2018-05-07
睇到雜誌介紹,前來一試很久以前於瑞和街街市的樓上熟食檔食晚飯,隔離張枱有小強在散步,自始對熟食市場都很有保留。第一次上來觀塘熟食中心,樓梯較碼頭熟食中心寬闊乾淨,只是某些位要留意濕滑。認住呢度門,型格工業風~與這熟食市場風格大相逕庭。室內很暗,以為無開門跟著有位年青店員(應該係老闆之一)開門比我地車仔意粉,即係自由選擇,唔知咩配搭好?有三款推介/勇者之選。跟餐可免費選熱伯爵紅茶或熱茉莉綠茶,或加錢選特飲或咖啡。廚師推介 - 蒜片茄汁+牛柳粒+珍珠帶子用埋個鑊仔上枱,新鮮熱辣,份量適合女士,牛柳粒有4-5粒,珍珠帶子有7-8粒,如果多啲牛粒就好勒。各食材熟度控制得好好,不過火,意粉口感也不錯。只覺得醬汁味道似用罐頭茄膏,整體不錯。日出日落(水蜜桃蝶豆花特飲)餐加$10,純粹為影相,其實味道無咩特別,係糖漿開的飲品,怕甜就唔好一次過搞混底部糖漿。近期仲有皮革workshop食完呢度,感覺良好,食物味道、衛生ok~得閒試下熟食中心其他餐廳先~
認住呢度門,型格工業風~與這熟食市場風格大相逕庭。
跟餐可免費選熱伯爵紅茶或熱茉莉綠茶,或加錢選特飲或咖啡。
廚師推介 - 蒜片茄汁+牛柳粒+珍珠帶子
各食材熟度控制得好好,不過火,意粉口感也不錯。
只覺得醬汁味道似用罐頭茄膏,整體不錯。
日出日落(水蜜桃蝶豆花特飲)
近期仲有皮革workshop
食完呢度,感覺良好,食物味道、衛生ok~
得閒試下熟食中心其他餐廳先~