地道小店,價錢非常便宜,食物非常有驚喜,正宗意大利口味Big boss > 真係好大杯 Fruit punch > 有鮮果的 酥皮周打魚湯 , 跟餐 +$20 熱辣辣,直頭燙口的, 非常多蜆肉,大概有十幾20粒.. 好足料 , 忌廉湯非常幼滑 creamy 煙三文魚pizza Pizza餅底係博新嘅,非常趣口,而且冇菠蘿正宗意大利口味 三文魚厚切而且都好鮮味, 唔知時候都可以拉絲的碟係 方包形狀、好得意芝士大蝦寬條麵 勁重芝士 大蝦 啖啖肉,肉質鮮甜爽口紐西蘭西蘭牛扒 肉嫩 牛味重 呢個價錢 抵食過自己喺屋企煎 幫襯 當晚, 有2 枱鬼佬客人 心諗,旺角西洋菜街呢啲咁地道嘅小店佢哋竟然都識路。 勁!
地道小店,價錢非常便宜,食物非常有驚喜,正宗意大利口味

Big boss > 真係好大杯

Fruit punch > 有鮮果的

酥皮周打魚湯 , 跟餐 +$20

煙三文魚pizza
Pizza餅底係博新嘅,非常趣口,而且冇菠蘿正宗意大利口味

三文魚厚切而且都好鮮味, 唔知時候都可以拉絲的

碟係 方包形狀、好得意

芝士大蝦寬條麵

勁重芝士
大蝦 啖啖肉,肉質鮮甜爽口

紐西蘭西蘭牛扒

肉嫩 牛味重
呢個價錢 抵食過自己喺屋企煎

幫襯 當晚, 有2 枱鬼佬客人
心諗,旺角西洋菜街呢啲咁地道嘅小店佢哋竟然都識路。 勁!
2021-11-15 45 瀏覽
前一日係Openrice book咗枱食飯, 餐廳都有打嚟confirm Booking。當日book咗8:30pm, 8:15pm已經去到,店員話要等多陣就嚟有人埋單。ok唔緊要,橫掂係我哋早到。點知一等就等到9pm,都 仲 未 有 枱!其間我哋都有問過有枱未,佢同我哋講話執緊枱等多陣,但係我哋都見唔到有人走。 9pm 左右,又有店員行出嚟問係咪人齊,話執緊枱,其實我哋一早齊晒人!都已經唔想再入去,因為真係仲未見到有吉枱,同埋餐廳閂10pm,要趕頭趕命食完,基本上都無得同朋友傾偈,所以我哋就唔再等。雖然無入去食,評唔到佢食物質素,但整體個體驗同服務態度已經負曬分

女人街開左好多唔同餐廳,基本上想食咩菜都有得食,今次就揀左間西餐小店試下,店員態度友善,食物選擇都幾多👍🏻**********<澳洲穀飼肉眼配燒汁> $238<海皇烤大蝦菠蘿薄餅> $108肉眼扒份量好大塊,五成熟切落帶點粉紅色,兩個人share食啱啱好,配上香濃黑椒汁🐮而pizza係薄批底,配上燒過嘅大蝦菠蘿,醬汁係最愛嘅千島醬😍**********<焦糖燉蛋伴雪糕> $68焦糖燉蛋整得唔錯,唔會太甜又有蛋香,焦糖面脆卜卜,用匙羹一叩即裂開,另外仲配上一球雲尼拿雪糕🍨**********<Peach Flower> $48<Cookie Sweetie> $48Peach Flower係Elderberry & Peach Soda,好明顯飲到接骨木莓嘅味道,底下有好蘆薈粒粒🍹Cookie Sweetie就係Chocolate Cookie Smoothie,大杯到飲極都仲有咁,裏面仲有啲曲奇碎可以咬下🤣

