2025-02-28 0 瀏覽
食物質素越來越差! 服務及態度差(主要是那個應該是主管級的manager,死不認錯!)!。做買一送一但不知是出菜問題還是什麼,少來了一個main,帳單是雙數主菜,但少了一個主菜。詢問時,那個主管級的堅持他們沒出錯,全部主菜已上齊,好像我們找著數,騙餐。態度十分差!不愉快的一餐,永遠的black list,沒下次。食物已越來越差,態度也差,怪不得做買一送一也客人不多! No next time!!!!!!!!
2025-02-28
2025-01-28 248 瀏覽
想同小朋友靜靜地咁搵間餐廳坐低食晚飯所以就嚟咗呢度呢度環境好有歐洲色彩而且仲有兒童餐供應我哋叫咗迷你漢堡同埋肉醬意粉俾佢哋食大人就叫咗個黑松露意大利飯炭燒牛扒同埋墨西哥片仲試咗個牛肉他他同埋蟹肉他他整體所有嘢都幾好
2025-01-02 512 瀏覽
因為當日係12月30號,所以提前訂位訂咗8:00兩位,間餐廳只有兩台客當日係有買一送一嘅優惠 買一個main dish 送一個我哋揀咗坐室外,可能侍應冇留意我哋有落單需要我哋行入餐廳叫佢幫我哋落單一位女侍應出黎幫我哋,態度好悔氣我哋問個優惠詳情,佢好大力喺我哋面前揭開個menu指:「呢3版咪買一送一囉」叫咗羊扒同埋青口所以優惠係應該叫羊扒送青口青口黎到都算係正常,只係半碟嘅薯條唔夠脆同熱但係個羊扒真係好離譜:佢就咁放低咗,都聞到伴碟啲瓜菜壞咗 好大浸酸餿味。同餐廳反映,佢哋幫我哋將啲換咗車厘茄都ok啦點知食落個羊係唔熱之餘仲要咬唔開所以我哋最後冇食到份羊,都唔叫其他嘢換,都唔要佢買一送一優惠我哋都嗌咗兩杯嘢飲,分別係一杯Mojito同埋Lychee Martini杯Lychee Martini 正常係杯邊圍住一行鹽或者係冇鹽係杯邊,但呢杯嘢嚟到啲鹽係一撻撻我哋有嘗試問過侍應,佢話:「唔好意思啊,因為今日個Bartender唔係專業。平時嗰位冇返。」????????其實本來只係想揾間有酒飲嘅餐廳每人一支酒襯個扒傾下偈,冇諗過會有咁差嘅體驗
因為當日係12月30號,所以提前訂位
訂咗8:00兩位,間餐廳只有兩台客
當日係有買一送一嘅優惠
買一個main dish 送一個

一位女侍應出黎幫我哋,態度好悔氣

叫咗羊扒同埋青口
所以優惠係應該叫羊扒送青口
青口黎到都算係正常,只係半碟嘅薯條唔夠脆同熱
點知食落個羊係唔熱之餘仲要咬唔開

????????

我一直喜歡在 OpenRice 上尋找新餐廳,最近幾次光顧了將軍澳近海邊的幾家店,環境和服務質素都不錯。適逢聖誕,朋友們聚會,我便推薦了朋友去這家評價頗高的餐廳。幾天前我在 OpenRice 上訂了位,今天開車前往藍唐傲。臨進停車場前,我先讓朋友落車先去餐廳坐下,卻接到朋友的電話,說找不到路。經過多次查證,我們才發現 OpenRice 和 Google 地圖標示的是兩個不同的地方。OpenRice 上寫的是 MONTEREY PLACE,而 Google 地圖則顯示為 Alto Residence。由於大家都不熟悉當地,打電話詢問餐廳的時候,經過一番周折,最後我們行了將近 15 分鐘才找到餐廳。入座後,我詢問服務人員是否有兩間同名餐廳,她的回答是只有這間。我又問為何 Google 地圖上的地址不同,是否搬過地方,這時她的冷漠讓我感到不安。當我再問她為什麼會出現地址不一致的情況時,她竟然直接走開了!我叫住她,希望能得到解釋,她卻只說要我問經理。另一位女職員經過時,我再次詢問,這位職員才告訴我 Google 地圖是舊分店的地址,而那家分店已經結業。我告訴她這樣會造成誤會,建議他們更新 Go

