2023-01-18 48 瀏覽
朗豪坊抵食燒肉放題LAB 10 (旺角)~~~~~~~~~~~~~~~~~今次小編來到位於旺角朗豪坊的LAB 10,試下正宗韓式烤肉,今次選擇了燒肉放題90分鐘任食,有好多唔同種類的牛肉選擇。小編一坐底就放上牛肉拼盤,牛五花~牛肉拼盤每款牛燒肉都有,當中我最推薦安格斯牛肩肉,薄薄一片好容易燒,油脂分布均匀,牛味濃郁,配上燒汁超美味~~另外推薦梨牛五花,比較多油脂,食下去好香口甜甜地,非常滋味~~
朗豪坊抵食燒肉放題

LAB 10 (旺角)

~~~~~~~~~~~~~~~~~

經過n次Lab10,今次終於的起食一次~ B+C+D $298佢沙律菜好nice~ 因為有時燒茄子同菇都擔心過火,所以有現成蔬菜食都好。小菜有泡菜、辣蘿蔔、白雲鳳爪、漬青瓜同炸麥樂雞,都唔錯開胃。韓式豆腐湯味道好似辛辣湯,比較辣香。小辣朋友唔好叫依款。牛拼盤牛舌好大件厚肉好味!一口牛出奇地反多幾次又岩岩熟,個燒爐下一站大圍夠火力!安格斯牛板腱、牛肩肉同牛脊肉都牛味重,提前醃好咗,所以唔使自己另外加鹽。牛仔骨好快賣哂無得再叫~特級牛柳好軟身比較無油脂,瘦身。牛五花好好味,食左兩盤,必叫!雞肉有雞扒、甜辣雞翼同埋雞腎,雞腎必叫!有先漬煮中,減低燒既時間。食落有少許滷水味道。香蔥豬梅花肉幾特別,有香蔥下就無咁肥。海鮮都好出色!虎蝦、蜆、魷魚、廣島蠔虎蝦好快熟!蜆肉好鮮甜!小菜既海帶蜆就多左清酒味道!魷魚值得食多啲,燒完好有風味。牛油雜茹有幾種唔同既菇類同大牛油香草!唐楊炸雞既外皮係炸鮮奶個皮,幾特別。雞肉嫩!而肉醬意粉 for fun叫左,哈哈😆 鵪鶉蛋紫菜飯幾好食同無見過要食🐣布朗尼同棉花糖作為甜品。有蘋果梳打同西柚梳打依類既梳打同埋汽水西柚梳打有大量西柚肉,加上有得走甜!

韓式豆腐湯味道好似辛辣湯,比較辣香。小辣朋友唔好叫依款。

牛拼盤

特級牛柳好軟身比較無油脂,瘦身。

牛五花好好味,食左兩盤,必叫!

香蔥豬梅花肉幾特別,有香蔥下就無咁肥。

海鮮都好出色!虎蝦、蜆、魷魚、廣島蠔

牛油雜茹有幾種唔同既菇類同大牛油香草!

布朗尼同棉花糖作為甜品

有蘋果梳打同西柚梳打依類既梳打同埋汽水
西柚梳打有大量西柚肉,加上有得走甜!
