2018-05-07 78 瀏覽
睇到雜誌介紹,前來一試很久以前於瑞和街街市的樓上熟食檔食晚飯,隔離張枱有小強在散步,自始對熟食市場都很有保留。第一次上來觀塘熟食中心,樓梯較碼頭熟食中心寬闊乾淨,只是某些位要留意濕滑。認住呢度門,型格工業風~與這熟食市場風格大相逕庭。室內很暗,以為無開門跟著有位年青店員(應該係老闆之一)開門比我地車仔意粉,即係自由選擇,唔知咩配搭好?有三款推介/勇者之選。跟餐可免費選熱伯爵紅茶或熱茉莉綠茶,或加錢選特飲或咖啡。廚師推介 - 蒜片茄汁+牛柳粒+珍珠帶子用埋個鑊仔上枱,新鮮熱辣,份量適合女士,牛柳粒有4-5粒,珍珠帶子有7-8粒,如果多啲牛粒就好勒。各食材熟度控制得好好,不過火,意粉口感也不錯。只覺得醬汁味道似用罐頭茄膏,整體不錯。日出日落(水蜜桃蝶豆花特飲)餐加$10,純粹為影相,其實味道無咩特別,係糖漿開的飲品,怕甜就唔好一次過搞混底部糖漿。近期仲有皮革workshop食完呢度,感覺良好,食物味道、衛生ok~得閒試下熟食中心其他餐廳先~
睇到雜誌介紹,前來一試

認住呢度門,型格工業風~與這熟食市場風格大相逕庭。

室內很暗,以為無開門
跟著有位年青店員(應該係老闆之一)開門比我地

跟餐可免費選熱伯爵紅茶或熱茉莉綠茶,或加錢選特飲或咖啡。

蒜片茄汁+牛柳粒+珍珠帶子

廚師推介 - 蒜片茄汁+牛柳粒+珍珠帶子
各食材熟度控制得好好,不過火,意粉口感也不錯。
只覺得醬汁味道似用罐頭茄膏,整體不錯。

日出日落

日出日落(水蜜桃蝶豆花特飲)

近期仲有皮革workshop

食完呢度,感覺良好,食物味道、衛生ok~
得閒試下熟食中心其他餐廳先~
蒜片茄汁+牛柳粒+珍珠帶子
2018-05-02 61 瀏覽
有一天在網上看見這間小店的介紹,知道一班年輕人在街市中發他們的創業夢,於是很想到這裡一試以及支持他們追夢。小店在一樓,位置比較隱密,但是門面十分吸引,就像與街市分別出來的一片淨土一般,十分整潔。小店讓我們自選食材醬料配搭,十分貼心,而配搭也很新鮮。我們點了兩個意粉以及一個燴飯。溫泉蛋配上牛柳粒的芝士汁意粉,賣相一流,最適合用作拍攝boomerang,芝士汁十分香濃。另外,點了一個白汁蝦仁帶子燴飯,這個燴飯口感一流,粒粒米飯,軟硬適中,蝦仁和帶子也鮮味十足。還有一個真姬菇配上雞柳的蒜片茄汁意粉,雞肉鮮嫩,和茄汁很配,菇也沒有酸的味道,十分清新。跟餐小食和飲品還有半價,十分划算!於是我們還點了唐揚炸雞。唐揚炸雞值得一推,因為那天連我的一位不太喜愛炸雞的朋友也覺得這小食十分可口,香脆的外表配上嫩滑肉汁的雞肉,加上即叫即製,十分新鮮,令我們吃過不停。至於飲料,我們點了蝶豆花特飲,有兩款不同的味道,名字也十分有特色和情調,賣相亦十分吸引,不會太甜,味道適中,喜愛蝶豆花飲料的朋友一定要到來點一杯。當天晚上吃得很飽,但價錢十分划算,加上環境還算整潔,下次會再到這間小店嘗嘗其他的配搭,可以自己配搭的意

