2022-10-13 36 瀏覽
[#kwfoodie韓國菜]🍽Lab10在朗豪坊常常大排長龍的Lab10, 主打晚市燒肉放題,共有三款不同的燒烤套餐可供選擇,包括最高級是$358的Premium Set,可以任食SRF美國和牛;而次一等是$298的Supreme Set,可以任食美國安格斯牛肉;最後是Selected Set,這一款則沒有牛肉提供,適合不吃牛肉的朋友~#燒肉放題任食SupremeSet $298/1小編這次點選了中間的Supreme Set,任食三款美國安格斯牛肉的部位,分別是牛板腱、牛肩肉和牛脊肉,亦有一口牛、牛五花、牛排、牛肋條、厚切牛舌等,亦有廣島蠔🦪和蜆可以燒烤~另外,還有不同的豬肉、烤物和雞肉等餐點肉類整體偏薄,所以不用花太多時間在燒烤上,梨汁牛五花味道較清爽,帶有韓式的甜酸味道~餐廳🍴中央亦有小型自取區域,可以自行挑選喜歡的炸物和蔬菜🥬餐廳🍴的服務頗為迅速,而且店員態度有禮味道小評分:😋😋😋😋/5🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5性價比:💰💰💰/5環境:💕💕💕/5服務:✅✅✅✅/5打卡指數:📸📸/5
[#kwfoodie韓國菜]
🍽Lab10

#燒肉放題任食SupremeSet $298/1

餐廳🍴的服務頗為迅速,而且店員態度有禮
味道小評分:😋😋😋😋/5

整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰/5
環境:💕💕💕/5
服務:✅✅✅✅/5
打卡指數:📸📸/5
上個週日中午,我和食神男友來到朗豪坊覓食。我們習慣了乘長電梯在頂層走下來,走到10樓時,被一間像實驗🧪室的燒肉任食放題吸引了!😍😍我們吃的是限時75分鐘的 $138 Preminum Lunch Set,🤩這裡環境寬敞,坐得舒適,坐下來不久,店員們便會把第一輪已安排好的肉肉都拿過來,有韓式梨汁牛五花、韓式五花腩、秘製豬肋骨、青檸燒雞扒、蜜糖排骨、韓式甜辣雞翼等等,他們還告訴我們現在讚好和分享餐廳社交平台專頁會送安格斯牛肉拼盤呢!這樣吸引我們當然不會錯過呢!☺️我就說說個人認為最好吃的那幾款吧~首先,我喜歡吃韓式梨汁牛五花,牛五花擺放在圓形的盤上,淋上梨汁的肉肉擺盤挺好,而且切得很薄,經醃製後的的牛五花已經很入味,放上燒烤爐上燒上10秒左右就已經可以直接吃了~🤤🤤我們在任食salad吧拿了兩碟沙律🥗,沙律健康又新鮮,把燒好的梨汁牛五花放在生菜🥬上夾著吃,口感豐富又解膩,更加滋味!😋🤗而男友喜歡吃韓式五花腩,烤出來香氣撲鼻,吃下去油香滿溢,平常他是個不太愛吃肉的人,連他也要encore這款,證明這款肉真的很不錯吧!😝😝至於送的安格斯牛肉拼盤,有牛板脻、牛脊肉和牛肩肉,三款中我喜歡吃牛脊肉,這
上個週日中午,我和食神男友來到朗豪坊覓食。

這裡環境寬敞,坐得舒適,

坐下來不久,店員們便會把第一輪已安排好的肉肉都拿過來,

我就說說個人認為最好吃的那幾款吧~

首先,我喜歡吃韓式梨汁牛五花,
牛五花擺放在圓形的盤上,
淋上梨汁的肉肉擺盤挺好,
而且切得很薄,
經醃製後的的牛五花已經很入味,
放上燒烤爐上燒上10秒左右就已經可以直接吃了~🤤🤤