  • 牛五花
2023-01-17 36 瀏覽
去朗豪坊影完貓貓新年主題🐈‍⬛🐈超級得意 都忍唔住入手左啲精品💓睇完再同媽咪去食呢間韓式真.無煙燒肉放題.套餐係包左任食牛豬雞 韓式小食 飲品 自助區仲有菜類 沙律 炸物 甜品棉花糖布朗尼.首先會送上牛肉拼盤同埋梨汁牛五花牛肉拼盤每款牛都有幾件 可以食哂咁多款式我會再專攻自己喜愛的 再encore🙌🏻🔸燒汁牛扒 個燒汁勁惹味入味🔸厚切牛舌 厚厚的 勁爽口🔸首爾牛肋條 調味夠晒特別🔸牛肩肉 最有口感🔸安格斯牛板腱 香濃牛脂🔸牛脊肉 彈牙滑嫩🔸海鮮廣島蠔同蜆都好出色 冇沙 蠔和蜆肉都好juicy 用個錫紙盤放上去燒 原汁原味🔸豬頸肉都夠哂爽口 切到一條條咁 燒到個邊有脆薄啲🔸小食唐楊炸雞🍗勁滑嫩多汁🔸飲品士多啤梨梳打同西柚梳打都好足料 係門外果汁bar 即製 仲可以揀走糖架 勁清涼🔸特別推介大家可以燒棉花糖🔸布朗尼出奇地有驚喜🍫.每位$298個人覺得朗豪坊食呢個價錢好抵環境唔錯👍而且真係冇煙.📍LAB10 📌旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖
睇完再同媽咪去食呢間韓式真.無煙燒肉放題
環境唔錯👍而且真係冇煙
📍LAB10
📌旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖
2023-01-17 36 瀏覽
~ 午市supreme set($298)🔥呢個餐會包咗牛🐮同海鮮🐟。如果大家唔知叫邊款仲可以叫咗個牛肉拼盤先😌,會有7款牛嘅部位包括牛舌、牛板腱、西冷、牛肩肉等等。個人覺得最好食係美國安格斯牛脊肉同英國特選牛仔骨🤤,肉汁口感都係比較好。另外海鮮有廣島蠔🦪,蜆,魷魚🦑同虎蝦🦐。至於豬我就淨係叫咗本身有調味嘅韓式豬五花🤪。食肉食到咁上下都可以叫個牛油雜菇同主食清吓腸胃😙。韓式豆腐湯配紫菜鵪鶉蛋飯都唔錯,但未食完都飽咗九成🤣。除咗手機點餐之外,仲有個自助吧,有簡單韓式伴菜,沙律🥗,少量蔬菜🥬仲有炸物同甜品🍮。btw飲品就全部都有氣🥤。
~ 午市supreme set($298)🔥

$318+1 一位大小同價 星期四晚上去食…限時90分鐘..環境:有小小污糟,檯同地下黐立立…服務:一般偏差,無服務…店員唔會主動招呼..爐:超細,每個爐最多2人,4人用好逼…火力好大,又無油,好易燒到D 野好黑變成炭…食物:品質超差,有雪味,得好少選擇..完全唔值呢個價錢,門口menu 望落好多選擇,實際上樣樣都售罄,乜都無得選…..肉的調料極少,醬汁只有茄汁同燒汁Only…飲品:得幾種梳打同可樂選..可樂唔凍..梳打無味同飲水無分別…. 自助沙律bar:種類極少,連沙律都樂難食!沙津D 芝麻醬好似溝水甘…泡菜超難食…黃瓜小菜及蜆湯勁鹹,好似鹽唔使錢甘…如果你考慮食呢間 唔好比錢買難受…唔推薦…無下次..
$318+1 一位大小同價
星期四晚上去食…限時90分鐘..
環境:有小小污糟,檯同地下黐立立…
服務:一般偏差,無服務…店員唔會主動招呼..
食物:品質超差,有雪味,得好少選擇..
肉的調料極少,醬汁只有茄汁同燒汁Only…

如果你考慮食呢間 唔好比錢買難受…

唔推薦…無下次..

