2024-09-09 2809 瀏覽
快到中秋節🎑今晚同朋友去到六國酒店Le Menu西餐廳品嚐全新推出「華麗盛宴自助晚餐」當中更有龍蝦🦞,鴨肝同佛跳牆😍。自助餐選擇極其豐富,有多款高級食材,包括有冰鎮海鮮、特級牛扒、佛跳牆 、原件鴨肝、鐵板燒、片皮鵝、雜錦刺身、即場手握壽司、沙律及凍盤、多款中西熱葷美饌、精美甜品和Häagen-Dazs雪糕等等…每晚18:45/19:15 更有精彩表演,廚師即席表演👨🏻‍🍳葡式燒乳豬、鹽焗三文魚、西班牙海鮮飯和蜜桃梅爾芭。葡式燒乳豬🐖廚師即場用碟不用刀切,以示乳豬燒得外脆內軟,用鈍的碟邊也能破邊而過,輕易切開。重點記得食酥炸生蠔同芝士蘑菇焗蟹蓋,平時食自助餐真的好少見‼️酥炸生蠔粒粒肥美,新鮮炸起特別酥脆。芝士蘑菇焗蟹蓋每一口都品嚐到蟹肉,令人齒頰留香。每位有一客佛跳牆,記得拎住個牌仔去鐵板燒區取🤗入面有原隻鮑魚、瑤柱等,湯頭鮮甜,勁足料‼️仲有多款以龍蝦做主題菜式,俄羅斯龍蝦沙律、牛油果龍蝦沙律、龍蝦海鮮茶碗蒸、法式龍蝦湯、龍蝦蘑菇意大利飯。多款鮮味海鮮包括波士頓龍蝦、加拿大雪花蟹腳、青口、翡翠螺、麵包蟹;肉味濃郁且口感鬆軟的特級有骨肉眼;更有視覺至味覺雙重享受的鐵板燒,廚師即席烹調虎蝦、

仲有多款以龍蝦做主題菜式,俄羅斯龍蝦沙律、牛油果龍蝦沙律、龍蝦海鮮茶碗蒸、法式龍蝦湯、龍蝦蘑菇意大利飯。多款鮮味海鮮包括波士頓龍蝦、加拿大雪花蟹腳、青口、翡翠螺、麵包蟹;肉味濃郁且口感鬆軟的特級有骨肉眼;更有視覺至味覺雙重享受的鐵板燒,廚師即席烹調虎蝦、原件鴨肝、牛脷、豬頸肉、雞軟骨及多春魚等;鹹蛋黃金蝦、金不換辣酒煮青口、蒜蓉粉絲蒸扇貝、蠔皇扣海螺片、椒鹽魔鬼魚翼;和風系列中有鮮甜爽口赤貝刺身、雜錦角切魚生丼、即場手握壽司;自家製片皮鵝外皮酥脆鬆化且肉質嫩滑,必定大飽口福。

甜品區同樣相當吸引🤩有泡芙塔、士多啤梨西瓜蛋糕、巴斯克芝士蛋糕、朱古力慕絲蛋糕、綠茶歌劇蛋糕、意大利芝士布甸、牛油麵包布甸、檸檬撻、紅櫻桃撻、蒙布朗、葡式蛋撻、椰汁西米糕、焦糖燉蛋等,仲有即製香脆窩夫配上Häagen-Dazs雪糕,甜品控不要錯過‼️
2024-09-03
2024-08-08 3760 瀏覽
在特別日子例如節日前夕、生日都會同屋企人及朋友食buffet慶祝,今次見到六國酒店的Le Menu餐廳自助晚餐做緊優惠,又適逢友人生日,一於就去試下🥰 Le Menu西餐廳以維多利亞風格設計,簡潔優雅,環境開揚,樓底高,擁落地大玻璃窗,空間感強❤️而且座位寛趟,坐得好舒服呢。 「3️⃣小時」華麗盛宴・自助晚餐 震撼價 $499另額外贈送無限暢飲汽水及凍果汁🥤✨️餐廳還設有小酒吧,可以享受美酒🍾 ‼️自助晚餐重點推介🔥餐廳每晚都安排「即席烹調表演」包括有扣原隻鮑魚及鴨掌 (每位一份)、富貴雞🐔及火焰雪山🍰。 🔹️即席烹調菜式👨‍🍳原隻鮑魚及鴨掌鮑汁鴨掌扣原隻鮑魚,鮑魚口感煙韌,吸盡鮑汁精華,肉質鮮美👍🏻富貴雞以荷葉及帶有酒香的麵團包裹焗製,雞的精華牢牢鎖住,雞肉嫩滑無比,廚師更邀請了現場顧客敲碎外殼,氣氛十足😊火焰雪山一種覆蓋蛋白霜、蛋糕加雪糕的甜品,廚師面前即席將酒加熱,再淋在表面上,在蛋白霜上燃起藍色火焰,非常打卡able,入口外暖內凍,帶來獨特口感🤗 🔹️龍蝦 🦞龍蝦的菜式有龍蝦鮮雜果沙律、韓式龍蝦肉碎粉絲、龍蝦海鮮茶碗蒸、避風塘炒龍蝦鉗、法式龍蝦湯及龍蝦蘑菇意粉等,每一款都不能錯過呢😍 🔹️冰鎮