我們在任食salad吧拿了兩碟沙律🥗,
沙律健康又新鮮,
把燒好的梨汁牛五花放在生菜🥬上夾著吃,
口感豐富又解膩,更加滋味!😋🤗

而男友喜歡吃韓式五花腩,
烤出來香氣撲鼻,吃下去油香滿溢,
平常他是個不太愛吃肉的人,連他也要encore這款,
證明這款肉真的很不錯吧!😝😝
至於送的安格斯牛肉拼盤,
有牛板脻、牛脊肉和牛肩肉,
三款中我喜歡吃牛脊肉,
這是牛肉中肉質最柔軟、最細嫩的部分,
吃下去牛味香濃,軟滑非常!😍😍

還有我很喜歡燒棉花糖,
我覺得自己燒得超好吃,🤣
燒得外層微金黃色,然後見到中間流下軟融的的棉花糖,
咬下去外面有一層超薄脆的糖皮,包裏著變得入口即化的棉花糖醬,
雙重享受!🤤🥳🥳

另外值得一提的是這裡的炸物也不錯,
我覺得最好吃的是炸飯團👍🏻,平時很少會見到燒肉放題會有這個,有點驚喜!😆
其次是麥樂雞,一開始我看到橙色一舊還以為是南瓜天婦羅😂,它這個味道就像麥當勞那些,解饞。😛

另外一樣我很欣賞這間燒肉餐廳的東西就是我們離開時是無煙無味👏🏻,我真的很怕燒完一陣油煙味的燒肉餐廳。🙈

我們這次中午吃的是「 75分鐘HK$99起午市時段放題」,進食時間由12:00至16:00(Like 社交平台贈送安格斯牛肉拼盤);飲品送一杯,任飲每位加$20;包任食Salad Bar,

唯一一樣美中不足的是這個CP值高的燒肉放題限時只有75分鐘,
如果時間長一點,就能享受再久一點了~😋☺️☺️

所以我覺得我們下次可以試「90分鐘全日燒肉放題」,有三種套餐可選,價錢由HK$258起,包括有:
1. HK$358(Salad Bar, M5和牛,豬,雞及海鮮)
2. HK$298(Salad Bar, 安格斯牛,豬,雞及海鮮)
3. HK$258(Salad Bar, 豬,雞及海鮮)

另外,這間餐廳消費滿HK$300即獲夾公仔機會,贏得潮流品牌 Kaws、村上隆、Supreme、Ayes等禮品🎁,可以又食又玩!🥳

偶爾放縱一下 好好享受美食帶來的樂趣🥰

Info
店名:Lab 10
地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖
營業時間:12:00-22:00
呢間韓燒店主打無煙燒肉 食嘅時候冇其他韓燒店咁熱😎食完之後個身又冇油煙味🚬仲係以實驗室為主題 裝修風格令人耳目一新🧪最緊要係佢嘅午市放題真係好抵食🥰而且一落order 店員就好快送上食物👍🏻.📌午市無煙燒肉放題 $138 🐷韓式五花肉係好薄切 肥瘦適中 有入口即融嘅感覺🐷韓式五花腩豬味幾濃 肥肉同瘦肉間住間住 食落一啲都唔油膩🐷蜜糖排骨同秘製豬肋骨都係甜甜地 而且肉質好軟淋🐔韓式醬燒雞腎食落好爽口 加埋個甜甜地嘅醬汁好好食 🐔韓式甜辣雞翼嘅甜辣調得啱啱好 好肥美幾好食🐔青檸燒雞扒超級嫩滑 仲好juicy🍲豆腐湯真係幾辣 連平時好食得辣嘅朋友都話辣 豆腐係好滑嘅軟豆腐任食吧有炸物, 甜品, 蔬菜, 沙律, 青瓜, 泡菜炸物: 炸薯條外脆內軟 唔會炸到好乾身🍟炸麥樂雞外皮脆卜卜但炸皮偏厚 味道同平時放題嘅麥樂雞差唔多🍗炸飯團幾特別 外皮香脆而入面嘅飯就軟綿綿🍙 炸香蕉個香蕉味超濃 鍾意食香蕉嘅可以試吓🍌🍬棉花糖味道同平時嘅一樣🍫布朗尼食落唔會好甜 係唔知點解有少少鹹鹹地🥗沙律菜好新鮮 加左柚子醬令人更開胃🥒韓式前菜嘅青瓜同泡菜都比較鹹🍓士多啤梨梳打 飲落都幾甜 熱情果梳打就酸酸甜甜幾清新

