2018-10-29 34 瀏覽
今晚同朋友走入距離觀塘市中心較偏既地方覓食,估唔到咁有驚喜有好多唔同種類既餐廳,行行下見到間比較歐陸風似希臘既小餐廳就心郁郁入去試試.蕃茄薯蓉湯,除左蕃茄湯味,的確係有一絲絲薯蓉味滲岀嚟,幾特別三文魚泥麥沙律,三文魚中規中矩,但藜麥好有驚喜食完之後本人對藜麥係完全改觀,溝左少少沙律醋,又幾夾,完全冇左記憶中怪怪地嘅藜麥味,而且幾爽口沙律仲有樣好似甜薯嘅東西,原來係手指提,好清甜,想再食多一兩粒芝士沙樂美千層麵,芝士味同肉醬剛好,兩者都唔會蓋過對方,麵條厚度適中西班牙黑毛豬胺扒,肉質好淋,中意食肉嘅會食得岀有豬香味,加上本身已經調味得好好,淡淡的鹽味,我覺得唔洗點汁都夠味,點得多會蓋過原本嘅肉味薯蓉有一點點咬口,同時平時食開嘅薯蓉唔同,都唔錯凍檸密係用蜂蜜,有驚喜另外一提,雖然成餐飯都好味唔係清淡派,但食完過左幾個鐘都完全唔覺口乾,係完全冇味精感,扺讚!

凍檸密係用蜂蜜,有驚喜

我要去旅行!呢間餐廳以藍、白作主調,好有希臘Feel~食完好滿足,感覺到主廚好用心炮製食物!店內裝修、餐牌、音樂,全部都好似去咗希臘咁,好relaxing。值得一提係,店員好熱情,好細心介紹食物👍🏻👏<開胃三文魚沙律>酸味味醬汁好醒胃,沙律菜好多元化,仲有我最中意嘅藜麥😍<香辣鮮蝦扁意粉>味道惹味,辣得好過癮,意粉軟硬度剛好。鮮蝦大大隻,肉質彈口。<西班牙黑毛豬鞍扒>呢個非常推介!無得彈!入口好香口,肉質軟熟😍有入口溶嘅感覺!另外,配菜亦好有心思,有天婦羅、紫薯片、露荀......無得輸。 <Creme Brûlée>充滿雲喱拿籽,味道唔會太甜,配藍莓👍🏻係好完美ending! 店員話製作緊Special Drinks Menu,好期待!呢杯抹茶牛奶沙冰好有驚喜,面頭係燒棉花糖,好似BBQ嗰d😍脆卜卜!用咗好立克黎blend,正!

<開胃三文魚沙律>
酸味味醬汁好醒胃,沙律菜好多元化,仲有我最中意嘅藜麥😍

<香辣鮮蝦扁意粉>
<西班牙黑毛豬鞍扒>
<Creme Brûlée>

2018-10-12
  • 西班牙黑毛豬鞍扒
2018-10-17 75 瀏覽
觀塘宜安街出名多野食,見到呢間鋪置充滿希臘風情既餐廳,一於入去品嚐一下。餐廳播住風最喜愛的曲婉婷啲英文歌,一路食野一邊享受歌曲,正粟米薯蓉湯粟米湯好滑溜,香香的薯蓉味撲鼻三文魚藜物雜菜沙律配上鮮甜既無花果,呢個沙律係我食過最健康最有心思鮮果茶(藍莓紅桑子蘆薈)蜜糖另附餐廳標榜低糖原味,蜜糖可按自己需要加減,貼心朱古力曲奇老闆話為了配合低糖,加了好立克佐味,暖暖的冬日飲一流。鱈長蟹棒蟹肉蕃茄汁扁意粉蟹棒好長,有兩條,加埋酸甜開胃的蕃茄扁意粉,好夾。炸蝦天婦羅蝦好大隻,炸得香脆,真係好!香!口!肉眼扒7成熟剛剛好,肉感厚,加埋燒汗食更入味焦糖布甸低糖甜品之選,由邊緣食起,食到中間。味道由淡香蛋味昇華至甜蜜蛋香。酸甜既藍梅剛好中和口感。