「3️⃣小時」華麗盛宴・自助晚餐 震撼價 $499
另額外贈送無限暢飲汽水及凍果汁🥤
✨️餐廳還設有小酒吧,可以享受美酒🍾

🔹️即席烹調菜式👨‍🍳
富貴雞
火焰雪山
一種覆蓋蛋白霜、蛋糕加雪糕的甜品廚師面前即席將酒加熱,再淋在表面上,在蛋白霜上燃起藍色火焰,非常打卡able,入口外暖內凍,帶來獨特口感🤗
🔹️龍蝦 🦞
🔹️冰鎮海鮮
多款精選海鮮包括波士頓龍蝦、加拿大雪花蟹腳、麵包蟹、青口、翡翠螺及熟蝦,海鮮補充得好快👍。
沙律
🔹️刺身
即點即切的刺身有三文魚、吞拿魚、鯛魚、甜蝦、北寄貝及八爪魚,另外更供應雜錦角切魚生丼,好特別😍
🔹️爐端燒
廚師即席即燒❗️包括原件鴨肝🦆、虎蝦🦐、燒雞翼🐔、雞軟骨串、紫蘇雞肉丸串、多春魚及菠蘿🍍等,火喉控制得剛剛好。
🔹️燒肉
有美國特級肉眼扒🇺🇸🥩及片皮鵝🦢肉眼扒即點即切,肉嫩多汁,肉味濃郁;片皮鵝外皮酥脆鬆化且肉質嫩滑。
🔹️熱葷
多達20+款的熱葷,海鮮款式有酥炸生蠔、鹹蛋黃金蝦、金不換辣酒煮翡翠螺、蒜蓉粉絲蒸扇貝、蠔皇扣海螺片、芝士蘑菇焗蟹蓋等,款式豐富。另外還有燒春雞、蜜餞金沙骨、紅燒獅子頭、印度咖哩配薄餅等熟食。
🔹️湯品
中湯有竹絲雞螺頭燉豬𖟌湯,好足料且味道鮮甜,而西湯有法式龍蝦湯。
竹絲雞螺頭燉豬𦟌湯
法式龍蝦湯
🔹️甜品
有多款精美一口蛋糕、焦糖燉蛋、葡式蛋撻、椰汁西米糕等,仲有即製香脆窩夫配上Häagen-Dazs雪糕🍨,甜品控不要錯過❗️
總結,今晚食足3個鐘,相當滿足😝自助餐食物種類眾多,新鮮又好味🤩餐廳毫不吝嗇,好快補上食物,性價比好高👍🏻而且還有即席烹調表演,令整體更有氣氛。
2024-08-01
慶祝紀念
生日
沙律
竹絲雞螺頭燉豬𦟌湯
法式龍蝦湯
2024-06-26 3253 瀏覽
🍴放工約左個朋友食飯,順便幫佢慶祝生日,因為佢鍾意食自助餐,所以今次就揀左六國酒店既Le Menu,地方唔算好大,但提供既食物應有盡有🥰✨每日指定時間仲有表演睇🔹6:45pm 堂弄扣鮑魚、富貴雞表演🔹7:15pm 火焰雪山表演🔸凍海鮮種類都有幾款:🦞龍蝦、蟹腳、麵包蟹🦀、青口、翡翠螺同熟蝦,整體海鮮都幾新鮮🔸刺身及壽司區 刺身每日提供6款,仲有即叫即做壽司🍣同雜錦角切魚生丼🔸熱盤類種類好多,睇到樣樣都想試,岩哂鍾意食熟食既人😆特別推介幾款我幾鍾意既俾大家,富貴雞🐔,雞肉嫩滑,入面包住瑤柱、花膠,冬菇等配料,芝士蘑菇焗蟹蓋,蟹肉份量非常多,避風塘炒龍蝦鉗、鹹蛋黃金蝦同酥炸生蠔🦪🔸爐端燒除左有🦆鴨肝,仲有師傅即場燒既串燒🔸肉車區平時食既都係片皮鴨,依到係片皮鵝🪿,仲有美國特級有骨牛同燒香草肉眼扒🔸湯類有兩款,一中一西 :竹絲雞螺頭燉豬展、法式龍蝦🔸甜品區有多款自家製甜品,整體甜品唔會好甜,而且每件都細細件,可以試多幾款😋 仲有Häagen-Dazs雪糕任食,四種味可以揀依家用指定優惠碼 「imfoodieb」經網上預訂,就可以用💥震撼價$499預訂3小時華麗盛宴‧自助晚餐 - 扣鮑魚‧龍蝦