📌午市無煙燒肉放題 $138
🐷韓式五花肉係好薄切 肥瘦適中 有入口即融嘅感覺
🐷韓式五花腩豬味幾濃 肥肉同瘦肉間住間住 食落一啲都唔油膩
🐷蜜糖排骨同秘製豬肋骨都係甜甜地 而且肉質好軟淋
🐔韓式醬燒雞腎食落好爽口 加埋個甜甜地嘅醬汁好好食
🐔韓式甜辣雞翼嘅甜辣調得啱啱好 好肥美幾好食
🐔青檸燒雞扒超級嫩滑 仲好juicy

豆腐湯

任食吧有炸物, 甜品, 蔬菜, 沙律, 青瓜, 泡菜
🍬棉花糖味道同平時嘅一樣

飲品
豆腐湯
炸物甜品
飲品
講唔停留意左呢間喺朗豪坊嘅無煙燒肉好耐🍖 近排終於約咗朋友去試吓啦🤩✔️90 mins 燒肉放題 (Supreme Set) $298試咗幾款牛肉 肉質都幾靚🥰 醃料醬汁亦都唔會太鹹😚 講唔停就最鍾意牛脊肉同一口牛 油脂分布平均又唔會韌 鍾意重油脂嘅可以點牛五花 輕輕燒一燒啲油出晒嚟 加埋醃蘿蔔一齊食好正同肉類比較 講唔停更加推介佢哋嘅海鮮‼️ 試咗幾款都真係好高質 廣島蠔encore咗幾round都係勁肥美 超級大隻😍 蜆肉味道鮮甜 完全冇沙😋魷魚同虎蝦都唔錯 不過比較推介前者嗰兩款~熟食方面 唐楊炸雞、蝦多士同牛油粟米都好好食🥳不過要等佢新鮮出爐先好夾🙈整體來講 講唔停覺得呢間餐廳選擇嘅種類同埋質素都對得住佢嘅價錢❤️ 而且唔會食到成身油煙味 唔錯!

2022-10-04 49 瀏覽
來到朗豪坊,見到呢間實驗室👩🏼‍🔬,入去靜靜雞食野,當然就要來個無煙韓式燒肉放題🤫🐮11款牛種類:厚切牛舌、安格斯牛板腱、牛肩肉、西冷、梨汁牛五花等🐷豬肉:韓式豬五花、秘製豬肋骨、柚子豬頸肉等🐔雞肉:青檸燒雞扒、韓式醬燒雞腎等🦐海鮮:虎蝦、廣島蠔、燒魷魚等🍽熟食/自助Bar :網紙蝦春卷、韓式豆腐湯、沙律、紫菜醬油飯等😍個人幾鍾意佢個厚切牛舌同蜆,口感幾好,海鮮都真係幾鮮甜😋,所以叫左幾round🤪~而比較特別係有🍓水果梳打,係店外有專屬drink bar,夠晒專業,有果肉,亦都唔藥水味👍🏻☺️仲有任食甜品棉花糖和布朗尼~食完離開身上都唔會有燒烤味道🤣真係偷食囉~~~
來到朗豪坊,見到呢間實驗室👩🏼‍🔬,
入去靜靜雞食野,當然就要來個無煙韓式燒肉放題🤫
🐮11款牛種類:
厚切牛舌、安格斯牛板腱、牛肩肉、西冷、梨汁牛五花等
🐷豬肉:
韓式豬五花、秘製豬肋骨、柚子豬頸肉等
🐔雞肉:
青檸燒雞扒、韓式醬燒雞腎等
🦐海鮮:
虎蝦、廣島蠔、燒魷魚等
🍽熟食/自助Bar :
網紙蝦春卷、韓式豆腐湯、沙律、紫菜醬油飯等
😍個人幾鍾意佢個厚切牛舌同蜆,
口感幾好,海鮮都真係幾鮮甜😋,
所以叫左幾round🤪~

