3天前 0 瀏覽
平日晚飯時間7點幾,叫左漢堡扒飯($148)同雞扒意粉。漢堡扒細細快好dry, 中間係全熟,完全無肉汁,超級超級難食。好伏😫蛋好少,飯分量正常。雞扒味道正常,但好細塊。意粉多汁,好容易撈。Menu 寫可以免費加50g意粉,食到一半想加意粉就話要落單時候講。但menu 無寫要落單時講。加埋連加一差唔多300蚊,完全唔值。同樣價錢銅鑼灣其他蛋包飯好食好多!完全明白點解晚飯時間7點得2台客。服務係正常,有水,同野食都快出。但咁既質素既食物唔知點解可以有咁多好評。寧願食茶餐廳好過。
平日晚飯時間7點幾,叫左漢堡扒飯($148)同雞扒意粉。
但咁既質素既食物唔知點解可以有咁多好評。寧願食茶餐廳好過。
2024-09-23
最近去咗一間位於SOGI的日系復古茶座,真係好靚!店內設計充滿格調,帶住濃濃的日式復古氛圍,令人感覺好舒服菜單上有好多選擇,包括秘製日式咖哩、日本蛋包意大利麵、吉列炸廣島蠔、和牛沙律,仲有咖啡同甜品!我今次試咗佢哋主打的日本蛋包意大利麵點餐過程都幾特別,首先要選意粉口味,再選醬汁、芝士同主菜,仲可以免費加其他配料,感覺好靈活!講返日本蛋包意大利麵,份量超多,意大利麵上掛滿忌廉醬汁,仲有我加配的廣島蠔!炸得金黃香脆,搭配一杯清新嘅綠茶,去除醬汁帶來的油膩感總括來講,呢間日系復古茶座無論係環境定係食物都非常滿意,特別適合想要享受悠閒午後的朋友。

2024-09-20
  • 日本蛋包意大利麵
2024-09-19 0 瀏覽
I dined in a few weeks back since I was craving omurice. Had the “Homemade Japanese Curry (Spicy) Handcrafted Pure Beef Burger”.It wasn’t spicy at all. Burger patty was quite dry and flavorless. Interesting that it comes with the egg on top of the mash. Overall was edible but wouldn’t eat again.The staff are a vibe. LOL. If you like staff who chitchat like there’s no one around then this is the place to be. I was seriously entertained. +2 stars for that. From talks about ages over 30 being old t

The staff are a vibe. LOL. If you like staff who chitchat like there’s no one around then this is the place to be. I was seriously entertained. +2 stars for that. From talks about ages over 30 being old to heavily swearing when lightly injured. They are kinda attentive…when you get their attention, no bad temper.
一向對SOGO嘅餐都有所保留但Kotaro令我地重拾信心!想食啲特別嘅意粉?等我介紹呢間Kotoro畀你啦!呢間嘢喺銅鑼灣崇光6樓,超方便㗎!𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 日本蛋包白酒忌廉意粉配咖哩汁同芝士 88個蛋包軟滑到爆,包住裡面嘅白酒忌廉意粉,香濃滑溜!仲有咖哩汁同芝士,令成個味道層次豐富咗好多💕 佢哋嘅醬汁,每款都係精心調配。✨ Coconut Latte 48椰子香味同咖啡完美融合,香甜唔過頭,又唔會蓋過咖啡嘅香氣👍🏻

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ 日本蛋包白酒忌廉意粉配咖哩汁同芝士 88

✨ Coconut Latte 48

見有推薦,於是一試,卻得到差的體驗。多次舉手示意落單,但店員未有理會。直至本人行岀收銀枱,問店員:「請問係咪要自己岀嚟落單?」店員回覆:「都可以。」但發現其後其他客人都是坐於坐位上下單。最後結帳時,店員查詢可否使用現金(進店時未有提醒/提早詢問)。幸好,友人身上剛好有現金。而且,本人詢問SOGO會員儲積分問題,店員留下本人電話並說稍後會補回積分,但一直未有積分。作為一間餐廳,店員大聲播歌及唱歌,以及打噴嚏未有掩住口鼻,實在欠缺衛生及專業。希望負責人能夠多多培訓店員,以保持餐廳的服務質素。
見有推薦,於是一試,卻得到差的體驗。

