2024-10-19 488 瀏覽
星期六同家人慶祝生日,想選擇一間地方闊落,安靜及可以有放鬆感覺嘅地方。第一次嚟科學園Kodette這餐廳食晚飯,環境舒服、燈光、氣氛及服務態度都很好,整體感覺舒適悠閒。我哋ordered二人、一人餐及沙律等。套餐有傳統嘅餐湯,麵包,main course同埋甜品,法式蜆肉長通粉、香煎鱸魚魚柳、藍莓鴨胸沙律都非常不錯。甜品方面,朱古力心太軟配雪糕及是日甜品(cappuccino蛋糕)甜度適中,作為晚餐嘅總結,非常滿足!唯獨是豬扒有點乾,但味道還是不錯,家人都很滿意!埋單時還有discount,這一餐晚飯性價比高,會同家人朋友再嚟。
!唯獨是豬扒有點乾,但味道還是不錯,家人都很滿意!
埋單時還有discount
,這一餐晚飯性價比高,會同家人朋友再嚟。
2024-10-19
慶祝紀念
生日
2024-09-23 736 瀏覽
搵到一間食物和環境一流地方,真系要分享一下。 無論喜歡一個人嚟食,或是朋友家人, 這間KODETTE都唔錯👍 服務員好快趣落單,又坐得舒服。食物、餐具又衛生。價錢合理。想講講啲肉質新鮮, 煮出剛巧煮度👍甜品我哋掛住🥰食只系影咗一款。葡式木槺布甸、朱古力克力架餅。👍

食物、餐具又衛生。價錢合理。

想講講啲肉質新鮮, 煮出剛巧煮度👍
甜品我哋掛住🥰食只系影咗一款。

葡式木槺布甸、朱古力克力架餅。👍

2024-09-22
午餐
2024-07-30 1225 瀏覽
**環境氛圍**:  Kodette嘅裝潢好有格調,時尚又舒適,燈光柔和,令人放鬆。座位安排得唔錯,適合同朋友聚會或者約會。**服務質素**:  服務員好親切,樂意幫我介紹菜式,感覺好舒服。上菜速度快,等唔耐就可以食到。**食物評價**:  - **香煎安格斯牛肉眼**:煮得剛好,肉質嫩滑,配上特製醬汁,味道超正!  - **泰式紅咖喱牛根腩飯**:醬汁濃郁,牛根腩煮得剛好,口感好好。  **總結**:  Kodette真係一間好正嘅西餐廳,食物好味,服務又好!如果你鍾意西餐,記得去試下!我一定會再嚟!
**環境氛圍**:

**服務質素**:

**食物評價**:

**總結**:
2024-07-25 1262 瀏覽
走進餐廳,優雅的裝潢、柔和的燈光和舒適的氛圍,立即讓人感受到與世俗隔離的寧靜與放鬆。餐單上的菜品融合了法式和意式的元素,每一道菜式都精心設計,不僅視覺上美輪美奐,味道上也絕對出色。除了菜品出色,這家餐廳的服務也堪稱一流。服務生非常專業和貼心,能夠為每位客人提供細緻周到的服務。餐後,還可以在餐廳內優雅地品嚐精選的葡萄酒或咖啡,真是一種難得的奢華體驗。總的來說,這家米其林一星餐廳無疑是香港最優雅浪漫的西餐體驗之一。無論是慶祝特殊節日還是與摯愛共度良宵,都是不二之選。如果你也想體驗頂級西餐的魅力,不妨來這裡一探究竟吧!

2024-07-16 1190 瀏覽
哇,這家西餐廳真的是太夢幻了!🥰 走進去的一瞬間,我就被這裡的優雅氛圍給迷住了。精緻的裝潢、溫馨的燈光,讓人彷彿置身於仙境一般。服務生也超級貼心,細心解答我的每個問題,真是太棒了!👍重點當然是他們的菜品啦!每一道菜式都美得像藝術品一樣,光看就令人垂涎三尺。我最愛他們的法式香煎鵝肝意大利飯,簡直是人間美味!😋。最後,我還在餐廳內優雅地品嚐了一杯香醇的咖啡,簡直是人生巔峰體驗!🤩 如果你也想體驗這種夢幻般的西餐體驗,一定要來這裡打卡哦!絕對是香港最浪漫的約會勝地!💕
法式香煎鵝肝意大利飯
2024-07-15 1056 瀏覽
今次我哋試咗一間新開嘅西餐廳,整體嚟講,呢度嘅餐飲體驗真係好出色。首先,我哋試咗佢哋嘅招牌菜——香煎紐西蘭牛西冷扒。西冷質鮮嫩多汁,配上香濃嘅黑椒汁,真係令人回味無窮。另外,佢哋嘅燒烤技術一流,西冷烤得剛剛好,外脆內嫩,絕對係一道不能錯過嘅菜式。除咗扒西冷之外,我哋仲試咗佢哋嘅泰式紅咖喱牛根腩飯。牛根腩煮得恰到好處,醬汁香濃,令人垂涎欲滴。配料方面,加埋咖喱,味道更加豐富。最後,係時候試吓甜品啦!我哋揀咗葡式木糠布甸。葡式木糠布甸滑順香甜,十分出色,為我哋嘅用餐體驗劃上完美嘅句號。總括而言,呢次嘅西餐食評經驗真係令人滿意。餐廳嘅用餐氛圍舒適,服務態度親切,食物質素高,絕對值得一試。下次再食西餐,我一定會再黎呢度。