而比較特別係有🍓水果梳打,
係店外有專屬drink bar,夠晒專業,
有果肉,亦都唔藥水味👍🏻

☺️仲有任食甜品棉花糖和布朗尼~

食完離開身上都唔會有燒烤味道🤣
真係偷食囉~~~
2022-09-27
  • 海鮮
  • 厚切牛舌
2022-10-03 1008 瀏覽
一直Lab 10都係我韓式燒烤放題嘅心水餐廳🤤全因為高質而且食完一d油煙味都冇😋😋真心推薦!—————————𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘 🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :🌟Highlights:我地叫左Supreme Set, 可以任點B+C+D類食物飲品😋😋仲有個自助區可拎炸物、泡菜同甜品。首先會上一碟牛五花同一個全牛拼盤😋😋牛五花차돌배기 超好食🙈🙈翻單左4碟😋😋油脂豐腴而唔漏🤤🤤一口牛同同安格斯牛板腱都好正,翻單左好多次🤤牛舌、醬燒雞腎同蜜汁豬肋粒好適合送酒🤤🤤海鮮方面我最鍾意係蜆🤤🤤🤤非常鮮甜、冇沙同新鮮🤤🤤廣島蠔都有任食😋😋另外海蝦同魷魚都係又新鮮又好味。豬肉方面必點香蔥梅花肉,香蔥醬令嫩滑嘅五花肉肉味更突出🤤我仲點左韓式豆腐湯,夠晒辣更加有韓燒風味😋😋😋(以前在韓國食烤肉必點大醬湯🤤)我地加左$80任飲生啤(有人又飲左4大杯🙈🙈)可以任飲Stella Artois同Hoegaarden👍👍好啱女仔飲~~仲可以飲juice lab特飲,我仲點左唔駛加錢嘅無糖西柚梳打 자몽 에이드🤤🤤係我以前最鍾意飲嘅飲品🤤🤤滿滿回憶😋😋自助吧嘅泡菜都有三款,味道唔錯配烤肉食一流😋😋炸物必食蝦多士,香

—————————
𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘
🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :
🌟Highlights:

自助吧嘅泡菜都有三款,味道唔錯配烤肉食一流😋😋炸物必食蝦多士,香脆得黎上面塊蝦肉都好厚😋😋另外仲沙律,甜品,必拎棉花糖🤤🤤🤤烘到外脆內流心🤤🤤🤤勁好食😋

𝗣𝗶𝗰𝘁𝘂𝗿𝗲𝗱 𝗜 𝗵𝗮𝗱 📸
🍽 B+C+D Supreme Set $298
🍽 E - Special Set 任飲生啤、罐裝HITE、Juice Lab 特飲 $80

🌐𝗔𝘁𝗺𝗼𝘀𝗽𝗵𝗲𝗿𝗲 : 餐廳以實驗室為主題,色調以黑白為主,亦有試管做裝飾品。座位尚算闊落但位置唔算多,食飯時間一定要等位,建議早少少黎食💪

🤵‍♂️ 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 : 上菜速度快,店員友善,亦有介紹食物👍👍服務周到👍👍

💰 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 : 旺角區出名性價比高嘅燒肉放題👍👍👍食物選擇多而高質,每一round出嘅肉質素都係一樣👍👍加分👍👍👍加$80有得任飲Stella Artois同Hoegaarden,非常抵🙈🙈
$415.8 (晚餐)
  • 牛五花
  • 豆腐泡菜湯
  • 一口牛
😚今次午餐去咗朗豪坊食一間主打無煙韓式燒肉放題~食完都唔使怕一身油煙味,好臭🤩🛍️餐廳係旺角朗豪坊,好方便,而且好容易搵到店舖以座位都算寬躺,幾舒適😌,見到中午時間都有幾枱人食放題😂𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞落單,出面仲會自助吧,有啲🥗蔬菜、小食🍗同甜點🧁自助拎揀咗𝐒𝐞𝐭 𝐁: 𝐒𝐮𝐩𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐒𝐞𝐭會包埋𝐌𝐞𝐧𝐮上面𝐏𝐚𝐫𝐭 𝐁-𝐃嘅嘢食❤️以食🇺🇸美國安格斯牛肉為主,🥩牛板腱厚薄適中,肥瘦都幾均勻,💗牛味都幾香,肉質唔錯,唔會話好韌,又唔會好油膩咁,平平哋都幾抵食🤤🥓牛五花燒香脂肪部份,脆卜卜,好香口🧡🌊另外海鮮都幾新鮮,蜆肉一啲沙都冇,幾鮮甜,🦑魷魚爽口彈牙,幾有咬口,唔錯💓✨必食✨🇺🇸美國安格斯牛板腱🥩-🇺🇸 美國安格斯牛肩肉🐄-🇺🇸 美國安格斯一口牛🥩-🍐韓式梨汁牛五花🥓-🌊海鮮: 蜆/廣島蠔🦪/魷魚🦑另外仲食咗其他嘅,不過不失甜辣雞翼🐥//豬五花🐷//豬頸肉🐖//香蔥豬梅花肉🍝肉醬意粉//🧈牛油雜菇🍄⋯⋯ 飲品仲有梳打飲~飲咗🍓士多啤梨梳打&🍍菠蘿梳打🥤幾清爽解渴,仲可以解吓油膩💓📍 𝐋𝐚𝐛 10 (旺角)🐰: 3.8/5#eatwithkeikei #旺角 #lab10 #朗豪坊#swe