2024-07-09 813 瀏覽
今日帶囡囡出銅鑼灣參加活動, 順便食埋野先返屋企, 因為玩咗成日已經好累, 經過見到d 間餐廳好靚, 好得意, 全部都係貓貓報置, 周圍仲有好多貓貓相,我囡-見到就話要入去食😂😂叫咗個午餐, 囡囡可能好肚餓, 佢差唔多全部食晒.個意粉可以自由選擇, 我哋揀咗蕃茄丏+ 咖喱汁, 加雞扒意粉: 因叫2⃣️個我哋怕食唔曬, 叫咗-個加麵, 都好大碟, 夠食, d 麵入曬味, 好香蕃茄味, 咖喱计又唔會好濃味, 意粉又彈牙, 小朋友都鍾意❤️環境同食物質數都唔錯, 值得推介

叫咗個午餐, 囡囡可能好肚餓, 佢差唔多全部食晒.

環境同食物質數都唔錯, 值得推介

2024-06-27
2024-07-08 684 瀏覽
銅鑼灣 SOGO新開了一家咖啡店KOTARO 店內以木系裝潢 是帶日系復古氛圍感牆上掛上貓咪的照片 店家看來是有主子人士餐廳提供多元化的西日 Fusion 菜式主打蛋包配搭 整體舒適.⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆🍳 日本蛋包意大利麵 (不同配搭 價格有所不同)下單步驟也很特別1️⃣選擇意粉口味 (有三款)2️⃣再選 醬汁(有三款) 3️⃣再選 是否加芝士4️⃣ 退加配料5️⃣ 主菜6️⃣ 是否需要增量.🍝野菜牛肉燒汁配牛油大蒜意粉蛋包蓋在意粉上 雞蛋香滑 飽滿半熟狀態 香嫩可口牛油大蒜汁也很香濃 意配上三文魚🍣 + 帆立貝 口感豐富 +芝士+180g意大利麵😌2人分享 足夠.小食🦑唐揚魷魚配唐蛋黃醬魷魚炸得酥脆香口 份量比想像中多配蛋黃醬 不錯😚
銅鑼灣 SOGO新開了一家咖啡店KOTARO
店內以木系裝潢 是帶日系復古氛圍感
牆上掛上貓咪的照片 店家看來是有主子人士
餐廳提供多元化的西日 Fusion 菜式
主打蛋包配搭 整體舒適
⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆
🍳 日本蛋包意大利麵
(不同配搭 價格有所不同)
下單步驟也很特別
1️⃣選擇意粉口味 (有三款)
2️⃣再選 醬汁(有三款)
3️⃣再選 是否加芝士
小食
🦑唐揚魷魚配唐蛋黃醬
魷魚炸得酥脆香口 份量比想像中多
配蛋黃醬 不錯😚

位於銅鑼灣的 SOGO 百貨商場內,Kotaro 是一間專門提供日式蛋包意粉的餐廳。他們的招牌菜式包括:純和牛漢堡扒意粉: 採用優質的和牛製成的漢堡扒,配上日式咖喱汁,再加上炒滑蛋和充滿香氣的大蒜牛油意粉。唐揚炸魷魚: 新鮮的魷魚以香料和麵衣炸製,外脆內嫩,味道鮮美可口。Orange Espresso Tonic: 這款創意飲品將橙汁與濃縮咖啡相融合,帶來酸甜爽口的獨特風味。Kotaro 提供舒適的用餐環境,以及細膩的日式烹調工藝,為顧客呈現出道地的日式料理風味。無論是商務午餐還是休閒聚會,Kotaro 都是銅鑼灣美食的不二之選。

2024-06-24
2024-07-03 465 瀏覽
有間行行吓想搵個地方坐下,去咗Sogo入面嘅咖啡店坐低食個下午茶☕️Caramel Latte $38呢杯焦糖拿鐵真係好好味,咖啡香濃,帶有甜甜嘅焦糖味,口感順滑,非常適合下午茶時間。檸檬𣲙茶 $30檸檬𣲙茶清新解渴,茶香濃郁,配上新鮮檸檬片,酸酸甜甜,非常清爽。Tiramisu $58呢款Tiramisu質感非常細膩,咖啡味同芝士味融合得非常好,入口即溶,甜度適中,唔會過甜。焦糖巴斯克芝士蛋糕 $58焦糖巴斯克芝士蛋糕香濃滑溜,外層帶有微微焦香,內裏軟滑嘅芝士非常濃郁。呢間咖啡店嘅環境亦都幾舒適,係一個放鬆嘅好地方,可以嘆杯飲品、食件蛋糕🍰

