2024-06-21 1959 瀏覽
又到左Happy Friday~收工當然要食好野,今次就去中環食芝士吉列豬扒(´▽`)事緣係之前見到有人介紹好吸引…岩哂我呢個芝士愛好者(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).餐廳除左有芝士吉列豬扒外,仲有普通吉列豬扒、吉列豬柳、炸蝦、炸蠔、吉列雞扒同醬汁豬扒。.番薯芝士吉列豬扒 $198六件都係芝士吉列豬扒又好似太單一,呢到有好多唔同款式既雙拼,一次過可以試到唔同款式既味道。最後我揀左番薯🍠同芝士吉列豬呢個配搭,幾特別。蕃薯蓉幼滑唔會過甜,口感豐富,同時有少少膩😂.芝士吉列豬扒外脆內嫩,面頭鋪滿芝士做到拉絲效果,好岩用嚟打卡。套餐配有多種不同醬汁,仲有好得意嘅笑臉調味料,有山葵、松露鹽、鹹蝦醬、炸豬扒醬、黃芥末等等,每樣調味配搭豬扒都有唔同風味。.每個套餐都有飯、麵、沙律同前菜。飯同麵份量都唔算多,但食完都好飽。個冷麵幾好食,少少酸幾開胃,唔夠飽嘅話仲可以無限添加。.芝士&炸蝦套餐 $188炸蝦大大隻,而且炸得香脆,蝦肉新鮮彈牙。芝士吉列豬扒一樣炸得外脆內嫩,鋪上水牛芝士,滿滿既拉絲效果.朋友係食之前係咁話行好遠行到出汗😂食完就話值得行咁遠去食😏

番薯芝士吉列豬扒 $198

芝士&炸蝦套餐 $188
炸蝦大大隻,而且炸得香脆,蝦肉新鮮彈牙。
芝士吉列豬扒一樣炸得外脆內嫩,鋪上水牛芝士,滿滿既拉絲效果
朋友係食之前係咁話行好遠行到出汗😂食完就話值得行咁遠去食😏
  • 番薯芝士吉列豬扒
2024-06-04 2058 瀏覽
韓國過江龍炸豬扒店 Kyung Yang Katsu位於中環蘇豪區。今日早咗收工趕過嚟,好好彩成功入座!遲多15分鐘,已經要排隊啦,人氣冇減過~佢哋豬扒都係由韓國盛產~除咗豬扒係主角,其他醬汁都係靈魂,多達6種:芥末籽醬少少刺鼻,令到豬扒微辣卻香甜檸檬🍋清新,減少油膩感松露鹽簡單的調味,最能食到豬扒的原汁原味Wasabi最後食到有啲膩,可以試下點,有驚喜~鹽漬櫻花蝦個人覺得偏咸,朋友就覺得似本地蝦醬嘅味道,幾新奇蜜糖豬扒醬男女老幼都喜歡,比普通的豬扒醬再甜d🐖特級吉列豬扒定食 吉列豬扒外層酥脆,大過我隻手掌。入面嘅豬扒加入咗豬面肉,好矜貴,因為每隻豬只有兩塊豬肉。油花分布均衡,而且入口特別軟嫩,比一般豬扒冇咁韌同會juicy啲,”特級”嘅質素。芝士&吉列豬柳套餐豬扒內的芝士做到最強的拉絲效果,有流心的口感,外層酥脆、鬆化,一口咬下,整口滿足!吉列豬柳粉紅色,豬味濃啲,肉中無筋。每個set仲包括迷你版的飯和麵,唔好睇佢細細碗,食完好飽肚~