🛍️餐廳係旺角朗豪坊,好方便,而且好容易搵到

肉質唔錯,唔會話好韌,又唔會好油膩咁,平平哋都幾抵食🤤
🥓牛五花燒香脂肪部份,脆卜卜,好香口🧡

✨必食✨
🇺🇸美國安格斯牛板腱🥩

🇺🇸 美國安格斯牛肩肉🐄
🇺🇸 美國安格斯一口牛🥩

🍐韓式梨汁牛五花🥓
🌊海鮮: 蜆/廣島蠔🦪/魷魚🦑

另外仲食咗其他嘅,不過不失
甜辣雞翼🐥//豬五花🐷//豬頸肉🐖//香蔥豬梅花肉
🍝肉醬意粉//🧈牛油雜菇🍄⋯⋯

飲品仲有梳打飲~
飲咗🍓士多啤梨梳打&🍍菠蘿梳打🥤
幾清爽解渴,仲可以解吓油膩💓

📍 𝐋𝐚𝐛 10 (旺角)
🐰: 3.8/5

#sweetiedaily_mongkok

2022-10-01 48 瀏覽
朋友話好耐冇食過韓國燒烤,今日行完朗豪坊見到呢間都幾多好評嘅燒烤店,就入去試下啦!餐廳有幾個餐可以選擇,簡單來講想食和牛就食A餐,普通牛同埋其他主食就B餐,唔食牛就食C餐,貴有貴食平有平食,視乎你鍾意食乜嘢😌我同朋友就揀咗B餐食,第一round嘅時候係唔使自己落嘢食嘅,店員會先上一個牛肉拼盤同埋豬腩肉拼盤俾你燒住先,等嘅時候就可以落住嘢飲同埋去出邊嘅沙律吧食住前菜先。出邊嘅前菜選擇唔算好多,但都有沙律小食同埋甜品3個種類。我哋食嗰日小食有蝦多士,都炸得幾香脆,值得一試🥪 肉類方面,牛肉大部份都係安格斯牛肉,有牛版腱,牛肩肉,一口牛等等。不過我今次想推介嘅唔係牛肉,反而係韓式豬五花🐷 平時我好少食五花腩,因為覺得油脂比較多🤔 不過因為今次係燒肉,所以可以將d油脂燒走,而且個邊燒到半燶脆脆地,加埋本身嘅韓式醬汁,一d都唔會漏😀👍🏼👍🏼除咗肉類,餐廳都有幾款海鮮供應,我地食左大蝦,魷魚同蠔,每樣都唔錯正常發揮🦐🦑🦪