<澳洲穀飼肉眼配燒汁> $238
<海皇烤大蝦菠蘿薄餅> $108

<焦糖燉蛋伴雪糕> $68

<Peach Flower> $48
<Cookie Sweetie> $48
2021-11-11 26 瀏覽
今日約咗朋友喺旺角食,大家都想搵間小店唔會太貴又坐得舒服嘅,行過女人街見到呢間西式小店好似都唔錯就同朋友一齊試吓。裝修幾文清,有種小清新嘅風格,雖然店舖唔大但係位置都算疏落,坐得舒服,另外食物嘅選擇都好豐富。《鵝肝多士》估唔到小店都有鵝肝食,配上脆口嘅多士,成個配搭都幾完美好食!《餐湯》呢個係忌廉湯,入面都幾多配料,同埋有蒜蓉包,番茄莎莎,配搭好多。《脆炸軟殼蟹意大利粉》$108有兩大隻軟殼蟹! 炸得好香脆,唔會好粉,而且意大利飯粒粒分明,有咬口,口感唔會好林,同埋好creamy! 份量都幾多。《煙三文魚薄餅》$88估唔到薄餅都幾大個!我薄餅係意大利薄餅,偏薄,就算食多幾片都唔會好濟,重點係好多芝士,煙三文魚都好好食😋《焦糖燉蛋雪糕》$68焦糖燉蛋好滑好香蛋味,側邊有好多脆脆,由於配料好豐富所以食得好開心。《Cookie Black》$48呢杯沙冰有雪糕喺上面,沙冰係咖啡味,好香濃,嗌咗少甜所以唔會太甜整體都OK。 總括嚟講,同朋友傾吓計放鬆一下選擇呢度真係好唔錯。

《鵝肝多士》

《餐湯》

《脆炸軟殼蟹意大利粉》$108

《煙三文魚薄餅》$88

《焦糖燉蛋雪糕》$68

《Cookie Black》$48

總括嚟講,同朋友傾吓計放鬆一下選擇呢度真係好唔錯。
估唔到通菜街兩旁都有好味既西餐食, 唔係朋友帶都唔知~餐廳裝潢簡約舒適, 同朋友係度食個飯都係唔錯既選擇先黎個南瓜湯配多士, 要讚下佢既蒜香多士特別配左蕃茄沙沙醬, 酸酸地清新開胃, 有d心思燒春雞 隻雞比想像中大隻好多, 好有肉地又唔肥, 外皮有少少焦香, 雞肉頗嫩, 烤得幾好! 旁邊仲有翠肉瓜, 茄子等伴菜, 而且仲煎香左, 讚鵝肝多士必叫! 因為跟餐有優惠價就可以叫, 一客兩件, 大件無欺場, 油份豐富, 正!夏威夷Pizza 菠蘿同火腿既配搭, 餅底薄身, 焗到脆身, 食落香口焦糖燉蛋伴雪糕份量夠兩個人share, 焦糖香脆, 燉蛋綿密香甜, 另外雪糕下面仲有cookies脆脆, 痕落口感同味道都更好Yellow Circle & Cookie Black飲品叫左兩杯沙冰, 賣相靚又好飲, 值得一試!
估唔到通菜街兩旁都有好味既西餐食, 唔係朋友帶都唔知~

餐廳裝潢簡約舒適, 同朋友係度食個飯都係唔錯既選擇

燒春雞

鵝肝多士

夏威夷Pizza
菠蘿同火腿既配搭, 餅底薄身, 焗到脆身, 食落香口

焦糖燉蛋伴雪糕

Yellow Circle & Cookie Black
飲品叫左兩杯沙冰, 賣相靚又好飲, 值得一試!

2021-11-11 22 瀏覽
酥皮周打蜆湯,個外層做得好好!夠熱夠香脆,牛油味幾香,入面既湯頭好滋味,蜆肉既鮮味好正。鵝肝多士,夠厚切。唔會得細細塊!鵝肝外面煎到金黃!內層綿綿好滑,配上香脆多士,極好口感!雙重芝士松蟹肉大啡菇,好重松露香,菇味又濃郁,再配上芝士幾邪惡!焗芝士虎蝦墨汁意大利飯,味道唔會過膩,有越食越想食既感覺!芝士虎蝦煎得幾好,仲 keep到爽彈 juicy, 份量都好大份。澳洲穀飼西冷扒,煎得唔錯keep到嫩嫩感,好有牛味,配上汁醬更提升味道!Cookie black, 幾香既咖啡 cookie沙冰,回甘味幾爽!大大杯好夠飲。焦糖燉蛋,燉蛋唔過甜好正,表面焦糖燒到香脆,幾欣賞唔會太甜!