芥末籽醬
少少刺鼻,令到豬扒微辣卻香甜

檸檬🍋
清新,減少油膩感

松露鹽
簡單的調味,最能食到豬扒的原汁原味

Wasabi
最後食到有啲膩,可以試下點,有驚喜~

鹽漬櫻花蝦
個人覺得偏咸,朋友就覺得似本地蝦醬嘅味道,幾新奇

蜜糖豬扒醬
男女老幼都喜歡,比普通的豬扒醬再甜d

🐖特級吉列豬扒定食

芝士&吉列豬柳套餐
吉列豬柳粉紅色,豬味濃啲,肉中無筋。

2024-05-28 1521 瀏覽
酥脆嘅炸豬扒🍖同埋拉絲嘅芝士🧀對我嚟講都有一種不能抗拒嘅魅力🤤喺韓國有八十間分店嘅「Kyung Yang Katsu」炸豬扒專門店嚟咗香港,點樣唔可以去朝聖一下呢?餐廳位於中環蘇豪段扶手梯附近,地點方便。店內樓底夠高又開揚,色調柔和而且不停播放住K-pop,感覺好似置身首爾🇰🇷眾多套餐之中,我試咗「芝士&炸蝦套餐」$188及「芝士&吉列豬扒套餐」$198。套餐入面嘅豬扒由韓國出產,炸得表面鬆脆,唔油膩,肉質扎實又帶有豬肉嘅鮮味,外皮就算食到尾都唔會變腍。內裡有爆餡半融芝士流心,一咬仲有拉絲效果,就係呢個口感同味道,讓人垂涎欲滴!炸物除咗可蘸原味醬汁外,還可試試加鮮檸檬汁、蜜糖芥末、wasabi 、松露鹽同好特別嘅韓國蝦醬,鹹鹹香香,鮮味提升不少!(芥辣、鹽同蝦醬係放置成smiley face,好有心思🙂)炸蝦套餐有兩大隻吉列蝦,薄薄嘅炸粉包住大蝦,蝦肉彈牙鮮味;吉列豬扒套餐嘅豬扒肉質嫩滑,酥脆香口,令人食唔停口。套餐仲包括可愛嘅鵪鶉蛋調味飯、韓國紫菜冷麵、柚子汁椰菜絲沙律及兩款泡菜,份量驚人,男仔都會食到攬住個肚走!我仲叫一杯係士多啤梨梳打🍓$48及青提子梳打💚$48,兩杯飲品都用上新

我仲叫一杯係士多啤梨梳打🍓$48及青提子梳打💚$48,兩杯飲品都用上新鮮嘅水果,青提子仲要係香印提子添!酸甜清爽嘅飲品配合煎炸食物,解膩一流,Perfect match🍹
士多啤梨梳打及青提子梳打
吉列大蝦
士多啤梨梳打及青提子梳打
吉列大蝦
  • 芝士&炸蝦套餐
  • 芝士&吉列豬扒套餐
1K
2024-05-23 1259 瀏覽
假日同友人係中環整Lunch,今次揀左去韓國過江龍人氣店Kyung Yang Katsu,主打吉列豬扒,當中的芝士吉列豬扒極具人氣,兩個芝士控二人組一於去試下,大約下午1:00食飯時段到達,竟然唔太多人!餐廳裝潢以木系為主調,感覺柔和溫暖,樓底高有空間感,感覺舒適。餐牌,必點芝士系列,同友人點了兩個定食開心Share。奉上凍茶。番薯芝士吉列豬扒,$198。定食附上飯、麵、柚子沙律菜、伴菜及醬料,份量十足,飯上的鵪鶉煎蛋好可愛,醬料有炸豬排醬、甜芥末及檸檬伴食,而鹹蝦、芥末及松露鹽的擺盤係一個笑臉來,好得意呀。芝士吉列豬扒入口酥脆軟嫩,內餡水牛芝士澎湃,又做個招牌動作拉絲~仿如瀑布的芝士,質感柔軟有淡淡的芝士味,好味!番薯芝士吉列豬扒,芝士吉列豬扒上多了一層番薯蓉,賣相好吸引,有點似甜唔品,豐富的番薯蓉口感幼滑,味道香甜濃郁,口感豐富好味,但同時又有點膩。韓式多蜜醬汁芝士吉列豬扒,$188。好大件吉列豬扒,多蜜醬汁芝份量十足蓋過面層,吉列豬扒外脆內軟多肉汁好juicy,相對芝士吉列豬扒口感更實在,伴多蜜醬汁芝士,味道酸甜芝士味淡香,不俗。有coupon送。食物味道不俗,滿足左我地芝士控w
餐牌,必點芝士系列,同友人點了兩個定食開心Share。
奉上凍茶。
番薯芝士吉列豬扒
番薯芝士吉列豬扒,$198。
韓式多蜜醬汁芝士吉列豬扒
韓式多蜜醬汁芝士吉列豬扒,$188。
有coupon送。

