很久以前已經聽說這間意大利餐廳,這個週末決定一試。當天較早時間在google上只可選擇8pm的座位,幸而我們7:30到達已經可以安排入座。座位密度比想像中低,有些二位客人能獲安排四人座位,可能由於比較晚預訂的關係,被安排近走廊和門口的二人座。我們點了前菜mussels, 主菜 lasagne。上菜出奇地快,mussels 在十分鐘內已上桌,而lasagne 在未吃完mussels 時也送上了。lasagne 不是整盤焗的,而是分了一部分到碟子,再在上面用火槍烤融芝士。整體普通的體驗,考慮到性價比就未必會再來了。

整體普通的體驗,考慮到性價比就未必會再來了。
mussels

lasagne

tiramisu

同朋友walk-in入來。職員一開始安排左樓梯一落去最近門口張細枱。張枱好細,雙腿無法安置到枱下,膝頭哥會頂住張枱。我必須要擘大隻腳,單腳叉出去餐廳通道。但當時明明餐廳仲有一張空枱。我同朋友點完餐之後已經要求職員調枱,職員就話會安排。然後我哋食完個前菜生牛肉,見到後面埋單都再重覆多次想調枱。但職員話要先安排比門口唯一一組嘅外國客人先。最後隔咗半個鐘頭之後先安排到最初一開始嗰張空枱。主菜係招牌肉醬意粉同埋墨汁八爪魚意粉。肉醬意粉我覺得ok但個墨汁八爪魚意粉比我嘅驚喜大少少換為好重蒜味但好食既。甜品最後叫咗個開心果果凍,上面係酸酸既紅莓汁。酸酸甜甜好好食。老實講雖然野食我覺得係好食,但比成千蚊食一餐飯唔會有人想有一半時間都係坐得咁唔舒服。我明鋪頭想做多單生意,放多一張枱。但客人係有比錢,一個意粉收成2舊水比張狗坐既台你覺得有良心嗎?一係就唔好入客,一係就比錢換過張台啦。必須同大家講,一定要拒絕坐樓梯一落去最近門口張細枱!!!!
同朋友walk-in入來。

職員一開始安排左樓梯一落去最近門口張細枱。
張枱好細,雙腿無法安置到枱下,膝頭哥會頂住張枱。
我必須要擘大隻腳,單腳叉出去餐廳通道。
但當時明明餐廳仲有一張空枱。

我同朋友點完餐之後已經要求職員調枱,職員就話會安排。

然後我哋食完個前菜生牛肉,見到後面埋單都再重覆多次想調枱。

但職員話要先安排比門口唯一一組嘅外國客人先。

最後隔咗半個鐘頭之後先安排到最初一開始嗰張空枱。

我明鋪頭想做多單生意,放多一張枱。

必須同大家講,一定要拒絕坐樓梯一落去最近門口張細枱!!!!

BEEF  TARTARE
墨汁八爪魚意粉
開心果奶凍
2025-01-02
5 分鐘 (堂食)
2024-12-16 2272 瀏覽
千奇唔點呢個義大利餃子…極失望,260蚊x呢份野?好失望lor!!仲要見到係加推薦先至點!😹so sad,間餐廳只係環境好睇,影相靚,但係呢d食物真系好失望!收咁貴麻煩好睇d好食d啦
2024-11-18 3908 瀏覽
由1969年創業至今,有超過50年歷史意大利餐廳之前見介紹過已經放左入我腦海中一間想去試食甘岩朋友生,安排生日飯,不如就一齊去試下招牌已經帶懷舊色彩裡面裝潢我懷疑可能50年都無變過天花板上面一串串係橄欖油吉瓶呢個吊飾又幾特別好似去意大行小鎮食飯牛皮椅背同椅子感覺已經好有歷史痕跡T骨扒大概2~3人份量五成熟岩岩好,肉質好嫩滑仲有小小蕉香,很不錯carbonara呢個係double cheese carbonara芝士味濃厚意粉好彈牙千層麵不過不失紅蝦意大利飯好好味!蝦味濃厚入口味道豐盈飽滿中間有生紅蝦肉粒拌飯一齊食,入口更有層次食到紅蝦濃味同時有鮮蝦甜味今日我最愛❤😋成枱都係,見都都好開心,又好開胃我地一行5人都食得好開心因為半地下關係係街景,有光從上而下照落黎有幾下錯覺去左意大利小鎮享受左一個悠閒下午我地食13:30,keep住都有人入黎我就有book位食飯所以都方便紅白酒都係$50一杯我order左一杯紅酒黎影相打卡味道都ok有朋友想試都推薦慢慢食傾下計
由1969年創業至今,有超過50年歷史意大利餐廳
之前見介紹過已經放左入我腦海中一間想去試食
甘岩朋友生,安排生日飯,不如就一齊去試下
招牌已經帶懷舊色彩

