每一次係朗豪坊行街都會見到有間食韓式燒肉為主嘅餐廳🤤🥩每一次經過都好想入去試一試!而最近有個朋友都想試呢一間❤️所以我地就起行Gogogo to try try 先🍽️😋燒肉店嘅內部設計及裝修風格都俾人有一種簡潔嘅感覺🫧🫧,燒肉店主要以實驗室為主題🧫🥼🔬,牆身都擺放唔少嘅實驗室會用到嘅工具🥽🧪,最吸引嘅就係燒肉店係以「無煙韓燒」💨💨吸引一眾燒肉迷,食完燒肉就唔怕成身有浸燒肉味啦,可以開開心心咁行街!🤤⭐️Set B - Supreme Set $298我地叫左個Set B - Supreme Set - 90分鐘可以任食豬牛雞🐷🐮🐔,而且肉類及小食嘅選擇都唔少架,作為牛魔王嘅你一定要點份牛肉拼盤🥩,拼盤共有7款牛部位包括牛舌、牛板腱、西冷、牛肩肉等,全部放哂係盤上❤️🤤🥩超吸引!一定要叫牛柳食🥩食落軟腍😋好正除咗有肉肉之外,亦都有海鮮可食選擇❤️例如蝦🦐、蜆、廣島蠔🦪🤤餐廳嘅蝦味道爽脆鮮甜,同時都有各式各樣嘅小食,有意式芝士球飯、粟米炸雞塊、薯條及韓式泡菜等等,都係任拎任食🤤😋意式芝士球飯嘅味道都唔錯👍🏻外脆脆內軟軟的🍘🍘想食得健康啲,都有幾款蔬菜可以選擇🥒🌽🍄有翠玉瓜、粟米、菇類及茄子等等素食

⭐️Set B - Supreme Set $298

想食得健康啲,都有幾款蔬菜可以選擇🥒🌽🍄有翠玉瓜、粟米、菇類及茄子等等素食🤤都可以選擇佢地嘅沙律🥗🥗
2023-02-05 72 瀏覽
LAB10 (旺角)📍旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖收咗工諗住去朗豪坊睇戲搵咗呢間喺朗豪坊嘅燒肉放題 食完再睇😆燒肉放題90分鐘任食$298🔥90分鐘都夠晒食 因為上菜都幾快開咗枱之後好快就上咗韓式梨汁牛五花 牛拼盤上完枱就已經即刻可以燒 好好把握1分1秒出面仲有自助區可以拎到唔同嘅蔬菜🥒例如翠玉瓜 大菇 粟米 同一啲前菜等👅厚切牛脷 近牛脷芯位置 爽口彈牙 🐮牛五花 薄切 而且已經調好味好快 已經燒到🥩牛板腱 油花分明🥬蔬菜類都好新鮮 翠玉瓜好Juicy想要熟食嘅話都有唔少選擇點左韓國豆腐湯來暖一暖身🍲梳打飲品都可以任飲試咗青檸同士多啤梨梳打都唔錯士多啤梨有粒粒果肉🧃最後仲拎咗幾粒棉花糖燒來做甜品🤣
LAB10 (旺角)

📍旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖

梳打飲品都可以任飲
試咗青檸同士多啤梨梳打都唔錯
士多啤梨有粒粒果肉🧃

最後仲拎咗幾粒棉花糖燒來做甜品🤣
🉐無煙韓燒🉐食肉獸福地〈Supreme B set〉依個餐真係性價比之選,價錢抵之餘肉類款式都非常多🤩牛就有美國安格斯牛板腱,美國安格斯牛肩肉,安格斯牛脊肉,安格斯一口牛,韓式梨汁牛五花,韓式燒汁牛排,首爾牛肋條,厚切牛舌等等🥩🥩。所有牛嘅肉質都非常嫩滑🤤,好香牛味🐮,大部份燒十幾秒就已經食得😆豬同雞嘅種類都好多,例如有甜辣雞翼🍗,韓式豬五花🥓,秘製豬肋骨🦴,柚子豬頸肉等🐷。再加埋海鮮例如魷魚🦑,廣島蠔🦪,蜆🐚都係飲食,豬肉一啲都唔韌,海鮮又夠新鮮,作為食肉獸同海鮮狂迷都真係食到好滿足😍等緊肉熟嘅同時,仲可以食住出邊自助嘅沙律吧同埋小食,例如有無骨鳳爪、脆薯條、白酒蜆等等,真係唔驚餓親啊!飲品方面不單止任飲選擇都好多,除咗汽水🥤,仲有唔同種類嘅水果梳打🍹例如青蘋果梳打🍏,士多啤梨梳打🍓,菠蘿梳打🍍等等,佢啲梳打仲可以嗌少甜,唔飲得甜嘅朋友仔都唔怕嗌啦🤪
🉐無煙韓燒
🉐食肉獸福地