食物味道不俗,滿足左我地芝士控www,而且十分豐富,係中環區來講算抵食,服務態度有禮,坐得舒適,有下次呀。
2024-05-06 808 瀏覽
每次經過伊利近街都有留意呢間韓國過江龍豬扒店,因為佢嘅古銅色金屬大門和柔和燈光,從窗口望入去有dd似韓劇男女主角食飯嘅溫馨場景。不過個人感覺芝士配吉列類食物較為熱氣同肥膩所以一直無幫襯過。最近睇其他人介紹佢哋嘅新品有蕃薯喎,好似幾得意咁、最終膽粗粗去探店!較有印象係店員詳細介紹各種食材、配菜和醬料的特色Sweet Potato & Cheese Katsu番薯芝士吉列豬扒-> 如果要一次啪曬6件吉列芝士豬扒自問食唔到,但唔知點解其中3件換咗蕃薯即刻覺得無咁滯!或者咁講,啲蕃薯蓉似係加咗忌廉幾甜幾滑、有啲似食甜品嘅感覺,整體印象分就拉高咗。蕃薯面有輕炙過同豬扒味道算夾到,最重要係豬扒調味唔太鹹、肉片比較薄身所以入口唔太肥膩而口感都弱咗,炸衣係crispy果種,芝士拉絲效果好出,明顯適合用嚟打卡。個餐配有傳統韓式炸豬扒醬、檸檬片、黃芥末,另有好cute嘅笑臉調味料,如山葵、松露鹽和韓式鹹蝦,可以逐用嚟點豬扒食試下不同風味。白飯面放咗隻迷你煎鵪鶉蛋好鬼cute,我忍唔住要扒多兩啖飯!仲有清淡的素麵和沙律配柚子汁、白kimchi和辣韭菜,沙律米飯可以添食、整體份量豐富到男士都唔會唔飽

Sweet Potato & Cheese Katsu
番薯芝士吉列豬扒

韓式素麵
韓式素麵
2024-09-16 239 瀏覽
🧀芝士&炸蝦套餐 $188第一眼就睇中嘅配搭 嚟到都完全無失望!吉列豬扒中間挖咗個窿 放入滿滿嘅芝士炸到表面鬆化 肉質軟嫩唔乾柴 配搭芝士增加鹹香味仲有瘋狂拉絲效果另一重點炸蝦 兩隻大大隻肥嘟嘟嘅大蝦雖然連頭連尾上但其實一夾起蝦頭就會分離 唔使整髒手😉蝦肉超級爽口彈牙 食完絕對想encore嘅程度!🐽吉列豬扒定食 $178呢款就真係相對遜色😭豬扒外層係更加鬆脆 無奈肉質偏乾硬 朋友最後剩咗兩件~兩款套餐都包括鵪鶉蛋味素飯 冷麵 柚子汁椰菜絲沙律同埋兩款醃菜最有驚喜絕對係個冷麵 之前食過一次湯底太酸就無再嗌過呢度嘅調味啱啱好 湯底帶微微酸更易入口更開胃
芝士&炸蝦套餐
🧀芝士&炸蝦套餐 $188
第一眼就睇中嘅配搭 嚟到都完全無失望!
吉列豬扒中間挖咗個窿 放入滿滿嘅芝士
炸到表面鬆化 肉質軟嫩唔乾柴 配搭芝士增加鹹香味
仲有瘋狂拉絲效果

另一重點炸蝦 兩隻大大隻肥嘟嘟嘅大蝦
雖然連頭連尾上但其實一夾起蝦頭就會分離 唔使整髒手😉
蝦肉超級爽口彈牙 食完絕對想encore嘅程度!