裡面裝潢我懷疑可能50年都無變過

天花板上面一串串係橄欖油吉瓶
呢個吊飾又幾特別
好似去意大行小鎮食飯

牛皮椅背同椅子感覺已經好有歷史痕跡

T骨扒
大概2~3人份量
五成熟岩岩好,肉質好嫩滑
仲有小小蕉香,很不錯

carbonara

不過不失

紅蝦意大利飯
好好味!蝦味濃厚入口味道豐盈飽滿
中間有生紅蝦肉粒
拌飯一齊食,入口更有層次
食到紅蝦濃味同時有鮮蝦甜味

今日我最愛❤😋

成枱都係,見都都好開心,又好開胃

我地一行5人都食得好開心
因為半地下關係係街景,有光從上而下照落黎
有幾下錯覺去左意大利小鎮享受左一個悠閒下午

有朋友想試都推薦
慢慢食傾下計

• 紅蝦意大利飯
2024-11-13 3233 瀏覽
傳統意大利餐廳幾年前係到食過,聽聞已營業超過半世紀歷史,經過疫情佢依然係到~餐廳裝修好有懷舊感覺,天花吊左好多酒樽,最特別係佢位置係地下層。當日午餐時間都已經有好多客人,好在已經訂左位,午市套餐$128 up~ $228,我地叫左煎鱈魚同埋蝦意粉,有跟餐包同埋西蘭花湯,甜品要加$28係 Tiramisu,咖啡就係即磨黑咖啡,如果要Cappuccino 個類要另外加$28 😅?? 所以我地都係叫佢比杯奶仔就算了~其實餐點整體黎講都OK既,就係上菜速度太慢了,等左20 分鐘先上菜,如果午餐時間比較趕就唔係好建議,時間多既就無問題~🏠店名:La Taverna🚘地址:尖沙咀亞士厘道36-38號地舖#尖沙咀 #尖沙咀美食
傳統意大利餐廳

🏠店名:La Taverna
🚘地址:尖沙咀亞士厘道36-38號地舖

#尖沙咀 #尖沙咀美食
2024-10-26 4157 瀏覽
與朋友慶祝生日,訂枱時要求畫有名字的生日碟,對方答應之餘,還溫馨提示確認日子!在朋友推介下,我哋每人叫了1 set主菜加1個前菜。😋另外,因為要畫生日碟,扮口饞要多份甜品tiramisu 😂🥳食完主食😋來到甜品😚職員唱住生日歌給朋友送上甜品一看 之下😲照喜歡沙畫嘅生日碟🤩🥰😍超有心🥰此外,餐廳環境也適合三倆口聚會👫🏻👭🏻👬🏻值得推介👍🏻會再約朋友試食其他主菜😆希望繼續帶給我驚喜😚
與朋友慶祝生日,訂枱時要求畫有名字的生日碟,
對方答應之餘,還溫馨提示確認日子!
在朋友推介下,
我哋每人叫了1 set主菜加1個前菜。😋
另外,因為要畫生日碟,
扮口饞要多份甜品tiramisu 😂🥳
食完主食😋
來到甜品😚
職員唱住生日歌給朋友送上甜品
一看 之下😲
照喜歡沙畫嘅生日碟🤩🥰😍
超有心🥰
此外,餐廳環境也適合三倆口聚會👫🏻👭🏻👬🏻
值得推介👍🏻
會再約朋友試食其他主菜😆
希望繼續帶給我驚喜😚

