L'AMOUR

2024-10-22 3438 瀏覽
原來蘭桂坊都有間咁樣嘅餐廳,我地都真係第一次試。4 Course Set Dinner ($468) 🍴 極品海膽魚子醬伴生蠔 (+$38) ⭐️⭐️⭐️⭐️生蠔好新鮮好大隻, 上面有魚子醬同埋海膽, 個人認為就咁食隻生蠔就已經足夠。🍴 法式澳洲活龍蝦湯 (+$48) ⭐️⭐️⭐️⭐️龍蝦湯比較味濃, 上面啲泡只係裝飾之用, 入面冇一粒粒嘅龍蝦肉, 但係個味就非常足夠。🍴 黑松露忌廉半熟帶子薏米飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️💫賣相幾靚,而且比想像中大碟,味道做得恰到好處,中間粒帶子仲要好大粒好有口感,係全餐最好食。🍴 傳統法式牛柳⭐️⭐️⭐️⭐️牛柳軟嫩多汁同冇筋,而且真係做到五成熟效果,可以一試。🍴朱古力撻⭐️⭐️⭐️⭐️細細粒一啖入口,朱古力味好濃,夾生果食中和返剛剛好。🍴 原隻海膽雪糕⭐️⭐️⭐️第一次試咁特別嘅配搭,海膽嘅鮮味配搭牛奶雪糕原來都幾得意🍴LM Lychee Martini ($158) ⭐️⭐️⭐️⭐️💫呢杯係signature嘅Cocktail, 嚟嘅時候有啲乾冰喺上面噴煙, 好有氣派, 飲落去有荔枝味, 配上Martini嘅口味非常夾!.............................. L'AMOUR 地址📍:
原來蘭桂坊都有間咁樣嘅餐廳,我地都真係第一次試。

4 Course Set Dinner ($468)
🍴 極品海膽魚子醬伴生蠔 (+$38) ⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴 法式澳洲活龍蝦湯 (+$48) ⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴 黑松露忌廉半熟帶子薏米飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️💫

🍴 傳統法式牛柳⭐️⭐️⭐️⭐️
牛柳軟嫩多汁同冇筋,而且真係做到五成熟效果,可以一試。

🍴朱古力撻⭐️⭐️⭐️⭐️
細細粒一啖入口,朱古力味好濃,夾生果食中和返剛剛好。

🍴 原隻海膽雪糕⭐️⭐️⭐️
第一次試咁特別嘅配搭,海膽嘅鮮味配搭牛奶雪糕原來都幾得意

L'AMOUR
地址📍: 中環蘭桂坊德己立街58-62號協興大廈地下A&B號舖

總評分: 8/10
味道😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境👀: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
衛生🧹: ⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食💰: ⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-10-16
2024-10-17 3736 瀏覽
生活間唔中都需要有少少嘅儀式感!今次就來到位於中環蘭桂坊嘅呢間浪漫法式餐廳L'AMOUR,餐廳環境優雅別致,充滿滿滿嘅儀式感,餐廳仲有一部透明水晶鋼琴可以打卡,真係好適合喺度慶祝唔同嘅重要日子啊💐🥰✨餐包一咸一甜嘅餐包配搭埋黑松露牛油,一次過享受晒雙重滋味~✨是日餐湯南瓜湯每一啖都食到綿密嘅南瓜蓉~✨焦糖法國鵝肝撻酥脆嘅撻皮配搭幼滑嘅鵝肝,味道有驚喜~✨極品海膽魚子醬伴生蠔生蠔非常之肥美!海膽嘅鮮甜同埋魚子醬嘅鹹香互相交融,為生蠔嘅清新口感增添咗層次感,再配搭埋酸酸嘅醬汁,令人特別開胃~✨傳統法式牛柳牛柳外焦內嫩,牛味濃郁,味道出色~✨A5日本松阪和牛松阪和牛油脂分布平均,肉汁豐富,令人無法抗拒~✨原隻海膽雪糕賣相相當之吸睛🤩雪糕結合咗豆腐嘅柔滑口感同埋海膽嘅鮮味,令人耳目一新~✨是日甜品朱古力撻迷你而精緻,味道甜而不漏~✨Long Island酒精味道比較重,但隨後嘅餘韻帶有淡淡嘅果香同埋甜味,整體味道和諧~✨Sexy On The Tree味道香甜,係一杯容易入口嘅Mocktail~值得一提,餐廳仲好用心好有心機咁佈置咗萬聖節裝飾🎃店員嘅態度亦親切友善!期待下次再來呢到用餐~