入座後,我詢問服務人員是否有兩間同名餐廳,她的回答是只有這間。我又問為何 Google 地圖上的地址不同,是否搬過地方,這時她的冷漠讓我感到不安。當我再問她為什麼會出現地址不一致的情況時,她竟然直接走開了!我叫住她,希望能得到解釋,她卻只說要我問經理。另一位女職員經過時,我再次詢問,這位職員才告訴我 Google 地圖是舊分店的地址,而那家分店已經結業。我告訴她這樣會造成誤會,建議他們更新 Google 的資訊,這樣不僅方便我,也能讓未來的顧客找到正確的路。她卻直言是我自己查找不當,並聲稱他們在 OpenRice 上的地址是正確的,完全不承擔責任!這樣的態度實在讓人失望。
之後點餐時我再出示Google 搜尋結果,我指著解釋導航不能從openrice 直接跳進去,打餐廳名字第一家就是舊址,真的不妥當呀!當刻職員話應該點選別的分店,我再指出別的就是馬灣和大嶼山,根本Google 沒有這店位置,她無言以對,就走開了,最後都沒有一句不好意思或打算積極改善。極度失望!

本身食物是可以的,但這個不思改進,不打算提升服務的態度令整晚的氣氛都搞破了。
2024-12-27
30 分鐘 (堂食)
2024-10-30 927 瀏覽
都真係抵食,我今日生日呀,一家大細過咗嚟食,佢覺得個鹹豬手我覺得唔夠鹹,但係酸菜都麻麻哋醃得好食,我好欣賞佢個紐西蘭牛柳,因為我啲仔女食牛柳係第一次全部食晒,同埋佢啲薯條都夠份量嘅,生蠔都好清甜好好食,我哋happy hour仲要飲咗一杯酒送多一杯酒只係$78,嗰個辣肉腸pizza好好食,又多芝士,係個餅底有少少厚,整體都好味呀。另外又食咗個牛肉他他啦嗰個都好好味呀,佢個髮包都燒幾好味呀。所以我覺得今餐都真係好大囉,一家五口食到好飽啊都係一次$1580
都真係抵食,
我今日生日呀,一家大細過咗嚟食,
佢覺得個鹹豬手我覺得唔夠鹹,但係酸菜都麻麻哋醃得好食,
我好欣賞佢個紐西蘭牛柳,
因為我啲仔女食牛柳係第一次全部食晒,
同埋佢啲薯條都夠份量嘅,生蠔都好清甜好好食,
另外又食咗個牛肉他他啦嗰個都好好味呀,
佢個髮包都燒幾好味呀。
2024-10-25
2024-10-27 955 瀏覽
一行四人,叫了2set dinner(T骨扒/西班牙海鮮炒飯)1 set生蠔,1份炸魷魚,整體都麻麻,T骨好多筋,個汁勁咸,生蠔唔鮮甜又好瘦,魷魚就一般,最正常係西班牙海鮮飯,由於生日叫餐廳寫happy birthday 喺甜品度,但寫得好樣衰冇乜誠意😅
2024-05-05 2169 瀏覽
📍位於將軍澳既歐洲餐廳🌟入到去有一種去咗歐洲城堡嘅感覺😍入邊擺放咗好多歐洲油畫🖼️成件事好vintage好有feel😎餐廳入邊仲有一條樓梯好適合打卡💯食物方面份量好大👍黑毛豬超鬆軟超好食🐷📍 𝐿𝑜𝑐𝑎𝑡𝑒𝑑 𝑖𝑛 𝑇𝑠𝑒𝑢𝑛𝑔 𝐾𝑤𝑎𝑛 𝑂, 𝑡ℎ𝑖𝑠 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑎𝑛 𝑟𝑒𝑠𝑡𝑎𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡 🌟 𝑔𝑖𝑣𝑒𝑠 𝑦𝑜𝑢 𝑡ℎ𝑒 𝑓𝑒𝑒𝑙𝑖𝑛𝑔 𝑜𝑓 𝑏𝑒𝑖𝑛𝑔 𝑖𝑛 𝑎 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑎𝑛 𝑐𝑎𝑠𝑡𝑙𝑒 𝑜𝑛𝑐𝑒 𝑦𝑜𝑢 𝑠𝑡𝑒𝑝 𝑖𝑛𝑠𝑖𝑑𝑒. 𝑇ℎ𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑖𝑜𝑟 𝑖𝑠 𝑎𝑑𝑜𝑟𝑛𝑒𝑑 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑛𝑢𝑚𝑒𝑟𝑜𝑢𝑠 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑎𝑛 𝑜𝑖𝑙 𝑝𝑎𝑖𝑛𝑡𝑖𝑛𝑔𝑠 🖼️, 𝑔𝑖𝑣𝑖𝑛𝑔 𝑖𝑡 𝑎 𝑣𝑖𝑛𝑡𝑎𝑔𝑒 𝑎𝑛𝑑 𝑛𝑜𝑠𝑡𝑎𝑙𝑔𝑖𝑐 𝑎𝑚𝑏𝑖𝑎𝑛𝑐𝑒 😎. 𝑇ℎ𝑒 𝑟𝑒𝑠𝑡𝑎𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡 𝑎𝑙𝑠𝑜 𝑓𝑒𝑎𝑡𝑢𝑟𝑒𝑠 𝑎 𝑠𝑡𝑎𝑖𝑟𝑐𝑎𝑠𝑒 𝑡ℎ𝑎𝑡 𝑖𝑠 𝑝𝑒𝑟𝑓𝑒𝑐𝑡 𝑓𝑜𝑟 𝑝ℎ𝑜𝑡𝑜 𝑜𝑝𝑝𝑜𝑟𝑡𝑢𝑛𝑖𝑡𝑖𝑒𝑠 💯. 𝐴𝑠 𝑓𝑜𝑟 𝑡ℎ𝑒 𝑓𝑜𝑜𝑑, 𝑡ℎ𝑒 𝑝𝑜𝑟𝑡𝑖𝑜𝑛𝑠 𝑎𝑟𝑒 𝑔𝑒𝑛𝑒𝑟𝑜𝑢𝑠 𝑎𝑛𝑑 𝑠𝑎𝑡𝑖𝑠𝑓𝑦𝑖𝑛𝑔 👍. 𝑇ℎ𝑒 𝐼𝑏𝑒𝑟𝑖𝑎𝑛 𝑝𝑜𝑟𝑘 𝑖𝑠 𝑝𝑎𝑟
📍位於將軍澳既歐洲餐廳🌟