✨每日指定時間仲有表演睇
🔹6:45pm 堂弄扣鮑魚、富貴雞表演
🔹7:15pm 火焰雪山表演

🔸凍海鮮

🔸刺身壽司
刺身每日提供6款,仲有即叫即做壽司🍣同雜錦角切魚生丼

🔸熱盤類

🔸爐端燒
除左有🦆鴨肝,仲有師傅即場燒既串燒

🔸肉車區

🔸湯類
有兩款,一中一西 :竹絲雞螺頭燉豬展、法式龍蝦

🔸甜品

依家用指定優惠碼 「imfoodieb」經網上預訂,就可以用💥震撼價$499預訂3小時華麗盛宴‧自助晚餐 - 扣鮑魚‧龍蝦‧爐端燒,另額外贈送無限暢飲汽水及凍果汁。
2024-06-08 2991 瀏覽
香港人好鍾意食自助餐,尤其鍾意狂擦凍海鮮、刺身、牛扒,誓要食到回本🤪六國酒店Le Menu而家就做緊扣鮑魚‧龍蝦‧爐端燒主題自助晚餐,用優惠價預訂,唔使$500就可以任食龍蝦、麵包蟹、刺身等美食👍🏻作為屹立灣仔過百年嘅老牌酒店,自助餐供應多款功夫粵菜,每晚特定時間仲有現場表演,有廚師即場示範烹調扣鮑魚、富貴雞、火焰雪山呢啲懷舊菜式,提升視覺享受😻而家用我嘅專屬promo code「piggies」,可以以震撼價❗️$499預訂自助晚餐,並贈送任飲汽水果汁,即係高達68折咁多!非常優惠🤑🤑預訂連結同細則係caption最底。「華麗盛宴自助晚餐 - 扣鮑魚‧龍蝦‧爐端燒」🧑🏻‍🍳堂弄原隻鮑魚鴨掌每位有一客,睇完師傅即場煮之後就可以食喇。鮑魚size唔算大,不過口感味道唔錯,爽彈帶點溏心感覺😙🦞凍海鮮、刺身、壽司、沙律、芝士有龍蝦、麵包蟹、蟹腳、翡翠螺、青口、熟蝦等。龍蝦有唔少膏😛雖然唔算非常鮮甜,但肉質取勝,夠爽彈好易脫殼。蟹腳都唔錯,海水味突出😋刺身都係啲大路款式,最特別係壽司即叫即做,仲可以即場做刺身丼,體驗感up👏🏻🦀熱葷、中西湯熱食以中菜佔多數,有好多矜貴以及功夫菜,如富貴雞、龍蝦茶