✨餐包
一咸一甜嘅餐包配搭埋黑松露牛油,一次過享受晒雙重滋味~

✨是日餐湯
南瓜湯每一啖都食到綿密嘅南瓜蓉~
南瓜湯

✨焦糖法國鵝肝撻
酥脆嘅撻皮配搭幼滑嘅鵝肝,味道有驚喜~

✨極品海膽魚子醬伴生蠔
極品海膽魚子醬伴生蠔

✨傳統法式牛柳
牛柳外焦內嫩,牛味濃郁,味道出色~
傳統法式牛柳

✨A5日本松阪和牛
松阪和牛油脂分布平均,肉汁豐富,令人無法抗拒~
A5日本松阪和牛

✨原隻海膽雪糕
原隻海膽雪糕

✨是日甜品
朱古力撻迷你而精緻,味道甜而不漏~
朱古力撻

✨Long Island
Long  Island

✨Sexy On The Tree
味道香甜,係一杯容易入口嘅Mocktail~
Sexy  On  The  Tree

原隻海膽雪糕
朱古力撻
Long  Island
Sexy  On  The  Tree
♡ 浪漫精緻法國菜 |ℒ'𝒜ℳ𝒪𝒰ℛ♡-近排食左一間好好食的法國菜❤️私心推薦比大家❤️好多朋友仔成日都問我👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻紀念日 / 🎂生日 都諗唔到去邊度慶祝⁉️咁呢間餐廳絕對適合你哋💯仲一定唔會令您地失望🤣佢地每樣菜式都好用心製作 而且好細緻🫶👍🏻 氣氛仲要一流添☺️- 🌟 ℒ𝑜𝒷𝓈𝓉𝑒𝓇 𝒞𝑜𝓊𝓇𝓈𝑒 🌟♡ First 澳洲小龍蝦刺身 ♡我平時都成日會食龍蝦刺身呢度前菜好出色呢個小龍蝦刺身🦞好清甜 帶上小蕃茄粒 酸酸甜甜好開胃 -♡ Second 焦糖法國鵝肝撻 ♡ 呢個勁好食勁好食🫶‼️‼️滿滿嘅焦糖味 加埋鵝肝 竟然咁夾‼️😱-♡ Third 脆炸珍稀軟殼龍蝦沙律 🥗 ♡ 平時軟殼蟹就食得多軟殼龍蝦都係第一次試☺️ 食落香脆~ -♡ Fourth 法式龍蝦湯 ♡ 龍蝦湯色香味俱全 每一口都充滿鮮味點埋旁邊伴隨的麵包入湯好好食😋-♡ Fifth 香煎原隻小龍蝦 ♡ 一見到就覺得好精緻 食落好新鮮又鮮甜👍🏻-♡ Sixth 法國活龍蝦汁配是日精選 ♡ 是日精選可以揀羊/牛/魚等等~ 而我哋就揀咗魚 ~ 魚肉好鮮嫩。-♡ Seventh 法式龍蝦帶子薏米飯 ♡ 龍蝦帶子上佈滿魚子連
♡ 浪漫精緻法國菜 |ℒ'𝒜ℳ𝒪𝒰ℛ♡

點埋旁邊伴隨的麵包入湯好好食😋
♡ Fifth 香煎原隻小龍蝦 ♡

一見到就覺得好精緻
食落好新鮮又鮮甜👍🏻
而我哋就揀咗魚 ~ 魚肉好鮮嫩。
♡ Seventh 法式龍蝦帶子薏米飯 ♡

充滿朱古力嘅香味 飲落好smooth
▶️ LM Lychee Martini
好清新嘅荔枝果香味 唔會好似藥水味咁👍🏻

⇢店鋪資料:
L'AMOUR (中環)
中環蘭桂坊德己立街58-62號協興大廈地下A&B號舖

🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X中環
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
#香港美食地圖#香港美食指南