小店讓我們自選食材醬料配搭,十分貼心,而配搭也很新鮮。

我們點了兩個意粉以及一個燴飯。

跟餐小食和飲品還有半價,十分划算!於是我們還點了唐揚炸雞

當天晚上吃得很飽,但價錢十分划算,加上環境還算整潔,下次會再到這間小店嘗嘗其他的配搭,可以自己配搭的意粉還是第一次嘗呢!
2018-04-17
觀塘多工廈餐廳就大家都知,原來街市入面都可以搵到咁chill既文青咖啡店。今日埋單兩個人都係100 蚊,超級抵食既文青餐館就係觀塘駿業街市一樓。店鋪既牆身用左灰色牆紙,格調唔錯。復古既海報充分展現文青既風格。今日星期五,都幾旺幾多人。但係又唔會有種好迫既感覺。 如果唔係聽日要番工,我實會試下佢既手工啤。最後叫左兩杯好fancy 既特飲,荔枝同蜜桃味梳打茶。個套餐十分抵叫,好似車仔麵咁,配料醬汁都自己簡,夠哂個人化。今日食既係芝士雜菌蝦仁意粉。跟餐沙律,飲品同小食都係半價。所以姐係薯條果d都係十四蚊,有醬,抵過又好味過麥記。超可愛既特飲。同埋要撈勻先好飲啊,糖漿係個底。 個人覺得多d氣會好飲d, 但係個造型咁令,打卡都值哂啦。然後係香燈鴨胸沙律,沙律菜好新鮮,鴨胸同香燈既味道都十分夾。好味!我地既主菜,十分足料既芝士意粉,見到嗎,有芝士絲架!好滑好香,又夠哂汁!個薯條即叫即炸,金黃香脆,配埋個蜜糖芥茉好正啊,超抵食,食完真係有衝動再叫多客。總括而言,呢到真係非常抵食又好味啊,文青們,偽文青們,上尼打卡或同朋友聊聊天都係一個好地方!

最終幻想

西式車仔麵-芝士雜菌蝦仁意粉
薯條配蜜糖芥末
  • 薯條配蜜糖芥末醬
2018-04-27 30 瀏覽
難得去到觀塘見網上啲人幾推介呢間隱世cafe所以就嚟一試地址話就話係熟食市場,但係唔係街市入面亦都唔會污糟,而且地下有標誌教人係邊個位上去,唔難搵的。入到去,間店幾有潮味,以黑色為主調,門口道門就用仿工廠式設計。而呢間店主打「西式」車仔麵,幾有諗頭有特色。個餐牌啲圖用手繪風格幾靚,而且內容幾清晰寫清點餐程序,先揀意粉定飯然後有六個醬汁揀,再揀多兩個配料就完成。意大利飯配白汁、雞肉、蝦仁,個意大利飯本身以為同平時啲西餐廳一樣份量好少,但估唔到佢係成個鑊咁上,都幾大碗,啲飯跟返香港人口味唔會煮太硬,配埋白汁好香口。意粉配白汁、牛柳粒、蜆肉,意粉係扁意粉,而牛柳粒熟度剛好唔會鞋,而蜆肉都幾鮮甜,唔會有陣苦澀味。
難得去到觀塘見網上啲人幾推介呢間隱世cafe所以就嚟一試

2018-04-27
5 分鐘 (堂食)
2018-04-27 45 瀏覽
熟食市場一直給人一種中式炒餸食飯的感覺,欠缺裝修,但富有人情味的地方。在這個熟食市場裡,難得一見有新式西餐廳出現。雖然位於二樓,街客不容易留意到,但味道不錯,款式亦有不少選擇。餐廳環境來說,寬敞,而且坐位頗多,整潔程度中上,雖然open kitchen,但不會過多油煙,令我驚喜的是這裡竟然有咖啡機,可能是早上提供給附近上班族。至於價錢方面,可能位置不方便,也算大眾化。以晚餐來說,$52一個意大利粉或飯,還可以選擇不同配料,這也是跟市區差不多。飲品非常吸引喜歡雞軟骨的朋友,我建議你們試一試!很不錯呢!在落單前點會比較好,跟意粉有半價優惠其實光看圖片都感受到裝修是頗有心機的,餐具都很配合餐廳的工業風設計。推介!