2022-09-27 733 瀏覽
每次黎親朗豪坊由最上掃落黎,都一定會見到間實驗室做主題既韓式燒肉餐廳。以無煙韓燒吸引一眾燒肉迷,食完燒肉都唔使怕成身燒烤味。依家餐廳仲推出左逢星期一至五既午市 75分鐘韓燒放題,1️⃣$99既午市時段放題2️⃣$138既午市時段放題3️⃣凡like餐廳 社交平台 即送安格斯牛肉拼盤兩款都有至少廿幾款食材可以揀,$138果款係多左我最鍾意既梨汁牛五花。飲品送一杯,加$20就任飲,任食沙律bar。 揀好左$138果set,坐低就掃code嗌野食,套餐包晒豬牛雞,試岩再添!沙律bar、小食、韓式小菜、蔬菜都係出面自助,仲有白飯任添。佢地既野飲好大杯,又唔會好甜! 🏷 幫大家bookmark必嗌菜式:梨汁牛五花、牛板腱、牛肩肉、豬五花、翠玉瓜等,而小食必拎泡菜、即炸薯條、棉花糖、brownie等。 如果唔想食放題既,可以單點牛魔王必選牛肉拼盤,有齊7款部位既牛,包括牛舌、牛板腱、西冷、牛肩肉等,超抵食! 另外仲有90分鐘全日燒肉放題,有三個價位可以選擇。1️⃣$258,沙律Bar,豬,雞及海鮮2️⃣$298,1️⃣+ 安格斯牛3️⃣$358,1️⃣+ M5和牛

2️⃣$138既午市時段放題
3️⃣凡like餐廳 社交平台 即送安格斯牛肉拼盤

另外仲有90分鐘全日燒肉放題,有三個價位可以選擇。
1️⃣$258,沙律Bar,豬,雞及海鮮
2️⃣$298,1️⃣+ 安格斯牛
3️⃣$358,1️⃣+ M5和牛

2022-09-26
應該店內有90%嘅客人都燒肉 不過我只係試佢哋嘅lunch set😛Lunch set- 韓式炒粉絲 $88賣相普通 味道入味 牛肉份量得幾塊小薄片 CP值唔高Lunch set- 韓式鐵鍋飯 $88所有配料味道還好 但冇韓式辣醬拌飯 味道尚欠少少🤏🏻小食- 炸飯團🍙 (free)很有驚喜 炸得剛剛好 長期暖燈照住保溫小食- 炸麥樂雞 (free)👀肉質較硬小食- 炸飯團🍙 很有驚喜 炸得剛剛好 長期暖燈照住保溫小食- 炸麥樂雞👀肉質較硬Lunch set- 韓式炒粉絲 賣相普通 味道入味 牛肉份量得幾塊小薄片 CP值唔高Lunch set- 韓式鐵鍋飯 所有配料味道還好 但沒有韓式辣醬拌飯 味道尚欠少少🤏🏻每人頭消費均可享自助沙律小食bar~Lunch set/燒肉餐也可以🙈

Lunch set- 韓式炒粉絲 $88
賣相普通 味道入味 牛肉份量得幾塊小薄片 CP值唔高
Lunch set- 韓式鐵鍋飯 $88
所有配料味道還好 但冇韓式辣醬拌飯 味道尚欠少少🤏🏻
小食- 炸飯團🍙 (free)
很有驚喜 炸得剛剛好 長期暖燈照住保溫
小食- 炸麥樂雞 (free)
小食- 炸麥樂雞👀肉質較硬
早前經過朗豪坊見到有間主打燒肉放題,環境寬敞又明亮,坐得舒服梗係食得開心啦🥳重點係真係無煙所以完全唔會食完一身油煙味咁🤭-先講外面有一個細細的自助區,分別有啲熟食、沙律、蔬菜等,任君選擇!-🌟Supreme Set $298/pp今次同朋友就叫左Supreme Set😎店員一開始會先上個安格斯牛拼盤,咁就可以先每樣牛都試一下,之後第二round就可以叫返自己鍾意食既肉類❤️-🎈韓式梨汁牛五花 好好食必點!Encore左兩碟😍油脂分布均勻!每一塊都切得好薄,所以食落唔會好膩好heavy,調味亦都好好,口感不錯🤩-🎈美國安格斯牛板腱紋路勁靚😍超大塊亦都好厚身,牛肉味相對濃郁啲!-🎈厚切牛舌食落好爽口,推薦!!-🎈韓式醬燒雞腎 朋友燒得好好食,食落爽脆,幾惹味😚-🎈唐揚炸雞 即叫即炸!比想像中有驚喜,勁嫩滑😋-🎈棉花糖 估唔到呢度竟然有得燒棉花糖😌將佢係咁易燒一燒就已經做到裡面溶溶地勁軟身既感覺,好正💕-🔸Lab 10 📍旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖

🌟Supreme Set $298/pp

安格斯牛拼盤

🎈韓式梨汁牛五花

🎈美國安格斯牛板腱
紋路勁靚😍超大塊亦都好厚身,牛肉味相對濃郁啲!
🎈厚切牛舌
食落好爽口,推薦!!
🎈韓式醬燒雞腎
朋友燒得好好食,食落爽脆,幾惹味😚
🎈唐揚炸雞
即叫即炸!比想像中有驚喜,勁嫩滑😋
🎈棉花糖
🔸Lab 10
📍旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖
2022-09-19
安格斯牛拼盤
  • 美國安格斯牛板腱
2022-09-23 41 瀏覽
食燒肉最怕就係一身油煙味🫣 而《Lab 10》則主打無煙韓式燒肉,位於旺角朗豪坊,地理位置非常方便!店舖以文青風格為主,可容納大概60人,座位尚算寬躺舒服;大約7點就開始陸續滿座。而點餐方式可以選擇放題或散叫,放題形式分為3種,餐廳中心亦設有自助吧,有蔬菜、韓國小食同甜點比大家無限添加!而今次同朋友就試試「Supreme Set」,以美國🇺🇸安格斯牛為主🤤🤤Meun上有一個「牛拼盤」,真係超級推薦大家先order,因為就係Supreme Set每款安格斯牛都有2-4件,可以試試邊種最岩自己心水😚厚切牛舌:份量絕不輸蝕,口感比較彈牙安格斯牛一口牛:朋友至愛,一啖一件,肉質軟嫩juicy👍🏻韓式梨汁牛五花:👑必試之選,薄切嘅牛五花好快燒熟,入口即溶😍😍配上清甜嘅梨汁調味,食多多都唔會膩除此之外,Meun都可以選擇海鮮,有蜆、廣島蠔🦪、虎蝦🦐同魷魚🦑。款式雖然唔多,但全部都非常新鮮👍🏻而令我最意外驚喜係自助吧嘅小食 — 薯條、香蕉球,店員不停refill,所以都熱辣辣,香口酥脆👍🏻最後,燒個棉花糖、食個小蛋糕就係一個大滿足👏🏻

厚切牛舌:
份量絕不輸蝕,口感比較彈牙

安格斯牛一口牛:
朋友至愛,一啖一件,肉質軟嫩juicy👍🏻

韓式梨汁牛五花:

最後,燒個棉花糖、食個小蛋糕就係一個大滿足👏🏻
2022-09-23 41 瀏覽
最近真係好忙🤣所以放工一定要獎勵自己食餐好啲嘅😜今次就去左呢間係朗豪坊嘅Lab10食韓式燒肉放題😉覺得CP值唔錯,可以分享俾大家Supreme Set ($298/位)我同朋友就揀左呢個supreme set 黎試,可以食曬佢menu上面嘅Part B-D😊呢個set 個人就覺得幾抵食,質素高又唔算太貴👍🏻如果再有高啲要求嘅,可以試佢哋嘅premium set,價錢都算抵食不過講翻正題,佢嘅牛肉真心推薦,因為質素真係唔錯😘油份好夠,新鮮度高,牛味夠重👍🏻而kk個人最推薦大家叫嘅一定係美國安格斯牛板腱、牛肩肉同韓式梨汁牛五花👍🏻佢嘅牛板腱油脂分布都幾平均,厚薄適中,食落肉質偏嫩又唔算太油,真心會想encore再encore 😝至於佢嘅牛肩肉同牛五花都係有調味,所以食落味道豐富啲,燒完又夠香口😋真心正另外,佢仲有其他唔同嘅肉、海鮮同配菜揀,例如:牛肋條、廣島蠔、唐揚炸雞、韓式甜辣雞翼同牛油雜菇等😍佢哋全部嘅質素都唔錯㗎,真心好豐富同好正㗎總括嚟講,今次試嘅呢間Lab10都幾有質素同幾有驚喜,去開旺角嘅朋友真係可以考慮試下

Supreme Set ($298/位)