2024-10-25
生日
  • Tiramisu
2024-10-17 3696 瀏覽
Since 1969 。·*  香港第一間意大利餐廳,雖然餐廳曾經翻新過,但它依舊保留著當年的裝潢,牆上的掛照、天花板上的酒樽,都是餐廳歷史的回憶ෆ​這裡的環境、食物都非常滿意,最喜歡「濃汁紅蝦蕃茄燴飯」,濃郁蕃茄醬汁同時混合紅蝦的鮮味,吸收了醬汁的燴飯粒粒分明 質感剛剛好🙂‍↔️前菜「香橙魚子醬帶子刺身薄片」也是很不錯!切成薄片的帶子刺身 清新果香配上鹹鮮的滋味 很適合作為開胃菜~🥹當天還吃了白酒蜆肉扁意大利麵跟tirimisu ,一樣很出色!很想試它們的黑松露意大利麵 可惜當天menu沒有 ( •᷄⌓•᷅ )  唯有下次再試~!( ˘ ³˘)𖥧˖* 提外話 如果慶生的話店員會唱著生日歌送上甜品的啊~ 🥹𖤐˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ 𖡂 香橙魚子醬帶子刺身薄片ˊˎ˗𖡂 白酒蜆肉扁意大利麵ˊˎ˗𖡂 濃汁紅蝦蕃茄燴飯ˊˎ˗𖡂 Tirimisu ˊˎ˗

𖡂 香橙魚子醬帶子刺身薄片ˊˎ˗
𖡂 白酒蜆肉扁意大利麵ˊˎ˗
𖡂 濃汁紅蝦蕃茄燴飯ˊˎ˗
𖡂 Tirimisu ˊˎ˗
2024-10-05
生日
2024-10-15 4230 瀏覽
La Tavern餐廳自1969年開業以來,一直是香港首間意大利餐廳,擁有超過半世紀的歷史。這間餐廳不僅是食客的天堂,還是經典電影《死亡遊戲》的取景地。餐廳最近經過短暫的翻新後,以全新面貌重新開業,重現昔日的光華。.餐廳位於私密的地下層,裝設意式矮拱門,天花板上垂吊著數百個奇揚第(Chianti)酒瓶,室內保留了1969年開業時的裝潢,充滿歷史感,讓人彷彿走入時光隧道。這裡曾經接待過不少名人,包括梅艷芳和麥當娜都是座上客。.Appetiser* 生牛肉他他(Tartare di fassona) $188以Fassona牛肉為主角,搭配火箭菜、帕瑪森芝士片和酸豆。牛肉嫩滑,芝士鹹香,火箭菜微苦,味道層次豐富.Main* 龍蝦濃汁黑鱈魚(Merluzzo) $298黑鱈魚魚肉嫩滑,搭配蘆筍、番茄和龍蝦濃汁,但龍蝦濃汁略嫌比較啖身.Pasta * 招牌和牛肉醬自家製寬麵(Tagliatelle alla Bolognese) $248自家製寬麵配上濃郁的和牛肉醬香氣四溢,麵條吸滿肉汁,超掛汁,每一口都充滿滿足感.Side* 炒雜菌(Funghi saltati) $78* .Smoky M
Appetiser
Main
* 龍蝦濃汁黑鱈魚(Merluzzo) $298
Pasta
Side
* 炒雜菌(Funghi saltati) $78
* .
Smoky Margarita $120
呢款cocktail 整體口感層次豐富,既有煙燻的深沉,又帶點青檸的清新,讓人一飲難忘
Espresso Martini $120
一款classic的咖啡cocktail ,亮點在於其濃郁的咖啡香氣和順滑的口感。Vanila Syrup平衡了咖啡的苦味和伏特加的烈性。每一口都能感受到濃縮咖啡的醇厚和伏特加的清冽
Dessert
* 提拉米蘇(Tiramisu) $88
層層堆疊的馬斯卡彭芝士和咖啡蘸濕的手指餅乾,充滿香濃的咖啡味和幼滑的芝士,令人回味無窮
* 開心果椰林樹影(Pistachio Panna Cotta) $78
意大利經典奶凍,加入開心果風味,配上椰子和紅莓醬,表面撒滿開心果碎粒,口感滑溜,酸甜適中
用餐體驗
整體來說,La Tavern的食物質素不錯。然而,上菜速度較慢,食客需等待20至30分鐘,且有時會出現漏單情況,staff都有d大頭蝦🫣
2024-10-05
🎂最近去了尖沙咀亞士厘道嘅𝐋𝐚 𝐓𝐚𝐯𝐞𝐫𝐧𝐚 同𝐛𝐞𝐬𝐭𝐢𝐞𝐬慶祝生日據稱係香港第一間意大利餐廳 我哋特別期待佢嘅手工意粉 🧡We kicked off the meal with the 𝙎𝙘𝙖𝙡𝙡𝙤𝙥 𝘾𝙖𝙧𝙥𝙖𝙘𝙘𝙞𝙤 topped with orange caviar and drizzled with orange and lemon oil. While it was fresh and light, I found it a bit underwhelming—definitely skip this one if you’re looking for something memorable ( •́ .̫ •̀ )Next up was the ❤️𝘾𝙖𝙜𝙡𝙞𝙖𝙩𝙚𝙡𝙡𝙚 𝙖𝙡𝙡𝙖 𝘽𝙤𝙡𝙤𝙜𝙣𝙚𝙨𝙚 —their signature handmade tagliatelle with beef ragù and parmesan cheese. Wow! The pasta was cooked to perfection, bursting with flavor and