〈Supreme B set〉

2023-02-04 61 瀏覽
韓式燒肉餐廳,以「無煙韓燒」吸引一眾燒肉迷。牛魔王必選牛肉拼盤,7款牛部位包括牛舌、牛板腱、西冷、牛肩肉等 熟食有韓式泡菜豆腐湯、鵪鶉蛋紫菜飯、薯條、麥樂雞、另外仲有啲前菜~沙律🥗泡菜,青瓜等等~~海鮮:海蝦、同沙白蜆,好新鮮飲品:無糖可樂、可樂,其他梳打,仲有特色飲品沙冰食肉前飲個韓式泡菜豆腐湯暖一暖個胃仔先,仲有就係必食牛舌同五花腩食極唔夠喉 仲有就係棉花糖😂基本上個燒盤都唔會痴底真心抵讚,好適合我呢啲唔識燒野既人士,另外仲要採用無煙,咁就唔會令到由頭到腳都成身燒肉味❤️職員叔叔又好熱情係咁介紹食物俾我地同又教我地點燒。

海鮮:海蝦、同沙白蜆,好新鮮
飲品:無糖可樂、可樂,其他梳打,仲有特色飲品沙冰

職員叔叔又好熱情係咁介紹食物俾我地同又教我地點燒。
2023-02-02
  • 特級和牛拼盤
  • 豆腐泡菜湯
2023-02-02 56 瀏覽
呢間係位於旺角朗豪坊嘅韓式燒肉店,以「無煙韓燒」吸引顧客!啱晒鍾意🇰🇷 韓燒但又驚成身油煙味嘅你🤫🤫🤤 餐廳以灰白色為主調,特飲仲以化學量杯盛載。餐廳嘅座位都算多。晏晝去食午市燒肉放題🥢🍴🥩🥓🍖,款式都幾多,上菜速度快!!食到好飽。.🍴🥩 《90分鐘 • BCD set 任叫• 放題 》 $298/ person<Supreme Set>包括:美國安格斯牛板腱、牛肩肉、牛脊肉、一口牛、韓式梨汁牛五花、燒汁牛排、首爾牛肋條、英國特選牛仔骨、厚切牛舌!來自唔同國家特色嘅牛肉🤩仲有牛魔王😈 必選牛肉拼盤🤫 諗唔到叫咩部位同叫幾多,叫呢個拼盤咩都試下先😋。包括7款牛部位包括牛舌、牛板腱、西冷、牛肩肉等,依次放在拼盤上。韓式五花腩肉油脂分布平均,啖啖肉。安格斯牛肉拼盤有齊牛板腱、牛小排、牛肩肉🤩,全部都好嫩身。.成個餐有好多款食物任叫,除咗安格斯牛肉之外,肉類仲有豬肉雞肉。當然唔少得海鮮🦪🍤!有魷魚、蝦、廣島蠔、蜆😆 海鮮好新鮮,廣島蠔放喺錫紙盤上面燒😋又可以加檸檬汁,魷魚好彈牙,蜆好新鮮同多汁,重海水味🤤仲有泡菜、豆腐湯、蔬菜、瓜果、炸物、醬油飯、肉醬意粉、梳打汽水,超豐富🤤
<Supreme Set>

包括:

仲有泡菜、豆腐湯、蔬菜、瓜果、炸物、醬油飯、肉醬意粉、梳打汽水,超豐富🤤 落完單之後店員一次過拎晒所有燒肉同食物,張枱都夠闊落,可以慢慢燒同品嚐。另外餐廳提供嘅餐具、鉸剪、爐具都好齊全
午餐
2023-01-30 85 瀏覽
應朋友邀約嚟旺角朗豪坊聚舊,順道互相拜年。友人愛吃烤肉,所以特意選了這間主打無煙燒肉嘅韓式燒肉放題專門店。餐廳裝潢富現代感,以獨特及新潮嘅實驗室作設計,加上店舖用創新手法,將西式元素混合韓燒,利用鮮果及果汁製作不同醬料,配搭新穎,令人期待。我哋點咗個午市任食 Supreme Set ($298),個套餐陣容好豐富,提供多款精選牛部位,另外仲有豬肉、雞肉、海鮮、熟食、蔬菜、甜品及飲品等,選擇多籮籮!點完餐後,店員會隨即送上牛五花及全牛拼盤各一碟,讓客人淺嚐,之後就可以按個人喜好自行加單。牛板腱肉質軟嫩帶彈性,入口香甜多汁,中間透明嘅嫩筋嚼勁十足,食落Q彈有層次。牛肩肉同牛脊肉嘅肉味亦非常濃郁,加上油分適中,入口即溶。安格斯一口牛肉質細嫩,略帶油花,燒香後唔使點任何醬汁吃,已非常美味。另外厚切牛舌都好正,外形飽滿,色澤粉嫩,完全不帶羶味,燒至 8 成熟就食得。以圓碟另上嘅韓式梨汁牛五花,賣相亦超吸引,肉質肥瘦相間,脂肪分佈平均,送上時已切成薄片,加上用咗梨汁醃製,食落甜甜地,帶有牛肉鮮味。另外仲點咗柚子豬頸肉同香蔥豬梅花肉,豬頸肉爽脆彈牙,入口帶柚子醬微酸;而豬梅花亦口感鬆化富肉香。海鮮方
海鮮方面,有廣島蠔、魷魚、虎蝦同蜆等,全部食材都好新鮮,廣島蠔大隻肥美、而虎蝦亦厚實富彈性,鮮味甘甜。
另外餐廳設有自助吧,有韓式伴菜、沙律、炸物、蔬菜、棉花糖同布朗尼等供應。好耐無食過燒棉花糖,將外皮烤至微微帶脆,配上融化燙口嘅中心,令人無法抗拒。
個套餐仲包埋飲品,有可樂同 6 款梳打供應,全部都可以任飲,非常超值!
2023-01-29 53 瀏覽
今日嚟到朗豪坊諗咗好耐食乜嘢,最後揀咗Lab10店舖嘅裝修同食開嘅韓燒好唔同,充滿未來嘅科技咁,好新奇好有趣!今次揀咗佢嘅supreme set,成為$298 ,呢個價錢、呢個位置,簡直超值!主力推介佢嘅牛五花牛五花嘅上菜方式好靚,將一片片牛肉完整咁鋪喺圓碟上,上面灑滿左韓式雪梨汁,甜甜嘅醬汁經過火炙之後,焦糖化令到牛肉嘅味道更上一層樓!首爾牛肋條牛肋條非常有咀勁,啖啖肉汁汁令人回味無窮!令我諗起喺首爾嘅日子!厚切牛舌牛舌非常彈牙、充滿牛肉嘅香味鵪鶉蛋紫菜飯唔同燒肉店,而家都會主打佢哋嘅醬汁撈飯,我覺得呢一間好有特色,用上左原隻鵪鶉蛋、流心嘅蛋黃撈落去飯度,加埋豉油,極之可口!最後最後,呢度嘅飲品都係即叫即製、我哋嗌咗佢嘅士多啤梨梳打酸酸甜甜嘅氣泡水,真係非常開胃!——————為食分界線——————📍 LAB10 (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)人均消費: $300
今日嚟到朗豪坊
諗咗好耐食乜嘢,最後揀咗Lab10
主力推介佢嘅
牛五花

首爾牛肋條

厚切牛舌
牛舌非常彈牙、充滿牛肉嘅香味

鵪鶉蛋紫菜飯

最後最後,呢度嘅飲品都係即叫即製、我哋嗌咗佢嘅士多啤梨梳打
酸酸甜甜嘅氣泡水,真係非常開胃!