🐽吉列豬扒定食 $178
呢款就真係相對遜色😭
豬扒外層係更加鬆脆 無奈肉質偏乾硬 朋友最後剩咗兩件~

最有驚喜絕對係個冷麵 之前食過一次湯底太酸就無再嗌過
呢度嘅調味啱啱好 湯底帶微微酸更易入口更開胃
芝士&炸蝦套餐
  • 芝士&吉列豬柳套餐
  • 炸蝦
2024-09-09 194 瀏覽
韓國人氣吉列豬扒店—輕洋豬扒開到香港!!輕洋2018在韓國開幕,幾年間便將分店擴展到80間分店,而香港店亦在上年開幕,朋友係韓迷,當然要來朝聖啦~餐廳開在上環SOHO 區,平日夜晚都好多人幫襯 ,果然大家都好識食!餐廳以套餐為主,主打吉列豬扒,但都有炸蝦、雞扒等其他炸物,一場黎到,我同朋友當然試食佢人氣吉列豬扒套餐 餐廳選用韓國產的新鮮豬肉做炸豬扒,所以豬味濃郁,再加上餐廳特別附上多款醬料,包括松露鹽、蝦醬、wasabi.另外還有甜芥末及炸豬扒醬,可按個人喜好去配搭你最喜歡的味道。 所以有套餐還配上前菜、沙律、飯同冷麵,平時日式都是配白飯,但這裏還有冷麵,很驚喜,配上泡菜湯汁的冷麵,口味清新又消膩;而冰涼爽脆又清甜的椰菜沙律,則可以減低炸物的膩感,食多都唔怕漏,這些都可以無限添加,唔怕唔夠。 🌟芝士&吉列豬柳套餐($198) 必食套餐,吉列外層炸得金黃香脆,而韓國豬是粉嫩的顏色,豬肉味濃郁,口感鬆軟,吃到豬肉本身的原味道;另外一款是加上水牛芝士,這個一定要襯熱食,香濃芝士味,還做到拉絲的效果,配埋一齊食大加分! 🌟吉列豬扒&炸蝦套餐($188) 另一款我地揀咗新口味,吉列豬扒配炸蝦的
韓國人氣吉列豬扒店—輕洋豬扒開到香港!!
🌟芝士&吉列豬柳套餐($198)
🌟吉列豬扒&炸蝦套餐($188)
另一款我地揀咗新口味,吉列豬扒配炸蝦的組合,炸蝦都做得好好,大隻又口感爽脆,至於吉列豬扒味道較豬柳淡味,但口感則再鬆化一點,2者各有好處,所以有隻拼就最好~
🍹飲品:青提子梳打/檸檬梳打
這裏有不少飲品可以選擇,汽水、啤酒、Soju、Highball等都有,我哋就揀咗梳打,2杯都很不錯,大杯又清新,而且不甜!最特別我的檸檬梳打,還有鹹檸梳打的感覺,好好味!
  • 芝士&吉列豬柳套餐
  • 吉列豬扒&炸蝦套餐
日本炸豬扒食得多,韓國炸豬扒都係第一次食😜首爾超過80間分店嘅「Kyung Yang Katsu」,喺中環蘇豪區設香港首間分店✨唔洗飛去韓國,都食到名物芝士吉烈豬扒🧀.店家標榜食材及師傅都係來自韓國元祖店,維持韓國正宗滋味🇰🇷以定食套餐為主,定食跟白飯、泡菜冷麵、椰菜絲、漬物,最重要唔少得由韓國蝦醬、黑松露鹽、刀魚醬🤟🏻.🍴芝士&吉列豬柳套餐💰$198Say Cheese🧀 炸豬扒內裡滿滿芝士,輕輕一拉長長拉絲即出現🤩作為芝士控見到如何不心動💖入口先係香脆吉列麵包糠及柔軟豬扒,再嚟充滿乳酪香水牛芝士口腔中爆發💥豬肉肉香與芝士相融,每一口滿載澎湃幸福感🥰吉列豬柳散發香嫩肉味,加了了wasabi 出奇地夾🤪.🍴特級吉列豬扒定食💰$198特級豬扒嚴選豬面肉部位,一隻豬都係得450-500克豬面肉,特別矜貴😳肉質軟腍得嚟又帶點煙靭感,肥瘦混雜充滿油香🤤加少少黑松露鹽吊味正😆炸得外層乾身唔油膩之餘,內裏依然肉質豐富👍🏻.🍹檸檬梳打、青提子梳打💰$48賣相非常吸睛🤩檸檬切到一片片再結冰凝成柱狀🍋味道酸酸地,夏天飲透心涼🧊青提子梳打有勁多粒香印青提,可以邊飲邊食🍇.食炸豬扒又點少得配白飯🍚唔好睇佢細