📍 𝐿𝑜𝑐𝑎𝑡𝑒𝑑 𝑖𝑛 𝑇𝑠𝑒𝑢𝑛𝑔 𝐾𝑤𝑎𝑛 𝑂, 𝑡ℎ𝑖𝑠 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑎𝑛 𝑟𝑒𝑠𝑡𝑎𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡 🌟 𝑔𝑖𝑣𝑒𝑠 𝑦𝑜𝑢 𝑡ℎ𝑒 𝑓𝑒𝑒𝑙𝑖𝑛𝑔 𝑜𝑓 𝑏𝑒𝑖𝑛𝑔 𝑖𝑛 𝑎 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑎𝑛 𝑐𝑎𝑠𝑡𝑙𝑒 𝑜𝑛𝑐𝑒 𝑦𝑜𝑢 𝑠𝑡𝑒𝑝 𝑖𝑛𝑠𝑖𝑑𝑒. 𝑇ℎ𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑖𝑜𝑟 𝑖𝑠 𝑎𝑑𝑜𝑟𝑛𝑒𝑑 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑛𝑢𝑚𝑒𝑟𝑜𝑢𝑠 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑎𝑛 𝑜𝑖𝑙 𝑝𝑎𝑖𝑛𝑡𝑖𝑛𝑔𝑠 🖼️, 𝑔𝑖𝑣𝑖𝑛𝑔 𝑖𝑡 𝑎 𝑣𝑖𝑛𝑡𝑎𝑔𝑒 𝑎𝑛𝑑 𝑛𝑜𝑠𝑡𝑎𝑙𝑔𝑖𝑐 𝑎𝑚𝑏𝑖𝑎𝑛𝑐𝑒 😎. 𝑇ℎ𝑒 𝑟𝑒𝑠𝑡𝑎𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡 𝑎𝑙𝑠𝑜 𝑓𝑒𝑎𝑡𝑢𝑟𝑒𝑠 𝑎 𝑠𝑡𝑎𝑖𝑟𝑐𝑎𝑠𝑒 𝑡ℎ𝑎𝑡 𝑖𝑠 𝑝𝑒𝑟𝑓𝑒𝑐𝑡 𝑓𝑜𝑟 𝑝ℎ𝑜𝑡𝑜 𝑜𝑝𝑝𝑜𝑟𝑡𝑢𝑛𝑖𝑡𝑖𝑒𝑠 💯. 𝐴𝑠 𝑓𝑜𝑟 𝑡ℎ𝑒 𝑓𝑜𝑜𝑑, 𝑡ℎ𝑒 𝑝𝑜𝑟𝑡𝑖𝑜𝑛𝑠 𝑎𝑟𝑒 𝑔𝑒𝑛𝑒𝑟𝑜𝑢𝑠 𝑎𝑛𝑑 𝑠𝑎𝑡𝑖𝑠𝑓𝑦𝑖𝑛𝑔 👍. 𝑇ℎ𝑒 𝐼𝑏𝑒𝑟𝑖𝑎𝑛 𝑝𝑜𝑟𝑘 𝑖𝑠 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑖𝑐𝑢𝑙𝑎𝑟𝑙𝑦 𝑛𝑜𝑡𝑒𝑤𝑜𝑟𝑡ℎ𝑦, 𝑎𝑠 𝑖𝑡 𝑖𝑠 𝑖𝑛𝑐𝑟𝑒𝑑𝑖𝑏𝑙𝑦 𝑡𝑒𝑛𝑑𝑒𝑟 𝑎𝑛𝑑 𝑑𝑒𝑙𝑖𝑐𝑖𝑜𝑢𝑠 🐷.
2024-04-11 2136 瀏覽
到將軍澳海邊,想吃個下午茶,看到這間有tea set,歐式風格裝修很好看,就進去了!Tea set $488 有兩杯Prosecco和兩杯coffee or tea,很划算。Tea Set 的鹹甜點比例大概是2:1,適合喜歡比較鹹點的我,不會太甜膩。點心都很精緻,味道不錯,有層次,不同的配搭。廚師很也nice,會問我們覺得怎樣,介紹一下食物。裝修真的很貴族feel,很好打卡。不過惟一缺點是侍應不太細心,以致很久都沒有飲料和食物。