粟米薯蓉湯
粟米湯好滑溜,香香的薯蓉味撲鼻

三文魚藜物雜菜沙律
配上鮮甜既無花果,呢個沙律係我食過最健康最有心思

鮮果茶(藍莓紅桑子蘆薈)蜜糖另附
餐廳標榜低糖原味,蜜糖可按自己需要加減,貼心

朱古力曲奇
老闆話為了配合低糖,加了好立克佐味,暖暖的冬日飲一流。

鱈長蟹棒蟹肉蕃茄汁扁意粉
蟹棒好長,有兩條,加埋酸甜開胃的蕃茄扁意粉,好夾。

炸蝦天婦羅
蝦好大隻,炸得香脆,真係好!香!口!

肉眼扒
7成熟剛剛好,肉感厚,加埋燒汗食更入味

焦糖布甸
2018-10-14
2018-10-17 56 瀏覽
相信唔少朋友都試過約人食飯,而觀塘區要數有特色嘅餐廳,其中就一定要數Le three。呢間餐廳位於宜安街,條街係出名嘅海鮮街,經營左好幾間專門食海鮮嘅檔口,而le three就係少數位於呢條街嘅cafe。等左唔洗好耐就有位俾我地,一入到去就俾佢以藍色做主調嘅裝潢吸引左,俾人好舒服嘅感覺,牆上仲掛左著名景點santorina嘅壁畫,讓人有置身於其中嘅感覺,令人胃口大開。點餐沒多久,便來了是日餐湯,鮮茄薯蓉忌廉湯。呢個湯係由新鮮蕃茄每日即場熬製而成,而薯蓉同湯嘅比例亦配合得非常平均,令我好想再飲多碗呀!而沙律都好新鮮,有三文魚係沙律入面更加令整個沙律更豐富、更有口感,讚!前菜有炸天婦羅大蝦,呢個炸蝦非常大隻,炸得亦剛剛好,不會太油又不會太膩,配埋沙律醬點黎食,一流!主菜係頂級美國肉眼扒,我地點左5成熟,肉質鮮嫩而不硬身,有入口即溶感覺,份量更有手掌咁長,滿意!之後黎左墨汁海鮮意大利飯,筆者最鍾意食意大利飯,當然要試試佢啦!果然冇令我失望,香濃墨汁伴上鮮蝦帶子,簡直是天衣無縫。個飯質感剛剛好,入口仲有餘溫,唔錯唔錯。總括黎講,大家黎開牛頭角或者觀塘,不妨黎呢間試下,價錢合理,食物都好食。

2018-10-17 31 瀏覽
平時番工系公司附近見到呢間充滿希臘風情既餐廳已經好想入試下,今日男朋友接放工就預訂左呢間餐廳裏面位置唔算多,好彩有預訂位,基本上唔book係無位😝環境好舒服,整個餐廳嘅主題用咗藍白色,彷彿置身于希臘~食物嘅種類都好多,唔想諗咁多嘅就可以選擇set dinner 又或者叫主餐牌主菜再加$40都一樣可以配套餐!餐湯係蕃茄薯蓉湯,個人不太中意蕃茄,因為怕酸,但佢地呢個湯因爲混合了薯仔唔會好酸,味道岩岩好!好飲到我竟然清晒前菜是煙三文魚沙律,呢個沙律毫不馬虎,用咗煙三文魚、鮮葡萄、藜麥,再配合埋佢哋嘅醬汁,非常好食嘅沙律我哋仲叫咗個炸天婦羅蝦,好大隻蝦外層炸得非常鬆脆,配合裏面蝦嘅鮮嫩肉質,高質天婦羅蝦主菜男朋友就叫左美國牛脊肉扒,我地叫左七成熟,肉質咬落有鮮甜肉汁,而且口感鬆軟,配菜係薯蓉而唔係炸薯條,健康營養多了鍾意食海鮮嘅我就叫左一個海鮮意粉,係我最愛既扁意粉海鮮絕對唔係普通雪藏既,成個醬汁都有鮮味,加上蕃茄味另人十分開胃。
好飲到我竟然清晒
我哋仲叫咗個炸天婦羅蝦,好大隻蝦
外層炸得非常鬆脆,配合裏面蝦嘅鮮嫩肉質,高質天婦羅蝦
鍾意食海鮮嘅我就叫左一個海鮮意粉,係我最愛既扁意粉
2018-10-17 27 瀏覽
在觀塘區返工,一到放飯時間,就不期然腦交戰因為想不了吃什麼,經同事介紹後,宜安街有家新西餐,果然無介紹錯全店以希臘風裝修,藍白色為主調,相當柔和。至於餐牌,看下去就知多吸引先來一客是日餐湯,應是薯仔忌廉湯。喝下去都頗creamy,和帶點酸酸地,有點開胃主菜是為忌廉煙肉菠菜火腿寬條麵🤪 這忌廉汁份外細滑,充滿在配料的每一部份另一方面,寬條麵質地不太林,口感剛好的。如是者,吃過這頓飯都認為可以encore 此店支持!
在觀塘區返工,一到放飯時間,就不期然腦交戰