🍴芝士&吉列豬柳套餐
💰$198

🍴特級吉列豬扒定食
💰$198
特級吉列豬扒定食

🍹檸檬梳打、青提子梳打
💰$48

食炸豬扒又點少得配白飯🍚唔好睇佢細細碗,白飯、冷麵、椰菜絲全部可以免費添加😙
特級吉列豬扒定食
韓國人無芝士不歡,講到地道的韓式炸豬扒,自然少不了芝士。超人氣韓式炸豬扒專門店Kyung Yang Katsu 在首爾擁有逾80間分店,是正宗韓式芝士吉列豬扒的代表。香港首間分店選址中環,由食材到師傅都來自韓國元祖店,呈現原汁原味的韓式滋味,作為芝士控的我當然要親身實試。菜單內有各款豬扒定食,主食的豬扒可選有芝士或無芝士的版本,又可選擇雙併豬或併炸蝦,附有多款韓式前菜及自家製醬料增添層次口味,另配有可以無限添加的鵪鶉蛋白飯、韓式冷麵及柚子醋沙律,大飽口腹之慾。❥ 特級吉列豬扒定食($198) 🥩採用來自韓國中部的優質豬肉,加入較珍貴的豬面肉,豬面肉是一隻豬大概只自有約500克的限定部位・豬扒外層炸至金黃酥脆,切開後可見豬肉內裡粉嫩多汁的肉質,美味可口。❥ 芝士&吉列豬柳套餐($198)🐷芝士吉列豬外皮炸得脆而不膩,包裹上濃郁的水牛芝士,輕輕切開,澎湃的流心芝士隨即傾瀉而出,與嫩滑多汁的豬肉形成絕妙搭配。吉列豬柳同樣出色,豬柳部位油脂較少,但仍保持鬆軟多汁的口感。◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦𖠿Kyung Yang Katsu @kykatsu𖤣𖤥中環