• 焦糖法國鵝肝撻
  • 澳洲小龍蝦刺身
  • 龍蝦湯
  • 香煎原隻澳洲小龍蝦
  • 原隻海膽雪糕
2024-09-28 3044 瀏覽
睇youtube見到肥豪介紹呢間環境裝修都好別緻既西餐,又食得好滋味今日就約埋另一半半黎,順便同佢慶祝生日🤭-staff好推介,一杯mocktail 一杯cocktail,酸酸甜甜帶點荔枝清香,好適合呢個afternoon🍸🍹-Set Lunch食物款式好多,depends on appetite 可以選擇2、3、4 coursesStarter 焦糖法國鵝肝撻,焦糖烤至金黃微焦,脆脆既口感加上鵝肝既濃郁,成個撻好多層次,推介😍😍藍鰭吞拿魚他他由切碎既吞拿魚肉再調味製成,具有鮮美魚香味同柔軟的口感,作為一個starter好適合,令人食指大動!-法式活龍蝦湯湯底質感濃稠又帶點creamy,非常濃郁,充滿龍蝦鮮味🦞身為海膽愛好者既我Add on加咗Sea Urchin Toast,既有魚子醬又有金箔,賣相極之吸睛矜貴,海膽軟滑入口即溶帶海水鮮味👍🏻👍🏻-Main方面我地揀一個魚 一個牛燒韓國天然頂級純種1+韓牛牛肋骨,好有份量,牛肉燉得軟腍,韓牛肉味出眾香濃,配上細滑既薯蓉中和牛肋骨既膩感。香煎法式比目魚味道溫和甜美,以牛油煎後控制得好好,魚肉煎得好香滑🐟🐟-甜品方面原隻海膽雪糕相當吸引🤩
今日就約埋另一半半黎,順便同佢慶祝生日🤭
Main方面我地揀一個魚 一個牛
甜品方面原隻海膽雪糕相當吸引🤩
從來無食過海膽雪糕🍧
海膽既海水咸鮮味配上滑滑單純既豆腐雪糕,無諗過可以咁夾!!!餐廳亦都配合寫上happy birthday仲有支煙花蠟燭🕯️
呢餐食得相當開心,餐廳好有格調,裝修用心,一入門就會比玻璃鋼琴🎹吸引到,而臨近萬聖節🎃餐廳都有花心思佈置有萬聖節起氛~~

藍鰭吞拿魚他他

藍鰭吞拿魚他他
  • 法式龍蝦湯
  • 原隻海膽雪糕
  • 焦糖法式燉鵝肝
Very romantic restaurant with comfortable red tufted banquettes and chandeliers. The signature lobster set was breathtaking and luxurious. Lobsters were infused in all the eight courses including the impressive dessert (yuzu sorbet in a buttery crispy tart pastry with a lobster head on the side). From lobster carpaccio, lobster bisque, baked caramelised foie gras tart, deep fried soft shell lobster salad, to smoked lobster, steak with lobster sauce, barley pearls with lobster and scallop, creamy
Lobster  yuzu  sorbet
Lobster  bisque  with  garlic  toast
Fried  soft  shell  lobster  mixed  green  salad

From lobster carpaccio, lobster bisque, baked caramelised foie gras tart, deep fried soft shell lobster salad, to smoked lobster, steak with lobster sauce, barley pearls with lobster and scallop, creamy sea urchin and caviar linguine . Every course was a sheer bliss. My favourite was the smoked lobster on green tarragon sauce, it’s one of the best piece of lobster I’ve had in my life. Aromatic, fresh and tasted divine. The steak was very delicious too and I loved it with lobster sauce.
Smoked  lobster  with  tarragon  sauce
Beef  loin  with  lobster  sauce
Sea  urchin  linguine
Grilled  lobster  and  scallop  with  pearl  barley  and  salmon  roes