Caramel Latte $38

檸檬𣲙茶 $30

Tiramisu $58

焦糖巴斯克芝士蛋糕 $58

2024-07-02 349 瀏覽
銅鑼灣食完個午餐🍱行一陣街又肚餓🤤行開見到SOGO有間好得意貓貓主題嘅Cafe☕️即刻心心眼衝入去坐低😍好多貓貓嘅掛牆寫真💜真係好可愛Cafe有主食咖啡及蛋糕🍰朋友叫咗🙆🏽‍♀️焦糖拿鐵$48 好正可以免費轉燕麥奶🥛試咗一啖,甜甜嘅焦糖配合燕麥奶最緊要係入口順滑🧉好飲🙆🏽‍♀️白咖啡$48轉燕麥奶☕️第一次試白咖啡咖啡入口,醇厚濃郁😋杯面有一層幼滑嘅泡沫仲有好靚嘅拉花添🌸啱晒鍾意打卡嘅我飲咖啡一定要配返件cake🙆🏽‍♀️焦糖巴克斯芝士蛋糕$58香濃嘅芝士味蛋糕入口即溶🍰口感creamy 😋🙆🏽‍♀️ tiramisu$58蛋糕口感綿密,充滿咖啡嘅醇香甜度適中 😋👫人均消費$117✨
銅鑼灣食完個午餐🍱行一陣街又肚餓🤤
行開見到SOGO有間好得意貓貓主題嘅Cafe☕️
即刻心心眼衝入去坐低😍好多貓貓嘅掛牆寫真💜
真係好可愛Cafe有主食咖啡及蛋糕🍰朋友叫咗
🙆🏽‍♀️焦糖拿鐵$48 好正可以免費轉燕麥奶🥛
試咗一啖,甜甜嘅焦糖配合燕麥奶
最緊要係入口順滑🧉好飲
🙆🏽‍♀️白咖啡$48轉燕麥奶☕️第一次試白咖啡
咖啡入口,醇厚濃郁😋杯面有一層幼滑嘅泡沫
仲有好靚嘅拉花添🌸啱晒鍾意打卡嘅我

白咖啡😋
焦糖巴克斯芝士蛋糕😋
Tiramisu😋
  • 焦糖巴克斯芝士蛋糕
Sogo新開咗呢間日式西餐,主要食輕食,主打蛋包意粉同飲品~ 喺附近shopping完,又多一個選擇食吓嘢、休息吓啦!呢度食物選擇唔算好多,銅鑼灣嚟講價錢算合理,食物質素正常~🔸自選日本蛋包意粉 $78起幾鍾意有得揀,先揀意粉口味,再揀炒蛋醬汁,之後就選擇配料同主菜~ 我哋揀咗番茄味意粉,牛肉燒汁配炒蛋,配料同主菜就add on加錢,揀咗純和牛漢堡扒+$38~ 蛋包意粉份量都算多,本身已經有芝士,配埋酸酸地嘅牛肉燒汁炒蛋食幾唔錯,番茄汁意粉亦幾開胃,可以一試~ 漢堡扒望落有少少overcook,食落比較乾身,唔夠肉汁,呢個一般般~佢哋仲有得免費增量意粉50g,大食朋友都夠飽!🔸香炸單骨雞翼 $58雞翼望落都有少少燶,不過食落都juicy,唔會太乾~🔸黑芝麻拿鐵 $48呢杯幾好飲,幾香黑芝麻味!

🔸自選日本蛋包意粉 $78起

🔸香炸單骨雞翼 $58
雞翼望落都有少少燶,不過食落都juicy,唔會太乾~

🔸黑芝麻拿鐵 $48
呢杯幾好飲,幾香黑芝麻味!

