2006-10-03 14 瀏覽
我同朋友行開, 決定試新野。聽sales介紹, 叫左new york cheesecake favour, 另加一杯我喜歡的lemonade。朋友經過一番思考, 自行判斷要original doughnut。我的new york cheesecake doughnut要12蚊, 都唔平, 賣相就幾澎湃。朋友的original新鮮出爐, 仲唔知點解買一送一! 我地決定五餅二魚, 齊齊分食。先吃cheesecake味的, 一切開, 內餡的cheese都十分洶湧的。味道就... 麻麻地, 似custard多過似cream cheese, 好甜又好漏, 自問都叫handle 到heavy食物的我都覺得食左半個都飽死, 何況係友人?original的因新鮮關係, 至少讓cheesecake 1球。咬下去, 有層crispy的icing, 同好香的doughnut好夾。一曬一個冇難度的。lemonade印象中好似要16大洋, 唔平的, 味道也不太好, 稍甜。坐o係度歎doughnut途中, 見到好多幾百磅的老外, 幾打幾打買走; 又見到堂食一男一女(都唔細隻的), 買左2打裝不同口味擦擦擦...
我同朋友行開, 決定試新野。

坐o係度歎doughnut途中, 見到好多幾百磅的老外, 幾打幾打買走; 又見到堂食一男一女(都唔細隻的), 買左2打裝不同口味擦擦擦... 好比佢地見我地食臭豆腐同皮蛋...大開眼界。

Krispy Kreme門口任拎的紙帽好靚, 我拎左一頂~
(非會員)
2006-10-03 12 瀏覽
krispy kreme donuts r very very sweet.dont think it will last long in hkthe taste dont suit hk pplguess it will only popular for short timei personally think that beard papa puff or mrs fields cookies much much better than krispy kreme donuts
the taste dont suit hk ppl
2006-10-02 1 瀏覽
親戚買來冬甩,當然要一試,反正平日經過也不會特登走去試試。吃了一個巧克力味的,就算不計巧克力,個冬甩本身也是過甜,巧克力就更甜,甜得沒有譜,這些美式食物試一次就足夠,每天這樣吃法,衣櫃的衫都要通通穿爆,又難怪美國人的體重如此驚人,就是有這些進化了的垃圾食物,個人真的不懂欣賞。
1K
2006-10-02 0 瀏覽
與女友飯晚後路經此店,見無人排隊所以買左個原味嚟試。我本身鍾意甜椰椰,所以覺得ok,但個人認為Krispy Cream嘅donut同本地麵包店的糖沙翁差唔多,食落無驚喜;女友就完全唔欣賞,加上一啲都唔熱,食咗一啖就唔肯再食。試過就算,應該無下次。
與女友飯晚後路經此店,見無人排隊所以買左個原味嚟試。

試過就算,應該無下次。
(非會員)
2006-09-30 2 瀏覽
0係加拿大食過,Krispy Kreme的donut比其他同類舖頭細,但係好食好多,因為真係好軟。通常都係買一打返屋企or公司share,個盒有教叮8秒,果然好似新鮮出爐咁!無奈donut始終係好甜0既0野,所謂食得鹹魚抵得渴,食得donut預0左甜啦!可以話係屬於間中食0下0既confort food囉!
2006-09-30 8 瀏覽
一入到去見到冬甩熱呼呼地出爐立刻買了一個原味試~剛出爐d 皮有小小脆身~糖衣就甜左小小但包身好鬆軟,但不會好似一陣風咁無左,好味~吃一個己經夠甜再吃不下多一個唯有下次再試其他味staff 服務好好,只吃一個冬甩也不會有趕人走~
一入到去見到冬甩熱呼呼地出爐
立刻買了一個原味試~
剛出爐d 皮有小小脆身~
糖衣就甜左小小
但包身好鬆軟,但不會好似一陣風咁無左,好味~
吃一個己經夠甜
再吃不下多一個
唯有下次再試其他味

staff 服務好好,只吃一個冬甩也不會有趕人走~
2006-09-28 0 瀏覽
原味係最好味的, 其他實在太甜... 同埋我覺得原味熱食時最正... 不過配齋啡應該好ok...不過好欣賞佢開放式o既廚房.... 會令到本應唔想食o既人都會食同埋佢會俾整個冬甩客人試食... 唔似其他切一忽仔... 有好有唔好o既, 客人真係會因為咁唔好意思唔買... 但佢地又真係唔怕驚你地黎混吉呢.