酥皮周打蜆湯,個外層做得好好!
夠熱夠香脆,牛油味幾香,入面既湯頭好
滋味,蜆肉既鮮味好正。

澳洲穀飼西冷扒,煎得唔錯
keep到嫩嫩感,好有牛味,配上汁醬更提升味道!

2021-11-05 34 瀏覽
旺角實在有太多餐廳,要搵高水準嘅餐廳都唔係周圍有,今日朋友帶我黎左呢間性價比高既餐廳食晚飯,野食唔錯,坐左係度十分鐘,成間餐廳已經坐滿,好味既餐廳果然多客人👍🏻-水牛城雞翼$68雞翼好大隻好Juicy,味道夠又唔太辣,好開胃嘅前菜。-西班牙風乾火腿薄餅$98屬於薄片嘅Pizza,餅底好薄好脆,好食而且唔會食到好飽滯。-澳洲穀飼肉眼配燒汁$238肉質嫩滑,有牛味,肥瘦適中,唔會乾身而且好Juicy,但比較多汁,而伴碟嘅蔬菜都唔錯。-阿根廷虎蝦配龍蝦汁闊條麵$118虎蝦好好味又大隻,肉質好實,而闊條麵個龍蝦汁幾好食,整體非常唔錯!-Bloody orange / Yellow circle 各$48Bloody orange 係soda drink, 味道偏甜,兩者比較推介yellow circle, 係mango smoothie, 好好飲👍🏻

-水牛城雞翼$68
雞翼好大隻好Juicy,味道夠又唔太辣,好開胃嘅前菜。
-西班牙風乾火腿薄餅$98
-澳洲穀飼肉眼配燒汁$238
-阿根廷虎蝦配龍蝦汁闊條麵$118

2021-11-05 22 瀏覽
朋友帶我嚟呢度食~排咗一陣隊🤔裏面裝修簡潔,坐位都闊落既~~ 餐湯同蒜蓉包 蒜蓉包幾香脆加上新鮮蕃茄,酸酸甜甜開胃😌加咗錢要兩個鵝肝多士~好肥美同油脂感既滑身☺️叫咗西班牙風乾火腿薄餅一定要趁熱食!咬落香脆,而且芝士味好濃而且可以拉絲😍燒春雞配薯菜🐣你個燒春雞真係有驚喜!🤩一上檯已經好香,而且好多出邊嘅燒春雞都冇咩味,但係佢係入味既😍外皮燒得金黃香口(而家諗返都好想食😋)肉質滑嫩仲有熱辣辣既肉汁🤩唯一缺點就係比較難切開🤣附近啲蔬菜都燒得香,係惹味嘅菜🤣伯爵茶奶涷伴雪糕🥰首先望落去已經好qq,伯爵味好濃,配埋我鍾意食嘅雪糕同焦糖,會encore 既甜品~整體來講,性價比高,不過應該要等一等位😝另外嗌咗兩個冰沙~fresh 下~
朋友帶我嚟呢度食~排咗一陣隊🤔

裏面裝修簡潔,坐位都闊落既~~
餐湯同蒜蓉包 蒜蓉包幾香脆

加上新鮮蕃茄,酸酸甜甜開胃😌

加咗錢要兩個鵝肝多士~好肥美同油脂感既滑身☺️

叫咗西班牙風乾火腿薄餅
一定要趁熱食!咬落香脆,而且芝士味好濃而且可以拉絲😍

燒春雞配薯菜🐣
你個燒春雞真係有驚喜!🤩

外皮燒得金黃香口(而家諗返都好想食😋)