香煎紐西蘭牛西冷扒
泰式紅咖喱牛根腩飯
2024-07-12 864 瀏覽
啱啱同朋友一齊去咗一間特別嘅餐廳,真係俾我留下好深刻嘅印象!首先話環境,啲裝潢好有feel,好靚好有特色,仲有音樂氣氛好好,令食飯氣氛更加熱鬧同埋開心!食物方面就更加不得之了,佢哋嘅菜品真係出色到爆!特別推薦佢哋安格斯牛肉眼,啲肉質鮮嫩多汁,一啲都唔老,好入味好juicy,啖啖都係驚喜呀!另外佢哋嘅芝士忌廉鮮蠔意大利飯都新鮮靚味,啲蠔沒會有好重海水味,仲有特製忌廉汁,味道真係冇得輸!最後就係服務啦,啲侍應好nice,好快樂,好細心傾聽客人嘅需要,感覺好窩心同埋舒服!總括一句,呢間餐廳真係太正喇,下次一定會再去!啱啱嘅體驗真係太unforgettable啦!如果你想要一個開心又美味嘅用餐體驗,真係一定要嚟試吓呢間餐廳啦!絕對唔會失望㗎!
2024-07-06 900 瀏覽
又到左每日問題今日食咩好。LUNCH食飯每日都唔知食咩好,見到間新餐廳。膽粗粗去試一試,有驚喜!最近減肥就好少食碳水咁岩見到有沙律。叫左一個試下,價錢係依個地段都算可接受。行到攰攰地可以倀小小野,抖下都係唔錯既選擇。等左無耐,上菜就上齊。因為主菜係沙律所以要左湯。個湯好重南瓜味,分量都算多。魚柳沙律,個魚柳唔似某快餐店乾同唔脆。魚肉厚實,外皮脆而不油,蔬菜新鮮。分量都算多,食飽飽休息好又要返去繼續面對社畜生活。😪😪😪
又到左每日問題今日食咩好。
LUNCH食飯每日都唔知食咩好,見到間新餐廳。
膽粗粗去試一試,有驚喜!

最近減肥就好少食碳水咁岩見到有沙律。
叫左一個試下,價錢係依個地段都算可接受。
行到攰攰地可以倀小小野,抖下都係唔錯既選擇。

等左無耐,上菜就上齊。
因為主菜係沙律所以要左湯。
個湯好重南瓜味,分量都算多。

魚柳沙律,個魚柳唔似某快餐店乾同唔脆。
魚肉厚實,外皮脆而不油,蔬菜新鮮。
分量都算多,食飽飽休息好又要返去繼續面對社畜生活。😪😪😪
吉列魚柳日式甜薯沙律
2024-07-04 930 瀏覽
難得3日連假,去科學園行下做一日文青😂.行到一半想搵下個地址食小小野,就選擇左依間.原來以為西餐分量都比較少,就點左一個午餐set食下就算.就叫左一個牛肉漢堡($118),仲有餐湯送🤪.點餐到上菜都好快🥰等左無耐就有得食.🌸 忌廉南瓜湯南瓜味好濃郁,口感好Cream💕🌸 優質牛肉漢堡包配沙律及薯條($118)牛肉好厚實😍望到眼前一亮🥳蔬菜同蕃茄好新鮮,薯條新鮮炸熱辣辣好脆咬一啖好juicy,肉同蔬菜搭配剛剛好.-整體餐廳環境同服務都不錯,會介紹朋友去❤️
難得3日連假,去科學園行下做一日文青😂.

行到一半想搵下個地址食小小野,就選擇左依間.
原來以為西餐分量都比較少,就點左一個午餐set食下就算.
就叫左一個牛肉漢堡($118),仲有餐湯送🤪.
點餐到上菜都好快🥰等左無耐就有得食.🌸 忌廉南瓜湯
忌廉南瓜湯

南瓜味好濃郁,口感好Cream💕
優質牛肉漢堡包配沙律及薯條

🌸 優質牛肉漢堡包配沙律及薯條($118)
牛肉好厚實😍望到眼前一亮🥳
蔬菜同蕃茄好新鮮,薯條新鮮炸熱辣辣好脆
咬一啖好juicy,肉同蔬菜搭配剛剛好.
整體餐廳環境同服務都不錯,會介紹朋友去❤️
2024-07-01
忌廉南瓜湯
優質牛肉漢堡包配沙律及薯條
2024-07-03 709 瀏覽
今日午餐去到科學園。咁岩見到有間新餐廳入去試試,叫左個Lunch Set, 餐湯同牛扒,牛扒好抵食大大件。湯都好好味,坐得舒服。整體唔錯既體驗,仲可以加配甜品可惜太飽無試到,下次有機會再試。
今日午餐去到科學園。
咁岩見到有間新餐廳入去試試,
叫左個Lunch Set,

餐湯同牛扒,牛扒好抵食大大件。
湯都好好味,坐得舒服。
整體唔錯既體驗,
仲可以加配甜品可惜太飽無試到,
下次有機會再試。
2024-07-03
10 分鐘 (堂食)