French-style fine dining by day, and a LKF bar by night. Make sure to sample their cocktail menus because they are good. Our LM chocolate martini (dessert in a glass, very velvety) and Bees Knees (a zesty honey gin) were absolutely insane. Pro tip: as the staff reminded us, you can ask for double shots if you prefer your tipple stronger!
LM  Chocolate  Martini;  Bees  Knees
Lobster  yuzu  sorbet
  • 香煎原隻澳洲小龍蝦
實呢間野點食都唔似米芝蓮團隊。。。首先見到間餐廳嘅裝修勁似大陸啲超級老土嘅西餐廳🤔啲枱凳一字排開好似speed dating 咁,大螢幕都係播緊夏威夷風景嘅片真係笑死😂夠膽死話每一個位都係打卡位我哋四個人入到去坐低叫嘢飲嗰陣叫每位收費嘅普通水喉水,過咗幾分鐘侍應同我哋講冇水喉水😂咁唔緊要我哋就叫咗支礦泉水,不過過多10分鐘左右見其他客都有上到水喉水比佢哋 咁算啦,叫埋嘢食等咗35分鐘先上左個街市質素嘅提子包、沙律同埋懷疑係金寶湯嘅湯,等多10幾分鐘再食埋個勁咸嘅意粉先上主打嘅生蠔。生蠔望落去唔錯,睇落係真係有三款嘅 但係隻隻都淡而無味🤔冇錯呀!就係每一隻都冇味!每一輪都要等翻咁上下時間,眼望90%嘅客都係度等緊 而啲侍應好多都喺度玩緊電話。去到主菜嘅部份都真係好麻麻,叫5成熟嘅牛柳比1成熟嘅肉我地都算,食落去有啲粉粉地嘅質感🤢其實成餐飯除咗等 都係等🙃野食又難食 真係失望到想走🫠最後成餐飯埋單計埋原價嘅+1服務費(餐廳自稱原價$1188/每位),埋單每人要$595。。。呢個價錢真係寧願去食酒店自助餐好過真係唔好貪平信乜鬼野米芝蓮團隊,門口唔貼米芝蓮星星真係唔好信,請我都唔會再嚟多次😡
實呢間野點食都唔似米芝蓮團隊。。。

真係笑死😂夠膽死話每一個位都係打卡位

2024-11-17 191 瀏覽
滿心歡喜諗住終於可以試下L’AMOUR,話晒都係米芝蓮,無諗過會咁差😮‍💨湯同沙律正常,同其他幾道菜比較,可能叫好食添🥺龍蝦手工意粉嘅龍蝦乾身又柴口😓完全煮過咗火候。羊仔架好似殭屍肉咁,完全冇味東星班柳又係完全冇味😵普通魚柳一嚿,兩個主菜都話係乾式熟成,乾式熟成唔係應該可以提升肉嘅味道咩,定係我誤會左?!係咪加左哩幾隻字就可以賣貴啲😵‍💫其實成餐飯最期待係生蠔任食,但係啲生蠔喺食完晒主菜都未黎🤣真係要慢慢期待🙃生蠔終於嚟到,個樣好似好靚好肥美,但係食落一啲鮮味都冇,朋友話仲衰過其他餐廳做$10/隻嗰啲生蠔😫唧檸檬汁落去亦都唔識郁🫣究竟佢地係廚房經歷咗啲咩,哩盤生蠔我地足足等咗一個鐘,唔通又拎左去乾式熟成🤔至於甜品…我地都完全食唔出係咩味😂算啦,我地唔想再研究…我地係揀左$898 【買一送一優惠】無限任食生蠔豪華盛宴|日本宮城生蠔 / 法國諾曼第生蠔 / 澳洲哥芬灣|保證回本|全日供應,服務費就用正價$1188x2 收10%,人均$568,說實話係一啲都唔值,哩個價錢係出邊亦都有好多選擇。之前都有試過其他餐廳買一送一或者折扣優惠,但未試過咁差嘅體驗。食完之後我返屋企仲要再食啲嘢先夠飽🙂千