肉質滑嫩仲有熱辣辣既肉汁🤩
唯一缺點就係比較難切開🤣附近啲蔬菜都燒得香,係惹味嘅菜🤣

伯爵茶奶涷伴雪糕🥰
整體來講,性價比高,不過應該要等一等位😝

另外嗌咗兩個冰沙~fresh 下~
2021-11-04 20 瀏覽
Hello Monday.旺角真係有好多食肆林立今次要為大家既係 - La Restaurant & Dessert Bar佢係位於旺角既通菜街餐廳環境既燈光好柔和而且都好闊落食物方面 今次點左份IBP 豬銨配黑醋蘋果醬佢個豬銨係好juicy 切開啲肉汁咇哂出黎佢配埋個黑醋蘋果醬食令到個口感提升左La Restaurant & Dessert BarLocation: Mong KokPrice (10 is expensive): 6.5/10Environment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
Hello Monday.

旺角真係有好多食肆林立

La Restaurant & Dessert Bar
Location: Mong Kok
Yummy (10 is delicious): 7/10
2021-11-03 16 瀏覽
旺角女人街一向多野食,但成日都琳瑯滿目唔知點揀。咁岩見呢度冇咩人,唔洗等,裝修又靚靚,唔知啲野食係點嘅呢枱同枱之間都算多空間,以旺角黎講好唔錯估唔到餐包就已經有驚喜,俾咗啲蕃茄同洋蔥碎去伴多士食,可見餐廳嘅用心!前菜鵝肝亦好出色,平時怕平價嘅鵝肝會好腥臭,呢度完全冇呢個問題,仲啖啖都係油脂香~夏威夷薄餅雖然都知唔係正常pizza, 但係其實作為香港人係一定會鍾意呢個配搭,菠蘿好甜好多汁,餅底係薄脆嘅,所以唔會成口粉軟殼蟹意大利飯有好香好脆嘅蟹,入面仲有啲啲蟹膏,個飯係有少少似蟹膏咁嘅味道,個汁幾厚身,食落係十分滿足甜品係伯爵茶奶凍伴雪糕,面頭有脆脆焦糖,雪糕上面果一舊仔都好高質,唔係好甜,反而係濃濃嘅焦糖味,帶少少甘,呢個甜品絕對值得俾錢嗌兩杯特飲都各有特色,bloody orange係比較偏酸啲,LA Mojito有香芧味起入面,十分之特別,仲有清味蕾嘅效果~佢menu入面嘅野都唔係貴,好岩情侶成日黎撐枱腳

枱同枱之間都算多空間,以旺角黎講好唔錯

佢menu入面嘅野都唔係貴,好岩情侶成日黎撐枱腳

2021-11-02 1282 瀏覽
老公平時响旺角食lunch,佢話有日經過呢間餐廳,覺得幾好,所以出開黎就帶我黎呢度食晚飯。餐廳唔算細,裝修精緻,可見餐廳有花心思。呢度好乾淨,坐得都舒服。餐牌選擇好多,我哋叫咗兩個晚餐,有薄餅同意粉。晚餐加$30就有餐湯、餐包同熱飲,餐湯另加$20升級做酥皮湯,另外加$30就有鵝肝多士,飲品就加$15轉Mocktail & Smoothie,老公想我食豐富d,所以咩到升級晒,最後仲叫左個甜品。蒜蓉包:蒜蓉包味道夠香濃,咬落香脆,旁邊仲有自家製嘅蕃茄同洋蔥做配料,夾埋一齊食酸酸甜甜,又幾好食喎。酥皮南瓜湯:酥皮湯即叫即整,黎到熱辣辣,酥皮又香又脆,南瓜湯甜甜地,南瓜配埋酥皮味道都幾夾。鵝肝多士:鵝肝入口帶一層薄薄油脂,配埋脆脆多士食,都唔會覺得好漏,我就最鐘意呢個。煙三文魚薄餅:煙三文魚大大塊,裡面有紅黃青椒同洋蔥,食落甜甜地,餅底焗到好似餅乾咁,非常脆口,我鐘意呢個口感。脆炸軟殼蟹意大利飯:軟殼蟹原隻上,大大隻,食落香口,意大利飯軟硬適中,飯裏面仲有蘑菇,每一口都有好多汁,比較濕潤唔乾,好味。Bloody Orange:顏色好靚,味道甜甜地,有果味,老公話幾好。Cookie Sweet

