2014-01-16
由於細佬生日, 所以媽咪就係咁多既自助餐中揀選左依一間LUNCH BUFFET, 因為聽聞都唔錯, 幾多野食同幾好食~~ LUNCH 要預先訂位~(佢話過左15 分鐘就唔會留位架啦) 我地食11點45分至1點45 分個一輪, 應該係首輪黎既~~ 我地剛剛好11點45分去到, 由於已經訂位所以就唔洗等啦~~懷住興奮既心情去拎頭盤,真係帶點失望, 最鍾意就係食蟹, 點知.... 又唔新鮮, 蟹肉冇味得黎仲好"孩", 乜汁都冇晒, 好失望~ 鵝肝多士, 真係食左一半都要吐返出黎, 煙三文魚批還可但有點咸, 最好既都係個個粉絲, 酸酸地, 有泰國既風味~ 三文魚都好新鮮, 仲好大塊, 而且份量都唔錯, 由於只係要左三文魚,所以佢一次過俾左差不多6塊我, 但由於每一塊都厚都大, 所以都食唔晒~分左幾塊俾屋企人~~自助餐必有食物燒牛肉, 燒得太老了, 有晒肉汁~由於真係冇特別吸引熱食,好快就去左食甜品, 不過, 又係得個賣相,紅莓花生TART~~ 同食緊一啖啖既花生醬冇分別~ 另外既啫喱, 太多CREAM, 有苦味~ 最值得推介既係依個熱情果味MACAROON, 唔太甜,不過佢有D 散, 一吉落去
因為聽聞都唔錯, 幾多野食同幾好食~~
我地剛剛好11點45分去到,
由於已經訂位所以就唔洗等啦~~ 懷住興奮既心情去拎頭盤,真係帶點失望,
鵝肝多士, 真係食左一半都要吐返出黎,
分左幾塊俾屋企人~~ 自助餐必有食物燒牛肉, 燒得太老了, 有晒肉汁~ 由於真係冇特別吸引熱食,好快就去左食 甜品,
不過, 又係得個賣相,
紅莓花生TART~~ 同食緊一啖啖既花生醬冇分別~
另外既啫喱, 太多CREAM, 有苦味~ 最值得推介既係依個熱情果味MACAROON, 唔太甜,不過佢有D 散, 一吉落去, 就分開左兩邊了~
好似不太合乎MACAROON 既標準~~
但最好食都算係佢啦~~ 最離譜都係依幾件蛋糕~
開心果朱古力蛋糕, 但一點開心果味都冇, 完全被朱古力未覆蓋, 我唔講,屋企人都唔知佢係開心果蛋糕
奶茶咖啡慕士蛋糕, 味道其實唔差, 但如果話佢係有奶茶咖啡味既就一定唔合格!! 因為一D 味都冇!!!
至於朱古力蛋糕, 口感都仲可以, 蛋糕夠鬆軟, 但朱古力唔夠濃, 建議可以加重朱古力味~ 最後, 雪糕真係有驚喜~
因為有MOVEN PACK 既TIRAMISU 雪糕同HAAGEN DAZ 既COOKIES AND CREAM ~
總結黎講
本身因為我都唔係食到好多野, 所以好少食自助餐,
可能生日過時過節先會食一餐,
而依餐LUNCH BUFFET 真係好失望~
先唔好講熱食甜品, 連頭盤, 凍蟹都唔新鮮!! 咁都做唔到的話~~
真係需要改善!!
食物選擇少, 食物唔夠新鮮, 選擇唔夠多!
$308 一位 黎講, 係算係貴!!
題外話/補充資料:
本身話食兩個鐘~
我地都明白,
但明明未夠鐘, 有個STAFF 黎催叫我地走, 仲叫我地拎野食去出面第二張枱食,
明明我地都已經差唔多食完, 只係差一爸爸食杯最後既雪糕!!
依個服務態度太差了!!