2022-12-29
2023-01-12 43 瀏覽
食肉獸出動! 琴晚去咗 ❥⧽Lab10 ❥⧽食燒肉放題! 餐廳同個名一樣以實驗室做主題, 環境闊落, 重點係周圍唔會好大煙, 無乜燒肉味。𓊈Supreme Set $𝟸𝟿𝟾𓊉90分鐘韓燒放題有3 種set, 我地揀咗中間價位嘅 Supreme Set, 有9款唔同嘅牛肉, 另外仲有豬肉, 雞肉, 海鮮, 種類都幾多, 出面有個自助吧可以拎一d 前菜, 沙律同小食, 而汽水同梳打都係任飲。➺ 全牛拼盤一坐低就會送上全牛拼盤, 包括安格斯牛板腱, 牛肩肉, 牛脊肉, 一口牛, 牛仔骨同牛舌, 可以一次過試曬咁多款, 我地鎖定 encore 牛板腱, 牛肩肉同牛脊肉, 3款嘅花紋都好靚, 肉質好軟腍。➺ 韓式梨汁牛五花平時食韓燒真係好鐘意食牛五花, 薄薄一塊, 用梨汁醃製所以有少少甜, 牛肉同脂肪比例幾好, 食落好軟腍。➺ 豬五花 ✧ 豬頸肉豬肉油脂豐富, 燒到滴油有火焰, 豬肉結實 juicy, 好食!➺ 前菜 ✧ 沙律 ✧ 酸蘿蔔 ✧ 醃青瓜個人好喜歡呢3 款前菜, 真係食唔停, 可以自己不停 refill 好開心。♡♡ 整體食物質素都好好, 落完單好快就會送嚟, 食完又唔會一陣燒肉味,

𓊈Supreme Set $𝟸𝟿𝟾𓊉

➺ 全牛拼盤

➺ 韓式梨汁牛五花

➺ 豬五花 ✧ 豬頸肉

➺ 前菜 ✧ 沙律 ✧ 酸蘿蔔 ✧ 醃青瓜

♡♡ 整體食物質素都好好, 落完單好快就會送嚟, 食完又唔會一陣燒肉味, 真係好唔錯!
2023-01-08 54 瀏覽
一直都好想知道無煙燒肉係咩體驗,早前於朗豪坊10樓一間叫Lab10既任食韓燒餐廳 體驗左🤣無煙又幾有噱頭,Lab10比起一般既燒肉店優勝既地方在於,食完燒肉後個身同頭髮都冇燒肉味,呢到就完全體驗到同男人試左佢地$238 90mins任食既set,以下都係我地覺得好味同係咁加單再食既野🧏🏻‍♀️燒肉類厚切牛舌通常牛舌唔同部份都有唔同口感,舌中段既油花會比舌根少,而中段部位就比較爽脆,而我地個日食既牛舌油脂分布都算平均,應該就係舌根豬頸肉餐廳都切得適中 容易掌握熟度。食落爽口唔會有雪味,油脂都好夠爆汁!安格斯牛板腱呢個係最常叫最中意嘅部位,因為比肥牛厚,又冇牛扒咁厚,夠大塊,燒一燒就熟,牛味濃郁又好香。—————————————————————海鮮類蜆呢款體形較大,肉較大粒,味道清甜,開左殼就食得,唔洗加其他醬油調味😎最重要係冇沙蝦size黎講都算大隻😎肉質都算爽口,同埋快熟,密密燒密密食都得!—————————————————————其他韓式豆腐湯呢個飲落都幾辣,但唔會嗆喉,豆腐好滑,想飲暖嘅又解膩都唔錯!

燒肉類

—————————————————————
其他
韓式豆腐湯
2023-01-07 81 瀏覽
非常差既韓燒lunch,因為都係附近返工,亦都想試好耐,所以就約咗朋友仔去試吓,燒肉好一般,揾任何一間燒肉都可以好好食,而且唔係特別平,服務態度都一般,可能因為嗰度嘅侍應特別少,想揾個人問下野都唔得,旁邊設有小食區,有泡菜酸蘿蔔或者炸物
燒肉放題
2022-11-18
下午茶
2023-01-04 129 瀏覽