——————為食分界線——————
📍 LAB10 (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $300
2023-01-26 52 瀏覽
上網search到呢間任食燒肉好似唔錯就同fd來試下🤗店舖係朗豪坊好岩收工同朋友聚一聚😎揀左Surpreme set B+C+D, $298+1朋友放題攻略係首先將set B的牛全部叫一round先😆再加廣島蠔, 蜆, 韓式豬五花, 牛油雜菇🤤再係外面自助bar拎d沙律, 青瓜, 薯條做前菜🤭蟹柳沙律同醃青瓜好味又開胃🥒薯條即炸好夠脆🍟收工之後好肚餓先煎一盤韓式豬五花 薄薄嘅五花肉加上醬料好入味 唔使另外點醬已經好好食👍🏻再主力燒牛肉 牛肉有唔同部位都有質素都好好❤️最鍾意佢薄片安格斯牛板腱,🥩稍稍燒一下已經食得🥰軟嫩入味可以食到好多片!大力推薦廣島蠔🦪雖然唔算大粒 但都鮮美滑溜! 配上檸檬一齊煮, 滲哂檸檬香氣好好味! 同朋友一口氣食左5份先夠喉😆飲品揀左西柚梳打同草莓梳打 少甜走冰唔太甜配燒肉岩岩好👐🏻今晚食得超飽好滿足! 下次可能試埋set A😌
上網search到呢間任食燒肉好似唔錯
就同fd來試下🤗店舖係朗豪坊好岩收工同朋友聚一聚😎

揀左Surpreme set B+C+D, $298+1
蟹柳沙律同醃青瓜好味又開胃🥒
薯條即炸好夠脆🍟

收工之後好肚餓

再主力燒牛肉 牛肉有唔同部位都有
可以食到好多片!

大力推薦廣島蠔🦪

飲品揀左西柚梳打同草莓梳打 少甜走冰
唔太甜配燒肉岩岩好👐🏻
今晚食得超飽好滿足! 下次可能試埋set A😌
2023-01-26 40 瀏覽
新年前同好朋友來哩間LAB10食無煙韓式燒烤,幸運地安排左張大枱 同朋友坐得好舒服是日點左個B餐 中間位置除左任食燒肉,仲有湯,飯,另外出面BAR枱有沙律,菜,棉花糖,甜品仲有果味的梳打水,可樂,真係多不勝數職員先俾上一盆牛肉同豬五花無煙的韓燒真係唔擔心有油煙問題另外佢地d牛肉食得出原汁原味同朋友都鐘意食佢d牛肩肉,正另外豬五花都唔錯,值得一試唔駛點醬汁都夠曬味,指差一碗白飯飲品點左西柚梳打,熱情果梳打,飲得好爽,朋友出到來,沒有太多油煙,哩個燒肉真係食得好開心!