🎂最近去了尖沙咀亞士厘道嘅
𝐋𝐚 𝐓𝐚𝐯𝐞𝐫𝐧𝐚 同𝐛𝐞𝐬𝐭𝐢𝐞𝐬慶祝生日
據稱係香港第一間意大利餐廳
我哋特別期待佢嘅手工意粉 🧡

Next up was the ❤️𝘾𝙖𝙜𝙡𝙞𝙖𝙩𝙚𝙡𝙡𝙚 𝙖𝙡𝙡𝙖 𝘽𝙤𝙡𝙤𝙜𝙣𝙚𝙨𝙚 —their signature handmade tagliatelle with beef ragù and parmesan cheese. Wow! The pasta was cooked to perfection, bursting with flavor and a delightful chewiness. Just a shame the portion was on the smaller side; Wecould’ve eaten a mountain of this! ˵ˊᯅˋ˵ ♥

We also tried the 🖤𝘾𝙖𝙜𝙡𝙞𝙖𝙩𝙚𝙡𝙡𝙚 𝙣𝙚𝙧𝙞 𝙙𝙞 𝙨𝙚𝙥𝙥𝙞𝙖 𝙘𝙤𝙣 𝙇𝙤𝙡𝙥𝙤 𝘼𝙡𝙡𝙖 𝙇𝙪𝙩𝙩𝙖𝙣𝙚𝙨𝙘𝙖, a unique dish featuring handmade black ink tagliolini with grilled octopus and puttanesca sauce. The richness of the sauce paired beautifully with the tender octopus, making it a standout dish of the evening.ヾ(◍´▿`◍)ノ゙

For a comforting finish, we indulged in the 🥘 𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤 𝙙𝙞 𝙂𝙖𝙢𝙗𝙚𝙧𝙞 𝙍𝙤𝙨𝙨𝙞 a tomato risotto with sweet red prawns. The depth of flavor from the confit tomatoes and the zesty lemon zest made this dish a true gem.(▱˘◡˘▱)

To celebrate my bestie’s birthday, we couldn’t resist indulging in the classic 𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪!🤎

We paired our feast with a refreshing 𝙋𝙧𝙤𝙨𝙚𝙘𝙘𝙤 and the signature 𝙇𝙖 𝙏𝙖𝙫𝙚𝙧𝙣𝙖 𝙂𝙪𝙣𝙣𝙚𝙧 a vibrant mix of fresh ginger juice, lemon, and bitters, along with a 𝙑𝙞𝙧𝙜𝙞𝙣 𝙋𝙞𝙣𝙚𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚 𝙈𝙤𝙟𝙞𝙩𝙤.

•┈┈┈•┈┈┈•┈┈┈•┈┈┈•┈┈┈•┈┈┈•
ᴄᴀᴘᴀᴄᴅɪᴏ ᴅ ᴄᴀᴘᴇsᴀɴᴛᴇ ($𝟏𝟔𝟖)
ᴄᴀɢʟɪᴀᴛᴇʟʟᴇ ᴀʟʟᴀ ʙᴏʟᴏɢɴᴀsᴇ ($𝟐𝟒𝟖)
ᴄᴀɢʟɪᴀᴛᴇʟʟᴇ ɴᴇʀɪ ᴅɪ sᴇᴘᴘɪᴀ ᴄᴏɴ ʟᴏʟᴘᴏ ᴀʟʟᴀ ʟᴜᴛᴛᴀɴᴇsᴄᴀ ($𝟐𝟓𝟖)
ʀɪsᴏᴛᴛᴏ ᴅɪ ɢᴀᴍʙᴇʀɪ ʀᴏssɪ ($𝟐𝟔𝟖)
ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ ($𝟖𝟖)
ᴘʀᴏsᴇᴄᴄᴏ ($𝟒𝟖)
ʟᴀ ᴛᴀᴠᴇʀɴᴀ ɢᴜɴɴᴇʀ ($𝟓𝟖)
ᴠɪʀɢɪɴ ᴘɪɴᴇᴀᴘᴘʟᴇ ᴍᴏᴊɪᴛᴏ ($𝟓𝟖)
•┈┈┈•┈┈┈•┈┈┈•┈┈┈•┈┈┈•┈┈┈•