「華麗盛宴自助晚餐 - 扣鮑魚‧龍蝦‧爐端燒」
🧑🏻‍🍳堂弄原隻鮑魚鴨掌
🦞凍海鮮、刺身壽司、沙律、芝士
🦀熱葷、中西湯
熱食以中菜佔多數,有好多矜貴以及功夫菜,如富貴雞、龍蝦茶碗蒸、芝士蘑菇焗蟹蓋、鹹蛋黃金蝦、酥炸生蠔、辣酒煮翡翠螺、蠔皇扣海螺片、清蒸星斑、紅燒獅子頭,啱晒鍾意食中菜嘅人🤩🤩推介芝士蘑菇焗蟹蓋,絕對係誠意之作✅一梳梳蟹肉混入白汁、蘑菇碎,鋪上芝士焗至表面焦香,食落啖啖鮮味蟹肉好正😋燒西冷牛扒其貌不揚,我拎嘅時候都有猶豫🤣但點知又幾好食,肉質好腍,黑椒汁香濃✅
🥩爐端燒、肉車
自助區有個燒烤爐可以即場燒製鴨肝、虎蝦、雞翼、牛脷等。鴨肝細細件但味道非常甘香,必攞✅另外燒牛扒亦都值得食✅外焦內嫩,中間有肉汁💦另外仲有片皮鵝,有蒸爐keep住餅皮熱辣辣,包住即片嘅鵝肉,不過味道就一般。
🥧甜品、Haagendaz雪糕
有火焰雪山表演,即場淋上酒並點火🔥仲會講解出處,而家好少自助餐甚至餐廳會有呢種互動,有心思🫶🏻表演完就會向每位派發一件,鬆軟蛋糕+冰凍雪糕+忌廉,估唔到呢個懷舊甜品都幾好食😋其他甜品有即製窩夫、士多啤梨西瓜蛋糕、山葵芝士蛋糕、蘋果金寶、葡撻、焦糖燉蛋、珍珠奶茶布甸等。窩夫就算放涼咗,拎嘅時候都會幫你係窩夫機翻熱,夠貼心🥰窩夫有蛋香,香脆,加上雪糕一冷一熱正✅蘋果金寶都唔錯✅
- 預訂日期:2024年6月5日至6月30日
- 供應日期:2024年6月5日至10月1日
- 用餐時間3小時,最多以24位為限
- 此優惠不適用父親節(6月15至16日)中秋節(9月17日至18日)、私人宴會、不可與其他折扣或推廣優惠同時使用,如有任何爭議,六國酒店保留最終決定權