• 日本蛋包意大利麵
  • 黑芝麻拿鐵
2024-07-01 269 瀏覽
位於Sogo開了一家日式餐廳主打蛋包意粉利麵點餐挺有儀式感 有5個步驟步驟1: 選意粉口味步驟2: 選醬汁步驟3: 選擇芝士步驟4: 追加配料步驟5: 選擇主菜最後我選擇了牛油大蒜口味配香草蕃茄汁加芝士主菜要純和牛漢堡扒牛油大蒜十分惹味蕃茄汁香濃好吃芝士味濃且拉絲效果強勁和牛漢堡扒 有驚喜和牛味香氣四溢 有肉汁 份量大蛋香且幼滑整體配搭令人一口接一口😍...服務👨🏻‍🍳 店員友善回應快衛生🛁 感覺乾淨 沒發現明顯污糟環境🏡 裝修優雅 空間感足 座位舒適
位於Sogo開了一家日式餐廳

服務👨🏻‍🍳 店員友善回應快

衛生🛁 感覺乾淨 沒發現明顯污糟

環境🏡 裝修優雅 空間感足 座位舒適
2024-06-27 241 瀏覽
銅鑼灣Sogo又開了新餐廳,餐廳以日式蛋包意粉為主打,除了蛋包意粉,還有沙律、咖啡等等。餐廳裝潢非常別致,休閒之餘座位也很舒服🤭食物價錢不算太貴。今次就試左兩款不同醬汁蛋包意粉,而且仲可以免費加多啲意粉底,但最重要係食得晒先好叫呀🤭美食推介:💛咖喱汁日式蛋包意粉配薯餅:選了咖喱汁,意粉選了以蒜蓉炒非常香濃,再配上雜錦芝士。另外,加了一塊薯餅,意粉仲加左底🤭🤣意粉與滑蛋及咖喱醬汁非常夾,而且非常掛汁,最欣賞炸薯餅,炸脆了,整個意粉口感有層次之如也非常特別,勁正🥰💛牛肉燒汁日式蛋包意粉配和牛漢堡:傳統的和牛漢堡味道,厚厚的肉牛味勁濃,意粉選了以蕃茄醬汁煮,配上牛肉燒汁在滑蛋上,每吃一口都非常夾🤭好好食呀!

餐廳裝潢非常別致,休閒之餘座位也很舒服🤭食物價錢不算太貴。

美食推介:

2024-06-21
2024-06-26 177 瀏覽
店名: Kotaro地址: 銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨6樓9號舖銅鑼灣站D1出口,行1分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4/5銅鑼灣sogo最近新開一間以貓咪🐱為主題嘅cafe,座位舒適,仲有好多內貓為主擺設😆今次叫左2個日本蛋包意大利麵,入面有日本炒滑蛋+芝士+180g意大利麵😌唔夠仲可以免費加意粉添😚香濃鮮蕃茄意粉配日式咖哩汁+純和牛漢堡扒❤️❤️❤️❤️❤️$78+$38呢個揀左蕃茄意粉配日式咖哩汁芝士加純和牛漢堡😛漢堡扒超厚身,牛味十分濃郁,juicy得黎亦有和牛獨有嘅陣陣奶香味,雞蛋🥚口感香滑,配上蕃茄意粉一流🍝牛油大蒜意粉配野菜牛肉燒汁❤️❤️❤️❤️$78另一個揀左牛油大蒜意粉配野菜牛肉燒汁,意粉🍝蒜香味十分濃,仲有蒜片,配上炒滑蛋🥚口感十足🥰
店名: Kotaro

味道: 4/5

$78+$38

牛油大蒜意粉配野菜牛肉燒汁❤️❤️❤️❤️

2024-06-26 178 瀏覽
同朋友喺銅鑼灣 Sogo行街!行到lunch時間,見到一間有好得意貓貓🐱大頭做Logo嘅咖啡店☕!咖啡店環境以木係顏色為主,玻璃窗位置比較多,感覺好開陽,坐得舒服!因為餐廳係日式料理,我同朋友叫左:⭐日本蛋包意大利麵配我加蕃茄汁、芝士、三文魚- 芝士味濃郁,配蕃茄醬汁,口感特別⭐日式咖喱飯配手工純牛肉漢堡- 牛肉漢堡好足份量,而且好Juicy,日式咖哩味偏甜,送飯食吾錯☕Americano (熱)☕Americano (凍)整體餐廳環境氣紛都吾錯,係度用餐,好有一份忙裏偷悠嘅感覺!😊
同朋友喺銅鑼灣 Sogo行街!

因為餐廳係日式料理,我同朋友叫左:
⭐日本蛋包意大利麵配我加蕃茄汁、芝士、三文魚
- 芝士味濃郁,配蕃茄醬汁,口感特別

⭐日式咖喱飯配手工純牛肉漢堡

☕Americano (熱)
☕Americano (凍)

2024-06-17