2006-09-26 1 瀏覽
依間冬甩店開之後,不時聽到人講起。其實外國依食周街都係,香港人不過係一時貪新鮮,過三分鐘熱度就會覺得不外如是。本人一向都唔太好冬甩,是關嫌佢太甜同有膩,不過如果有人間中請我食一個過下口癮又唔拘。依間鋪新開張時大派冬甩,自然貪小便宜的我一試,都不過不失,但係記得要趁熱食。

2006-09-25 14 瀏覽
今日在銅鑼灣行街, 見到這間冬甩專門店, 唸都冇唸就入左去試...入到去...店內好多人, 好彩搵位唔難!- 脆皮朱古力彩虹糖冬甩: 本身原味都好甜, 再加上朱古力彩虹糖, 真係甜到漏.- Lemonade: 食完超甜的冬甩, 再飲啖感覺唔錯!食完後先知道可以試食原味冬甩, 所以走埋去取了一個, 拎上手時仲熱, 好新鮮.貪得意試一個都好OK, 但真係好甜, 食之前要做足心理準備.

入到去...店內好多人, 好彩搵位唔難!

- Lemonade: 食完超甜的冬甩, 再飲啖感覺唔錯!

2006-09-24 14 瀏覽
剛剛看到雜誌介紹,圖中的冬甩(Doughnut)真的很吸引,於是決心去試它一試!來到這間舖頭門外,職員即派了張傳單,進入舖內,比想像中的舖位大,座位算濶,而且還可以看到其機器運作!當中的冬甩款式真的很多,花多眼亂,只可惜的是剛剛食飽,實在不能試太多,因此只點了紅苺夾心。起先還以為冬甩是熱的,怎料是凍的,而且外層有很多糖,中間的紅莓漿很多很甜,甜到膩!

2006-09-20 2 瀏覽
等女友放工後開飯,之前先嚟個餐前小吃...呢度嘅donut似乎越來越多人提及,自己一向對donut麻麻地,但又抵受唔住八卦嘅心態,就去買個試吓...款式多得眼花繚亂,食唔得咁多,就買個原味la...非常甜,不過預咗la...驟眼睇落就唔覺,不過一咬落去,D糖霜就蜂湧而出...donut本身都造得幾鬆軟,唔錯...不過又係試一次就夠嘞...
等女友放工後開飯,之前先嚟個餐前小吃...

款式多得眼花繚亂,食唔得咁多,就買個原味la...

非常甜,不過預咗la...

驟眼睇落就唔覺,不過一咬落去,D糖霜就蜂湧而出...

donut本身都造得幾鬆軟,唔錯...

不過又係試一次就夠嘞...
2006-09-17 1 瀏覽
今日同bf去街,買完jeans之後,見到有人買dount,我就話想試下,咁我bf就話過去買黎食。去到見到都幾多人,入到去排隊就送一個原味,我同bf都覺得好食而唔太甜,重好彩有位坐。我地前後買左4個不同口味去試,試了蘋果玉桂、紅梅、NY芝士和朱古力,重買了杯ice latte一齊去食,杯latte係無糖,要同o的dount一齊食先得o架,我地都覺得dount唔太甜又好味,但一個人已吃了3個(太飽),下次會試埋其他味。而的店員都好好,我本食買ice coffee,但見到有ice latte話轉佢都可以,態度重好好,唔會覺麻煩。^_^

2006-09-17 0 瀏覽
特意找這家人氣極盛的冬甩店, 終於找到...但正想試什麼味道時, 店員已送上一個試食. 我們幾個朋友, 無錯, 係幾個朋友, 一人一口, 分了那冬甩. 老實說, 表面那糖衣, 太甜, 不是我那杯茶...ok啦, 試了, 不用買添, 因為想吃的味道, 全都售完!

ok啦, 試了, 不用買添, 因為想吃的味道, 全都售完!
2006-09-16 9 瀏覽
三個人要左個彩虹糖,楓糖同忌廉夾心三款都好好味!好鬆軟,幾乎幾啖已經食哂成個其中最甜應該係彩虹糖味,口感最豐富就係忌廉夾心十二蚊一個真係偶然食下無妨我一分鐘食哂,覺得有點兒奢侈啦環境好乾淨,可能係新開吧但秩序有少少混亂,有待改善
三個人要左個彩虹糖,楓糖同忌廉夾心
三款都好好味!好鬆軟,幾乎幾啖已經食哂成個
其中最甜應該係彩虹糖味,
口感最豐富就係忌廉夾心

十二蚊一個
真係偶然食下無妨
我一分鐘食哂,覺得有點兒奢侈啦

環境好乾淨,可能係新開吧
但秩序有少少混亂,有待改善
2006-09-14 7 瀏覽
many of my friends complain that the donuts are too sweet...i suppose the chet have to adjust the receipt a bit before launching to hong kong, like ben and jerry, it might be popular in the states...but who eats that in hk....put less sugar in and it will be perfect....