人均消費:$550
推介指數(10分為滿分):8分
2024-06-03
2024-11-05 75 瀏覽
约朋友聚聚,歎只星期六及日的花漾下午茶,由1點到5點,可以座足4個鐘, 舒舒服服傾過飽 ,食物補充算夠快,有風乾火腿哈蜜瓜,凍肉拼盤,凍蝦沙律杯,春卷,香草磨菇,法式洋蔥撻,火腿沙律小牛角包,两款冷麵,生果,各款小蛋糕有十多樣種類,有即場制珍珠奶茶班㦸及窩夫,茶、咖啡自取。
2024-11-02
士多啤梨西瓜蛋糕
  • 自製窩夫
  • Häagen-Dazs雪糕
2024-10-26 316 瀏覽
7月頭嘅星期五同3位朋友去食自助餐,餐廳係正我工作地點附近,十分方便,由灣仔地鐵站行去5分鐘左右到。雖然咁近返工地方,但從來未試過,因為灣仔有其他好食嘅酒店自助餐。今次食係見人均四百幾就食到,就去食吓。當日係星期五,約9成滿,餐廳其實比較細,食物款式都少...。凍海鮮係有長腳蟹嘅,不過每次待應都係放十條八條,有時拎唔到,新鮮度合格,不過食得唔暢快,每次只拎到2,3條。熟食有6,7款,仲有切牛,串燒同2款湯,種類同質素真係中下水平,食材有大大嘅進步空間。
朋友約吃 六國酒店Le Menu 華麗自助晚餐入門已經更受到維多利亞風格裝潢簡潔優雅 又不失現代元素每一個角落都展現藝術氛圍🎭而且環境很闊落.留意‼️‼️每天會有廚師即席烹調 6:45pm 鹽焗三文魚 西班牙海鮮飯7:15pm 葡式燒乳豬 蜜桃梅爾芭添加了用餐體驗感.自助餐選擇很豐富🔅🔅多款高級食材 包括我喜歡吃的各種海鮮 冷盤 刺身都有龍蝦、蟹腳、麵包蟹、青口、翡翠螺同熟蝦等等 非常鮮甜🤩.亦有驚喜佛跳牆好意外 味道香濃🈯️ 每人一客 不能錯過🤩.除了有原件🦆鴨肝師傅更即場燒串燒 鐵板燒 肉車區更可選擇特級牛扒、片皮鵝等 口道都很好 😆重點大推 芝士蘑菇焗蟹蓋 超多蟹肉香氣十足令人大飽口福還有鹹蛋黃金蝦 酥炸生蠔🦪等等.甜品也無法抗拒多款自家製甜品 泡芙塔、士多啤梨西瓜蛋糕🍰斯克芝士蛋糕、朱古力慕絲蛋糕、葡式蛋撻、椰汁西米糕、焦糖燉蛋等每件都很想吃😋 還可配四款不同口味的Häagen-Dazs雪糕甜品控不要錯
朋友約吃 六國酒店Le Menu 華麗自助晚餐
添加了用餐體驗感
自助餐選擇很豐富🔅🔅
多款高級食材
包括我喜歡吃的各種海鮮 冷盤 刺身都有
龍蝦、蟹腳、麵包蟹、青口、翡翠螺同熟蝦等等 非常鮮甜🤩
亦有驚喜佛跳牆
好意外 味道香濃🈯️ 每人一客
不能錯過🤩
除了有原件🦆鴨肝
師傅更即場燒串燒 鐵板燒
肉車區更可選擇
特級牛扒、片皮鵝等 口道都很好 😆
重點大推 芝士蘑菇焗蟹蓋 超多蟹肉
香氣十足令人大飽口福
還有鹹蛋黃金蝦 酥炸生蠔🦪等等
甜品也無法抗拒
多款自家製甜品
泡芙塔、士多啤梨西瓜蛋糕🍰
斯克芝士蛋糕、朱古力慕絲蛋糕、
葡式蛋撻、椰汁西米糕、焦糖燉蛋等每件都很想吃😋
還可配四款不同口味的Häagen-Dazs雪糕
甜品控不要錯

• 海鮮
  • 自助餐
2024-10-16 510 瀏覽
今次試下 六國酒店 Le Menu 嘅自助晚餐!🥂發現真係平靚正。🌿 環境打卡滿分
座位舒適寬敞✨,大落地玻璃窗望住繁忙嘅灣仔街景🚗,夜晚仲有城市燈光加持🌃,坐喺度感覺好Chill 😌。🍣 海鮮迷的天堂
龍蝦🦞、蟹腳🦀、青口🦪款式多到眼花繚亂!波士頓龍蝦鮮甜有彈性🤤,任食唔嬲。🔥 熱盤區係大亮點
鐵板燒係即叫即製🔥,鴨肝油香四溢、虎蝦大大隻鮮味十足🦐。特別鍾意佢個龍蝦湯,好鮮好濃味。仲有好多唔同嘅熱盤,全部都好高質。葡式燒乳豬唔同中式嘅乳豬,佢呢個豬肉更加嫩滑,冇乜肥膏。🍰 甜品區
足足十幾款蛋糕🎂,從士多啤梨西瓜蛋糕🍉到巴斯克芝士蛋糕🧀,再到朱古力慕絲🍫,細細件可以食到好多唔同款。仲有即製窩夫🥞,加埋Häagen-Dazs雪糕🍦,完美!