另一方面,寬條麵質地不太林,口感剛好的。

如是者,吃過這頓飯都認為可以encore 此店
支持!

2018-10-16
心血來潮事件簿(23)🤤今日本尊有幸同我的「最佳損友」黎到依間西餐小店食野,適逢「損友」喜獲佳績,同埋都想試下小店西餐,就特登黎同朋友食下😎小店位置不多,但係都係一個好好的地方等我同「損友」聚舊,一入去坐低仲有一種度假嘅氣氛😂本尊同朋友都叫左一個套餐同其他食物一齊share😼多啦~先黎一個套餐D 就係法式海鮮大會😊依個有送餐湯,今日嘅就係蘑菇忌廉濃湯,飲落個湯好有菇嘅味道,口感濃郁,不過朋友就覺得更濃更正(佢一向都係D重口味嘅人😑)😂根據佢嘅說法就係can be richer之後就上左隨套餐送嘅沙律,沙律嘅賣相好正,同埋食落好開胃👍除左一向沙律有的三文魚之外,特別嘅一點係佢有蜜瓜係入面,令我同朋友都覺得大開眼界,朋友仲大讚好有新意同配搭得好好🤤根據佢嘅說法就係the salad is creative and have an interesting taste with the sauce😎最好的一道菜👍👍👍👍👍其實我地都覺得係依個芝士煙肉焗蘑菇😍好可惜😭本尊唔鬼記得影相,所以大家觀賞住餐牌上面嘅樣先啦😀本尊同朋友最愛依道菜都係因為佢嘅芝士好夠同埋味道配搭得好好😍😍😍下一次再黎 我地都
心血來潮事件簿(23)🤤

本尊同朋友都叫左一個套餐同其他食物一齊share😼多啦~

先黎一個套餐D 就係法式海鮮大會😊

蘑菇忌廉濃湯

是日精選沙律

最好的一道菜👍👍👍👍👍其實我地都覺得係依個芝士煙肉焗蘑菇😍好可惜😭本尊唔鬼記得影相,所以大家觀賞住餐牌上面嘅樣先啦😀本尊同朋友最愛依道菜都係因為佢嘅芝士好夠同埋味道配搭得好好😍😍😍下一次再黎 我地都話要再點多次😍

之後黎到主菜啦,就係依個安格斯牛肉漢堡蛋包飯,簡直係一個性價比高嘅一道菜🤤我估最特別嘅係都係個漢堡同普通嘅唔同,令本身一道普通的菜,增添到另一個層次✨
安格斯牛肉漢堡咖喱蛋包飯

登登登登😝終於黎到個法式海鮮大會,佢除左有不同的海鮮之外,仲有薯蓉做伴,本尊同朋友都覺得海鮮好新鮮之外,同個薯蓉配搭得還好,三文魚唔會整得好乾,食落去仲有個種口感,實在唔容易,覺得整依味嘅師傅都好勁👍👍👍朋友仲要講左句love it❣️
法式海鮮大會