是日點左個B餐 中間位置
仲有果味的梳打水,可樂,真係多不勝數

職員先俾上一盆牛肉同豬五花
無煙的韓燒真係唔擔心有油煙問題

另外佢地d牛肉食得出原汁原味
同朋友都鐘意食佢d牛肩肉,正

另外豬五花都唔錯,值得一試
唔駛點醬汁都夠曬味,指差一碗白飯

飲品點左西柚梳打,熱情果梳打,飲得好爽,
朋友出到來,沒有太多油煙,哩個燒肉真係食得好開心!
2023-01-17
  • 香蔥薄切牛舌
  • 三色豬五花
2023-01-23 59 瀏覽
朗豪坊一直都係我出沒嘅地方📍今次試吓Lab 10 嘅韓式燒肉放題呢度嘅裝修風格係以實驗室🧪為主題清新簡潔而且明亮不過最吸引係「無煙燒烤」唔會好似平時 食完燒肉成身味🥲呢款爐都幾好精緻得嚟 火都夠大 啲嘢好快熟✨午市 Supreme Set (安格斯) 放題✨呢度係用QR Code order食物同飲品仲有自助Bar 前菜、蔬菜、甜品任食飲品都係任飲任叫 超大杯 味道都唔錯任叫之前會上7款牛肉大拼盤牛舌、牛板腱、西冷、牛肩肉、牛仔骨、醬汁燒牛排🥩款式多 對啊而且厚切仲有一盤蜆、蝦🦐、蠔🦪直接用上鍚紙兜住煮 方便👍🏻食完之後梗係要食個甜品喺自助吧嗰度攞咗棉花糖來烤🙈唔使去燒嘢食 都可以考到棉花糖🤤仲有朱古力brownie 🫶🏻完結左今日嘅午餐👍🏻👍🏻✨不過餐廳用餐時間90分鐘對我呢啲食得慢嘅人真係有啲急好彩個爐燒得夠快 如果唔係淨係個拼盤都未食晒🤣而家仲有4週年夾波波遊戲有機會贏取1折優惠
朗豪坊一直都係我出沒嘅地方📍
今次試吓Lab 10 嘅韓式燒肉放題
呢度嘅裝修風格係以實驗室🧪為主題
清新簡潔而且明亮
不過最吸引係「無煙燒烤」
唔會好似平時 食完燒肉成身味🥲
呢款爐都幾好精緻得嚟 火都夠大
啲嘢好快熟

✨午市 Supreme Set (安格斯) 放題

呢度係用QR Code order食物同飲品
仲有自助Bar 前菜、蔬菜、甜品任食
飲品都係任飲任叫 超大杯 味道都唔錯

任叫之前會上7款牛肉大拼盤

仲有一盤蜆、蝦🦐、蠔🦪
直接用上鍚紙兜住煮 方便👍🏻

如果唔係淨係個拼盤都未食晒🤣

而家仲有4週年夾波波遊戲
有機會贏取1折優惠
2023-01-22 58 瀏覽
朗豪坊的Lab10 燒肉放題! 餐廳以實驗室🧪為主題 環境闊落, 門口的Lab 為調整飲料🥤區環境無煙無味 不論何時何地都可以燒肉了~~放題有分幾款 而外面更有小型自助吧!好多韓式伴碟提供,任食任加有沙律、醃蘿蔔、醃青瓜,泡菜解油膩一流更有棉花糖提供做飯後甜品~🐮牛類全牛拼盤 內有各種牛部位安格斯牛板腱、特級牛柳、牛肩肉、牛脊背、一口牛、燒汁牛扒、首爾牛肋條、厚切牛舌花紋均勻 牛香味濃郁嘗試後 可自選部位非常貼心~🐷豬類一盤牛五花 非常薄腌汁非常入味 炒熱一流😂🤣豬肉亦有不同部位 香蔥豬梅花肉、蜜汁豬肋粒、豬五花款款肥美油香~ 🦐🦑🦪海鮮海鮮新鮮甜美有虎蝦、魷魚特別是廣島蠔肥大多汁 口感彈牙必叫之選~🍹飲品有好多款水果梳打又大杯,又清甜非常適合食韓燒飲------------------------------
朗豪坊的Lab10 燒肉放題!
環境無煙無味 不論何時何地都可以燒肉了~