千祈唔好俾啲相呃到,可能哩啲係咪叫好睇唔好食
用餐優惠
優惠券
2024-11-16 183 瀏覽
餐廳環境一般食物一般。餐枱爛嘅,左右搖擺,好彩只有少於一半客人,可以調枱。蠔話係任食,但等起碼20分鐘都上唔到,要三催四請先會上蠔,不只我地一枱客係咁,幾枱都係,到用餐時間夠才上最後一次。保證不回本!另外服務很差,連一杯tape water 都要額外收錢,問有冇drink list 可以睇下,佢地都冇比,仲收走玻璃水杯。後來放2隻有清水嘅杯落嚟,隔15分鐘拎斟水又話可以waive 返錢,成件事好無所適從,最後我連一啖水都唔敢飲,驚額外收錢。其差嘅體驗,在外國法好例上餐廳提供清水是基本的。還有,餐具充滿污垢,有層霧咁,要自己再清潔一次才敢用,衰過去茶餐廳,但扮高級餐廳。食物:生蠔算新鮮,但沖水不乾淨,一盤6隻總有2-3隻有殼碎龍蝦湯好咸。
食物:
生蠔算新鮮,但沖水不乾淨,一盤6隻總有2-3隻有殼碎
龍蝦湯好咸。
2024-11-10
2024-11-15 0 瀏覽
好耐無喺Lunch 食好野, 今日約左同事去左中環蘭桂坊L'amour 食好西。 餐廳佈置高雅大氣, 細緻優雅。一入門口有部水晶三角琴, 非常吸睛。 Lunch Set 有2-4 Course, 可以隨意配搭, 想點食都得。 我地就點左3 個Course.法式澳洲活龍蝦湯 - 活龍蝦肉質鮮嫩, 帶著濃鬱的海鮮香味, 龍蝦湯加入奶油,使湯汁更加醇厚、絲滑.蝶豆花木魚清湯 日本鯛魚刺身 - 蝶豆花木魚清湯搭配日本鯛魚刺身鮮味交融, 紫色的蝶豆花木魚清湯色彩鮮豔,能增添視覺美感. 日本鯛魚刺身口感滑順, 入口香甜.鮮蝦彩色蕃茄沙沙 - 一道清新可口的前菜, 鮮蝦口感鮮嫩,番茄及其他配料酸甜平衡,增添了清爽感. 法式低溫慢煮東星石班 - 魚肉鮮嫩順滑富有彈性. 低溫慢煮的方式能夠充分保留魚的鮮甜味, 魚皮香脆可口, 魚肉帶有豐富魚油芳香, 油而不膩.傳統法式牛柳 – 牛肉味香濃, 金黃色的焦脆外皮,肉質極為柔嫩, 能保持柔軟的口感, 鮮美多汁.

2024-11-15 0 瀏覽
今日我去咗一間CP值極高嘅法國餐廳,人均400+可以食到一個四道菜set。餐廳由米芝蓮團隊打造,位於中環,佔地4000幾呎,設計靈感來自法國紅磨坊,真係好有氣氛,店內仲有好多打卡位,openrice mark低咗好耐!今日終於去咗。首先,龍蝦湯真係一絕,湯底濃郁,鮮甜的龍蝦肉令我每一口都充滿驚喜。接住落嚟嘅焦糖法國鵝肝撻,外脆內滑,配上少許焦糖,甜中帶鹹,食完令人回味無窮。乾式熟成澳洲和牛他他,肉質鮮嫩,配搭嘅調味汁恰到好處,令我忍不住多食幾口。而傳統法式牛柳也毫不遜色,煮得恰到好處,肉味濃郁,口感滑順。當然,唔可以錯過法國鵝肝牛柳,兩者結合,味道層次更加豐富,真係一口咬落去,幸福感爆棚。而海膽雪糕,居然將海膽嘅鮮味融入雪糕中,清新又特別。心形蛋糕則是一個甜蜜的結尾,柔滑的口感配上香甜的味道,完美地結束了這頓美食之旅。最後,季節時令法國生蠔和海膽刺身多士更是必試,生蠔鮮美無比,而海膽刺身多士則帶有海味的濃厚。