最後我地點左兩杯飲品😂就傾左好耐啦

朋友事後同本尊講話下次一定要再黎食😎西餐小店真係好難得,鍾意試小店嘅你地本尊推薦你地黎依間Le Three⭐️⭐️⭐️下次有時間再介紹更加多好野俾你地啦
2018-09-29
是日精選沙律
安格斯牛肉漢堡咖喱蛋包飯
法式海鮮大會
  • 芝士煙肉焗蘑菇
2018-10-15 19 瀏覽
呢間餐廳新開張,一直想去試試,今晚終於抽到時間啦。潔白加蔚藍色嘅牆壁,掛上一幅幅藍頂白屋、藍海、燈塔、教堂等壁畫,充滿浪漫,令人心情愉悅∘餐牌圖片鮮艷奪目,款式多元化,有主菜(扒類)、意大利飯、意粉、焗飯、日式咖哩、沙律、小食及冷熱飲品等。如果有選擇困難症,冇問題,可以考慮套餐。老闆仲好有心思,set lunch同set dinner會定期轉款式,滿足食家。而主餐牌內所有意粉、飯及主菜加40蚊均可轉套餐。今次先試套餐~(A)芝士焗卡邦尼鮮虾意粉~(B)香草三文魚忌廉汁意大利飯~雜菇忌廉湯濃稠適中,帶有幼菇粉粒,增加口感,啖啖充滿雜菇香。湯中拉花除了增加美感外,同時提升香滑感。~套餐包沙律,午餐已吃過所以放棄,點了紫薯餅。炸紫薯餅外面炸到金黃香脆,內裏紫薯蓉香軟清甜,加入栗子嘅粉綿。兩種材料好夾,味道分明,互不相爭。點上沙律醬,味道更好。值得一試。主菜出場啦👏卡邦尼意粉軟硬適中好煙靭,鮮虾新鮮彈牙,食落有不同層次。醬汁搭配得剛剛好,每條意粉都掛汁但不覺膩,口感豐富!忌廉汁永遠是邪惡但又極之受歡迎的菜式。意大利飯顏色鮮艷,除左三文魚香外,仲有芝士、忌廉、香草加洋蔥粒香味,味道濃郁,crea
呢間餐廳新開張,一直想去試試,今晚終於抽到時間啦。

潔白加蔚藍色嘅牆壁,掛上

今次先試套餐
~(A)芝士焗卡邦尼鮮虾意粉
~(B)香草三文魚忌廉汁意大利飯

~雜菇忌廉湯

~套餐包沙律,午餐已吃過所以放棄,點了紫薯餅。

炸紫薯餅

主菜出場啦👏

意大利飯顏色鮮艷,除左三文魚香外,仲有芝士、忌廉、香草加洋蔥粒香味,味道濃郁,creamy。飯粒吸收醬汁令質感軟稔中帶點煙韌。

食過美味豐富套餐後,來一杯大大片又新鮮熱檸檬水,有助消化。

☝午市或下午茶餐行多一步,即可獲贈名牌子雪糕一杯

餐廳食物高質素,選擇多,環境舒適,加上服務優質,我會收藏及推介俾朋友。
  • 炸紫薯餅
2018-10-14 17 瀏覽
觀塘一向都多嘢食,大家一直知嘅多數都係觀塘工廠區嗰邊,但今次因爲fd要晌附近整啲嘢,行左去牛頭角附的嘅街,估唔到宜安街都幾多嘢食,最終大家揀咗le three入去吃晚餐餐廳裝修以希臘🇬🇷風為主,嚟到少少一兩枱,環境寧靜,佢地有set又有得散叫,同樣有嘢飲餐湯同沙律餐湯係粟米薯蓉忌廉湯,忌廉味唔重,加入薯蓉令口味好特別;沙律方面有依家好興嘅藜麥,加入埋沙律菜嚟食原來感覺更健康😂😂主食方面散叫咗黑松露意粉,賣相方面不錯,附近有啲黑松露伴碟,好多菇,啱晒我,意大利粉軟硬度剛剛好,又乾身,味道唔係特別濃但夠味,整體幾好待應介紹咗杯特別嘢飲畀我地,講到都幾吸引,於是就加咗錢嚟上,呢杯雜莓薄何vodka的確幾好飲,味道好fresh, 薄荷同生果嘅味無特別邊個搶咗邊個,入口兩個味都有,反而vifka味唔重似入口,好快就飲晒