放題有分幾款
而外面更有小型自助吧!
好多韓式伴碟提供,任食任加
有沙律、醃蘿蔔、醃青瓜,泡菜
解油膩一流

🐷豬類
一盤牛五花 非常薄
腌汁非常入味 炒熱一流😂🤣
豬肉亦有不同部位
香蔥豬梅花肉、蜜汁豬肋粒、豬五花
款款肥美油香

有好多款水果梳打
又大杯,又清甜
非常適合食韓燒飲
2023-01-20 79 瀏覽
叫左最貴嘅餐、啲嘢吃雪味重、好似雪左好耐咁、質量好差,種類唔算多,飲品種類都冇咩選擇、壞境一般、嗰爐又細、燒都燒唔得多、整體都唔得🙅‍♂️唔會有下次咯…………
2023-01-20
燒肉放題(限時90分鐘)🐮🐷🐥呢度呢係有任食沙律吧既食物咁就有炸雞塊 薯條 沙律 🥗粟米 茄子 冬菇 泡菜等 鍾意食咩就夾咩💕話明燒肉放題咁就可以任食你揀既餐所有肉類我揀午市 Supreme Set (安格斯) 放題🐮牛魔王既你一定必選牛肉拼盤 7款牛部位包括牛舌、牛板腱、西冷、牛肩肉等 會跟次序放係拼盤😍食完牛肉拼拼 我再order左牛頸脊 牛肩肉因為肉質鮮嫩 一啲都唔韌 好好味☺️海鮮🦐有其他海鮮你揀 我就揀左廣島蠔同蜆🦪下次試埋個韓式鐵鍋飯 泡菜和牛焗麵先😚

燒肉放題(限時90分鐘)🐮🐷🐥
呢度呢係有任食沙律吧既食物
咁就有炸雞塊 薯條 沙律 🥗
粟米 茄子 冬菇 泡菜等 鍾意食咩就夾咩💕

話明燒肉放題咁就可以任食你揀既餐所有肉類
我揀午市 Supreme Set (安格斯) 放題🐮
牛魔王既你一定必選牛肉拼盤 7款牛部位
包括牛舌、牛板腱、西冷、牛肩肉等
會跟次序放係拼盤😍

食完牛肉拼拼 我再order左牛頸脊 牛肩肉
因為肉質鮮嫩 一啲都唔韌 好好味☺️

海鮮🦐
有其他海鮮你揀 我就揀左廣島蠔同蜆🦪
下次試埋個韓式鐵鍋飯 泡菜和牛焗麵先😚
2023-01-20 48 瀏覽
同朋友去朗豪坊行街,經過呢間燒肉店 @lab10 見到裝修幾吸引,簡潔白色裝修又幾有韓國🇰🇷feel,價錢又唔算貴喎,一於入去試吓先😳🔥B Supreme Ser $298(90分鐘)星期五/六/日/公眾假期及前夕加$20🐮美國安格斯牛板腱、牛肩肉、一口牛、牛舌、首爾牛肋條等,種類都幾豐富👍🏻我特別鍾意!一口牛、牛板腱,入口有油香牛味較濃😋其他款式仲有豬🐷雞🐔都有十多款選擇架!推薦:柚子豬頸肉咬落好爽口,柚子味幾清✨蜜汁豬肋粒粒醃得好入味,夠晒軟淋!青檸雞扒勁滑又大塊😆海鮮🦐及其他:蜆、虎蝦必叫,仲有魷魚、牛油雜菇、廣島蠔、韓式豆腐湯、薯條、肉醬意粉後、唐揚炸雞等…..出邊自助區仲有棉花糖、布朗尼、紫菜醬油飯、泡菜及醃物、沙律🥗飲品汽水及梳打可以任飲,啤酒就加錢。呢度係無煙燒烤,食嗰時空氣都幾流通,食完唔需要擔心個身會有陣燒烤味👍🏻

其他款式仲有豬🐷雞🐔都有十多款選擇架!

2023-01-19 42 瀏覽
之前經過朗豪坊見到間餐廳幾裝修特別bookmark左要去試試,原來係無煙韓燒來,唔洗怕食完成身煙味啦~Supreme Set (90分鐘)|$298食物種類來講都算多,除左牛、豬、海鮮,同埋韓式料理:韓式甜辣雞翼、韓式醬燒雞腎、韓式豆腐湯等,上菜速度都好快,所以90分鐘時間兩個人絕對夠時間食,仲食到好飽。當中牛板腱係必叫之選,肉質軟淋完全唔韌又有牛味,薄薄一片燒既時候都唔洗燒太耐,另外仲有韓式梨汁牛五花,醬汁特別,如果可以厚少少就好了,比較易痴底要小心。身為海鮮愛好者既我,lab10仲有提供硯,隻隻都好鮮甜,同埋唔會有沙,encore左好多輪😋

Supreme Set (90分鐘)|$298