朗豪坊既呢間韓式燒肉店以「無煙韓燒」為噱頭,每個爐都有抽風功能,同埋好平,我同朋友就係比呢點吸引左入去食🙊🙊Premium lunch set💰$138/person 有75mins 任食真係好掋食!仲有汁燒牛扒同韓式五花牛,可惜肉質麻麻而且有啲鞋😢自助區食物選擇少,炸物又乾又硬,甜品得棉花糖同唔好食既 brownie🥲燒完出黎依然係成身燒肉味,同去其他傳統燒肉店冇分別😅😅呢間真心冇下次!Bye

燒完出黎依然係成身燒肉味,同去其他傳統燒肉店冇分別😅😅

呢間真心冇下次!Bye
2023-01-03 65 瀏覽
天氣轉涼,又係食燒肉嘅好日子,今日嚟到旺角朗豪坊嘅lab10食好西🙈,呢間餐廳裝修幾特別,有別於其他嘅燒肉餐廳,燒爐上方冇大大條抽煙管道😝,反而個烤爐本身就設有抽氣功能,冇左支抽氣管擋住我影相,而且又方便左我同對面朋友傾計🤪,重點係呢種抽氣方式令到d衫更少吸到d肉味,吾會話食完成身肉味,正牙😂。。我地叫左$318牛豬雞拼盤任食,掃一掃QrCode落單,肉肉好快就黎到🙈。肉質都幾吾錯,而且款式非常豐富😁,我地叫左魷魚、蠔、虎蝦、雞扒豬頸肉、牛仔骨、牛肋條、牛舌等等。當中我特別鐘意牛五花,肉嫩多汁得嚟,脂肪分佈好靚,牛味亦都濃郁,好食👍🏻。。

2022-12-29
2023-01-02 741 瀏覽
趁住隊友清大假去食一次試下,睇落裝潢係同店名貼題,實驗室帶點cyber feel咁,另有綠色植物點綴,座位都算多都幾闊落。當晚係平日夜晚7點入座,店舖已經坐咗大半班人,好多都係5至6個以上一班咁去食 👀限時90分鐘,感覺就有d趕 😅2個人去食都ok嘅,如果成大班去食就...大家講少幾句,食啦 😂😂😂放題跟大路嘅,分級:A) Premium Set $358 ⬅️ 提供SRF 美國和牛系列 及包括 Set B及C 之所有食材選項B) Supreme Set $298 ⬅️ 提供美國安格斯牛肉系列 及包括 Set C 之所有食材選項C) Selected Set $258 ⬅️ 只提供豬肉、雞肉及雜菜/野菌類⚠️ 因為只限時90分鐘用餐,所以未入座喺門口度就需要決定選擇食邊個set,我哋最後揀咗 Supreme Set,其實已經好夠,食到你眼突肚又突 👀首先店舖會先送嚟2大碟精選牛肉俾你🤩:🥩 韓式梨汁牛五花肉初頭睇以為係豬五花 😂 食落好嫰口又滑 😋👍🐂 安格斯牛肉拼盤有:牛板腱、一口牛粒、厚切牛舌、韓式燒汁牛排、英國特選牛仔骨等 🤤真係唔可以睇賣相,食落口又唔錯!肉類好juicy,冇筋,牛仔骨

限時90分鐘,感覺就有d趕 😅

放題跟大路嘅,分級:

首先店舖會先送嚟2大碟精選牛肉俾你🤩:
🥩 韓式梨汁牛五花肉

初頭睇以為係豬五花 😂 食落好嫰口又滑 😋👍

🐂 安格斯牛肉拼盤

真係唔可以睇賣相,食落口又唔錯!肉類好juicy,冇筋,牛仔骨都好易去骨果隻👍

睇見都流口水唔想等喇,快d食!🔥

試咗呢2碟頭round,如果唔夠喉可以再encore嘅👍 我地當然愈戰愈勇啦 😆😁

除咗牛牛之外,我哋都試咗豬肉同雞肉,都一樣咁好味 😀
特別推介豬頸肉同青檸雞扒!豬頸肉超滑漏,叫4塊已經叫少 😆 青檸雞扒食落幾清新開胃,雞皮冇乜脂肪架!燒埋佢嚟食都唔覺罪惡嘅 🤪

仲有海鮮梗係唔可以叫漏!😁

雖然海鮮選擇不算多,因為呢度主打始終係肉類,但 Supreme Set 都可以叫廣島蠔同蜆啊 🤩🥳

最基本嘅 Selected Set 都有蝦同魷魚可以叫!😄

燒野菜類嘅話可以唔駛QR code 落單,可以直接去自助bar任你夾又得!