2018-10-04
2018-10-13 20 瀏覽
無得去歐洲,去住le three過下癮先!呢度藍白裝修真係好有希臘feel,咁嘅氣氛同老婆一齊食西餐真一流!食完之後仲feel到主廚好有心機做食物,讚!先上嘅係粟米薯蓉忌廉湯,感覺同一般西湯有啲唔同!可能落咗薯蓉,口感豐富啲,味道亦都有新鮮感。之後出現嘅水牛城雞翼就夠哂驚喜,啲皮脆口又辣辣地,雞肉都入味,推薦!至於主菜,喜歡香口嘢嘅我就要咗個豬鞍,入味又夠香口,肉質又夠哂軟熟,啖啖肉香!我老婆話佢偏少少咸,不過因為有個清爽嘅柚子醬汁伴住一齊食,感覺剛剛好。不過呢餐嘅高潮喺最後,叫嘢飲時侍應姐姐推薦我哋特色飲品,因為佢哋會有期間限定飲品設計,日日唔同!所以我要咗個焦糖曲奇沙冰,感覺真係好特別,焦糖味好濃厚,加入沙冰入面別有一番風味!加上有啲曲奇咬下,真係好滿足!聽聞佢哋有意加入特色drink menu,可以期待一下呢。可能呢杯嘢飲又飽飽哋,最後嘅香蕉船甜品竟然食唔哂!(定係我胃太細...) 更重要嘅係...價錢真係好平民!又飽又滿足!
2018-10-04
牛頭角附近返工,呢間餐廳已經想試好耐由門面到店內裝潢都是藍色與白色的希臘風。三人向叫左 set dinner,有餐湯、沙律、main dish 同飲品:先講餐湯,唔好睇佢平平無奇,入面其實木有內涵!佢將蘑菇切碎放落湯,每一啖都有咬口,似乎呢個煮法我都係第一次試,不過我好鍾意!仲有埋拉花添沙律是三文魚哈密瓜生菜伴藜麥,都不錯不錯!黎到主菜,呢個不得了:豬手連伴菜,味道不錯!而最驚喜係意想不到的燒物,有東菇,翠肉瓜同秋葵!真係好好食!亦好少有 ,哈哈I like these !!!另外仲叫左燒雞,肉都幾嫩滑細緻,仲配左一匙羹薯蓉,份量岩岩好啊!賣概已經好吸引!好食 😊😊朋友指定要的澱粉質,就叫左香草三文魚忌廉汁意大利飯,好食!最怕意大利飯好硬,呢個反而軟硬度岩岩好!凍朱力圓滿了這一餐!
牛頭角附近返工,呢間餐廳已經想試好耐
由門面到店內裝潢都是藍色與白色的希臘風。

仲有埋拉花添

沙律是三文魚哈密瓜生菜伴藜麥,都不錯不錯!

黎到主菜,呢個不得了:

I like these !!!