飲品非常吸引

推介!
2018-04-26 2394 瀏覽
平時車仔麵就食得多啦,唔同配料同麵底組合成一個屬於自己口味既麵食不過西式既車仔麵就比較少聽到。經同事推介下,去左駿業街街市一間Cafe試下位置係街市較入,不過有投射燈將logo射在地上,唔會搵唔到。《剛剛清潔地面中,所以仲有D濕,衛生情況理常》貨櫃外型既上菜枱,間開open kitchen同用餐區,抽風系統做得幾好,舖面感覺唔到油煙配搭頗多,總有一款岩口味。我Order左芝士汁豬頸肉溫泉蛋扁意粉,器皿外型特別《有個手抦》,用意係煮完直接連鑊上枱,保持溫度,剛上枱時就小心熱啦。醬汁夠杰,沾滿麵條,味道亦頗濃豬頸肉切丁,亦算爽口半價加多一份唐揚炸雞,外面炸得香脆,雞肉嫰滑多汁,醬汁味道特別《Tabasco 加沙律醬》酸酸辣辣,好味臨尾叫多杯冰凍既手搖檸檬茶,用左檸檬汁代替左檸檬片,所以見到顏色分左2層,記得攪混先飲,茶味香濃,檸檬味較清淡,不錯

配搭頗多,總有一款岩口味。

,剛上枱時就小心熱啦。

醬汁夠杰,沾滿麵條,味道亦頗濃
豬頸肉切丁,亦算爽口

2018-04-25 41 瀏覽
從網誌的訪問得知觀塘熟食市場有間車仔麵式西餐廳,於是約友人專誠試一試。從熟食市場的外貌,根本不會想到裡面會有西餐廳。餐廳型格的工業風設計,很快便知道我們找對了,餐廳內的環境也很不錯!我們三人分別點了三份主食、兩份小食、兩杯特式飲品。平日的西餐廳menu 都是一式一樣的意粉或意大利飯,但這西餐的menu 很特別,好像食車仔麵或拉麵一樣,可自選想要麵/飯或配料。他們有個主食三部曲,先選麵/飯,再選醬汁,最後選配料,而配料有十二款之多。最後我們自選了兩個意粉及一個意大利飯。個人覺得茄汁同菇的配搭一流,茄膏的甜度適中,雞柳也十分鮮嫩!意大利飯的醬汁濃度剛好,飯也不會太軟,口感不錯。特別要提他們的小食及特飲,唐揚炸雞好食到不得了!皮脆肉嫩,最重要是食後不覺得口乾!另外炸雞翼也不錯,十分惹味。而特飲我們選了蝶豆花特飲,賣相十分夢幻,十分吸引!點了這麼多才200多元,真是十分經濟抵食,值得再來一試。

點了這麼多才200多元,真是十分經濟抵食,值得再來一試。
2018-04-19 99 瀏覽
今日去咗觀塘KLN Cafe食飯,呢間餐廳係駿業熟食巿場入面,雖然環境唔太好,但價錢算平又係一間幾好食既餐廳,亦都冇諗過係街巿入面可以有間比較上高級既餐廳。今次選擇了兩個自選餐,價錢為$52。自選套餐一選擇了白汁配真姬茹牛柳粒意粉,扁條意粉軟硬適中,入口彈牙,煮得剛剛好。當中的牛柳粒內質Q彈,算是大粒,每碟有5-6粒,相當不錯。令外白汁配上真姬茹是意粉中常見既配搭,口感也不錯,價得一試。自選套餐二選擇了白汁配帶子八爪魚腸意粉。當然扁條意粉與自選套餐一的一樣,也時軟硬適中,煮得剛剛好,而帶子在意粉中也能帶出他的鮮味,也有口感。令外八爪魚腸只是普通腸仔介成八爪魚形狀,賣相顯得不錯。跟餐+小食半價我們選擇了炸薯條配蜜糖芥末醬($27/2=$13.5),薯仔炸到脆卜卜,非常好食,不像街外其他餐廳一樣,炸後也未能脆。配上蜜糖芥末醬有令一種新鮮感,因令類餐廳只會配上茄汁,所以這能顯出佢的獨特性。不過醬汁比較少,希望下次有更多,因為太好吃了!跟餐+飲品半價 ($28/2= $14)選擇了最終幻想(荔枝配碟豆花特飲),因為是第一次飲這種飲品,杯中飲品分了色彩,將荔枝汁攪勻後才飲用。荔枝汁配上碟豆花後,