2024-04-05 1680 瀏覽
1.古典風置身歐洲古堡,打卡一流2.餐飲未算頂級(90分),亦算美食(>80分)3.服務週到 4.商場有免費泊車(最多三小時)5.店外將軍澳兩橋景色盡覽

1.古典風置身歐洲古堡,打卡一流
2.餐飲未算頂級(90分),亦算美食(>80分)
3.服務週到 [主要用英語]
4.商場有免費泊車(最多三小時)
5.店外將軍澳兩橋景色盡覽
題外話/補充資料: 店主相當友善,值得支持
2024-04-05
  • Grilled Seafood Platter
  • 西班牙黑毛豬柳
2024-02-26 1768 瀏覽
星期六同朋友兩個人,諗住坐喺outdoor輕輕鬆鬆飲杯啤酒,食啲輕食,就喺將軍澳海邊揀咗呢間一開始已經覺得啲侍應冇乜禮貌,但諗住坐低咗就算。先五點幾,冇幾台客,但侍應叫極唔應,卒之叫到後態度呼呼衍𧗠,亦冇乜耐性,好似佢俾錢招呼我咁。叫咗個Pizza同帶子,坦白講食物不過不失, 呢個價錢喺將軍澳大把選擇。我哋諗住個環境OK,吹海風清清靜靜,都冇乜計較。但啲侍應就好似客人欠咗佢哋咁。可能平時招呼開鬼佬,唔係咁想理本地人,總之整體經驗好差。如果大家唔想俾錢受一肚氣, 強烈建議唔好試呢間
一開始已經覺得啲侍應冇乜禮貌,但諗住坐低咗就算。