2024-11-14 282 瀏覽
地方氣氛好但是食物真的非常普通,甚至差選了龍蝦八道菜龍蝦刺身算較好,壽司店刺身質素龍蝦鵝肝蛋撻,皮是軟爛,油溢味龍蝦湯差過罐頭湯,更離譜是碟上有隻螞蟻在爬🙃熟蝦全是霉的,完全吃不下牛肉及薏米飯倒不錯所謂的龍蝦柚子雪芭,只是龍蝦頭伴碟,沒有特別服務一般,跌菜落枱,上菜速度不一,有時半小時一碟,有時45分鐘一碟,有時連續2碟緊接來白衫侍應上菜時把碟子放在枱邊就走,我們要自行端到面前所有剩菜的碟子堆在吧枱附近,間中有幾隻昆蟲飛過來1400連加一/2人,以後絕對不會再來
地方氣氛好
但是食物真的非常普通,甚至差
選了龍蝦八道菜
龍蝦刺身算較好,壽司刺身質素
龍蝦鵝肝蛋撻,皮是軟爛,油溢味
龍蝦湯差過罐頭湯,更離譜是碟上有隻螞蟻在爬🙃
熟蝦全是霉的,完全吃不下
牛肉及薏米飯倒不錯
所謂的龍蝦柚子雪芭,只是龍蝦頭伴碟,沒有特別
白衫侍應上菜時把碟子放在枱邊就走,我們要自行端到面前
所有剩菜的碟子堆在吧枱附近,間中有幾隻昆蟲飛過來
1400連加一/2人,以後絕對不會再來
2024-11-13 0 瀏覽
依家位於蘭桂坊嘅餐廳,最近做緊生蠔放題!咁要去試吓啦! ($898/套餐)12cm蠔王放題日本宮城生蠔、法國諾曼第生蠔、澳洲哥芬灣蠔真係大大隻,不過即開既關係,就要啲時間上一盤是日沙律沙律菜新鮮好食,配埋黑醋醬,幾開胃!是日餐湯法式龍蝦活龍蝦湯 (+$38)好鮮味,唔係平時罐頭湯味!濃郁而又唔會係死咸味 🙌🏻 如果有埋龍蝦肉係入面就更出色啦原隻龍蝦手工意粉龍蝦肉彈牙!手工意粉亦的而且確有佢優勝之處,比較有咬口,食落係好食既招牌龍蝦帶子惹米飯 (+$68)呢個好出色!帶子大大粒,啱啱半熟既狀態,好嫩好食!👍🏻👍🏻 而三文魚籽都幾多,配埋落個惹米飯食都好好味 😍😍佢既主菜做得相對出色乾式熟成紐西蘭法式羊仔架半熟而羊味好重!啖啖肉 🤤 牛柳煎得好好,肉身粉嫩粉嫩咁!是日甜品芝士蛋糕,不過不失原隻海膽雪糕 (+$48)呢個雪糕幾特別!感覺係豆腐味雪糕加左海膽係入面,海膽味都幾重!

12cm蠔王放題
日本宮城生蠔、法國諾曼第生蠔、澳洲哥芬灣
蠔真係大大隻,不過即開既關係,就要啲時間上一盤

是日沙律
沙律菜新鮮好食,配埋黑醋醬,幾開胃!

是日餐湯
法式龍蝦活龍蝦湯 (+$38)

原隻龍蝦手工意粉

招牌龍蝦帶子惹米飯 (+$68)

佢既主菜做得相對出色
乾式熟成紐西蘭法式羊仔架
半熟而羊味好重!啖啖肉 🤤

牛柳
煎得好好,肉身粉嫩粉嫩咁!

是日甜品
芝士蛋糕,不過不失

原隻海膽雪糕 (+$48)
2024-11-12 415 瀏覽
午餐到來一試四道菜套餐,用餐經驗可謂慘不忍睹。食物方面,上菜前的麵包無香味,不夠熱,令人狐疑究竟放置了多久,而且軟硬口感不一。要加錢的龍蝦湯只係金寶湯貨色,甚至是溝水後貨色。前菜鵝肝撻連暖都講唔上,主菜牛柳唔熱又靱。熱盤的碗碟唔熱,冷盤的碟唔冷。侍應會問客人是否可以搭檯。水吧堆滿了未洗和有廚餘的餐具碗碟。廁所沒有紙巾,地面是濕的。其實就只是一家高級裝修的茶餐廳,環境食物服務都配不上French Dining,更談不上是法國餐廳。
2024-11-12
午餐
2024-11-12 0 瀏覽
L'AMOUR (中環)地點📍 中環蘭桂坊德己立街58-62號協興大廈地下A&B號舖去到蘭桂坊唔一定要飲酒既,搵間有feel 既餐廳食下飯都好Chill近排佢地出左生蠔放題仲要包main set---------------12CM蠔王放題OYSTER FREE FLOW💲898日本宮城生蠔;法國諾曼第生蠔;澳洲哥芬灣;來自3個唔同地方隻隻都勁肥美勁鮮甜,口感滑溜🦪呢個套餐已經包埋沙律,餐湯,主菜加甜品餐包 用黑松露牛油醬配軟熟餐包,十分開胃原隻澳洲龍蝦手工意粉🦞龍蝦汁勁濃郁,而且手工扁意粉勁好咬口勁彈牙,仲唔洗自己拆肉香煎鵝肝配日本A5和牛肉眼🐮鵝肝勁滑嫩配埋十分juicy 既牛肉眼,入口留香牛肉眼肉質恰到好處,嫩口食完想再食
L'AMOUR (中環)