今次選擇了兩個自選餐,價錢為$52。

跟餐+小食半價

跟餐+飲品半價 ($28/2= $14)
選擇了最終幻想(荔枝配碟豆花特飲),因為是第一次飲這種飲品,杯中飲品分了色彩,將荔枝汁攪勻後才飲用。荔枝汁配上碟豆花後,感覺甜了些少。
2018-04-17 104 瀏覽
星期五收工諗住係觀塘附近搵間餐廳同同事吹下水食個飯,發現係熟食市場一樓有間食意粉同意大利飯嘅餐廳。價錢好合理又好多選擇,佢嘅意粉同意大利飯可以有好多唔同嘅combination,汁同配料嘅選擇好多,總有一款岩心水。我就簡左店長推介嘅黑松露汁配菇、珍珠帶子嘅意大利飯,花心嘅我仲加多左個蝦做配料。意大利飯一黎到已經聞到黑松露嘅香味,特別嘅地方係佢用一個小煎pan黎做碟,令到個飯無咁快變凍,意大利飯好creamy,軟硬適中亦唔會過鹹,配料嘅蝦同帶子非常彈牙,果然係店長推介!見到可以半價加小食同沙律好抵,所以叫左香橙鴨胸沙律同炸雞翼。沙律個汁係蜂蜜柚子,酸酸甜甜好開胃,炸雞翼炸得好脆好香口,睇落淡黃色嘅沙律醬竟然係辣嘅,原來係加左辣椒仔嘅沙律醬,令到個雞翼好惹味!飲品都有得半價,叫埋呢個荔枝碟豆花特飲試下,淡淡嘅荔枝味,飲落唔會太甜,重點係好靚好夢幻嘅顏色!依間餐廳雖然係熟食市場,但係係有冷氣架,唔會食到身水身汗,裏面嘅裝修同擺設完全唔覺得係熟食市場,仲有電視睇,呢間性價比咁高嘅餐廳下次可以去!

​ 今日行完APM,經過觀塘駿業熟食市場, 就決定入去搵下有冇平嘢食啦~上到一樓經過見到一間叫做KLN cafe,決定入去試下。 餐廳嘅裝潢好有歐美風格,牆上面仲貼左啲poster。 餐牌有好特別嘅配搭,客人可以自由選擇醬汁、配料同埋飯或者意粉。 叫左餐仲可以半價叫小食同埋飲品,好抵食! 我就叫左墨魚汁配意粉,配料就揀咗八爪魚腸、牛柳粒同埋墨魚圈。 如果自由配搭怕伏嘅話,餐牌有提供廚師推介、店長推介等等。 墨魚汁意粉唔會好乾,麵質亦都好煙韌。 牛柳粒好林,肉質鮮嫩。墨魚圈亦都唔會好韌, 我係超鍾意食墨魚,超級好食! 佢隻配料亦都好足料,值得一讚! 小食我就揀左香橙鴨胸沙律同埋炸雞翼配沙律醬。 鴨胸肉色如同櫻桃紅,肉質鮮嫩扎實,咀嚼起來多汁、甜潤、有彈性。 沙律嘅靈魂係生菜 , 坊間有啲餐廳為左慳成本用嘅菜唔夠新鮮,但KLN cafe用嘅菜好新鮮。 我個人覺得炸雞翼真係超好食!沙律醬汁超開胃!完全沒有膩感,外皮有酥脆的效果。 飲品我就揀咗凍嘅經典朱古力。天氣開始熱,呷一杯凍朱古力 ,冰涼又可口,一樣消暑! 朱古力加冰做凍飲,入口更順喉,味道仍然不失濃厚。 下次想搵個靜

今日行完APM,經過觀塘駿業熟食市場,

餐廳嘅裝潢好有歐美風格,牆上面仲貼左啲poster。

叫左餐仲可以半價叫小食同埋飲品,好抵食!
如果自由配搭怕伏嘅話,餐牌有提供廚師推介、店長推介等等。

墨魚汁意粉唔會好乾,麵質亦都好煙韌。
牛柳粒好林,肉質鮮嫩。墨魚圈亦都唔會好韌,
我係超鍾意食墨魚,超級好食!
佢隻配料亦都好足料,值得一讚!