🌿 環境打卡滿分

🍣 海鮮迷的天堂

🔥 熱盤區係大亮點

🍰 甜品區
2024-10-10 563 瀏覽
爸爸講咗想食buffet 好耐知 Le Menu做緊promo又有爸爸最鍾意食嘅海鮮所以早一個月就book定位喇頭盤有刺身 沙律 海鮮熱盤有好多選擇 我最鍾意豆奶魚腐浸娃娃菜 仲有鐵板燒 必食鴨肝 🔝隔離仲有Carving區有肉眼同夠晒特別嘅片皮鵝平時食開片皮鴨 鵝都係首次 酒店buffet最多都係有live 表演Le Menu呢度嘅表演不容錯過㗎每晚1845同1915 都有2節表演包括葡式燒乳豬 鹽焗三文魚 西班牙海鮮飯同埋蜜桃梅爾芭一路食一路有表演睇 用餐體驗更加豐富每次準備有表演 職員會🔔🔔🔔提示大家咁就唔會錯過咗啦 同爸爸一邊食 一邊free flow飲品無得頂 大家捧住肚腩走 😆
爸爸講咗想食buffet 好耐

咁就唔會錯過咗啦
同爸爸一邊食 一邊free flow飲品
無得頂 大家捧住肚腩走 😆

2024-09-20 1197 瀏覽
環境非常之舒服,而且服務非常之好,有禮貌,又有熱誠,仲好細心,交通非常之方便,附近就有地鐵站巴士站同的士站等等交通工具。今日去食午餐,佢係半自助嘅午餐,我揀咗牛柳鵝肝,牛柳做得非常之好,夠腍,而且仲有牛肉味,鵝肝再配上一啲甜醬,味道啱啱好,再加上有自助嘅沙律吧,簡直就係大滿足,而且仲有奇異果嘅生果選擇,實在太好啦太豐富。虎蝦扁意粉,做得非常之好味道,尤其是係個扁意粉,軟硬適中,而且仲有滿滿嘅海鮮味道。

2024-09-17 1035 瀏覽
今期推出華麗盛宴自助晚餐 以龍蝦.厚件鴨肝.佛跳牆為主題最特別係可以欣賞到總共4場嘅表演 互動感十足表演包括葡式燒乳豬、鹽焗三文魚、西班牙海鮮飯同蜜桃梅爾芭食物方面亦好豐富 食到超滿足有冰鎮海鮮、特級牛扒、鐵板燒、片皮鵝、刺身壽司、沙律、多款中西熱盤、甜品同Häagen-Dazs雪糕海鮮方面 回本必食波士頓龍蝦🦞、加拿大雪花蟹腳同麵包蟹🦀鐵板燒都好多人排隊架原件鴨肝同牛扒都大受歡迎自家製片皮鵝外皮香口 肉質嫩滑熱盤refill得好快 keep住熱辣辣芝士蘑菇焗蟹蓋芝士香氣十足 蒜蓉粉絲蒸扇貝充滿蒜香味😝最後當然要試盡甜品啦❣️泡芙塔好sharp好吸睛 食落好重焦糖甜味牛油麵包布甸質感好特別 好重牛油香味Tiramisu同檸檬撻都味道唔錯而我最推介係綠茶歌劇蛋糕 真係好重綠茶味❣️記得試埋即製香脆窩夫 配埋Häagen-Dazs雪糕😍而家仲做緊$499「3小時」華麗盛宴‧自助晚餐 (*加送無限暢飲汽水及凍果汁)
今期推出華麗盛宴自助晚餐 以龍蝦.厚件鴨肝.佛跳牆為主題