Cookie Sweetie:個樣好吸引,上面有個雲呢拿雪糕球,朱古力曲奇味道好濃,飲落唔算太甜,凍冰冰。
伯爵茶奶凍伴雪糕:奶凍伯爵茶味好濃,好滑,雪糕係雲呢拿味,佢哋中間仲夾左d oero餅碎,面果塊焦糖餅好甜,整體好好食。

2021-10-30
2021-10-31 23 瀏覽
週末同朋友一齊喺旺角覓食,我哋特登行咗嚟通菜街,因為呢度近年開咗好多小餐廳,我哋呢間睇吓嗰間望吓,見到呢間食西餐嘅,似乎幾啱我哋呢日嘅胃口,咁就決定入去試吓😆叫咗兩個 Lunch Set, $88嘅「紐西蘭西冷扒🥩配燒汁」同埋 $78嘅「慢煮黑椒豬手」,午餐包餐湯同熱飲,朋友要咗杯「熱咖啡☕️」,我就加 $15 要咗杯 Mocktail La Mojito 😆午餐餐湯係「椰菜花🥦煙肉🥓忌廉湯」,非常濃厚,有濃郁椰菜花同忌廉香味,出奇地好飲😋。「紐西蘭西冷扒🥩配燒汁」要咗七成熟,西冷扒🥩有少少咬頭,有牛味😋。「慢煮黑椒豬手🐷」肉質非常軟熟,連豬皮都煮得好腍,配埋濃郁嘅黑椒汁,幾好食😋。熱咖啡☕️幾好飲;La Mojito 幾 refreshing 😋

2021-10-30 130 瀏覽
餐湯及餐包 +$30each叫主食加$30轉餐可以加餐湯、餐包和餐飲。是日餐湯:南瓜湯南瓜忌廉湯味道濃郁。餐包:蒜蓉包加蕃茄粒蒜蓉包烤得香脆,加上新鮮的蕃茄粒很開胃。香煎鵝肝伴多士 +$30叫主食另外加$30可以加一個鵝肝多士,一客有2塊,2個人享用剛剛好。鵝肝入口即溶,滿滿的油脂香,配上香脆的多士,口感一流。西班牙風乾火腿薄餅 $98薄餅的餅底薄身和脆,淡淡的芝士味唔會蓋了西班牙火腿的味道,恰到好處。脆炸軟殼蟹意大利飯 $108軟殼蟹西班牙飯用了用龍蝦汁去炒,一入口是滿滿的龍蝦汁味,加上用了不同種類的菇菌,味道就唔會過鹹,但又好濃郁好入味。軟殼蟹炸得比較脆身但不油膩,伴飯一流。 焦糖燉蛋伴雪糕 $68焦糖燉蛋味道香濃軟滑加上薄薄的脆焦糖剛剛好。另外亦配上雲呢拿雪糕和焦糖蜂巢脆餅。Tiffany Light +$15 (原價$48)跟餐加$15轉了mocktail。Tiffany Light是奇異果汁加牛奶,上面加了薄荷葉,飲落很清新。Fruit Punch +$15 (原價$48)跟餐加$15轉了mocktail,fruit punch的味道和K房的好似,以前唱K的感覺同回憶返晒嚟。

餐湯及餐包 +$30each
叫主食加$30轉餐可以加餐湯、餐包和餐飲。
餐湯
是日餐湯:南瓜湯
南瓜忌廉湯味道濃郁。
蒜蓉包

餐包:蒜蓉包加蕃茄粒
蒜蓉包烤得香脆,加上新鮮的蕃茄粒很開胃。
香煎鵝肝伴多士
香煎鵝肝伴多士 +$30
鵝肝入口即溶,滿滿的油脂香,配上香脆的多士,口感一流。
西班牙風乾火腿薄餅
西班牙風乾火腿薄餅 $98
脆炸軟殼蟹意大利飯