小食我就揀左香橙鴨胸沙律同埋炸雞翼配沙律醬。

朱古力加冰做凍飲,入口更順喉,味道仍然不失濃厚。

下次想搵個靜靜地嘅地方敘舊,呢間休閑嘅隱蔽cafe係不二之選!
2018-04-16 650 瀏覽
這天一個人吃晚餐,本打算求求奇吃碗車仔麵填肚子,但在openrice找到公司附近有一間車仔西餐@@ 決定去試試看到底是什麼東東!『KLN Café』位於觀塘熟食市場一樓,市場內大都是中菜/港式食舖,西式快餐看來也只有這間吧。café不算大,門面與內部裝潢走美式工業風,簡約得來帶點型格,與熟食市場內的其他食舖截然不同。店員都是二三十來歲的年輕人,都掛著友善笑容看看主餐牌,先選扁意粉或意大利飯,再選醬汁和2款配菜,可以自由配搭,一份$52。另外還有不少沙律、小食和飲品選擇。小女子點了「芝士汁扁意粉配溫泉蛋+真姬菇」,扁意粉軟硬度適中,真姬菇夠爽口,芝士醬超多,且濃而不膩,配著半熟溫泉蛋很夾,能提升芝士的味道,作為芝士控的小女子十分滿意~LOL 老實說個人覺得它跟樓上café百多元一碟的質素差不多,不同的是這碟只要$52,可說是十分抵食!另外點了一份「麻醬雞絲沙律」,原價$30,跟意粉/意大利飯叫就$15。雞絲、青瓜和沙律菜加上甜甜的麻醬,十分爽口開胃,份量適中,一個人吃剛剛好。這樣高質的自選西餐只要$67,個人覺得真心抵食,假如到糧尾但又不想吃得太悽涼的話,這兒是很不錯的選擇喇!-----

芝士汁扁意粉配溫泉蛋+真姬菇

麻醬雞絲沙律

By alvahana
2018-04-10
芝士汁扁意粉配溫泉蛋+真姬菇
麻醬雞絲沙律
上星期吃完飯後,我指著觀塘熟食中心跟朋友說我從未去過裡面吃東西,我想找天來試試,她就介紹我去KLN cafe吃意粉,意大利飯,這裡可自由配搭醬汁與配料,價錢又夠便宜,所以她與同事們中午都來吃午餐。今日來觀塘的公司找同事拿文件,順道和她吃飯,我又趁機拉同事來試試。朋友果然好介紹,KLN Cafe有別於一般熟食市場的風貌,店舖雖小,卻意外地如街外餐廳整齊得來也有風格。吃意大利飯好還是扁意粉好,我都想了一會,兩種我都喜歡吃,不過最後決定吃意大利飯,芝士汁,龍利柳與珍珠帶子,芝士汁配海鮮是最好的。米黃色的意大利飯,芝士汁滿濃郁的,全都滲透意大利飯裡,魚柳滑嫩,珍珠帶子彈牙,香氣逼人,味道毫不馬虎。同事則自選扁意粉,蒜片茄汁,雞柳與豬頸肉。簡單的爆香雞肉和豬頸肉後,將蒜片茄汁放入鑊裡快炒,最後加入扁意粉,讓扁意粉收乾醬汁,酸甜入味,雞肉軟嫩,豬頸肉爽脆,香味四溢,口水直流。凡惠顧扁意粉或意大利飯可以半價加配小食,飲品,所以我們加了一份魚手指伴芥末沙律醬一起分享。魚手指本身不用沾醬已很有味道,魚肉不會老也不油膩,當然要趁熱吃魚手指,熱吃時最為美味。蝶豆花特飲真的很漂亮,我們一人一杯水清沙幼及紅色警

蝶豆花特飲真的很漂亮,我們一人一杯水清沙幼及紅色警戒,漸層的星空紫與菠蘿的鮮黃超級吸引,喝起來溫順無比,清爽解渴,視覺和味覺雙重享受。
2018-04-11 134 瀏覽
去熟食中心搵食, 很多時都會想起是那些小炒王或是魚旦粉燒味飯。但我們在觀塘的熟食中心, 找到了一間很"另類"的食店. 竟然在這兒有間主打意粉咖啡等輕食的CAFE 呢!這間CAFE 雖然地方小小, 但裝修也花了點心思, 牆上貼着不少經典電影海報, 還有以工業風的裝修, 與一般的樓上CAFE 無異。MENU 中除了有飲品和小食可選擇外, 還有飽肚的意粉和米飯。這種可有多項配搭的自選主食, 很有地道吃車仔麵點餸的感覺。即點即造的晚餐約要等15分鐘, 這時剛好飲着兩杯特飲鬆一鬆。近期大熱的碟豆花茶, 配上不同的果汁, 打造顏色鮮艷搶眼的特飲。左手面帶紅色的是「紅色警戒」 , 士多啤梨的配甜混上花茶味道不錯。而菠蘿味的「水清沙幼」味道更為清新, 帶着點點東南亞的渡假風情。茄汁蝦仁磨菇意粉首先送上, 雖然配搭和平時吃的差不多, 但每項都可以自己揀, 其實都幾開心。(偏食者應該更開心)蝦仁雖然不是新鮮貨, 但也肉質爽彈。而意粉也不會煮得過糊過淋, 還留有點咬口, 不錯。蒜片加上茄汁和香草, 可能是最普通的意粉醬汁調味, 但就是最惹味和醒胃的配搭。或許還有點小朋友的口味, 對茄汁意粉真是不吃不厭。我這