賣概已經好吸引!好食 😊😊

凍朱力圓滿了這一餐!
2018-10-12 34 瀏覽
經過觀塘宜安街,發現開咗間新的西餐廳,裝修唔錯,決定試下~ 餐廳裝潢以藍白色為主,好有希臘的氣息~ 座位唔多,坐得舒服~ 有幾款晚餐選擇,包括餐湯、沙律、主菜、餐飲,亦可以單點~ 我地點了兩個晚餐~ 南瓜薯仔湯是日餐湯係南瓜薯仔湯,份量幾多,味道非常好!😍 南瓜味十足,口感非常濃厚👍🏻是日沙律煙三文魚藜麥沙律,亦係賣相靚,味道好~ 配合藜麥非常健康,三文魚好大塊🤤香草三文魚忌廉汁意大利飯香噴噴,香草令意大利飯染成綠色,口感好好,三天魚份量亦好多,味道好好~ 👍🏻芥末香煎野雞拼芝士牛油果焗帶子首先試咗牛油果焗帶子,好 juicy, 味道好好😋 雞的size不大,有半隻,皮香肉滑,配上醬汁更好味~香蕉曲奇老闆介紹原來飲品中冇奶同糖水😵,只有香蕉同朱古力的甜,亦特別地加入好立克,所以味道香濃~ 😋黑森林亦係完全冇奶,只有朱古力同咖啡,好香咖啡味,唔錯~焦糖燉蛋份量好多呀😍 焦糖脆脆的,燉蛋加入了雲哩拿籽更加香,而且好滑,甜度適中,好味👍🏻咖啡朱古力新地咖啡奶凍濃香而滑,脆皮朱古力加雪糕,無論口感同味道都好好,為晚餐完美作結~ 餐廳用心製作食物,服務亦好好,一定會再去食~

南瓜薯仔湯

是日沙律

芥末香煎野雞拼芝士牛油果焗帶子

香蕉曲奇

黑森林
亦係完全冇奶,只有朱古力同咖啡,好香咖啡味,唔錯~

焦糖燉蛋

咖啡朱古力新地

餐廳用心製作食物,服務亦好好,一定會再去食~
2018-10-11 60 瀏覽
希臘藍白小屋@觀塘宜安街一帶都幾多嘢食,不過就係麻甩嘢為多,哈哈!而家竟然開咗間裝修以藍白色為主嘅靚仔西餐,有種萬綠叢中一點紅嘅感覺Set Dinner 由百零蚊起,真係好抵食有齊餐湯、沙律同餐飲,餐飲仲要冷熱同價。我哋食咗一個套餐,另一個就加 $40 轉 set~本來見價錢唔貴,都無乜太大 expectation。但一見個餐湯就覺得賣相幾對辦,粟米味道清甜,真係有啲 surprised 沙律更加係誠意之作嚟,有 parma ham、無花果同藜麥,都係啲高質素食材!無花果好新鮮好甜,而且好多汁 Parma ham 就有鹹香,呢個組合都幾特別。Set C 係芥末醬香煎野雞併珍寶帶子,雞肉係來自大大嘅雞全脾,多肉之餘又好嫩滑!調味加咗少少香草,恰到好處。帶子煎香咗個面,中間重 keep 住好鮮嫩~日式珍寶大蝦咖哩蛋包飯係散叫嘅,珍寶大蝦有三大條,炸得好香脆,蝦肉爽滑!咖哩好惹味,好好食!非常幼滑嘅蛋包飯,雞蛋包住哂成個飯,重見到啲蛋汁𠻹~侍應嘅招呼好熱情同有禮貌,佢介紹呢度嘅特飲係會不時轉嘅,今次就有薄荷朱古力~ 佢話係用咗無糖嘅薄荷精華,令到個甜度啱啱好,講到咁好味當然要試下啦 特飲整
希臘藍白小屋@觀塘

Set Dinner 由百零蚊起,真係好抵食

是日餐湯

沙律

Parma ham 就有鹹香,呢個組合都幾特別。

芥末醬香煎野雞併珍寶帶子

帶子煎香咗個面,中間重 keep 住好鮮嫩~

日式珍寶大蝦咖哩蛋包飯

非常幼滑嘅蛋包飯,雞蛋包住哂成個飯,重見到啲蛋汁𠻹~

薄荷朱古力特飲

特飲整得幾靚,果然唔錯,薄荷味幾出,朱古力甜得嚟唔會 over。就連插喺度嘅朱古力都係薄荷朱古力,好鬼 match,哈哈!

