2018-10-29
今晚同朋友走入距離觀塘市中心較偏既地方覓食,估唔到咁有驚喜有好多唔同種類既餐廳,行行下見到間比較歐陸風似希臘既小餐廳就心郁郁入去試試.蕃茄薯蓉湯,除左蕃茄湯味,的確係有一絲絲薯蓉味滲岀嚟,幾特別三文魚泥麥沙律,三文魚中規中矩,但藜麥好有驚喜食完之後本人對藜麥係完全改觀,溝左少少沙律醋,又幾夾,完全冇左記憶中怪怪地嘅藜麥味,而且幾爽口沙律仲有樣好似甜薯嘅東西,原來係手指提,好清甜,想再食多一兩粒芝士沙樂美千層麵,芝士味同肉醬剛好,兩者都唔會蓋過對方,麵條厚度適中西班牙黑毛豬胺扒,肉質好淋,中意食肉嘅會食得岀有豬香味,加上本身已經調味得好好,淡淡的鹽味,我覺得唔洗點汁都夠味,點得多會蓋過原本嘅肉味薯蓉有一點點咬口,同時平時食開嘅薯蓉唔同,都唔錯凍檸密係用蜂蜜,有驚喜另外一提,雖然成餐飯都好味唔係清淡派,但食完過左幾個鐘都完全唔覺口乾,係完全冇味精感,扺讚!
凍檸密係用蜂蜜,有驚喜