自助bar仲有韓式前菜、沙律同炸物,炸雞比我想像中好味!😳 仲有沙律一定係必食!食少少試下啦!我本來真係諗住試兩啖,點知佢送肉食係好正!!😍

沙律完全唔係hea整架!唔會係醬多過料,有勁多蟹柳蟹籽又雜菜紫椰菜都出埋嚟!🥗
我本來想叫白飯送肉都唔記得咗了 🤣

最後講埋嘢飲,嘢飲都比我想像中好飲,同埋好大杯!😮 我好辛苦先飲得哂一杯,但我隊友好似去完沙漠咁,飲到2杯 😂 勁 👍
叫咗:菠蘿梳打同熱情果梳打 🍹
兩杯都唔係藥水味,又唔會太甜 👍滿意 ❤️

整體嚟講,因為只得90分鐘時限,呢度比較適合2至4人去食會好d 🤔
價錢方面真係幾抵 三百零蚊都食到咁多款嘢食 👍😃
同埋我哋發現佢係無煙燒烤!走咗之後都唔覺個身有油煙味 👍💯
嘢食亦出奇地唔錯呢,可以再去 😄

2022-12-15
  • 韓式梨汁牛五花
  • 特級和牛拼盤
2022-12-29 40 瀏覽
久病初癒回歸闊地🍴.Hi y’all I’m back💃🏻斷斷續續咳咗好耐,近排叫好啲(touchwood),找返啲街數先,之前去咗間就腳又唔算貴嘅韓燒,事不宜遲!.1️⃣Premium set ($358)呢個set係最高級嘅set,除咗前兩級都有嘅食物外,仲有SRF美國和牛肋肉、肉眼芯,封門柳等食材.SRF美國和牛肋肉、肉眼芯有少少雪花紋,當然比唔上日本和牛,但呢隻比較有牛味同口感,唔會太韌,唔錯🐮.SRF特選黑豚梅花肉薄切嘅梅花肉有醬汁稍為醃過一下,燒完更加香,薄薄地唔會食完一次唔會太膩.熱一熱身先🥓之後仲有post😏.性價比:🌕🌕🌕🌑🌑美味度:🌕🌕🌖🌑🌑獨特性:🌕🌕🌕🌑🌑.📍LAB10 (旺角)🥩
久病初癒回歸闊地🍴
1️⃣Premium set ($358)
SRF美國和牛肋肉、肉眼芯
SRF特選黑豚梅花肉
熱一熱身先🥓之後仲有post😏
性價比:🌕🌕🌕🌑🌑
美味度:🌕🌕🌖🌑🌑
獨特性:🌕🌕🌕🌑🌑
📍LAB10 (旺角)
🥩
2022-12-29 51 瀏覽
LAB10📍 亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖LAB10位於旺角朗豪坊10樓,主打韓式無煙燒肉,是一間以實驗室為主題的餐廳。👍🏻牛豬雞拼盤牛豬雞拼盤份量十足,款式足夠,適合選擇困難症的小編。👍🏻牛五花牛五花被切成薄片,輕輕一烤已經熟透,肉質軟嫩不澀,令小編想一片接著一片吃。👍🏻安格斯牛板腱牛板腱肉質細嫩,密布油花,鮮美多汁,吃起來有韌勁,令小編無法抗拒。👍🏻厚切牛舌厚切牛舌肉質柔嫩,吃起來的口感彈牙,層次頗為豐富。👍🏻蜆蜆外殼光滑,體形較大,蜆肉肥美無沙,飽滿多汁,每一口都彈牙,令小編一試難忘。👍🏻廣島蠔廣島蠔肥美、飽滿,經烤制後,仍能保有生蠔的多汁滑嫩,甘香可口的口感。如品嚐時,搭配檸檬提鮮,會更加鮮美無比。👍🏻熱情果梳打熱情果梳打清爽酸甜,能帶走口腔油膩感,非常適合烤肉時飲用。👍🏻青檸梳打青檸梳打味道清新微澀,是開胃之選,搭配燒烤,可減輕油膩感。🤍餐廳設QR Code下單,簡單快捷,上菜速度好快。另外,餐廳設有熟食區,除左燒之外,亦可以自己拿前菜、小食及蔬菜,我十分推薦大家來一試。
LAB10
📍 亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖

👍🏻牛豬雞拼盤
牛豬雞拼盤份量十足,款式足夠,適合選擇困難症的小編。

👍🏻牛五花

👍🏻安格斯牛板腱

👍🏻厚切牛舌
厚切牛舌肉質柔嫩,吃起來的口感彈牙,層次頗為豐富。

👍🏻蜆

👍🏻廣島蠔

👍🏻熱情果梳打
熱情果梳打清爽酸甜,能帶走口腔油膩感,非常適合烤肉時飲用。