Overall, La Taverna is a charming spot for Italian cuisine with friends. Just keep an eye on those portion sizes! 🍽️❤️
2024-10-06 3888 瀏覽
今年對呢d真老店特別喜歡!一入嚟第一眼見到掛住果幅相已經Like咗(見圖,揀得呢幅相老闆一定係有taste嘅人!)帶埋囡囡同媽咪4個人慶祝結婚週年紀念!訂咗1點,入嚟已經準備好曬張大檯俾我地!(去老店嘅其中一個原因!)叫咗個Green salad, Minestrone, Carbonara, Black Ink Tagliolini, T-Bone steak。食完都仲有少少餓,再加咗個Lasagna。 食物整體味道尚算OK,個墨魚汁麵略咸。T-Bone嘅charcoal味好正,但作為一個2人份量就略嫌太細塊喇。另外有一個加分項就係義大利主廚會親自送d菜出嚟個serving station。我地張檯喺隔離感覺都幾好!
2024-09-29
紀念日
  • Carbonara
2024-09-26 6055 瀏覽
有一排無論係喺社交平台定係OpenRice,都經常見到關於呢間餐廳嘅食評,睇啲相就覺得好吸引,所以嚟咗試吓。-由於佢嘅特色係手工意粉,所以就叫咗Spaghetti Carbonara 同Penne al Pesto Genovese,其實都係啲大路嘢。-每款意粉都差唔多成$200,但佢就俾唔到呢個價錢嘅體驗我。首先,啲意粉嚟到嘅時候已經唔係好熱,所以食到後面都凍晒啦。調味亦唔係特別出色,環境非常普通,唔會再次光顧。
每款意粉都差唔多成$200,但佢就俾唔到呢個價錢嘅體驗我。
首先,啲意粉嚟到嘅時候已經唔係好熱,所以食到後面都凍晒啦。
調味亦唔係特別出色,環境非常普通,唔會再次光顧。
喺尖沙咀亞士厘道嘅🇮🇹意大利餐廳La Taverna, 1️⃣9️⃣6️⃣9️⃣年開業,據稱係香港第一間意大利餐廳,連李小龍都幫襯過。室內裝修充滿鄉村風味。平日午市套餐100蚊左右。假日散叫餐牌,大大份🥩T-bone都係400蚊,價錢都算合理。而且調味、熟度都剛剛好。🍝意粉就大約200蚊。千層麵我就有少少失望,有啲過冧。整體食物唔算驚艷,主要食呢度嘅歷史感。甜品大約90蚊,☕tiramisu咖啡同酒香味濃。另一款甜品叫開心果椰林樹影🌴個名好搞笑,其實係開心果慕絲,質地順滑creamy。面頭橙色嗰層我食唔出係乜🙈上面再有開心果碎,口感豐富,如果兩個甜品二選一,我更欣賞椰林樹影🌴。