最特別係可以欣賞到總共4場嘅表演 互動感十足
表演包括葡式燒乳豬、鹽焗三文魚、西班牙海鮮飯同蜜桃梅爾芭

食物方面亦好豐富 食到超滿足

海鮮方面 回本必食波士頓龍蝦🦞、加拿大雪花蟹腳同麵包蟹🦀

鐵板燒都好多人排隊架

Tiramisu同檸檬撻都味道唔錯
而我最推介係綠茶歌劇蛋糕 真係好重綠茶味❣️
記得試埋即製香脆窩夫 配埋Häagen-Dazs雪糕😍

而家仲做緊$499「3小時」華麗盛宴‧自助晚餐
(*加送無限暢飲汽水及凍果汁)
  • 熱葷
  • 自製窩夫
  • Häagen-Dazs雪糕
2024-09-17 811 瀏覽
今日去咗灣仔六國酒店食自助餐,響Open Rice 訂位重做緊特價,只需要 $ 499就可食足3個鐘,真心推薦超多野食!有龍蝦、麵包蟹、刺身、壽司、即切牛扒、佛跳牆、鴨肝、鐵板燒、片皮鵝、沙律及凍盤、超多中西熱葷美饌、大量甜品、即做窩夫和Haagen-Dazs雪糕任食😋😋 最正就係有得睇美食表演,包括葡式燒乳豬或鹽焗三文魚、西班牙海鮮飯和蜜桃梅爾芭,全部超美味,特別係燒乳豬超級香脆,肉質肥美嫩滑🫶另外重有每人一盅貴價佛跳牆,湯頭勁鮮甜😋
有龍蝦、麵包蟹、刺身壽司、即切牛扒、佛跳牆、鴨肝、鐵板燒、片皮鵝、沙律及凍盤、超多中西熱葷美饌、大量甜品、即做窩夫和Haagen-Dazs雪糕任食😋😋

2024-09-16 711 瀏覽
六國酒店Le Menu $499/3小時華麗盛宴自助晚餐 任食龍蝦.鴨肝.佛跳牆每晚仲有好多精彩表演,包括葡式燒乳豬、鹽焗三文魚、西班牙海鮮飯同埋蜜桃梅爾芭菲仲有好多唔同嘅美食凍海鮮區有好多唔同嘅冰鎮海鮮,波士頓龍蝦、加拿大雪花蟹腳、麵包蟹、青口、翡翠螺、熟蝦,龍蝦夠晒彈牙鮮甜❤️沙律區有俄羅斯龍蝦沙律、牛油果龍蝦沙律,有龍蝦仲要有薯仔粒粒係我嘅最愛🥰肉車區有特級有骨牛扒、燒香草肉眼扒、片皮鵝,牛扒肉味夠晒香濃👍🏻熱盤區有芝士蘑菇焗蟹蓋、鹹蛋黃金蝦、酥炸生蠔、金不換辣酒煮青口、蒜蓉粉絲蒸扇貝、蠔皇扣海螺片、椒鹽魔鬼魚翼、欖油香草燒比目魚、焦糖蘋果煎豬柳、紅燒獅子頭、龍蝦海鮮茶碗蒸等等,釀蟹蓋啖啖蟹肉❤️甜品區有Haagen-Dazs雪糕任食、即製窩夫、泡芙塔、士多啤梨西瓜蛋糕、巴斯克芝士蛋糕、朱古力幕絲蛋糕、牛油麵包布甸、焦糖燉蛋等等,超多選擇👍🏻
六國酒店Le Menu $499/3小時
華麗盛宴自助晚餐
任食龍蝦.鴨肝.佛跳牆

仲有好多唔同嘅美食

2024-09-11 676 瀏覽
屋企人好鍾意食buffet 可以咩都試下揀左一輪覺得灣仔六國酒店好啱一家大細由刺身 冷盤 熟食 甜品都好多選擇又高質依家晚餐折實價499一位 真心抵食呢期嘅主題係 龍蝦.鴨肝.佛跳牆每人一盅佛跳牆 有南非鮑魚 花膠 元貝等好足料龍蝦菜式都有好多款龍蝦沙律🥗龍蝦海鮮茶碗蒸 法式龍蝦湯🥣龍蝦意大利飯 仲有唔少得冷盤海鮮區嘅波士頓龍蝦啦除左龍蝦 冷盤區仲有麵包蟹 雪花蟹腳 青口 翡翠螺 refill速度勁快 龍蝦同麵包蟹好多膏鴨肝多士喺鐵板燒區師傅煎到唔停手任食嘅鴨肝都咁厚咁甘香 我地食左十件呀仲有虎蝦 豬頸肉 多春魚 燒菠蘿等選擇熱盤方面中西式都有 款式多到試唔晒蒜蓉扇貝 蠔皇螺片 黃金蝦 焗蟹蓋好啱我哋口味仲有現場表演環節 可以睇大廚即席炮製美食最後一節表演嘅蜜桃梅爾芭火焰show睇到大家wow聲四起 大人小朋友都好開心 仲有互動環節可以試下用碟切乳豬都幾好玩甜品有成十幾款 多到我個甜品胃都唔夠裝Häagen-Dazs雪糕任食 配埋即製窩夫就啱晒朱古力慕絲蛋糕好香濃 葡撻拍得住排隊名店水準
屋企人好鍾意食buffet 可以咩都試下