❥ 特級吉列豬扒定食($198) 🥩

服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#KyungYangKatsu #輕洋豬扒 #韓國 #韓式炸豬扒 #炸豬扒 #豬扒 #芝士 #吉列豬扒 #吉列豬柳 #中環 #中環美食 #central #soho #蘇豪區 #koreanrestaurant #porkchop #friedpork #cheese #koreanfood #韓式美饌 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國過江龍 #黑毛豬 #美食推薦 #香港美食 #foodie #foodstagram #foodiehk #hkfoodie #hkfood
2024-08-26 190 瀏覽
朝聖韓國過江龍人氣吉列豬扒店!Kyung Yang Katsu位於中環蘇豪區,除左各款吉列豬扒定食外亦有雞扒同炸蝦選擇,亦可以選擇酒精飲品同朋友飲返杯🥴餐廳選用韓國產新鮮豬肉,上枱時會附上多款調味料,有松露鹽、炸豬扒醬、山葵、鹽蝦醬及甜芥末,可以組合出不同味道,其中山葵及鹽蝦醬最有驚喜!各款套餐均附上前菜、沙律、飯同冷麵:沙律可以減低炸物膩感,而冷麵就有微酸湯汁配泡菜,口味清新,而且仲可以無限添加,唔驚唔夠飽🙆🏻‍♀️🔸芝士&吉列豬柳套餐外層金黃酥脆,粉嫩韓國產豬肉完全冇臊味,肉質柔軟。芝士吉列豬扒內餡係大量水牛芝士 ,咬落去有流心口感,好似瀑布咁滿溢既芝士仲輕易做到拉絲效果,打卡必點!🧀雙拼吉列豬柳肉質比較厚實但仍然保持軟嫩口感,更能品嚐豬肉本身肉香🔸番薯芝士吉列豬扒店員介紹番薯芝士吉列豬扒係韓國人氣no.1🏅同樣係芝士吉列豬扒雙拼,但其中三件上面放上番薯蓉,口感綿密,番薯獨有甜味同芝士竟然好相配,不過要小心加上番薯蓉後會較飽肚,最好同朋友開心share🥰

🔸芝士&吉列豬柳套餐

🔸番薯芝士吉列豬扒
2024-08-10 256 瀏覽
終於有機會可以品嚐到中環呢間韓式炸豬扒店 KYUNG YANG KATSU(輕洋豬扒),呢次一口氣食咗佢哋兩款嘅人氣套餐 - 特級吉列豬扒定食和芝士&吉列豬柳套餐。💥 特級吉列豬扒定食這道特級吉列豬扒定食採用了來自韓國中部的優質豬肉,而且仲加入較珍貴嘅豬面肉。外層炸至金黃酥脆,切開後可見豬肉內裡粉嫩多汁,肉質鮮嫩可口。🧀 芝士&吉列豬柳套餐另一款芝士&吉列豬柳套餐同樣令人驚喜。豬柳部位較少油脂,但仍保持柔軟多汁的口感。廚師將豬柳包裹上水牛芝士後油炸,切開後流出濃郁的芝士拉絲,與軟嫩多汁的豬肉形成絕妙搭配。套餐附有多款自家製醬料,如松露鹽、豬扒醬、芥末等,為整體口味增添層次。套餐仲有柚子醋沙律、飯和冷麵,可以無限量添加,讓人吃得飽足又健康。🍽️ 用心呈現的韓式風味KYUNG YANG KATSU的用心可見一斑。從食材到醬料,無一不是由韓國直送或自家製作。店內裝潢簡約清新,營造出舒適的用餐氛圍。服務人員也十分親切周到。

💥 特級吉列豬扒定食

🧀 芝士&吉列豬柳套餐

🍽️ 用心呈現的韓式風味

早排知道呢間人氣韓國過江龍嚟咗中環插旗🚩就一直都好想嚟試啦😍店員都有同我哋講呢度最出名就係拉絲芝士,可以拉到好高添架!所以一上菜佢就叫我地準備好手機,唔洗咩技巧輕輕一拉就可以拉到好高,非常igable🤩我嗌咗最經典既芝士吉列豬扒,朋友就嗌咗芝士&吉列豬柳套餐。本身諗住會好油膩,但點知食落口一啲都唔油,炸得好乾脆,豬柳仲啖啖肉好好食添!值得一提既係佢個餐除咗有碗冷麵,仲有白飯任添,男仔嚟食都一定夠飽👍🏻