地點📍
中環蘭桂坊德己立街58-62號協興大廈地下A&B號舖

近排佢地出左生蠔放題仲要包main set

---------------
12CM蠔王放題
OYSTER FREE FLOW
💲898

呢個套餐已經包埋沙律,餐湯,主菜加甜品

餐包
用黑松露牛油醬配軟熟餐包,十分開胃

原隻澳洲龍蝦手工意粉🦞
龍蝦汁勁濃郁,而且手工扁意粉勁好咬口勁彈牙,仲唔洗自己拆肉

香煎鵝肝配日本A5和牛肉眼🐮
鵝肝勁滑嫩配埋十分juicy 既牛肉眼,入口留香
牛肉眼肉質恰到好處,嫩口食完想再食
2024-11-12 141 瀏覽
今次去咗L'AMOUR,米芝連推介嘅法式fine dining,法國宮廷式豪華裝修,有豪華水晶燈💎,女士打卡一流~走進裝潢奢華的用餐空間,便能感受到濃厚的法式情調。試咗幾道法式美食,賣相同味道都不錯,真係食到我心花怒放!🫶🏻--- 4 course set lunch $338法式澳洲活龍蝦湯 (+$48)雖然湯入面冇龍蝦肉,但味道濃郁,真係好有海鮮嘅鮮味!上面嘅泡泡就係裝飾,即使冇實質嘅食物,但重點係味道!🌊🦞---藍鰭吞拿魚他他 (+$68)柚子汁嘅清新味道令整道菜都好輕盈,口感一流,真係好適合夏天食!🍊🐟---乾式熟成澳洲和牛他他 (+$68)肉質滑嫩,味道濃郁,食到我心癢癢,推介!---傳統法式牛柳 (Beef Tenderloin)牛柳軟嫩多汁,冇筋,建議點三成熟,咬落去啖啖肉香,實在太好味!❤️❤️---法國鵝肝牛柳 (+$38)Tournedos Rossini (+$38) 鵝肝配牛柳,簡直係完美搭配,濃郁嘅味道真係令人陶醉!🍷🍽️---🍨原隻海膽雪糕呢個真係耳目一新!雪糕滑到如豆腐,海膽嘅味道同雪糕好夾,視覺同味覺都係享受!😙💖---🥧是日甜品朱古力撻迷你而精緻,味道濃郁

--- 4 course set lunch $338

法式澳洲活龍蝦湯 (+$48)

---

藍鰭吞拿魚他他 (+$68)

---

乾式熟成澳洲和牛他他 (+$68)
肉質滑嫩,味道濃郁,食到我心癢癢,推介!

---

傳統法式牛柳 (Beef Tenderloin)

---

法國鵝肝牛柳 (+$38)
Tournedos Rossini (+$38)
鵝肝配牛柳,簡直係完美搭配,濃郁嘅味道真係令人陶醉!🍷🍽️

🍨原隻海膽雪糕

🥧是日甜品
朱古力撻迷你而精緻,味道濃郁,甜而不膩,完美收尾!🍫👌

**Tequila Sunset**
呢杯雞尾酒有Tequila、橙汁同grenadine,加入亁冰,打卡必備!酒味唔算濃,偏甜,適合輕鬆飲!😬🍹