2022-09-22 146 瀏覽
今日去旺角攞部電器去維修。中間要等兩個鐘, 一條友搵咗附近一間外觀幾靚仔有幾多好評嘅韓燒食下kill 下time.入到去,店員好熱情裝修有幾型格,感覺不錯. 我食$138午市放題,一坐低就擺低一盤牛五花同埋一盤雜肉俾我。觀感上唔錯😊一開始燒牛五花,味道一般但都可以啦百幾蚊。跟住燒雞翼,5秒內個鐵板就乾晒雞翼連皮黐到實。 因鐵板冇搽油的緣故超級黐底…成嚿肉都係黑色,咁我唯有放棄隻雞翼攞啲雞皮啲油出嚟希望潤返個鐵板,先再燒豬扒。 好可惜佢啲豬扒好薄而且乾無油份都冇亦都唔係好見同食到醃過嘅痕跡….一放落個鐵板又係即時黐底燶晒🥲🥲🥲忍唔住舉手問店員係咩問題佢就話我塊板冇加油,佢而家幫我加返…跟住我再燒,可能由於之前已經太多燶咗嘅焦, 再燒咩嘢都係變黑色。 我都有啲唔好意思咁再舉手問佢可唔可以幫我換個塊板因為我真係食唔到…好彩佢都肯同我換。 來到新板係有少少油份,比之前嘅好…燒咗一陣都係有同樣情況咁都算啦。唯一一次加單,要咗一塊牛扒。 等咗20分鐘都冇再催佢就嚟咗碟未融雪同見唔到有醃製過嘅所謂燒汁牛扒….一睇都覺得驚,究竟咩係燒汁😆。 算啦,照燒埋佢….一食落口真係難食到暈。 無肉味(有雪味)再
今日去旺角攞部電器去維修。

入到去,店員好熱情裝修有幾型格,感覺不錯.

一開始燒牛五花,味道一般但都可以啦百幾蚊。

唯一一次加單,要咗一塊牛扒。 等咗20分鐘都冇再催佢就嚟咗碟未融雪同見唔到有醃製過嘅所謂燒汁牛扒….一睇都覺得驚,究竟咩係燒汁😆。 算啦,照燒埋佢….一食落口真係難食到暈。 無肉味(有雪味)再加埋黑色嘅炭焦…今餐真係冇乜食過嘢落到肚,全部都係焦燶嘅肉。 坐隔籬枱嘅太太同我情況一樣大家都係相視擰頭,無話可說😶

總括嚟講,只有碟牛五花係ok擺得落口因為有醃過又有油份。 我而家最想知點解呢間嘢可以有咁多個好評呢,係我唔好彩定係佢退步咗呢🤔

韓式牛扒
2022-09-19 65 瀏覽
Lab 10 (旺角) 上星期五同媽咪行朗豪坊,見到有間食韓式燒肉放題lunch, 行到好餓去試下先~~今次小編揀左Supreme Set B $298/人呢個餐可以喺限時內任點以下牛肉同熱食😚:💖美國安格斯牛板健💖美國安格斯牛肩肉💖美國安格斯牛脊肉💖美國安格斯一口牛💖韓式梨汁牛五花💖韓式燒汁牛排💖首爾牛肋條💖英國特選牛仔骨💖厚切牛舌牛肉類每樣點左d黎食,牛味好出,而且唔多肥膏,食多幾片都唔洗擔心🥰💖廣島蠔💖唐楊炸雞即叫即炸,所以熱騰騰而且好脆身~💖肉醬意粉當然仲有雞肉同豬肉可以揀,同埋菇類~ 薄切豬肉好快烤熟,小編建議用黎拌紫菜醬油飯再加少少泡菜一流😚出面有沙律🥗自助bar, 可以蔬肉同肉既攝取平衡番~ 仲包左梳打飲品😃,揀左青檸梳打同埋熱情果梳打,酸酸甜甜岩晒烤肉時飲用~~
Lab 10 (旺角)

今次小編揀左Supreme Set B $298/人

💖英國特選牛仔骨
💖厚切牛舌

💖廣島蠔
💖唐楊炸雞
即叫即炸,所以熱騰騰而且好脆身~

💖肉醬意粉

當然仲有雞肉同豬肉可以揀,同埋菇類~

出面有沙律🥗自助bar, 可以蔬肉同肉既攝取平衡番~

2022-09-16