[ Kyung Yang Katsu ]呢間韓式芝士炸豬扒🇰🇷🔥🧀🐷餐廳係韓國首爾有幾十間分店😳,最近發現原來香港中環有海外分店,由食材到廚師都係來自韓國!香港店有近十款吉列豬扒定食🍱,豬扒可以選擇有芝士或無芝士。定食嘅飯、冷麵或沙律更可以免費🆓任添。定食有兩款韓式前菜、幾款醬料配吉列豬扒,例如有酸甜嘅日式豬扒醬、黑松露鹽、帶酸嘅蝦醬等。 ✿ 芝士吉列豬扒定食 $188餐廳招牌人氣款式!廚師將韓國產豬肉🇰🇷🐷包住水牛芝士🧀再油炸🔥,豬扒外層香脆,切開豬扒內裡粉嫩多肉汁,熱辣辣嘅芝士有流心拉絲效果,邪惡又打卡🤣。✿ 吉列豬柳&炸蝦套餐 $188呢款定食嘅吉列豬柳無芝士,無咁油膩,豬肉同樣外層香脆內裡粉嫩。而且可以一次過試到兩款炸物,炸蝦🔥🍤肉質彈牙結實。總結🫦 餐廳裝潢簡潔清新,吉列豬扒加埋拉絲芝士真係好邪惡🙈,係中環地段嚟講定食價錢可以接受👍。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Kyung Yang Katsu地址:中環伊利近街59號地舖✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ Kyung Yang Katsu ]

Kyung Yang Katsu
地址:中環伊利近街59號地舖
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

• 芝士吉列豬扒定食
南韓首爾超人氣炸豬排店輕洋豬扒來到香港已經一年,人氣依然旺盛,主打各式炸豬扒,最受歡迎係超拉絲芝士吉列豬扒及番薯吉列豬扒!!🔥- 芝士&吉列豬柳套餐 HK$198 🧀🐷🧀香脆鬆軟炸豬扒!!芝士吉列豬外皮炸得香脆不油膩,肉質非常鬆軟有微微肉汁,再包裹住香氣超濃郁水牛芝士,咸香得黎微微煙韌,非常韓式芝士風味!!🐷吉列豬柳同樣出色,雖然非常有厚度,但肉質非常嫩滑有肉汁,完全冇豬臭味,處理得非常好!!🍯醬汁都有好多款可以不繼轉口味,酸甜韓式炸豬扒醬、提鮮芥末、鹹蝦、松露鹽、甜芥末及檸檬。最推薦豬扒醬,可為豬扒添加酸甜風味更開胃!!🥗套餐包含可任食沙律、飯及麵。沙律椰菜絲加入柚子汁非常解膩。素麵加入紫菜有微微鮮味。

- 芝士&吉列豬柳套餐 HK$198 🧀🐷

2024-07-01 272 瀏覽
最近👧🏻同同事收工後就去咗中環蘇豪區搵食,見到有韓國過江龍🇰🇷炸豬排店🥩,原來喺韓國有超過80家分店,仲要有超吸引嘅芝士豬排🥰,緊係要試下!🌟特級吉列豬扒定食每個套餐都有柚子汁椰菜絲🥬、冷麵同煎鵪鶉蛋飯,椰菜仲可以Refill,有唔少澱粉質填肚之外仲要都幾好味,冷麵夠曬清爽。小食就有醃韭菜、醋醃黃芽白。入返正題講下呢個特級吉列豬扒定食,係用咗豬排加豬面肉,質感上係滑嫩唔鞋口,厚度適中幾有咬口。邊位有少量脂肪,滿滿油香加曬分👍🏻。吉列炸衣幾薄身,再點埋炸豬排醬/松露鹽/韓式蝦醬/芥末/芥末籽醬,都係相當匹配!🌟番薯芝士吉列豬扒一客六件嘅芝士吉列豬扒,其中三件面層再吱上香甜番薯蓉🍠,絕對係邪惡之選😈!豬肉先槌到薄身,再包裹著水牛芝士🧀,味道唔需要討論就知道係好味!芝士豬排會相對滯膩,建議大家Share食!

🌟特級吉列豬扒定食

🌟番薯芝士吉列豬扒