如果大家唔想俾錢受一肚氣, 強烈建議唔好試呢間
瑪格麗特皇后披薩 Margherita Pizza
蒜蓉牛油帶子 Garlic Scallops
Stella Artois
2024-02-18
  • None
2024-01-19 1609 瀏覽
是日到訪了位於蔣軍澳的一間古典宮廷風歐陸餐廳用膳😍Starter~~Baked Escargot 法式香草牛油焗田螺,法式田螺係法國嘅經典菜,蒜蓉、香草、牛油等材料烹調,入口滿滿是牛油、蒜香香草味,螺肉彈牙有咬口Main~~Lobster Linguine $338龍蝦扁意粉,半隻大龍蝦,大大隻蝦鉗,去除蝦殼,充滿蝦肉和蝦膏,蝦肉鮮甜彈牙,扁意粉掛汁力強,混和後味道濃郁Scallop Truffle Risotto $198黑松露帶子意大利飯,帶子鮮甜彈牙,意大利飯有嚼口,粒粒分明,配上黑松露醬汁,香濃,creamyDessert~~Crème brûlée 法式焦糖燉蛋,微微燒焦嘅焦糖,燉蛋香濃幼滑,配上水果和朱古力蛋卷,口感豐富,甜而不膩整個餐廳設計裝修,都以瑰麗、歐式、古典宮廷風為主,牆上掛有不少油畫,配襯玻璃吊燈、原木樓梯、花瓶等擺設,充滿典雅復古味道,令人彷如置身中古世紀嘅宮廷中,打卡一流
是日到訪了位於蔣軍澳的一間古典宮廷風歐陸餐廳用膳😍

Starter~~
Baked Escargot

Main~~
Lobster Linguine $338

Scallop Truffle Risotto $198

Dessert~~
Crème brûlée

Scallop Truffle Risotto
  • ScallopTruffleRisotto
  • LobsterLinguine
2023-10-28 1819 瀏覽
生日特別揀左呢間餐廳試下,閒日有預約不過其實無咩人!但真係覺得自己無揀錯,超適合打卡影相。餐廳裝修非常古典,真係度度都係打卡位,而且食物都好味,座位空間寬敞,坐得好舒服,職員服務好好。食物都幾多選擇,我地二人同行,經openrice book仲可以正價餐牌有折,相當唔錯。西班牙黑毛豬肉眼配薯蓉厚切豬肉熟度剛剛好,肉質嫩滑,肉味濃郁,連伴碟的薯菜都好好味。燒烤醬雞翼呢個幾驚喜,燒烤醬超香又惹味,而且隻隻都好肥美,啖啖肉好滿足~黑松露薯條呢個唔使講必食,薯條已經沾上點點的黑松露,味道不算太濃,加埋個沙律醬食更加滋味。左邊: La Rosabelle,右邊: Patrick Star既然黎到無理由唔試下呢度嘅Signature cocktails....個人比較鐘意左邊個杯,因為比較清新爽口,至於右邊個杯係果咪較濃,酒味較重。特別推介:Tiramisu質地挺身,口感超好,而且咖啡同酒香係夾到岩岩好,真係好好味!大推~
生日特別揀左呢間餐廳試下,閒日有預約不過其實無咩人!
但真係覺得自己無揀錯,超適合打卡影相。

2023-10-27
  • Tiramisu
2023-10-01 1497 瀏覽
今日左一個Parma Pizza巴拿馬火腿薄餅:Mozzarella fior di latte, Parma ham, rocket salad and shaved Parmesan,好好味,另一個系Wagyu Beef Burger 特級澳洲和牛煙肉芝士漢堡:Flame grilled Wagyu Beef patty with bacon & cheese served with French fries,味道可以,再叫左一份Pear & Berries Tiger Prawn Salad鮮果大蝦沙律:Tiger Prawn with cubed mixed fruits & feta cheese topped with salad dressing,賣相好得,味道一般,另外一般blueberry smoothie,太淡
今日左一個Parma Pizza巴拿馬火腿薄餅:
2023-09-05 1231 瀏覽
▫️ 𝐌𝐔𝐒𝐒𝐄𝐋𝐒 𝐏𝐎𝐓 𝐖𝐈𝐓𝐇 𝐅𝐑𝐈𝐄𝐒 ($𝟐𝟒𝟖)店內的招牌菜法式青口鍋🫕青口量多而且好入味, 煮得剛剛熟, 味道鮮甜😊每一隻都好有忌廉既香氣, 再配埋薯條一流🍟薯條炸得好香脆, 忌廉汁黎點薯條都好夾超有水準♥️▫️ 𝐌𝐔𝐒𝐇𝐑𝐎𝐎𝐌 𝐓𝐑𝐔𝐅𝐅𝐋𝐄 𝐑𝐈𝐒𝐎𝐓𝐓𝐎 ($𝟏𝟔𝟖)濃郁既黑松露醬汁鋪滿意大利飯🍚每一口都充滿了豐富既風味, 意大利飯粒有咬口, 完美吸附醬汁🍄🤩▫️ 𝐌𝐀𝐑𝐆𝐇𝐄𝐑𝐈𝐓𝐀 𝐏𝐈𝐙𝐙𝐀 ($𝟏𝟓𝟖)只有ᴍᴏᴢᴢᴀʀᴇʟʟᴀ, 番茄同羅勒,水牛芝士完全溶化,將香味滲透入薄餅之內, 餅皮帶有淡淡麵粉香, 十分開胃🍕🧀