脆炸軟殼蟹意大利飯 $108
焦糖燉蛋伴雪糕

焦糖燉蛋伴雪糕 $68
Tiffany Light

Tiffany Light +$15 (原價$48)
跟餐加$15轉了mocktail。
Fruit Punch
Fruit Punch +$15 (原價$48)
  • 蒜蓉包
  • 焦糖燉蛋伴雪糕
  • 脆炸軟殼蟹意大利飯
  • 鵝肝多士
2021-10-30 61 瀏覽
喺旺角女人街,好多個款唔同種類嘅食店,而今日我同朋友好想食西餐食,咁啱經過一間比較偏暗嘅餐廳,睇Menu都好多選擇,一場嚟到一定要試一試✨煙三文魚薄餅三文魚香滑油脂分布比較多肉質好軟腍Pizza底我最喜歡嘅超薄pizza咬落去第一啖好想除中間仲要有三文魚同埋準則食落去好好味,份量唔會太多兩個人食都啱啱好✨芝士焗薯條配松露沙律醬用芝士同薯條Max埋一齊再配合個黑松露醬簡直係我最愛,薯條即炸裏面軟腍腍,外面好鬆脆,配芝士非常濃,點埋松露醬好香松露味如果黑松露重量多啲咁就Perfect Perfect✨西班牙黑毛豬鞍配蘋果泥西餐離不開都有西班牙黑毛豬鞍 Eva嘅豬鞍比較厚身,口咬落去豬肉汁流出一啲都唔乾身,點埋蘋果蓉帶出到豬肉嘅鮮味✨焦糖燉蛋伴雪糕仲有個甜品,即整嘅焦糖燉蛋表面有焦糖,咬落去好滑特別濃,雲呢拿雪糕質感雪葩夠冰凍,味道啱啱好✨Cookie Sweetie用曲奇你配襯甜得來帶一點滑溜,中間朱古力屋企隔咗沙冰,食落去更加豐富口感✨Peach Flower白桃味我非常自愛,所以我就帶咗呢杯特飲,加咗少許蜜糖比較甜一點
喺旺角女人街,好多個款唔同種類嘅食店,

✨煙三文魚薄餅
三文魚香滑油脂分布比較多肉質好軟腍
Pizza底我最喜歡嘅超薄pizza

✨芝士焗薯條配松露沙律醬
用芝士同薯條Max埋一齊再配合個黑松露醬簡直係我最愛,
如果黑松露重量多啲咁就Perfect Perfect

✨西班牙黑毛豬鞍配蘋果泥
西餐離不開都有西班牙黑毛豬鞍

✨焦糖燉蛋伴雪糕

✨Cookie Sweetie

✨Peach Flower
2021-10-18
2021-10-28 19 瀏覽
約左老友係旺角區休閒逛街,行到累了又到食飯時間,見到#La Restaurant, 位於旺角通菜街25號地下。🫕先來周打魚湯,配蒜蓉包。湯杰口creamy又帶咸香, 個包烤得很香脆。🍕西班牙風乾火腿薄餅,火腿帶有咸香味, 芝士烤焗到微焦,薄餅薄身又脆口。🍝阿根廷紅蝦伴龍蝦汁濶蛋麵,買相好得,蝦大隻又彈牙,濶條麵夠晒煙韌,而且條條都索到龍蝦汁,yummy 😙。🇩🇪德國咸豬手配酸椰菜,豬皮烤得很脆口,肉質烹調得淋身很易切開,有咸香感帶微粉紅色,咬落好柔軟煙韌,皮下肥肉不多,咬落油脂甘香。配菜的翠玉瓜雞髀菇同埋茄子亦都調味得宜,配上酸菜可中和番個油膩感。🍵Tiffany Light🍹Bloody Orange 2杯飲品買相都好靚,我叫了Tiffany Light, kiwi juice+Milk原來都幾配合,好似飲緊乳酪咁,唔錯啊。老友叫Bloody Orange ,有橙汁加什果梳打,佢說清新解渴。飲飽食醉又過了一個,輕鬆輸快的晚上✨✨

🫕先來周打魚湯,配蒜蓉包。
湯杰口creamy又帶咸香, 個包烤得很香脆。

🍵Tiffany Light
🍹Bloody Orange

飲飽食醉又過了一個,輕鬆輸快的晚上✨✨
2021-10-28