室內裝修充滿鄉村風味。
2046 瀏覽

而且調味、熟度都剛剛好。

🍝意粉就大約200蚊。

千層麵我就有少少失望,有啲過冧。

整體食物唔算驚艷,主要食呢度嘅歷史感。

甜品大約90蚊,☕tiramisu咖啡同酒香味濃。

2024-09-26 3760 瀏覽
La Taverna係頗有歷史既意大利餐廳,從裝修風格已經可見一斑。穿過低矮拱門行入餐廳,就好似走入意大利小巷一樣,非常有情調。餐廳食物質素非常不錯。個人幾滿意👍🥰生牛肉他他非常好食既tartare。整體調味偏淡,所以更能食到牛肉既原汁原味。巴馬臣芝士既鹹香同生牛肉亦非常夾。😊意式拼盤冷盤樣樣都幾好食,份量亦足。🥰烤八爪魚自家製墨汁幼蛋麵呢個係全日MVP,烤八爪魚軟糯香口,好好食!墨汁幼蛋麵既調味非常惹味,好香蒜味,蛋麵麵質亦好特別。整體偏濃味,重口味愛好者真係要試下。😊 經典手工千層麵不過不失既穩陣之選,熱辣辣既芝士配上番茄肉醬永遠唔會過時👍🥰碳烤安格斯肉眼扒好食🤤肉眼熟度煎得啱啱好,肉味被碳香味激發咗,牛扒肉質柔軟。薯蓉伴碟好好食,軟綿綿🥰可惜薯蓉份量好少,兩啖食曬🥲😊開心果椰林樹影🙂提拉米蘇全日最失望既係tiramisu,聽聞都出名,但係好普通。咖啡味同酒味都缺失,而芝士亦唔算好香。開心果奶凍比tiramisu好食,唔算好濃開心果味,整體偏清淡唔甜,但食完一餐幾漏既意大利菜再食呢個甜品感覺幾舒服。

餐廳食物質素非常不錯。個人幾滿意👍

🥰生牛肉他他

😊意式拼盤
冷盤樣樣都幾好食,份量亦足。

🥰烤八爪魚自家製墨汁幼蛋麵

😊 經典手工千層麵
不過不失既穩陣之選,熱辣辣既芝士配上番茄肉醬永遠唔會過時👍

🥰碳烤安格斯肉眼扒

😊開心果椰林樹影
🙂提拉米蘇

2024-09-20 4315 瀏覽
一直已第一間意大利店自稱 好有期待咁去 失望走 諗左一晚決定寫第一個食評1. 我哋二位6pm有訂位,佢比左張似茶記加位比我哋。四方枱,一邊靠牆,一邊係行人路,我同朋友只可以90度角坐。我哋後面係洗手間同staff room. 其實我一坐低已經聞到廁所味/霉味,但係問佢話冇其他枱可以坐,但係我哋走其實係有三張大枱一直冇人坐。2. 餐前倉包係人頭計每人一塊,refill要加錢3. Entee叫左帶子刺身,切得好薄,得魚子醬嘅鹹香味4. 主菜等左起碼30分鐘先到。注意⚠️ 我哋已經係全餐廳第三枱入坐,而我哋入咗座之後都已經即刻落單。等咗太耐,所以冇影相5. 主菜和牛闊條麵 同埋龍蝦汁黑鱈魚都好食,但係黑鱈魚嘅龍蝦汁同配菜係冇溫度既😅 唔係涷,係冇溫度。6. 結果 一頭盤二主菜二杯HH酒埋單$880. 7. 如果一班人去有大枱傾計食嘢可能好啲,因為大枱嘅位置都係相對地好。但今次呢個比茶記環境更差既體驗真係冇下次。

2. 餐前倉包係人頭計每人一塊,refill要加錢

3. Entee叫左帶子刺身,切得好薄,得魚子醬嘅鹹香味

6. 結果 一頭盤二主菜二杯HH酒埋單$880.

2024-09-19
2024-08-12 6554 瀏覽
香港第一間意大利餐廳,1969年開業,原來前排翻新過,所以裝修又唔算好古老🤣同朋友慶祝生日,6個女仔叫左🍖牛肉他他🍝千層麵🍝八爪魚墨汁意粉🍛牛膝意大利飯🥩T Bone Steak 500g (side dish 西蘭花苖同磨菇)🍮Tiramisu x3全部食物質素都好食,意大利粉幾出色嘅,反而T bone 就略嫌唔夠厚同冇乜肉味,可能呢度主打係二人慶祝生日或者紀念日,所以唔可以做到啲四五人份嘅T bone,我個人覺得T Bone 要1K以上先至好食😃😃Tiramisu 好似係呢度出色嘅甜品,以杯裝咁上台,芝士味道好香好滑,質地厚身,咖啡味道比較淡同冇酒味,以我鍾意食濃咖啡同酒味嘅人嚟講就唔夠味啦成餐飯淨係記得食間餐廳好熱,可能因為呢幾日酷熱警告,又冇乜冷氣,加上上菜好慢,一樣樣咁上,食完一樣又要等,食得唔夠盡興😆

同朋友慶祝生日,6個女仔叫左
🍖牛肉他他