2016-11-26
上網search到天后有間新意大利餐廳名叫la pearl, 捉左男朋去撐枱腳。👫甘岩今晚客人吾多,我地先叫左一打蠔,gilladeau係我的最愛😹, 另叫左半打white pearl 試下。先上面包,有三款,味道不錯!跟住就到生蠔喇,即開蠔,夠新鮮,配白酒真係一流!👍叫左個黑松露磨菇湯,松露勁香,個湯都好夠味,正!❤主菜我就叫左個紅蝦意粉,因為見到網上推介,一於試下係龍定鳳。果然好味,好濃的蝦味,意粉都煮得al dente!男朋友就叫一份羊架,味道都吾錯,略嫌生左一點點。甜品叫了綠茶焦糖布甸, 好好吃,本身都鐘意食綠茶甜品,味道幾特別,淡淡綠茶香又不會太搶,比想像中好吃😎以天后黎講,呢間餐廳算係水準之上,雖然價錢吾算超值,但食物質素好高,值得encore!
男朋友就叫一份羊架,味道都吾錯,略嫌生左一點點。