟糯😍雞翼亦都煎到個邊同外皮有少少脆卜卜🥰甜甜地咁所以大家係嗰邊返工嘅話都可以試下買返office食🤩因為68蚊有咁多嘢,性價比都幾高📍Kim’s Bowl地址: 金鐘夏愨道16號遠東金融中心UG樓E1及E2舖推薦:💛💛💛💛🤍#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #likeforlike #香港美食 #港島美食 #灣仔美食 #金鐘美食

佢小食有獅子狗,紫薯,黑豆,味道都不差,正正常常

粉絲就嫌佢有少少過油,但咸度同煙韌度適中😗

雞翼亦都煎到個邊同外皮有少少脆卜卜🥰甜甜地咁

📍Kim’s Bowl
地址: 金鐘夏愨道16號遠東金融中心UG樓E1及E2舖
推薦:💛💛💛💛🤍

2023-02-14 625 瀏覽
Lunch time 路經金鐘去左買呢間韓式餐廳外賣,間餐廳只做外賣,無堂食的,外賣選擇有好多有牛、豬、炒粉絲、韓式飯卷、牛肉飯、炸雞😋,星期一至星期五會有指定款式推介,今日星期五選擇左個推介,便當有炸蕃薯🍠餅香脆好甜👍🏻,炒粉絲、飯卷、5隻韓式雞翼、韓式小菜等,個🍱量好多,一個人都食唔晒😅,好味道
2023-02-10
2022-11-06 1243 瀏覽
最近才發現原來韓國餐廳Kim's Bowl有賣早餐😳早餐可以吃紫菜包飯也太幸福了❤️🔹️精選飯卷配雜菜炒粉絲 配熱檸檬茶 $30紫菜包飯的款式似乎是隨機的 需要看當天的供應當天我拿到的是有4大塊的蔬菜&肉鬆紫菜包飯🍙其中裡面小黃瓜🥒 爽脆的口感這樣吃起來也太好吃了😋不要以為圖中的韓式雜菜炒粉絲份量很少其實店裡有把它壓實所以當起筷的時候 我還弄了一陣子才能把它弄散韓式粉絲口感QQ的 🤩😍有少許配料 (例如蔥、椰菜和甘筍)如果有蛋絲和白芝麻就更完美了個人覺得這樣$30還有飲料很划算👍🏻份量也足夠 夠飽肚
最近才發現原來韓國餐廳Kim's Bowl有賣早餐😳

不要以為圖中的韓式雜菜炒粉絲份量很少
其實店裡有把它壓實
所以當起筷的時候 我還弄了一陣子才能把它弄散
韓式粉絲口感QQ的 🤩😍
有少許配料 (例如蔥、椰菜和甘筍)
如果有蛋絲和白芝麻就更完美了

個人覺得這樣$30還有飲料很划算👍🏻
份量也足夠 夠飽肚
2022-09-16 1155 瀏覽
The chicken vermicelli was great. However, there’s a female staff who can try to improve her attitude. I was stopped for asking chilli cause she’s doing some receipt counting (I guess) and never get back to me.Once the delivery is ready, I asked again and she said chilli needs to add $4 with a rude attitude which is very depressing.
2022-05-19 2267 瀏覽
這一間很多地方都有便當, 很容易購買到外賣, 外賣選擇多,有牛、 豬、 飯、 粉絲、飯卷、小菜。小菜現在特別貴, 加價了, 如菠菜是我最愛,其次是芽菜,但現在不能夠再買。因為要省錢,或者等他有優惠套餐的時候再點吧。 我點了高級炸雞粉絲便當$75 , 味道不高不失, 但價錢上依然是上調了, 之前價格較正常。 另外我還會買豚肉粉絲便當, 這個價錢較合理, 不過份量比以前少了, 特別是豚肉。 在這區,韓國食物不多,所以選擇較少, 這間很快就可以取。
2022-05-18
2022-04-17 1427 瀏覽
又係一個平日嘅晏晝 同 同事 預時間再去自取一去到就可以拎 唔洗等 回程途中 去買咗嘢飲 應該用左 18-20 分鍾左右 返到公司返到公司一坐低 個飯仲係熱  而炸雞係稍微 涷涷地炸雞食落去 正正常常  但佢黐住嗰啲汁 反而食唔到味 唔知咩嚟泡菜炒飯 就好香 好好食 越食越惹味 但係對我而言 就辣辣地過頭 如果冇買到嘢飲應該頂唔順但   泡菜炒飯加炸雞 就 有一種 奇妙嘅平衡 食炒飯食到太辣個陣 咬一啖炸雞 中和返辣度咁我係有加錢叫左 3個飯卷 佢個飯卷個餡係一啲粉絲 冇乜特別 早知加其他
炸雞泡菜炒飯

但係對我而言 就辣辣地過頭 如果冇買到嘢飲應該頂唔順

2022-04-14
炸雞泡菜炒飯
2022-03-23 1205 瀏覽
近排要係金鐘返工同事介紹食呢間韓式料理好食到我一星期食咗3次😂😂加上搶到OpenRice discount code 呢款便當🍱只係$47就有飯又有炒粉絲再加3款小菜,非常抵食泡菜豬肉都算辣,非常惹味所以唔食辣就可以選擇牛肉,都一樣好食三款小菜樣樣都好食😋其實上次我有試埋個海鮮湯,少少辣,但會令你想一飲再飲,好快就飲哂食碗湯如果唔大食,可以一碗海鮮湯+白飯,因為湯入面都有好多海鮮,咁樣食湯飯都好正最緊要係食完唔口渴,即係無味精
近排要係金鐘返工
同事介紹食呢間韓式料理
好食到我一星期食咗3次😂😂
加上搶到OpenRice discount code