👍🏻青檸梳打
青檸梳打味道清新微澀,是開胃之選,搭配燒烤,可減輕油膩感。

2022-12-21 62 瀏覽
近排天氣咁凍食燒肉就最適合,朗豪坊呢間燒肉主打無煙韓燒,食完唔會成浸油煙味,聖誕期間經餐廳預先訂枱食燒肉放題仲送聖誕綿綿豬手同西班牙海鮮飯🤩🅱️ Supreme Set $318主打美國安格斯牛,店員先幫客人送上韓式梨汁牛五花同牛肉拼盤,7款牛肉部位包括牛板腱、牛肩肉、牛脊肉、一口牛、厚切牛舌、韓式燒汁牛排同牛仔骨,⭐encore之選️:1️⃣韓式梨汁牛五花醃得好入味,帶有淡淡果香,薄薄一片燒兩三下就好快熟,清新唔油膩2️⃣牛肩肉油脂豐富,肉質鮮嫩3️⃣厚切牛舌軟嫩多汁🤤海鮮有廣島蠔、蜆、魷魚同虎蝦,虎蝦🦐大大隻,口感爽彈😆,廣島蠔肥美飽滿,肉質鮮甜,絕對係回本之選👍🏻自助區有沙律、韓式涼拌小菜、蔬菜、炸薯條同甜品,蔬菜有雞髀菇、粟米、青瓜同茄子,甜品有朱古力brownie同燒棉花糖

🅱️ Supreme Set $318
2️⃣牛肩肉油脂豐富,肉質鮮嫩
3️⃣厚切牛舌軟嫩多汁🤤

• 韓式梨汁牛五花
2022-12-16 65 瀏覽
²⁰²²ღ₁₂🌸罕有的燒棉花糖..*𖥧𓇣 ﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊嚟到朗豪坊十樓見有間燒肉😬性價比都OK,燒肉餐有三個餐🌸我地叫咗B餐🙂(包括B+C+D)飲品方便好出色👍🏻唔單只係可樂有菠蘿梳打、柚子梳打、青檸梳打相等等(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)除咗QR code落單,出邊仲有冷盤甜品可以自取最出色係竟然有燒棉花糖食❤️食物方便比較唔止牛肉,仲有廣島蠔💕🌸牛五花 汁牆酸酸甜甜,肉汁鮮嫩👍🏻 🌟推介🌟🌸韓式豆腐湯 酸酸辣辣🌸廣島蠔 用錫紙兜載着、鮮甜可口🌸魷魚 🌸虎蝦 🌸蜆 等等燒烤食品⭐️ꔛ‬☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧➿〰️•〰️•〰️•〰️•〰️•〰️➿༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ LAB10 @lab10.hk ≋ ≋ 旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖₊˚· ७── ⁼³₌₃ (⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)如果鍾意我嘅分享☷➿記得fσℓℓσω ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕-
²⁰²²ღ₁₂🌸罕有的燒棉花糖..*𖥧𓇣
﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊
嚟到朗豪坊十樓見有間燒肉😬
性價比都OK,燒肉餐有三個餐🌸
我地叫咗B餐🙂(包括B+C+D)

飲品方便好出色👍🏻唔單只係可樂
有菠蘿梳打、柚子梳打、青檸梳打相等等(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

除咗QR code落單,出邊仲有冷盤甜品可以自取

最出色係竟然有燒棉花糖食❤️

食物方便比較唔止牛肉,仲有廣島蠔💕

🌸牛五花 汁牆酸酸甜甜,肉汁鮮嫩👍🏻 🌟推介🌟

🌸韓式豆腐湯 酸酸辣辣

🌸廣島蠔 用錫紙兜載着、鮮甜可口

🌸魷魚 🌸虎蝦 🌸蜆

等等燒烤食品⭐️