仲有虎蝦 豬頸肉 多春魚 燒菠蘿等選擇

熱盤方面中西式都有 款式多到試唔晒
蒜蓉扇貝 蠔皇螺片 黃金蝦 焗蟹蓋好啱我哋口味

仲有現場表演環節 可以睇大廚即席炮製美食
最後一節表演嘅蜜桃梅爾芭火焰show
睇到大家wow聲四起 大人小朋友都好開心
仲有互動環節可以試下用碟切乳豬都幾好玩

甜品有成十幾款 多到我個甜品胃都唔夠裝
Häagen-Dazs雪糕任食 配埋即製窩夫就啱晒
朱古力慕絲蛋糕好香濃 葡撻拍得住排隊名店水準
最近去咗六國酒店𝙇𝙚 𝙈𝙚𝙣𝙪食自助餐,環境優雅寬敞,坐得好舒服🥰 食物種類豐富,仲有廚師即場表演環節,氣氛一流🔥✨ 華麗盛宴3小時自助晚餐|龍蝦.鴨肝.佛跳牆(預訂價惠:$499/人)❀ 廚師即場烹調 🧑🏻‍🍳最期待嘅打卡環節😍 廚師每晚都會即場整葡式燒乳豬、鹽焗三文魚、西班牙海鮮飯及蜜桃梅爾芭🔥 客人可以近距離觀賞表演,亦有互動環節🥰師傅用瓷碟切開乳豬,非常香脆!即場敲碎三文魚外層鹽巴後再加入香草燒香,魚肉嫩滑多汁😍 蜜桃梅爾芭火焰效果好正,用烈酒燒香蜜桃汁,配搭雲呢拿雪糕及紅桑子醬,酸甜又開胃😚❀ 凍海鮮 🦞有齊波士頓龍蝦、加拿大雪花蟹腳、麵包蟹、青口、翡翠螺及熟蝦,每款都好新鮮👍🏻❀ 刺身及壽司 🐟三文魚、劍魚柳、希靈魚、赤貝、甜蝦、八爪魚、即叫即做壽司及雜錦角切魚生丼,另外仲有各款冷盤及沙律~❀ 熱葷 🥢熱食種類豐富,而且refill速度好快❤️ 特別推介芝士蘑菇焗蟹蓋、蒜蓉粉絲蒸扇貝、龍蝦海鮮茶碗蒸及龍蝦蘑菇意大利飯☺️❀ 鐵板燒 🔥廚師即席烹調虎蝦、鴨肝、雞翼、雞軟骨、多春魚及燒菠蘿等~鴨肝多士油香滿溢,串燒燒得夠香口❀ 肉類 🥩特級有骨牛扒、燒香草肉眼扒及片皮鵝,特別鐘意皮

廚師即場烹調 🧑🏻‍🍳

❀ 凍海鮮 🦞

刺身壽司 🐟

❀ 熱葷 🥢

❀ 鐵板燒 🔥

❀ 肉類 🥩
特級有骨牛扒、燒香草肉眼扒及片皮鵝,特別鐘意皮脆肉嫩嘅片皮鵝

❀ 湯類 🥣
每人一客佛跳牆,亦提供法式龍蝦湯✨ 佛跳牆入面有鮑魚及花膠等,鮮味十足

甜品 🍰
即製窩夫熱辣辣好香脆,配埋Häagen-Dazs雪糕食好滿足😍 甜品最推介綠茶歌劇蛋糕,茶味濃厚又有層次感👍🏻 另外仲有士多啤梨西瓜蛋糕、巴斯克芝士蛋糕、檸檬撻、焦糖燉蛋、麵包布甸及泡芙塔等