▫️ 𝐌𝐀𝐑𝐆𝐇𝐄𝐑𝐈𝐓𝐀 𝐏𝐈𝐙𝐙𝐀 ($𝟏𝟓𝟖)
2023-09-03
  • 法式青口鍋
餐廳:La Rosabelle Bar & Grill (將軍澳)地址:將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G6號舖適逢母親大人生日🎂,專登喺將軍澳海濱公園附近搵咗間靚靚哋嘅餐廳一家人慶祝,本身諗住去La Rosabelle Bar & Grill叫個All Day Set Menu for 4,點知去到先知得Weekend有,好在見到Openrice訂位星期一至四A La Carte Menu有全日8折優惠🎊,加上餐廳有法國同意大利籍大廚坐鎮炮製一系列歐洲多國菜式(我阿媽話想試吓歐洲菜),所以決定照帶屋企人嚟豪食一餐擁有歐陸式華麗宮廷建築風格,用咗金色同木系傢俬建構成間餐廳嘅環境🔱,仲有充滿藝術氣息嘅油畫🖼、皮製梳化、歐式壁燈、木製樓梯同木櫈🪑,每一個細節都體驗到奢華嘅氣派✨。佢哋同時有Outdoor座位,坐喺室外就好似去咗歐洲小鎮咁,既Relax仲喺Pet-friendly🐶,而因為室內冷氣風太勁嘅關係,我同呀媽坐咗一陣就凍到震晒🤣,食完之後我哋不約而同咁話早知坐出面應該仲Chill,如果嚟食飯嘅話記得帶多件褸喇🤓✝️美國安格斯T骨牛扒 $498乾式熟成咗21日

✝️美國安格斯T骨牛扒 $498
乾式熟成咗21日嘅美國PRIME安格斯T骨牛扒,一份有500g,夠兩至三個人share,熟成過令牛肉嘅嫩度同牛香風味更出色,無論切落定食落都好多肉汁💦。
叫咗7成熟,不過牛扒就燒烤得唔夠均勻🔥,外層同邊邊接近7成熟,
但牛扒中間同近T骨位置就比較生,加上餐廳冇牛扒刀提供🔪,好彩request完大廚肯幫我哋切成一條條再上枱

✝️法式青口鍋配炸薯條 $248
法式青口用咗忌廉白汁去烹煮,青口唔算大隻但份量都算多,一啲腥味都冇,
非常入味但個人覺得略為有少少鹹🤏,仲有香脆薯條伴碟🍟,如果配埋杯酒都幾正🤓

✝️烤原條海鱸魚配烤雜菜及羅勒汁 $328
海鱸魚喺地中海菜常見嘅海鮮🐟,原條拎去香烤再上碟賣相相當吸引😍,
魚肉肉質堅實鮮嫩而且唔算多骨,加上少少嘅鹽香同三款自家製嘅醬料:莎莎醬、芥茉醬同秘製辣醬,風味就更加突出😋

✝️黑松露蘑菇意大利飯 $168
好Creamy嘅黑松露蘑菇意大利飯,由意大利籍大廚以最正宗傳統嘅方式去炮製,蘑菇香味出眾🍄,輕輕黑松露香唔會太強烈,口感滑膩米飯有種Al Dente嘅半生熟口感,不過個人覺得鹽鹹味重咗少少,但我阿媽幾鍾意🤣

話明幫母親大人慶生🎂,少少嘅Surprise同甜品梗喺唔少得,叫咗個雲呢拿雪糕窩夫($98)同Tiramisu($78),師傅好好咁幫我哋將兩份甜品合拼成拼盤再寫上「Happy Birthday」同點蠟燭先上枱🕯,不過原來要額外加$20,雖然甜品細份咗啲,但味道確實唔差🤤,最重要喺氹得母親大人開心嘛🥳
2023-08-29
15 分鐘 (堂食)