呢款便當🍱只係$47就有飯又有炒粉絲再加3款小菜,非常抵食

泡菜豬肉都算辣,非常惹味

所以唔食辣就可以選擇牛肉,都一樣好食
三款小菜樣樣都好食😋

最緊要係食完唔口渴,即係無味精

2022-03-23
  • 泡菜豬肉便當
中午12點,第一次午餐外賣自取對話內容「10號餐外賣唔該」「飲咩?」「有咩揀?」「自己睇」「唔使啦唔該」俾完錢多謝都無聲,今時今日咁嘅服務態度,啲嘢再好食都無用啦
中午12點,第一次午餐外賣自取
對話內容
「10號餐外賣唔該」
「飲咩?」
「有咩揀?」
「自己睇」
「唔使啦唔該」
俾完錢多謝都無聲,今時今日咁嘅服務態度,啲嘢再好食都無用啦
2021-09-16 1662 瀏覽
金鐘返工,喺OpenRice訂咗外賣自取,早咗10分鐘去到,等咗一陣個餐就準備好,可惜返到公司居然係唔熱,仲有啲凍。叫左照燒雞肉粉絲,唔知點解食到出前一丁味,味精好濃。自此之後冇幫襯過。
照燒雞肉粉絲
2021-09-07 1475 瀏覽
一早在Openrice上預訂,一去到不用排隊便可以直入店裏取餐,還用了減10元的優惠碼。便當有飯和粉絲兩種主食,小菜有酸白蘿蔔粒和雞脾菇絲,還有一件炸紫菜包粉絲卷 (回到辦公室已經唔脆,但味道可以)。辣泡菜豬肉對唔太食得辣的我來說有少少辣,配白飯食就很好。便當份量頗多,我分成了兩天吃。
辣泡菜豬肉對唔太食得辣的我來說有少少辣,配白飯食就很好。
便當份量頗多,我分成了兩天吃。
泡菜豬肉韓式便當
泡菜豬肉韓式便當
2021-05-16 3134 瀏覽
喺金鐘呢頭返左一排工,發覺其實lunch嘅選擇都冇乜,多數係得一d比較連鎖式嘅快餐店。最近發現遠東金融中心都係一個唔錯嘅選擇,商場嘅UG樓都有幾多平民嘅外賣lunch選擇。今次試左 Kim’s Bowl,係一間專用外賣嘅韓式料理。店鋪十分企理,員工嘅分工有各自嘅職責夠衛生。而今次叫左叫左佢地嘅泡菜豬肉配飯($48,openrice外賣自取價),即叫即喺入面廚房處理,飯嘅賣相唔錯,餸菜嘅份量算幾多,而辣度夠,怕辣嘅人最好落單時叫飯同餸分開盛。價錢同質素上算幾抵食,不過白飯嘅質素就有啲唔穩定,食過幾次有時軟硬難道十分適中,亦有試過煮到非常淋,但整體來講都算唔錯。

2021-04-08
午餐
用餐優惠
優惠券
2021-03-24 2610 瀏覽
之前幫襯在荃灣,跟住食到旺角東站,佢吾知做乜執下一間又一間,今日金鐘做野見到有分店好開心,堂食好細後2張枱,價錢係貴價左,但係鍾意食不介意,撞正tea時間有套餐,叫左個辣炒年糕併辣豬肉飯卷,另叫至愛甜辣炸雞一份外賣返將軍澳返到屋企冇過氣,脆皮仍在,先講炸雞,辣味夠濃,我吾食得辣都接受到有少少流鼻水好正。啖啖肉一碗都多架。再加可樂飲很夾,年糕個辣冇雞咁濃,但辣味吞落肚才感到辣,裡面有小塊魚糕片,但口感像豬腸粉咁 吾un吾膠,飯卷不過不失,說辣豬肉實質不辣,細細件一啖一口,整体是新鮮做的。非整定。
甜辣炸雞,辣炒年糕,辣豬肉飯卷
甜辣炸雞,辣炒年糕,辣豬肉飯卷
  • 甜辣炸雞
2021-03-22 1334 瀏覽
唔知道今日食乜好,打開OpenRice見到有推介呢一間韓式嘅舖頭Kim’s Bowl,就去望一望。聽朋友講呢間韓式舖頭嗰啲辣嘅菜式都係非常之辣,所以就冇揀到泡菜個類食物。最後買左個照燒雞肉粉絲。買到返嚟一打開,個外表就真係唔係話特別吸引,有兩條菜係面。首先有試咗佢嘅照燒雞肉先,佢啲雞大部份都係比較老,識落就冇乜味道。佢嗰舊西蘭花煮得都唔係好熟。最後試埋佢嘅粉絲。佢啲粉絲係粗少少嗰一款粉絲,每一條都好入味,抵贊👍🏻