綠茶香蕉奶昔

綠茶香蕉奶昔有淡淡綠茶茶香,比較偏重香蕉味,兩者配搭起嚟都幾好飲
係天然果甜味,入口唔膩。杯邊亦有一片片新鮮香蕉切片做點綴,幾有心思。

creme  brulee

甜品 creme brulee 個焦糖面好焦脆,燉蛋蛋味濃郁綿滑~

ice cream sundae
ice cream sundae 係雲呢拿雪糕配咖啡啫喱,咖啡啫喱好啱鍾意咖啡嘅朋友,因為真係充滿咖啡嘅味道同香氣

呢間小店服務好好,侍應會主動介紹下啲食物飲品。價錢親民,但質素好高,絕對係好高性價比!好推介~
是日餐湯
沙律
薄荷朱古力特飲
綠茶香蕉奶昔
creme  brulee
ice cream sundae
2018-10-10 32 瀏覽
餐廳設計以藍白色為主 連杯枱墊都係同色調 令人覺得好舒服今次叫咗兩個dinner set 有湯有沙律又有野飲 認真抵食今日嘅餐湯係 周打蜆湯平時飲開啲餐嘅白湯都係好重忌廉但呢間餐廳個湯口感細膩入面嘅蜆並唔係細細粒每一淡湯都食到蜆肉嘅鮮味一黎個湯就出乎我意料令我更加期待之後嘅食品是日沙律係 煙三文魚藜麥沙律沙律十分新鮮爽脆 加上煙煙韌韌嘅藜麥同沙律醋重點係塊煙三文魚好大塊好鮮 唔會得個死鹹同寧寧碎碎 十分認真呢個沙律唔好似平時咁個感覺食緊草咁係真係真正沙律 食主食前 清新一下 黎到主食首先係香草三文魚意大利飯($168)食落忌廉同香草唔會互相蓋過對方既味 飯係有口感!三文魚煮得啱啱好 仲有啲水份 而佢冇咩調味 但因為本身個飯味道嘅層次已經好足夠 所以香草忌廉、三文魚、頭上嘅芝士碎同飯香既調味同配搭十分之出色即使食完全碟都唔會覺得膩特上美國極黑1855肉眼扒配乾蔥紅酒汁($248)意大利飯已經夠出色 冇諗過個肉眼扒我地叫七成熟肉眼扒好嫩 油脂啱啱好 一入口外皮香脆之後油脂同牛油溶埋一體 充滿喺個口中 再配上佢嘅汁 令肉嘅鮮味提升 即使去到後尾 扒開始凍 但佢嘅味道都保持到仲有嘅係個薯蓉係用
餐廳設計以藍白色為主 連杯枱墊都係同色調 令人覺得好舒服

係真係真正沙律

食主食前 清新一下

黎到主食
首先係
香草三文魚意大利飯($168)
香草三文魚忌廉汁意大利飯

食落忌廉同香草唔會互相蓋過對方既味 飯係有口感!
即使食完全碟都唔會覺得膩

特上美國極黑1855肉眼扒
配乾蔥紅酒汁($248)
特上極黑1855肉眼扒配乾蔥紅酒汁

意大利飯已經夠出色 冇諗過個肉眼扒
我地叫七成熟
再配上佢嘅汁 令肉嘅鮮味提升
即使去到後尾 扒開始凍 但佢嘅味道都保持到
仲有嘅係個薯蓉係用真正嘅薯仔整 唔係用粉溝 薯蓉之間仲有啲薯仔粒

份量大 因為太好味 兩個女仔冇停過咁食同埋以前食意大利飯同扒都會滯住滯住好辛苦 但今次冇!!仲要十分之滿足
一定會再黎食
2018-10-08
周打蜆湯
藜麥煙三文魚沙律
特上極黑1855肉眼扒配乾蔥紅酒汁
2018-10-07 36 瀏覽
希臘風小店,不單只環境舒適,waiter都好nice啊我地今日叫佐個檸檬雞翼,酸酸地的雞翼好正啊,salad好有特色,有藜麥㗎,而且d菜都好新鮮,黑松露芝士薯條係每次都會order,非食不可,無限好味,+40蚊就會有湯,salad同飲品,咖啡仲係即沖必須推介
希臘風小店,不單只環境舒適,waiter都好nice啊
必須推介