這種可有多項配搭的自選主食, 很有地道吃車仔麵點餸的感覺。

我這晚揀了芝士汁意大利飯, 配料則有龍利柳和火雞腎, 雖然好像有小小古怪, 不過全部都是我喜愛的食物。

意大利飯加入上湯和芝士烹調, 不會太稠太濃味, 味道適中。 飯粒也較近香港的口味, 不會有"半生熟"米的口感。龍利柳和火雞腎半身都不算濃味, 不過加進了飯中就形成了有軟有硬的三重口感。相信如果不算火雞腎改配火腿等, 或是如MENU 建議中改點溫泉蛋, 會更惹味。

最後我們還多點了一個炸單骨雞翼小吃, 真是即叫即炸, 香口非常。

新鮮熱辣辣的炸物好難不好吃, 而這個加了特調的辣椒仔沙律醬, 更是惹味, 很快便清碟。

想不到這間小店是由幾個九十後的年青人打理, 從食物中可以吃到他們的心思。希望市場有更多像這樣的小店, 有更多的選擇和創意。
2018-04-06 105 瀏覽
睇過facebook介紹底下第一次去觀塘KLN Cafe食飯,呢間餐廳係駿業熟食巿場,一開頭行去係地下樓梯都濕立立。還以為朋友和我一起中伏,但原來入面裝潢都幾靚幾齊整,好似與朋友在party room的感覺,似去玩的餐廳多過似吃東西,而且價錢幾平。我揀左個自選餐52元,可以揀兩款餸。我揀左芝士汁配豬頸肉八爪魚腸意粉,芝士汁是我最喜愛的醬汁,豬頸肉同八爪魚腸有好多粒,幾好味。我見別人叫了意大利飯也好似好好味,認為飯也值得一試。其後,跟餐加小食或飲品半價。我們選擇了雞軟骨,當中有點甜酸醬的東西,非常好食很有滋味。其他餐廳只燒烤完就上碟,雞軟骨的份量也十分多,有很多粒。其後跟餐加飲品也是半價。於是選擇了日落日岀,是水蜜桃味特飲,當飲品上枱是覺得很神奇,因為杯中飲品的上層是紫色的,下層是橙色的,覺得十分新鮮,將水蜜桃汁攪勻後才飲用。
我揀左個自選餐52元,可以揀兩款餸。

2018-04-04 114 瀏覽
今日約左朋友觀塘食飯,不嬲都覺得熟食市場好多隱世美食,好過食d大路野或者連鎖餐廳。黎到熟食市場1樓,行行下就見到呢間cafe,門口已經好有花園feel啦。睇menu見到呢個自選意粉,好似幾平又幾吸引喎,一於同朋友叫幾個唔同既黎試下先。咁我就叫左呢個茄汁意粉,牛柳粒同帶子。一上台見到隻碟好特別喎,而且聞落好香,即刻急不及待試下先。食落茄汁味好濃,意粉又唔會太淋太硬,味道岩岩好。最抵讚既係d牛柳粒,好有牛味同埋口感岩岩好。朋友就叫左粟米汁意粉,雞柳同蜆肉。試左一啖覺得都好香,雞柳又夠哂嫩,不過缺點係份量太少啦。之後我地仲叫左個小食炸雞翼,食落夠哂脆而且調味岩岩好,外脆內嫩好味呀。叫左意粉+特色飲品有半價,我地叫左2杯,睇落好靚呀,又要相機食先了。不過飲落比較淡,都幾解渴既。呢間餐廳既食物都幾好味,不過就略嫌份量比較細,如果細食既女仔食就岩岩好啦。